|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
ja od 5.30 mam oczy otwarte Mam też astmę,ale pogorszyła mi się w drugim trymestrze i biorę Pulmicort,bo inaczej bez przerwy brałabym Ventolin doraźnie A TY nie bierzesz żadnych leków na astmę? nic a nic?Pozdrawiam Cie serdecznie i łączę w dolegliwościach alergiczno-astmowych. Wiem doskonale co przechodzisz. Ty już niedługo będziesz miała Bezika przy sobie, ja dopiero zaczynam 31 tc jutro,więc kupa czasu przede mną. Życzę miłego dzionka ![]() za tydzień
Edytowane przez kubus puchatek Czas edycji: 2013-06-09 o 09:09 |
|
|
|
|
#2822 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Mela- jak truskawki? Pyszne?
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie pamiętam czy odrazu, ale napewno jak byłam już w domu to spałam na brzuchu. Przez pierwsze 2 tyg uczucie lepsze niż orgazm ![]() Też mam jeść co 3h ze względu na ciałka ketonowe w moczu i duży wyrzut insuliny Enokrynolog kazał mi to kontrolować co jakiś czas po ciąży bo z taką tendencją mogę mieć w przyszłości cukrzycę ![]() Cytat:
Cytat:
za nowy tydzień.I witam się rano
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-09 o 09:22 |
|||||
|
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie.
Ledwo żywa jestem. Cisnę do tego cholernego egzaminu i średnio co 2 godziny mam kryzys żeby jednak przełożyć to na jesień a potem przychodzą myśli, że skoro już tyle zrobiłam to może dam radę Brzuchol obolały Antonio chyba nabił mi milion siniaków od wewnątrz Kochane dziecko Mama wróciła z sanatorium i już się zaczynają jej akcje Cytat:
Cynamonku skrobnęłam Ci coś w klubiku z doświadczenia mojej koleżanki, która miała taki sam problem Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej Ci ulżyło. Nie martwiaj się ![]() Wczoraj z drugą koleżanką w ciąży stwierdziłyśmy, że ciążowe zbudynienie mózgu jest zaraźliwe i PRZECHODZI NA TŻTÓW !!! No ale dzień mijał w końcu zrobił się wieczór a TŻ mówi, że jeszcze dwójka znajomych się z nami spotka. No to ok fajnie. Wyszliśmy w końcu na to miasto spotkaliśmy się z tymi znajomymi a TŻ prowadzi nas do normalnego pubu gdzie wyświetlają różne sportowe transmisje i mówi, że walki KSW będą wyświetlane i że może sobie obejrzymy. Ja wywaliłam gały, w pubie masa ludzi ścisk, dym z szlug się unosi bo chyba sobie ktoś i tak palił w środku miejsc siedzących zero a ten z rogalem na gębie stoi i się cieszy. Zapytałam czy to jest moja kawa i ciastko On na to że jak nie chcę tu zostawać to możemy iść. Kazałam mu się puknąć w głowę rozejrzeć się wokoło i chwilę zastanowić No a zjawiskiem chyba byłam w takim miejscu bo wszyscy się gapili jak na nienormalną i się nie dziwię Oczywiście zaraz poszliśmy do domu
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Ja dzis z rana miałam strachu dużo, bo mały zawsze kobie rano, przeciąga się itp. a tu nic. Zrobiłam mu trzesienie ziemi i dopiero po kilku razach ,,odezwał się". No kto to widział tak matkę straszyć ![]() Teraz fika ładnie. Miłego dnia Wam życzę Malinka, Margosia rodzi któraś? ![]()
|
|
|
|
#2826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie było idealnie jak padało, jak te wszystkie g*wna nie latały w powietrzu, bo teraz to dramat.. Musimy jakoś to przetrwać, nie ma innej rady ![]() Cytat:
Nos nie jest aż takim problemem jak te duszności, bo ciągle mam wrażenie, że zaraz mi zabraknie powietrza i się uduszę.. bałam się wczoraj zasnąć autentycznie ![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#2827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie "mała", ale ochraniacz mam ten: http://allegro.pl/oddychajacy-wodood...301673772.html moje starsze dziecko spało na takim w czasie nocnego odpieluchowywania i było ok - żadnego pocenia Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() a TZ poleciał po bandzie... zamordowałabym chyba
|
|||
|
|
|
#2828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ubralam sie i sie przerazilam, mam ogromny brzuch!
Poproszę potem TZ moze fote zrobi to zobaczycie jak urósl ![]() Idę na miasto, paaaaaaaaaa Cytat:
dziwne.... No nic pójdę na ten obiad zobaczymy jak będzie a TZ będzie miło.Fiazo a ciśnienie masz w normie?
|
|
|
#2829 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Damy radę dla naszych dzieciątek
|
|
|
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Znów okropnie spałam, Mały okropnie uciska mi na żołądek, a ja głupia wypiłam Inkę na noc i przez całą noc miałam ją dosłownie w gardle Cytat:
Mąż na pewno rozumie, przecież nie wymyślasz sobie ![]() Cytat:
za tydzień i Z tym, że ja mam alergię na wszystko co w powietrzu ...Cynamonku jak Twoje nogi? Narzekałaś, pisałaś, ale ... dopiero jak wrzuciłaś foto to widać powagę sytuacji Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-09 o 09:45 |
||
|
|
|
#2831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co to Tż,wkurzyłabym się na maxa za takie ciasto i kawę |
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Pyszniaste. Właśnie mi przypomniałas i wyciągnęłam z lodówki, żeby się "ugrzały".
Ale mnie wszystko boli od tego leżenia. Poszłabym do kościoła, a tu lipa nie mogę.
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Dotkaa ale się spisał Twój TŻ
![]() Mój mąż też wczoraj cały dzień pracował, ale efektem jest odreastaurowany stół w kuchni i ... kac Misiaczka cieszę się, że zguba się znalazła |
|
|
|
#2834 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Zapowiadali deszcz, a tu piękne słońce Oby się tak utrzymało przez cały dzień Ja przespałam kolejną noc i jestem taka szczęśliwaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za tydzień. Z resztą gorzej. Nie mam alergii i nie wiem co przechodzisz, ale wyobrażam sobie, że jest to okropne Pocieszaj się myślą, że już niedługoCytat:
W końcu co dwa mózgi to nie jeden![]() 2. Z tymi ruchami to też różnie bywa. Moje dziecię się ruszało na górze, brzuch mi pod biustem latał, a się okazało, że odwrócony głową w górę - fakt, że się tak poskładał, że nogi też ma w górze... Teraz faktycznie czuję więcej ruchów jakby nawet w podbrzuszu, ale nie zdziwiłabym się jakby już znowu się obrócił. Jutro się dowiem. 3. Twój TŻ pojechał na całego
|
|
#2835 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry
Ja na szybko bo u nas zbliża się burza i trza zaraz wyłączać sprzęty ![]() dziś nie spałam i ja za dobrze co troche się budziłam i jakos mi tak dziwnie było ![]() No ale rozpoczynamy dziś z Adasiem 31 tc misiaczka super, że wszystko sie odnalazło, niezłego farta mieliście en gratki za 35 tc ![]() madi przytulam, straszne masz te dolegliwości Ghia dasz radę Dobra uciekam bo wali strasznie
|
|
|
|
#2836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tydzień. ja też w gówniarskiej ciąży jestem
|
|
|
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#2838 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Hej. Ja miałam ktg, teraz czekam na usg. Póki co jest ok.
Misia współczuję przeżyć, ją bym sie chyba zaplakala... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41229392]Hej. Ja miałam ktg, teraz czekam na usg. Póki co jest ok.[/QUOTE]
trzymam kciuki za przyrost wagi i czekam na wieści |
|
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie z Edkiem w 31tc
![]() Jestem dobrze wyspana, juz po sniadanku, za chwile prysznic, a po poludniu odwiedzamy mame. Zazdroszcze tym, ktore sa przez rodzicow (tesciow) zapraszani na domowe obiadki, ja niestety mam zupelnie odwrotnie - jak tylko odwiedzamy moja mame to musze pomyslec co jej przywiezc do lodowki a takze na obiad i jeszcze go ugotowac... Misiaczka - tak sie ciesze z odnalezionej zguby!! Kolejny dowod na to, ze nasze kciuki i dobre checi dzialaja! ![]() Madi, En, Cynamonku, Kubusiu - zycze Wam z calego serca jak najmniej dolegliwosci, alergii, opuchlizn i wszelakich innych dziadostw Ghia - lepiej podejdz do zaliczenia, masz szanse 50x50, potem bedzie trudniej oderwac sie od dziecka do nauki ![]() En, Magolina - za tygodnie Milego dnia dziewczyny!
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję tygodnia
![]() wzajemnie!!! |
|
|
|
#2842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Czarownica: wdech, wydech. będzie dobrze...zdążycie ze wszystkim! Nie panikuj! Cytat:
warto spróbowaćto super!! Cytat:
Cytat:
a na dzisiaj mam zreszta taki plan.. tylko pranko zrobię, łóżeczko doszlifuję i może torbę spakuję. Prasować będę w tygodniu.brawa za tygodnie! A alergii to naprawdę współczuję! Ghia: ucz się ucz! jak przełożysz na wrzesień to też będzie ciężko pewnie z dzidzia się uczyć. Także jak już zaczęłaś to dawaj. Kiedy masz dokładnie? Mąż też właśnie zakuwa, ale on ma tylko w weekendy więcej czasu, w tygodniu to 2-3h max pociśnie... Uciekam pod prysznic i na śniadanie, dzisiaj trochę dłużej pospałam.
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w niedzielny poranek
![]() Niestety tylko na chwilkę Mam nadzieję, że wieczorem będzie mi dane usiąść i nadrobić cały weekend. A póki co zabieram się za siebie i do roboty. Zaprosiłam rodziców na obiad w ramach wczorajszych urodzin. Pierwszy raz zrobię kurczaka z rożna do niego młode ziemniaczki, mizeria i jeszcze mix sałat z papryką, pomidorem, cebulką, mozzarellą. A na deser ciasto z jabłkami i budyniem oraz galaretki truskawkowa i agrestowa z truskawkami i czerwonym winogronem ![]() Trzymajcie kciuki za kurczaka, żeby się pięknie dopiekł Miłej niedzieli Perse u Ciebie i Artusia ok? Malinka, Margoś urodziłyście wreszcie?
|
|
|
|
#2844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na tych aukcjach kupiłam całą resztę. Całkiem spoko ceny, opinie dobre. No i rożek za 13 zł Cytat:
pomyśl, że jesienią będziesz spała jeszcze mniej niż teraz... No i ciężej będzie posiedzieć nad książkami. A dla męża ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41229392]Hej. Ja miałam ktg, teraz czekam na usg. Póki co jest ok. Misia współczuję przeżyć, ją bym sie chyba zaplakala... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ,żeby Arturek podrósł od ostatniego A jak Twoje łożysko? wiesz który stopień dojrzałości?
|
||
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41229392]Hej. Ja miałam ktg, teraz czekam na usg. Póki co jest ok. Misia współczuję przeżyć, ją bym sie chyba zaplakala... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() ![]() My mamy taką tradycję , że co niedzielę chodzimy do moich rodziców na obiad
|
|
|
|
|
#2846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
za 31 tydzień[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41229392]Hej. Ja miałam ktg, teraz czekam na usg. Póki co jest ok. Misia współczuję przeżyć, ją bym sie chyba zaplakala... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] to super, że jest oki, trzymam kciuki za usg no właśnie tak samo czuję, tylko ten większy, bardziej wypchany brzuch mnie zastanawia. A jak tak dzisiaj Twoje stopy? Cytat:
Cytat:
za 35 tydzień i współczuję alergi, już niedługo Ci zostałoMadi brawo dla męża oby organizm szybko przyzwyczaił się do tego wstrętnego lekumy o 9 wstaliśmy, śniadanko zjedzone i teraz relaks na dworze w miarę ciepło chociaż trochę się chmurzy
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan
za kurczaka ![]() A tak w ogóle, to dzień dobry!
|
|
|
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 31 tydzieńCytat:
dzoan spóźnione życzenia urodzinowe, spełnienia marzeń, wszystkiego co najlepsze, łatwego i szybkiego porodu
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za kurczaka ![]() Ghia - ja wiem, że Ci się nie chce, ale dobrze dziewczyny mówią-z dzidziusiem to dopiero będzie trudne ![]() Perse daj znać jak tam po USG |
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Z grubsza przelecialam. Madi, kochama malenka, to przejdzie Cynamonku, zdjec nie widzialam, ale znam bol ![]() Kejt za łazienkę!Ewa Gwiazdka, hemo mi skoczyla po Tardyferonie Perse, jaka gadula sie z Ciebie zrobila w tym szpitalu! mi sie snilo, ze napisalas, ze Artus wazy juz ponad 3 kg ![]() Czarowniczko u mnie tez panika, szczegolnie ze powinnam JUZ do tego szpitala sie klasc, a nie czekac a cud i manne z nieba ![]() Wszystkie Was sciskam i pozdrawiam. Wczoraj wyprasowalam uprane rozowe, dzis kolej na biale. Maz skonczyl sufit, polozyl wykladzine, zaraz go obudze na renowacje listew i progi, i - wnosimy meble Sliczna ta nasza sypialia teraz, szkoda ze karnisz dojedzie dopiero pojutrze Moja pokrzywka rozgoscila sie na CALYCH plecach, brzuchu, dekolcie, biuscie, od rana skrada sie po szyi az pod brode. Nie ma co, bosko wygladam. Zakrzep i stopy szaleja bez clexane, ale o dziwo noc kolejna, juz piata, przespana smacznie snem sprawiedliwego Jutro internista i gin.... Bede zagladac, a teraz do roboty, bo czas sie kurczy, a ja w panike wpadam powoli.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

głupie sny miałam do tego, 3x wstawałam, żeby środek doraźny na astmę wziąć no i teraz się obudziłam. Do kitu, już Bezik jak dla mnie mógłby wychodzić,gdyby nie to, że najlepiej dla niego jakby jeszcze chwilkę posiedział, bo męczę się coraz bardziej z tym i głupio to powiedzieć, ale TĘŚKNIĘ ZA LEKAMI!
ja od 5.30 mam oczy otwarte
Mam też astmę,ale pogorszyła mi się w drugim trymestrze i biorę Pulmicort,bo inaczej bez przerwy brałabym Ventolin doraźnie
za tydzień 
Wogóle dzisiejszy dzień jest zdecydowanie lepsiejszy niż wczoraj
), ale takie już uroki ostatniego miesiąca, trzeba to jakoś przetrwać.

No ale dzień mijał w końcu zrobił się wieczór a TŻ mówi, że jeszcze dwójka znajomych się z nami spotka. No to ok fajnie. Wyszliśmy w końcu na to miasto spotkaliśmy się z tymi znajomymi a TŻ prowadzi nas do normalnego pubu gdzie wyświetlają różne sportowe transmisje i mówi, że walki KSW będą wyświetlane i że może sobie obejrzymy. Ja wywaliłam gały, w pubie masa ludzi ścisk, dym z szlug się unosi bo chyba sobie ktoś i tak palił w środku miejsc siedzących zero a ten z rogalem na gębie stoi i się cieszy. Zapytałam czy to jest moja kawa i ciastko
Oczywiście zaraz poszliśmy do domu

dziwne....