|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Male ogloszenie: oddam za darmo z ramach znajomosci watkowej jedno cale nowe op. Luteiny 30 szt. + drugie op. 15 szt. Niestety nie moge uzywac bo mam uczulenie, leza mi w szafce, a nie chce wyrzucac do kosza. Data waznosci 1.2015
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
No ciezko ale coż meczyła sie bardzo ostatnie dni wiec i dla niej i dla rodziny lepiej |
|
|
|
|
#2193 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tydzień przeleżałam w szpitalu, dostałam 2 tyg. zwolnienia i nakaz by skontrolować stan zdrowia po tyg. od wyjścia. Od 3 tyg. nie mogę znaleźć lekarza, terminu. Nie obchodzi ich że mam ciąże zagrożoną, na podtrzymaniu, praktycznie 3 tyg. przeleżałam plackiem... nie ma miejsc i koniec. Zaraz po szpitalu umówiłam się do gin która prowadziła mnie w szpitalu, oczywiście prywatnie ale czekam już prawie 3 tyg. na tę wizytę i do tego nerw czy wypisze mi zwolnienie wstecz Do pracy dojeżdżam ponad 100 km pkp (do Krakowa a mieszkam teraz w podkapackim.) Do pracy wychodziłam o 5 rano wracałam o 21-szej , 6 godz. w pociągu codziennie.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-06-07 o 20:08 |
|
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Dziwni są. Przecież na zwolnieniu napisane że mozesz chodzić (no chyba ze ty masz inaczej) to czemu bym musiała w domu siedzieć. Ja dostałam zwolnienie ze wzgledu na wymioty, cieżko żebym obsługiwała klientów i latała do wc pawia puścić. Ale to chyba nie znaczy że mam siedzieć w domu. Powiem więcej, za miesiąc mam zamiar do mamusi jechać na kilka dni 130 km zeby mnie troche porozpieszczała.
|
|
|
|
#2196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
A zwolnienie w tak wczesnej ciazy może miec medyczny sens tylko jeśli lezysz plackiem.
|
|
#2200 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale w ogole to jest dziwne,jak nawet trzeba lezec,a nie ma kto zakupow zrobic czy np zaprowadzic do przedszkola starszego dziecka,to i tak przeciez trzeba isc,nie?
|
|
#2201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą miałam przykład jak bardzo źle sie poczułam, kolejka ludzi, próbowałam sciagnąć zastepstwo ale sezon urlopowy i brak mozliwości i musiałam siedziec w pracy kilka godzin zielona na twarzy bo ze względów bezpieczeństwa w placówce musi byc minimum 2 pracowników. |
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Wysypka na całym ciele, pieczenie i swędzenie miejsc intymnych (luteinę bierze się dopochwowo - podobno w takiej formie lepiej wchłanialna) Lekarz zmienił mi na duphaston, a luteina mi zalega w szafce, dlatego jeżeli ktoś potrzebuje, bierze to chętnie oddam...
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
W mojej pracy niestety nie ma nawet kiedy przytulić kibelka bo od razu afera na sali czemu druga Pani nie obsługuje. Do tego mój pracodawca zapewnia tak fantastyczne warunki pracy że od 8 do 12 godzin w zależności od zmiany siedzi się przed komputerem na tzw "hokerze" czyli takim barowym stołku, z nogami w powietrzu, ewentualnie można stać. Do tego kasa jest przy samej podłodze więc się nurkuje co chwila głową w dół. U mnie w czasie ciąży to nurkowanie kończyło się w najlepszym wypadku zawrotem głowy a w najgorszym biegiem na zaplecze ku zgorszeniu publiczności
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jedno opakowanie miałam dopochwowo, ale przypałętała mi się grzybica, więc żeby za dużo nie wkładać to zmienił mi na podjęzykową.
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sensowny pracodawca zawsze cos wymyśli. I nie ma co psioczyc na lekarzy, którzy jednak cośtam ryzykują wypisujac zwolnienie bez podstaw medycznych.
|
|
#2206 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Produkujecie dziewczyny, produkujecie Zanim coś napiszę to czytam, czytam, czytam :P Widziałam wasze kudłate pociechy Wszystkie świetne ja też się swoją pociechą pochwalę, choć zaznaczam, że ona taka trochę inna, bo ma humory i nie da sobie w karmę nadmuchać przez kota czy psa Przedstawiam Wam Halinę
|
|
#2208 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Pakujemy się od dwóch tygodni wieczorami tylko bo jest jeszcze praca. Ja właśnie spakowałam dwa wielkie pudła i padłam. Musze chwilkę odpocząć. Cytat:
Wyglądało jak pulsująca gulka. Ja grubas jestem i ciężko coś u mnie wyraźnie zobaczyć niestety. A lekarka nie ma jakiegoś super sprzętu. Ale twierdzi, że to było serce![]() Co do zaproszeń to hmmmm.... - czy sławną to nie wiem ale zaproszenia robię ![]() Cytat:
Po za tym jesteśmy tylko we dwoje w zakładzie z małżem więc też ciężko o zastępstwo jeśli nie est to bardo konieczne. Na szczęście ja mogę pracować. Dla mnie to lepiej bo gdybym do pracy nie chodziła to bym ciągle leżała i się byczyła - tak bardzo nic mi się nie chce robić![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
No ale zwolnienia z powodu wymiotow raczej nie wypisuje sie na cała ciąże.
|
#2210 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
No nie,ale pozniej zawsze moze byc z innego powodu,puchniecie nog,bole plecow,chyba...
|
|
#2211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mało tego po wakacjach we wrześniu będę w 5 miesiącu i powiedziano mi wprost, ze szukają dla klasy zastępstwa bo póżniej zmieniać w połowie roku nauczyciela im się nie widzi. Zwłaszcza, ze cieżarne często mogą mieć dolegliwości więc będa musieli robić zastępstwa. Także powiedziano mi wprost - zwolnenie do końca ciąży bo nie mamy dla pani w obecnej sytuacji pracy. I nie przeskoczę tego raczej. Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-06-07 o 21:49 |
|
|
|
|
#2212 |
|
Gang Iren
|
Ale sie czulam przed chwila. Pierwszy raz tak mialam: mdlosci z atakiem wilczego glodu. Wcinam kanapke i juz OK.
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest samotnikiem. Nie zdarzyło się, żeby sama mi weszła na ręce. Muszę ją brać na siłę, na dużym fochu, zawsze musi mnie "ofuczeć" ... dopiero jak już jest na zewnątrz to się rozwinie i interesuje czymś więcej niż własnym nosem
|
|
|
#2214 |
|
Rozeznanie
|
ale pisecie w ekspresowym tepie
ja sie wreszcie wyspalam i bzieram sie na uczelnie-ostatni zjazd. co do L4-PARANOJA i komedia. Moj prywanty ginekolog(panstwow przyjmuje jakis stary niemily i wredny dziad) pyta sie CHCE PANI l4 czy nie potrzeba.A place 70zl za USG i konsultacje+mam nr prywatny jakby co. Teraz mam 12.06 1 wizyte ja pracuje w ksiegowosci i 70% czasu(8h robie) siedze przy komputerze niestety |
|
|
|
#2215 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!
W końcu sobota ![]() Tak poza tym to mam do Was pytanie: czy Wy juz zaczelyscie myśleć o tym jak to bedzie po porodzie: w sensie czy juz cos organizujecie i kupujecie? Wiem ze pojawił sie juz wczesniej temat wózka, ale chodzi mi tez o łóżeczko, pokój dla dziecka, opieka nad nim itp itd? Ja wlasnie odkryłam ze u mnie do żłobka przyjmują od wieku 2 miesięcy i ze juz teraz musze sie zapisać, bo są kolejki i nawet nie wiadomo czy przyjmą!! Jutro spotkam sie z koleżanka która ma roczne dziecko i postaram sie dowiedzieć co trzeba zrobić będąc jeszcze w ciazy i jak to wyglada potem, bo juz powoli z Tż dociera do nas ze to sie dzieje naprawde...
|
#2216 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Poza tym na razie do pracy nie wybieram się,póki co zostanę raczej dłuższy czas w domu z maluchami. Chyba,że jakąś pracę znajdę na pół etatu w dni kiedy Radek ma wolne,ale to na pewno nie przez pierwszy rok życia dziecka. Maluch też myślę,że przez pierwszy rok życia będzie spał z nami w sypialni,tak mi łatwiej ogarnąć,wstać gdy się przebudzi,nie trzeba chodzić do innego pokoju. Zresztą przez pierwsze pół roku jest nie zalecane aby dziecko spało w osobnym pokoju ze względu na ryzyko śmierci łóżeczkowej. Później dołączy do swojego brata i będą razem mieli pokoik.
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj wrócił mąź i powiedzielismy moim rodzicą ze najprawdopodobniej zostaną dziadkami Wydaje mi się ze się ucieszyli dzis powiadomimy teścìów. Chciałam to zrobic po wizycie ale tak się ostatnio czuje ze sami by pewnie wykapowali miłego dnia
|
#2218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakbym słyszała siebie ![]() Objawy tają w kość - mogły by się już skończyć brak objawów - coś jest nie tak - byle dotrzymać do wizyty lekarza Ciągle sobie powtarzam że wmawiam sobie dużo rzeczy i nic złego stać się nie może. Myślę pozytywnie ... co 3 dzień
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super- jeże są świetne bardzo tupie jak ją puścisz po mieszkaniu?
|
|
|
#2220 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli na L4 jest kod 2 - chory może chodzić. Tzn, że wyjść z domu możesz w określonych wypadkach: wizyta lekarska, zabiegi rehabilitacyjne wizyta w aptece niezbędne czynności codzienne jak zakupy Jeżeli na L4 jest kod 1 to chory nie może wyjść z domu, za wyjątkiem zakupów czy wizyty w aptece jeśli akurat nie ma innych domowników W razie kontroli i naszej nieobecności w domu musimy w wyznaczonym terminie wyjaśnić i usprawiedliwić nasza nieobecność. Wizyta u lekarza jest do sprawdzenia, zabiegi rehabilitacyjne też, nie mam pojęcia czy z zakupów trzeba jako dowód zachować paragon ![]() Na pewno najważniejsze jest, aby w tym okresie nie wykonywać pracy zarobkowej, bo za to ZUS najbardziej gnębi ![]() źródło: http://www.zus.pl/pliki/poradniki/po...20zwolnien.pdf ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Tak mi z reszta doradził mój Mężu, które już jedno dziecko odchował i faktycznie wstawanie po kilka razy ( bo nie kilkanaście, prawda? ) w nocy do dziecka i wędrówka między pokojami to pomysł nie dla mnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

Produkujecie dziewczyny, produkujecie
ale liczę na to że jak w końcu się rozpakuje (część pudeł stoi nie potrzebna) to zguby znajdę :p
Jest samotnikiem. Nie zdarzyło się, żeby sama mi weszła na ręce. Muszę ją brać na siłę, na dużym fochu, zawsze musi mnie "ofuczeć" ... dopiero jak już jest na zewnątrz to się rozwinie i interesuje czymś więcej niż własnym nosem
28.02.2011:ksiadz :