|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
ale na pewno coś się będzie dało zrobić najwżej później ci ocenę poprawi, wszystko sie da ![]() serio podziwiam cię
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2013-06-08 o 11:49 |
||
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41217522]
Jak znów najdzie mnie ochota opitolić się na zapałkę, to się zgłoś W imieniu grzywki dziękuję [/QUOTE]Będę pamiętać ale nie rób tego ![]() Przez ostatni tydzień miałam smerfiasty lakier na paznokciach (dziad nie chciał odprysnąć ) i teraz jak je zmywam (już mi się zupełnie znudził denko x 3
|
#2133 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Witaj w klubie, też mam prosta grzywnę i też muszę prostować:beer: Właściwie to mamy bardzo podobny fryzurę, tylko mam mniejszy skręt ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
pospałam dziś do 9:30, posprzątałam mieszkanko, teraz idę na zakupy i biorę się za obiad i ciasto
a po południu wracam do szarej rzeczywistości i dziubania projektów... oczy mam już całe przekrwione od tego komputera na noc miałam dziś na włosach olej z kiełków pszenicy, przez całą noc czułam zapach chleba
|
#2135 |
|
Raczkowanie
|
Ulala
Właśnie wróciłam ze sklepu i siedzę z oliwą z oliwek na głowie ![]() Przestudiowałam ostatnio wszystkie wpisy o olejowaniu itd, zakupiłam w Rossmannku szampon Baby Dream (był tylko 1 rodzaj, więc mam nadzieję że ok) i do tego wybrałam Rossmannową odźywkę Alterra z granatem i czymś tam. Tanie produkty, bo ostatnio masakra u mnie z kasą ![]() Zobaczymy co z tego wyniknie, puki co przeraża mnie ta śmierdząca oliwa na głowie, ale lepsze to niż siano po przeproteinowaniu
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaa odkrylam cos dobrego dla moich wlosow w koncu!!!
Na olej kokosowy moje wlosy reaguja pucchem... A jak dalam Bioetike nawilazajaca po myciu na ok.15 minut ( testowane 2 razy) to zero puchu ![]() Jestem w szoku
|
#2137 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
O mamo, czy widząc takie zawijasy mogę mieć choć cień szansy na loki?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytałam Moońka o jej paczkę, ale chyba gdzieś ją wciągło ![]() Cytat:
![]() Idę gotować obiad, a potem się może za coś ambitniejszego wezmę
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I tak nie wierzę Wysyłam jak najszybciej się uda ![]() Ktoś się pytał o gofry. Jak kiedyś miałam sprawną gofrownicę to moja mama dobre robiła
|
|
|
#2141 |
|
Spaceroholiczka
|
Ver, nie żartuj
Mam dwa firmy Nessa, najbardziej mi się soodobały. Chyba wyślę Ci swoje cycki jutro na PW, jak leży te 70E. Powiesz mi co mam poprawić i jak ma leżeć w nowym ztaniku. Ręce mi już opadają, bo nic na mnie nie ma |
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz uwierzyć, czeka mnie megaczęść sesji i wyprowadzka, wcześniej, jak na ostatni weekend czerwca nie zjadę - i to tylko dlatego, że od 1 lipca mam praktyki
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Masz tak długie włosy, że może wszędzie masz taki skręt , tylko rozluźnia się przez ich ciężar ?
Słodka sprężynka
|
#2144 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja postanowiłam zrobić ciasto czekoladowe po sesji w nagrodę lub na pocieszenie ![]() co ci poszło? Cytat:
![]() Posprzątałam! teraz fizykoterapia ma mnie całą muszę dzisiaj przebrnąć przez 3 podręczniki do tego przedmiotu...
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, Kav, to nie Ty masz dziwne cycki tylko oni szyją staniki na niewiadomo kogo. Wg mnie powinnaś zacząć od firmy Cleo Panache droga, ale porządna.Czekaj, zaraz Ci wyślę na PW jak powienien leżeć stanik
|
|
|
#2146 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2147 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Rozejrzę się za tą firmą, może w końcu coś na mnie będzie... Kurczę, miałabym 70A, to problemu by nie było, a nie! |
|
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
chcę jeszcze powiedzieć że moje dłonie kochają olej palmowy
mam idealnie nawilżone po nim i mięciutkie, na żaden inny tak nie reagują
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Na blogu wpis o wkrętkach do koka
![]() Jejj, jak mi się spać chce i nie mam pomysłu na obiad.
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Dobrze, że macie blogi w podpisach, to pamiętam, żeby zajrzeć
jednak wtyczka fejsikowa pomaga, przynajmniej widzę, jak nowe notki są
|
|
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po prostu zaparzyć normalnie zioła...
|
|
#2153 |
|
Rozeznanie
|
witajcie już kiedyś tu pisałam
![]() Mam dylemat dzisiaj byłam ściąć włosy trochę za ramiona bo się puszyły,były cienkie,trochę wypadały i minęło już pół roku od ostatniego ścięcia,Chce o nie zadbać,jakiś czas myłam je alterrą(ponad rok) i stosowałam sporadycznie odżywkę long repair ale włosy jakieś 3 miesiące temu zaczęły robić się trochę sztywne i z waszymi radami zmieniłam szampon na delikatniejszy hipp i używam mniej odżywki long repair nivea,zmieniłam ją na garnier avokado,schemat: pon hipp,garnier wt hipp,garnier śr hipp,nivea czw hipp,garnier pią szampon z sls,maska alltera z granatem sob hipp,garnier nd hipp,garnier Zauważyłam,że moje włosy lepiej wyglądają po long repair,mniej się puszą i są świeższe ale nie wiem czy mogłabym jej używać częściej bo nie chce ich przeproteinować(o ile się nie mylę ),myślę,że powinnam też co jakiś czas robić peeling skóry głowy ale nie wiem jak się za to zabrać.Koleżanki poleciły mi też syoss i waxa ale boję się spróbować.Proszę o rady! |
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ważne, żeby nie przesadzić. Dziewczyny, będę się zwierzać Proszę nie cytować.Właśnie zostałam kobietą bogatą... wróć, właśnie się dowiedziałam, że zostanę kobietą bogatą, i cóż... całkowicie mnie to nie cieszy. Nadszedł czas, kiedy rodziciele moi doszli do wniosku, że są za starzy na gospodarzenie, więc mi i bratu zapisują wszystko. Mój brat jest ode mnie sporo starszy i ustabilizowany rodzinnie oraz finansowo - będzie stawiał własny dom. Dostanie pole, a ja wielki dom i wielką działkę, na której stoi. Gdzie jest problem? W tym, że nie mam pojęcia, czy będę tam mieszkać - moi rodzice są coraz starsi, będą potrzebowali pomocy. Nie zamierzam się od pomocy migać w żaden sposób, ale rodzice mojego TŻ są w identycznym wieku, a on w tej samej sytuacji co ja. Nie będziemy przecież całe życie mieszkać 40 km od siebie, by każde mogło żyć ze swoimi rodzicami... Wiem, że moja mama nie miałaby pretensji o moją wyprowadzkę. Ale tata... boję się przyszłości, i tyle.
|
|
#2156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) lub cukiermoczysz włosy, wcierasz w skórę głowy kawe/ cukier trochę spłukujesz, myjesz włosy szamponem niektórzy też dodają do szamponu, ja ci przedstawiłam jak ja robie olejujesz? jak dla mnie twoim włosom brakuje jakiejś porządniejszej maski, samymi odżywkami włosów nie odżywisz przeczytaj sobie listy odżywek i masek z pierwszego posta (tam masz linki) i wybierz jakąś maskę emolientową i proteinową nie musisz też oczyszczać co piątek jeśli włosy tego nie potrzebują używasz czegoś b/s? polecam joanny naturie - wersję z herbatą zabezpieczasz czymś włosy? jakiś jedwab na końce? ja chyba też zaraz dodam
|
|
#2157 |
|
Rozeznanie
|
popróbuje
i wrzucę wam za jakiś zdjęcie włosów do oceny chociaż są rzadkie z tym nie wiem jak sobie poradzić,można to w ogóle zmienić czy jest to związane z geneetyką?---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- bez spłukiwania mam 2 odżywki z mariona z olejkiem arganowym(czy jakoś tak) i malinową,nie stosuje olei,nie zabezpieczam ale mam w domu jedwab z green pharmacy,nie poddaje ich też zabiegom takim jak np.prostowanie myślisz,że powinnam zabezpieczać końce? chciałam też kupić jakąś szczotkę lub grzebień żeby się nie puszyły,polecisz coś? aktualnie używam czarnego grzebienia do stylizacji i nie szarpię włosów,a robią mi się straszne kołtuny po umyciu samym szamponem są one strasznie suche i nie rozczesałabym ich bez odżywki.Wkurza mnie to wszystko bo moja siostra ma kręcone i myje tylko szamponem z sls i nie ma żadnych problemów
|
|
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poczekałabym na zdjecia bo może ty jesteś kręcona i dlatego tego się puszą? dobry jest grzebień drewniany z szeroko rozstawionymi ząbkami nie mówię żebyś nie używała odżywek, ale żebyś dała im trochę bogatszych rzeczy jak maski moje bez czegoś d/s też są poplątane ![]() a nie chcesz spróbować olejowania? ładne efekty można osiągnąć.. z odpowiednio dobranym olejem można ujarzmić też puch
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, Dziewczyny, mogę dołączyć?
O włosy dbam od prawie trzech lat, ale idealnie wcale nie jest, bo próbuję wyjść z cieniowania bez ścinania wielkiego kawału włosów... Poza tym mam niejasne wrażenie, że ciągle coś robię nie tak, bo np. włosy, kiedy jest wilgoć [pada deszcz, wychodzę na dwór i...] zaczynają mi się dramatycznie wręcz puszyć Czy jestem na to skazana i pielęgnacja nie ma tu nic do rzeczy? w każdym razie, włosy ostatnio zaniedbałam, były ładniejsze, ale teraz jakoś o nich zapominam... Od dziś obiecuję poprawę Kupiłam sobie Kulpol L-102 [marzę, żeby we wrześniu ściąć już cały cieniowany kawałek...] i od dzisiaj wracam do olejowania Muszę też nabyć parę masek, bo posiadam w domu tylko Bioetikę. Chciałabym się również czegoś od Was nauczyć, bo całkiem zielona w temacie pielęgnacji nie jestem, ale do choćby średniego poziomu jeszcze sporo mi brakuje
|
|
#2160 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Kawa dobrze wyplucze się z włosów? To sobie machne dzisiaj i ja peeling
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

ale na pewno coś się będzie dało zrobić najwżej później ci ocenę poprawi, wszystko sie da

ale w przyszłym tygodniu dojdzie 
Ta kobita nie ma aktualnie na stanie 65F. Posiada 65E i 65H, toć jeden będzie na pewno za mały (jak 70E mnie ciśnies, a drugi za duży.