Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 08:03   #2041
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Bry !

Kawka i do przodu

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
nie chodzi mi o to ze wole jak spi 4 godziny bo mi latwiej tylko kicha taka bo mi lekarz mowil ze ma jesc miedzy 2,5-4 godzin a jak je co 2 to sie zwieksza jej za bardzo liczba posilkow a trzymanie dla zasady na glodnego pol godziny wydaje mi sie niehumanitarne stad moje przemyslenia. prawda jest taka ze jak jest bardzo aktywna to co by nie zjadla potrafi byc szybko glodna i daje cyca i tyle. bo lekarzom to sie tylko latwo mowi.
Co do tego, że łatwo się mówi lekarzom to fakt, ciężko dziecko przetrzymać na głoda...a już na pewno jak się nie ma taty pod ręką...tylko się jest chodzącym cyckiem ; ) Dla mnie osobiście dla tak małego dziecka jednak 2,5 h - 4 to za długa przerwa na kp. Mi pediatra radził że biorąc pod uwagę układ trawienny młodego i tempo trawienia - po 1,5 h mam mu zaliczać że najedzony. I tak przez cały drugi miesiąc robiłam. W nocy wiadomo, sam sobie robił dłuższą przerwą... w dzień różnie, bywały dni cyca - gdzie co 1,5 godz 1,15...bywały dni gdy jadał co 3 h / spacer, dłuższa drzemka w deszczowy dzień/ teraz super mu się samemu uregulowało i o dziwo sam sobie w dzień życzy jedzenia co 2,5- 3 godziny. W nocy dziś mi przespał od 20.30 do 5:30 no ale to pewnie efekt górskiego powietrza z wczoraj

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Hej.

Podczytuje Was na telefonie... kocioł z urwaniem dupki mamy...

OC, skóra Filipka super... gładka jak dupcia niemowlaczka... stopniowo wróciłam do normalego jedzenia. Unikam tylko bomb z alergenami. Byliście w Szczawnicy?
Uff to dobrze ! Nie pojechaliśmy, bo w prognozach pogoda taka była średnia... wczoraj pojechaliśmy do Rabki spontanicznie, a Szczwnice planujemy koniec czerwaca/lipiec jak będzie jakiś weekend ze stabilniejszą pogodą.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
czyli nie mogę do lodówki włożyć? tylko z zamrażarki prosto w ciepłą wodę?
Nam położna mówiła, że z praktyki widzi że najbezpieczniejsze jest właśnie odraz do ciepłej wody / tak jak mrożonki - nie w sensie, że na wrzątek, ale w sensie że bez rozmrażania / bo właśnie jej pacjentki inaczej narzekały właśnie na jakieś akcje z mlekiem, czasami winiła też woreczki do zamrażania, ponoć niektóre też robiły coś dziwnego z zapachem pokarmu..

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
jutro was nadrobie. My po zabiegu jakoś to przezyliśmy
to dobrze że już po

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
I mój bąk całe dnie spędza z łapką w buzi, ieszy się jak jej slina po brodzie kapie i skubana nauczyła się robic bańki ze sliny - więc łapka w dziób i bańki, łapka w dziób i bańki...
Super

Cytat:
tez sie podpinam pod to pytanie.

ja mam taka broszure ze szpitala opracowana przez fundacje bank mleka kobiecego i tam pisze ze mozna tak rozmrazac - w moim przypadku ma to ta zalete ze jak mam porcje 100 ml to jakbym rozmrozila w cieplej wodzie to bym 30 wylewala bo mala je kolo 70

bo zgodnie z tym co tam pisze mleko rozmrozone w kapieli wodnej i ogrzane przechowywac mozna do konca rozpoczetego karmienia o ile nie trwa dluzej niz 4 godziny no a rozmrozone w lodowce mozna do 24 godzin w przypadku wczesniakow do 48 godzin w przypadku dla donoszonych i zdrowych.
No trochę lipa z tymi resztkami, ale myślę sobie, że można tą 30 podać z następnym karmieniem przecież - skoro 4 h ok ? A takie rozmrożone to i tak bałabym się trzymać tak długo, ja co prawda tylko dwa razy się posiłkowałam, ale od razu po rozmrożeniu zużywałam..Nam położna ta doradczyni mówiła, że tak widzi z praktyki i z tego co mówią pacjentki, bo właśnie zdarzało się że potem całe mleko było do wyrzucenia

Cytat:

takze tu nie chodzi naprawde o to ze ja sie chce wyspac tylko uwazam ze skoro i tak mam niedobory pokarmu to wole go podac w takiej sytuacji zjemy na spokojnie przed wyjsciem i w razie czego do badania spokojny a po badaniu raz dwa mleczko bez dodatkow z butli czy cyc

no i generalnie wydaje mi sie (moze zle mysle) ze 12 posilkow (co 2 godziny) to chyba calkiem Maluchy powinny jesc - jak nie patrzac moja ma ponad 3,5 miesiaca i jest co raz starsza wiec chyba tez ilosc posilkow powinna byc w miare stala i regularna
Wiadomo, że w Twoim przypadku jest dobrze i nikt tego nie kwestionuje. Mi chodziło jedynie o sformułowanie samo. Bo wiesz przecież że to dłuższe trawienie nie bierze się tylko z większej kaloryczności, ale i z innego składu który powoduje że jest bardziej ciężkostrawny. A ogólnie to wiadomo, że są pewne oczywiste plusy MM i nie ma co dyskutować. Np można pójść na wino z koleżanką a MM może podać chłop
Stary 2013-06-10, 08:16   #2042
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A ja jutro pierwszy dzień do pracy...
buuuuuu .... , .
na ile godzin ?
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Dziś przeżyłam szok dnia... młody 2 razy przewrócił się z brzuszka na plecy..

Cytat:
hej
jutro was nadrobie. My po zabiegu jakoś to przezyliśmy byliśmy w zamościu na 7 ok 7.30 rejestracja - były w sumie 4 dzieczynki do zabiegów- i czekanie przed 9 przyszedł anestezjolog założyli wenflony (masakra!) później zaczeli zabierać po kolei na zabiegi Julka była 3 zabieg trwał ok 15-20 min. Jak ja przywieźli z sali trochę pochlipywała ale dzielna była dostała dwie kroplówki i jak pozwolili siąść na łóżku to już zaczeła brykać dopiero przed ostatnią kropłówką zaczął sie znowu płacz i ciągle było "ja chce juz do domu" wypisali nas po 16. Dziś już wesoła bryka ale nie wolno jej szaleć przez kilka dni więc ciągle ją stopuję
dziekuję za kciuki

i jeszcze na wesoło dzisiejszaq rozmowa z Julką
jula:mamo ale starzy ludzie muszą umrzeć
ja: no starzy muszą
jula: a ty jesteś stara?
ja: nie jestem
jula:troche jesteś
ja: ale nie tak bardzo bo mam małe dzieci ciebie i Karolka
jula: i jeszcze dziewczynkę w brzuszku
nie daruje mi Julka tej dziewczynki chyba
dla dzielnej Julki ! dobrze ze juz po .....
No to teraz w nagrode powinnaś spełnic życzenie co do sostrzyczki
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
My juz po chrzcinach, przesylam fotke
maluszek cala msze spal i pol chrzcin
http://imageshack.us/photo/my-images...cf3931yyy.jpg/
super !
Cytat:
Nie, domofonu nie odbieram- chyba ze z kimś się umowię. A ona (nie wiem)jak to robi- od razu wyłazi na górę i dzwoni dzwonkiem . A stojąc za drzwiami słychać ze ktos chodzi wiec nie mam jak udawać ze mnie nie ma
a to chytra baba
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Ale nie pomagacie Ja sobie tego nie potrafie wyobrazić... i tak przez ten cały tydzień będę mieć to w głowie I tak się naprzemian boję... raz o tę przerwę w jedzeniu a raz o to, że narkoza pełna
Abstrakcja dla mnie, tym bardziej, że Leo po dłuższej nocnej przerwie chce rano jeść nawet co godzinę przez pierwsze 2-3 karminia

[QUOTE=kwiatuszekkk21;4124 1549
idę małego przebrać, bo tak go ubrałam, że oczopląsu dostaję jak na niego patrzę [/QUOTE]

uff,nadrobiłam ....
Stary 2013-06-10, 08:18   #2043
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej!!! witam się po weselu haha musiałam odespać wybawiłam się za wszystkie czasy super było!!! teściowa też sobie dała radę z Miską ale nie spała całą noc bo stwierdziła, że musiała przy niej czuwać była taka przejęta pilnowaniem małej, że od 14 do 7 rano nic nie zjadała haha powiedziała, że nie było kiedy hehehe. Dobra jest

Co do organizacji wesel w piątki to u nas coraz częściej tak się zdarza bo po pierwsze jest taniej niż w sobotę a po drugie nie ma u nas wolnych terminów w soboty w tych lepszych miejscach. Trzeba rezerwować co najmniej 1,5 roku wcześniej jeśli chce się jakiś tam wymarzony termin i miejsce.

Cytat:

A co do kościoła- moja dziś się obudziła na mszy- i jak nigdy o tej porze nie robi kupy, zaczęła swoje jęki- ( ma dwa rodzaje nieraz tylko posapie, a nieraz tak stęka jak zarzynana świnia- sorry za porównanie), dobrze że nikt koło nas nie stał blisko i że organista zagrał jakąś długą pieśń- to się zmieściła w niej ze srankiem a jaka potem była spokojna i zadowolona

I mój bąk całe dnie spędza z łapką w buzi, ieszy się jak jej slina po brodzie kapie i skubana nauczyła się robic bańki ze sliny - więc łapka w dziób i bańki, łapka w dziób i bańki...
haha

Pisałyście o kaloryczności mleka mm i dłuższym śnie po nim. U nas niestety się to nie sprawdza. Miśka tak samo się budzi po mm jak po cycku! 2-3 godziny i nie mogę jej przestawić. Oszukiwanie wodą lub smoczkiem w nocy nic nie daje bo od razu jest ryk na cały dom. Musi byc mleko i koniec. Łudzę się, że kiedyś z tego wyrośnie

Eluśka - dobrze, że chrzciny się udały!!! super fotka!

Małpka - brawo dla Juleczki za zabieg!!!
--------------------------------------------
Miśka opanowała nową umiejętność - obraca się wokół własnej osi jak leży na plecach.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2013-06-10 o 08:19
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 08:29   #2044
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A no w Krakowie, Wawie moze i lepsze zarobki, ale i zycie chyba drozsze? W Lublinie-miescie studdentow bida z nedza -ja jak 2 lata temu dorabialam sobie jako niania to wychodzilo mi 6zł za godzine;/ Dziś nie slyszalam,zeby ktos zarabial wiecej niz 10zł. Qrcze a to taka odpowiedzialna praca. ALe ja moze nie w tych kregch finansowych szukałam pracy Wiem, ze w Wawie kolezance udalo sie jako niania 2,5 tysiaka wyciagnac.
No wiesz, życie droższe, ale myślę, że i w tych miastach nie każdy zarabia 2,5 w górę. Teraz w Krk są takie stawki że mniej niż 11 zł za godzinę to chyba jakaś Pani z pod budki z piwem może przyjść Takie sensowne to 12-13 zł za h. A W Wwa jak gadałam ze znajomymi to zachwalali jakie świetne ceny w krk, bo u nich koło 15 zł za h płaci się.
Stary 2013-06-10, 08:32   #2045
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Bry !

Kawka i do przodu

Co do tego, że łatwo się mówi lekarzom to fakt, ciężko dziecko przetrzymać na głoda...a już na pewno jak się nie ma taty pod ręką...tylko się jest chodzącym cyckiem ; ) Dla mnie osobiście dla tak małego dziecka jednak 2,5 h - 4 to za długa przerwa na kp. Mi pediatra radził że biorąc pod uwagę układ trawienny młodego i tempo trawienia - po 1,5 h mam mu zaliczać że najedzony. I tak przez cały drugi miesiąc robiłam. W nocy wiadomo, sam sobie robił dłuższą przerwą... w dzień różnie, bywały dni cyca - gdzie co 1,5 godz 1,15...bywały dni gdy jadał co 3 h / spacer, dłuższa drzemka w deszczowy dzień/ teraz super mu się samemu uregulowało i o dziwo sam sobie w dzień życzy jedzenia co 2,5- 3 godziny. W nocy dziś mi przespał od 20.30 do 5:30 no ale to pewnie efekt górskiego powietrza z wczoraj

Uff to dobrze ! Nie pojechaliśmy, bo w prognozach pogoda taka była średnia... wczoraj pojechaliśmy do Rabki spontanicznie, a Szczwnice planujemy koniec czerwaca/lipiec jak będzie jakiś weekend ze stabilniejszą pogodą.

Nam położna mówiła, że z praktyki widzi że najbezpieczniejsze jest właśnie odraz do ciepłej wody / tak jak mrożonki - nie w sensie, że na wrzątek, ale w sensie że bez rozmrażania / bo właśnie jej pacjentki inaczej narzekały właśnie na jakieś akcje z mlekiem, czasami winiła też woreczki do zamrażania, ponoć niektóre też robiły coś dziwnego z zapachem pokarmu..

to dobrze że już po

Super

No trochę lipa z tymi resztkami, ale myślę sobie, że można tą 30 podać z następnym karmieniem przecież - skoro 4 h ok ? A takie rozmrożone to i tak bałabym się trzymać tak długo, ja co prawda tylko dwa razy się posiłkowałam, ale od razu po rozmrożeniu zużywałam..Nam położna ta doradczyni mówiła, że tak widzi z praktyki i z tego co mówią pacjentki, bo właśnie zdarzało się że potem całe mleko było do wyrzucenia

Wiadomo, że w Twoim przypadku jest dobrze i nikt tego nie kwestionuje. Mi chodziło jedynie o sformułowanie samo. Bo wiesz przecież że to dłuższe trawienie nie bierze się tylko z większej kaloryczności, ale i z innego składu który powoduje że jest bardziej ciężkostrawny. A ogólnie to wiadomo, że są pewne oczywiste plusy MM i nie ma co dyskutować. Np można pójść na wino z koleżanką a MM może podać chłop
no nie ma jak podac bo pisze zeby nie mieszac rozmrozonego ze swiezym, a roznych rozmrozonych to juz w ogole. srednio widze podawanie jednej butli z jednym potem zmiana na druga - i tak sie wymiesza w zoladku

15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 08:33   #2046
LiwkaO
Wtajemniczenie

A wiecie, że w następnym tygodniu powinien się pojawić już nowy wątek marzec/kwiecien 2014!!!

Stary 2013-06-10, 08:39   #2047
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A wiecie, że w następnym tygodniu powinien się pojawić już nowy wątek marzec/kwiecien 2014!!!
o ja cie! ale zapierniczają te miesiące
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 08:40   #2048
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
a po co mu
po to po co nam, żeby nie raziło

Cytat:

aaa zapomniałam Dragusia odnośnie tych zastrzyków, ja mam wśród bliskich znajomych osobę która właśnie bardzo źle zareagowała na ten zastrzyk, jakieś puchnięcia, zapaści - a lekarze, tak jak pisze Ptaszysko nic nie mogli praktycznie zrobić... przez kilka miesięcy się dziewczyna męczyła, zaliczając przy tym kilka wizyt w szpitalu... już pomijając że ogólnie hormony to syf to te to syf wybitny

dzięki z odp
Cytat:
hej
jutro was nadrobie. My po zabiegu jakoś to przezyliśmy byliśmy w zamościu na 7 ok 7.30 rejestracja - były w sumie 4 dzieczynki do zabiegów- i czekanie przed 9 przyszedł anestezjolog założyli wenflony (masakra!) później zaczeli zabierać po kolei na zabiegi Julka była 3 zabieg trwał ok 15-20 min. Jak ja przywieźli z sali trochę pochlipywała ale dzielna była dostała dwie kroplówki i jak pozwolili siąść na łóżku to już zaczeła brykać dopiero przed ostatnią kropłówką zaczął sie znowu płacz i ciągle było "ja chce juz do domu" wypisali nas po 16. Dziś już wesoła bryka ale nie wolno jej szaleć przez kilka dni więc ciągle ją stopuję
dziekuję za kciuki

a co do rozmowy
Ty jak Nestelle jeszcze musisz dziewczynkę urodzić rodzeństwu
Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i witam sie z Wami nocna pora Mlody spi - a ja nadrabiam :P
wstalam o 11 :P o 11.43 jechalam po Milusia - do 15 bylismy z siostra na Festynie - w miedzy czasie jakies Tajskie dobre ( o dziwo ) jedzonko - powrot do domku - kupka w nowa pieluszke - drzemka, w tym czasie zrobilam sobie kielbaske z cebulka - Mlpdy sie obudzil - butla i spi juz od godzinki

oj wybawilam sie wybawilam - Aga mi mowila ze plakal jej ok 4 do samego konca prawie, mowi ze pewnie sie Skaplnol ze to nie Mama ze jakies inne nowe miejsce - ale napisala mi pozniej w smsie ze milo bedzie Kiedys takie odwiedziny Powtorzyc
super że impreza udana
płakał od 4 do 11?

Cytat:
A jutro jedziemy prywatnie do fizjoterapeuty - mam nadzieję że podpatrzę jak młodemu nóżkę masuje. Niby dostalismy skierownaie na NFZ, ale nie ma szans się dostać... Jeszcze tak z dnia na dzień. Aż sie boję pomyśleć jak będzie trzeba juz po operacji i tych trzech kolejnych gipsach chodzić na dlugotrwałą rehabilitcje Mam nadzieję, że jednak uda sie na nfz bo inaczej z torbami pojdziemy. Jednak wizyta to jesnak 70zl prywatnie
to umów się już na nfz a nie po operacji dopiero.

dzień dobry

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 08:46   #2049
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry Od wczoraj Adaś ma nową umiejętnosc, otoz wklada piastki do buzi i złącza dłónie razem A tak poza tym to śpi po jakieś 17godzin na dobe i tak się zastanawiam czy to nie za dużo?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 08:50   #2050
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
po to po co nam, żeby nie raziło
Stary 2013-06-10, 08:50   #2051
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!!! witam się po weselu haha musiałam odespać wybawiłam się za wszystkie czasy super było!!! teściowa też sobie dała radę z Miską ale nie spała całą noc bo stwierdziła, że musiała przy niej czuwać była taka przejęta pilnowaniem małej, że od 14 do 7 rano nic nie zjadała haha powiedziała, że nie było kiedy hehehe. Dobra jest

Co do organizacji wesel w piątki to u nas coraz częściej tak się zdarza bo po pierwsze jest taniej niż w sobotę a po drugie nie ma u nas wolnych terminów w soboty w tych lepszych miejscach. Trzeba rezerwować co najmniej 1,5 roku wcześniej jeśli chce się jakiś tam wymarzony termin i miejsce.
-
Miśka opanowała nową umiejętność - obraca się wokół własnej osi jak leży na plecach.
za wesele
i szacun dla teściowej tyle bez snu i jedzenia hehe
co do terminow to wszedzie tak jest dzwonilam ostatnio z ciekawosci do miejsca gdzie siostra tż myslala to najblizszy wolny termin koniec października 2015!!!
i dla Miśki
Cytat:
wreszcie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 08:53   #2052
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisałyście o kaloryczności mleka mm i dłuższym śnie po nim. U nas niestety się to nie sprawdza. Miśka tak samo się budzi po mm jak po cycku! 2-3 godziny i nie mogę jej przestawić. Oszukiwanie wodą lub smoczkiem w nocy nic nie daje bo od razu jest ryk na cały dom. Musi byc mleko i koniec. Łudzę się, że kiedyś z tego wyrośnie
Myślę że spokojnie się przestawi, widać na razie potrzebuje

za teściową i za nową umiejętność Miśki

Cytat:
no nie ma jak podac bo pisze zeby nie mieszac rozmrozonego ze swiezym, a roznych rozmrozonych to juz w ogole. srednio widze podawanie jednej butli z jednym potem zmiana na druga - i tak sie wymiesza w zoladku

Fakt !

Cytat:
Wow, ale ten czas leci. To jak tam dziewuchy.... któraś się załapie ?
Stary 2013-06-10, 09:10   #2053
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do kościoła- moja dziś się obudziła na mszy- i jak nigdy o tej porze nie robi kupy, zaczęła swoje jęki- ( ma dwa rodzaje nieraz tylko posapie, a nieraz tak stęka jak zarzynana świnia- sorry za porównanie), dobrze że nikt koło nas nie stał blisko i że organista zagrał jakąś długą pieśń- to się zmieściła w niej ze srankiem a jaka potem była spokojna i zadowolona
zabilas mnie tym tekstem

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Liwka -Ty teściową to widzę że trafiłaś jak milion w totolotka
Stary 2013-06-10, 09:21   #2054
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

haha

za wesele i skarb tesciową
co do organizacji - to my własnie zorganizowalismy -zamówilismy wszystko 1,5 roku wczesniej i tak sie dłuzyło ze zdązyłam zaciążyc

co do kalorycznosci to ja sama nie wiem ..my na cycu -a ani jednej nocki nie było zarwanej (nie licząc szpitala po urodzeniu).
za nową umiejętnosc (Roszek tez ją posiadł )
Cytat:
o ja cieeeeee
Cytat:
Ty jak Nestelle jeszcze musisz dziewczynkę urodzić rodzeństwu

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Od wczoraj Adaś ma nową umiejętnosc, otoz wklada piastki do buzi i złącza dłónie razem A tak poza tym to śpi po jakieś 17godzin na dobe i tak się zastanawiam czy to nie za dużo?
wydaje mi sie ze dziecko spi tyle ile potrzebuje ,a są rózne dzieci ,mój Roszek tez jest spiochem
za umiejętnosci Adasia
Stary 2013-06-10, 09:25   #2055
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Heej
Ale się od rana wk******m
3 dni mnie nie było na wizażu ( grile, zakupy, sprzątanie itd ). Dzisiaj od rana siedziałam i nadrabiałam. Ładnie pięknie pocytowałam, napisałam, wyszłam na chwilę do wc, przychodzę a tu tż siedzi przy kompie. Wyłączył mi wizaż i coś tam sobie patrzył

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 09:32   #2056
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Heej
3 dni mnie nie było na wizażu ( grile, zakupy, sprzątanie itd ). Dzisiaj od rana siedziałam i nadrabiałam. Ładnie pięknie pocytowałam, napisałam, wyszłam na chwilę do wc, przychodzę a tu tż siedzi przy kompie. Wyłączył mi wizaż i coś tam sobie patrzył
też bym się zdenerwowała
Stary 2013-06-10, 10:03   #2057
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
hej
dziekuję za kciuki

Super, że już po!
A rozmowa To do dzieła!

Cytat:
hej,

Super!

Cytat:
pierwszego dnia chyba był w szoku, że ta nóżka taka lekka No i teraz juz obiema wyczynia niesamowite rzeczy... Niedługo to chyba mostek zrobi No i póki co masuję mu ją i rozciągam co przewijanie. Dostaliśmy niby skierowanie na rehabilitację (takie przygotoanie do operacji) ale oczywiście nie ma szans sie nigdzie wbic na CITO Tak więc póki co na jutro zapisaliśmy sie prywatnie na wizytę i fizjoterapeutki - zobaczę jak masuje i co w ogóle robi (bo poza masażami jakąś redresję mamy zaleconą?) No i mam nadzieję, że sama będe mogła przez tych kilka dni to robić... A jesli to się okazę jakies skomplikowane no to trudno, będzie trzeba do końca tygodnia prywatnie pociągnąć wizyty

hehe... to ja chyba starej daty Bo ja też z tych co lubią dziecko pieluszkami obkładać - bo wydaje mi się, że wtedy się czuje bezpieczniej... w końcu w brzuchu z każdej strony czegos dotykało No i faktycznie w przypadku Leośka obserwuję, że od razu przestaje się niespokojnie wiercić gdy go pootulam
Ale Leoś ma przejścia... Ale chyba lepiej to znosi, niż Wy
Co do przytulania - Krzyś nie ma jeszcze żadnej maskotki, Wasze dzieciaczki mają? Kiedy Mu dałyście/dacie jakąś, właśnie tak do przytulania? Bo wiem, że niektóre dzieci mają od urodzenia jakieś pluszaki.

Cytat:

Cytat:

Cytat:
O święta makrelo!

Cytat:

A mój chyba śpi za mało

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
co do organizacji - to my własnie zorganizowalismy -zamówilismy wszystko 1,5 roku wczesniej i tak sie dłuzyło ze zdązyłam zaciążyc

Cytat:
Heej
Niedobry tż!

Witamy się!
Chyba podejmę próbę pójścia na spacer, ale boję się, że będziemy szybko wracać... Co za pogoda...

I jeszcze zapytam - ten trądzik to może się na klatkę piersiową przenieść? Taka wysypka. Bo jak z buzi Mu zeszło w sumie, to teraz ma niżej. Ja już nie wiem, czy teraz to trądzik, czy nadal jakaś alergia (miał i to i to wg pediatry); nabiału przecież nie jem od czwartku :/
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 10:26   #2058
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, życie droższe, ale myślę, że i w tych miastach nie każdy zarabia 2,5 w górę. Teraz w Krk są takie stawki że mniej niż 11 zł za godzinę to chyba jakaś Pani z pod budki z piwem może przyjść Takie sensowne to 12-13 zł za h. A W Wwa jak gadałam ze znajomymi to zachwalali jakie świetne ceny w krk, bo u nich koło 15 zł za h płaci się.
O kurde ale ceny U nas 6-8zł.

Liwka dzielna teściowa

Cytat:
za nową umiejętność. A tyle godzin snu zazdroszczę

Cytat:
U nas podobnie było mieliśmy wszystko zamówione na lipiec 2012, zaszłam w ciąże i przełożyliśmy na maj 2011. W 3 miesiące nagle wszystko zdążyliśmy załatwić. Wesele było na 120 osób.
A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że dzień przed weselem a dokładnie w piątek o godzinie 17 zmieniliśmy zespół Bo ten co mieliśmy mieć zaczął jakieś chore akcje robic (np byliśmy u nich na próbie w środę przed weselem a wokalistka tak się upiła, że mało ze sceny nie spadła i tak okrutnie zaczeła fałszować.
Przyjechaliśmy do domu ja prawie z płaczem i mówię że nie chce tego zespołu ale wszyscy że za poźno, że 3 dni przed weselem nie znajdziemy przecież zespołu. A w piątek na sali okazało się, że wujek ma znajomy zespół, zadzwonił, mieli wolny termin i zagrali u nas I byli rewelacyjni
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 10:51   #2059
LiwkaO
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny za pochwały o tesciowej naprawde mi sie tesciowa udala haha

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

U nas podobnie było mieliśmy wszystko zamówione na lipiec 2012, zaszłam w ciąże i przełożyliśmy na maj 2011. W 3 miesiące nagle wszystko zdążyliśmy załatwić. Wesele było na 120 osób.
A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że dzień przed weselem a dokładnie w piątek o godzinie 17 zmieniliśmy zespół Bo ten co mieliśmy mieć zaczął jakieś chore akcje robic (np byliśmy u nich na próbie w środę przed weselem a wokalistka tak się upiła, że mało ze sceny nie spadła i tak okrutnie zaczeła fałszować.
Przyjechaliśmy do domu ja prawie z płaczem i mówię że nie chce tego zespołu ale wszyscy że za poźno, że 3 dni przed weselem nie znajdziemy przecież zespołu. A w piątek na sali okazało się, że wujek ma znajomy zespół, zadzwonił, mieli wolny termin i zagrali u nas I byli rewelacyjni

hah tez bym ich nie wziela!!! porazka wokalistka pijana yyyyyyyyyyy!!

Cytat:
za wesele i skarb tesciową

co do kalorycznosci to ja sama nie wiem ..my na cycu -a ani jednej nocki nie było zarwanej (nie licząc szpitala po urodzeniu).
za nową umiejętnosc (Roszek tez ją posiadł )
haha

brawo za krecenie na pupie Roszka fajne to co wejde do pokoju to inna pozycja na macie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 11:15   #2060
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
I mój bąk całe dnie spędza z łapką w buzi, cieszy się jak jej slina po brodzie kapie i skubana nauczyła się robic bańki ze sliny - więc łapka w dziób i bańki, łapka w dziób i bańki...
za nowe umiejetnosci

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
idę małego przebrać, bo tak go ubrałam, że oczopląsu dostaję jak na niego patrzę
az taka Tecza dzis z niego

Cytat:

za wesele i dobra zabawe
i za Misie, silaczka z niej

Cytat:
wiemy - ale az sie wrocilam i paczam 23.06.2012 - strippi 1wszego posta dala wiec juz coraz blizej

Cytat:
super że impreza udana
płakał od 4 do 11?
siostra mowi ze z MALYMI przerwami .. ale prawie Ciagiem
tesknil za Mamisia

Cytat:
za raczki i 17godz ... moj podobnie ... przeciez nie bede sie z nim bawic jak widze ze powieki sie robia coraz ciezsze - jak ma ochote idzie spac a jak nie to nie

Cytat:
Wow, ale ten czas leci. To jak tam dziewuchy.... któraś się załapie ?
moze ty :P

Cytat:
Heej
no co za Tz .. go ... chyba tak jak anika_s musisz na urodziny sprezentowac sobie swoj wlasny Laptok

i witam sie z WAMI z ta piekna sloneczna pogode

noc minela spokojnie - ladnie przespal cala budzac sie rowno co 3h na jedzonko, spal ze mna w lozeczku - ja tez sie za nim stesknilam.

wiecie co w koncu zebralam pranie - juz 2gie jakie od tego czasu wywiesilam - poukladalam w szafie - teraz sie musze zebrac na sprzatanie salonu i gosicnnego pokoju - juz w czwartek moja mlodsza siostra bd u mnie spala a ona z tych MEGA pedantycznych, znajc zycie od razu sciere chwyci ooo nie spiwer ''mi zaglaszcze i zatuli Milusia''

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 12:12   #2061
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

wiemy - ale az sie wrocilam i paczam 23.06.2012 - strippi 1wszego posta dala wiec juz coraz blizej

noc minela spokojnie - ladnie przespal cala budzac sie rowno co 3h na jedzonko, spal ze mna w lozeczku - ja tez sie za nim stesknilam.

wiecie co w koncu zebralam pranie - juz 2gie jakie od tego czasu wywiesilam - poukladalam w szafie - teraz sie musze zebrac na sprzatanie salonu i gosicnnego pokoju - juz w czwartek moja mlodsza siostra bd u mnie spala a ona z tych MEGA pedantycznych, znajc zycie od razu sciere chwyci ooo nie spiwer ''mi zaglaszcze i zatuli Milusia''
ja robiłam test 17 czerwca)) tak szybko zleciało yhhh...

aaaa siostra co tak szybko przyjeżdza przecież jeszcze rok szkolny się nie skończył

Stary 2013-06-10, 12:19   #2062
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Jaśka do opiekunki... na szczęście znalazłam fajną, polecana. Jaśka już się z nią zapoznała i było dobrze. Mam nadzieję że tak zostanie. Ale pewnie nie będę się mogła skupić na pracy :/
Ojej, szybko do pracy, szok. Powodzenia!

Cytat:

Cytat:
hej
dziekuję za kciuki
Brawa dla dzielnej Julki!

Cytat:
hej,

Piękna rodzinka

Cytat:
pierwszego dnia chyba był w szoku, że ta nóżka taka lekka No i teraz juz obiema wyczynia niesamowite rzeczy... Niedługo to chyba mostek zrobi No i póki co masuję mu ją i rozciągam co przewijanie. Dostaliśmy niby skierowanie na rehabilitację (takie przygotoanie do operacji) ale oczywiście nie ma szans sie nigdzie wbic na CITO Tak więc póki co na jutro zapisaliśmy sie prywatnie na wizytę i fizjoterapeutki - zobaczę jak masuje i co w ogóle robi (bo poza masażami jakąś redresję mamy zaleconą?) No i mam nadzieję, że sama będe mogła przez tych kilka dni to robić... A jesli to się okazę jakies skomplikowane no to trudno, będzie trzeba do końca tygodnia prywatnie pociągnąć wizyty

No i możesz jeszcze zakombinować z telewizorem. Jak tych pare dni w słusznej sprawie na niego popatrzy to się nic nie stanie
Kciuki za masaże!

Co do telewizora, to Wasze dzieci też tak lubią się w niego wgapiać? Muszę na siłę głowę Róży odchylać, bo nawet przy cycku by sie gapiła w TV. Jak byliśmy w sklepie z telewizorami to już w ogóle byl szał, miała "wytrzeszcz" i buzię otwartą z zadziwienia.

Cytat:
zaczęła swoje jęki- ( ma dwa rodzaje nieraz tylko posapie, a nieraz tak stęka jak zarzynana świnia- sorry za porównanie), dobrze że nikt koło nas nie stał blisko i że organista zagrał jakąś długą pieśń- to się zmieściła w niej ze srankiem a jaka potem była spokojna i zadowolona

Te dziecioki to potrafią czasem niezłe dźwięki wydawać.

Cytat:

--------------------------------------------
Dla teściowej i dla Miśki!

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Co do przytulania - Krzyś nie ma jeszcze żadnej maskotki, Wasze dzieciaczki mają? Kiedy Mu dałyście/dacie jakąś, właśnie tak do przytulania? Bo wiem, że niektóre dzieci mają od urodzenia jakieś pluszaki.
Moja dostała w pierwszym tygodniu maskotkę-myszkę, którą położyłam jej w łóżeczku, ale po jakimś czasie wyjęłam, żeby łóżka jej nie zagracać.
Teraz nie ma żadnej. Jeszcze nie potrafi chwycić. Uwielbia tylko tego szalonego zająca, który jest milutki i grzechocze, ale ja się nim z nią bawię. Ona sama jeszcze nie umie.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 12:26   #2063
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
]A dziewczyny jakie owoce jecie? Za mna chodzi arbuz, w ogole wszystkie owoce..
m.
jak chodzi za tobą to go zjedz ja już większość owoców jadłam

Cytat:
czesc ,
dziś Roszek ma 3 pełne miesiące
.

Cytat:

A ja jutro pierwszy dzień do pracy...
ojej

Cytat:

Cytat:
Małpka to staraj sie wyrobic z tą dziewczynką-
na razie mówie Julce ze dopiero jak Karol urośnie może później jej się odwidzi

widze ucieło mi wcześniejsze cytaty :/
Kasia za rogaliki
Eluśka za chrzciny slicznie wyglądacie

---------------------

to ja porobię smaka zrobiłam ciasto maślankowe z rabarbarem a drugie truskawkowe z kremówką
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 12:34   #2064
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
O święta makrelo!

I jeszcze zapytam - ten trądzik to może się na klatkę piersiową przenieść? Taka wysypka. Bo jak z buzi Mu zeszło w sumie, to teraz ma niżej. Ja już nie wiem, czy teraz to trądzik, czy nadal jakaś alergia (miał i to i to wg pediatry); nabiału przecież nie jem od czwartku :/
Ale jak to swieta... makrelo?

Tak, tradzik moze sie przenosic na cale cialo
U nas najpierw byl na buzce, pozniej szyja i dekolt, az przeniosl sie na raczki, brzuszek i nozki..

I juz powoli znika.. Okolo tygodnia temu poprawilo sie na buzi, teraz na cialku tez powoli schodzi

I nie jestem na zadnej diecie. W Polsce pewnie jak tak czytam zdiagnozowaliby nam skaze czy inne cholerstwo, a tak nie jest.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Malpka ciesze sie, ze Julka dobrze zniosla zabieg
I bierz sie w takim razie za ta siostrzyczke w brzuszku
A swoja droga, skad jej sie to wzielo? ... Dzieci..

Mokka ojjj a bylam pewna, ze wy juz po najgorszym musialam pomylic dni.. Bede za tydzien o Was mocno myslec
Stary 2013-06-10, 12:40   #2065
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Małpka - ja sobie nie wyobrażam, jak Twoja Julka to przeszła. Przecież ona malutka jak mój Igor.... Jak Ty to przeżyłaś?!!! Uściskaj ją od cioć z komputera

Dużo myślę o tym, jak Mokka.... bosz.... jak oni dali radę.
powiem ci ze przezywałam to strasznie na wkłucie wenflona wysłałam z nią męża bo ja aż łzy w oczach miałam a jak ją zabrali na ten zabieg a tż z Karolem poszli pospacerować to ryczeć mi sie chciało, a jak przywieźli ją taka biedna leżała z kroplówką łzami cieknącymi, straszne przezycie!

a była też taka roczna dziewczynka i po zabiegu tak strasznie płakała a okazało się ze głodna jest, to pozwolili matce i dała jej cyca to się dopiero uspokoiła

Cytat:
.
u nas wczoraj też sie Karol w kościele obudził tż wział go na ręce a ten kupsko walnął to poszedł go przebrać na zakrystie a później był na rękach i śmiał się do ludzi za nami. Po mszy pan z ławki naszej pyta "ile on ma 6-7 miesiecy" ja mówie ze 3 a on w szoku że tak ładnie główkę trzyma i ze taki grzeczny był
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 13:15   #2066
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
O święta makrelo!

a co do pluszaków to moje dzieci od urodzenia nie ....
miały jak były wieksze i sobie wybierały same .
Cytat:
byliśmy u nich na próbie w środę przed weselem a wokalistka tak się upiła, że mało ze sceny nie spadła
hehe mogło byc cieeeekawie
Cytat:
to ja porobię smaka zrobiłam ciasto maślankowe z rabarbarem a drugie truskawkowe z kremówką
tej co ty ? kto u was tyle je tych ciast ? na śniadanie ,obiad i kolacje .......?

dostałam karte postepów Ninki z angielskiego w przedszkolu ....
"dobre strony : Nina chetnie bierze udział w zajeciach ,a pozytywne nastawienie do lekcji sprawia ,ze uczy sie bardzo szybko ,zapamietuje duzo nowych słówek"

teraz uwaga - "słabe strony - Nina ma bardzo silny charakter ,dzieki czemu jest odwazna ,nie boi sie uzywac j.angielskiego ,ale jednak próbuje podporządkowac sobie inne dzieci ,wymuszając na nich nasladowanie jej zachowań ..... (..)" haha wyhodowałam przewodniczke stada
Stary 2013-06-10, 13:47   #2067
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

hej

ale mamy londyńską pogodę.. ale dziś zdąrzyliśmy pójść na spacer, kupiłam małemu parę ciuszków i czapeczkę a teraz leżymy i się bawimy nowymi zabawkami
czekamy na tate no i ogolnie jakos leci. Nadrobie jak mi synus zasnie ladnie.

z takich sytuacji z ostatnich dni to:

Na weselu dzien przed chrztem bylismy krotko tyle mleka mialam jak wrocilismy.
Odosnie opakowania termicznego mam takie ze ta mala butelka mi nie wchodzi haha to sobie kupilam opakowanie

Ksiadz mojemu synkowi nazwisko lekko zmienil na pamiatce do chrztu wiec musimy sie udac by poprawil to.. a i ze strat znowu spalil sie nam czajnik elektryczny w biedronce tym razem kupilismy ale chyba kupimy w koncu porządny.

Moj synek jak poje a wiem ze chce pociagac cyca to mu daje smoka, na troche pociaga i wypluwa i zasypia...wiec sporadycznie u nas sie smok przydaje.

Usypia przy kolysankach spiewanych przez mame, tate, babcie i youtube

Przekreca sie z boku na plecy, tzn obraca sie tak ze laduje na pleckach, na brzuszek jak go dzis polozylam to glowke ladnie obrocil z jednej na druga strone i chwiejnie do gory probowal, na rekach i na mamy brzuchu juz ladnie trzyma

przesylam zdjatka i filmik

http://imageshack.us/photo/my-images...jcie0398d.jpg/

http://www.youtube.com/watch?v=UT7Nr...ature=youtu.be ;]
Monika u nas slub mial byc w 2013 r i pojawila sie fasolka wiec jakos tak chcielismy przelozyc i byl w 2012.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
hej

ojej

Kasia za rogaliki

---------------------

masz przepisy ? daj kawałek
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 14:03   #2068
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Liwka moja Mlodsza siostra to tegoroczna Maturzystka - wiec ona juz ma Wakacje <3 hihi.

Ja robilam testa 13Sierpnia - a zaszlam 8Lipca - ano Leci czas Leci

My sobie jedziemy na Centrum taka ladna pogoda no az mi ske wierzyc nie chce - sloneczko daje - byle sie taka do konca miesiaca utrzymala. Bo chce jechac za tydzien pod Stavanger, znajomy ma dom na uboczu wie bedzke sie mozna bez krepacji pooplac xD hihi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 14:07   #2069
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Heej
dla TŻ. Musisz go tam lepiej podtresować, siadać może na Twoim kompie, ale nie zamyka się nigdy nikomu okienek

Cytat:

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Co do telewizora, to Wasze dzieci też tak lubią się w niego wgapiać? Muszę na siłę głowę Róży odchylać, bo nawet przy cycku by sie gapiła w TV. Jak byliśmy w sklepie z telewizorami to już w ogóle byl szał, miała "wytrzeszcz" i buzię otwartą z zadziwienia.
nawet mówimy na niego telemaniak, ale na razie traktuje to jako kolejny bodziec i jakoś specjalnie nie ograniczam jak się na coś tam gapi zwłaszcza że przecież tv nie leci non stop.

Cytat:
Napisane przez nestelle;41247358
teraz uwaga - "[B
słabe strony - [/B]Nina ma bardzo silny charakter ,dzieki czemu jest odwazna ,nie boi sie uzywac j.angielskiego ,ale jednak próbuje podporządkowac sobie inne dzieci ,wymuszając na nich nasladowanie jej zachowań ..... (..)" haha wyhodowałam przewodniczke stada
po mamusi :P

co do pluszaków my w sumie też nie mamy...a z zabawek naprawdę polecam tego oballa świetna nauka chwytania, mój lubi to łapać a potem chce pakować do buzi... tylko wielkie zdziwko, że nie wchodzi, więc przykłada to sobie do buzi i ciamka to jak jakieś kraty https://www.google.pl/search?q=oball...ml%3B500%3B259

teraz zakupiłam też, a w zasadzie zażyczyłam sobie na dzień dziecka https://www.google.pl/search?q=lable...%3B2172%3B2172 ale za mały jest na chwytanie czegoś takiego lub muldanie metek... dziewczyny polecacie jakieś fajne edukacyjne zabawki dla takich szkrabów ?

A Dragusia jaki w końcu kupiłaś bujaczek.... nieoceniony on jest przy robieniu obiadów, więc muszę jakiś większy wyszukać bo mam póki co rain forest fp ale już niedługo w nim chyba młody pociągnie...co ciekawe pomimo, że mi panel w nim wydaje się bardzo spoko, on totalnie go zlewa...widać mamy inne gusta
Stary 2013-06-10, 14:14   #2070
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
hej

ojej

Kasia za rogaliki

---------------------

Małpka a nie chcesz się do Kraka przeprowadzić? To bym na te ciasta wpadała

Cytat:

a co do pluszaków to moje dzieci od urodzenia nie ....
miały jak były wieksze i sobie wybierały same .

hehe mogło byc cieeeekawie

tej co ty ? kto u was tyle je tych ciast ? na śniadanie ,obiad i kolacje .......?

dostałam karte postepów Ninki z angielskiego w przedszkolu ....
"dobre strony : Nina chetnie bierze udział w zajeciach ,a pozytywne nastawienie do lekcji sprawia ,ze uczy sie bardzo szybko ,zapamietuje duzo nowych słówek"

teraz uwaga - "słabe strony - Nina ma bardzo silny charakter ,dzieki czemu jest odwazna ,nie boi sie uzywac j.angielskiego ,ale jednak próbuje podporządkowac sobie inne dzieci ,wymuszając na nich nasladowanie jej zachowań ..... (..)" haha wyhodowałam przewodniczke stada
Ale to nie powinno podchodzić pod ocenę z przedmiotu....

Cytat:
hej

ale mamy londyńską pogodę.. ale dziś zdąrzyliśmy pójść na spacer, kupiłam małemu parę ciuszków i czapeczkę a teraz leżymy i się bawimy nowymi zabawkami
czekamy na tate no i ogolnie jakos leci. Nadrobie jak mi synus zasnie ladnie.

z takich sytuacji z ostatnich dni to:

Na weselu dzien przed chrztem bylismy krotko tyle mleka mialam jak wrocilismy.
Odosnie opakowania termicznego mam takie ze ta mala butelka mi nie wchodzi haha to sobie kupilam opakowanie

Ksiadz mojemu synkowi nazwisko lekko zmienil na pamiatce do chrztu wiec musimy sie udac by poprawil to.. a i ze strat znowu spalil sie nam czajnik elektryczny w biedronce tym razem kupilismy ale chyba kupimy w koncu porządny.

Moj synek jak poje a wiem ze chce pociagac cyca to mu daje smoka, na troche pociaga i wypluwa i zasypia...wiec sporadycznie u nas sie smok przydaje.

Usypia przy kolysankach spiewanych przez mame, tate, babcie i youtube

Przekreca sie z boku na plecy, tzn obraca sie tak ze laduje na pleckach, na brzuszek jak go dzis polozylam to glowke ladnie obrocil z jednej na druga strone i chwiejnie do gory probowal, na rekach i na mamy brzuchu juz ladnie trzyma

przesylam zdjatka i filmik

http://imageshack.us/photo/my-images...jcie0398d.jpg/

http://www.youtube.com/watch?v=UT7Nr...ature=youtu.be ;]
Monika u nas slub mial byc w 2013 r i pojawila sie fasolka wiec jakos tak chcielismy przelozyc i byl w 2012.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

masz przepisy ? daj kawałek
Własnie chłop mi mówil, ze najwięcej zgloszeń takich zniszczeniowych mają - przez czajniki, wystarczy zmiana napięcia i co niektóre nie wytrzymują, więc jak wychodzę z domu to wyłaczam z kontaktu
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości