|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
wszystko mi sie pieprzy jak z tel pisze I avataròw nie widze . Takze wybacz ) Coz ja moge powiedziec ,? Co do kasy to moze faktycznie nie ma poki mu siostra nie da? Ja juz mialam przypadki interesòw rodzinnych I dziekuje. Czy to chodzi o moja rodzina czy strony przeciwnej .. Bez znaczenia, z rodzina najlepiej na zdjeciach ? Oczywiscie sa sytuacje w ktorych trzeba , wypada , inaczej sie nie da lub nie oplaca .. Ale ja jestem zdania ze na tym nigdy sie dobrze nie wychodzi .. Jeszcze siostra ja nie bede tu obiektywna bo jestem uczulona na wszystkie siostry w moim wypadku za kazdym em razem siostra byla gorsza niz trzy tesciowe Co do przyjaciolki to tez , temat rzeka .. Ja mam jedna - tak mi sie wydawalo .. Mialam tysiac kolezanek , zostaly w polsce I przepadly bo z wielkanoc Pania z Londynu nie beda sie uzerac , choc nigdy nia nie byłam. Ona jedna mi zostala , potem dojechala , wyjechala do Polski I znowu wrocila do mnie .. Zawsze bylysmy razem , nie jedne cuda przezylysmy .. Poznala faceta , ja go nie toleruje ale mimo wszystko dalej bylysmy razem . Poronilam - ona byla , namowila mnie na te wakacje w marcu . Jak sie okazalo ze jestem w kolejnej ciazy , trzymalam kciuki az do momentu az zaczeło do nas dochodzic ze tym razem naprawde cos z tego bedzie. Odsuneła sie mniej wiecej w 12 tyg. Nagle nie ma czasu , na silownie zaczela chodzic . Ja czuje sie jakby zawiodla sie ze tym razem nie poronie mialy byc wspolne szperania w ciuszkach , malowanie pokoiku I takie tam . Nie widujemy sie od prawie 6 mies . Ostatnio w to mowie na facebooku napisala ; - chodze teraz na siłownie , I tak wypracuje swoje cialo ze tez bede miała sie czym chwalic Pomyslalam ze jej odbilo I co zrobic z nimi? Moze poprostu zostawic je same sobie a skupic sie na malenstwu? Ja bardzo to wszystko przezywam , I tak bedzie chyba lepiej .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
witam się wcześnie rano!
widzę, że tu imprezka na całego była a ja wstałam, bo po 5:00 zadzwonił TZ kolega, czy nie weźmie za niego dyżuru na dzień, bo ten ma jelitówke. Chwilę pogadaliśmy, bo TZ szedłby na dobę...To mu mówię idź jak się czujesz na siłach, ale jak będzie dziecko na świecie to Cię już tak łatwo nie wypuszczę ;p A poza tym zimą już mniej takich 24h dyżurów się łapie. chyba tylko ja nie mam jeszcze nic dla dziecka, dosłownie nic..Chyba,że wliczyć w to skarpetki kupione w marcu tak dla wywołania chyba Ale są większe, na takie kilkumiesięczne dziecko. A tak to nic. Chciałam pieluchy tetrowe w biedrze kupić to mi kasy zabrakło. Myślę, że dopiero w sierpniu zacznę coś kupować, chyba , że poznam płeć wcześniej to chyba mnie nikt nie powstrzyma Lepiej to wszystko rozłożyć na "raty".Ale rozglądam się za wózkami. Koleżanka z pracy ma ten wózek http://www.el-jot.com.pl/katalog.htm i sobie bardzo chwali jego funkcjonalność, łatwość prania itd. Zbieram opinie jak tylko mam okazję, póki co to pierwszy polecany Co myślcie? Cenowo przystępny się wydaje, bo gondolę,spacerówkę i fotelik widziałam w sklepie www za 849 zł.Dziś ma ochotę wielką na drożdżowe z rabarbarem...Tylko czy jeszcze dostanę ten rabarbar, jak nie chciałam to był wszędzie. ładny dzień się zapowiada dziewczyny , mam nadzieje, że u każdej z Was też Chyba skoczę dziś po nowy cyckonosz ;p a co ![]() miłego
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
czesc
grulla bardzo fajny wózek, ale sie wczoraj wkurzylam, pojechalam do lekarza a tam karteczka ze nie przyjmuje, bedzie dzis od10 do 11 przy czy jestem w pracy, ale moze mi sie uda wyskoczyc, jeszcze nam sie auto zepsulo wiec wczoraj cala akcja z zaprowadzaniem szymka do mojego taty, potem po auto do tesciow, potem po mnie do pracy i do lekarza a tu d..,
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Kociak85;41205876
Dziewczyny, a tak z ciekawości zapytam - czy któraś z Was nie ma przewidzianego na wstępie osobnego pokoju dla dziecka? My mamy tylko 2 pokoje i planuję na początku wstawić łóżeczko do naszej sypialni +jakąś komodę jedną+ delikatnie ozdobić tam ścianę jakimiś literkami itp. Dopiero później, jak bąbel podrośnie to wtedy albo zamiana mieszkania na większe (jak życie pozwoli) albo rezygnacja z sypialni [/QUOTE]My mamy 3 pokoje, jeden dla dzieci, jeden to nasza sypialnie i taki dzienny pokój. Maluszek na początku spać będzie w sypialni, później go przeniesiemy do swojego pokoju.. córcia miała swój pokój, w nim w dzień spała, a w nocy przez pierwszy miesiąc spała w łóżeczku turystycznym w sypialni co do taniej odzieży ciążowej to ja ostatnio kupiłam sobie spodnie za 7zł i sukienkę (tu prawie 40zl) ale może komuś uda się upolować za parę groszy http://allegro.pl/listing/user/listi...69741&id=78013 no i witam się w 15tc ![]() w piątek wizyta. już się doczekać nie mogę
Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2013-06-08 o 08:17 |
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 20 tygodniu !
Cytat:
Zamiast poprosić ją żeby mu płaciła normalnie tak jak innym pracownikom to woli narzekać że nie ma i się zapożyczać. Ja pracuje z mamą raz w tygodniu i zarabiam wtedy 80 - 100 zł więc za to raczej wyprawki nie skompletuje ![]() Widzę że wszystkie "najlepsze" przyjaciółki są siebie warte, moja babcia zawsze mi powtarzała "nie ufaj najlepszym przyjaciołom bo oni są Twoimi największymi wrogami", miała świętą racje. Chyba najlepiej by było skupić się na maleństwu i mieć te nasze "przyjaciółki" daleko gdzieś, tylko okropnie przykro w takim momencie... no ale cóż ![]() Dzidzia mam nadzieję że ból brzucha ustąpił Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-08 o 08:54 |
|
|
|
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana
widzę że nizła impreza mnie ominęła- striptiz, picie , tańce... ehh w każdym bądź razie Issia Wszystkiego naj naj najlepszego na nowej drodze życia ja dzis rozpoczynam 16 tydzień mąż pojechał z ojcem cos grzebać i znowu sama ale za chwilke zabiorę się za obiad, pranie i jakoś zleci Dzidzia żeby wszystko było dobrze i nie martw sie- mysl pozytywnie
Edytowane przez niunia_20 Czas edycji: 2013-06-08 o 08:45 |
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
Kolejny remontowy weekend ;/
Muszę posprzątac po szpachlowaniu ścian Tż, więc wyobraźcie sobie co tam jest ![]() Białoooooooooo
|
|
|
|
#398 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ten tanczacy pan to az się prosi żeby go schrupać Najlepsze imprezy to takie, kiedy wstajesz rano i cie glowa nie boli ![]() Cytat:
Siostra siostrą, ale nie może patrzeć w ten sposób ze siostrze pieniądze bardziej się przydadzą :/ każdemu się przydadzą, nie ważne czy jest mniej czy bardziej kasiasty :/ Mysle, ze pomoze Wam spokojna rozmowa bez nerwow ![]() A co do przyjaciolki to chyba często sa rozne sytuacje kiedy się okazuje ze jest wredna malpa Szkoda tylko, ze jak ona nie ma inst macierzyńskiego to ona nie będzie z Toba rozmawiać o pieluchach itp. Skoro tak bardzo chce być chrzestna to wlasnie teraz powinna Cie wspierać i pomagać ![]() Cytat:
Dlatego stwierdziłam, ze z kupowaniem spodni ciążowych się jeszcze długo wstrzymam. Jeszcze mieszcze się w swoje, wiec nie jest zle A rozmiarowke maja fatalna :/Cytat:
![]() A wozek wydaje się fajny, na pewno cena jest boska jak za wozek 3w1 Poczytaj jeszcze na necie o nim, a jezdzilas nim? Bo to chyba najlepszy test czy wogole Tobie będzie pasował.Cytat:
Jak mi dupencja więcej urośnie to będę się rozgladac za jakimiś spodniami ![]() Witam z rana ![]() Dzidzia jak się czujesz?? Przeszedl bol brzucha?? U nas zachmurzone, ale slonce probuje się przebic ![]() Ja dziś panieński będę kontynuować w galerii TŻ zostawil jakas kasiorke, nie wiem czy specjalnie czy przypadkiem, ale jak wroci to już jej nie będzie miał Planuje się dziś obkupić a final będzie taki, ze nic nie kupie - zawsze tak mam ![]() A poki co to lece firanki prac i sprzątanko
|
|||||||
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
Ślub za tydzień, ale wsparcie się już przyda ![]() Gratuluje 16tyg
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w sobotę
w Krakowie jak na razie słońce, a mi się zapowiada dzień przed kompem, bo muszę dokończyć projekty na studia.
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że dodawałam kilka dni temu zdjęcie mojego brzuszka noo ale zrobiłam sobie przed chwilą nowe i nie mogę się powstrzymać żeby go nie dodać...
Minęło zaledwie jakieś 3 dni od tamtego zdjęcia ale brzuch wydaje mi się większy
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Dzień doberek słonecznie
O tak, taka imprezka najlepsza jak się na drugi dzień nie zdycha Ja dziś mam ostatni dzień pracy i od poniedziałku na L4 Domi - połóweczki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cześć Dziewczyny po alarmie!
Nadrobiłam Was, nie było łatwo ale każda z nas to wie. Była impreza a ja się na nią nie załapałam, no nie wiem nie wiem, striptizer rozwalający!!! Gratuluję tygodni, udanych wizyt i życzę słonecznego dnia, bo jak na razie zapowiada się całkiem całkiem. Ja z tego wczorajszego stresu dzisiaj zapisałam się do fryzjera. Byłam u lekarza, dzwoniłam do lekarza i położnej i postawiłam na nogi prawie całe NFZ jestem nienormalna!!! To nic takiego, czasami się zdarza, że jakieś naczynko pęka i pojawia się malutka ilość krwi, mam kategoryczny zakaz dźwigania, i podnoszenia. Nie będzie łatwo!!!! Ale jak zakaz to zakaz!!!! Mam łykać nospę i odpoczywać, nie przemęczać się.Lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, w przyszłym tygodniu ma wizytę połówkową, bo w niedzielę zaczynam 20 tydzień. Mówiłyście o pokoikach dla dzieci, mamy na szczęście 3 pokojowe mieszkanie i tuptusia będzie miała swój pokój. |
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładnie rośniecie i jaką masz ładną bluzeczkę
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Raczkowanie
|
witam sie jeszcze z lozka
dzisiaj u nas piekne sloneczko i az mam ochote wyjsc na spacer, ale niestety pewnie caly dzien spedze na zalatwianiu ostatnich spraw w zwiazku ze slubem. juz tylko czekam az bedzie lipiec i cale zamieszanie sie skonczy Cytat:
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
Nad morzem jest UPAŁ. Chyba z 20 stopni w cieniu już dobrze, że mam wolne![]() Kabriela, cieszę się,że to nic poważnego Trzymam kciuki za wszystkie zbliżajace się wizyty a ja sprzątam dalej, dzisiaj pora na przenoszenie ciuchów do innego pokoju nie znoszę przenoszenia się a jak będziemy na swoje lecieć to chyba umrę przy przeprowadzce :<<<
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Gdzie dzidzia?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Wrócił mi w miarę apetyt, ale i tak chudnę
dzisiaj pierwszy raz ważyłam 81,7 a waga wyjściowa 83. Naciągane. Ale schudłam w innych miejscahc - ramiona, wydaje mi się, że uda. Ale mimo wszystko...---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Oglądam Słodki biznes na TLC, dam królestwo za tort z bitą śmietaną i owocami |
|
|
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Njjjeeeee co za impreza mnie ominęła!
Człowiek w spokoju się od neta odetnie a tutaj już striptizerzy, piją herbaty itepe. W każdym razie widzę że panieński udany ![]() Mój był świetny, rok temu się odbył i aż mi się łezka w oku kręci na wspomnienie ![]() Najpierw moja najbliższa przyjaciółka, 2 druhny i kumpele ze studiów przyjechały do mnie, miałam tort w kształcie penisa z napisem: ostatnia szansa na spróbowanie innego, później wypiłyśmy trochę w domu i pojechałyśmy zamówionym busikiem do Krakowa, a tam w jednym z klubów miałyśmy cały viproom dla siebie, bawiłyśmy się tam do 5 rano, później poszłyśmy takie nabzdyczone na rynek gdzie tańczyłyśmy z obcokrajowcami, później na szewskiej kebab i do 7 leżałyśmy pod pocztą główną czekając która taksówka Nas weźmie bo mieściły się do niej 4 osoby, a Nas zostało 5 Ale się udało i o 8 wróciłam do domu :PPrzyjaciółkowy temat: mam od lat jedną ukochaną przyjaciółkę, która jest dla mnie jak siostra, jestem chrzestną jej córeczki, jak się nie widujemy to codziennie gadamy po pół godziny przez telefon, mój Mążul i jej TŻt to najlepsi kumple, więc spędzamy ze sobą mnóstwo czasu i nigdy mnie nie zawiodła ![]() Domi piękny brzuszek ![]() także za kolejne tygoddnie ![]() Kabrielko super, że to nic groźnego ![]() A my się z Maleństwem witamy w 14 tygodniu Z tej okazji byłyśmy z Mami w sklepie i kupiłyśmy ślicznego białego pajacyka takiego z zamszu/pluszu? taki ciepły, będzie na wyjście ze szpitala, oraz komplet bluzeczka i śpioszki z takiego samego materiału zielono szare.. z PIŁKĄ NOŻNĄ Bo mój Tato jest byłym piłkarzem i on marzy o wnuku, żeby przejął po nim schedę :P Więc jak będzie dziewczynka to będzie pomykała w piłkarzowych śpiochach ![]() Uciekam do sprzątania, bo pościel mam od 3 tyg nie zmienianą co mi się nigdy nie zdarzało i już nie moge w niej spać
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po wizycie, wszystko ok, dzidziuś ma 71 mm
![]() a i termin przesunal mi się na 11,12,13
ŚLUBOWALIŚMY http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100417600713.html SYNCIO I http://s2.suwaczek.com/201101291762.png SYNCIO II http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0ake8axtlz.png Edytowane przez metkaa Czas edycji: 2013-06-08 o 10:52 |
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
Ja w tym tygodniu będę miała usg więc jak mi się uda to się pochwalę.
Brzuchem się nie chwalę bo ja cały czas mam wrażenie, że jest mały i mało widoczny. |
|
|
|
#413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Domi sliczny brzusio
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę użyczyć.Ciągle czeka na okazję ![]() Pokaźny jest Issia No wiesz trochę się wczoraj spóźniłam na imprezkę.Ale jakbyś chętna była... Cytat:
![]() Wózek na pewno bardzo przystępny cenowo Cytat:
za tygodnie dziewczynyDomi Ty już połówka i zgrabny brzusio ![]() Kabriela Dobrze że skończyło się tylko na strachu.Odpoczywaj W takim razie chyba tez zaprzestanę dźwigania. Ołóweczek Potem będzie Ci brakowało tych przygotowań ![]() Dzidka a Ty jak się czujesz? |
|||
|
|
|
#416 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale i tak nie moge sie doczekac! Zostaly dokladnie 3 tygodnie!! ![]() Cytat:
Super juz duzy sie maluszek robi
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jade na targ po zapas warzyw I owocow .. Potem mam planow trzy tysiace ciekawe czy cos zrobie czy zasiade na Fotelu I tak sie skonczy moja pracowita sobota ?
Musze Wam powiedziec ze wczoraj wieczorem odezwala sie babka od Wozka ze mnie przeprasza , ze pierwszy raz sprzedaje , ze sprobuje to odblokowac I wozek wysle w poniedzialek ale poki co pieniadze nadal wisza. Napisalam jej ze na dac nr tel zeby kontakt byl latwiejszy I znowu cisza .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie jakbyś urodziła w takim terminie Cytat:
![]() Trele Dobrze że się łaskawie odezwała Albo przeterminowanych
|
||
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
no fajna data, zobaczymy
![]() ja jeszcze pol godziny w pracy i tez na targ po jakies warzywa i owoce ide
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

.
. Mówiłam jej od zawsze że jak będę brała ślub to chce ją za świadkową a ona do mnie przyszła i powiedziała że ona świadkową być nie chce tylko chrzestną, no bez jaj ona mi będzie mówić kim chce być
wszystko mi sie pieprzy jak z tel pisze I avataròw nie widze . Takze wybacz
mialy byc wspolne szperania w ciuszkach , malowanie pokoiku I takie tam . Nie widujemy sie od prawie 6 mies . Ostatnio w to mowie na facebooku napisala ; - chodze teraz na siłownie , I tak wypracuje swoje cialo ze tez bede miała sie czym chwalic
Pomyslalam ze jej odbilo
Dobrze że do męża dotarło

KCIUKI DLA ANI 

Ale są większe, na takie kilkumiesięczne dziecko. A tak to nic. Chciałam pieluchy tetrowe w biedrze kupić to mi kasy zabrakło. Myślę, że dopiero w sierpniu zacznę coś kupować, chyba , że poznam płeć wcześniej to chyba mnie nikt nie powstrzyma
Lepiej to wszystko rozłożyć na "raty".
[/QUOTE]

dobrze, że mam wolne