Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-08, 10:22   #2551
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Dobra, a teraz najważniejsze pytanie... Co Macie Na Obiad?
Muszę coś wymyślić żeby mąż zrobił A mam pustkę, a u Was zawsze coś smacznego
Leczo tzn będzie jak się wkońcu na zakupy zbiorę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 10:23   #2552
kiss12550
Zadomowienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Dzoan – wszystkiego co najlepsze , szybkiego i najlepiej bezbolesnego porodu oraz całkowicie zdrowego i kochanego szkraba

Weszłam na wizaż z nadzieją ze może już coś się dzieje i pierwszy watkowy dzidzius się pojawił na swiecie a tu dupa

Uciekam sprzątać i życze wszystkim mamom miłego dni abez żadnych dolegliwości!
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 10:25   #2553
surka
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Pizza made in mama
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 10:29   #2554
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądasz (ale do klubu mogłabyś nam z buzią foto wstawić) i pokoik fajny
Super panele

Chyba od początku czuliście, że synek duży będzie

I mówią, że masz brzuch za mały? Nie rozumiem, chyba już nie wiedzą co zagadać

Ludzie lubią sobie pogadać Mały brzuch a klocek rośnie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
ja mam dzidzie nisko główką w dół i czasami mam taki napiety brzuch np przed chwilą i zaraz na pęcherz mnie cisnie i ledwo do Wc dojde to normalne? macie też tak

Ja też tak mam Czasami w nocy trzymam się tam na dole, żeby nie popuścic
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Koocur- waga konkretna Marcelka już zeby pepowina sie odkrecila
Co do puchniecia to mega mi nogi i rece spuchly, musialam sobie zdjac baleriny w kinie a potem nie umialam założyć. ..
No konkretna

Pij dużo wody- minimum 2 litry

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Jest już po północy, więc mogę się pochwalić urodzinkami... Stawiam soczkii impreza na całego! No to ja już też idę spać Lol zdrowo podkopuje, aż cała pływam.. Ehhh..dobranoc Dziołchy
Sto lat sto lat!!!No i lekkiego porodu!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ładnie już waży A z pępowiny jeszcze może się odkręcić.

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
czesc a ja wczoraj byłam w szpitalu sprawdzić skurcze na KTG bo mnie brzuch pobolewał w podbrzuszu jak na okres i bałam sie o ta moja szyjke i okazało sie po badaniu recznym ze ona ma tylko 1 cm w pn u mojego lekarza na wizycie na USG wyszło niecałe 3 cm (Pani doktor powiedziała ze to mozliwe ze wyniki sie roznia) mam nadzieje ze sie nie skraca na KTG skórcze wyszły bardzo delikatne ale mam lezec z nogami wyzej sprawdzili mi łozysko i jest ok i przepływy malemu i tez wszystko w porzadku

pozatym jak dotykam brzucha to jest twardy a jak ide to mysle ze mam juz głowke miedzy nogami tak cisnie

idzia111 strasznie mi przykro ze Twoja kolezanke to spotkało cały dzien o tym myslałam ze takie rzeczy nie powinny sie dziać

Tylko oni ręcznie mogą zbadać 2 cm szyjki. 2 pozostałe badają na USG

Więc czekaj na USG i wtedy będzie prawdziwy obraz szyjki

Cytat:
A na dobry na strój czestuje ciasteczkami 'Paluszki synowej' - chociaz ja wole okreslenie teściowej w wykonaniu Tż.

mrrrr

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Witam się z Bezikiem
Wczoraj przez jakieś 45 minut- godzinę prawie że łaziłam po ścianach, w koncu na żadnym boku nie mogłam wytrzymac i poszłam do łazienki, usiadłam na kafelkach i potem się podnieść nie mogłam. Zaczęłam ryczeć z bólu, więc Tż już trochę był zdenerwowany, a ze wypił wcześniej sobie dwa piwa to mówi, zeby dzwonic po karetke.. juz widzę jakby ją przysłali bezproblemowo, taa
Wzięłam lącznie 4 nospy i po jakimś czasie ból ustąpił. Było to bardzo nieprzyjemne i zdarzyło się po raz drugi. Zapowiedziałam juz tztowi ze wieczorami ma ani jednego piwa juz nie pić, bo taksówką na porodówkę jechać nie mam zamiaru skoro mamy auto.
W koncu usnęłam i dobrze spałam, obudziłam się koło 9.. dzisiaj się dobrze czuję, ale mam zamiar się oszczędzać..
Zaraz zrobię sobie truskawki ze śmietaną i cukrem, mały już się wypina na myśl o nich

Teraz jak będzie bolec jedz na IP- to nie żarty

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Koocurku brawo za wizytę, waga zacna, a pępowiną się nie przejmuj bo wiele dzieci ma ją okręconą wokół szyjki.
Mały nadal miednicowo ułożony????

Wczoraj byłam na kebabie z Tżbył mega ostry i mega dobry
A zanim na kebabie byliśmy u tesciów - niezmiennie poprawili mi humor.

Jest głową w dół, ale po skosie

Takiego niezdrowego kebaba to bym wciągnęła
Cytat:

Zupe warzywną

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 10:31   #2555
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Wpadam sie pozalic, ze zaraz oszaleje.
Swedzi caly tulow, przod i tyl juz tez, place rosna i pojawiaja sie nowe ogniska Uprzedzajac sugestie - tak, ide do szpitala po weekendzie, nie, nie jade na IP w weekend. Nie smaruje juz sterydami, odstawiam wszystkie leki wlacznie z zelazem; maz pojechal po farbe i ma mi jeszcze kupic jakis balsam dla alergikow typu oillatum plus fenistil i wiecej wapna. Ja bede malo pewnie na Wizazu, bo musze wyprasowac ubranka i posciel i wszystko przygotowac na wypadek, jakbym z tego szpitala wracala juz z Lilo

Mam pytanie JAK SCIAGNAC JAKAS APLIKACJE WIZAZOWA w sieci orange?

Zebym mogla byc z Wami w kontakcie
Dobrze, że podjęłaś taką decyzję kochana ! Jeżeli chodzi o aplikację to tak jak dziewczyny pisały- jak masz smartphona na androidzie to w play market i tam wyszukujesz wizaz

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41217240]En tak, zapomniałam sie przywitać w 35 tc czekamy na resztę ale niepokoi mnie ten Twój bol... Mały aktywny? Jak Ci sie to powtórzy, jedź na ip... Oli brawo, mądra decyzja. Oby Ci pomogli...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Tak, mały aktywny, nawet wczoraj podczas tego bólu dawał o sobie znać..

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dobrze, że ból minął. Ale dziś to naprawdę się oszczędzaj i nic nie rób bo jak nie to Niech Bezik jeszcze troszkę u Ciebie w brzuszku posiedzi. Ja też miałam dosłownie takie same bóle jak Ty, ale ja to już jestem na wylocie do rozpakowania, więc u mnie to nawet takie skurcze wskazane są Powiem nawet, że żałuję, że u mnie one zniknęły
No mnie po tych dwóch razach to przeraża jednak wizja porodu więc mam na odwrót niż Ty

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
musze sie wyrzalic..mam straszny zal do ojca zaczol remont sciagnol tapety itp i sie wypiol i beszczelnie jeszcze mowi ze mamy sie do niego nie odzywac tak mnie wkurzyl wczoraj jak bylam w lerla ze lzy to mi ciurkiem leca..ale t dokoncY remont z kolega a do ojca sie nie odezwe nie chce go nawet jakbym zaczela rodIc to uswiadomilo mi tylko ze nie ma co za duzo pakowac pieniedY w ten pokoj nasz bo pare miesiecy tu psychicznie tylko wytrzymam.robie to zebysmy mieli milo i mala chociaz jej to obojetne zeby miala ladnie i przytulnie.dobrze ze mame mam taka dobra i kochana.musialam to z siebie wyrzucic i teraz juz lece:-*
Nie płacz! pare msc i moze akurat uda się Wam pójść na swoje z Tżtem i Zuzią.. to przykre co piszesz, nie powinien się tak zachowywać zwłaszcza jak jesteś w ciąży..

Cytat:
En masz ode mnie po doopie aż się zezłościłam na Ciebie jak przeczytałam o tym Twoim wczorajszym odkurzaniu - Bezik ma jeszcze posiedzieć w brzuszku a Ty go chcesz stamtąd wygonić. Te skurcze wieczorem to już nie przelewki - dzisiaj leż, NIC nie rób, odpoczywaj bo jak nie to Ci nakopię do tyłka i to zdrowo.Zrozumiano?????????

Wczoraj byłam na kebabie z Tż był mega ostry i mega dobry
A zanim na kebabie byliśmy u tesciów - niezmiennie poprawili mi humor.
Ale opier*ol zebrałam zrozumiano Pani kapitan

Ale Ci zazdroszczę kebaba, może dzisiaj pojadę i zjem

Cytat:
U mnie póki co homo niewiadomo
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 10:32   #2556
kooocur
Zakorzenienie

I ktoś pytał o nasze łóżeczko :

http://www.babydeco.pl/pl/p/Marylou-...0-Bellamy/2907

Jest całe białe, szuflada te biała. Podbicia białe. Szuflada wysuwana nie jeździe po podłodze bo jest na prowadnicach. Wyciągane szczebelki. No i później zmienia się w tapczanik

Aaa i ma pokrywę, ze nie widać tego co na dole jak jest materac wysoko ustawiony

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2013-06-08 o 10:35
Stary 2013-06-08, 10:32   #2557
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Zupe warzywną
Ja też

Eleine czy ty bierzesz ten Dicoflor? Kurcze jakie te kapsułki są niesmaczne. Zanim je połknę to taki przykry smak mam w ustach.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-08, 10:36   #2558
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Kojarzycie może takie czekoladki kocie języczki? Takie moje wspomnienie z dzieciństwa, przypomniałam sobie o nich i taaak mi się zachciało

Stary 2013-06-08, 10:40   #2559
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

ja na obiad idę do teściów na grilla - cukinia, papryczka, chuda kiełbaska itp.

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Kojarzycie może takie czekoladki kocie języczki? Takie moje wspomnienie z dzieciństwa, przypomniałam sobie o nich i taaak mi się zachciało

nom kojarzę i jeszcze takie czekoladki: banan oblany czekoladą

kooocur dzieki za info o łóżeczku, wiedziałam, że jest z droższych, bo to jednak widać na pierwszy rzut oka. Bardzo, bardzo fajne. Musze poszukać na tej stronie czegoś dla siebie, może akurat cos mi podpasuje.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-06-08 o 10:42
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 10:41   #2560
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Chyba postawie na ziemniaczki, mizerie i kotleta. Pierwszy raz od paru miesiecy nie mam żadnej zachcianki, wrecz zaczęło mnie odpychac od jedzenia.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
u mnie bigos
tak karac go nie bede

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
I ktoś pytał o nasze łóżeczko :

http://www.babydeco.pl/pl/p/Marylou-...0-Bellamy/2907

Jest całe białe, szuflada te biała. Podbicia białe. Szuflada wysuwana nie jeździe po podłodze bo jest na prowadnicach. Wyciągane szczebelki. No i później zmienia się w tapczanik

Aaa i ma pokrywę, ze nie widać tego co na dole jak jest materac wysoko ustawiony
łóżeczko jest bardzo ładne

Cytat:
nie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 10:41   #2561
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kojarzę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-08, 10:42   #2562
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

tak, moja babcia namiętnie je kupowała
w Lidlu jest coś podobnego

u mnie na obiad pyrki, sosik grzybowy, kotlety jajeczne i surówka
Stary 2013-06-08, 10:42   #2563
iwona335
Zakorzenienie

wywiesilam posciel na balkon i sapie jak dziki osioł
tata mi dzisiaj powiedział ze ja tak dobrze w tej ciazy wyglądam, ze moge całe zycie w ciązy chodzic zastrzelił mnie tym

Poskarże sie..
Tż miał powycierac podlogi (cały tydzien nic z nimi nie robilam- bo mnie ta szyjka meczyła) i miał jechac z psem do weta bo mial kleszcza i zrobila mu sie taka gula za uchem. A on od rana przed kompem, powstrzymałam emocje i mu tylko powiedziałam, że juz 10 razy by miał tą podłoge powycieraną a nie ze siedzi i sie bawi. I wiecie co?? powycierał połowe i był taaak zmeczony ze reszte zostawił, zjadł śniadanie i pojechal z psem- po prostu rewelka. I teraz siedze tu sama ani meza ani psa nie mam i mi sie chce wyć ...

czy u Was dzisiaj też jest tak duszno?? ja tu nie mam czym oddychac
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 10:44   #2564
Anulka_p
Zakorzenienie

Zasnęłam po śniadaniu. Mój organizm chyba rzeczywiście zbiera siły do porodu. Czuję się nieprzytomna. Muszę wziąć się za robotę, to się jakoś rozbudzę. Do później mamusie
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 10:47   #2565
idzia111
Zakorzenienie

bardzo duszno u mnie jest, nie ma czym oddychac normalnie
Stary 2013-06-08, 10:51   #2566
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja też

Eleine czy ty bierzesz ten Dicoflor? Kurcze jakie te kapsułki są niesmaczne. Zanim je połknę to taki przykry smak mam w ustach.
To smacznego

Cytat:

a pamiętacie sękacze? Takie rurki nadziane kremem i oblane czekoladą??

Chodzą za mną od kilku dni...

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

kooocur dzieki za info o łóżeczku, wiedziałam, że jest z droższych, bo to jednak widać na pierwszy rzut oka. Bardzo, bardzo fajne. Musze poszukać na tej stronie czegoś dla siebie, może akurat cos mi podpasuje.
No tanie nie było. Biłam się z myślami czy nie za drogie, ale stwierdziłam, ze będzie na minimum 7 lat więc...zaszalałam.

Cytat:
Chyba postawie na ziemniaczki, mizerie i kotleta. Pierwszy raz od paru miesiecy nie mam żadnej zachcianki, wrecz zaczęło mnie odpychac od jedzenia.

tak karac go nie bede

łóżeczko jest bardzo ładne

nie

Można fasolkę do tego

Cytat:
tata mi dzisiaj powiedział ze ja tak dobrze w tej ciazy wyglądam, ze moge całe zycie w ciązy chodzic zastrzelił mnie tym

Poskarże sie..
Tż miał powycierac podlogi (cały tydzien nic z nimi nie robilam- bo mnie ta szyjka meczyła) i miał jechac z psem do weta bo mial kleszcza i zrobila mu sie taka gula za uchem. A on od rana przed kompem, powstrzymałam emocje i mu tylko powiedziałam, że juz 10 razy by miał tą podłoge powycieraną a nie ze siedzi i sie bawi. I wiecie co?? powycierał połowe i był taaak zmeczony ze reszte zostawił, zjadł śniadanie i pojechal z psem- po prostu rewelka. I teraz siedze tu sama ani meza ani psa nie mam i mi sie chce wyć ...

U mnie to samo..Tż pomyje podłogi i pada zalany potem. Ja przed ciąża w tym czasie całe mieszkanie sprzątałam

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Zasnęłam po śniadaniu. Mój organizm chyba rzeczywiście zbiera siły do porodu. Czuję się nieprzytomna. Muszę wziąć się za robotę, to się jakoś rozbudzę. Do później mamusie
Mam to samo! Spie w dzień i zasypiam wieczorem ok 22

Więc poród blisko??

Synuś
Stary 2013-06-08, 10:51   #2567
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
A na dobry na strój czestuje ciasteczkami 'Paluszki synowej' - chociaz ja wole okreslenie teściowej - w wykonaniu Tż.
ja je znam z imprez helołinowych jako paluchy wiedźmy

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Nie wiadomo, czy remont się trochę nie przesunie ;( Jeden z dwóch chłopaków, którzy u nas robią coś sobie zrobił wczoraj w palec, teraz mu puchnie i ropieje. Dziś nie przyszedł, jest tylko jeden Jak da radę przyjechać w poniedziałek, to się wyrobią, więc plisss o kciuki

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Mój nie pije, ale i tak na poród jedziemy taksówką, bo mój Mąż panikuje nawet jak nie jedzie w stresie - uroki młodego kierowcy, więc będziemy jechać taryfą :P Oszczędzimy na parkingu hahah
ja się na taxi nie piszę, chyba, że w bardzo awaryjnej sytuacji, bo u nas daleko, drugie miasto i podejrzewam, że w dzień to koszt pow. 100zł, a co dopiero w nocy... Noł łej!

Cytat:
:a teraz najważniejsze pytanie... Co Macie Na Obiad?
ja już pisałam - rosół z makaronem, młode ziemniaczki, mielone i buraczki. Mały już rosoła wciągnął, zaraz spadamy z psem i na plac zabaw - poszaleję na zjeżdżalni, drabinkach itp... no dobra żartowałam

Enleeve - ja też dodam od siebie - siedź Ty kobieto na du.pie i się oszczędzaj, chyba nie chcesz wcześniaka, co??? A TŻ ode mnie kopnij w łydkę, za ogólne zachowanie i za to piwo

Oliath - biedaczysko...

TESO - może zajrzysz - obadałam ten materac. W opakowaniu (pokrowcu) jest bardzo ok, choć pokrycie nie jest bawełniane (co mnie troszkę zmartwiło). Dotykowo jest ok - strona z kokosem twarda, ale bez przesady, strona lateksowa umiarkowanie miękka, nie zapadająca się, ale plastyczna. Niestety po odsunięciu pokrowca spotkał mnie zawód. Nie widziałam nigdy materaca lateksowego, ale to coś w środku nie wygląda na materiał wysokich lotów (przy czym cena też nie wskazje na mega jakość jak z Janpolu). W środku jest pianka (gąbka), na tym z jednej strony tak 2-2,5 cm warstwa lateksu (śmieszne to w dotyku), z drugiej 6-8mm warstwa kokosu. Pokrowiec można zdjąć, ale wewnątrz na stronie z kokosem trochę jest takich szorstkich śmieci kokosowych, ta warstwa ogólnie jest taka czepliwa, więc pewnie trzeba to robić ostrożnie. Za tą kasę myslę, że może być, ale gdybym miała 250zł kupiłabym coś prawdziwie lateksowego dobrej marki

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 10:53   #2568
lachryma
Zakorzenienie

kooocur- tak, sękacze też były całkiem niezłe.

za "tamtych" czasów to jeszcze murzynki- ciepłe lody były popularne, teraz tego jest o wiele mniej.
Stary 2013-06-08, 10:54   #2569
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ja na obiad idę do teściów na grilla - cukinia, papryczka, chuda kiełbaska itp.

nom kojarzę i jeszcze takie czekoladki: banan oblany czekoladą

O to też pamiętam, tata z niemiec takie przywoził jak w polsce nie było jeszcze takich rarytasów

Grilla zazdroszczę, już od dawna w siostrą planujemy ale u nas pogoda nie pozwala, albo zimno i deszcz albo burze i deszcz

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
tak, moja babcia namiętnie je kupowała
w Lidlu jest coś podobnego

u mnie na obiad pyrki, sosik grzybowy, kotlety jajeczne i surówka
Serio? To chyba lidla odwiedzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-08, 10:54   #2570
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

musze sie wyrzalic..mam straszny zal do ojca zaczol remont sciagnol tapety itp i sie wypiol i beszczelnie jeszcze mowi ze mamy sie do niego nie odzywac tak mnie wkurzyl wczoraj jak bylam w lerla ze lzy to mi ciurkiem leca..ale t dokoncY remont z kolega a do ojca sie nie odezwe nie chce go nawet jakbym zaczela rodIc to uswiadomilo mi tylko ze nie ma co za duzo pakowac pieniedY w ten pokoj nasz bo pare miesiecy tu psychicznie tylko wytrzymam.robie to zebysmy mieli milo i mala chociaz jej to obojetne zeby miala ladnie i przytulnie.dobrze ze mame mam taka dobra i kochana.musialam to z siebie wyrzucic i teraz juz lece:-*
To się tatuś nie popisał niestety wiem aż za dobrze jak to jest. Siły i wytrzymałości życzę

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Hej
Gratuluję tc
Ja juz zrobiłam sernika na zimno chodź czekam aż galaretka steżeje. Juz truskawki mam mąż rano wstał i poszedł mi kupić. Ale nie są zbyt słodkie no ale cóż mozna sie było spodziewać po takiej pogodzie.
Jak wczoraj wrócił z pracy to mu mowie ze ginekolog kazała mi więcej leżeć. To on na to ze mam nic nie robić leżeć do 14 wstać zrobić jakiś obiad i znów leżeć. Ja mu na to ze tak mi dziwnie bo wiecie nie boli ani nic to sie zdaje ze jest ok. Stwierdził ze mam leżeć bo to jego dzidziuś i mam o nas dbać:-P
Brawa dla Tżta, tak powinno być. Moj tez dzisiaj rano jak dawal mi buzi zapowiedział, że absolutnie mam nic nie robić bo on posprząta jak wróci no ale pranie wstawiłam i chociaż kurze pomału zetrę.

Cytat:
Poskarże sie..

Mojego Tż tez nic tak nie wykańcza jak sprzatanie domu, no ale on jak juz zacznie to z reguły sprzata do końca.
U mnie też duchota, chodze i sapię

Cytat:

Ale Ci zazdroszczę kebaba, może dzisiaj pojadę i zjem
No i gadaj z babą ja jej tu że ma leżeć a ona na kebaba będzie jechać...o matulu
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 10:55   #2571
idzia111
Zakorzenienie

roxi czy ty piszesz o tym materacu z allegro za 99zł?
Stary 2013-06-08, 10:58   #2572
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Mój TZ też sie męczy sprzataniem:P

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 11:02   #2573
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
kooocur- tak, sękacze też były całkiem niezłe.

za "tamtych" czasów to jeszcze murzynki- ciepłe lody były popularne, teraz tego jest o wiele mniej.
Ehem fajnie tak czasem powspominać hehe
A najbardziej to mi się tęskni za orzeszkami z kremem (takie ciastka w kształcie orzechów włoskich smażone na specjalnej patelni)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-08, 11:05   #2574
iwona335
Zakorzenienie

cieniasy z tych naszych Tż-tów
za tydzien bedzie wszystko sprzatał niech se nie mysli, moj na dodatek ma siedzacą prace (informatyk) wiec ruch mu jest wybitnie potrzebny.

Kolejne pytanie mam
czy Wy w ciazy tez jestescie uczulone na zapachy?? poczatek ciazy to było dla mnie bardzo meczace szczególnie w pracy potem przeszło, a teraz mi wszystko smierdzi! nawet moje mieszkanie cuchnie no obłęd
Stary 2013-06-08, 11:05   #2575
magolina
Wtajemniczenie

Kallisto byla wczoraj wieczorem burza w Kielcach??? bo od Starachowic taka straszna szła ale Skarżysko obeszła bokiem i poszla w strone Kielc a waliło strasznie.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 11:09   #2576
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Poskarże sie..

Skąd ja to znam.. milion razy się prosić a jak już zrobi to najlepiej by było zacząć.sprzątanie od początku a Ty nie wąż mi się dzień łzami rozpoczynać!!

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Enleeve - ja też dodam od siebie - siedź Ty kobieto na du.pie i się oszczędzaj, chyba nie chcesz wcześniaka, co??? A TŻ ode mnie kopnij w łydkę, za ogólne zachowanie i za to piwo
Kopne go w lydke, masz racje

Cytat:
No i gadaj z babą ja jej tu że ma leżeć a ona na kebaba będzie jechać...o matulu
Ups

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41218427]Mój TZ też sie męczy sprzataniem:P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

To chyba wszyscy faceci mają wspólne.. Za to my ie nie meczymy tylko robimy to z uśmiechem na ustach i nieskrywana radością

12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 11:10   #2577
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Kallisto byla wczoraj wieczorem burza w Kielcach??? bo od Starachowic taka straszna szła ale Skarżysko obeszła bokiem i poszla w strone Kielc a waliło strasznie.
Wieczorem to ulewa była tylko ale burza taka porządna była popołudniu tak ok. 15

Stary 2013-06-08, 11:11   #2578
sarna405
Zadomowienie

Ja jakieś kocie języczki ostatnio kupiłam w dino. Po 3 ileś były. To takie czekoladki.
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 11:12   #2579
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V

Cytat:
Skąd ja to znam.. milion razy się prosić a jak już zrobi to najlepiej by było zacząć.sprzątanie od początku a Ty nie wąż mi się dzień łzami rozpoczynać!!

Kopne go w lydke, masz racje

Ups

To chyba wszyscy faceci mają wspólne.. Za to my ie nie meczymy tylko robimy to z uśmiechem na ustach i nieskrywana radością

dodam, ze jak ruszył dupsko to mi zadął ptanie "czy masz gdzieś wode??" taa w kranie, myslał ze mu jeszcze wiso przyniose i przygotuje (bo wiaderka, szmatki i miotły mamy w piwnicy)

nie bede płąkać aj promis, w nagrode włacyzłam pralke z narzutą i prześcieradłem i mam nadzieje ze zacznie mi tu pachniec
Stary 2013-06-08, 11:13   #2580
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejne pytanie mam
czy Wy w ciazy tez jestescie uczulone na zapachy?? poczatek ciazy to było dla mnie bardzo meczace szczególnie w pracy potem przeszło, a teraz mi wszystko smierdzi! nawet moje mieszkanie cuchnie no obłęd
u mnie początek był tragiczny i naprawdę męczący. minęło w II trymestrze i nie wróciło dotychczas.

dziewczyny,

na kolkę np esputicon to rozumiem w kropelkach się kupuje?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości