|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
a tez się ładnie skłąda i można gdzieś wcisnąć. Trele ja bym darowała wkładki do wanny. Szybko przestają być potrzebne, część z nich jest kiepska w utrzymaniu czystości (gąbki jakieś np.) Domi nabuntuj tż niech szepnie teściowej słówko, że przydałoby się strych przetrzepać
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Ja zmykam, bo tż do 18 w pracy, a potem idziemy na lody
|
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj skonsumowaliśmy włoskie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
my wczoraj jak wracaiśmy i byliśmy na rynku to chcieliśmy zjeść, ale ceny nas zabiły gałka lodów 3,5
ale to dlatego że jakiś pokaz militarny był i ceny podwyższyli, więc nie zjedliśmy zwłaszcza że przed wypłatą jesteśmy
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loooody !! siedzę pół dnia konając z gorąca i marzy mi się choć kawałeczek małego loda ale do sklepu iść mi się oczywiście nie chce
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja firma miło mnie zaskoczyła![]() Ostatnio się chwaliłam,że głowa mnie nie boli i chyba wykrakałam
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-09 o 17:38 |
|
|
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
A jak sobie radzisz z bólem głowy? Bo mnie migreny w ciąży nawiedzają niemal co drugi dzień.. Leżę, ryczę, niedobrze mi, światło drażni, dźwięk drażni, oddychanie drażni...
Neurolog i ginekolog rozkładają ręce. Żaden lek nie jest bezpieczny w 100% dla dziecka. Każdą tabletkę ono odczuwa mocniej niż ja... Masz jakiś sposób? Cokolwiek...? |
|
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
Migreny już mi przeszły ale tak do 15-stego tygodnia głowa bolała mnie bardzo często... jak mocno bolała to brałam paracetamol jak delikatnie to po prostu czekałam aż przejdzie albo się przespałam i było ok.
Dziś mnie boli chyba bardziej od zmęczenia więc raczej nic na to nie poradzę... Współczuję tych migren... przed ciążą też je miałaś?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Ja mialam obiecane wszystko od siostry Tz . Napaliłam sie strasznie ale jak wyciagla 4 wory pelne ciuchow to nic mi sie nie podobalo .. Jakies dziwne takie .. Po trzech chlopakach rozbojnikach to ciezko cos dla małej kròlewny znalesc . A ona sie wszystkim zachwycala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja chyba zamówię ten zastaw startowy: http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...tml#tabsAnchor drogą mają dość przesyłkę ale i tak się chyba opłaca...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-09 o 18:05 |
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak poznam płeć ( może piątek;p) to na pewno zaczne oglądać się za jakimiś większymi zakupami, koło 10 lipca ( Matki Bożej Pieniężnej ) chce pełną parą zacząc przygotowania do narodzin bąbelka, póki co ten miesiąc mam zarobiony, bo praca i jeszcze szukamy mieszkanka wiec nie bede miała tak super czasu, a w lipcu troche sie unormuje wszystko ;d i mąż dostanie całą wypłate w końcu
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki!
A czy ktoś zechce mnie dodać na pierwszą stronę? Plissss... Natalia, 25l, OM 18.02. 2013, TP: 25.11.2013- synek
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak patrze na tą listę wyprawkową i tyle rzeczy mi jeszcze brakuje,że trzeba się powoli brać
|
|
|
|
#587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy kawalerke, wiec musimy do wiekszego sie przenisc, do lipca mamy umowe bo wynajmujemy.. więc do końca lipca najpóźniej musimy sie wynieść sądze ze koło 10-15tego będzie najpóźniej a potem czas zabrać sie za dzidzia tak serio serio :P Cytat:
Cytat:
-kocyk -kombinezon -3x body 56 krótki rękaw -3x body 62 dł rękaw 1x body 68 dl rękaw miś z bebliony ale mam już upatrzony wóz, tylko czekam do wyplaty wiec jedno odpada, łóżeczkiem zajmuje sie mamcia, wanienke i kosmetyki to zostawiam na wypłate wrześniową , sierpień chce spędzić na zakupach ubrankowych lipiec na kocyki i inne pierdółki ( kocyk, rożek, ręczniczek, śpiworek itd) a ile z teo wyjdzie to sie okaże w praniu jakoś cały czas biore pod uwagę ten wczesniejszy poród, tak jak gin stwierdził ostatnio że na początku miesiąca urodzę :P więc chce do 20 września miec wszyttko, a przynajmniej najbardzije potrzebne rzeczy :P
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-06-09 o 18:55 |
|||
|
|
|
#588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czerwiec i lipiec planuję na pierdółki typu kocyki,butelki,ręczniczki itd, ciuszki to w sumie co miesiąc coś tam zawsze kupuję, w sierpniu łóżeczko,wrzesień zostawiam na kosmetyki a na koniec bo dopiero w październiku planuję wózek. Czyli plan mamy podobny
|
|
|
|
#589 | |||
|
Wtajemniczenie
|
smacznego
![]() Cytat:
Cytat:
Ty pracujesz teraz? czy od niedawna na l4, bo coś mi się kojarzy, że Ty już długo w domkuCytat:
raz mnie w ciąży złapała i bardzo licze, że się nie powtórzy
|
|||
|
|
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=anulka2205;41235978 pogubiłam się
Ty pracujesz teraz? czy od niedawna na l4, bo coś mi się kojarzy, że Ty już długo w domku[/QUOTE]Anulka dobrze kojarzysz umowę miałam do końca maja więc teraz zus będzie mi wypłacał kasę.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-09 o 19:10 |
|
|
|
#591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z kawką mrożoną i czereśniami
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trele Też go lubię,Bednarka ![]() Śliczny przewijak,te półeczki i koszyczki słodkie ![]() A wanienka rzeczywiście praktyczna ![]() Ona jest z gumy?? My chyba będziemy kupować osobno wanienkę i przewijak,albo sam albo z taką szafeczką jak Trele żeby jakieś dzieciowe rzeczy tam włożyć. Zależy jakim metrażem będziemy dysponować ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Rybko A skąd ten gin taki przewidujący że na początku miesiąca już urodzisz? |
|||
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój mąż pojechał do teściowej :/ już mam nerwy na niego :/ a raczej na nią. Wchodzi na to że jak my potrzebujemy pomocy to jej nie ma, a jak ona ma problem to pierwsze co to 'synuś pomoże:/ ' i tym razem też tak jest :/ Poza tym dzwoni dwa dni temu i pyta czy w niedziele pracuje- mówie tak, wczorja dzwoni do męża i " ZAPRASZAM WAS na obiad w niedziele" a mój mówi że ja pracuje a ona- to bądź sam. i mnie ma w piź.dzie. a jeszcze mówie męzowi że xle sie czuje, ze brzuch mnie boli/ kłuje i sie martwie a on " mama mówi ze nic Ci nie będzie " o żaaaaal.
|
|
#593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mnie mąż zrobił na mroźną czekoladę. o jak mi zrobił dobrze ![]() Nemosek weeeeźźźź, też chcę czereśni, ale do sklepu to już mniej
|
|
|
|
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja planuję łożeczko z przewijakiem a wanienkę sama nie wiem
,jednak taka składana była by u Nas bardziej praktyczna... bo miejsca za dużo nie mamy...Wgl do ilu miesięcy używa się takiej wanienki? A ja właśnie wypiłam caffe latte ale na ciepło;D i ja też chcę czereśniii:P
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-09 o 19:20 |
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym powiedział że dzieciaki gonią OM zazwyczaj, a mój to przekracza OM :P ale ile w tym prawdy.. ja sądze że lepiej jak będe przygotowana na początek października..
|
|
#596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ryba 350 zł to bardzo fajna cena ![]() A teściowa perfidna... wredne babsko z Niej i tyle.
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny z okolic 20+tygodnia ;p
wyczytałam, ze : "Mogą pojawić się na skórze przebarwienia, a nasilać się mogą pod wpływem słońca. Dlatego gdy wychodzisz na dwór i jest słońce pamiętaj o stosowaniu kremu z filtrem ochronnym obejmującymi promieniowanie UVA i UVB z faktorem ochronnym nie mniej niż 15. Staraj się unikać słońca, szczególnie długiego przebywania na nim." i pytanie, czy Wam też takie przebarwienia się robią, bo mi faktycznie też, ale niewiele, czy polecacie jakiś konkretny filtr? ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
ale widziałam ten wóz jakiś miesiac temu i był b.zadbany, mam nadzieje ze wiele sie nie zmieniło :P
|
|
#598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze nie zaznaczyłam, że nie mam ani jednej rzeczy dla siebie do szpitala, a czytam co tam potrzebne, muszę uwględnić to w moim budżecie
![]() dzastin- mi wlasnie zaczynają wyskakiwać, az wpisałam w google czy to normalne, czy jakieś uczulenie złapałam.. ale wyglądają nie ciekawie ;/
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba teściowa milusia
![]() Ja nie mam problemu z przebarwieniami i wyleczyłam wreszcie chyba te straszne przesuszenie- oliwa z oliwek plus rękawiczki kosmetyczne na noc, ze dwa tygodnie i problem poszeeedł z siną dal Dzastin wanienki to tak róznie, zależy jak dziecko podchodzi do kąpieli, jak lubi to można szybciej przesadzić do dużej, ale szczerze to my z lenistwa z 1,5 roku używaliśmy, bo się nie chciało tak porządnie wanny myć przed każdą kąpielą małej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

a tez się ładnie skłąda i można gdzieś wcisnąć.

ale to dlatego że jakiś pokaz militarny był i ceny podwyższyli, więc nie zjedliśmy
siedzę pół dnia konając z gorąca i marzy mi się choć kawałeczek małego loda 

KCIUKI DLA ANI 

Ty pracujesz teraz? czy od niedawna na l4, bo coś mi się kojarzy, że Ty już długo w domku
raz mnie w ciąży złapała i bardzo licze, że się nie powtórzy
TŻ ma ze mnie ubaw jak sobie co niektóre podśpiewuje, ale pamiętam je jeszcze z dzieciństwa, stwierdził że dziecinnieje
a jeszcze mówie męzowi że xle sie czuje, ze brzuch mnie boli/ kłuje i sie martwie a on " mama mówi ze nic Ci nie będzie " o żaaaaal.