|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
O mamo! gdzie Wy??
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
![]() Co do karnisza spytaj na ile śrubek się go montuje do ściany . Kupiłam takie cudo za 150 PLNów w jakiejś castoramie czy innym cudzie . Nie dość że wykonanie było badziewne i kolor srebrno żółtawy Dodam jeszcze że nie mam zasłon po całości pokoju , bo nie potrzebne , tylko po bokach , więc są w miarę lekkie , bo tylko do ozdoby . Zrobiliśmu aferę w castoramie kasę oddali i kupiłam inny . Oczywiście nowy kosztował nas już ok 400 zł . Tyle mojej karniszowej przygody Ale pustki . My też cały dzień na dworku . Olacyk zaliczony szkolny z bierznią , więc był szał . Na rowerze uczyłam Szymka bez bocznych kół , ale ciężko mu to idzie strasznie . ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Wcięło
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
To mnie "pocieszyłaś", to pewnie tego typu badziewie
no to rezygnuję
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry karnisz niestety kosztuje . Najtańsze to są chyba te plastikowe listwy montowane na sufit . Mam nawet taki bajer w jednym nie odremontowanym pokoju .
|
|
#4115 | |||
|
Zakorzenienie
|
U nas wczoraj od południa zaczęła się robić ładna pogoda. Niestety wilgotność jest ogromna. Od czwartku moje pranie nie może wyschnąć
Biegam dzisiaj z dwiema suszarkami z pokoju na balkon bo ciągle grzmoty straszą. Trochę pokropiło.Cytat:
To co koszą jeszcze gorzej śmierdzi.Cytat:
Jak dzieciaki w kopalni ? W sztolni czarnego pstrąga też byliście ? Cytat:
![]() Ja bym nie kupowała takich rzeczy bez pomacania .
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-06-08 o 22:08 |
|||
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu ja z karniszem też nie pomogę
mam plastikowe i też mam zamiar to zmienić ale narazie sie wstrzymuję. Do nadrabiania tutaj dużo........ ![]() jak nasze chorowitka? wychorowały się? Amelce odpukać nie rozwineło się narazie. Ja po pilnej wizycie u okulisty, spotkała się któraś z mętami w oku??
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
"Męty" ? O co bliżej chodzi ?
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 5 metrowy pokoj 2 podwójne komplety ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
tu masz szeroko opisane ale tak mysle ze chyba duzo osób to ma tylko nie wie jak sie to nazywa pewno po przeczytaniu tego ma to połowa z nas ![]() do południa u nas super pogoda ptem pogrzmiało i zaczeło lac 3 ulewy przeszły ale my ostro na grilu siedzielismy w koncu deszcz odpuscił i po 22 byłam z ami w domu przy kapaniu ja scieło dzis odpust mam pełna chate ludzi wszyscy spia wiecie jaka cisza ech
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-06-09 o 01:15 |
||
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłej niedzieli kochane;* |
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
wow ale mam nadrabiania
ndz upłyneła ciekawie u nas odpust potem nas zaskoczyła 5 min burza i nagły opad deszczu dosyc długi potem sie juz nie dało wrócic bo mokro i komary rzną wł lapka a tam na necie wiadomosc ze wawa zalana szok
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ale nadrabiania...gdzie wy jesteście?Byliśmy wczoraj w zoo o mamo! koszmar! o ile do Isi sie przyczepić nie można, tak Kubuś przeszedł sam siebie Nosz mówię wam nie poznałam dziecka u nas nic innego nie ma, dlatego on taki. Największą frajdą dla niego wczoraj była przejażdżka z parkingu do pod zoo i spowrtoem busem i tramwaje w krk Jak pod M1 zobaczył wesołe miasteczko to była taki szał! w m1 te wszystkie koparki i autka dla dzieci też nie mógł odpuścić. Zwiałam do H&M bo mi wstyd było za niego Darł sie nieziemsko, cholera jasna itd. ... My się złościlismy, zwłaszcza tż, a mnie żal dupę ściskał, ze to dziecko nigdzie nie bywa i dlatego nie wie jak sie zachować w większym mieście to masa atrakcji, a w mojej pipidówie nie ma nic. Chcąc coś zobaczyć to trzeba rżnąć 2h do krakowa albo 1h do kielc a wiadomo, ze nie będziemy co tydzień jeździć ani częściej
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko miało gorączkowy wekend, to za wiele nie wychodziliśmy. Myślę że gorączka była wynikiem przegrzania, bo tz jest zdania że czapka, lub chustka na głowie dziecka takie letnie to tylko samo zło, a jak się w samo południe siedzi z dzieckiem na placu zabaw bez ochrony głowy to są wyniki
Ja teraz w środę nad morze jadę ![]() Dzieci przeszczęśliwe już planują co zabiorą. Bao mnie też kusi Zoo z chłopcami, myślę że największą atrakcją dla dzieci są te takie małe atrakcje dla dzieci w stylu zagroda z kozami, czy foki jak się ma dla nich karmę
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Bao- dla mojego dziecka tez najwazniejszy jest placyk. Slysze tylko ciagle "chce na placyk, chce na placyk". Place zabaw wygrywaja ze wszystkim. Nawet jak mowie ze nie ma dzieci to stwierdza "bede sie bawic sama"
![]() Wczoraj zaliczylismy wesole miasteczko. Mala tylko na dmuchanej zjezdzalni by siedziala. Szalala najbardziej ze wszystkich dzieci a najmlodsza byla. Ja tylko oczy zamykalam ![]() Mala w zoo tez najbardziej malpami zaaferowana byla, podobnie jak tz ![]() Mala nadal troche kaszle, pozatym nic jej nie jest ale jutro smigne z nia na kontrole. Teraz lece do pracy. Buziaki
|
#4125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moze taki miał dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a moje dziecko nie interesuje wesołe miasteczko tzn interesuje ale ona nigdzie wejść nie chce sama... ani te dmuchane sprawy ani karuzela, no chyba, że taka w galerii taka mini wersja...mam nadzieje, że jej to przejdzie
|
|||
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niedzielę rano plac zabaw koło Placu Wilsona - byliśmy ze 100m od samochodu, jak zaczął walić grad jak czereśnie. Boziu, jak lunęło - ledwo dotarliśmy do domu - ciekawe jak lakier na samochodzie. W każdym razie zoo nie umywa się u nas do placu zabaw. A jazda tramwajem to też duża atrakcja, nawet jak jeździ się codziennie. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- I jeszcze pokażę kogoś
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie ze zdjęcia, ale widać tę romantyczną duszę
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - piękne zdjęcia. Igor to prawdziwy model.
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Bao ja też mieszkam w małej miejscowości gdzie nie ma atrakcji, ale Zosia nie robi mi takich scen . Interesowały ją wszystkie zwierzątka i była grzeczna.
Ostatnio też przechodziła bunt ale już jej przeszło. Ona wie że ze mną nie ma dyskusji. Jak zachowuje się źle to po prostu jedziemy do domu. U mnie całą noc lało i kilka burz było. Od rana znowu pada;/ W sobotę mieliśmy imprezę, razem ze znajomymi( było ok 20 osób) wynajęliśmy domek w takim ośrodku sportowo-rekreacyjnym i zrobiliśmy grilla. Wczoraj były poprawiny a dzisiaj dochodzimy do siebie. Fajnie tak od czasu do czasu się wyrwać
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Erwi najbardziej lubi chodzić do galerii bo tam są ruchome schody
![]() Nawet jak jest w szpitalu obok domu to najlepsza jest winda, choć w domu też mamy ![]() Teatr dużo mniej go interesuje, choć też czasami idziemy. No i od rana jak tylko oczy otworzy to jest, ja chcę na plac zabaw, i stoi na balkonie i czeka żeby choć jedno dziecko było na placu to już mi żyć nie da ![]() Megi Igor cudny, taki hmm artysta z tych zdjęć. Natasza my jedziemy na Wicie, okolice Darłowa.Już mam zacny plan zabrać mój zestaw biegowy i pobiegać po plaży
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Oj widać widać
BAO mi sie wydaje ze wyolbrzymiasz, moze dla niego za wcześnie na zoo i poprostu go jeszcze nie interesuje , albo wogole nie bedzie . Moj tez był raz w zoo ,normalnie sie zachowywał ale tez nie był jakos szczególnie zainteresowany . My tez na pipidowce mieszkamy , zero atrakcji typu zoo, parki rozrywki , aqua parki , kina nawet nie ma . Mysle ze twoj poprostu mial taki dzien, albo mu sie nie podobało , a dzieci tak reagują zachowują sie jak im cos nie pasi , sa nieznosne , halasliwe itd. Masz chyba kompleks małej miejscowości , nic z tym nie zrobisz ze tak jest , musisz zmienic poprostu swoje nastawienie i zaakceptować to i owo, albo sie przeprowadzić do większego miasta . My tez musimy jechać gdzieś zeby zaserwowac dzieciakom jakaś atrakcje , ale jakos nad tym nie ubolewam , bo nie mam na to wpływu , jest jak jest . Najważniejsze to jest czas spędzony z rodzina , a nie miejsce , czy atrakcja . Mała wam podrosnie i młody to bedziecie mogli jeździć i serwowac im tyle atrakcji na ile was bedzie stać . To tak jak z kinem jedne sie zainteresują a inne nie wysiedzi i jedyna atrakcja jaka bedzie to latanie do wc .Taki wiek teraz ze całym życiem dla nich jest płac zabaw , przyjdzie czas ze z tego wyrosną . Takie moje zdanie .
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - śliczne zdjęcia a Iguś
Zosia w czwartek ma wycieczkę z przedszkola do takiego ośrodka, oddalonego ok 7 km, ale najbardziej nie może się doczekać jazdy autobusem
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
bao, e, tam, focha miał młody-nie dobudowuj do tego ideologii-ja mieszkam w samiuteńkim centrum miasta i myślisz, że bandytka taka światowa z tego powodu?
dziecko jak dziecko-raz pełen wersal, a raz foch i wstyd taki, że nie wiadomo gdzie się schować i czym mordodarcie zagłuszyć ![]() Jakby ogólnie ilość atrakcji, nazwijmy to, dużego miasta miała mieć wpływ to bym miała nataszkową amelkę, a mam...swoją bandytkę (pseudo jak wiadomo nie bez powodu ma takie ;-) )
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poradzcie mi. Chcemy kupić Erykowi na działkę trampoline . Czy da się taka dużą dość szybko złożyć żeby schować na noc do al ltanki .?
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, moja by się pokroić dała za trampolinę, że ze względu na wielkość tegoż ustrojstwa na pewno na działkę nie kupię, bo za cholerę tego sama nie złoże, a nie uśmiecha mi się spędzać nad tym godziny i potem tyle samo nad rozkładaniem.
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - nasza (2.44m) to we dwóch tz z bratem jakoś pół godz skręcali po zimie, nie wiem czy by się Wam chciało tak co dzień
![]() Bao - ja mieszkam na wsi, u nas nawet placu zabaw nie ma (miał być w tym roku robiony podobno za moim płotem ale cisza) - zrobiliśmy dzieciakom (Miśkowi i dzieciom brata tz) co możemy w ogródku- mają trampolinę, piaskownicę, huśtawkę, hamak, domek "na drzewie", zjeżdżalnie. Misiek na placyk jeździ do Werci i jak dzikusek mały się zachowuje, od nogi nie chce odejść, w piachu siedzi tylko, z innych atrakcji nie korzysta, nie gada z innymi dziećmi.Pójdzie do przedszkola to mam nadzieję że się rozkręci, choć z początku pewnie ciężko mu będzie... Nigdzie prócz sali zabaw czy na basenie nie byliśmy jeszcze bo coś czuję że zoo teatr czy kino - skończyło by się po max pół godz rykiem bo nudno... - chociaż kto wie? Kiedyś spróbujemy, ostatnio cierpię na brak czasu ![]() Megi - piękne te zdjęcia - Iguś ma super oczy ![]() Nie pamiętam co miałam jeszcze napisać
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2013-06-10 o 21:30 |
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - pytałam Tz ile zjmuje mu składanie trampoliny. Mowi ze we dwóch tak około 30 minut. Z rozkladaniem trochę dużej. Najgorsze są te sprezyny.
Bao - w miejscowości w której ja mieszkam nie ma nawet placu zabaw. Więc moje dziewczynki to dopiero są pokrzywdzone. A tak na serio to myśle ze masz kompleks małego miasta. I to nie dzieci a Ty masz z tym problem. To Ty chcialabys mieszkać w dużym mieście gdzieś w centrum. Ja duże miasto odbieram trochę inaczej. Ciągły hałas, zanieczyszczenie, wszędzie daleko i długo sie jedzie bo korki. W tych autobusach, tramwajach to smród i syf. Do zoo i tak sie idzie 1-2 razy w roku więc można dojechać.
|
#4138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sztolni nie byłam , a trzy był ściśle wyliczony czas . Koleżanka gina miała na 15stĄ . Wyjazd wyszedł nagle i już z mikołowa . BYły dwa wyjścia wieliczka , lub właśnie tarnowskie góry . Tu wyszło taniej i bliżej . Cytat:
Bao - a dla mnie to nie wina dziecka tylko ze dużej ilości atrakcji nie trafionej . SZymek bywa dużo mimo że my na zadupiu mieszkamy . często jeździmy do kina , latem do dinoparków Zoo , na baseny czy w inne tego typu miejsca . I ma takie dni że zachowuje się jak pajac . Teraz już może mniej bo starszy i nigdy nie darł dzioba , ale rozbiegany był zawsze i nie zawsze słuchał jak się go np. wołało . Teraz z racji wieku więcej rzeczy go interesuje . Dwa tyg temu w kinie ganiali się po schodkach z Olką , a np. wczoraj ładnie siedział cały film . Więc różnie to z nim bywa . No i jak jest jego kolega Franek do kompletu , to się potrafią nieźle razem nakręcić . ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
ja wychodzę i mam las i śmigam z Szymonem . Mieszkałam w centrum wawy i pewnie tam to bym dopiero nie miała co z dzieckiem robić ![]()
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
A tak choć częściowo to złożyć idzie żeby upchnąć do altanki? Nie muszę w karton składać.
Ja siedzę wcinam lody smietankowe z polewą tfi i migdalami ,posypalam jeszcze płytkami lion ,mmmm pycha . No i serial miasto kocic
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIA znalazłam tylko cos takiego http://trampoliny.pl/95-trampolina-berg-eazystore.html i taka http://www.trampolinyogrodowe.pl/p10...pokrowiec.html . Ale czy do altanki ci wejdzie , ta pierwsza na pewno ale nie wiem jak tam z siatka .
Noooooooo , ales sie dopiescila tymi lodami ![]() POP A jak Nataszka ? Byliście u lekarza z nią ? Jakieś badania robicie ? Wyjaśniło sie juz cos czy stoicie w miejscu ? ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- MADZIA luknij jeszcze na ta http://disport.pl/10016-trampolina-s...127-21-cm.html ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- I jeszcze ta http://www.zabawkiph.pl/zabawki-ogro...ochronna.html# ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- I ta http://www.zabawkiph.pl/zabawki-ogro...-ochronna.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

może pomożecie? Koleś ma dobre komentarze więc chyba ok 
no to rezygnuję