|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
![]() ROckyy a ja juz sie martwilam ze rodzisz beze mnie |
|
|
|
|
#3392 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
a tak zmieniając temat
w jakich pozycjach się przytulacie z Tż? bo mnie w każdej niewygodnie...
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ponadrabiam wieczorkiem... Po USG Dziewczynka potwierdzona, obecnie mamy 31t3d i wymiarowo mała nadrobiła stracony tydzień - jest praktycznie dokładnie w wymiarach odpowiadających terminowi porodu. Waży ok 1750g (En możesz wpisać), sprawdzone przepływy, wszystko ok, serduszko 160/min. Wszystko super!uffffff ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale w sensie, że od tyłu? ja to chyba jakaś antysexowa jestem w tej ciąży
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte, moja mała ważyła podobnie w tym tygodniu no i masz potwierdzona dziewczynke! super słyszec dobre informacje co nie?? ![]() ja w sumie miałam tylko raz przekazaną tą informacje i mam nadzieje, że si enie zmieniło nic bo bedzie problem z różowymi ubrankami
|
|
|
|
|
#3396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- i jeszcze dla Magdalenne i wszystkich, ktore wizytowaly albo sie szykuja do porodu!!Ja tez po wizycie. Lilo wazy 2780 SZYJKA KROCIUTKA I MIECIUTKA wszystkie parametry idealne, mam zielone swiatlo na porodowke tylko musimy poradzic sobie z pokrzywka, gdyz - jak to taktownie ujal moj gin - "oni sie tam Pani przestrasza przeciez" ![]() I tyle w sumie, o leki mam zmolestowac pania internistke jutro, skierowanie do szpitala mam, ale NIEKONIECZNIE MAM SIE TAM PCHAC NA SILE GBS od razu tez zrobilam Bosz jak cudownie, kamien z serca, tak wisialo nade mna widmo tego szpitala, a teraz - swiatelko w tunelu!!!!
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zadomowienie
|
Rocky
Cytat:
za wizytę. I za nadrobiony tydzień przez małą Karolajn my jak zaczniemy okłady z samca to zacznę mysleć jak ale chyba na łyżeczkę będzie najwygodniej ![]() Trzymajcie kciuki za mojego Tżta pojechał przed chwilą ze swoim szefem na rozmowę z generalnym wykonawcą inwestycji w Łodzi, będą negocjować ceny. Jeśli im się uda i dojdą do porozumienia to Tż będę miała pod nosem, 5 min od domku
|
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:
|
|
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyłącznie... koleżanka mówiła, że robili to tylko w pozycji - ona pupą na brzegu łóżka, a on klęczał między jej nogami, ale jak dla mnie to "za głęboka" pozycja, bałabym się, że szyjce zaszkodzimy Hehe, instrukcje jak z kama-sutry Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-06-10 o 19:42 |
|
|
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
Surka to nic ze tyle ważyła jeszcze nabierze kg, a tak w ogóle mówią że dziewczynki sa mniejsze
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam się pierwsza nie pcham,chętnie ustąpię pierwszeństwa
)Myszooka,Magdalen e: brawa za wizyty! oliath: no to juz lada moment ![]() Iwona: termin mam na 5.07,ale go powiedział ze na stówę przed terminem mały będzie i on stawia ze generalnie w ciągu tygodnia. Koleżanka z rozwarciem miesiąc chodziła wiec jakoś się nie stresuje. Jak nie urodzę to w następnym tygodniu mam podejść na badanie bez umawiania się torby spakowanej nie mam..moje liście z malin nie dorltarly..
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3406 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam
![]() Dziękuję za wszystkie brawa Ja bym chciała w czerwcu jeszcze urodzić![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41247116] wiecie co... dziwna sprawa, w piątek i dzisiaj dostałam wypłatę w dwóch transzach... wiem że jedną z zus drugą jeszcze od pracodawcy i mam w sumie o 500 zł więcej ... nic nie mówię... i w sumie nie wiem dlaczego... i że w terminie.... ale ciiii a większość z Was pisze że są znaczne opóźnienia na L4... hmmmmm dziwne...[/QUOTE]Się ciesz, a nie narzekaj ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41249775]U mnie ok, miałam ktg, bo mały był leniwy i faktycznie on wiecznie śpi, to ktg jest zbyt wąskie.. no ale miałam też usg, ale tylko przepływy i wyszło ok. Lekarz powiedział, że jak już jestem w szpitalu, to będzie dobrze. Oby... Podczytuje was cały czas ![]() [/QUOTE] Będzie na pewno Cytat:
Ale że w ciągu 7 dni masz rodzić? Cytat:
A z ZUSu przynajmniej ja, nie dostaję żadnych kwitków, tylko przelew, więc nie mam ich jak sprawdzić... Z resztą i tak bym się nie doliczyła pewnie. Cytat:
To, co rodzimy?Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę![]() I gratulujemy córeczki ![]() Cytat:
Zaczynam się bać chyba.Cytat:
|
|
#3407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
roxi I dla ciebie brawa za wizytę!!
Malinka,margosia popedzcie wasze dzieci ![]() Magdalen e: tak,teoretycznie w ciągu 7dni..bardzo długo i boleśnie nadal mnie na samolocie, pytał czy zauważyłam szczenię wod(nie) i ze szyjka cienka i rozwarcie na pslalec,a mały wstawia się ładnie...
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
Witamy się poweekendowo, czytam i tutaj zaczyna się robić coraz cieplej, chyba już niedługo powitamy pierwsze maluszki ![]() Gratuluję udanych wizyt i szacownych wag Waszych dzieciaczków ![]() U nas narazie na szczęście spokój, żadnych skurczy, brzuszek wciąż rośnie ale miękki i nie zaobserwowałam twardnień. Troszkę czasem kłuje w pachwinach, ale lekarz powiedział, że się rozciągam i to nic groźnego. Następną wizytę mamy w piątek więc wtedy będę wiedziała czy wszystko nadal ok ![]() U mnie teraz się dużo dzieje - przeprowadziliśmy się już do naszego mieszkanka w piątek i jestem bardzo szczęśliwa bo dobrze się czuję we własnym mieszkaniu. Mieszkanko pomalowane, w sobotę Teście przyjechali i pomogli w porządkach i pracach wykończeniowych. Teściowa wymyła mi pięknie wszystkie okna Czuję się taka szczęśliwa, całe dnie spędzamy na szykowaniu wyprawki i odpoczynku. TŻ skręca meble: Tymoteuszek ma już w pokoju położoną miekką wykładzinę, jest łóżeczko (nawet prześcieradełko i ochraniacz dziś zamontowałam), jest stoliczek przewijaczek, jest już szafa, a w niej pierwsze ubranka Tż właśnie walczy jeszcze z komodą i już pokoik będzie cały umeblowany.Mnie dziś udało się trochę rzeczy Tymusia poprasować, więc pierwsze ubranka zawisły w szafie Z moim zdrowiem coraz lepiej - głowa coraz mniej boli, zawroty wciąż się zdarzają i oczy nadal niedowidzą, ale jest dobrze i czuję się coraz bardziej szczęśliwa i podekscytowana Niestety mam wciaz problemy z żoładkiem, bardzo słabo trawi i często wyrzuca, co mu się nie spodoba Ogólnie ja funkcjonuję teraz tak że wstaję, coś robię przez ok 2 godziny i następnie muszę się położyć odpoczywać znów na jakieś 2-3 godzinki, czasem zdarzają mi się wtedy drzemki, a czasem po prostu leżę i zbieram siły, później znów wstaję i tak cały dzień. Nie mam więcej sił, a też staram sie nie przemęczać ![]() Zdałam relację, więc kończę elaborat Miłego wieczora Mamusie
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że super.
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliath to co modlimy sie o szybki poród??
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
ja mam na 4 lipca termin z OM, 30.06 z usg i tego sie trzymam, nadziejeje ze Ty nie urodzisz 14 czerwca a ja dopiero 14 lipca (ja Ci chyba zazdroszcze tych wiadomosci |
|
|
|
|
#3413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karolek Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2013-06-10 o 19:59 |
|
|
|
|
#3414 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale się robi poważnie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
superCytat:
ale dobre wiadomościCytat:
trzymam mocno
|
|||||||||
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Podpadłyście mi gadułki!
![]() Jednocześnie robiłam obiad i nadrabiałam co tam naspamowałyscie od rana i przypaliłam leczo No ileż można od 10 stron narobić![]() Wkurzyłam się i poszłam pocieszyć się w biedronce Ładnie was pocytowałam wcześniej ale przepadło ![]() MALINKA czereśnie ![]() Gratuluję udanych wizyt! No, no, robi się poważnie będzie dzidzia w tym wątku? Szyba w aucie wymieniona KAROLAJN nie strasz mnie tu żadnym gradem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia709
Fajnie, że już jesteście u siebie i super, że pokoik Tymusia gotowy
|
|
|
|
#3419 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. W każdym razie jak na IP się zgłosiłam to miałam 3 cm rozwarcia bez skurczy i pewnie gdyby nie to, że godz wcześniej mi wody chlusnęły to by mnie nie przyjęli.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Laski jeszcze jutro rano chyba tu zajrzę, ale potem chyba pojadę do mojej rodzinki leżeć bo tutaj mąż cały czas coś robi i nie mam do kogo gęby otworzyć. Poza tym jak Malgoś wraca z przedszkola to już nie mogę tak poleżeć, a tam jest taki 9-cio latek, który ma z nią świetny kontakt, a akurat ten tydzień ma wolne w szkole bo większość dzieci na zieloną szkołę pojechało. Poza tym moja babcia w śr idzie do szpitala i nie wiem czy nie skończy się to operacją więc chciałabym się z nią jeszcze zobaczyć z nią przed. No i tak będę obsługiwana bo i tata jest non stop, i ciotka z wujkiem po sąsiedzku W każdym razie tam raczej nie będę miała internetu, chyba, że w kom uruchomię pakiet.Ale to się jutro okaże co i jak.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-06-10 o 20:06 |
|||||
|
|
|
#3420 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
Co do zdrówka to dobrze, że już coraz lepiej wypoczywaj jak najwięcej i niczym się nie przejmuj. A teściowa rzeczywiście złota kobieta![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

jeszcze do wizyty musze dociągnąć a i nie mam rzeczy dla małej spakowanych 

SZYJKA KROCIUTKA I MIECIUTKA
wszystkie parametry idealne, mam zielone swiatlo na porodowke 

pojechał przed chwilą ze swoim szefem na rozmowę z generalnym wykonawcą inwestycji w Łodzi, będą negocjować ceny. Jeśli im się uda i dojdą do porozumienia to Tż będę miała pod nosem, 5 min od domku

Hehe, instrukcje jak z kama-sutry 

myślałam, że już mam to za sobą
Ogólnie ja funkcjonuję teraz tak że wstaję, coś robię przez ok 2 godziny i następnie muszę się położyć odpoczywać znów na jakieś 2-3 godzinki, czasem zdarzają mi się wtedy drzemki, a czasem po prostu leżę i zbieram siły, później znów wstaję i tak cały dzień.
ja mam na 4 lipca termin z OM, 30.06 z usg i tego sie trzymam, nadziejeje ze Ty nie urodzisz 14 czerwca a ja dopiero 14 lipca