|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Axella, coz wiecej mozna powiedziec? Widzisz sama,ze pewnych rzeczy pojawienie sie Zuzi nie zmienilo i nigdy nie zmieni. Twoje poczucie wlasnej wartosci i Zuzi poczucie bezpieczenstwa tylko zyskaja jak juz sie z ta decyzja uporasz... Bo widze,ze to tylko kwestia czasu ... Zycze Ci duzo sily i determinacji
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
wszystko na mojej glowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Axella no wszystkie od poczatku ci mowilysmy ze po porodzie nie bedzie lzej, bo dojdzie zmeczenie i obowiazki.
Generalni sama musisz ocenic jak to widzisz i co myslisz, bo moze lepiej dac sobie spokoj i razem z Zu wiesc spokojny zywot bez tz a moze to tylko chwilowe przemeczenie tak na was wplywa i poprawi sie za jakis czas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-06-09 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
nie chce go w moim i Z zyciu.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
hej
ja tak wpadam do was na chwilke , własnie Natke usypiam na kolanach i tak napisze przy okazji kilka zdań co tam u nas s łychać... w piatek mieliśmy wizyte lekarki bo mała mecza bóle brzucha, i przed kazda kupka to tak cierpi mi maleństwa ze postanowiliśmy wezwać lekarke....no i dostała kropelki i czekamy czy to coś pomoże, bo prawdopodobnie tak jak ja nietoleruje laktozy, i jak po lekach nieprzejdzie to pewnie bede zmuszona zrezygnować z karmienia piersia.....ogólnie jakby niebyło tych jej płaczu przez ten brzuszek to ok sie zachowuje, choć nerwusek jest okropny i nieznosiu sie przebierac, ubierać, czy zminiać pieluche w nocy budzi sie różnie, zazwyczaj 11, 1-2 , 4 nad ranem i 6-7. po wyjsciu ze szpitala to spałałymi dniami, teraz to już potrafi 2 godzinki niespać i dokazuje wtedy i na rekach trzeba królewne nosić bo sama ani na chwilke niecgce sobie poleżeć np. w łóżeczku.... ogólnie tż cały czas spedza teraz z nami bo ma urlop, i niewiem czy dam rade sobie sama z mała jak on wróci do pracy, bo teraz to on gotuje, robi zakupy, sprzata, a potem na mnie przejda te obowiazki.... we wtorek mała bedzie miała 2 tyg a ja już jestem zmeczona opieka nad nia i licze ze to sie zmini i nabiore sił by sia nia opikowac tak jak sobie to w głowie układałam bedac w ciąży ![]() Gratuluje nowym mamusiom i trzymam kciuki za kolejne maluszki ![]() ![]() PS. postaram sie wpadac jak najczesciej do was choc na chwilke by napisac co u nas ![]() BUŻKI DLA MAMUSIEK I DZIECIACZKÓW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Dziś to już jest jakieś apogeum ![]() Nie mogę jej nakarmić bo tak się prezy. Co zje to naprezy się i ulewa wszystko. Poszło w.ruch windi ale gazy nie wyszły tylko kupa taka jakas gesta z.milionem baniek w sobie :/ ale i tak się dalej przeżyła coś tam zjadła to polozylam ją na mój brZuch włączyłam kolysanke i zasnela. Mamy jutro wizytę to może coś sensownego doradzi. Jest godzina 15 a ja czuje się jak wrak bo nie mam już siły i nie wiem jak tej kruszynie pomoc. Axella może zachowanie tz da.Ci w.końcu powera do podjęcia decyzji. Choć rzeczywiście to może być zmęczenie. My z TZ choć na codzień dogadujemy się świetnie teraz drażni mnie to nawet że krzyczeć do niego o 3 w nocy by podał mi scierke do małej bo się jej ulalo a on nie słyszy a ją już nabuzowana. Tylko tyle szczęścia ze.mój to ostoja spokoju i racjonalnego myślenia i nie pozwala by doszło do kłótni ale wiem jak to jest jak dwa wybuchowe charaktery się spotkają. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2497 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
bez krzyku,placzu i lez wlasnie zakonczlam zwiazek z faetem ktory jest ojcem mojego dziecka.rodzice moi przyszli po malutka..ja musze miec chwile dla siebie.chce zapalic!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę Wam że macie mężów przez te pierwsze tygodnie po porodzie, u mnie od porodu mąż nie miał ani dnia wolnego, niby dziś niedziela a on ma sesje, pojechał o 5 rano i wróci o 23 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
powiedzial ze przyjezdza bo mamy sie wyniesc.my
![]() chory,chory czlowiek..boje sie.ta bardzo sie boje |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie wyglądacie! Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Dziewoszki, która tu procz Mysi ma lateksowy materac? On jest dość miękki i nie mam jak kłaść dziecka w łóżeczku na brzuszku?! Wasze też takie?!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 |
Wtajemniczenie
|
Vujka, Mysia, gratulacje
![]() Magiusa trzymaj się w tym szpitalu ![]() Axella jak to wynieść? sam niech się wynosi ![]() jesteśmy u mamy w Gliwicach, chyba trochę spaliłyśmy Przemka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny ja nadal z Elizą w brzuszku
![]() dzisiaj dzień po terminie, nie dzieje się nic więc chyba jeszcze mamy dużo czasu do porodu no więc witam się w 41 tygodniu! chciałabym już rodzić, nie chce mi się nic pisać jakoś mam kiepski humor, zazdroszczę Wam tych dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
te ostatnie słowa powtarzaj sobie jak mantre:-* Cytat:
Cytat:
![]() Młody jak mi padł przed 14 tak teraz dopiero pomału się kręci i przebudza ![]() ![]() Mój też ulewa po każdym karmieniu. Czy to oznacza że może mieć te nietolerancje laktozy???
![]() |
#2507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak normalnie to ile sypia w ciągu dnia? Cytat:
Zobacz na Mysię ![]() ![]() Color jeśli ulewa tyle co mu leci po buzi to nic ![]() Gorzej jak wylatuje dużo,jak leci nosem etc... Wtedy to może być alergia na coś, albo ten nieszczęsny odźwiernik albo refluks ![]()
![]() |
#2508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W dzień dużo sypia. Czasami po godzince,czasami półtorej a czasami jak teraz ponad 3. No i czasami jest z tym problem bo chce spać a nie może bo na kupke się zbiera i zebrać nie może. Wtedy da troszke popalić bo pręży się,wścieka i tylko cyc uspokaja i to nie zawsze. Ale takie akcje mamy może z 2 w ciągu dnia więc źle nie jest. Z tym ulewaniem to jest tak że zje,odbije mu sie i wtedy wylewa mu się z buzi. Czasami troszkę,czasami więcej,ale nie ma tragedii ogólnej typu że idzie nosem czy fontanną Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2509 |
Wtajemniczenie
|
co do spania to ja mam obawy o noc. Przemek jak pad l na spacerze o 14 tak obudził się godzinę temu, zjadł, i padł zaś. a będzie spał na pewno w foteliku w drodze powrotnej jeszcze ...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co korzystam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Moja też od 14 spała
![]() ![]()
#2512 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Axella, ogromnie współczuję
![]() ![]()
#2513 | |
Zakorzenienie
|
Witam
My dziś od rana na nogach. Rano spacerek ale nadeszła burza z gradem i trzeba było uciekać do domu. Na 13 obiadek u teściowej a na 16 teście + teściowa teściowej przyszli do nas. Już ich tak zapraszaliśmy od roku ![]() Teraz sobie piję pyszną naleweczkę i jem palcuszka którego piekłam w nocy ![]() Karolcię przejął tatuś ![]() Cytat:
Przecież na zewnątrz jest cieplej niż w domu. W zimie jeszcze zrozumie werandowanie itd ale w lecie po co? axella jesteś pewna że to okres? bo ja miałam już mniej krwawienia a później znów. diabli ja też uważam że córcia podobna do Ciebie ![]() No i zapomniałam się pochwalić prezencikiem od mojej mamy. Tort z pampersów + wyszyta metryczka dla Karolci. Torta mi troszkę ucięło, muszę zrobić nowe zdjęcie żeby mieć do albumu http://obrazki.elektroda.pl/8612437000_1370794489.jpg ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Ashy zaintrygowałaś mnie tym rampersem. Na spacer założyłaś czy tylko po domu? bo się zastanawiam kiedy mogę wyskoczyć z małą w krótkim rękawku. banka jak Michaś już pięknie trzyma główkę ![]() vujka wielkie gratulacje!!! antoine myślałam ostatnio o Tobie ![]() i gratulacje dla siostry ![]() loney nam klamrę ściągnęli w szpitalu przy wypisie. Czyli dwa dni po porodzie. Mysia wielkie gratulacje!!!!!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapowiedz sesji Nelki ![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater (moja tesciowa zobaczyla fotke i najpierw stwierdzila, ze to nie Nela, a później, ze jak tak mozna ponizac dzieciatko - wkladajac je do jakiegoś szaflika) ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2515 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do wpadki siostry ![]() ![]() Wszystko ma swoje plusy i minusy, grunt, żeby dopatrywać się więcej plusów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Axella, kochana... Powiem Ci, że wg mnie i tak długo wytrzymał w "normalności" i stwarzał pozory cudownego partnera... Wiem, że to nie łatwa decyzja, ale dam sobie rękę uciąć, że bez niego stworzycie z Zuzią cudowną parę mama-Zuzia i żaden czub nie będzie Wam potrzebny. A radę sobie dasz na bank! Z Twoim charakterem i siłą nie mam co do tego wątpliwości! Rodzice też Ci na pewno pomogą i będziesz miała w nich super wsparcie! Młoda jesteś, więc ułożysz sobie życie i będziesz jeszcze z kimś, kto stworzy z Wami cudowną i fantastyczną rodzinę ![]() ![]() Nie rozumiem czemu to Wy macie się wynieść. Po pierwsze, to Ty łożysz na mieszkanie, a po drugie, On nie będzie w stanie utrzymać wynajmu... Aha- pamiętaj o tym, że macie prawo z Zuzią do pieniążków od tego faceta!!! ---- ![]() Kubuś dalej w brzuniu siedzie ![]() ![]() Wczoraj byliśmy ze znajomymi w piwiarni obejrzeć KSW i powiem Wam, że przez cały czas Młody tak mi szalał, że autentycznie myślałam, że mi wyjdzie zaraz bokiem brzucha, albo wystawi łapki dołem... Nie do końca przyjemne to było... No, ale jak widać, nic z tego nie wyszło ![]()
![]() |
#2516 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2517 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
Cytat:
![]() ![]() Veronic czekamy na foto elegancika ![]() Magiusia trzymam za was kciuki. A tej dziewczyny to szkoda ![]() axella samej będzie Ci ciężko ale zastanów się czy teraz nie jest jeszcze ciężej? i jakie spakować się? to on ma się pakować a nie Ty! i dlaczego martwisz się o Zu? to że Ty z nim nie będziesz to nie znaczy że ona nie będzie mieć tatusia. Co do znajomych to trochę dziwne. W końcu jesteście razem a tu widzę że każde z was ma swoich znajomych. Jakby mi TZ powiedział że ryczę o gówno to bym go ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobra, burza się skończyła, nadrobiłam, no to idziemy do kościoła ![]()
![]() |
#2519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
cieszę się że masz chociaż wsparcie rodziców anka współzcuję że nie masz pomocy, nawet sobie nie wyobrażam takiej sytuacji axella nie daj się wyrzucić z tego mieszkania! co on chory jest? masz się wynosić z dzieckiem? niech on sobie wraca do mamusi gosiulka pisz ile chcesz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Raczkowanie
|
moja dziewczynka na dzisiaj 5 tygodni, a ja zapomniałam co to komputer
![]() mama i mąż mi dużo pomagają na szczęście. mała raz na kilka dni męczą kolki - nie śpimy cała noc wtedy. za tydzień mamy szczepienie i tu moje pytanie. kupowałyście szczepionki skojarzeniowe czy na nfz ? aa i jeszcze jak nosicie swoje maluchy ? ja po jedzeniu nosze ją jak żabkę - głowkę ma na moim ramieniu. jak wczoraj ciotka to zobaczyła to mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.