Wszystko o Avonie - cz.32 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 11:57   #1501
delfix10
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.32

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
To wiemy prawda Aniu

Ooo ciekawe podejście. Wystarczy, że klientka paluchem pokaże Ci ostatnią stronę katalogu i 100% gwarancję zwrotu i możesz prosić
Ja tam nigdy problemów nie robie na tym sprzedaż z katalogu polega, jak coś zamawiasz nie mogąc najpierw tego dokładnie obejrzeć na żywo możesz mieć o tym inne wyobrażenie i masz prawo do zwrotu.

Spokojnie możesz wysłać przesyłką poleconą i dojdzie, nie musi to być przesyłka wartościowa.
Nie musisz też odysłać każdej rzeczy osobno, masz na zwrot 3 miesiące, więc jak w tym czasie uzbiera Ci się kilka rzeczy to koszt wysyłki nie jest taki duży.

A w przypadku swojej klientki to Ty jesteś SKLEPEM, więc też może oddać za darmo. Przecież sklep w którym ty oddajesz za darmo musi to na własny koszt odesłać.. ta sama zasada, na którą sie powołujesz
tak masz całkowitą rację .
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 12:01   #1502
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2013-06-10 o 12:09
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 12:14   #1503
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hejnarka Pokaż wiadomość
No właśnie to chodzi o produkt, który ma dojść, bo to z niego chce zrezygnować. Nie zamierzam go brać, ale i tak ona kłóci się ze mną.
Dodatkowo to jest konsultantka, która ledwo nazbiera zamówienie z katalogu na 150zł i to najczęściej dzięki mnie, więc tym bardziej się dziwię, że nie zależy jej na kliencie.
zmień konsultantkę lub sama się zapisz

bo ta kk jest nie poważna, każda z nas ponosi ryzyko, że klient się rozmyśli i będzie musiała zwracać
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 12:25   #1504
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:

No akurat tego nie można już robić teraz.
No nie wiedziałam, dlatego napisałam "spróbować"

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 12:36   #1505
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Cytat:
Napisane przez sylwianna1985 Pokaż wiadomość
ja polecam te lakiery nail pro bardzo sobie chwale i koleżanki też.ogólnie bardzo pozytywne opienie mają lakiery avonu(banajmniej u mnie, czegp nie można powiedziec o oriflame
To chyba wypróbuje

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 12:52   #1506
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
teraz ta konsultantka mi odpisała, że to JA mam w takim razie ponieść koszt odesłania produktu
Między innymi przez takie osoby i ich zachowanie avon jest źle postrzegany Normanie przypomniała mi się chytra baba z Radomia

Cytat:
Ooo ciekawe podejście. Wystarczy, że klientka paluchem pokaże Ci ostatnią stronę katalogu i 100% gwarancję zwrotu i możesz prosić
Ja tam nigdy problemów nie robie na tym sprzedaż z katalogu polega, jak coś zamawiasz nie mogąc najpierw tego dokładnie obejrzeć na żywo możesz mieć o tym inne wyobrażenie i masz prawo do zwrotu.

A w przypadku swojej klientki to Ty jesteś SKLEPEM, więc też może oddać za darmo. Przecież sklep w którym ty oddajesz za darmo musi to na własny koszt odesłać.. ta sama zasada, na którą sie powołujesz
Dobrze prawisz U mnie nie ma problemu ze zwrotem - nawet jeśli uzbiera mi się tylko jedna rzecz Muszę przyznać, że jak mówię klientkom, że u mnie zawsze można zrobić zwrot, to są zdziwione, bo nigdy nie spotkały się z taką praktyką ze strony kk
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 12:54   #1507
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Między innymi przez takie osoby i ich zachowanie avon jest źle postrzegany Normanie przypomniała mi się chytra baba z Radomia

Dobrze prawisz U mnie nie ma problemu ze zwrotem - nawet jeśli uzbiera mi się tylko jedna rzecz Muszę przyznać, że jak mówię klientkom, że u mnie zawsze można zrobić zwrot, to są zdziwione, bo nigdy nie spotkały się z taką praktyką ze strony kk
Niestety ludzie nie czytają wszystkiego, nie widzą tego dopisku na katalogu, potem się denerwują że zamówili coś co im się nie podoba i starają się więcej nie zamawiać

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2013-06-10, 13:30   #1508
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
Ja mam, wzięłam aby pomierzyć i zostaje. Pokochałam ją ale fotek sorki ale nie będzie, bo ja nie z tych co się obfocają i fotki umieszczają w internecie. Polecam wziąć ją, pomierzyć i odesłać jak coś. Ja naprawdę jestem nią zauroczona.

jesteście boskie

o ręcznik?? żartujesz??
A możesz napisać jaki wzięłaś rozmiar, a jaki nosisz na co dzień?

Cytat:
dziwne podejście, skoro Avon gwarantuje prawo zwrotu to konsultantka ma obowiązek respektować to prawo
Oczywiście,że musi. Ale może się migać i stracić klientkę.

Cytat:
Napisane przez delfix10 Pokaż wiadomość
ale w sklepie oddajecie za darmo a tu jakieś wymogi wysyłania przesyłką wartościową poleconą. moje dziewczyny nie widzą żadnego problemu.,
jesli się znimi umawiasz,że nie oddaj,i One to respaktuja to ok. twoja sprawa.Ale wg prawa twojego "pracodawcy Avon masz obowiązek wdsyłac.

Cytat:

U mnie tez klientki same nie wiedziały,że można oddac i nawet jak coś to nie chca mnie za bardzo narażać na koszty wysyłki. czasem muszę namawiać na oddanie do zwrotu, bo zależy mi żeby klientka, którą obsługuje od 10 lat i na niej cos zarabiam była zadowolona.Chyba ,że nie chce, to nie nalegam i kupuje cos od nowa, a tamto ona sobie" utylizuje".
Naprawdę szkoda,że takie konsultantki psuja nam opinię.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 14:18   #1509
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
ja też zawsze mówię o możliwosci zwrotu... ale jeszcze nikt nigdy nie korzystał...
Stary 2013-06-10, 14:26   #1510
vril
Zakorzenienie

Wszystko o Avonie - cz.32

Hejnarka zachowanie twojej konsultantki jest niezgodne z zasadami firmy. Kobieta podpisała umowę i powinna sie trzymać warunków oferty, którą przedstawia. Skontaktuj się z Avon (na stronie głównej www.pl.avon.com u dołu masz link do formularza kontaktowego), opisz sytuację i podaj dane konsultantki. Jak kobieta dostanie ochrzan od swojej liderki, to może zacznie szanować klientów.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
vril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:44   #1511
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Znajdź inną konsultantkę, pełno ich w koło. Złe konsultantki trzeba eliminować z rynku. Zasady obowiązujące trzeba respektować czy to sie komuś podoba czy nie. Godząc siE na bycie konsultantką zobowiązywała sie do ich przestrzegania. Trudno taka praca.
święte słowa

Cytat:
opowiesz więcej?? może być ciekawie, chociaż na allegro pewnie lepiej

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
A możesz napisać jaki wzięłaś rozmiar, a jaki nosisz na co dzień?
wzięłam L. podobnie jak z halkami modelującymi, są jakby ciut większe rozmiarem niż wynika z oznaczenia.
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:15   #1512
badromance1992
Recenzentka Miesiąca - Wrzesień 2016

Cytat:
No właśnie konsultantce chodziło o to, że nie można nigdy odsyłać. Ja nawet jej to musiałam tłumaczyć, że produktu nie można z zamówienia usunąć tylko odesłać, ale nadal twierdzi, że "ona się pytała i nie można".
Po prostu jest cwana i nie chce byc stratna... Ja bym inna kk znalazła

z dzisiejszej faktury:
Mgielka Lilia i Gardenia, termin dostępności 11-06-2013
Spray FW Zielona Herbata i Mieta termin dostępności 11-06-2013
27-11 Anew Reversalist krem na dzień
28-11 balsamy Care
29-11 tusz Infinitize
05-12 krem SSS z olejkiem arganowym

Edytowane przez badromance1992
Czas edycji: 2013-06-10 o 16:27
badromance1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 18:37   #1513
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie to chodzi o produkt, który ma dojść, bo to z niego chce zrezygnować. Nie zamierzam go brać, ale i tak ona kłóci się ze mną.
Dodatkowo to jest konsultantka, która ledwo nazbiera zamówienie z katalogu na 150zł i to najczęściej dzięki mnie, więc tym bardziej się dziwię, że nie zależy jej na kliencie.
Zostań sama konsultantką A ją olej. Nie bierz produktu i nie płać za niego.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez badromance1992 Pokaż wiadomość
Po prostu jest cwana i nie chce byc stratna... Ja bym inna kk znalazła
Stratna to dopiero będzie jak straci klientkę.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 19:29   #1514
badromance1992

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Zostań sama konsultantką A ją olej. Nie bierz produktu i nie płać za niego.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Stratna to dopiero będzie jak straci klientkę.
No wtedy oczywiście, że tak, ale ludzie dziwne myślenie mają czasami. O klientów trzeba dbać i postępować wobec nich tak jak same chciałybyśmy być obsłużone .
28-11 balsamy Care
29-11 tusz Infinitize
Stary 2013-06-10, 19:34   #1515
fiatka84
Przyczajenie

Hej, Dziewczyny jakie macie zdanie na temat sprayu przyspieszajacego wysychanie lakieru do paznokci o nr 47530?
a propos lakiero do paznokci nailwear pro+ ( mama zakupila gdzies na straganie przed tym jak sama zostalam konsultantka lakier o odcieniusea breeze-odcien na oko pastelowo mietowy - bardzo modny w tym sezonie) - i maluje jedna warstwe- nic nie widac - druga jest poswiata zielonego, trzecia - cos jest! hmmm chyba to nie tak ma byc :/

Edytowane przez fiatka84
Czas edycji: 2013-06-10 o 19:37
fiatka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 19:37   #1516
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiatka84 Pokaż wiadomość
Hej, Dziewczyny jakie macie zdanie na temat sprayu przyspieszajacego wysychanie lakieru do paznokci o nr 47530?
Wg mnie jest dobry i dodatkowo natłuszcza skorki.

O lakierach tez mam dobre zdanie. Tego, o którym piszesz akurat nie mam.
Kosmetyków nie powinno sie kupować na straganie - nie masz pewności ile stal w słońcu, mrozie itp...

Edytowane przez Ewlyn
Czas edycji: 2013-06-10 o 19:41
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 19:50   #1517
fiatka84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Wg mnie jest dobry i dodatkowo natłuszcza skorki.

O lakierach tez mam dobre zdanie. Tego, o którym piszesz akurat nie mam.
Kosmetyków nie powinno sie kupować na straganie - nie masz pewności ile stal w słońcu, mrozie itp...
A czy faktyczbie jak spryskam pomalowane swiezo paznokcie to jest szansa ze faktycznie wyschnie w te 60 sekund? przydaloby sie takie cudo zwlaszcza teraz kiedy co chwile zmieniam kolor na paznokciach a czasu na malowanie jak na lekarwsto :d

Co do zakupow straganowych podzielam Twoje zdanie ale wiesz jak to jest, amma zobaczyla kolor a wiedziala ze na taki polowalam wiec chcac sprawic niespodzianke zakupila - po szalonej cenie 14 zl - urok uzdrowiskowej "promocji"
fiatka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:37   #1518
badromance1992

Cytat:
a propos lakiero do paznokci nailwear pro+ ( mama zakupila gdzies na straganie przed tym jak sama zostalam konsultantka lakier o odcieniusea breeze-odcien na oko pastelowo mietowy - bardzo modny w tym sezonie) - i maluje jedna warstwe- nic nie widac - druga jest poswiata zielonego, trzecia - cos jest! hmmm chyba to nie tak ma byc :/
Moim zdaniem spray przyspiesza wysychanie, dość ładnie pachnie ale niekoniecznie lakier będzie wyschnięty tak dobrze jak powinien
28-11 balsamy Care
29-11 tusz Infinitize
Stary 2013-06-10, 20:39   #1519
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość

U mnie tez klientki same nie wiedziały,że można oddac i nawet jak coś to nie chca mnie za bardzo narażać na koszty wysyłki. czasem muszę namawiać na oddanie do zwrotu, bo zależy mi żeby klientka, którą obsługuje od 10 lat i na niej cos zarabiam była zadowolona.Chyba ,że nie chce, to nie nalegam i kupuje cos od nowa, a tamto ona sobie" utylizuje".
Naprawdę szkoda,że takie konsultantki psuja nam opinię.
Ja tak samo. Póki co raz robiłam wymianę, bo Klientka brała kolor cieni dla córy w ciemno i się pomyliła I miałam jeden zwrot i to po namowach przeze mnie, ale nie wysyłałam do Garwolina, bo się nie opłacało. Klientka dostała kasę i wszyscy zadowoleni.

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:30   #1520
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
A czy faktyczbie jak spryskam pomalowane swiezo paznokcie to jest szansa ze faktycznie wyschnie w te 60 sekund? przydaloby sie takie cudo zwlaszcza teraz kiedy co chwile zmieniam kolor na paznokciach a czasu na malowanie jak na lekarwsto :d

Co do zakupow straganowych podzielam Twoje zdanie ale wiesz jak to jest, amma zobaczyla kolor a wiedziala ze na taki polowalam wiec chcac sprawic niespodzianke zakupila - po szalonej cenie 14 zl - urok uzdrowiskowej "promocji"
Czy w 60 sekund to nie wiem... Na pewno przyspiesza to takie pierwsze wysychanie. Mozna dotknac paznokcie (moze nawet po 60 sekundach... nie liczyłam) bez odbicia lini papilarnych. Mozna umyc dlonie i delikatnie osuszyc... ale jak sie w cos rąbnie to i tak sie uszkodzi lakier.

No promocja jak nic :p

Cytat:
Napisane przez badromance1992 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem spray przyspiesza wysychanie, dość ładnie pachnie ale niekoniecznie lakier będzie wyschnięty tak dobrze jak powinien
Otóż to. Mi zapach średnio sie podoba. Ale to zalezy od nosa.
Bardziej mi sie podoba ta tlusta konsystencja, bo zawsze mozna skorki natluscic przy okazji i pomasowac.
Stary 2013-06-10, 21:42   #1521
hanureku
Rozeznanie

Dziewczyny klientka zamówiła w K8 Magixa Medium Beige i oczywiście szara kropka. No i teraz przejrzałam K9 i 10 i albo jestem ślepa albo oni go wycofali? Wydawało mi się, że dopiero co go wprowadzali w zmienionej formule...
hanureku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:58   #1522
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanureku Pokaż wiadomość
Dziewczyny klientka zamówiła w K8 Magixa Medium Beige i oczywiście szara kropka. No i teraz przejrzałam K9 i 10 i albo jestem ślepa albo oni go wycofali? Wydawało mi się, że dopiero co go wprowadzali w zmienionej formule...
może zamówiła tego w starej wersji, bo niektórych katalogach były oba jednocześnie, ten nowy na stronach z kolorówką i stary na stronach wyprzedażowych
Stary 2013-06-10, 22:14   #1523
hanureku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
może zamówiła tego w starej wersji, bo niektórych katalogach były oba jednocześnie, ten nowy na stronach z kolorówką i stary na stronach wyprzedażowych
Tak, zamówiła tego ze stron wyprzedażowych, czyli chyba starego ale ten odcień który chce jest niedostępny. A tego nowego nie widzę na stronach z kolorówką ani w K8, ani w K9, ani w K10... W netto z K9 są jakieś dwa odcienie, ale to nie to. Dziwne to jakieś.
hanureku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 22:33   #1524
Haylee
Zakorzenienie

czy te oferty anew tej oferty 6-13.06 - czy kupię po tych cenach w COKu?
Stary 2013-06-10, 23:26   #1525
Neciak89
Zakorzenienie

A to prawda, że ten spray przyspieszający wysychanie przedłuża trwałość lakieru?

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2013-06-10, 23:41   #1526
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
A to prawda, że ten spray przyspieszający wysychanie przedłuża trwałość lakieru?
Czy ja wiem... on sie przecież zmywa przy pierwszym myciu mydłem..
Stary 2013-06-10, 23:47   #1527
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Czy ja wiem... on sie przecież zmywa przy pierwszym myciu mydłem..
Coś takiego słyszałam i zastanawiałam się czy nie wchłania się trochę w lakier czy coś.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2013-06-11, 06:24   #1528
piaskowa26
Raczkowanie

Czesc dziewczyny mam pytanko odnosnie Klubu Rozy -poziom bursztynowy.Czy ktoras z Was moglaby mi powiedziec jak to jest z tym gwarantowanym opustem?Wiem ze nalezy sie od K13 do K17 ale ciekawi mnie czy majac ten przywilej jak zloze zamowienie na ponad 550zl to nadal zostaje 30% czy wtedy juz 35%?Obawiam sie ze ta pierwsza wersja i drugie pytanko skad mam wziasc kody na teczke i probki jak juz sie zakfalifikuje do KR? Rozumiem iz przywileje trwaja tylko do konca katalogu 17/2013?A moze ktoras z Was moglaby mi wymienic jakies jeszcze korzysci bo w KR bede pierwszy raz ? Czy tylko to co w przewodniku wymienione?
Stary 2013-06-11, 06:51   #1529
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piaskowa26 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny mam pytanko odnosnie Klubu Rozy -poziom bursztynowy.Czy ktoras z Was moglaby mi powiedziec jak to jest z tym gwarantowanym opustem?Wiem ze nalezy sie od K13 do K17 ale ciekawi mnie czy majac ten przywilej jak zloze zamowienie na ponad 550zl to nadal zostaje 30% czy wtedy juz 35%?Obawiam sie ze ta pierwsza wersja i drugie pytanko skad mam wziasc kody na teczke i probki jak juz sie zakfalifikuje do KR? Rozumiem iz przywileje trwaja tylko do konca katalogu 17/2013?A moze ktoras z Was moglaby mi wymienic jakies jeszcze korzysci bo w KR bede pierwszy raz ? Czy tylko to co w przewodniku wymienione?
przywileje obowiązują do końca katalogu 17 -skąd masz taką informację, że od kat.13
gwarantowany opust 30% obowiązuje na zamówienia wartości do 550zł, a jak przekroczysz 550zł wtedy dostaniesz 35%

żadnego kodu na teczkę i próbki nie ma- sami przysyłają i wystawiają fakturę na 1zł

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2013-06-11 o 06:52
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 06:54   #1530
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez piaskowa26 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem tak ten przywilej, że nawet jak zamówisz za 150 zł, to masz gwarantowany 30% opust, a jak w zamówieniu przekroczysz 550 zł, to należy Ci się 35%
Nie wiem o jakiej teczce i próbkach piszesz, nagrody dostaniesz w następny zamówieniu, po osiągnięciu poziomu, a próbki zamówione będą miały 50% opust
patusia22 była szybsza

Edytowane przez MaT
Czas edycji: 2013-06-11 o 06:56
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości