|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Cytat:
A ja witam się z kanapką z sałatą, szynką, serem ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Ryba, współczuję straty ![]() ![]() A snami się nie przejmuj! Mi się zawsze na odwrót spelniają |
||
|
|
|
#753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
) czulam to poprostu , I w takie matczyne przeczucie wierze bardziej niz w zabobonyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Mi też mierzył metrem krawieckim brzuch mój gin, ale ma 40 lat praktyki to mu wybaczam.
Zjadłam 6xpół bułki i nadal jestem głodna
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba współczuję
Witam nową mamusię. ostatnie dni zakręcenia i będzie po sesji
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
To ja cos dodam od siebie bo zaraz zaczynam robote .. Kluje mnie brzuch mam nadzieje ze to dzidzia , raz tu raz tam. Albo sie stresuje .. Moja mama ma dzis zabieg w szpitalu , niby maly ale pod znieczuleniem ogolnym I tak mnie to martwi troche ..
Teraz lepsza nowinki )Jutro mam 4d na 11.30 , być albo nie być ! I w czwartek bedzie moj Quinny. !! Kasa zablokowana byla z mojej winy ale Cii .. biedny, tyle szmat na nim powiesiłam ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za zabieg trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Rybeńko zrób jak Ci serce podpowiada. Ty wiesz najlepiej co jest dla Was dobre. Bardzo współczuję, bądź dzielna i pomysł, że babcia chyba nie chciałaby abyś w ciąży przeżywała stres i rozterki
. Spokojnej wizyty. Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty i "dobre chwile". Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#759 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witam się w piątym miesiącu ![]() Miałam chorą córkę i nawet nie miałam Wam jak napisać, że na ostatnim usg wyszło, że łożysko poszło mocno do góry i nie ma już ryzyka przodowania Fasola szalała równo, ale płci nie pokazała Może 15 lipca się uda, bo wtedy połówkowe mam
|
|||||
|
|
|
#760 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I czekam caly czas az poczuje i bede wiedziala na 100% ze to Maluszek
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam rano na wizycie. Wszystko w porządku z nami. Słuchałyśmy tętna
|
|
|
|
#762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Madzik ja co miesiąc dostaję skierowanie na krew i mocz. Rybka bardzo mi przykro Dziewczyny u mnie znowu na burzę się zbiera Wczoraj w nocy już była taka burza że spać nie mogłam.
|
|
|
|
|
#763 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym tygodniu
![]() w piątek nagle musiałam zniknąć... osobisty usłyszał w radiu jako to dzień i przecież nie mógł sobie darować... :P a przez cały weekend jakoś tak sobie czas planowaliśmy że na kompa nawet nie spojrzałam, i nawet nie pomyślałam żeby go włączyć. Od rana was nadrabiam... Na wstępie witam kolejne mamusie!!!!!! Spodobał mi się temat o starszym rodzeństwie... moja siostrzyczka nie mogła doczekać się mojego przyjazdu ze szpitala bo już od razu chciała się ze mną bawić... jakież było jej zdziwienie jak w końcu z mamą przyjechałyśmy: "Mamo, ale ona jest mniejsza od lalki"... cóż musiała trochę poczekać ![]() Rybo - moje kondolencje kochana. Każdy inaczej radzi sobie z bólem dlatego nie odważę się powiedzieć że wiem jak się czujesz. Mogę jedynie powiedzieć że maleństwo jest teraz najważniejsze i chyba bezpieczniej będzie jeśli będziesz mieć lekkie wyrzuty sumienia. Do babci pojedziesz jak się lepiej poczujesz. |
|
|
|
#764 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fakt,kształt brzucha mam inny niż przy córce,taki bardziej stożkowy.Cytat:
Ja pier.dziele przypaliłam ziemniaki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Rybko bardzo mi przykro z powodu babci. Trzymaj się!
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
USG mam dopiero 27 czerwca, nie mogę się już doczekać. Na pewno lepiej, ale tak jest szybciej i przyjemniej (nie przepadam za burakami) W składzie ma suszony sok z buraka ćwikłowego, sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu, wit. B12 i B6.
|
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja nie swiadomie zaznaczylam opcje ze pieniadze wychodza z mojego konta ale dla sprzedajacego bede one dostep w tylko I wylacznie kiedy ja otrzymam wozek I wystawie pozytywny komentarz ;D
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja tak nie w temacie - macie ogrzewanie gazowe? Ile płacicie zimą za gaz? i ile lat i m kw ma dom/mieszkanie? Sorki, że takie pytanie, ale kupujemy mieszkanie i myślimy nad deweloperskim i zastanawiamy się jaka różnica w rachunkach za gaz jest miedzy nim a mieszkaniem w bloku z 1970
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Mya my mieszkaliśmy w kamienicy ale było co w grzejnikach, woda tylko na gaz i gotowanie (dziwnie, wiem).
Placilismy niewiele. Co 2 miesiące mniej niz 100zl Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
i mnie wkurza, bo chce żebym wzięła deweloperskie, ale ja jakoś nie widze się w wykańczaniu
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie poczulam 2 kopy pod ręką. A przy moich zwałach tłuszczu to takie słodkie
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, mogę i ja raz jeszcze dołączyć? Już tu kiedyś pisałam raz ale potem jakoś czasu mi zbrakło bo magisterką musiałam się zająć :P
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to żeś mnie pocieszyła
|
||
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
aksbarg, dostałaś może potwierdzenie udziału w tych warsztatach we Wrocławiu?
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety, ogrzewanie gazowe jest drogie ale i wygodne
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#775 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za szybki powrót do zdrowia dla Twojej mamy i dla ciebie za jutrzejsza wizytę- czekamy na relacjęCytat:
za wizytęRybko bardzo mi przykro z powodu straty babci. Najważniejsze dla Ciebie i dziecka to teraz spokój i odpoczynek a taka podróż byłaby poprostu męczarnią. Myśl o dzidziusiu który jest u Ciebie w brzuszku i sie nie denerwuj. a ja byłam dzis zawieźć kolejne zwolnienie do pracy i przy okazji zrobiłam zakupy. mam ogromna ochotę na czereśnie i myślę że mój TŻ jutro mi kupi i wogołe od rana to tak słabo się czuję i trochę kłuje mnie po bokach ale to chyba tylko efekt rozciągania (mam nadzieję)
|
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Kochana moja kolezanka ma mieszkanie (stare budownictwo), 3 pokoje okolo 70m2 to rachunki za gaz ok 900zl z tego co kojarze.. Więc sporo.. W okresie letnim mniej ale nie wiem dokladnie ile..
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Ty?
|
|
#778 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie u GP. Miałam na 14.15 a lekarz przyszwedł dopiero o 14.30 i jeszcze jeden facet był przede mną, ale później chyba chciał nadrobić spóxnienie bo wizyta była króciutka
Zmierzył mi ciśnienie (126/81), obmacał brzuch i posłuchalismy tętna Cytat:
Nie mierzył mnie Cytat:
za zdrówko mamy!!O jak super Haha to i na foty wózka też Cytat:
Cieszę się, że wszystko ok a maluszek uparciuszek, na następnej wizycie na pewno się ujawni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak się czujesz? znasz już płeć? |
||||||
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
czuję się dobrze, nic mnie nie męczy
gdyby nie to że maleństwo się rusza to bym nie czuła że w ciąży jestem chociaż czasem boli mnie pępek, bo mi się taka fajdka zrobiła i ona jak mnie swędzi brzuch to się drapnę i strasznie boli miałam wizytę 9 maja to wtedy ginka powiedziała że na razie dziewczynka ![]() teraz mam we czwartek usg połówkowe więc mam nadzieję że potwierdzi mi cóeczkę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-10 o 17:51 |
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez dziewczynka i mam nadzieję, ze na nastepnej wizycie to sie nie zmieni za wizytę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Ale straaaaaaasznie chciałam mieć chłopca 

. Spokojnej wizyty. 

za wizytę
Ślub 25.08.2012