Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-09, 22:37   #631
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Witam niedzielnie
Ale dziś upał był...uff...2 lody zjadłam i jeszcze kawę mrożoną z lodami wypiłam
Byłam dziś u ginki ale tylko w recepcji po zwolnienie i od razu umówiłam sie na wizytę, mam za 2 tygodnie

Anoula możesz mi dopisac wizytę z usg 23.06 na 10.20

Tradycyjnie byliśmy też na mieście i kupiłam sobie 3 tuniczki i japonki a dla dzidzi zestaw 5 body z długim rękawem w Mothercare

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wogole kupilam dzis palace dla małej , takie zwykle do spania bo uswiadomilam sobie ze nic takiego nie mam .. Akurat byla promocja w MotherCare 2za 1 . Załącznik 5282250 Załącznik 5282251
A co powiecie o lapkach niedrapkach? Potrzebne? Ja kupilam dwie pary w razie czego.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Właśnie czaiłam sie na te pajace różowe, ale u nas była przecena -30% to wzięłam tylko te body Ale za dwa tygodnie po wizycie jak się córcia potwierdzi to już więcej kupię...

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość

Proszę o dopisanie imienia mojego synka:

Maksym
bardzo ładnie i oryginalnie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Cześć dziekuję wszystkim za życzenia, nie bedę imiennie wymieniać bo chyba od każdej z was je dostałam. Jeszcze raz dziękuje

Impreza była udana,wszystko poszło jak należy, ceremonia była bardzo krótka, ale fajne maja takie czytanie przed ślubem( takie jakby kazanie), pózniej obiad i ciąg dalszy imprezy dobrze że pogoda się udała, impreza w ogrodzie trwała do północy, oczywiście dziś niektórzy chorują() ale to przez alkohol Jeden minuś jest taki że to ja musiałam mężowi przynieść śniadanie do łóżka,a nie on mnie, ale mam nadzieję ze to tylko ze wzg. na stan jego zdrowia
Super, że wszystko się pięknei udało
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na usg genetycznym, wszystko dobrze, wymiary powiedział gin, ze książkowe, zmierzył wszystko dokładnie zrobiłam przy okazji test pappa bo i tak mam pakiet w luxmedzie to skorzystałam

prawdopodobnie to będzie dziewczynka

dziewczyny wasze maleństwa jak robiłyście usg też były takie spokojne ? u mnie raz fiknęło nóżką a potem nic

we wtorek zaczynam 13 tc

Gratuluję córci i udanej wizyty !!

Ja to g*wno widzę na tym monitorku dla pacjentki jest on źle przywieszony, pod złym kątem i tylko jakieś niewyraźne kształty mogę zobaczyć. Za to ufam gince i temu co ona widzi i mówi...ostatnio jak mąż był ze mną na wizycie to wszystko pięknie widział na jej monitorze a ja się musiałam obejść smakiem Raz dobrze widziałam na wizycie w szpitalu, bo koleś od usg skierował na moment swój monitor, żebym mogła obejrzeć sobie dokładniej maluszka i wtedy machał rączkami i nóżkami

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Sesja zaliczona Jeszcze tylko obrona i koniec studiów Chociaż pewnie będzie mi tego brakowało. Później ślub, wyprowadzka i już tylko poświęcam się maleństwu

Co do migren to ja też mam ogromną nadzieję, że po 20 tygodnia minął. Jutro będę rozmawiać o tym z ginekolog. Ostatnio bardzo często boli mnie głowa, migreny zdarzają się nawet po 2 razy w tygodniu
Gratulacje a migren współczuję i oby już Cie nie nękały

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Oj ale się dzisiaj działo, mój tata z teściem trochę na za dużo alkoholu sobie pozwolili, teść to ze wzruszenia (i z upojenia alkoholowego) w pewnym momencie zaczął płakać aż nie wiedziałam co robić :x ale generalnie wizyta wypadła pozytywnie. Teściowa zrobiła tyle jedzenia, że nie do przejedzenia hehe. TŻ twierdzi, że mi się buzia zaokrągliłam (nie widzieliśmy się kilka dni)
Super, że wizyta udana
Stary 2013-06-09, 22:40   #632
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
U mnie w cenniku widnieje cosik takiego 3d/4d- 190 zł

Nie wiem co oznacza to / czy do wyboru czy jak?Ale niedługo się dowiem bo kumpela idzie podglądnąć dzidzię.Już nie mogę się doczekać aż zobaczę filmik i fotki

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Tak inaczej niż standardowo
To u mnie podobna cena - 200 zł w Luxmedzie. Póki co pójdę 27 do szpitala, choć pewnie będzie mnie korciło żeby jeszcze prywatnie zrobić. Wiadomo jak to na szpitalnych sprzętach bywa.

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6116.html

zdjęcie z neta real Wam pokażę po ślubie :P
Świetna

Cytat:

Oj ale się dzisiaj działo, mój tata z teściem trochę na za dużo alkoholu sobie pozwolili, teść to ze wzruszenia (i z upojenia alkoholowego) w pewnym momencie zaczął płakać aż nie wiedziałam co robić :x ale generalnie wizyta wypadła pozytywnie. Teściowa zrobiła tyle jedzenia, że nie do przejedzenia hehe. TŻ twierdzi, że mi się buzia zaokrągliłam (nie widzieliśmy się kilka dni)

W ogóle mama mi wczoraj przywiozła od babci spodnie z pasem, które kupiłam sobie do pracy. Wzięłam dobie dziś na przebranie, bo wieczorem to mi zawsze zimno, super wygodne do pracy będą idealne
To widzę spotkanie się udało Mi mama mówi, że też się zaokrągliłam. Ja tam tego nie widzę

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 22:46   #633
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjecia z 4d w googlach mozna zobaczyc rozne.
Wiadomo ze jakosc zalezy od sprzetu , od tygodnia ciazy I od wielu innych cZynnikow .. Nie ktore sa poprostu brzydkie I jakies takie zniekształcone . Boje sie ze bede miala jakis straszny obraz swojego dziecka w głowie az do porodu. Dziwna jestem Wiem ..

Myślę że jak zobaczysz malutką to i tak wyda Ci się najpiękniejsza na świecie .
A pomyśl z drugiej strony że na pewno się zakochasz jak zobaczysz słodkie minki,ssanie kciuka,fikołki
To raczej na początku wychodzą takie małe pasożyciki a potem to sama słodycz takiego już rozwiniętego bąbla zobaczyć

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Dziewczyny chyba wykrakałam sobie to że teściowa mogłaby mi zaproponować szperanie na strychu, wychodziłam od TŻta a ona dorwała mnie przy drzwiach i mówi że rozmawiała z córką i że mam przyjechać któregoś dnia z samego rana i przez cały dzień sobie szukać, przebierać itd. Powiedziała mi tylko tyle że tam jakieś łóżeczko mają ale łóżeczka mi nie dadzą bo Damiana siostra stara się o drugie dziecko (już 2 razy poroniła) i tym łóżeczkiem chce wywołać ciąże
Czyli szykuj się na szperanko!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 23:21   #634
paulinaizabela
Zakorzenienie

Anoulka ja jutro nie mam wizyty ale dzięki, że dopisałaś mnie na 23.06

za jutrzejsze wizyty!!
Stary 2013-06-10, 06:32   #635
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no mamy kawalerke, wiec musimy do wiekszego sie przenisc, do lipca mamy umowe bo wynajmujemy.. więc do końca lipca najpóźniej musimy sie wynieść sądze ze koło 10-15tego będzie najpóźniej a potem czas zabrać sie za dzidzia tak serio serio :P

dodane :p

STRASZNIE DUZO BRAKUJE MI ;D ja mam dopiero :

-kocyk
-kombinezon
-3x body 56 krótki rękaw
-3x body 62 dł rękaw
1x body 68 dl rękaw
miś z bebliony

ale mam już upatrzony wóz, tylko czekam do wyplaty wiec jedno odpada, łóżeczkiem zajmuje sie mamcia, wanienke i kosmetyki to zostawiam na wypłate wrześniową , sierpień chce spędzić na zakupach ubrankowych lipiec na kocyki i inne pierdółki ( kocyk, rożek, ręczniczek, śpiworek itd) a ile z teo wyjdzie to sie okaże w praniu jakoś cały czas biore pod uwagę ten wczesniejszy poród, tak jak gin stwierdził ostatnio że na początku miesiąca urodzę :P więc chce do 20 września miec wszyttko, a przynajmniej najbardzije potrzebne rzeczy :P
Helouuu w tym słonecznym dniu!

Z zakupionych przez siebie mam tylko skarpetki... nie wiem czy plakac czy sie smiac.:mur :

Lece na badania
lipiec/ sierpien planuje ogromne zakupy!
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 06:51   #636
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry
moje maleństwo nie daje mi spać i wierci się w brzuchu od 5

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Czyli szykuj się na szperanko!
Już jej zapowiedziałam że po 18 po USG genetycznym (na którym mam nadzieje poznam już płeć) biorę się za przeszukiwanie strychu

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 07:05   #637
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Wojciech- piękne imię

Wszystkiego dobrego, wytrwalosci i siły do spełniania marzeń
piękne
jeśli będzie chłopak będzie Wojtuś

Cytat:
Coś dzisiaj ze mną nie w porządku, słucham sobie smerfnych hitów TŻ ma ze mnie ubaw jak sobie co niektóre podśpiewuje, ale pamiętam je jeszcze z dzieciństwa, stwierdził że dziecinnieje
on niech się nie śmieje, tylko niech się uczy.... to żadna frajda puścić dziecku piosenki.
My mimo, że oglądamy z nią dziecięce piosenki to jeszcze śpiewamy...

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

no nic, trzeba się zbierać do pracy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:06   #638
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ale piekna sukienka naprawdę, bardzo ładna górę ma
Taka moja, prosta, skromna, taka jak ja Nie podobały się jakieś wielgachne, z kołem, z falbanami czy koronkami Nie mój styl

Cytat:
w sumie trochę tak jak przewidziałam, tematu wczorajszej kłótni nie było, a TŻ momentami bywał "niegrzeczny" że musiałam mu przypominać momentami, że nie jesteśmy sami

W ogóle mama mi wczoraj przywiozła od babci spodnie z pasem, które kupiłam sobie do pracy. Wzięłam dobie dziś na przebranie, bo wieczorem to mi zawsze zimno, super wygodne do pracy będą idealne
Hehe... fajnego będziesz miała teścia i pozytywnie, ze rodzice się dogadują z drugimi Dziać to się pewnie będzie działo, ale po waszym ślubie

Cytat:
Zdjecia z 4d w googlach mozna zobaczyc rozne.
Wiadomo ze jakosc zalezy od sprzetu , od tygodnia ciazy I od wielu innych cZynnikow .. Nie ktore sa poprostu brzydkie I jakies takie zniekształcone . Boje sie ze bede miala jakis straszny obraz swojego dziecka w głowie az do porodu. Dziwna jestem Wiem ..

Ja mam zdjęcie 3d i moja córa wygląda okropnie na nim, jak jakiś alien z kosmosu, takie w ogóle nie prawdziwe zdjęcie :/ a wczoraj koleżanka pokazywała mi 4d to Hanka wglądała jak ulepiona z gliny

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie
Ale dziś upał był...uff...2 lody zjadłam i jeszcze kawę mrożoną z lodami wypiłam
Byłam dziś u ginki ale tylko w recepcji po zwolnienie i od razu umówiłam sie na wizytę, mam za 2 tygodnie

Anoula możesz mi dopisac wizytę z usg 23.06 na 10.20

Tradycyjnie byliśmy też na mieście i kupiłam sobie 3 tuniczki i japonki a dla dzidzi zestaw 5 body z długim rękawem w Mothercare
To się obkupiłaś - fajnie, bo lato idzie Hehe...

Ja lecę się zbierać, dziś tyle spraw, ze głowa boli :/ Mam nadzieje, ze wieczorem znajdę tyle siły i do was wpadnę

A tym czasem miłego i słonecznego dzionka Wam życzę
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:08   #639
anulka2205
Wtajemniczenie

Domi plotki na wizażu mają moc fajnie, że to grzebanko się zapowiada

Trele ja też myślę, że z miejsca się zakochasz, choćby nie wiem, jak mało atrakcyjne te zdjęcia były chociaż przeciez nie będą

Anoula fajnie, ze już ok u Was i że tak się rodzice dobrze dogadują

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
To u mnie podobna cena - 200 zł w Luxmedzie. Póki co pójdę 27 do szpitala, choć pewnie będzie mnie korciło żeby jeszcze prywatnie zrobić. Wiadomo jak to na szpitalnych sprzętach bywa.

Świetna

To widzę spotkanie się udało Mi mama mówi, że też się zaokrągliłam. Ja tam tego nie widzę
a pokażesz swoją suknię, bo chyba nie wrzucałaś, chyba że przegapiłam

Mała mi w nocy z gorączką wstała :/ ta pogoda jest beznadziejna, gorąco za chwilę burza i zimnica, nie wiadomo jak się ubrać, parasol i kurtkę to chyba teraz trzeba mieć przy sobie w największe nawet słońce

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:22   #640
maomami
Wtajemniczenie

witam poniedziałkowo ja niestety nie dość że zawalona stosem notatek, egzaminy, praktyki bleeeee, to od piątku przeziębiona, nos zatkany, gardło na szczęście bolało dwa dni i ogólnie bardzo miło.
Imprezka mnie ominęła
Ja chce już wrócić do świata żywych a nie ciągle tylko przed oczami papierologia :/
Przepraszam was naprawdę że nie cytuję ale czytam Was i nadrabiam dzielnie. My odebraliśmy naszą nową szafę, przywiozłam stertę ciuszków dla Zuzi, takie cudne sukienusie, niektóre rzeczy jeszcze nowe z metką
Miłego dnia życzę wszystkim mamusiom i dzieciaczkom

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:32   #641
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

kurcze to moja czwarta ciąża a każdą przechodzę tak, jakby była ta pierwsza macie tak ? Jutro amniopuncja miałam dziś sen jak lekarz robił mi usg i stwierdził, że amnio niepotrzebna bo przeziernośc w normie i powiedział że widocznie była wcześniej zła bo dziecko źle się ułożyło i zaczynam mieć sny o porodzie..czy każda z was tak ma? jakieś schizy mam
Stary 2013-06-10, 08:36   #642
anulka2205
Wtajemniczenie

To moja druga ciąża, a przechodzę jak pierwszą, bo wszystko jest inaczej
A sny jeszcze mi się nie zaczęły Za to śniło mi się, że mąż się wybierał na wesele do kolegi i miał być świadkiem, a ja nie chciałam iść i zostałam w domu, kazałam mu nie iść, ale się mimo to szykował, to się taka zła na niego obudziłam, jakby to prawda była

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-10, 08:49   #643
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
A sny jeszcze mi się nie zaczęły Za to śniło mi się, że mąż się wybierał na wesele do kolegi i miał być świadkiem, a ja nie chciałam iść i zostałam w domu, kazałam mu nie iść, ale się mimo to szykował, to się taka zła na niego obudziłam, jakby to prawda była
te sny czasem są bardzo realistyczne
Stary 2013-06-10, 08:55   #644
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dokładnie tak samo, śni mi się że mój TŻ robi coś złego i budzę się wściekła a on biedny nie wie o co chodzi...

maomami żeby przeziębienie szybko przeszło !
Stary 2013-06-10, 09:01   #645
anulka2205
Wtajemniczenie

Maoami zdrówka i żebyś się szybko odkopała z tych papierów i mogła się rzucić w wir układania malusich ubranek

Domi ja to teraz juz się hamuje, jak jestem zła po jakimś śnie, ale kiedyś to się normalnie tak wyżywałam i warczałam, że się czasem i kłótnią w realu potrafiło skończyć

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-10, 09:06   #646
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Maoami zdrówka i żebyś się szybko odkopała z tych papierów i mogła się rzucić w wir układania malusich ubranek

Domi ja to teraz juz się hamuje, jak jestem zła po jakimś śnie, ale kiedyś to się normalnie tak wyżywałam i warczałam, że się czasem i kłótnią w realu potrafiło skończyć
No jakbym o sobie czytała , a jak mój Damian pyta o co mi chodzi odpowiadam wtedy że się mu troche tego wszystkiego nazbierało i nadal nie wie o co chodzi

Tak się cieszyłam że ciąże przechodzę bez większych objawów, zjadłam truskawki i pobiegłam przytulić się do kibelka...
Stary 2013-06-10, 09:12   #647
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
No jakbym o sobie czytała , a jak mój Damian pyta o co mi chodzi odpowiadam wtedy że się mu troche tego wszystkiego nazbierało i nadal nie wie o co chodzi

Tak się cieszyłam że ciąże przechodzę bez większych objawów, zjadłam truskawki i pobiegłam przytulić się do kibelka...
ja też mam mdłości falami, teraz jest trzecia, już dwa razy miałam przerwę i myslałam, ze to koniec, a za jakiś czas znów wracały ale takie biedy to nie biedy

Ryba co tam teściowa nawmawiała TZtowi?

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-10, 09:14   #648
nasturcja7667
Zadomowienie

Maoami zdrówka!
Co do sesji i papierów- rozumiem w pełni.. Choć to mój ostatni rok, mam... 11 egzaminów.. Ale chyba obronę mgr daruję sobie przed porodem [u nas obrony są po sesji poprawkowej, czyli po 15 września, czyli będę wtedy na początku 8 miesiąca]. Tak sobie patrzę na mój stos notatek i mam ochotę uciekać... Straaaaaaasznie dużo tego. Jak na razie naliczyłam 1104 strony streszczeń notatek [czyli już opracowania opracowań]....

Słonko świeci, ptaszki śpiewają, i chyba popędzę do biblioteki - tak dla odmiany

A potem kolejne formalności do załatwienia przed ślubem. I jeszcze widmo przeprowadzki.. Oj gorące to będą tygodnie
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:16   #649
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam mdłości falami, teraz jest trzecia, już dwa razy miałam przerwę i myslałam, ze to koniec, a za jakiś czas znów wracały ale takie biedy to nie biedy

Ryba co tam teściowa nawmawiała TZtowi?
Zawsze mówiłam że wszystko zniose tylko nie wymioty choć zdarzyło mi się to pierwszy i mam nadzieję że ostatni raz, od dziecka zawsze jak wymiotowałam to mi łzy leciały i tak mi zostało do tej pory
Ale dla mojego dziecka wszystko !
Stary 2013-06-10, 09:19   #650
anulka2205
Wtajemniczenie

A tu rano taka cisza, rzadko jestem o tej porze, bo jak prowadzę małą do przedszkola, to potem zawsze oblece miasto i jak wracam to już gwarno tu, a jak dziś zostałam w domku, to większość smacznie śpi tak mi się przypomniłały fajne czasy, jak w pierwszej ciazy się wstawało o 11tej
Spijcie dziewczynki, bo to już nie wróci

No fakt, że dla jednych to tylko wymioty, dla innych aż, ale tak jak piszesz dla dzidziolka wszystko i to jeszcze z radością

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-06-10 o 09:20
Stary 2013-06-10, 09:27   #651
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Z zakupionych przez siebie mam tylko skarpetki... nie wiem czy plakac czy sie smiac.:mur :
Ja mam dwie pary body, ale na razie nie panikuję, dziewczyny są dużo bardziej zaawansowane w ciąży a ja mam termin na połowę grudnia.

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hehe... fajnego będziesz miała teścia i pozytywnie, ze rodzice się dogadują z drugimi Dziać to się pewnie będzie działo, ale po waszym ślubie
wczoraj się umawiali, żeby razem świętować Piotra i Pawła (mój TŻ to Piotr a tata to Paweł) znowu byłaby niezła popijawa

Witam w poniedziałek mój pierwszy wolny w tej sesji
jutro USG genetyczne, z jednej strony nie mogę się doczekać aż zobaczę Juniora a z drugiej denerwuję się, żeby wszystko wyszło ok
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:30   #652
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Mam dokładnie tak samo, śni mi się że mój TŻ robi coś złego i budzę się wściekła a on biedny nie wie o co chodzi...
Ja wczoraj w nocy przywaliłam mężowi... przyszedł się kłaść jak już mocno spałam i mnie pocałował w ramię, poczułam coś mokrego i jak się zamachnęłam!

Przyszłam się tylko przywitać, muszę trochę odpocząć od komputera

Alergia powoli mnie opuszcza, jeszcze trochę jestem zatkana. Córcia już prawie zdrowa, obyło się bez lekarza.
Niedziela minęła mi na odpoczynku bo mąż zabrał małą na wycieczkę rowerową i nie było ich chyba z 3h. Ola potem nie chciała wracać do domu i zejść z fotelika

wiecie co mam dość tych wszystkich tabletek, globulek itp. Biorę w tym momencie Luteinę, Vitaminer Prenatal, Magnez i Clotriomazol globule. I tak się zastanawiam dlaczego moja pani dr kazała mi nadal brać luteinę skoro mówi, że wszystko jest dobrze...
Nie lubię leków, nie lubię tabletek :/
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:35   #653
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
A tu rano taka cisza, rzadko jestem o tej porze, bo jak prowadzę małą do przedszkola, to potem zawsze oblece miasto i jak wracam to już gwarno tu, a jak dziś zostałam w domku, to większość smacznie śpi tak mi się przypomniłały fajne czasy, jak w pierwszej ciazy się wstawało o 11tej
Spijcie dziewczynki, bo to już nie wróci

No fakt, że dla jednych to tylko wymioty, dla innych aż, ale tak jak piszesz dla dzidziolka wszystko i to jeszcze z radością
Zdrówka dla Twojej małej bo zapomniałam napisać wcześniej

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41242365]Ja wczoraj w nocy przywaliłam mężowi... przyszedł się kłaść jak już mocno spałam i mnie pocałował w ramię, poczułam coś mokrego i jak się zamachnęłam!

Przyszłam się tylko przywitać, muszę trochę odpocząć od komputera

Alergia powoli mnie opuszcza, jeszcze trochę jestem zatkana. Córcia już prawie zdrowa, obyło się bez lekarza.
Niedziela minęła mi na odpoczynku bo mąż zabrał małą na wycieczkę rowerową i nie było ich chyba z 3h. Ola potem nie chciała wracać do domu i zejść z fotelika

wiecie co mam dość tych wszystkich tabletek, globulek itp. Biorę w tym momencie Luteinę, Vitaminer Prenatal, Magnez i Clotriomazol globule. I tak się zastanawiam dlaczego moja pani dr kazała mi nadal brać luteinę skoro mówi, że wszystko jest dobrze...
Nie lubię leków, nie lubię tabletek :/[/QUOTE]

to ładnie się mężowi dostało
Dobrze że alergia przechodzi i że córcia już prawie zdrowa .
Też nie lubię leków i jak mam je wziąć to się godzine do tego zbieram
Stary 2013-06-10, 09:46   #654
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
jutro USG genetyczne, z jednej strony nie mogę się doczekać aż zobaczę Juniora a z drugiej denerwuję się, żeby wszystko wyszło ok
Bedzie dobrze kciuki zaciśnięte

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41242365]Ja wczoraj w nocy przywaliłam mężowi... przyszedł się kłaść jak już mocno spałam i mnie pocałował w ramię, poczułam coś mokrego i jak się zamachnęłam!

[/QUOTE]

teraz to się ze dwa razy zastanowi zanim da buziaka

Cytat:
Zdrówka dla Twojej małej bo zapomniałam napisać wcześniej

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

dzieki

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-10, 09:55   #655
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Witam drogie Mamuski.

Mam krotki film z 4d córki, bo lozysko przeszkadzało, ale jest sliczna. Urodziła sie prawie identyko a zdjęcie jest z 28 tygodnia.

Zdrowia dziewczyny dla Was i Waszych maluchów.

Cos chciałam powiedzieć i nie pamiętam.
Miłego dnia.

Edit: juz wiem. Biorę już 2 tygodnie euthyrox i przestały mi wypadac wlosy, poprawila cera, mniej jestem padnieta. Także fajnie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-06-10 o 09:57
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:56   #656
Anoula
Zakorzenienie

Anulka dzięki
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:04   #657
anulka2205
Wtajemniczenie

Dzidzia super, że tablety robią swoje. Jak widać nie zawsze są takie złe co nie zmienia faktu, że tez nie lubię, a juz w ciąży to nie znoszę

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-10, 10:51   #658
peppermint patty
Rozeznanie

Wiatm sie z Wami w poniedzialek,moze jakos juz uda mi sie w miare na biezaco z Wami byc,bo przyznaje sie bez bicia to co w weekend przegapilam chyba juz nie nadrobie.
przejrzalam szybciutko i oczywiscie w oczy rzucaja sie linki i zdjecia,wiec Trele-super zakupy, issa (nie wiem cyz nie pomylilam)-podejrzalam suknie sluna-sliczna!az mi sie milo przypomialy moje przygotowania do slubu. niedlugo mamy 1rocznice-czas leci jak szalony!

no i zerknelam na slowa Rybki
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
dziewczyny z okolic 20+tygodnia ;p
wyczytałam, ze :
"Mogą pojawić się na skórze przebarwienia, a nasilać się mogą pod wpływem słońca. Dlatego gdy wychodzisz na dwór i jest słońce pamiętaj o stosowaniu kremu z filtrem ochronnym obejmującymi promieniowanie UVA i UVB z faktorem ochronnym nie mniej niż 15. Staraj się unikać słońca, szczególnie długiego przebywania na nim." i pytanie, czy Wam też takie przebarwienia się robią, bo mi faktycznie też, ale niewiele, czy polecacie jakiś konkretny filtr?[COLOR="Silver"]
ja sie w niedziele opalalam fakt zakrywalam buzie,oczywiscie brzuch,ale nogi i rece twardo smazylam na sloneczku,bez filtrow..jakos tam dlugo nie,ale poniewaz mam lada momen slub brata to nie chcialam jak corka mlynarza z biala lyda wyskoczyc do skukienki...no i teraz sie zastanawiam na ile faktycznie trzeba sie chronic przed tym sloncem...bo z tego co kojarze przebarwienia,w ksztalcie takiej maski wychodza na twarzy,brzuch to nie ma watpliwosci co do zakrywania...ale rece,nogi...nie wiem

no nic,milego dnia wszystkim
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:54   #659
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Peppermint a kąpałaś się już w słońcu w tym roku?
Ja pierwszy raz się spaliłam, bez filtra, plamy tylko na buzi. Teraz łapię ładny brąz wszędzie. A generalnie jestem z tych co na świnkę się pieką

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 11:00   #660
anulka2205
Wtajemniczenie

Kurde zaczynam się obawiać zazdrości starszej córy , jak pojawi się maluszek. Zaczyna chyba do niej powoli docierać, że nie będzie pierwsza i najważniejsza- siedzi i mysli i nagle mówi "mama, ale jak dzidziuś zje z nami obiadek to pójdzie do domku?" to tłumaczę, że dziudziuś będzie mieszkał z nami i u nas będzie jego domek, to pokombinowała i jeszcze z taką nadzieją "to może pójdzie do domku, jak się wyśpi" bedzie wesoło

Wielkie kciuki dla Ani
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości