Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-09, 20:33   #391
katekatee
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Witam. Mój syn dal mi dziś popalić fochami ale na szczeście już spi. Nasiedział się borok przez chorobę w domu i teraz chyba odreagowuje.

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Owszem mało mi powiedział ale on też jasnowidzem nie jest jak to powiedział, prędzej czy później wyjdzie wszystko. A czemu się boisz? Pomachasz prawo, lewo, przód tył i już no ale jak chcesz to i ginekolog Ci taki wymaz zrobi
Ja osobiście nie czuję takiej potrzeby sama sobie poradzę
.
Wiesz ja myślałamy że gin CI powie czy przy takich bakteriach jest jakieś ryzyko w ciąży i coś powie więcej w tym temacie. A co do testów to CI nie pomoge bo ostani robiłam prawie 4 lata temu. Ale sama jestem ciekawa jaki kupić

Cytat:
Napisane przez Juliette25;41233j411
Tak, tak Bardzo się cieszę, bardzo. Dziękuję za wsparcie.

Dziś mam podwyższoną temperaturę - 37,8 i boli mnie wszystko - mięśnie, gardło i głowa. Jeszczei grypa potrzebna akurat teraz.
Wiesz ja ostatnio też brałam taką polopiryne complex choć właśnie czytałam że lepiej tego nie brać no ale lepiej się chyba tym podleczyć niż żeby się jakieś grypsko przypętało. Ja szczerze też myślę sobie co ma być to będzie, bo nie ukrywam że też mi się włącza lampka czy jeszcze nie poczekać, no ale zdam się na "niech się dzieje wola nieba".

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj już 8. dzień cyklu, jeszcze kilka dni do owu
Bo ja jednej rzeczy nie kumię, czyli wy od początku cyklu czyli od
momentu @ czekacie i dopiero akcja na dzień czy tam dwa przed owu? a co wcześniej lepiej nie?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2013-06-09 o 20:35
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 20:56   #392
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

[QUOTE=God Of War 20;41224482]
Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Owu czy @ brak?
Jednego i drugiego Dochodzi 40. dzień, a temperatury ciągle niskie, więc już nie wierzę, że owu pojawi się w tym cyklu - tak więc mógłby się już zakończyć
Stary 2013-06-09, 21:04   #393
D0tk4
Zadomowienie

[QUOTE=Lea_ny;41237965]
Cytat:
Jednego i drugiego Dochodzi 40. dzień, a temperatury ciągle niskie, więc już nie wierzę, że owu pojawi się w tym cyklu - tak więc mógłby się już zakończyć
a z reguły jak długie masz cykle?
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:06   #394
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam. Mój syn dal mi dziś popalić fochami ale na szczeście już spi. Nasiedział się borok przez chorobę w domu i teraz chyba odreagowuje.

Wiesz ja myślałamy że gin CI powie czy przy takich bakteriach jest jakieś ryzyko w ciąży i coś powie więcej w tym temacie. A co do testów to CI nie pomoge bo ostani robiłam prawie 4 lata temu. Ale sama jestem ciekawa jaki kupić

Wiesz ja ostatnio też brałam taką polopiryne complex choć właśnie czytałam że lepiej tego nie brać no ale lepiej się chyba tym podleczyć niż żeby się jakieś grypsko przypętało. Ja szczerze też myślę sobie co ma być to będzie, bo nie ukrywam że też mi się włącza lampka czy jeszcze nie poczekać, no ale zdam się na "niech się dzieje wola nieba".

momentu @ czekacie i dopiero akcja na dzień czy tam dwa przed owu? a co wcześniej lepiej nie?
Nie jestem w ciąży więc co ma mówić... jakbym była to by zapewne było inaczej. Zobaczymy. W każdym bądź razie nie biorę jeszcze antybiotyku zacznę od środy jak przyjdzie @. Choć mam cichą nadzieję, że nie przyjdzie.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

[QUOTE=D0tk4;41238116]
Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość

a z reguły jak długie masz cykle?
Ja mam regularnie książkowo, co 28 czasem 29 dni oj coś Dotka pomieszała, pewnie pytanie nie do mnie ale odpowiem z chęcią

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-06-09 o 21:07
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:19   #395
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
oj coś Dotka pomieszała, pewnie pytanie nie do mnie ale odpowiem z chęcią
Masz racje pytanie do Lea_ny, ale dzięki za odp
Stary 2013-06-09, 21:20   #396
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama mówi, że po takiej dawce długotrwałego leczenia lekami to powinnam zaczekać z ciążą żeby się organizm oczyścił... heh, nałogowy zjadacz leków ze mnie
Cóż ja poradzę, najchętniej nic bym nie brała ale jak każą to biorę....

Mnie właśnie to mleczko podrażnia... nie wiem co z tymi oczami się stało, ostatnio nic im nie odpowiada. Mam też płyn dwufazowy z marionu i też marny demakijaż.
Co do mycia twarzy to odkryłam biedronkowy żel micelarny bebeauty za 5 zł u mnie się świetnie sprawdza, jest niedrogi więc tylko używać a mam skórę skłonną do podrażnień w szczególności aloes mi nie odpowiada.
Na złość sobie nie bierzesz, wszystko ma Cię przygotować do zdrowego i silnego organizmu na 9-miesięczny wysiłek Twoja Mama ma rację, może warto odczekać? Oczyścić się? A z drugiej strony, możesz sobie czekać i czekać skoro lekarze lubią Ci wynajdywać coraz to inne rzeczy
Oo tak, miałam płyn micelarny z biedronki, był ekstra, ale go już u nas wycofali ze sprzedaży

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Dziś mam podwyższoną temperaturę - 37,8 i boli mnie wszystko - mięśnie, gardło i głowa. Jeszcze mi grypa potrzebna akurat teraz.
Ojeju.... współczuję Dużo zdrowia

Magdawe o tych testach allegrowych to różne cuda już słyszałam.. Jeżeli badania okażą się okej, to może zainwestuj w lepsze testy, osobiście mogę polecić lh-vitam, pokazały owulkę idealnie z pomiarami

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:34   #397
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Magdawe o tych testach allegrowych to różne cuda już słyszałam.. Jeżeli badania okażą się okej, to może zainwestuj w lepsze testy, osobiście mogę polecić lh-vitam, pokazały owulkę idealnie z pomiarami
A gdzie je kupujesz? Gdzieś stacjonarnie czy przez internet?
magdawe02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:38   #398
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawe02 Pokaż wiadomość
A gdzie je kupujesz? Gdzieś stacjonarnie czy przez internet?
Ostatnio je dorwałam na przecenie w superpharm, wcześniej przeszłam chyba z 5 aptek i w żadnej nie było

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:43   #399
magdawe02
Raczkowanie

O to muszę tam zajrzeć. Widzę, ze są też dostępne w aptekach internetowych od 18zł + przesyłka.
A co słyszałaś o Allegrowych testach? Moga dawać fałszywy wynik?

Cytat:
Ostatnio je dorwałam na przecenie w superpharm, wcześniej przeszłam chyba z 5 aptek i w żadnej nie było
Stary 2013-06-09, 21:56   #400
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Na złość sobie nie bierzesz, wszystko ma Cię przygotować do zdrowego i silnego organizmu na 9-miesięczny wysiłek Twoja Mama ma rację, może warto odczekać? Oczyścić się? A z drugiej strony, możesz sobie czekać i czekać skoro lekarze lubią Ci wynajdywać coraz to inne rzeczy
Oo tak, miałam płyn micelarny z biedronki, był ekstra, ale go już u nas wycofali ze sprzedaży

Ojeju.... współczuję Dużo zdrowia

Cóż zrobić jak ja mam skłonności to łapania infekcji ale jak się wyleczę to będzie dobrze no ja nie zdążyłam tego płynu złapać bo wycofali wszędzie. Natomiast żele polecam, szczególnie ten co mam bo jest super tak samo oczyszcza twarz jak te droższe znanych firm.
Opaliłam sobie nogi wczoraj moimi ulubionymi chusteczkami samoopalającymi i w końcu lepiej wyglądają jako, że nie lubię i nie widzę sensu się opalać jako tako aby mieć tą opaleniznę to rozwiązanie stosuje od zeszłego roku
Stary 2013-06-10, 11:02   #401
nadiak1
Rozeznanie

Opaliłam sobie nogi wczoraj moimi ulubionymi chusteczkami samoopalającymi i w końcu lepiej wyglądają jako, że nie lubię i nie widzę sensu się opalać jako tako aby mieć tą opaleniznę to rozwiązanie stosuje od zeszłego roku [/QUOTE]

Jakiej firmy używasz chusteczek? Ja mam problem, że jestem blada i ciężko się opalałam. I cały rok wyglądam jak bym chora była. Zresztą kiedy się opalać jak pracuje od 9.15 do 17.15
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 11:14   #402
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Opaliłam sobie nogi wczoraj moimi ulubionymi chusteczkami samoopalającymi i w końcu lepiej wyglądają jako, że nie lubię i nie widzę sensu się opalać jako tako aby mieć tą opaleniznę to rozwiązanie stosuje od zeszłego roku

Jakiej firmy używasz chusteczek? Ja mam problem, że jestem blada i ciężko się opalałam. I cały rok wyglądam jak bym chora była. Zresztą kiedy się opalać jak pracuje od 9.15 do 17.15
No zdecydowanie ciężko się opalić tak późnym popołudniem. Zostają weekendy albo... balsamy stopniowo samoopalające (polecam Lirene) i brązery do ciała. Rimmel ostatnio takie cuś wypuścił. Jest to ciemnobrązowy żel, który po rozsmarowaniu daje delikatną opaloną, poświatę i zmywa się normalnie wodą z mydłem. Poza tym zostają jeszcze rajstopy w sprayu Sally Hansen i... podkład! Wiem brzmi dziwnie Najlepiej rozświetlające np. Rimmel Wake Me Up albo Astor Lift Me Up. Nie tylko ładnie wyrówna i przyciemni kolor nóg ale też zamaskuje drobne popękane naczynka
Stary 2013-06-10, 11:38   #403
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

oczywiście, że nie. Przytulamy się wtedy, gdy mamy na to ochotę. Na czas owu czekam jakoś tak szczególnie

Cytat:
Muszę zajrzeć, czy jeszcze są. Te testy owulacyjne są chyba droższe od ciążowych (nigdy nie kupowałam)

Cytat:
Cóż zrobić jak ja mam skłonności to łapania infekcji ale jak się wyleczę to będzie dobrze no ja nie zdążyłam tego płynu złapać bo wycofali wszędzie. Natomiast żele polecam, szczególnie ten co mam bo jest super tak samo oczyszcza twarz jak te droższe znanych firm.
Co to za chusteczki? Też muszę coś zrobić z moimi białymi nogami tym bardziej, że nie mogę się opalać (i nie lubię ).
Znacie jakiś balsam brązujący, który daje naturalny efekt, a nie pomarańczowy?

Cytat:
No zdecydowanie ciężko się opalić tak późnym popołudniem. Zostają weekendy albo... balsamy stopniowo samoopalające (polecam Lirene) i brązery do ciała. Rimmel ostatnio takie cuś wypuścił. Jest to ciemnobrązowy żel, który po rozsmarowaniu daje delikatną opaloną, poświatę i zmywa się normalnie wodą z mydłem. Poza tym zostają jeszcze rajstopy w sprayu Sally Hansen i... podkład! Wiem brzmi dziwnie Najlepiej rozświetlające np. Rimmel Wake Me Up albo Astor Lift Me Up. Nie tylko ładnie wyrówna i przyciemni kolor nóg ale też zamaskuje drobne popękane naczynka
Ale taki podkład do twarzy strasznie dużo trzeba go chyba użyć
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 11:45   #404
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:
Tak, tak izwykły do twarzy No niestety trochę go schodzi mimo, że nakładam cieńszą warstwą niz na twarz ale można tez użyć tańszego podkładu np Wibo, Miss Sporty
Stary 2013-06-10, 11:53   #405
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Znacie jakiś balsam brązujący, który daje naturalny efekt, a nie pomarańczowy?
ja kiedyś chwaliłam sobie z Lirene (ale ten do ciemniejszej karnacji bo ten do jasnej nie dawał prawie w ogóle efektu )

Cytat:
lepsze są bronzery do ciała (mają gęstszą konsystencję, lepszą przyczepność do skory i nie brudzą tak ubrań). Fajne są z Inglota . 30 ml kosztuje 19 zł
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 13:34   #406
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
odebrałam dziś wynik wymazu, no i niestety tak jak myślałam wynik dodatki czyli są bakterie (jakaś pałeczka okrężnicy i paciorkowiec kałowy). Skąd to się wzięło to ja nie wiem. Człowiek niby dba o higienę, stosowałam też probiotyki i nic mi nie pomaga.
Z tego co zdążyłam wyczytać to przy tych bakteriach lepiej nie zachodzić w ciąże bo potem mogą być komplikacje itd.

Bidna ja jestem.
Hej bidulko , a może to jest od złego kierunku podcierania się ,powinno się to robić od przodu do tyłu nie na odwrót bo inaczej bakterie mogą dostać się do pochwy. Przepraszam za uwagi

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Kochane, robiłam test i wyszły mi ll robiłam usg i jestem w ciąży zobaczyłam swoją mała fasolkę na monitorze udało się w 4cs

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
GRATULUJĘ !!!!!

Witam, przepraszam że tak rzadko zaglądam brak czasu!!
Powiem Wam że chciałbym już bardzo zacząć starania , ale strasznie się boję. Jednego dnia bardzo chcę, a drugiego chcę jeszcze chwilę zaczekać. No ale lepiej na spokojnie
W drugiej połowie cyklu lepiej nie faszerować się lekami na przeziębienie, bo może to się źle skończyć, wiem to to sobie julietee25

A ja polecam balsam brązujący z Ziajki jest super już po paru godz widać opaleniznę .

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2013-06-10 o 13:36
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 13:47   #407
katekatee
Zadomowienie

Witam Ostatnio jestem taka leniwa i chodząca do tyłu że masakra jakaś, pogoda się poprawiła a ja dalej jestem do d... Jak lało to przynajmniej miałam na co zwalić podły nastrój

Cytat:
Nie jestem w ciąży więc co ma mówić... jakbym była to by zapewne było inaczej. Zobaczymy. W każdym bądź razie nie biorę jeszcze antybiotyku zacznę od środy jak przyjdzie @. Choć mam cichą nadzieję, że nie przyjdzie.

Wiesz ja bardziej pod tym kątem czy Ci ginekolodzy to się chyba dzielą na dwie grupy 1. to tacy co raczej za dużo nie mówią, wszystko jest zawsze ok a drudzy znowu straszą tamty siamtym... ja sama się troche zastanawiam nad zmianą gina ale ciężko znaleźć takiego na 100%. Np mi moja lekarka też sama nei zaproponowała posiewu bo stwierdziła że "nie widzi" dosłownie potrzeby. Okazało się że niewiele bo niewiele ale coś tam było. Ja byłam u niej 1 lutym to mogła mi wtedy to zrobić i bym już to dawno miała z głowy...

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Jakiej firmy używasz chusteczek? Ja mam problem, że jestem blada i ciężko się opalałam. I cały rok wyglądam jak bym chora była. Zresztą kiedy się opalać jak pracuje od 9.15 do 17.15[/QUOTE]

Ja za dwa tygodnie lecę i coś czuję że tam będę białością straszyć... muszę się troszkę przygotować z tym opalaniem ale kurcze nie ma kiedy. Muszę cały zestaw filtrów wziąść tylko żeby się potem nie okazałoi że filtry za mocne i wrócę... tak samo blada

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Powiem Wam że chciałbym już bardzo zacząć starania , ale strasznie się boję. Jednego dnia bardzo chcę, a drugiego chcę jeszcze chwilę zaczekać. No ale lepiej na spokojnie
W drugiej połowie cyklu lepiej nie faszerować się lekami na przeziębienie, bo może to się źle skończyć, wiem to to sobie julietee25
Wiesz tak naprawdę to najlepiej nic nie brać w trakcie staranek i w początkowej fazie ciąży ale z drugiej strony ja np nie wiedziałam 7 tygodni że jestem w ciąży i brałam tabletki na odchudzanie, chodziłam na siłownie i na saunę. Nawet ginekolog mi od razu karty nie założyła bo się bała że przez tą saunę może... no ale nic sie takiego dzięki bogu nie stało. Myślę że jak jest płód silny to się utrzyma, wiadomo że lepiej pewnych rzeczy unikać ale nie da się przecież uniknąć wszystkiego.
Trzeba sobie myśleć że tak miało być, że się nic więcej ani mniej nie dało zrobić

Stary 2013-06-10, 14:05   #408
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Ostatnio jestem taka leniwa i chodząca do tyłu że masakra jakaś, pogoda się poprawiła a ja dalej jestem do d... Jak lało to przynajmniej miałam na co zwalić podły nastrój
A ja przez tą pogodę jestem strasznie zakręcona ciągle coś pomieszam , pomylę ehhh.

Katekate
Wiem że nie można wszystkiego uniknąć, ale trzeba dmuchać na zimno i nie ryzykować Ty nie planowałaś II kreseczek i całe szczęście że się udało i masz kruszynkę. Ale jak u Juliii25 jest prawdopodobieństwo że coś może się pojawić , no ja bym nie ryzykowała. Ale to ja .

Słyszeliście o tym: dwoje bliźniąt umieszczono w oddzielnych inkubatorach. Jedno dziecku było w krytycznym stanie. Nie dawano mu szans na przeżycie. Pielęgniarka, wbrew szpitalnym przepisom, położyła dwoje noworodków w jednym inkubatorze. Zdrowszy bliźniak objął swoją siostrę rączką. W efekcie czego u słabszego dziecka serce się ustabilizowało, a temperatura unormowała się.

Czas edycji: 2013-06-10 o 14:07
Stary 2013-06-10, 14:19   #409
D0tk4
Zadomowienie

jest tu może jakaś dziewczyna z Lbn? szukam dobrego lekarza
Stary 2013-06-10, 14:21   #410
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
A ja przez tą pogodę jestem strasznie zakręcona ciągle coś pomieszam , pomylę ehhh.

Słyszeliście o tym: dwoje bliźniąt umieszczono w oddzielnych inkubatorach. Jedno dziecku było w krytycznym stanie. Nie dawano mu szans na przeżycie. Pielęgniarka, wbrew szpitalnym przepisom, położyła dwoje noworodków w jednym inkubatorze. Zdrowszy bliźniak objął swoją siostrę rączką. W efekcie czego u słabszego dziecka serce się ustabilizowało, a temperatura unormowała się.
Więź między bliźniętami jest niesamowita
Ja po cichu marzę o bliźniętach, bo zawsze chciałam mięć trójkę dzieci, a moim przypadku pewnie się skończy na dwóch ciążach

Wiecie co dzisiaj wyczytałam - ibuprofen zawarty w lekach przeciwbólowych i na przeziębienie może zakłócać owulację i utrudniać zagnieżdżanie zarodka. Dlatego w okresie starań należy unikać leków z ibuprofenem.
A ja dwa dni temu wzięłam ibuprom max
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:18   #411
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Katekate
Wiem że nie można wszystkiego uniknąć, ale trzeba dmuchać na zimno i nie ryzykować Ty nie planowałaś II kreseczek i całe szczęście że się udało i masz kruszynkę. Ale jak u Juliii25 jest prawdopodobieństwo że coś może się pojawić , no ja bym nie ryzykowała. Ale to ja .

Oczywiście że trzeba dmuchać, ale też nie wiadomo co jest gorsze dla fasolki infekcja czy lekarstwo. Bo jakby się miała rozwinąć grypa to też nie za dobrze. To jest generalnie i trudny i ciężki temat bo nigdy nie wiadomo co zawini a co nie. A co do tych bliźniąt to aż mnie ciary przeszły.

Cytat:
Więź między bliźniętami jest niesamowita
Ja po cichu marzę o bliźniętach, bo zawsze chciałam mięć trójkę dzieci, a moim przypadku pewnie się skończy na dwóch ciążach

Wiecie co dzisiaj wyczytałam - ibuprofen zawarty w lekach przeciwbólowych i na przeziębienie może zakłócać owulację i utrudniać zagnieżdżanie zarodka. Dlatego w okresie starań należy unikać leków z ibuprofenem.
A ja dwa dni temu wzięłam ibuprom max
Ja bym chyba bliźniąt nie chciała, nawet chyba napewno bym nie chciała. Z jednym ciężko a co dopiero dwójce podołać
Nie panikuj, ja ostatnio wziełam polopirynę complex i nie żałują bo dzięku temu się nie pochorowałam. Cała grupa tych leków jest w czasie staranek nie wskazana. ALe jak juz wyżej pisałam jak ma być to będzie.

P.S. Kto ma owu w okolicy 23 czerwca bo z tego co widzę to mamy duże rozbieżności między sobą. Trzeba by się jakoś zsynchronizować
A ja wczoraj znowu włączyłam myślenie p.t. czy ta bramka na lotnisku nie naświetli tżta no wiecie czego Chyba nie co

Stary 2013-06-10, 15:20   #412
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
A ja wczoraj znowu włączyłam myślenie p.t. czy ta bramka na lotnisku nie naświetli tżta no wiecie czego Chyba nie co
Chyba musiałby cały dzień w tej bramce stać, żeby go napromieniowało
Stary 2013-06-10, 15:43   #413
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
haha, ale schizuje strasznie. Jeszcze się zastanawiam czy jak się nam uda to czy powrót nie przeszkodzi jajeczku w zagnieżdżeniu się. Dobre co tu Wam mówie co ma być to będzie a tu sama takie pierdoły wymyślam. ALe testu na owu jeszcze nie kupiłam i temperatury jeszcze nie mierzę także nie jestem tak całkiem "wkręcona"
Zastanawia mnie ten posiew kurde robić go sama czy nie, pojadę dziś do apteki i kupie sobie patyczki no a rano bedę mysleć robić czy nie robić

Stary 2013-06-10, 15:45   #414
maciejka1987
Zakorzenienie

Witam

i ja się przywitam, od kilku dni intensywnie czytam ten temat i wreszcie postanowiłam się odezwać... otóż postanowiliśmy z mężem postarać się o potomka. Od roku jesteśmy małżeństwem i powoli nasza sytuacja na tyle się stabilizuje , że można pomyśleć o powiększeniu rodziny ( osobiście z pół roku myślę intensywnie o maluszku) wyremontowaliśmy mieszkanie, własnie je urządzamy i smutno będzie jak pokój dziecka będzie pusty... Ale przed nami dłuuga droga ( o ile już nie jestem w ciąży ..) bo u gin w swojej karierze byłam raz ... i zamierzam się porządnie przebaddać i wreszcie odważyłam się odwiedzić lekarza, także w lipcu mam wizytę i po niej zobaczymy co dalej ze staraniami .

Łykam kwas foliowy, bo nigdy nic nie wiadomo, czasami działamy z tż spontanicznie, ale póki co nie ma dziziusia ( dlatego właśnie chcę się przebaać, bo może przez jakąś drobnostkę nam się nie udało )

@ mam w miarę regularnie co 28-30 dni, nie mierzę temperatury ani nie obserwuję śluzu , ale chyba czas to zmienić.

Takie badania podstawowe robię w miarę regularne i wyniki są w miarę ok ( jedyne co mnie martwi to to, że mam czasem wysokie ciśnienie - ostatnio 170/100 ale lekarze uważają, że wszystko ok ... no i w mojej rodzinie jest cukrzyca - babcia ma, mama ma, ja jeszcze nie, ale pewnie w ciąży będę musiała uważać )
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:49   #415
God Of War 20
Zakorzenienie

nadiak1
Kupuje w rossmannie firmy goldenSun bardzo fajne są, nie robią żadnych smug

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Hej bidulko , a może to jest od złego kierunku podcierania się ,powinno się to robić od przodu do tyłu nie na odwrót bo inaczej bakterie mogą dostać się do pochwy. Przepraszam za uwagi

GRATULUJĘ !!!!!

A ja polecam balsam brązujący z Ziajki jest super już po paru godz widać opaleniznę .
Staram się podcierać dobrze, nie sadzę żeby to było od tego ale wszystko możliwe zobaczymy.
Stary 2013-06-10, 15:50   #416
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
haha, ale schizuje strasznie. Jeszcze się zastanawiam czy jak się nam uda to czy powrót nie przeszkodzi jajeczku w zagnieżdżeniu się. Dobre co tu Wam mówie co ma być to będzie a tu sama takie pierdoły wymyślam. ALe testu na owu jeszcze nie kupiłam i temperatury jeszcze nie mierzę także nie jestem tak całkiem "wkręcona"
Przecież tyle się mówi, ze relaks i zero stresu na wakacjach pomaga w zajściu i nikt nie mówi, zeby powroty, tym bardziej w zisiejszych czasach, tak komfortowe bo samolotem czy wygodnym samochodem były niebezpieczne. jak mówią - ciąża to nie choroba i tego się trzymajmy

maciejka witaj
po pierwsze, powodzenia w staraniach
nie możesz wcześniej się na wizytę umówić niż za miesiąc? bo jedna wuzyta dorosłej kobiety u gina, to o wiele za mało. powinnaś robić regularnie cytologie i usg!!! jeśli nie mierzysz tempki, ani nie obserwujesz sluzu, to może zwyczajnie nie trafiacie w dni płodne i dlatego jeszcze sie Wam nie udalo.
ale nie martw się, na pewno niedługo rodzina się powiększy, a pokoj dzieciecy nie bedzie stał pusty
Stary 2013-06-10, 15:50   #417
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawia mnie ten posiew kurde robić go sama czy nie, pojadę dziś do apteki i kupie sobie patyczki no a rano bedę mysleć robić czy nie robić
Nie do apteki tylko do sklepu ze sprzętem medycznym, wymazówka z żelem
Stary 2013-06-10, 15:57   #418
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:

Ja bym chyba bliźniąt nie chciała, nawet chyba napewno bym nie chciała. Z jednym ciężko a co dopiero dwójce podołać

P.S. Kto ma owu w okolicy 23 czerwca bo z tego co widzę to mamy duże rozbieżności między sobą. Trzeba by się jakoś zsynchronizować
Ja pewnie będę miała między 19-23 czerwca
A co do bliźniąt to my z TŻ mamy duże szanse. Moja mama ma siostrę bliźniaczkę (nie-jednojajową), jej brat ma dwóch przecudownych bliźniaków jednojajowych. TŻ ma wśród kuzynów dwie pary chłopaków nie-jednojajowych.
Ja gdybym się dowiedziała, że jestem w ciąży bliźniaczej na pewno bałabym się podwójnych obowiązków ale też byłabym podwójnie szczęśliwa, bo to dar od losu
Stary 2013-06-10, 15:59   #419
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
A co do bliźniąt to my z TŻ mamy duże szanse. Moja mama ma siostrę bliźniaczkę (nie-jednojajową), jej brat ma dwóch przecudownych bliźniaków jednojajowych. TŻ ma wśród kuzynów dwie pary chłopaków nie-jednojajowych.
No to kto jak nie Wy ma mieć bliźniaki? Jeśli to jest to czego chcecie, to trzymam kciuki! Genetycznie macie duuuże szanse
Stary 2013-06-10, 16:25   #420
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Witam

i ja się przywitam, od kilku dni intensywnie czytam ten temat i wreszcie postanowiłam się odezwać... otóż postanowiliśmy z mężem postarać się o potomka. Od roku jesteśmy małżeństwem i powoli nasza sytuacja na tyle się stabilizuje , że można pomyśleć o powiększeniu rodziny ( osobiście z pół roku myślę intensywnie o maluszku) wyremontowaliśmy mieszkanie, własnie je urządzamy i smutno będzie jak pokój dziecka będzie pusty... Ale przed nami dłuuga droga ( o ile już nie jestem w ciąży ..) bo u gin w swojej karierze byłam raz ... i zamierzam się porządnie przebaddać i wreszcie odważyłam się odwiedzić lekarza, także w lipcu mam wizytę i po niej zobaczymy co dalej ze staraniami .

Łykam kwas foliowy, bo nigdy nic nie wiadomo, czasami działamy z tż spontanicznie, ale póki co nie ma dziziusia ( dlatego właśnie chcę się przebaać, bo może przez jakąś drobnostkę nam się nie udało )

@ mam w miarę regularnie co 28-30 dni, nie mierzę temperatury ani nie obserwuję śluzu , ale chyba czas to zmienić.

Takie badania podstawowe robię w miarę regularne i wyniki są w miarę ok ( jedyne co mnie martwi to to, że mam czasem wysokie ciśnienie - ostatnio 170/100 ale lekarze uważają, że wszystko ok ... no i w mojej rodzinie jest cukrzyca - babcia ma, mama ma, ja jeszcze nie, ale pewnie w ciąży będę musiała uważać )
Witaj trzymam kciuki oby pokój dziecięcy nie stał długo pusty. A czemu dopiero w lipcu idziesz do lekarza przecież to aż miesiąc. A i jeszcze za to że tylko raz byłaś u lekarza.

Cytat:
Ja pewnie będę miała między 19-23 czerwca
Ja gdybym się dowiedziała, że jestem w ciąży bliźniaczej na pewno bałabym się podwójnych obowiązków ale też byłabym podwójnie szczęśliwa, bo to dar od losu
Bliźniaków jeszcze na wątku nie miałyśmy, czas najwyższy

Czas edycji: 2013-06-10 o 16:28
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości