|
|
#2041 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Bry !
Kawka i do przodu ![]() Cytat:
no ale to pewnie efekt górskiego powietrza z wczoraj Cytat:
Cytat:
/ bo właśnie jej pacjentki inaczej narzekały właśnie na jakieś akcje z mlekiem, czasami winiła też woreczki do zamrażania, ponoć niektóre też robiły coś dziwnego z zapachem pokarmu..to dobrze że już po Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2042 | |||||
|
Zakorzenienie
|
buuuuuu .... ,
. na ile godzin ? Cytat:
![]() Cytat:
dla dzielnej Julki No to teraz w nagrode powinnaś spełnic życzenie co do sostrzyczki Cytat:
super !Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=kwiatuszekkk21;4124 1549 idę małego przebrać, bo tak go ubrałam, że oczopląsu dostaję jak na niego patrzę uff,nadrobiłam ....
|
|
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!!! witam się po weselu haha musiałam odespać
wybawiłam się za wszystkie czasy super było!!! teściowa też sobie dała radę z Miską ale nie spała całą noc bo stwierdziła, że musiała przy niej czuwać była taka przejęta pilnowaniem małej, że od 14 do 7 rano nic nie zjadała haha powiedziała, że nie było kiedy hehehe. Dobra jest Co do organizacji wesel w piątki to u nas coraz częściej tak się zdarza bo po pierwsze jest taniej niż w sobotę a po drugie nie ma u nas wolnych terminów w soboty w tych lepszych miejscach. Trzeba rezerwować co najmniej 1,5 roku wcześniej jeśli chce się jakiś tam wymarzony termin i miejsce. Cytat:
Pisałyście o kaloryczności mleka mm i dłuższym śnie po nim. U nas niestety się to nie sprawdza. Miśka tak samo się budzi po mm jak po cycku! 2-3 godziny i nie mogę jej przestawić. Oszukiwanie wodą lub smoczkiem w nocy nic nie daje bo od razu jest ryk na cały dom. Musi byc mleko i koniec. Łudzę się, że kiedyś z tego wyrośnie Eluśka - dobrze, że chrzciny się udały!!! super fotka! Małpka - brawo dla Juleczki za zabieg!!! -------------------------------------------- Miśka opanowała nową umiejętność - obraca się wokół własnej osi jak leży na plecach.
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-06-10 o 09:19 |
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie sensowne to 12-13 zł za h. A W Wwa jak gadałam ze znajomymi to zachwalali jakie świetne ceny w krk, bo u nich koło 15 zł za h płaci się.
|
|
|
#2045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie, że w następnym tygodniu powinien się pojawić już nowy wątek marzec/kwiecien 2014!!!
|
|
|
#2047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zapierniczają te miesiące
|
|
|
#2048 | |||||
|
Zakorzenienie
|
po to po co nam, żeby nie raziło
Cytat:
![]() dzięki z odp Cytat:
a co do rozmowy Ty jak Nestelle jeszcze musisz dziewczynkę urodzić rodzeństwu Cytat:
![]() Cytat:
płakał od 4 do 11? Cytat:
dzień dobry
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Od wczoraj Adaś ma nową umiejętnosc, otoz wklada piastki do buzi i złącza dłónie razem A tak poza tym to śpi po jakieś 17godzin na dobe i tak się zastanawiam czy to nie za dużo?
|
|
|
|
|
#2050 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i szacun dla teściowej tyle bez snu i jedzenia hehe co do terminow to wszedzie tak jest dzwonilam ostatnio z ciekawosci do miejsca gdzie siostra tż myslala to najblizszy wolny termin koniec października 2015!!! i dla Miśki ![]() Cytat:
|
|
|
#2052 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za teściową i za nową umiejętność Miśki Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Liwka -Ty teściową to widzę że trafiłaś jak milion w totolotka
|
|
|
#2054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do organizacji - to my własnie zorganizowalismy -zamówilismy wszystko 1,5 roku wczesniej i tak sie dłuzyło ze zdązyłam zaciążyc co do kalorycznosci to ja sama nie wiem ..my na cycu -a ani jednej nocki nie było zarwanej (nie licząc szpitala po urodzeniu). za nową umiejętnosc (Roszek tez ją posiadł Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za umiejętnosci Adasia
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
Ale się od rana wk******m 3 dni mnie nie było na wizażu ( grile, zakupy, sprzątanie itd ). Dzisiaj od rana siedziałam i nadrabiałam. Ładnie pięknie pocytowałam, napisałam, wyszłam na chwilę do wc, przychodzę a tu tż siedzi przy kompie. Wyłączył mi wizaż i coś tam sobie patrzył
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2057 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A rozmowa To do dzieła! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale chyba lepiej to znosi, niż Wy ![]() Co do przytulania - Krzyś nie ma jeszcze żadnej maskotki, Wasze dzieciaczki mają? Kiedy Mu dałyście/dacie jakąś, właśnie tak do przytulania? Bo wiem, że niektóre dzieci mają od urodzenia jakieś pluszaki. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mój chyba śpi za mało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witamy się! Chyba podejmę próbę pójścia na spacer, ale boję się, że będziemy szybko wracać... Co za pogoda... ![]() I jeszcze zapytam - ten trądzik to może się na klatkę piersiową przenieść? Taka wysypka. Bo jak z buzi Mu zeszło w sumie, to teraz ma niżej. Ja już nie wiem, czy teraz to trądzik, czy nadal jakaś alergia (miał i to i to wg pediatry); nabiału przecież nie jem od czwartku :/
|
|
|
#2058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas 6-8zł.Liwka dzielna teściowa ![]() Cytat:
za nową umiejętność. A tyle godzin snu zazdroszczę![]() Cytat:
mieliśmy wszystko zamówione na lipiec 2012, zaszłam w ciąże i przełożyliśmy na maj 2011. W 3 miesiące nagle wszystko zdążyliśmy załatwić. Wesele było na 120 osób. A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że dzień przed weselem a dokładnie w piątek o godzinie 17 zmieniliśmy zespół Bo ten co mieliśmy mieć zaczął jakieś chore akcje robic (np byliśmy u nich na próbie w środę przed weselem a wokalistka tak się upiła, że mało ze sceny nie spadła i tak okrutnie zaczeła fałszować.Przyjechaliśmy do domu ja prawie z płaczem i mówię że nie chce tego zespołu ale wszyscy że za poźno, że 3 dni przed weselem nie znajdziemy przecież zespołu. A w piątek na sali okazało się, że wujek ma znajomy zespół, zadzwonił, mieli wolny termin i zagrali u nas I byli rewelacyjni
|
|||
|
|
|
|
#2059 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny za pochwały o tesciowej
naprawde mi sie tesciowa udala haha Cytat:
![]() ![]() hah tez bym ich nie wziela!!! porazka wokalistka pijana yyyyyyyyyyy!! ![]() Cytat:
brawo za krecenie na pupie Roszka fajne to co wejde do pokoju to inna pozycja na macie
|
|
|
|
#2060 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nowe umiejetnosciCytat:
Cytat:
za wesele i dobra zabawei za Misie, silaczka z niej Cytat:
wiec juz coraz blizej siostra mowi ze z MALYMI przerwami .. ale prawie Ciagiem tesknil za Mamisia Cytat:
za raczki i 17godz ... moj podobnie ... przeciez nie bede sie z nim bawic jak widze ze powieki sie robia coraz ciezsze - jak ma ochote idzie spac a jak nie to nie Cytat:
moze ty :P Cytat:
no co za Tz .. i witam sie z WAMI z ta piekna sloneczna pogode noc minela spokojnie - ladnie przespal cala budzac sie rowno co 3h na jedzonko, spal ze mna w lozeczku - ja tez sie za nim stesknilam. wiecie co w koncu zebralam pranie - juz 2gie jakie od tego czasu wywiesilam - poukladalam w szafie - teraz sie musze zebrac na sprzatanie salonu i gosicnnego pokoju - juz w czwartek moja mlodsza siostra bd u mnie spala a ona z tych MEGA pedantycznych, znajc zycie od razu sciere chwyci ooo nie spiwer ''mi zaglaszcze i zatuli Milusia'' |
|||||||
|
|
|
|
#2061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)) tak szybko zleciało yhhh...aaaa siostra co tak szybko przyjeżdza przecież jeszcze rok szkolny się nie skończył
|
|
|
|
#2062 | ||||||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do telewizora, to Wasze dzieci też tak lubią się w niego wgapiać? Muszę na siłę głowę Róży odchylać, bo nawet przy cycku by sie gapiła w TV. Jak byliśmy w sklepie z telewizorami to już w ogóle byl szał, miała "wytrzeszcz" i buzię otwartą z zadziwienia. Cytat:
Te dziecioki to potrafią czasem niezłe dźwięki wydawać. Cytat:
Dla teściowej i dla Miśki!Cytat:
Teraz nie ma żadnej. Jeszcze nie potrafi chwycić. Uwielbia tylko tego szalonego zająca, który jest milutki i grzechocze, ale ja się nim z nią bawię. Ona sama jeszcze nie umie. |
||||||||
|
|
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
ja już większość owoców jadłam![]() ojej Cytat:
![]() na razie mówie Julce ze dopiero jak Karol urośnie może później jej się odwidzi ![]() widze ucieło mi wcześniejsze cytaty :/ Kasia za rogalikiEluśka za chrzciny slicznie wyglądacie--------------------- to ja porobię smaka zrobiłam ciasto maślankowe z rabarbarem a drugie truskawkowe z kremówką
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tradzik moze sie przenosic na cale cialo U nas najpierw byl na buzce, pozniej szyja i dekolt, az przeniosl sie na raczki, brzuszek i nozki.. I juz powoli znika.. Okolo tygodnia temu poprawilo sie na buzi, teraz na cialku tez powoli schodzi I nie jestem na zadnej diecie. W Polsce pewnie jak tak czytam zdiagnozowaliby nam skaze czy inne cholerstwo, a tak nie jest. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Malpka ciesze sie, ze Julka dobrze zniosla zabieg I bierz sie w takim razie za ta siostrzyczke w brzuszku ![]() A swoja droga, skad jej sie to wzielo? ... Dzieci.. Mokka ojjj a bylam pewna, ze wy juz po najgorszym musialam pomylic dni..
|
|
|
#2065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a była też taka roczna dziewczynka i po zabiegu tak strasznie płakała a okazało się ze głodna jest, to pozwolili matce i dała jej cyca to się dopiero uspokoiła Cytat:
|
|
|
#2066 | ||
|
Zakorzenienie
|
a co do pluszaków to moje dzieci od urodzenia nie .... miały jak były wieksze i sobie wybierały same . Cytat:
![]() Cytat:
dostałam karte postepów Ninki z angielskiego w przedszkolu .... "dobre strony : Nina chetnie bierze udział w zajeciach ,a pozytywne nastawienie do lekcji sprawia ,ze uczy sie bardzo szybko ,zapamietuje duzo nowych słówek" teraz uwaga - "słabe strony - Nina ma bardzo silny charakter ,dzieki czemu jest odwazna ,nie boi sie uzywac j.angielskiego ,ale jednak próbuje podporządkowac sobie inne dzieci ,wymuszając na nich nasladowanie jej zachowań ..... (..)" haha wyhodowałam przewodniczke stada
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale mamy londyńską pogodę.. ale dziś zdąrzyliśmy pójść na spacer, kupiłam małemu parę ciuszków i czapeczkę a teraz leżymy i się bawimy nowymi zabawkami ![]() czekamy na tate no i ogolnie jakos leci. Nadrobie jak mi synus zasnie ladnie. z takich sytuacji z ostatnich dni to: Na weselu dzien przed chrztem bylismy krotko tyle mleka mialam jak wrocilismy. Odosnie opakowania termicznego mam takie ze ta mala butelka mi nie wchodzi haha to sobie kupilam opakowanie ![]() Ksiadz mojemu synkowi nazwisko lekko zmienil na pamiatce do chrztu wiec musimy sie udac by poprawil to.. a i ze strat znowu spalil sie nam czajnik elektryczny w biedronce tym razem kupilismy ale chyba kupimy w koncu porządny. Moj synek jak poje a wiem ze chce pociagac cyca to mu daje smoka, na troche pociaga i wypluwa i zasypia...wiec sporadycznie u nas sie smok przydaje. Usypia przy kolysankach spiewanych przez mame, tate, babcie i youtube ![]() Przekreca sie z boku na plecy, tzn obraca sie tak ze laduje na pleckach, na brzuszek jak go dzis polozylam to glowke ladnie obrocil z jednej na druga strone i chwiejnie do gory probowal, na rekach i na mamy brzuchu juz ladnie trzyma przesylam zdjatka i filmik ![]() http://imageshack.us/photo/my-images...jcie0398d.jpg/ http://www.youtube.com/watch?v=UT7Nr...ature=youtu.be ;] Monika u nas slub mial byc w 2013 r i pojawila sie fasolka wiec jakos tak chcielismy przelozyc i byl w 2012. ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
? daj kawałek
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Liwka moja Mlodsza siostra to tegoroczna Maturzystka - wiec ona juz ma Wakacje <3 hihi.
Ja robilam testa 13Sierpnia - a zaszlam 8Lipca - ano Leci czas Leci My sobie jedziemy na Centrum taka ladna pogoda no az mi ske wierzyc nie chce - sloneczko daje - byle sie taka do konca miesiaca utrzymala. Bo chce jechac za tydzien pod Stavanger, znajomy ma dom na uboczu wie bedzke sie mozna bez krepacji pooplac xD hihi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2069 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
zwłaszcza że przecież tv nie leci non stop.Cytat:
po mamusi :Pco do pluszaków my w sumie też nie mamy...a z zabawek naprawdę polecam tego oballa świetna nauka chwytania, mój lubi to łapać a potem chce pakować do buzi... tylko wielkie zdziwko, że nie wchodzi, więc przykłada to sobie do buzi i ciamka to jak jakieś kraty https://www.google.pl/search?q=oball...ml%3B500%3B259teraz zakupiłam też, a w zasadzie zażyczyłam sobie na dzień dziecka https://www.google.pl/search?q=lable...%3B2172%3B2172 ale za mały jest na chwytanie czegoś takiego lub muldanie metek... dziewczyny polecacie jakieś fajne edukacyjne zabawki dla takich szkrabów ? A Dragusia jaki w końcu kupiłaś bujaczek.... nieoceniony on jest przy robieniu obiadów, więc muszę jakiś większy wyszukać bo mam póki co rain forest fp ale już niedługo w nim chyba młody pociągnie...co ciekawe pomimo, że mi panel w nim wydaje się bardzo spoko, on totalnie go zlewa...widać mamy inne gusta
|
|
|
#2070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małpka a nie chcesz się do Kraka przeprowadzić? To bym na te ciasta wpadała Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

/ bo właśnie jej pacjentki inaczej narzekały właśnie na jakieś akcje z mlekiem, czasami winiła też woreczki do zamrażania, ponoć niektóre też robiły coś dziwnego z zapachem pokarmu..

. 

Ja sobie tego nie potrafie wyobrazić... i tak przez ten cały tydzień będę mieć to w głowie
I tak się naprzemian boję... raz o tę przerwę w jedzeniu a raz o to, że narkoza pełna

05.07.2008
... Dzieci..