|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze dziwactwa ;)
No tak..oglądając Dzień Świra uświadomiłam sobie, że chyba połowę przynajmniej tych dziwactw posiadam
![]() A to kilka innych: -idę spać zazwyczaj gdy usłyszę odgłos pierwszych wstających sąsiadów, czuję się zwolniona ze służby stróżowania nad spokojem śpiącego społeczeństwa ![]() -ważę się nago i bez spinek do włosów bo wiecie, waga może być wtedy niemiarodajna ![]() -głaszczę moje oba koty tyle samo razy aby żaden nie czuł się zlekceważony -poprawiam zaparkowany samochód pięć razy aby stał równiutko, a jeśli zrozpaczony towarzysz podróży mi tę czynność przerwie to potem chodzę wściekła i nie mogę skupić się nad niczym innym ponad myśl jak tragicznie teraz wygląda parking z tym krzywo stojącym autem. -sprawdzam nagminnie prognozę pogody chociaż nie pracuję w polu, bywa, że porównuję dane z różnych źródeł i średnie opadów i temperatur z różnych lat
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jeszcze nigdy nie widziałam osoby co trzyma też w ten sposób sztućce. Zawsze się boję, że jedząc z innymi ktoś mi w końcu zwróci uwagę na to, że trzymam je odwrotnie niż wszyscy inni.- też lubię mieć wszystko ustawione w pewnym porządku, - będąc zamknięta w łazience co chwilę naciskam klamkę i sprawdzam czy nadal są zamknięte, - swego czasu wchodząc do łazienki zawsze na początku sprawdzałam czy za pralką, pod wanną nic nie ma. Ale to dlatego, że kiedyś znalazłam kota w łazience.... a ja nie posiadam zwierząt . Do tej pory nie wiem skąd on tam się wziął, reszta rodziny też nie .- nie potrafię siedzieć normalnie na krześle w domu. Albo kucam na nim, albo siedzę po turecku czy w innych dziwnych pozycjach często z nogami na biurku/stole. Obiad jem z kolanem przy brodzie
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wasze dziwactwa ;)
Cytat:
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
To tak:
- zawsze denerwują mnie nieomknięte drzwi i zapalone światło, dlatego chodzę i zamykam, nie zasnę kiedy mam otwarte drzwi do pokoju albo zapalone światło - przed pójściem spać zawsze patrzę czy w pokoju nie ma pająków - rozmawiam ze swoim psem, pytam go na przykład czy chce już iść na spacer ![]() - kiedy parkuję, potrafię cofać samochodem i ruszać do przodu kilka razy żeby samochód stał idealnie w wyznaczonych liniach - układam książki alfabetycznie (jak w bibliotece )- wyjeżdżając gdzieś, pakuję się kilka razy i za każdym razem rozmyślam czy akurat ta rzecz czy ciuch mi się przyda, dzięki temu unikam zbędnego nadbagażu - nienawidzę bałaganu, nie pójdę spać dopóki wszystko nie będzie odłożone na swoje miejsce - kiedy wracam z zakupów i wracam autobusem/autem (oczywiście jako pasażer) lubię oglądać to, co kupiłam, nawet jeśli jest to długopis
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Odgłosy jedzenia (mlaskanie, ciamkanie, cmoktanie) są dla mnie nie do znisienia i wywołują realną agresję. Tak samo, gdy ktoś narusza moją strefę osobistą przy rozmowie lub stoi nade mną gdy gotuję. Serio, jakbym się nie hamowała to przywaliłabym w twarz takiej osobie. Przed prysznicem zawsze myję słuchawkę, bo uważam, że się lepi. I jestem potworną bałaganiarą, mam stosy brudnych talerzy i ubrania na krzesłach, ale kosmetyki muszą być idealnie ułożone. Oddzielnie do twarzy, oddzielnie do oczu i do ust, w innej przegródce pędzle itd.
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wasze dziwactwa ;)
Ja za to nie zasne jak mam wylaczonego kompa, przed spaniem muszę włączyć odcinek czegoś co aktualnie oglądam, ustawiam np 3 pod rząd i tak zasypiam. Później się przebudzam i idę wyłączyć. Chyba, że śpię z kimś to nie muszę tak
A to z tym staniem za blisko to żadne dziwactwo, to naturalne Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
- jesli to mozliwe, unikam leków w tabletkach do połykania bo boję się je połykać, nawet jak mnie np brzuch boli podczas okresu to kroję ibuprom na jak najmniejsze kawałki albo w ogóle nie biorę tylko kładę się spać żeby przespać ból
- lubię patrzeć jak pielęgniarka pobiera mi krew - w szafie wszystko (oprócz bielizny i skarpetek) musi wisieć na wieszakach, kolorystycznie, nie mam nic poskładanego - nie cierpię rozmów telefonicznych, nawet służbowych, wolę napisać emaila albo smsa - nie lubię pić ze szklanki, wszystko muszę mieć w kubku - jeśli jem potrawę która nie jest jednym daniem (jak np spaghetti z sosem) ale składa się z kilku części (np kotlet ryż surówka) to te składniki nie mogą się stykać ze sobą na talerzu ![]() - mam pozorny bałagan wszędzie właściwie ale wkurza mnie jak mi ktoś coś poprzestawia bo dokładnie wiem co gdzie mam mimo że nic nie stoi uporządkowane wg jakiegoś konkretnego wzoru (oprócz ubrań) - no i boję się motyli i pasikoników |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
1. Bardzo boję się duchów, dlatego staram się usnąć punktualnie o 23, aby nie obudzić się pomiedzy 3.15 a 5 rano (godziny szatana).
2. Nigdy, ale to nigdy nie śpie przodem do ściany, wydaje mi się wtedy, że ktoś/coś obserwuje mnie. 3. Śpie w skarpetkach i zakrywam się od stóp do głów kołdrą bo boje się, że zaatakują mnie duchy. 4. Wydaje mi się, że dywany zaburzają przestrzeń w mieszkaniu, kiedy widze dywan w jakimś pomieszczeniu mam wrażenie, że jest brudno.
Edytowane przez Lulla12 Czas edycji: 2013-06-09 o 12:17 |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
1. Brzydzę się jedzenia z papierowych/plastikowych talerzyków lub misek plastikowymi sztućcami.
2. Od razu po jedzeniu zmywam wszystkie naczynia (lub od razu po gotowaniu też), bo czuję totalny dyskomfort kiedy tak stoją brudne i patrzą na mnie błagalnym wzrokiem. ![]() 3. Nie rozumiem nalewania w pierwszej kolejności mleka a dopiero potem sypania płatków. |
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Z innych dziwactw - kiedy wyjeżdżam robię sobie listę, co danego dnia podczas podróży założę. Dzięki temu zabieram tylko tyle ubrań, ile faktycznie potrzebuję, bo robiąc ten plan łapię się na tym, że nie potrzebuję 5 koszul i 3 sukienek na 3 dni
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;4123037 3]- jesli to mozliwe, unikam leków w tabletkach do połykania bo boję się je połykać, nawet jak mnie np brzuch boli podczas okresu to kroję ibuprom na jak najmniejsze kawałki albo w ogóle nie biorę tylko kładę się spać żeby przespać ból
- lubię patrzeć jak pielęgniarka pobiera mi krew - w szafie wszystko (oprócz bielizny i skarpetek) musi wisieć na wieszakach, kolorystycznie, nie mam nic poskładanego - nie cierpię rozmów telefonicznych, nawet służbowych, wolę napisać emaila albo smsa - nie lubię pić ze szklanki, wszystko muszę mieć w kubku - jeśli jem potrawę która nie jest jednym daniem (jak np spaghetti z sosem) ale składa się z kilku części (np kotlet ryż surówka) to te składniki nie mogą się stykać ze sobą na talerzu ![]() - mam pozorny bałagan wszędzie właściwie ale wkurza mnie jak mi ktoś coś poprzestawia bo dokładnie wiem co gdzie mam mimo że nic nie stoi uporządkowane wg jakiegoś konkretnego wzoru (oprócz ubrań) - no i boję się motyli i pasikoników[/QUOTE] Siostro też to mam, nawet kiedyś chyba już o tym pisałam na wizażu. Nienawidzę tego.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
To teraz moja lista
![]() 1. Jadąc autobusem/pociągiem tworzę sobie w głowie scenariusze różnych wydarzeń, 2. Rano muszę wypić kawę w kubku z żabką, nawet jak się bardzo śpieszę, a on jest brudny, to prędzej zrezygnuję z kawy niż wypiję z innego, 3. Jak gdzieś wychodzę i muszę się wrócić to siadam i liczę do 10, inaczej nie wyjdę z domu, 4. Parokrotnie sprawdzam, czy zamknęłam drzwi, czasami nawet wracam się z parteru na II piętro (jak w Dniu Świra), 5. Uwielbiam uczyć się wierszy na pamięć, chociaż nigdy ich nie recytuję, 6. Gotuję wodę na herbatę/kawę po kilka razy (nie pytajcie dlaczego, sama nie wiem), 7. Kupuję tony kosmetyków, z czego zużywam może 10%, za to na ciuchy zawsze żal mi kasy, Więcej grzechów nie pamiętam
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#47 | |
|
...
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;4123037 3]
- jeśli jem potrawę która nie jest jednym daniem (jak np spaghetti z sosem) ale składa się z kilku części (np kotlet ryż surówka) to te składniki nie mogą się stykać ze sobą na talerzu ![]() - mam pozorny bałagan wszędzie właściwie ale wkurza mnie jak mi ktoś coś poprzestawia bo dokładnie wiem co gdzie mam mimo że nic nie stoi uporządkowane wg jakiegoś konkretnego wzoru (oprócz ubrań) [/QUOTE] Też zazwyczaj się staram, aby części potrawy się nie stykały. Co do bałaganu - na pierwszy rzut oka to mam ogromny w pokoju, mi on zupełnie nie przeszkadza, wiem co gdzie jest. Jednakże na pulpicie w komputerze czy w telefonie muszę mieć czysto i ułożone wszystko... Zawsze śpię przykryta. Może to być przykryta tylko jedna noga, ale kołdra musi na mnie leżeć częściowo. Cytat:
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wasze dziwactwa ;)
Nie zjem niczego bez wcześniejszego napicia się
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię składać majtki i skarpetki tak aby wyglądały jak nówki ze sklepu.
Wszystkie inne rzeczy mogą być złożone jakkolwiek, ale na majtki mam swój patent, podpatrzony w nowych majtkach wyjętych wprost z kartonika.
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ponadto:- zupełnie bez przyczyny i totalnie irracjonalnie irytują mnie niskie obce kobiety sczególnie środkach transportu moejskiego. Zawsze przychodzi mi do głowy określenie 'ale krasnal' . nie mam pojęcia czemu ale odkąd pamiętam tak mam ![]() - mam jakąś manię na pukcie prawo/lewo: wkłądając spodnie zawsze najpiew wkłądam prawą nogę do nogawki; czeszac włosy zawsze zaczynam z kolei od lewej strony głowy; rozmarowując krem czy podkład na twarzy zawsze zaczynam od prawego policzka, prawe oko maluję też jako pierwsze; oglądając film czy serial lubię dotykać swoich włosów lewą ręką - jest bardzo brzydliwa gdy chodzi o jedzenie. Mam odruch wymiotny gdy widzę ajk ktos co s wyjmuje z ust. Cierpię gdy je się przy mnie ryby i wyjmuje zabłąkane ości np. ![]() - zawsze najpierw wsypuje płatki czy musli do miseczki a dopiero potem dodaję mleko, to samo z kakao - mleko zawsze na końcu - często zdarza mi się odpłynąc w myślach w dordze na uczenię i gdy 'dochodzę do siebie' okazuje się, że zupełnie nieświadomie wpatrywaąłm się w kogoś. straszmie mi z tego powodu niezręcznie. - mam nieraz napady myśli, że cierpię jakąś chorobę psychiczną To co mi się skojarzyło w pierwszej chwili ![]() Ogólnie odnoszę czasem wrażenie że dziwak ze mnie i już
|
|
|
#53 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;4123037 3] - lubię patrzeć jak pielęgniarka pobiera mi krew - w szafie wszystko (oprócz bielizny i skarpetek) musi wisieć na wieszakach, kolorystycznie, nie mam nic poskładanego - mam pozorny bałagan wszędzie właściwie ale wkurza mnie jak mi ktoś coś poprzestawia bo dokładnie wiem co gdzie mam mimo że nic nie stoi uporządkowane wg jakiegoś konkretnego wzoru (oprócz ubrań) [/QUOTE] A myślałam, że tylko ja mam takie dziwy z krwią ![]() Też tak mam 1. nie mogę pić po kimś z rodziny ze szklanki czy z butelki a tym bardziej po obcym znaczy koleżance czy koledze 2. mam dziwną schizę z pościelą na łóżku, nie wiem ile razy bym sobie ją poprawiała to zawsze przez sen ją ściągam i w zasadzie śpię na narzucie 3. alkohol zawsze na mnie działa usypiająco, nie wiem ile bym wypiła to od razu chce mi się spać
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo też mam coś z tym prawo/lewo
![]() Zawsze wstaję z łóżka prawą nogą, zanim spuszczę nogi na podłogę zastanawiam się żeby przypadkowo nie postawić lewej nogi jako pierwszej. Nakładanie kosmetyków i makijażu zawsze zaczynam od lewej strony twarzy, także jako pierwsze maluję zawsze lewe oko. Czeszę też najpierw lewą, później prawą stronę stronę głowy
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero dorwałam się do netu, muszę sprawdzić, co tam jutro aura przyniesie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę mieć torebkę zawsze przy sobie, nawet siedząc w kawiarni torba leży na moich kolanach. Mam wrażenie, że zaraz mi ktoś ją ukradnie.
![]() Drzwi muszą być pozamykane jak idę spać. I obowiązkowo zgaszone światło inaczej nie usnę. Mleko tylko toleruję z płatkami. Inaczej dostaje odruchu wymiotnego ![]() Nienawidzę rozmawiać przez telefon. Jak wchodzę do publicznej toalety i zasuwam zamek to i tak cały czas trzymam klamkę. Boję się, że ktoś jednak jakimś dziwnym trafem je otworzy
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że nie tylko to moja paranoja
|
|
#60 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nic na to nie poradzę, wszystkie mnie rozczulają ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Co prawda torbę trzymam na kolanach bez myśli, że ktoś mi ją ukradnie, po prostu lubię mieć coś na kolanach A jeśli chodzi o mleko, to nie jest już tak źle, choć jeszcze kilka lat temu faktycznie brały mnie mdłości od samego zapachu mleka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

. Jeszcze nigdy nie widziałam osoby co trzyma też w ten sposób sztućce. Zawsze się boję, że jedząc z innymi ktoś mi w końcu zwróci uwagę na to, że trzymam je odwrotnie niż wszyscy inni.
. Do tej pory nie wiem skąd on tam się wziął, reszta rodziny też nie

, niedomkniętych drzwi, niezamkniętych drzwiczek od szafek, nierówno zasłoniętych zasłon itp.; gdy ktoś zostawi światło na korytarzu albo nawet minimalnie niedomknięte drzwi to choćbym już dawno leżała w łóżku specjalnie wstanę, żeby to światło zgasić albo drzwi domknąć