|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
Chyba coś źle spałam bo mnie szyja boli! Jakaś sztywna z jednej strony. Pół obiadu już mam (mięsko upieczone). Czekam aż mąż przyniesie ziemniaczki i mizerie jeszcze dorobimy i będzie gites
|
|
#3182 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
![]() Cytat:
i na pewno stanie na rzęsach żebyś mogła nam relację na żywo zdawać Cytat:
Muszę z nią poważnie porozmawiać, żeby wreszcie zdecydowała się wyjść. Może ją jakąś zabawką zachęcę, której w brzuchu mieć nie może
|
|||
|
|
|
#3183 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Telefonem, ale jakość chyba taka jest przez działania w paincie
Bo musiałam je okroić i dopasować do siebie. A nie umiem inaczej tego zrobić![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień.A z bólami może wybierz się do lekarza? Cytat:
za tydzień i miesiąc![]() A na takie wyprawy może jednak sama się nie wybieraj
|
|
#3184 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a czereśni tak zazdroszczę !!!!!super !!!! Cytat:
ja też mam wrażenie że mały zmienił pozycję na poprzeczną... a usg mam dopiero 24.06.. wklejam obiecane zdjęcia łóżka starszaka + koty zaanektowały łóżko i fotelik Leośka + kącik pod oknem u nas w sypialni gdzie będzie stało łóżeczko i przewijak ... zaraz muszę go malować a tak nie się nie chce !!! buziaki Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-10 o 12:55 |
||||
|
|
|
#3185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
do tego krązenie cos szwankuje, woda sie zatrzymuje, duszno jest i wszystko sie nazbierało
|
|||
|
|
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na szybkiego bo u mnie znów zbliża się burza
![]() malinka ten pomysł meli z kiszona kapustą może nie jest taki zły no i 40 tc ![]() No i zazdroszczę czereśni ![]() magdalena brawa za ładną hemo ![]() tweed ale Ty jesteś uparta z ta wagą w ogole nie widać po Tobie tych kilogramów![]() ona oj nieciekawe miałaś przeżycia podczas tej wycieczki chyba faktycznie maratony po sklepach to nie dla Ciebie![]() arrabiatta współczuje bóli o matko uciekam bo znow wali |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41244100]Oliath - naprawdę nie wiem dlaczego przy wszystkich swoich dolegliwościach tak uparcie robisz wszystko, przecież na własną prośbę puchną Ci nogi... od chodzenia, mycia podłóg, od stania... po cholerę prasujesz? daj sobie z tym spokój, przecież dzięki temu Lilo nie będzie szczęśliwsza, jej wyprasowanie ciuszki w niczym nie są potrzebne
[/QUOTE] Wiesz, kochana, w sumie to musialabym caly dzien lezec z kopytami do gory, zeby nie spuchly. Bo rano jest ok, a potem 10 minut na nogach wystarczy, zeby obrzekly mi stopy do bolu (tzn. odkad odstawilam Clexane). Jak juz jest serio zle, klade sie na sofie z kopytami na scianie i po kilku-kilkunastu minutach ulga. Czuje sie jak klepsydra pelna wody, jak ja obrocisz tak woda skapuje Prasowanie skonczylam na dzis jestem duzo spokojniejsza, bardziej niz o wyprasowane ciuszynki chodzi tu chyba o sam rytual, przygotowania, nastawianie sie. Bo dla mnie to wciaz jakis totalny kosmos, ze wlasciwie moze lada dzien, moze w tym szpitalu juz, moze wroce stamtad z Lilo?? Nie dociera wciaz ![]() ONA biedulinko
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Jak czytałam opisy poszczególnych tygodni to pod koniec pisało, że już tak bardzo się nie przybiera (chyba, ze coś pomyliłam
). Ale u mnie to się sprawdziło. Na początku waga strasznie szła mi do góry, a w ostatnich tygodniach bardzo zwolniła, a teraz to nawet w dół idzie. Myślałam, że przytyję sporo ponad 20kg (tak jak moja mama), a stanęło na +16kg Ale może to też indywidualna sprawa, że jedne kobiety w ostatnich tygodniach tyją więcej, a inne mniej
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
teso, ślicznie to wszystko wygląda
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę. A kilogramy szybką pójdą w zapomnienie. ![]() Malinka- obyś sama maleńką wypchnęła, bez niepotrzebnego leżenia w szpitalu. I czereśni zazdroszczę. U mnie się jeszcze nie zaczerwieniły
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dobrze, ze nic się nie stało, lepiej już sama nie chodź[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41245666]n wklejam obiecane zdjęcia łóżka starszaka + koty zaanektowały łóżko i fotelik Leośka + kącik pod oknem u nas w sypialni gdzie będzie stało łóżeczko i przewijak ... zaraz muszę go malować a tak nie się nie chce !!! buziaki[/QUOTE] Super wszystko, chyba lubisz kolor niebieski ![]() Pan jednak wystawił mi łóżeczko już je kliknęłam, żeby znowu nie przeoczyć |
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3194 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze to niezły spacerek miałas :/ Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41242947]Ech dostałam fenoterol na polepszenie przepływów i mam kontrolować ruchy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] o nie a dopieor o tym dziadostwie pisałyśmy:/ Ja dalej sie męcze...teraz bardziej mi na mięśnie poszło i ledwo chodzę...no porażka poprostu... Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za wizytę! Cytat:
To było rozplanowane na 2 dni my bylismy w niedzielę, to już takie resztki były, wtedy zrobiłąm usg 3d bo było za darmo wiec spoko. Cytat:
i biedna masz się z tą alergią. Cytat:
za wyniki![]() Cytat:
![]() o Fiazo dobra robota ![]() Dobrze, że mamy taki mózg na wizazu
|
|||||||||
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie w II trymestrze najwięcej przytyłam, teraz też idzie w górę, ale wolno.
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zazdrooszczę czereśni.. a waga od kiedy Ci spada? i kiedy do gina teraz idziesz? to jest jakieś wyjśćie, aby do szpitala się położyć.Cytat:
ona8686; brawa za tygodnie!! i lepiej leż, a nie łażenie po lab Ci się zachciało.... teso; nareszcie fotki, super to wszystko wyglada!!! a ja idę się w końcu położyć..poczytać..
|
|
#3197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale mi nic nie dolega więc mogę sobie pofolgować i się trochę zmasakrować fizycznie, Ty nie powinnaś Kochana 1. ze względu na Twoje doleglośći; po 2. wystarczająco już się narobiłaś przez ostatni czas więc leż jak najwięcej właśnie teraz przez porodem i zbieraj siły jeśli po leżeniu nogi odpoczywają a i placki powoli jak pisałaś schodzą to znaczy że odpoczynek działa aaa i pomyślałam sobie żebyś smarowała te placki linomagiem zielonym maścią... "może pomoże" wizyta już niedługo i trzymam kciuki, wiesz ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- właśnie nie, szary niebieski lubi starszak
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41245666]no własnie przez tą pogodę tak mi się chce dzisiaj spać... !!!!
wklejam obiecane zdjęcia łóżka starszaka + koty zaanektowały łóżko i fotelik Leośka + kącik pod oknem u nas w sypialni gdzie będzie stało łóżeczko i przewijak ... zaraz muszę go malować a tak nie się nie chce !!! buziaki[/QUOTE] fajowy piętrus i nawet wysoko Kiedyś mój kuzyn mał podobne tylko robił im stolarz...to na dole miał biurko a u góry właśnie łoże też fajnie to wyglądało.Muszę Ci powiedzieć, ze macie świetne łoże w sypialni!!!!! |
|
|
|
#3199 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Kilogramy kilogramami. Ja mam 8kg do przodu w 30tc i wszystkum to nie pasuje. A bo dziecko glodze, a bo malo jem itp. A ja po prostu tak mam...
Wiecie co, mam straszna ochote na taka zimnaa pepsi z puszki, mniam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Twee-
za wizytę, super, że wszystko w porządku! A Ty kilogramami się póki co nie przejmuj, dlatego, że slicznie wyglądasz i na pewno wszystko szybciutko zrzucisz po porodzie jeszcze jak pisałaś, że jestes taka aktywna ![]() Teso- za pokój Ignasia i Leośka!Madi- mam nadzieję, że dzisiaj chociaż ociupinkę lepiej u Ciebie? Mąż Cię rozpieszcza mam nadzieje i Ci we wszystkim pomaga? ![]() Ghia, Malinka- jeszcze chwila i Wasze maluchy powitają nasz świat za tygodnie!Ona8686- lepiej sobie odpuść takie wyprawy, bo widzę, że ciężko to znosisz biedactwo ![]() Oliath- siądź kobieto na tyłku bo przyjadę i Ci do niej nakopię ![]() Agrafka86- oj też miałam wielką ochotę i wypiłam duszkiem dwie puszki zimnej coca- coli ![]() Ja wróciłam z wyprawy, bylam w biedronce i w sumie to tyle u nas 32 stopnie i się tak dramatycznie czułam jak przeszłam pare kroków, że dziękuję bardzo niedługo jadę na wizytę i to mnie pociesza, że w koncu nie będę sapała jak stara lokomotywa tylko będę mogła normalnie oddychać. Lepiej żeby mi dała coś co zadziała, bo niedotleniona ja= niedotleniony Bezik Dobrze, że w domu mamy chłodno chociaż to dużo lepiej już mi ![]() Laski nie mam ubrań, które by na mnie ładnie wyglądały
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41245666]
wklejam obiecane zdjęcia łóżka starszaka + koty zaanektowały łóżko i fotelik Leośka + kącik pod oknem u nas w sypialni gdzie będzie stało łóżeczko i przewijak ... zaraz muszę go malować a tak nie się nie chce !!! buziaki[/QUOTE] Ślicznie, a w sypialni sie zakochalam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Kończy mi sie gotować brązowy ryż i zaraz bede jeść ![]() U mnie dzis chińskie
|
|
|
#3202 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i prawda, łóżko piętrowe wysokie starszak początkowo się trochę obawiał ale teraz już śmiga po schodkach chciałam takie kompaktowe razem z szafą na dole bo pokój nie jest duży, a muszę tam wcisnąć jeszcze biurko ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3204 | |||
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy mąż się przejmie
Cytat:
za tydzień i trójeczkę przodu ![]() Cytat:
za tydzień i miesiąc.. zrobiło się dużo bezpieczniej ![]() Może lepiej już sobie sama nie urządzaj takich wypadów ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41245666] wklejam obiecane zdjęcia łóżka starszaka + koty zaanektowały łóżko i fotelik Leośka + kącik pod oknem u nas w sypialni gdzie będzie stało łóżeczko i przewijak ... zaraz muszę go malować a tak nie się nie chce !!! buziaki[/QUOTE] bardzo ładnie wszystko wygląda ![]() Moja przyjaciółka właśnie tak przybrała..przy końcówce miała 1,5-2kg na tydzień..tak strasznie puchła cała.. i na koniec stuknęło jej 20kg..więc myślę, że to bardzo indywidualna sprawa. |
|||
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Teso przeslicznie te pokoje wygladaja, a łóżko piętrowe bardzo ciekawe i kolorki takie dopasowane, nei chcesz urzadzić mi mieszkania??
![]()
|
|
|
|
#3206 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Czym wyczyścić piekarnik?? Specjalny środek zmywa tłuszcz bardzo powierzchownie, ale tłuste brązowe kropki i placki nadal mają się dobrze.. POMOCY
|
|
|
|
#3208 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41245666] ale super !!!! 40 tydzień a czereśni tak zazdroszczę !!!!![/QUOTE] ja tez ostatnio jadłam czeresnie ![]() mało bo mało, ale pierwszy kaprys był zaspokojony Cytat:
Cytat:
nie potrzebuje wiecej dodatkowego 'ogrzewania'.mama strasznie kaszlała, i nie chciała isc do lekarza w koncu tata ja zaciagnał i podejrzewali zapalenie płuc, żeby jednak to okreslic została skierowana do szpitala, i okazało sie, że to jednak zapalenie oskrzeli. A ona jest taka, że nie usiadze na chwile, bagatelizuje drobna chorobe. To teraz chociaz sobie odpocznie. Cytat:
a jak musze do lekarza to kombinuje zeby jakos wygladac.
|
||||
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
mam dosc!
Tżt miał odnowić szafke którą chce postawic obok łóżeczka (ewentualnie bedzie na przewijak, czy jakies podreczne rzeczy), dzisiaj ma wolny dzien i co? siedzi i gra normalnie zero wyczucia i poczucia obowiazku, przeciez jak on to pomaluje to to bedzie musialo sie z tydzien wietrzyc a ja juz nie mam czasu na to ani nerwów, a jak go pytam czy idzie do garażu, to sie mnie pyta po co w tygodniu nic nie zrobi, jak wraca o 17 z pracy to nawet palcem nie grzebnie, nie cierpie tego jego olewactwa i lenistwa!! jakbym miala wiecej sily sama bym sobie to zrobila, ale ja ledwo stoje przy kuchence zeby placki usmazyc a co dopiero szlifowac szafke |
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie płacz przede wszystkim, bo łzy nie pomogą ani Tobie ani Malenstwu. Aż bym go kopnęła w tyłek za te Twoje łzy! ![]() W takich sytuacjach też najchętniej robię sama coś o co się muszę prosić, ale prawda jest taka, że my już kompletnie sił nie mamy. Wyłącz mu tv/ komputer i mu uświadom jak mało czasu Wam zostało i żeby łaskawie ruszył tyłek i przygotował coś o co go prosisz już nie pierwszy raz. I nie płacz, Mała!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.

uważam, ze jesteś świetnie przygotowana do porodu
bedzie relacja na żywo

Muszę z nią poważnie porozmawiać, żeby wreszcie zdecydowała się wyjść. Może ją jakąś zabawką zachęcę, której w brzuchu mieć nie może

moje marzenie o 10kg na + jest jakieś 500m pod ziemia
No ale muszę się na zapas najeść bo jak u mnie na drzewie będą to ja będę już Milenkę tulić i nie będę mogła ich jeść