|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Może odrobinę
Mnie szczęście mnie to nie podnieca, ale czekam na to, kiedy nastąpi boom ftalanowy
|
#2315 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41232944]Kas, opowiesz? Zaciekawiłaś mnie
[/QUOTE]Wszystko zależy od barwnika, nie mam wybitnej pamięci do nazw "numerkowych" - bo niestety głównie takie występują przy barwnikach. Ale spektrum jest od alergii, trądzikopodobnych zmian skóry, akumulacji w tkankach do zwiększania ryzyka Parkinsona i Alzheimera. Czyli jak przy składnikach kosmetycznych Chociaż nie, wróć, o żadnej postaci raka skóry nie było, tylko o wpływie na raka sutka.O boomie ftalanowym, którego oczekuję, też mam opowiadać? Tylko ta historia jest mocniejsza ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Klątwa uczelni mnie dopadła
Właśnie bardzo głośno oburzyłam się, jaka to wujowa jest nowa strona mojego wydziału i wstałam z impetem - chyba złamałam mały palec w stopie uderzając o fotel ![]()
|
#2317 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41232590]
właśnie słyszałam, że widok widokiem, ale smrodek jest najgorszy, a jak mi włosy tym przesiąkną to kryminalistyka mój egzaminator prowadzi zajęcia na Akademii Medycznej i tym sposobem mamy "wstęp" na takie sekcje, ale też zaczynam poważnie zastanawiać się, czy nie iść do tej katedry na seminarium ![]() kwrobel2 dzięki za propozycję [/QUOTE]a nie da rady wyrypać porządnie we wtorek po wizycie na sekcji i nałożyć jakąś mocno pachnącą b/s? ![]() widzę, że to już się klasyczek zrobił
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41233104]Yes please! Jeśli tylko masz ochotę poopowiadać ^^[/QUOTE]
Ftalany są używane jako plastyfikatory (dodatki do tworzyw sztucznych). Znajdziemy je więc w butelkach plastikowych, foliach, wykładzinach, panelach, boazeriach, blatach, zabawkach... no czego by sobie człowiek nie wymyślił, to tam prawdopodobnie one będą. Wszystko by było fajnie, tyle, że one z czasem mają zdolność do desorpcji ("ucieczki") z materiału i przechodzenia do otoczenia - więc mamy je w wodzie, jedzeniu, powietrzu. Ich stosowanie na szeroką skalę rozpoczęło się ponad 30 lat temu. Wiadomo, że wwiększych dawkach działają rakotwórczo, zaburzają gospodarkę hormonalną i tak dalej. Jednak nikt nie wie, jakie skutki daje wieloletnie, regularne ich "pochłanianie" w niewielkich dawkach. Na razie w Szwecji zrobiono badania w szkołach na temat związku zawartości ftalanów w kurzu z zaburzeniami dojrzewania dzieci. Wyniki wykazują spory związek (a nie były to naukowcy hamerykańscy). Bada się teraz także np. mleko, wodę, ogólnie produkty spożywcze w celu oznaczenia ich zawartości. Dość na tym, że UE poczuła zagrożenie i wprowadziła restrykcyjne rozporządzenia dotyczące ich zawartości w zabawkach dla dzieci do 3 roku życia (wiadomo, dzieci wszystko wkładają do buzi). A to, co ja nazywam nadchodzącym boomem ftalanowym to sytuacja, kiedy wszystko, co zarzucano parabenom, solom żelaza i glinu, konserwantom, pestycydom i tym podobnym spadnie na ftalany Wystarczy, że zostanie to podchwycone przez media i po "paraben free" będzie "ftalan free" - tylko, że to drugie jest tak ciężkie do uzyskania, że o ja pitole xD
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2013-06-09 o 15:16 |
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dyskusje wywołał mój jeden marny kremik ;P bądź co bądź, wypróbuje go do włosów i dam znać. mam go nałożyć na całą długość a potem spłukać, tak?
|
#2321 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pomyślałam o nałożeniu na dłuższą chwile tej maski https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,28632,professiona l-kuracja-do-wlosow-z-proteinami-mlecznymi-kokos.html po niej zawsze czuć zapaszek pseudo kokosu na włosach Edytowane przez f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e Czas edycji: 2013-06-09 o 15:24 |
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
A bardziej włosowo - użyłam wczoraj pierwszy raz balsamu GP z olejem arganowym - silikony dalej w składzie i powiem Wam, że mi się efekt podoba
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() Zawsze możesz go podrasować olejem
|
|
#2323 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aż mi się przypomniało napotkane gdzieś w necie stwierdzenie, że parabeny zapychają
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Raczkowanie
|
Mnie za to zastanawia i trochę śmieszy panika w przypadku budowy elektrowni atomowej w Polsce
Szkoda, że nikt ludzi nie uświadamia, że praktycznie ciągle są narażeni na promieniowanie, nawet we własnych domach (a może szczególnie, ileż to przecież tego dziadostwa ze ścian na nas leci ) Do tego ludzie po badaniach radioizotopowych też sobie radośnie promieniują kwantami gamma jeszcze kilka dni po owym badaniu, a wątpię, żeby ktokolwiek trzymał się zasady niezbliżania do ludzi na odległość mniejszą niż 3m A studentami nikt się nie przejmuje... Ostatnio znokautował mnie wykładowca od medycyny nuklearnej - po oprowadzeniu nas po zakładzie powiedział, że w sumie możemy sobie teraz umyć ręce, bo tu wszędzie pełno technetu, lepiej żeby tego dalej nie roznieść ![]() A włosowo - znalazłam sposób na ujarzmienie moich końcówek, zupełnie przypadkiem Na noc nałożyłam na nie glierynę (a niech też mają coś od życia ), a dziś rano obudziłam się bez śladu tłustych strączków, kocówki są mięciutkie i gładkie, do tego fajnie wywinięte po koczku
Edytowane przez Alassiel Czas edycji: 2013-06-09 o 15:53 |
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mój 'pierwszy raz' z olejem lnianym, właśnie go nałożyłam
![]() Pachnie mi on zanętą do ryb (jak byłam mała, to łowiłam z dziadkiem ) I chyba nałożę sobie go jeszcze na dłonie, bo przejechałam tak trochę i teraz mam mięciutkie rączki
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziś na włosowym froncie wielkie nic No dobra może nie takie wielkie, bo drożdże wypiłam. Nic nie nałożyłam. Włosów nie umyłam, mimo że tłuste bo nigdzie nie idę dzisiaj. Uczesałam się na małą Mi i mam gdzieś. I wiecie co? Ani razu głowa mnie nie zaswędziała i ani razu się nie podrapałam. Czary?
Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-06-09 o 16:04 |
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
My wrócilimy z Wielkiego Przejazdu Rowerowego, prawie 30km pykło, nogi mnie już bolą
![]() a tylu rowerów na raz w życiu nie widziałam
|
#2328 | |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
![]() Chyba nałożę go jak tylko dostanę paczkę! Później naoliwię łeb, bo dawno nic nie nakładałam. Nałożę też Bingo arganowe i może krem z mocznikiem Isany. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2329 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
|
|
#2330 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Nie mam pojęcia. Miałam na myśli, że nałożę krem z granatem (Isany) z mocznikiem, który sobie dosypię
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
chyba prawie wszystkie kremy Isany można kłaść na włosy
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, co do paczuszki, to wysłałabym jutro, ale mama zapomniała kupić pojemniczek, jak kupię i zdążę przed zamknięciem poczty to wyślę jutro, a jak nie, to we wtorek Zrobiłam sobie spa stópek hihi ![]() I pomalowałam już na komers ![]() I próbny makijaż zrobiłam, ale nie wiem czy tak mogę się pomalować..
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj mam okazje nałożyc olej na godzinę, mam nadzieje ze coś włoskom pomoże bo teraz jakies suche sa i nie mam pojęcia dlaczego ![]() robię dzisiaj płukankę lnianą
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2013-06-09 o 18:04 |
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę o porady ![]() I nie zwracajcie za bardzo uwagi na to że jedno oko różni się od drugiego hahaha
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kiedy masz komers?
|
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak coś to rozmyłabym troszke bardziej cień na górze oka, na samym czubku
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może faktycznie spróbuj wyregulować brwi, na początku sama i b. delikatnie - ja nigdy nie byłam u kosmetyczki, a z dobrze dobraną pęsetą jadę już kilka lat kurczę, ja to nie pamiętam jak się na swój bal gimnazjalny malowałam
|
|
#2338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możliwe, że ukradłam od mamy tusz do rzęs, ale to wszystko
|
|
#2339 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Miranda, makijaż super :ehem
Ja właśnie pracuję nad brwiami za sugestią Dolczi. Kształt już mam, w końcu |
|
|
|
#2340 |
|
Raczkowanie
|
Ja nawet nie miałam balu gimnazjalnego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

Mnie szczęście mnie to nie podnieca, ale czekam na to, kiedy nastąpi boom ftalanowy