|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Witam. Mój syn dal mi dziś popalić fochami ale na szczeście już spi. Nasiedział się borok przez chorobę w domu i teraz chyba odreagowuje.
Cytat:
![]() Cytat:
".Bo ja jednej rzeczy nie kumię, czyli wy od początku cyklu czyli od momentu @ czekacie i dopiero akcja na dzień czy tam dwa przed owu? a co wcześniej lepiej nie? Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-06-09 o 20:35 |
||
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
[QUOTE=God Of War 20;41224482]Jednego i drugiego
Dochodzi 40. dzień, a temperatury ciągle niskie, więc już nie wierzę, że owu pojawi się w tym cyklu - tak więc mógłby się już zakończyć
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym była to by zapewne było inaczej. Zobaczymy. W każdym bądź razie nie biorę jeszcze antybiotyku zacznę od środy jak przyjdzie @. Choć mam cichą nadzieję, że nie przyjdzie.---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- [QUOTE=D0tk4;41238116]Ja mam regularnie książkowo, co 28 czasem 29 dni oj coś Dotka pomieszała, pewnie pytanie nie do mnie ale odpowiem z chęcią
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-09 o 21:07 |
|
|
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja Mama ma rację, może warto odczekać? Oczyścić się? A z drugiej strony, możesz sobie czekać i czekać skoro lekarze lubią Ci wynajdywać coraz to inne rzeczy![]() Oo tak, miałam płyn micelarny z biedronki, był ekstra, ale go już u nas wycofali ze sprzedaży ![]() Cytat:
Dużo zdrowia ![]() Magdawe o tych testach allegrowych to różne cuda już słyszałam.. Jeżeli badania okażą się okej, to może zainwestuj w lepsze testy, osobiście mogę polecić lh-vitam, pokazały owulkę idealnie z pomiarami
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie je kupujesz? Gdzieś stacjonarnie czy przez internet?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio je dorwałam na przecenie w superpharm, wcześniej przeszłam chyba z 5 aptek i w żadnej nie było
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
O to muszę tam zajrzeć. Widzę, ze są też dostępne w aptekach internetowych od 18zł + przesyłka.
A co słyszałaś o Allegrowych testach? Moga dawać fałszywy wynik?
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak się wyleczę to będzie dobrze no ja nie zdążyłam tego płynu złapać bo wycofali wszędzie. Natomiast żele polecam, szczególnie ten co mam bo jest super tak samo oczyszcza twarz jak te droższe znanych firm. Opaliłam sobie nogi wczoraj moimi ulubionymi chusteczkami samoopalającymi i w końcu lepiej wyglądają jako, że nie lubię i nie widzę sensu się opalać jako tako aby mieć tą opaleniznę to rozwiązanie stosuje od zeszłego roku
|
|
|
#401 |
|
Rozeznanie
|
Opaliłam sobie nogi wczoraj moimi ulubionymi chusteczkami samoopalającymi i w końcu lepiej wyglądają
jako, że nie lubię i nie widzę sensu się opalać jako tako aby mieć tą opaleniznę to rozwiązanie stosuje od zeszłego roku [/QUOTE]Jakiej firmy używasz chusteczek? Ja mam problem, że jestem blada i ciężko się opalałam. I cały rok wyglądam jak bym chora była. Zresztą kiedy się opalać jak pracuje od 9.15 do 17.15 |
|
|
|
#402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepiej rozświetlające np. Rimmel Wake Me Up albo Astor Lift Me Up. Nie tylko ładnie wyrówna i przyciemni kolor nóg ale też zamaskuje drobne popękane naczynka
|
|
|
#403 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
). Znacie jakiś balsam brązujący, który daje naturalny efekt, a nie pomarańczowy? Cytat:
strasznie dużo trzeba go chyba użyć
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Tak, tak izwykły do twarzy
No niestety trochę go schodzi mimo, że nakładam cieńszą warstwą niz na twarz ale można tez użyć tańszego podkładu np Wibo, Miss Sporty
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)lepsze są bronzery do ciała (mają gęstszą konsystencję, lepszą przyczepność do skory i nie brudzą tak ubrań). Fajne są z Inglota
|
|
#406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam, przepraszam że tak rzadko zaglądam brak czasu!! Powiem Wam że chciałbym już bardzo zacząć starania , ale strasznie się boję . Jednego dnia bardzo chcę, a drugiego chcę jeszcze chwilę zaczekać. No ale lepiej na spokojnie ![]() W drugiej połowie cyklu lepiej nie faszerować się lekami na przeziębienie, bo może to się źle skończyć, wiem to to sobie julietee25 ![]() A ja polecam balsam brązujący z Ziajki jest super już po paru godz widać opaleniznę .
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-06-10 o 13:36 |
||
|
|
|
#407 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Ja za dwa tygodnie lecę i coś czuję że tam będę białością straszyć... muszę się troszkę przygotować z tym opalaniem ale kurcze nie ma kiedy. Muszę cały zestaw filtrów wziąść tylko żeby się potem nie okazałoi że filtry za mocne i wrócę... tak samo blada ![]() Cytat:
Trzeba sobie myśleć że tak miało być, że się nic więcej ani mniej nie dało zrobić |
|||
|
|
|
#408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katekate Wiem że nie można wszystkiego uniknąć, ale trzeba dmuchać na zimno i nie ryzykować Ty nie planowałaś II kreseczek i całe szczęście że się udało i masz kruszynkę. Ale jak u Juliii25 jest prawdopodobieństwo że coś może się pojawić , no ja bym nie ryzykowała. Ale to ja . Słyszeliście o tym: dwoje bliźniąt umieszczono w oddzielnych inkubatorach. Jedno dziecku było w krytycznym stanie. Nie dawano mu szans na przeżycie. Pielęgniarka, wbrew szpitalnym przepisom, położyła dwoje noworodków w jednym inkubatorze. Zdrowszy bliźniak objął swoją siostrę rączką. W efekcie czego u słabszego dziecka serce się ustabilizowało, a temperatura unormowała się.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-06-10 o 14:07 |
|
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
jest tu może jakaś dziewczyna z Lbn? szukam dobrego lekarza
|
|
|
|
#410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po cichu marzę o bliźniętach, bo zawsze chciałam mięć trójkę dzieci, a moim przypadku pewnie się skończy na dwóch ciążach ![]() Wiecie co dzisiaj wyczytałam - ibuprofen zawarty w lekach przeciwbólowych i na przeziębienie może zakłócać owulację i utrudniać zagnieżdżanie zarodka. Dlatego w okresie starań należy unikać leków z ibuprofenem. A ja dwa dni temu wzięłam ibuprom max
|
|
|
#411 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie panikuj, ja ostatnio wziełam polopirynę complex i nie żałują bo dzięku temu się nie pochorowałam. Cała grupa tych leków jest w czasie staranek nie wskazana. ALe jak juz wyżej pisałam jak ma być to będzie. P.S. Kto ma owu w okolicy 23 czerwca bo z tego co widzę to mamy duże rozbieżności między sobą. Trzeba by się jakoś zsynchronizować ![]() A ja wczoraj znowu włączyłam myślenie p.t. czy ta bramka na lotnisku nie naświetli tżta no wiecie czego |
||
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
haha, ale schizuje strasznie. Jeszcze się zastanawiam czy jak się nam uda to czy powrót nie przeszkodzi jajeczku w zagnieżdżeniu się. Dobre co tu Wam mówie co ma być to będzie a tu sama takie pierdoły wymyślam. ALe testu na owu jeszcze nie kupiłam i temperatury jeszcze nie mierzę także nie jestem tak całkiem "wkręcona"
![]() Zastanawia mnie ten posiew kurde robić go sama czy nie, pojadę dziś do apteki i kupie sobie patyczki no a rano bedę mysleć robić czy nie robić
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() i ja się przywitam, od kilku dni intensywnie czytam ten temat i wreszcie postanowiłam się odezwać... otóż postanowiliśmy z mężem postarać się o potomka. Od roku jesteśmy małżeństwem i powoli nasza sytuacja na tyle się stabilizuje , że można pomyśleć o powiększeniu rodziny ( osobiście z pół roku myślę intensywnie o maluszku) wyremontowaliśmy mieszkanie, własnie je urządzamy i smutno będzie jak pokój dziecka będzie pusty... Ale przed nami dłuuga droga ( o ile już nie jestem w ciąży ..) bo u gin w swojej karierze byłam raz ... i zamierzam się porządnie przebaddać i wreszcie odważyłam się odwiedzić lekarza, także w lipcu mam wizytę i po niej zobaczymy co dalej ze staraniami . Łykam kwas foliowy, bo nigdy nic nie wiadomo, czasami działamy z tż spontanicznie, ale póki co nie ma dziziusia ( dlatego właśnie chcę się przebaać, bo może przez jakąś drobnostkę nam się nie udało ) @ mam w miarę regularnie co 28-30 dni, nie mierzę temperatury ani nie obserwuję śluzu , ale chyba czas to zmienić. Takie badania podstawowe robię w miarę regularne i wyniki są w miarę ok ( jedyne co mnie martwi to to, że mam czasem wysokie ciśnienie - ostatnio 170/100 ale lekarze uważają, że wszystko ok ... no i w mojej rodzinie jest cukrzyca - babcia ma, mama ma, ja jeszcze nie, ale pewnie w ciąży będę musiała uważać ) |
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
nadiak1
Kupuje w rossmannie firmy goldenSun bardzo fajne są, nie robią żadnych smug ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
zobaczymy.
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() maciejka witaj po pierwsze, powodzenia w staraniach ![]() nie możesz wcześniej się na wizytę umówić niż za miesiąc? bo jedna wuzyta dorosłej kobiety u gina, to o wiele za mało. powinnaś robić regularnie cytologie i usg!!! jeśli nie mierzysz tempki, ani nie obserwujesz sluzu, to może zwyczajnie nie trafiacie w dni płodne i dlatego jeszcze sie Wam nie udalo. ale nie martw się, na pewno niedługo rodzina się powiększy, a pokoj dzieciecy nie bedzie stał pusty
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do bliźniąt to my z TŻ mamy duże szanse. Moja mama ma siostrę bliźniaczkę (nie-jednojajową), jej brat ma dwóch przecudownych bliźniaków jednojajowych. TŻ ma wśród kuzynów dwie pary chłopaków nie-jednojajowych. Ja gdybym się dowiedziała, że jestem w ciąży bliźniaczej na pewno bałabym się podwójnych obowiązków ale też byłabym podwójnie szczęśliwa, bo to dar od losu
|
|
|
#419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli to jest to czego chcecie, to trzymam kciuki! Genetycznie macie duuuże szanse
|
|
|
|
|
#420 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to że tylko raz byłaś u lekarza.Cytat:
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-06-10 o 16:28 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

jak to powiedział, prędzej czy później wyjdzie wszystko. A czemu się boisz? Pomachasz prawo, lewo, przód tył i już
no ale jak chcesz to i ginekolog Ci taki wymaz zrobi 
Bardzo się cieszę, bardzo. Dziękuję za wsparcie. 

Dochodzi 40. dzień, a temperatury ciągle niskie, więc już nie wierzę, że owu pojawi się w tym cyklu - tak więc mógłby się już zakończyć

Dużo zdrowia
Najlepiej rozświetlające np. Rimmel Wake Me Up albo Astor Lift Me Up. Nie tylko ładnie wyrówna i przyciemni kolor nóg ale też zamaskuje drobne popękane naczynka
strasznie dużo trzeba go chyba użyć

za to że tylko raz byłaś u lekarza.