Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 15:08   #3271
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Tylko to kupsko mnie denerwuje..muszę się za nie zabrać albo męża przymusić...kobieta w ciąży nie może się przecież babrać w odchodach
to umyj tylko tego klocka
Stary 2013-06-10, 15:12   #3272
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
słuchajcie:
myślicie, że można włożyć ciuszki dziecinne w odplamiacz np. z biedronki oxy a potem uprac w płynie dla dzieci? tzn. chodzi o ten odplamiacz (mam 2 szt ciuszków chyba po małych pokarmowych przejsciach)
Ja tak zrobiłam. Mam to oxy. Poleżało, odplamiło się, potem wyprałam w normalnym proszku a potem jak wyschło to w dzieciowym. Myślę, że będzie ok.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:15   #3273
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko to kupsko mnie denerwuje..muszę się za nie zabrać albo męża przymusić...kobieta w ciąży nie może się przecież babrać w odchodach
to juz jak tak bardzo chcesz to dla wlasnej przyjemnosci umyj tylko ta "kropke"

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:20   #3274
dzoan
Zakorzenienie

Z tą kropką to może później.. na 16 SR, więc uciekam na razie no może najpierw coś jeszcze wszamam

papa

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:22   #3275
magolina
Wtajemniczenie

sammi barwa za wizyte i morfo

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Wiecie co!

Mam najukochańszego Męża świecie
Widząc mój podły nastrój dzisiaj, postanowił pojechać ze mna i kupić upatrzoną sukienkę humor poprawił mi się od razu
Jak ja go kocham takie niespodzianki i jego oczywiście

fota w klubie
Dla Tzta

Cytat:

bylam w lidlu, kupiłam 2 koszule nocne-sukieneczki po domu, oczywiscie za duze. Ja nie wiem co ja mam z tymi rozmiarami, widać czuję się jak słoń to kupuję jak dla słonia
Ja tez tak mam juz parę rzeczy kupiłam za dużych.

Cytat:
słuchajcie:
myślicie, że można włożyć ciuszki dziecinne w odplamiacz np. z biedronki oxy a potem uprac w płynie dla dzieci? tzn. chodzi o ten odplamiacz (mam 2 szt ciuszków chyba po małych pokarmowych przejsciach)
Ja tak robiłam jak były plamki, to zalewałam oxy, potem do pralki w dorosłym proszku a teraz będe prać w dzieciowym

Cytat:
Przeogromnie dziękuję Ci za ten sposób!! Początkowo trochę się wystraszyłam reakcji..ocet z sodą zaczęły się pienić i syczeć.. dla bezpieczeństwa oddaliłam się jakby miało wybuchnąć Ale schodziło super w porównaniu do tego specjalnego środka. Muszę tylko poprosić męża, żeby później troszkę poprawił, bo strasznie brzuch uciskałam przy włażeniu w piekarnik.. nie dałam długo rady,a można by jeszcze dokładniej doczyścić..
ciesze się, że pomogłam a efekt syczenia jest faaaajnyyyyy

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam sie!!
gratuluje rozpoczetych tygodni ))
ja dzis rozpoczynam 37
dzis umylam okna i nic sie nie dzieje, wiec chyba to bzruda z tym przyspieszeniem
wczoraj spr czy mam siare i w prawej piersi mam wiecej bo jak nadusze to mega zolta wydzielina sie pojawia, duzo jej
za tc

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ależ ulewa u mnie. Oberwanie chmury. Leje 5 minut, a już rzeka płynie ulicą.
U mnie wczoraj z przerwami na mniejszy deszcz lało tak prawie 4 godziny
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:35   #3276
sammi24
Zadomowienie

To tak, nadrobiłam dzisiaj i deczko wczoraj, resztę przelecę na szybciocha

Kciuki za wizytujące

PERSE często wracałam myślami do Ciebie od piątku..znowu fenoterol... mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, przede wszystkim że Arturek wytrzyma w brzuszku jak najdłużej. Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą i opieką lekarzy. Dzięki Bogu, że poszłaś na to USG i można było szybko zareagować
malinka widzę, że bez zmian jeśli chodzi o sprawy porodowe
koocur, kayka, Adriana, charlize, dzoan, Neni, malinka, Gia, arrabiata i wszystkie inne, które mój zbudyniały mózg mógł pominąć za tygodnie
teso macie fajne, klimatyczne wnętrza, takie...morskie
ona nie forsuj się tak od razu po leżeniu, może podreptuj po mieszkaniu sobie teraz póki co. A leki odstawiasz powoli? i brawa za tydzień
tweed wagą się nie przejmuj, zresztą Ty taka laska jesteś w ciąży, że tego naprawdę nie widać! i nasz paciak mały chyba też w poprzek ułozony, bo jakoś tak inaczej go czuję, z boków właśnie
enle wreszcie nastał ten czas, że zaczynasz wyprawkować co do imienia dla maluszka, my też się nie zbieramy do tego ale mojego Tż ciężko zadowolić, mnie zrestzą też, beznadzieja
czarownica za wyniki i brak bakterionów
Charlize widzę, że Tobie pogoda sprzyja w praniu i mam nadzieję, że z mamą będzie ok...chociaż szczerze, te jej teksty są skandaliczne, żeby własnej córce tak dokładać
O, lachryma też widzę pranko, gratulejszyn
fiazo
ja etap bez obrączki na palcu rozpoczęłam w dniu dzisiejszym
Madi,
a Ty na fenoterolu??? oby wszystko było dobrze, żebyś dobrze znosiła przyjmowanie. Mi lekarka chciała przepisać go już w 24 tc ale posłała mnie do szpitala, tam mi nie dali, ale cały czas powtarza, że profilaktycznie ok 33 tc mnie wyśle i wtedy mnie nie ominie..póki co mówię, że jest ok, tyle że u mnie szyjka zaczęła się skracać wtedy. Póki co nic się z nią nie dzieje, mimo że twardnienia są częste i nierzadko bolesne. Ale dla maluszków wszystko, jeśli tylko będzie trzeba to też będę łykać...
Oliath
ja nic nowego nie napiszę, oszczędzaj się kobieto
jakierka, misiaczka
super ubranka
Idzia
ja na jakiś forum wyczytałam, że dziewczynie w 7 miesiącu brzuch się obniżył, a urodziła w terminie. To była jej 2 ciąża. Kurcze, chyba najlepiej lekarza dorwać i zapytać..Co do Octeniseptu, to mi koleżanka mówiła, że najlepiej popsiukać jałowy gazik i przyłożyć do kikutka na minutę. U niej sprawdził się świetnie, bo kikut odpadł po 6 dniach bez paprania się etc(swoją drogą, kikutek zachowała na pamiątkę)

Co do wagi - ja mam + 10 kg w 32 tc, nie wiem czy to dużo czy mało, ale jak mojej gin pow 2 tyg temu, że mi wychodzi +9kg, to popatrzyła na mnie zdziwiona i mówi "a gdzie niby"

Do mam z opuchniętymi stopami!!! dzisiaj w przychodni jedna dziewczyna mówiła, że bardzo jej pomaga "sól na obrzęki" z apteki. Może to jest ta sól morska, o której pisałyście, ale skoro zasłyszałam to powtarzam ponoć nie likwiduje obrzęku ale stopy nie bolą i tak nie dokuczają.

Muszę Wam powiedzieć, że dzisiaj wybrałam się komunikacją miejską na wizytę i wszędzie ktoś mi ustępował miejsca przeważnie kobitki ok 35-45 lat. Były i takie co zaraz głowa w szybę ale nie minęła sekunda, a przez pół tramwaju mnie babeczka potrafiła zagadnąć, żebym sobie usiadła po wizycie w drodze powrotnej weszłam na ryneczek po sałatę i 2 pomidory i zobaczyłam fajną bluzkę za grosiki, przymierzyłam, a babeczka zobaczyła tylko brzuszek i "o, a który miesiąc?" z takim mega entuzjazmem wzięłam te bluzkę i jeszcze zapłaciłam nie 22 zł, a 20 poprosiła od razu i na do widzenia przykazała dbać o siebie
W sobotę byłam na grillu urodzinowym znajomej, było 26 osób, ale tak nade mną wszyscy skakali i WSZYSCY przez większą część rozmawiali o ciąży, dzieciach, porodach (my wcale nie narzucaliśmy takich tematów, bo nie lubimy innych zamęczać swoimi sprawami, a tu tak naturalnie wszystko), a mojemu Tż kumple gadali, że super wyglądam, zrestzą wszyscy mi to mówili no dumna jak paw byłam także, samoocena + 1000 pkt po tym weekendzie kocham być w ciąży, żeby jeszcze tylko można było normalnie funkcjonować w trakcie jej trwania...

Rodzicom na rocznicę daliśmy ten zegar co Wam foty wstawiałam, byli bardzo zadowoleni ale jeszcze bardziej z biletów do kina, z emocji po seansie (wrócili dopiero ok 22.00) siedzieli sobie razem chyba do 1.00 w nocy, a rano w ich łazience zauważyłam seksowną satynową koszulkę mamy, której wcześniej nie widziałam

Z newsów to Tż przywiózł też do moich rodziców małego pieska, owczarka niemieckiego, takiego kochanego fąfelka 6tygodniowego. Wszyscy zakochani, skaczą nad nim, a starszy, 2,5 roczny Nero (też owczarek) lizał go po pyszczku i się z nim bawił Tż nadał mu imię Brutus. A najlepsze jest to, że w niedzielę o 5.00 rano uslyszałam jak maluszek piszczał, wstałam, dałam mu mleczka ciepłego, zrobił siku, kupkę i poszedł spać opatuchany w moim starym włochatym swetrze. Potem spałam do 9.00 i okazało się, że Tż wstał o 7.30 i też małego nakarmił, potem psinka zrobiła siku, kupkę i znowu spać także , chrzest bojowy w opiece zaliczony
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:41   #3277
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
za wizytę.
Napisz nam jeszcze ile synek waży
Sama chciałabym wiedzieć mój gin takich pomiarów nie podaje - dowiem się za 2 tyg na usg II trym
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
To ile masz na +? U ciebie tych kg w ogóle nie widać, więc się nie przejmuj
ponad 7,5kg. Byłoby ok, gdybym nie przytyła 4,5 kg w miesiac
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41245666]
wklejam obiecane zdjęcia łóżka starszaka + koty zaanektowały łóżko i fotelik Leośka + kącik pod oknem u nas w sypialni gdzie będzie stało łóżeczko i przewijak ... zaraz muszę go malować a tak nie się nie chce !!! [/QUOTE]
Teso, boskie pokoje człowiek się wycisza tylko na nie patrzac, pewnie super wam sie spi w takiej sypialni
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
tweed ale Ty jesteś uparta z ta wagą w ogole nie widać po Tobie tych kilogramów za wizytę
Nie widać za bardzo, ale chyba na zdjęciach Ostatnio doznałam szoku stojąc w bieliźnie przed lusterkiem
Cytat:
za wizytę. A kilogramy szybką pójdą w zapomnienie.
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
super, że wszystko w porządku, wagą się nie przejmuj, zrzuci się po porodzie
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
super, że ok po wizycie. Wagą to Ty się nie przejmuj! Pamiętaj potem robimy grupę wsparcie do zrzucenia:P
No szczerze mam nadzieję, że macie racje dziewczyny ja wiem, że to nie jest jakaś tragedia, ale już pomijając kwestie estetyczne, każdy dodatkowy kg dla moich nóg to spore obciążenie, a już i tak mnie żyły bolą
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Twee- za wizytę, super, że wszystko w porządku! A Ty kilogramami się póki co nie przejmuj, dlatego, że slicznie wyglądasz i na pewno wszystko szybciutko zrzucisz po porodzie jeszcze jak pisałaś, że jestes taka aktywna
Nooo, jakbyś moją ostatnią aktywność zobaczyła żółw by się uśmiał
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
mam dosc!
Tżt miał odnowić szafke którą chce postawic obok łóżeczka (ewentualnie bedzie na przewijak, czy jakies podreczne rzeczy), dzisiaj ma wolny dzien i co? siedzi i gra
normalnie zero wyczucia i poczucia obowiazku, przeciez jak on to pomaluje to to bedzie musialo sie z tydzien wietrzyc a ja juz nie mam czasu na to ani nerwów,
a jak go pytam czy idzie do garażu, to sie mnie pyta po co , jak mowie zeby zaczal tą szafke robic to mi odpowedzial, że zrobi ją jak mu sie zachce, siedze i rycze...
iwonko, tak jak dziewczyny pisały, nie ty jedna masz takie przeboje z tż u nas co prawda tż jest bardzo pomocny, jak go poproszę, ale w domu wszystko robię tylko ja - to akurat wynika z tego, że w nerwicę wpadam, jak widzę, jak tż się do czegoś zabiera, a ja zrobię to 3 razy szybciej i 10 razy lepiej
Cytat:
ja się wczoraj swojego Tżta spytałam kiedy imię Bezikowi wybierzemy to usłyszałam "jak przyjdzie odpowiednia na to pora" czyli może wtedy jak będzie miał już z 10 lat
To widzę, że podobnie jak u nas
Z tym że ja wymyślam jakieś imiona, kombinuję, szukam, ale co zaproponuję tż to już w połowie zdania mówi NIE Cholery już dostaję, bo dureń jeden uparł się na Sambora, a ja już zapowiedziałam, że mój syn będzie nosił normalne imię, nie oklepane, ale jedno z tych zwyczajnych, bo sama po swoich doświadczeniach wiem, jakie dzieci potrafią być okrutne w tym temacie i nie zafunduję tego pimpikowi.
Także nie martw się, chyba moj będzie ostatnim bezimiennym na wątku
Stary 2013-06-10, 15:44   #3278
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
T
Muszę Wam powiedzieć, że dzisiaj wybrałam się komunikacją miejską na wizytę i wszędzie ktoś mi ustępował miejsca przeważnie kobitki ok 35-45 lat. Były i takie co zaraz głowa w szybę ale nie minęła sekunda, a przez pół tramwaju mnie babeczka potrafiła zagadnąć, żebym sobie usiadła po wizycie w drodze powrotnej weszłam na ryneczek po sałatę i 2 pomidory i zobaczyłam fajną bluzkę za grosiki, przymierzyłam, a babeczka zobaczyła tylko brzuszek i "o, a który miesiąc?" z takim mega entuzjazmem wzięłam te bluzkę i jeszcze zapłaciłam nie 22 zł, a 20 poprosiła od razu i na do widzenia przykazała dbać o siebie
W sobotę byłam na grillu urodzinowym znajomej, było 26 osób, ale tak nade mną wszyscy skakali i WSZYSCY przez większą część rozmawiali o ciąży, dzieciach, porodach (my wcale nie narzucaliśmy takich tematów, bo nie lubimy innych zamęczać swoimi sprawami, a tu tak naturalnie wszystko), a mojemu Tż kumple gadali, że super wyglądam, zrestzą wszyscy mi to mówili no dumna jak paw byłam także, samoocena + 1000 pkt po tym weekendzie kocham być w ciąży, żeby jeszcze tylko można było normalnie funkcjonować w trakcie jej trwania...

Rodzicom na rocznicę daliśmy ten zegar co Wam foty wstawiałam, byli bardzo zadowoleni ale jeszcze bardziej z biletów do kina, z emocji po seansie (wrócili dopiero ok 22.00) siedzieli sobie razem chyba do 1.00 w nocy, a rano w ich łazience zauważyłam seksowną satynową koszulkę mamy, której wcześniej nie widziałam

Z newsów to Tż przywiózł też do moich rodziców małego pieska, owczarka niemieckiego, takiego kochanego fąfelka 6tygodniowego. Wszyscy zakochani, skaczą nad nim, a starszy, 2,5 roczny Nero (też owczarek) lizał go po pyszczku i się z nim bawił Tż nadał mu imię Brutus. A najlepsze jest to, że w niedzielę o 5.00 rano uslyszałam jak maluszek piszczał, wstałam, dałam mu mleczka ciepłego, zrobił siku, kupkę i poszedł spać opatuchany w moim starym włochatym swetrze. Potem spałam do 9.00 i okazało się, że Tż wstał o 7.30 i też małego nakarmił, potem psinka zrobiła siku, kupkę i znowu spać także , chrzest bojowy w opiece zaliczony
Super miałaś weekend, trafiły ci się same miłe odoby w KM i Pani z bluzeczk też miło się zachowałą

A co do małego pieska zazdroszczę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:50   #3279
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
za wizyte
a na watku na razie cisza, poza narzekaniem
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
spoko, nikt nie urodził
No tak myślałam, że na te nasze czerwcowe dziewuchy nie ma co liczyć
Stary 2013-06-10, 16:04   #3280
surka
Zakorzenienie

Uciekam na kawkę
Stary 2013-06-10, 16:04   #3281
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

koocur, kayka, Adriana, charlize, dzoan, Neni, malinka, Gia, arrabiata i wszystkie inne, które mój zbudyniały mózg mógł pominąć za tygodnie
teso macie fajne, klimatyczne wnętrza, takie...morskie
ona nie forsuj się tak od razu po leżeniu, może podreptuj po mieszkaniu sobie teraz póki co. A leki odstawiasz powoli? i brawa za tydzień
tweed wagą się nie przejmuj, zresztą Ty taka laska jesteś w ciąży, że tego naprawdę nie widać! i nasz paciak mały chyba też w poprzek ułozony, bo jakoś tak inaczej go czuję, z boków właśnie
enle wreszcie nastał ten czas, że zaczynasz wyprawkować co do imienia dla maluszka, my też się nie zbieramy do tego ale mojego Tż ciężko zadowolić, mnie zrestzą też, beznadzieja

Co do wagi - ja mam + 10 kg w 32 tc, nie wiem czy to dużo czy mało, ale jak mojej gin pow 2 tyg temu, że mi wychodzi +9kg, to popatrzyła na mnie zdziwiona i mówi "a gdzie niby"

Do mam z opuchniętymi stopami!!! dzisiaj w przychodni jedna dziewczyna mówiła, że bardzo jej pomaga "sól na obrzęki" z apteki. Może to jest ta sól morska, o której pisałyście, ale skoro zasłyszałam to powtarzam ponoć nie likwiduje obrzęku ale stopy nie bolą i tak nie dokuczają.

bardzo miło spedzilas weekend zazdroszcze tego, ze cos sie dzieje ach
Lekow jeszcze nie odstawiam. chociaz bym juz chciala. Za duzo tego jest.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
ponad 7,5kg. Byłoby ok, gdybym nie przytyła 4,5 kg w miesiac

Teso, boskie pokoje człowiek się wycisza tylko na nie patrzac, pewnie super wam sie spi w takiej sypialni

Nie widać za bardzo, ale chyba na zdjęciach Ostatnio doznałam szoku stojąc w bieliźnie przed lusterkiem

No szczerze mam nadzieję, że macie racje dziewczyny ja wiem, że to nie jest jakaś tragedia, ale już pomijając kwestie estetyczne, każdy dodatkowy kg dla moich nóg to spore obciążenie, a już i tak mnie żyły bolą
w porownaniu do mnie, to jestes szczypiorek

Co do obciązenia, wczoraj pierwszy raz kucnełam i zawylam z bolu, padłam na tych kolanach na podłogę i kleczałam. Tż musiał mnie podnosic oj nie było mu lekko

Franuś
Stary 2013-06-10, 16:13   #3282
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
1)
Madi, [/B]a Ty na fenoterolu??? oby wszystko było dobrze, żebyś dobrze znosiła przyjmowanie.

2)
Rodzicom .... siedzieli sobie razem chyba do 1.00 w nocy, a rano w ich łazience zauważyłam seksowną satynową koszulkę mamy, której wcześniej nie widziałam

3)
Z newsów to Tż przywiózł też do moich rodziców małego pieska, owczarka niemieckiego, takiego kochanego fąfelka 6tygodniowego.
Ad 1:

No niesttey musze przyjmować a w środę ma mi gin pessar zakładać:/
nie ciekawie mój organizm przyjmuje ten lek, mięśnie mnie bolą, cała drżę ledwo chodze, ale może do tyg. przejdzie...tak mnie siostra pociesza bo też musiała brać.

Ad 2.
Mmmm czyli rodzicom dzień się udał superi ta satynka

Ad3.
A oni chcieli 2 psiaczka?
Ja kocham psy i juz Wam zazdroszczę takiego pieszczocha!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:17   #3283
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

mała jest ruchliwa to widac na zdjeciach wiec pewnie tu ją rpzewieje, tam sie zapoci i łapie różne takie, ona chodzi do przedszkola co nie??
moja to jest zywiol. Nie to, zebym chciala powiedziec, ze ja mam gorzej jak inne mamy, ale jak obserwuje inne dzieci, to sie zastanawiam czemu nie mam ciut grzeczniejszego, ktore sie umie samo zabawic i nie ma tysiaca pomyslow na minute. Ale coz wytrwac musze - rady nie ma.

Dziekuje za dobre slowo - Marysia sie polozyla spac i ja razem z nia spalysmy 3 h, z dwiema pobudkami, bo ja buzia bolala, ale przytulila sie i usnela.

Wy tu o praniach, zakupach, porodach gadacie - ja nie mam czasu nawet o tym pomyslec. Jednak przy drugim dziecku, nie przezywa sie tego az tak bardzo jak przy pierwszym - bynajmniej ja tak mam.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:25   #3284
ita83
Wtajemniczenie

witam witam mam nadzieje ze jeszcze o mnie pamiętacie

od jutra ma u mnie lać wiec będę miała więcej czasu na wizaz
tzn mam nadzieje bo jutro mamy mechanika no i faceta od spraw socjalnych

z nowości to się dowiedziałam ze mogą mnie zwolnic - o ile nikogo na moje stanowisko nie przyjmą i to tylko z tyg wypowiedzeniem

kocham ten kraj za jasne przepisy.......dobrze ze się dowiedziałam bo w centrum gdzie byłam to facet musiał dzwonic do prawnika jakiegoś bo sam nie był pewien co i jak

dobrze ze wiem mniej więcej na czym stoimy i ruszam ze sprawa dofinansowania mieszkania.....

a tak po za tym to mam przedłużone zwolnienie do końca czerwca a potem najprawdopodobniej macierzyńskie
pozdrawiam was wszystkie serdecznie i jestem z wami myslami
Stary 2013-06-10, 16:25   #3285
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie z Wami .
Gratuluje rozpoczetych tygodni. Mam takie pytanie . W ktorym tygodniu ciazy dostakyscie skierowania na badanie z pochwy i odbywtu. Zastanawiam sie czy nie za wczesnie dostalam bo mam zrobic juz. Dodam tylko ze na usg wyszlo ze lozysko jest w II stopniu dojrzalosci. Moze to dlatego . Gdzies w internecie orzeczytalam ze z takim dojrzalym lozyskiem mozna urodzic od 2 -4 tygodni. Ale myske ze to bzdura bo niektore z Was maja taki stopien dojrzalosci juz pare tygodni i jakos zadna nie urodzila.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:30   #3286
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami .
Gratuluje rozpoczetych tygodni. Mam takie pytanie . W ktorym tygodniu ciazy dostakyscie skierowania na badanie z pochwy i odbywtu. Zastanawiam sie czy nie za wczesnie dostalam bo mam zrobic juz. Dodam tylko ze na usg wyszlo ze lozysko jest w II stopniu dojrzalosci. Moze to dlatego . Gdzies w internecie orzeczytalam ze z takim dojrzalym lozyskiem mozna urodzic od 2 -4 tygodni. Ale myske ze to bzdura bo niektore z Was maja taki stopien dojrzalosci juz pare tygodni i jakos zadna nie urodzila.
chodzi Ci o GBS?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:33   #3287
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
chodzi Ci o GBS?
Tak.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:33   #3288
surka
Zakorzenienie

ita8

Nieciekawa sprawa z pracą, i to jeszcze pod koniec ciąży

Cytat:
Witam sie z Wami .
Ja kończe właśnie 33 tc, a jeszcze nie miałam tego badania, może w poniedziałek gin zleci, albo zrobi bo mam wizytę. A z tego co kojarzę to też od jakiegoś czasu mam łożysko w II stopniu.
Stary 2013-06-10, 16:35   #3289
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
kapusty w domu nie mam to z braku laku wcinam czereśnie

Napewno Was zdążę powiadomić. Tż ma mi wykupić internet w fonie (ja nie umiem) żebym się zbytnio nie nudziła jak pójdę rodzić i mogła na wizażu zdawać relację na żywo z porodówki a ponadto mam do Was nr telefonów
ja tez wlasnie na ten okres w szpitalu chcialabym wykupic net w tel.niby mam wifi ale watpie ze w szpitalu beda chetni upozyczac a laptopa z routerem braz nie bede bez sensu haha :P

Cytat:

Ja wróciłam z wyprawy, bylam w biedronce i w sumie to tyle u nas 32 stopnie i się tak dramatycznie czułam jak przeszłam pare kroków, że dziękuję bardzo niedługo jadę na wizytę i to mnie pociesza, że w koncu nie będę sapała jak stara lokomotywa tylko będę mogła normalnie oddychać. Lepiej żeby mi dała coś co zadziała, bo niedotleniona ja= niedotleniony Bezik
Dobrze, że w domu mamy chłodno chociaż to dużo lepiej już mi
Laski nie mam ubrań, które by na mnie ładnie wyglądały masakra!
ja juz tez nie.. ale wsumie mi juz nie zalezy :P tzn ladnie wygladac tak ale wiecie przez te stopy i nogi czuje sie taka niska i gruba i napuchnieta ze cokolwiek bym nie wlozyla i tak bede sie zle czuc wiec.. oby szybko mala wyszla :P do 2 tyg
Cytat:
ja się wczoraj swojego Tżta spytałam kiedy imię Bezikowi wybierzemy to usłyszałam "jak przyjdzie odpowiednia na to pora" czyli może wtedy jak będzie miał już z 10 lat
jak tak dalej pojdzie to faktycznie na 10 urodziny mu imie nadacie
gorzej jak tz sam pojdzie zarejestrowac dziecko i wpisze jakies ,jakie Tobie sie nie bedzie podobac..:P
Cytat:
a ja z Oliwią dostałyśmy po kwiatku, duży dla mnie, mały dla Małej
nieważne, że mąż ja niechcący ściął podczas koszenia trawnika, liczy się gest
hhehe dobre liczy sie gest,masz racje.

Cytat:
zakupiłam rossmanowskie. Jak będzie cos nie tak, to wtedy pójdą w ruch te z wyższej półki.
dokladnie jestem tego samego zdania.
Czy kupujecie filtry dla dzieci i czy ZIAJKA jest dobra ? wie ktoras?

Cytat:
no właśnie dziś je otrzymałam wraz z resztą zamówienia. na razie patrzymy tylko na siebie i nikt nie chce zrobić pierwszego kroku ku poznaniu się
kiedys musi byc ten pierwszy raz moj bedzie w szpitalu,trudno:P

Mialam pytac,ile macie paczuszek majtek jednorazowych? ja mam jedna ( niewiem ile tam jest chyba 7sztuk) styknie?

kupilam gazetki mam dziecko itp. i pisze ze dla niemowlaka lepsza jest parasolka do gondoli niz stawianie budki bo maluszkowi jest strasznie duszno.

troszke tam fajnych rzeczy pisze wiec jak doczytam dokladnie i coś to wpiszę Wam
Tak jak w lato niemowlakowi w dzien,na polu podawac co jakis czas cyca zeby sie napiło i nie odwodnilo ( pierwsze z cyca leci bardziej wodniste zeby zaspokoic dziecko - niewiedzialam:P ale juz wiem:P) i ogolnie chodzi o to ze lepiej podawac czesto po 2,3 minutki zeby sie napoiło. i ze tłusty pokarm dziecko nadrabia w nocy bo wtedy taki jest w cycu :P

Co do pepuszka,ja nie bede przemywac (chyba ze sie jakas ranka zrobi czy cos) i bede wietrzyc troche po zmianie pieluchy ( tak tez pisze w tych gazetach)

mierzylam cisnienie mam 131/73 to chyba dobre nie? musze zobaczyc az do karty ciazy jakie mam zazwyczaj na wizycie.

coś jeszcze mialam mowic.. Margos nie ma netu :P i nie urodzila jeszcze :P

aaaaaaaaaa wiem. Czy karmiac piersia mozna pic wode np ZYWIEC ZDROJ smakowe? WISNIOWE,MALINOWE,JABŁKOW E?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:36   #3290
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

U mnie ok, miałam ktg, bo mały był leniwy i faktycznie on wiecznie śpi, to ktg jest zbyt wąskie.. no ale miałam też usg, ale tylko przepływy i wyszło ok. Lekarz powiedział, że jak już jestem w szpitalu, to będzie dobrze. Oby... Podczytuje was cały czas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:36   #3291
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z Wami .
W tym tygodniu co Ty jestes, miałam I stopien, zaznacze, ze to było moje ostatnie USG. Także teraz nie wiem w jakim stopniu jest. Mysle, ze zlecenie badania nie zalezy od stopnia łożyska.
A tych badan jeszcze nie robiłam.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam witam mam nadzieje ze jeszcze o mnie pamiętacie

od jutra ma u mnie lać wiec będę miała więcej czasu na wizaz
tzn mam nadzieje bo jutro mamy mechanika no i faceta od spraw socjalnych

z nowości to się dowiedziałam ze mogą mnie zwolnic - o ile nikogo na moje stanowisko nie przyjmą i to tylko z tyg wypowiedzeniem

kocham ten kraj za jasne przepisy.......dobrze ze się dowiedziałam bo w centrum gdzie byłam to facet musiał dzwonic do prawnika jakiegoś bo sam nie był pewien co i jak

dobrze ze wiem mniej więcej na czym stoimy i ruszam ze sprawa dofinansowania mieszkania.....

a tak po za tym to mam przedłużone zwolnienie do końca czerwca a potem najprawdopodobniej macierzyńskie
pozdrawiam was wszystkie serdecznie i jestem z wami myslami
serio, moga Cie zwolnic? Nie jestes chroniona? toz to.....
Odzywaj sie czesciej

Franuś
Stary 2013-06-10, 16:38   #3292
surka
Zakorzenienie

Dotka co do ciśnienie to wydaje mi się troszkę wysokie

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41249775]U mnie ok, miałam ktg, bo mały był leniwy i faktycznie on wiecznie śpi, to ktg jest zbyt wąskie.. no ale miałam też usg, ale tylko przepływy i wyszło ok. Lekarz powiedział, że jak już jestem w szpitalu, to będzie dobrze. Oby... Podczytuje was cały czas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Super, że wsio dobrze, dalej trzymam i słuchaj lekarza wie co mówi
Stary 2013-06-10, 16:46   #3293
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czy kupujecie filtry dla dzieci i czy ZIAJKA jest dobra ? wie ktoras?

Mialam pytac,ile macie paczuszek majtek jednorazowych? ja mam jedna ( niewiem ile tam jest chyba 7sztuk) styknie?

mierzylam cisnienie mam 131/73 to chyba dobre nie? musze zobaczyc az do karty ciazy jakie mam zazwyczaj na wizycie.

aaaaaaaaaa wiem. Czy karmiac piersia mozna pic wode np ZYWIEC ZDROJ smakowe? WISNIOWE,MALINOWE,JABŁKOW E?
co do filtrów - tż wysłuchał w radiu jak pewna znajaca sie pani, wypowiadała sie na ten temat:
- nie stosowac kremów z filtrem dla niemowlaków
- chronic je przed słoncem
- najlepiej ubrac w długi rekawek jesli mamy zamiar wyjsc na słonce (goraco ale chroni przed słoncem)
- po ilus miesiacach (nie pamietam ilu ) stsowac filtry mineralne
- skóra dziecka jest bardzo wrazliwa, wiec nie mozna dopuscic do poparzenia

A jak wiadomo, kazdy mówi co innego tak samo jest jak w tych gazetkach. Wy tu piszecie jak radza polozne, a gdzie indziej jest wrecz cos innego napisane

Co do wód, smakowych bym unikała. Chyba, ze sama sobie taka zrobisz.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41249775]U mnie ok, miałam ktg, bo mały był leniwy i faktycznie on wiecznie śpi, to ktg jest zbyt wąskie.. no ale miałam też usg, ale tylko przepływy i wyszło ok. Lekarz powiedział, że jak już jestem w szpitalu, to będzie dobrze. Oby... Podczytuje was cały czas

jak to milo czytac, ze dobrze sie trzymacie i niech bedzie tak dalej

Franuś
Stary 2013-06-10, 16:49   #3294
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Może On czeka aż się dziecię urodzi i chce wybrać imię żeby do dziecka pasowało? Może to Jego niecny plan

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam sie!!
gratuluje rozpoczetych tygodni ))
ja dzis rozpoczynam 37
dzis umylam okna i nic sie nie dzieje, wiec chyba to bzruda z tym przyspieszeniem
wczoraj spr czy mam siare i w prawej piersi mam wiecej bo jak nadusze to mega zolta wydzielina sie pojawia, duzo jej
za tydzień i oczywiście za mycie okien, widać, że ciąża służy

Cytat:
Ależ ulewa u mnie. Oberwanie chmury. Leje 5 minut, a już rzeka płynie ulicą.
U mnie właśnie zaczęło lać i biegałam zbierać pranie

Kochana trzymamy kciuki. Oczywiście, że bedzie dobrze. Nqjważniejsze, ze jesteś pod opieką

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:56   #3295
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ad 1:

No niesttey musze przyjmować a w środę ma mi gin pessar zakładać:/
nie ciekawie mój organizm przyjmuje ten lek, mięśnie mnie bolą, cała drżę ledwo chodze, ale może do tyg. przejdzie...tak mnie siostra pociesza bo też musiała brać.

A oni chcieli 2 psiaczka?
Ja kocham psy i juz Wam zazdroszczę takiego pieszczocha!
Moja gin w tym moim 24tc myslała na głos i chciała mi najpierw przepisać fenoterol do domu ale potem powiedziała, że mogę zacząć panikować jak mi dłonie zaczną drżeć i będzie mi słabo. I wtedy skierowała do szpitala, tam miałam brać fenoterol przez pierwsze dni (stwierdziła, że wśród samych dziewczyn z takimi samymi skutkami po tym leku będzie mi raźniej i będę lepiej to znosić). No ale w końcu mi nie dali, kolejny raz się nie uchowam Ta akcja mi uświadomiła, że to niezły hardcor musi być...trzymam kciuki za Ciebie mam nadzieję, że Twój organizm w miarę szybko przestawi się na tryb z tym lekiem. A pessar myślałam, że zakładają poniżej 30 tc, a potem już nie ale skoro można zastosować takie zabezpieczenie dodatkowo to chyba dobrze. Tylko pewnie będziesz w kiepskiej formie na wizycie w tym tygodniu...

Ita współczuję zamieszania
Co do pieska, to rodzice chcieli starszego owczarka mamy od niedawna, nie chował się u nas od małego, więc ten szczeniaczek wypełnia tę lukę. Wszystko przez to, że musieliśmy uśpić naszego ukochanego, 8letniego psa w październiku trafił do nas jako szczeniaczek i wtedy jeszcze ja i rodzeństwo mieszkaliśmy z rodzicami i byliśmy z nim strasznie zżyci. Teraz, po czasie wszyscy stwierdziliśmy, że czas na kolejnego takiego małego fąfelka ot, cała historia
Stary 2013-06-10, 17:02   #3296
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z Wami .
Wiesz co mi lekarz kazał zrobic dwa tyg temu ( minie w piatek) wtedy bylam w dokladnie 33 i 4 dni. mowił ze lepiej to zrobic bo ta szyjka mi sie skrocila i te skurcze wiec JAK cos zebym miala.Ale ogolnie mowił ze po 35 tyg trzeba zrobic. A u Ciebie to moze faktycznie dlatego ze 2 stopien mialas,ja nawet nie pytalam o te stopnie zapomnialam.
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Dotka co do ciśnienie to wydaje mi się troszkę wysokie

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Super, że wsio dobrze, dalej trzymam i słuchaj lekarza wie co mówi
Kurcze Surka,tak mysle tzn patrzylam do karty ciazy i zawsze mialam 120/60 wiec chyba dla swojego spokoju zadzwonie do gin niedługo.

Cytat:
co do filtrów - tż wysłuchał w radiu jak pewna znajaca sie pani, wypowiadała sie na ten temat:
- nie stosowac kremów z filtrem dla niemowlaków
- chronic je przed słoncem
- najlepiej ubrac w długi rekawek jesli mamy zamiar wyjsc na słonce (goraco ale chroni przed słoncem)
- po ilus miesiacach (nie pamietam ilu ) stsowac filtry mineralne
- skóra dziecka jest bardzo wrazliwa, wiec nie mozna dopuscic do poparzenia

A jak wiadomo, kazdy mówi co innego tak samo jest jak w tych gazetkach. Wy tu piszecie jak radza polozne, a gdzie indziej jest wrecz cos innego napisane

Co do wód, smakowych bym unikała. Chyba, ze sama sobie taka zrobisz.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

jak to milo czytac, ze dobrze sie trzymacie i niech bedzie tak dalej
No widzisz a w tej gazecie tez piszę ze
( niby to polozne sie wypowiadaja itp)
-trzeba stosowac krem z wysokim filtrem
-to fakt,chronic przed sloncem
-nawet jak ktoś ubiera dziecku długi rekaw to trzeba posmarować kremem z filtrem bo ubranie nie chroni przed UV.
-tak samo jak jest ze "sloncem za chmurami" jednak to slonce jest i wiecie..
-filtry mineralne do 6 miesiaca. pozniej " mocniejsze:P czy jakos tak"
i nie przegrzewac dzidziusia przede wszystkim.

Wogole to bylam w kiosku dzis coś tam kupic i Pani co tam pracowala mowi do mnie " to kiedy bedzie ta dziewczyna na swiecie?" ( nie musze mowic co sobie pomyslalam - " boze az tak zle wygladam ze widac ze dziewczynka zabrala mi cala urode" itp:P )
no to odpowiedzialam a ta Pani mi mowi ze wie ze dziewczynka bo tez taka pileczke miala hehe ulzylo mi:P

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

kiedys rozmawialysmy tu o wysokim cisnieniu w ciazy tzn Wy bo ja sie nie znam i sie nie wypowiadalam ale utkwilo mi w pamieci. Powiedzcie mi za wysokie mam to cisnienie? ide do sasiadki po cisnieniomierz bo ja nie mam i zmierze jeszcze raz.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:03   #3297
sammi24
Zadomowienie

[/QUOTE]

Wspaniałe wieści
Stary 2013-06-10, 17:05   #3298
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cieszę sie Perse ze u was wszystko dobrze. Arturek sobie stworzył takie milutkie mieskanko ze ciagle przysypia slodziak
Masz fajne dziewczyny w sali? A jak opieka pielęgniarek?

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

mierzylam cisnienie mam 131/73 to chyba dobre nie? musze
zobaczyc az do karty ciazy jakie mam zazwyczaj na wizycie.

Za wysokie to ciśnienie....

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:08   #3299
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Moja gin w tym moim 24tc myslała na głos i chciała mi najpierw przepisać fenoterol do domu ale potem powiedziała, że mogę zacząć panikować jak mi dłonie zaczną drżeć i będzie mi słabo. I wtedy skierowała do szpitala, tam miałam brać fenoterol przez pierwsze dni (stwierdziła, że wśród samych dziewczyn z takimi samymi skutkami po tym leku będzie mi raźniej i będę lepiej to znosić). No ale w końcu mi nie dali, kolejny raz się nie uchowam Ta akcja mi uświadomiła, że to niezły hardcor musi być...trzymam kciuki za Ciebie mam nadzieję, że Twój organizm w miarę szybko przestawi się na tryb z tym lekiem. A pessar myślałam, że zakładają poniżej 30 tc, a potem już nie ale skoro można zastosować takie zabezpieczenie dodatkowo to chyba dobrze. Tylko pewnie będziesz w kiepskiej formie na wizycie w tym tygodniu...
to samo powiedzial mi moj lekarz odnosnie tego leku. Dodał, ze jak beda inne objawy to mam go natychmiast odstawić.
Tylko ja go zaczełam brac stopniowo od połoweczki przez 2-3 dni, a nawet po niej latały mi rece. Aż została zwiększona dawka do 3 połowek w ciagu dnia. Jak na razie jest ok, ale jakby coś sie działo to mam dodac jeszcze jedna połoweczke. W sumie wychodzia 2 proszki.
I sama sie broniłam przed tymi lekami, ale coz zrobic.

Mam dylemat. Dostalismy dwa nieużywane materacyki z gąbki, grubość 6 cm. I zaczelam sie zastanawiac czy beda odpowiednie. Bo jednak ta gabka jest jak... gabka Obawiam sie, ze jak mały bedzie przybierał na wadze to bedzie mu niewygodnie i bedzie czuc te szczebelki pod spodem.. ?I moze jednak skusimy sie na lateksowy chociaz to kolejn wydatek.

Franuś
Stary 2013-06-10, 17:08   #3300
magolina
Wtajemniczenie

sammi barwa dla życzliwych osób, na które trafiasz, no i fajnie, że rodzicom udał się wypad do kina i po

perse cieszę się z dobrych wiadomości u Ciebie

dotkaaa ja bym ciśnienie skonsultowała z lekarzem, niby nie jest jakieś mega wysokie ale jak Ci jeszcze te stopy puchną to lepiej skonsultować

ita oby się jakoś wszystko ułozyło

Dziewczyny mogę zniknąć na jakiś czas bo kończy nam się dzisiaj umowa na internet a dopiero jutro Tż ma jechac podpisywać nową umowe i zanim nam założą zanim co to pewnie zleci w razie W mam nr tel
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości