|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Witam niedzielnie
Ale dziś upał był...uff...2 lody zjadłam i jeszcze kawę mrożoną z lodami wypiłam ![]() Byłam dziś u ginki ale tylko w recepcji po zwolnienie i od razu umówiłam sie na wizytę, mam za 2 tygodnie ![]() Anoula możesz mi dopisac wizytę z usg 23.06 na 10.20 ![]() Tradycyjnie byliśmy też na mieście i kupiłam sobie 3 tuniczki i japonki a dla dzidzi zestaw 5 body z długim rękawem w Mothercare Cytat:
bardzo ładnie i oryginalnieCytat:
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Cytat:
Ja to g*wno widzę na tym monitorku dla pacjentki Raz dobrze widziałam na wizycie w szpitalu, bo koleś od usg skierował na moment swój monitor, żebym mogła obejrzeć sobie dokładniej maluszka i wtedy machał rączkami i nóżkami Cytat:
Gratulacje a migren współczuję i oby już Cie nie nękały ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi mama mówi, że też się zaokrągliłam. Ja tam tego nie widzę
|
|||
|
|
|
#633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomyśl z drugiej strony że na pewno się zakochasz jak zobaczysz słodkie minki,ssanie kciuka,fikołki To raczej na początku wychodzą takie małe pasożyciki a potem to sama słodycz takiego już rozwiniętego bąbla zobaczyć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Anoulka ja jutro nie mam wizyty
ale dzięki, że dopisałaś mnie na 23.06 za jutrzejsze wizyty!!
|
|
|
|
#635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z zakupionych przez siebie mam tylko skarpetki... nie wiem czy plakac czy sie smiac. Lece na badania lipiec/ sierpien planuje ogromne zakupy! |
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli będzie chłopak będzie Wojtuś Cytat:
My mimo, że oglądamy z nią dziecięce piosenki to jeszcze śpiewamy... ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- no nic, trzeba się zbierać do pracy |
||
|
|
|
#638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Taka moja, prosta, skromna, taka jak ja
Nie podobały się jakieś wielgachne, z kołem, z falbanami czy koronkami Nie mój styl ![]() Cytat:
i pozytywnie, ze rodzice się dogadują z drugimi Dziać to się pewnie będzie działo, ale po waszym ślubie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hehe...Ja lecę się zbierać, dziś tyle spraw, ze głowa boli :/ Mam nadzieje, ze wieczorem znajdę tyle siły i do was wpadnę ![]() A tym czasem miłego i słonecznego dzionka Wam życzę
|
|||
|
|
|
#639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Domi plotki na wizażu mają moc
fajnie, że to grzebanko się zapowiada ![]() Trele ja też myślę, że z miejsca się zakochasz, choćby nie wiem, jak mało atrakcyjne te zdjęcia były chociaż przeciez nie będą ![]() Anoula fajnie, ze już ok u Was i że tak się rodzice dobrze dogadują ![]() Cytat:
Mała mi w nocy z gorączką wstała :/ ta pogoda jest beznadziejna, gorąco za chwilę burza i zimnica, nie wiadomo jak się ubrać, parasol i kurtkę to chyba teraz trzeba mieć przy sobie w największe nawet słońce |
|
|
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
witam poniedziałkowo
Imprezka mnie ominęła Ja chce już wrócić do świata żywych a nie ciągle tylko przed oczami papierologia :/ Przepraszam was naprawdę że nie cytuję ale czytam Was i nadrabiam dzielnie. My odebraliśmy naszą nową szafę, przywiozłam stertę ciuszków dla Zuzi, takie cudne sukienusie, niektóre rzeczy jeszcze nowe z metką ![]() Miłego dnia życzę wszystkim mamusiom i dzieciaczkom
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
kurcze to moja czwarta ciąża a każdą przechodzę tak, jakby była ta pierwsza macie tak ? Jutro amniopuncja
miałam dziś sen jak lekarz robił mi usg i stwierdził, że amnio niepotrzebna bo przeziernośc w normie i powiedział że widocznie była wcześniej zła bo dziecko źle się ułożyło i zaczynam mieć sny o porodzie..czy każda z was tak ma? jakieś schizy mam
|
#642 |
|
Wtajemniczenie
|
To moja druga ciąża, a przechodzę jak pierwszą, bo wszystko jest inaczej
![]() A sny jeszcze mi się nie zaczęły Za to śniło mi się, że mąż się wybierał na wesele do kolegi i miał być świadkiem, a ja nie chciałam iść i zostałam w domu, kazałam mu nie iść, ale się mimo to szykował, to się taka zła na niego obudziłam, jakby to prawda była |
|
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on biedny nie wie o co chodzi...maomami żeby przeziębienie szybko przeszło !
|
|
|
|
|
#645 |
|
Wtajemniczenie
|
Maoami zdrówka i żebyś się szybko odkopała z tych papierów i mogła się rzucić w wir układania malusich ubranek
Domi ja to teraz juz się hamuje, jak jestem zła po jakimś śnie, ale kiedyś to się normalnie tak wyżywałam i warczałam, że się czasem i kłótnią w realu potrafiło skończyć
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jak mój Damian pyta o co mi chodzi odpowiadam wtedy że się mu troche tego wszystkiego nazbierało i nadal nie wie o co chodzi ![]() Tak się cieszyłam że ciąże przechodzę bez większych objawów, zjadłam truskawki i pobiegłam przytulić się do kibelka... |
|
|
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ryba co tam teściowa nawmawiała TZtowi? |
|
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
Maoami zdrówka!
Co do sesji i papierów- rozumiem w pełni.. Choć to mój ostatni rok, mam... 11 egzaminów.. Ale chyba obronę mgr daruję sobie przed porodem [u nas obrony są po sesji poprawkowej, czyli po 15 września, czyli będę wtedy na początku 8 miesiąca]. Tak sobie patrzę na mój stos notatek i mam ochotę uciekać... Straaaaaaasznie dużo tego. Jak na razie naliczyłam 1104 strony streszczeń notatek [czyli już opracowania opracowań].... Słonko świeci, ptaszki śpiewają, i chyba popędzę do biblioteki - tak dla odmiany ![]() A potem kolejne formalności do załatwienia przed ślubem. I jeszcze widmo przeprowadzki.. Oj gorące to będą tygodnie
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dla mojego dziecka wszystko ! |
|
|
|
|
#650 |
|
Wtajemniczenie
|
A tu rano taka cisza, rzadko jestem o tej porze, bo jak prowadzę małą do przedszkola, to potem zawsze oblece miasto i jak wracam to już gwarno tu, a jak dziś zostałam w domku, to większość smacznie śpi
tak mi się przypomniłały fajne czasy, jak w pierwszej ciazy się wstawało o 11tej ![]() Spijcie dziewczynki, bo to już nie wróci ![]() No fakt, że dla jednych to tylko wymioty, dla innych aż, ale tak jak piszesz dla dzidziolka wszystko i to jeszcze z radością
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-06-10 o 09:20 |
|
|
|
#651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witam w poniedziałek mój pierwszy wolny w tej sesji ![]() jutro USG genetyczne, z jednej strony nie mogę się doczekać aż zobaczę Juniora a z drugiej denerwuję się, żeby wszystko wyszło ok
|
||
|
|
|
#652 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przyszłam się tylko przywitać, muszę trochę odpocząć od komputera ![]() Alergia powoli mnie opuszcza, jeszcze trochę jestem zatkana. Córcia już prawie zdrowa, obyło się bez lekarza. Niedziela minęła mi na odpoczynku bo mąż zabrał małą na wycieczkę rowerową i nie było ich chyba z 3h. Ola potem nie chciała wracać do domu i zejść z fotelika ![]() wiecie co mam dość tych wszystkich tabletek, globulek itp. Biorę w tym momencie Luteinę, Vitaminer Prenatal, Magnez i Clotriomazol globule. I tak się zastanawiam dlaczego moja pani dr kazała mi nadal brać luteinę skoro mówi, że wszystko jest dobrze... Nie lubię leków, nie lubię tabletek :/ |
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41242365]Ja wczoraj w nocy przywaliłam mężowi... przyszedł się kłaść jak już mocno spałam i mnie pocałował w ramię, poczułam coś mokrego i jak się zamachnęłam! Przyszłam się tylko przywitać, muszę trochę odpocząć od komputera ![]() Alergia powoli mnie opuszcza, jeszcze trochę jestem zatkana. Córcia już prawie zdrowa, obyło się bez lekarza. Niedziela minęła mi na odpoczynku bo mąż zabrał małą na wycieczkę rowerową i nie było ich chyba z 3h. Ola potem nie chciała wracać do domu i zejść z fotelika ![]() wiecie co mam dość tych wszystkich tabletek, globulek itp. Biorę w tym momencie Luteinę, Vitaminer Prenatal, Magnez i Clotriomazol globule. I tak się zastanawiam dlaczego moja pani dr kazała mi nadal brać luteinę skoro mówi, że wszystko jest dobrze... Nie lubię leków, nie lubię tabletek :/[/QUOTE] ![]() Dobrze że alergia przechodzi i że córcia już prawie zdrowa .Też nie lubię leków i jak mam je wziąć to się godzine do tego zbieram |
|
|
|
|
#654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41242365]Ja wczoraj w nocy przywaliłam mężowi... przyszedł się kłaść jak już mocno spałam i mnie pocałował w ramię, poczułam coś mokrego i jak się zamachnęłam! [/QUOTE] ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Witam drogie Mamuski.
Mam krotki film z 4d córki, bo lozysko przeszkadzało, ale jest sliczna. Urodziła sie prawie identyko a zdjęcie jest z 28 tygodnia. Zdrowia dziewczyny dla Was i Waszych maluchów. Cos chciałam powiedzieć i nie pamiętam. Miłego dnia. Edit: juz wiem. Biorę już 2 tygodnie euthyrox i przestały mi wypadac wlosy, poprawila cera, mniej jestem padnieta. Także fajnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-06-10 o 09:57 |
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka dzięki
|
|
|
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzidzia super, że tablety robią swoje. Jak widać nie zawsze są takie złe
co nie zmienia faktu, że tez nie lubię, a juz w ciąży to nie znoszę
|
|
|
|
#658 | |
|
Rozeznanie
|
Wiatm sie z Wami w poniedzialek,moze jakos juz uda mi sie w miare na biezaco z Wami byc,bo przyznaje sie bez bicia to co w weekend przegapilam chyba juz nie nadrobie.
przejrzalam szybciutko i oczywiscie w oczy rzucaja sie linki i zdjecia,wiec Trele-super zakupy, issa (nie wiem cyz nie pomylilam)-podejrzalam suknie sluna-sliczna!az mi sie milo przypomialy moje przygotowania do slubu. niedlugo mamy 1rocznice-czas leci jak szalony! no i zerknelam na slowa Rybki Cytat:
fakt zakrywalam buzie,oczywiscie brzuch,ale nogi i rece twardo smazylam na sloneczku,bez filtrow..jakos tam dlugo nie,ale poniewaz mam lada momen slub brata to nie chcialam jak corka mlynarza z biala lyda wyskoczyc do skukienki...no i teraz sie zastanawiam na ile faktycznie trzeba sie chronic przed tym sloncem...bo z tego co kojarze przebarwienia,w ksztalcie takiej maski wychodza na twarzy,brzuch to nie ma watpliwosci co do zakrywania...ale rece,nogi...nie wiemno nic,milego dnia wszystkim |
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Peppermint a kąpałaś się już w słońcu w tym roku?
Ja pierwszy raz się spaliłam, bez filtra, plamy tylko na buzi. Teraz łapię ładny brąz wszędzie. A generalnie jestem z tych co na świnkę się pieką ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde zaczynam się obawiać zazdrości starszej córy , jak pojawi się maluszek. Zaczyna chyba do niej powoli docierać, że nie będzie pierwsza i najważniejsza- siedzi i mysli i nagle mówi "mama, ale jak dzidziuś zje z nami obiadek to pójdzie do domku?" to tłumaczę, że dziudziuś będzie mieszkał z nami i u nas będzie jego domek, to pokombinowała i jeszcze z taką nadzieją "to może pójdzie do domku, jak się wyśpi"
bedzie wesoło |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

bardzo ładnie i oryginalnie
dziekuję wszystkim za życzenia, nie bedę imiennie wymieniać bo chyba od każdej z was je dostałam. Jeszcze raz dziękuje
) ale to przez alkohol
Jeden minuś jest taki że to ja musiałam mężowi przynieść śniadanie do łóżka,a nie on mnie, ale mam nadzieję ze to tylko ze wzg. na stan jego zdrowia
Raz dobrze widziałam na wizycie w szpitalu, bo koleś od usg skierował na moment swój monitor, żebym mogła obejrzeć sobie dokładniej maluszka i wtedy machał rączkami i nóżkami 

TŻ ma ze mnie ubaw jak sobie co niektóre podśpiewuje, ale pamiętam je jeszcze z dzieciństwa, stwierdził że dziecinnieje