Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 21:06   #2461
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
U nas drugie,jakby bylo chlopcem mialo byc Gabrysiem .

Macie przeczucie co do plci?Ja mialam w obu ciazach i sie nie pomylilam.Teraz ze wzgledow praktycznych moglaby byc dziewczynka,ale przeczucie mam od 3 dni (pomimo,ze jeszcze nic nie wiedzialam!!),ze chlopiec..
Ja nastawiam sie na chłopca. Ale zawsze wolalam dziewczynkę

Może okaże sie juz za tydzien
Stary 2013-06-10, 21:11   #2462
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja nastawiam sie na chłopca. Ale zawsze wolalam dziewczynkę

Może okaże sie juz za tydzien
a ktory tc u Ciebie?

Ja zmienilam lekarke,bo z poprzedniej bylam niezadowolona.Tzn o wszystko trzeba bylo pytac,nic sama od siebie nie dodala.Mam nadzieje,ze ta bedzie ok,bo z polecenia
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:13   #2463
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
a ktory tc u Ciebie?

Ja zmienilam lekarke,bo z poprzedniej bylam niezadowolona.Tzn o wszystko trzeba bylo pytac,nic sama od siebie nie dodala.Mam nadzieje,ze ta bedzie ok,bo z polecenia
Dziś zaczęłam 12
Stary 2013-06-10, 21:16   #2464
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
A nie jest tak, ze głowica usg wysyła bardzo precyzyjna wiazke ultradzwiekow, a nie rozsyła je po całym pomieszczeniu? Pytam z ciekawości
Glowica, nawet dowcipna wysyła wiązki jak promienie(zobacz zdjęcie usg, to wycinek koła)...ale ich zasięg jest ograniczony...skupia się ich "siła" tam gdzie chce badający, np.na naszej fasolce. Żadna głowicy( z tych nowszej generacji) nie wysyła skupionych fal (jak mialas moze na mysli np.laser?), tylko skrzyzowane, to poprawia widok

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:26   #2465
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Magnusia, mam luźne koszulki w rozmiarach M/L i w tym już mi się odznacza chciałabym tylko do 13tc ukryć, wtedy już będę się bezpieczniej czuła i może być widać
A w bluzkach tego typu:

http://trendz.pl/files/imagecache/sk...3e1ad44d58.jpg

Jak bylam w 6 misiacu w takiej bluzce to ludzie nie wiedzieli,ze jestem w ciazy

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Kiedy miałam 5 miesięcy stanowczo odmówiłam picia mleka, za to chętnie wcinałam rozgniecione parówki bez skórki

Ty mowisz powaznie,ze jak mialas 5 miesiecy karmili cie parowkami Przeciez to najgorsze smieci,a takie dziecko to dopiero zaczyna miec rozszerzana diete...

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2013-06-10 o 21:28
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:29   #2466
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś zaczęłam 12
duzo zalezy od sprzetu lekarza.moja miala dosc stary i dopiero w 20 tyg. mi powiedziala,co bedzie.
Stary 2013-06-10, 21:36   #2467
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Ja tak a 99% dowiedziałam sie w 22 tygodniu, bo za każdym razem chował jajka i nie chciał pokazac
Stary 2013-06-10, 21:41   #2468
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ja tak a 99% dowiedziałam sie w 22 tygodniu, bo za każdym razem chował jajka i nie chciał pokazac
A zazwyczaj dziewczynki sa wstydziochy i nie chca sie pokazac .Ginka musiala niezle sie nagimnastykowac,zeby cos zobaczyc i stwierdzila na 70%,ze dziewczynka.A chlopak dosc szybko sie pokazal,potem zamienil na chwile w dziewczynke,ale na nastepnym usg znowu okazal sie facetem .
Stary 2013-06-10, 21:42   #2469
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:

Macie przeczucie co do plci?Ja mialam w obu ciazach i sie nie pomylilam.Teraz ze wzgledow praktycznych moglaby byc dziewczynka,ale przeczucie mam od 3 dni (pomimo,ze jeszcze nic nie wiedzialam!!),ze chlopiec..
Przeczucia mam ze dziewczynka ale moze byc tez chlopiec. Zobaczymy co bedzie
Doweim sie koło połowy ciazy wcze3sniej nie chce lekarz probowac
Cytat:
a ktory tc u Ciebie?

Pewnie jak nie bardzo ci pasowała to trzebva zmienic

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:46   #2470
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Fajnych macie partnerów <zazdroszczę> i z poczuciem humoru
Mój to cały czas chodzi przerażony i w szoku... no ale cóż...
To prawda, mój mąż jest kochany i bardzo mnie wspiera

Co do płci, to ja mam przeczucie na synka, ale nie wiem, czy się sprawdzi. Zresztą dla mnie wszystko jedno, co będzie, byle było zdrowe i "ładnie papało", jak mówi mój mąż.
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:50   #2471
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
To prawda, mój mąż jest kochany i bardzo mnie wspiera

Co do płci, to ja mam przeczucie na synka, ale nie wiem, czy się sprawdzi. Zresztą dla mnie wszystko jedno, co będzie, byle było zdrowe i "ładnie papało", jak mówi mój mąż.
No dokładnie!!
Ja marze o drugim synku, ale mąż o córeczce.
Także wychodziłoby na to, że teraz musi sie spełnić życzenie meża bo moje sie spełniło za pierwszym razem

Perfuzja mówiłaś o tych wzdęciach, że masz i że tak dziwnie Cie brzuch pobolewa przez to - mam to samo. Masakra
Espumisan chyba można w ciąży jesc, ale to chyba. Wiem, że przy karmieniu piersią można

Zmykam do łóżka, uraczyłam sie jeszcze przed chwilą paroma kostkami czekolady, bo mam chęć straszną na słodkie
Stary 2013-06-10, 22:16   #2472
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Glowica, nawet dowcipna wysyła wiązki jak promienie(zobacz zdjęcie usg, to wycinek koła)...ale ich zasięg jest ograniczony...skupia się ich "siła" tam gdzie chce badający, np.na naszej fasolce. Żadna głowicy( z tych nowszej generacji) nie wysyła skupionych fal (jak mialas moze na mysli np.laser?), tylko skrzyzowane, to poprawia widok
Nie, nie. Wiem, ze laser jest zupełnie różny od usg

Tylko zdziwiło mnie, ze potencjalnie usg ma miec wpływ na osobę wykonującą.

W ulotce espumisanu jest, ze wolno w ciazy. Jutro chyba kupię, bo normalnie mnie rozsadzi
Stary 2013-06-10, 22:32   #2473
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
W ulotce espumisanu jest, ze wolno w ciazy. Jutro chyba kupię, bo normalnie mnie rozsadzi
Ja brałam espumisan, miałam chyba to co piszecie- codziennie tak od 16.30 miałam mega bóle brzucha, takie piekące skurcze żołądka ... z koszmarnymi gazami trwało to ok 2 tygodnie, myślałam że ze stresu bo w weekend nie bolało, ale samo przeszło. Teraz zdarza się może raz na tydzień, ale to jak zjem coś niedobrego.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 22:44   #2474
justiii87
Zakorzenienie

Witam się po raz kolejny po dłuuuuuuuuuugiej przerwie.

Nie zaglądałam na forum bo dopadły mnie straszne mdłości i wymioty Przez cały tydzień częściej byłam w łazience niż w kuchni. Odrzucało mnie od jedzenia, a wymioty miałam takie, że klękałam przy kibelku i płakałam. Wylądowałam u lekarza i dostałam L4 - zawsze uważałam, że ciąża to nie choroba i chyba Bóg mi pokazał jak to wygląda, ale teraz jest dużo lepiej. Polecam Wam dziewczyny gorącą wodę z imbirem cytryną i można osłodzić miodem. Mi pomogło na wymioty i od czwartku wróciłam do świata żywych. Jedno co zauważyłam u siebie to to, że jeśli nie zjem szybko posiłku po przebudzeniu to zaraz mam ciągoty, więc teraz jadam co dwie godziny małe porcję i mam spokój.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Ja brałam espumisan, miałam chyba to co piszecie- codziennie tak od 16.30 miałam mega bóle brzucha, takie piekące skurcze żołądka ... z koszmarnymi gazami trwało to ok 2 tygodnie, myślałam że ze stresu bo w weekend nie bolało, ale samo przeszło. Teraz zdarza się może raz na tydzień, ale to jak zjem coś niedobrego.
Mi powiedziano w aptece, żeby w czasie ciąży nie stosować espumisanu , że niby on usuwa same pęcherzyki powietrza, ale nie jest powiedziane, że nie działa w jakiś sposób na płód bo nie było żadnych badań w tym kierunku.

Chodziłam jak balon i do tego pobolewał mnie brzuch , ale pomógł mi jogurt naturalny, zjadłam go i od razu pomógł na zaparcia i wzdęcia.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Nie, nie. Wiem, ze laser jest zupełnie różny od usg

Tylko zdziwiło mnie, ze potencjalnie usg ma miec wpływ na osobę wykonującą.

Ja też wyczytałam w ulotce, że można go stosować, a co innego usłyszałam w aptece, więc sobie darowałam.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 22:51   #2475
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
że nie działa w jakiś sposób na płód bo nie było żadnych badań w tym kierunku.
Co do zadnego leku nie ma badan przeciez.
A skoro na ulotce jest,ze bezpieczny to ja mysle,ze mozna temu zaufac,bo producenci raczej dmuchaja na zimne i gdyby moglo zaszkodzic napisaliby,zeby nie uzywac w ciazy.

Wspolczuje ci zlego samopoczucia,dobrze ze jest juz lepiej!
Stary 2013-06-10, 22:52   #2476
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Mi powiedziano w aptece, żeby w czasie ciąży nie stosować espumisanu , że niby on usuwa same pęcherzyki powietrza, ale nie jest powiedziane, że nie działa w jakiś sposób na płód bo nie było żadnych badań w tym kierunku.

Chodziłam jak balon i do tego pobolewał mnie brzuch , ale pomógł mi jogurt naturalny, zjadłam go i od razu pomógł na zaparcia i wzdęcia.
Gdyby były jakiekolwiek wątpliwości, to na pewno w ulotce nie byłoby napisane, ze wolno.

Nawet na głupiej witaminie c jest napisane, zeby w ciazy skonsultować z lekarzem.
Stary 2013-06-10, 23:14   #2477
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby były jakiekolwiek wątpliwości, to na pewno w ulotce nie byłoby napisane, ze wolno.

Nawet na głupiej witaminie c jest napisane, zeby w ciazy skonsultować z lekarzem.
Na prawie każdym leku tak jest taka informacja bo producent zabezpiecza się na wszelki enty.

Ja dostałam leki na wymioty dla kobiet w ciąży - a w ulotce - żeby nie stosowały kobiety w ciąży. Lekarz od razu mnie poinformował o tym fakcie i dał wykaz leków które można stosować w ciąży, ale z zaznaczeniem, że nie ma przeprowadzonych badań jak działają na płód.

Ja nie kwestionuję tego, że nie można go brać, Ja jestem z osób, które wolą naturalne sposoby zwalczania problemu i w tym przypadku pomógł mi jogurt, który pobudził do działania wszystkie możliwe narządy wewnętrzne

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Co do zadnego leku nie ma badan przeciez.
A skoro na ulotce jest,ze bezpieczny to ja mysle,ze mozna temu zaufac,bo producenci raczej dmuchaja na zimne i gdyby moglo zaszkodzic napisaliby,zeby nie uzywac w ciazy.

Wspolczuje ci zlego samopoczucia,dobrze ze jest juz lepiej!
o tak teraz jest dużo lepiej

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2013-06-10 o 23:16
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 23:30   #2478
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Też miałam takie sny w ciązy, do tego jeszcze co chwile mi sie sniło, że rodze, że krwawie, że mam dziecko na rekach, non stop. A te porody to takie dokładnie zobrazowane, że można było sie przestraszyc

Powiem Ci, że w ciąży tak jest właśnie, ta miłość rośnie wraz z brzuszkiem... A potem jak już brzuch wielkości arbuza kwalifikujący sie już do porodu to będziesz miała wrażenie, że nie jesteś w ogóle przygotowana do macierzyństwa, że to za krótko, że za mało czasu na przygotowanie dała nam natura
Przynajmniej ja tak miałam.
W ciąży miłośc do dziecka jest bardzo wyidealizowana (pierwsza ciąża, pierwsze dziecko), nie wiesz co Cie czeka i masz w głowie miliony sytuacji kiedy jesteście razem Ty, tż i maleństwo i wszystko jest jak z reklamy A potem jest zupełnie inaczej, choc nie gorzej, tylko inaczej

Gabryś
Heh, pewnie coś w tym jest.
Przyznam, ze moje wyobrażenia (pół żartem, pół serio) wybiegają dość daleko dla przykładu, ze mamy wreszcie trzeciego do tysiąca bo wedwoje gra się słabo
A poważnie, to moja wizja jest daleka od idealizowania. Zdaje sobie sprawe z trudu i masy nieprzewidzianych sytuacji, które mogą sie wydarzyć. Łapie się na tym, ze wszędzie gdzie dostrzegam pitencjalne zagrożenia czychające na małe ciekawskie dziecko, już w głowie snuję rozwiązania. Wiadomo, nie jestem w stanie przygotować się na wszystko, ale nie widzę wszystkiego w samych różowych barwach. Jednak z początkowych barw szarawych, widzę coraz więcej kolorów.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A w bluzkach tego typu:

http://trendz.pl/files/imagecache/sk...3e1ad44d58.jpg

Jak bylam w 6 misiacu w takiej bluzce to ludzie nie wiedzieli,ze jestem w ciazy

Ty mowisz powaznie,ze jak mialas 5 miesiecy karmili cie parowkami Przeciez to najgorsze smieci,a takie dziecko to dopiero zaczyna miec rozszerzana diete...
Bylam drugim dzieckiem mojej mamy. Brat byl chowany książkowo, tzn mial wprowadzane do diety wszystko zgodnie z ksiazkowymi wskazowkami. Nie chcial jesc, a mama na sile dawala to co bylo w ksiazce i tyle ile w niej bylo. 7 lat pozniej w kolejnej, nowszej ksiazce bylo napisane cos zupelnie innego, a nie sadzila, zeby przez 7 lat uklad pokarmowy dzieci
az tak bardzo ewoluowal jak ewoluowaly ksiazkowe zalecenia, wiec pstanowila sie ich sztywno nie trzymac i dawac mi to, po co sama sięgalam. Jak poczulam parówe i ewidentnie chcialam sprobowac, to mi mama rozgniotla widelcem kawalek, pomielilam jezorem i zadowolona otworzylam buzie po jeszcze, to nie bedzie mi żałować taka byla jej filozofia i nie mam jej tego za zle nie jadlam ich kilogramami przeciez i dieta nie skladala sie z samych parówek, chetnie też dzioba otwieralam do marchewki z jablkiem i pewnie do wielu innych rzeczy, jednak w pamieci mamy utkwily parówki, bo to nietypowa historia i chetnie wspominana w rodzinnym gronie.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 00:23   #2479
agoola83
Raczkowanie

PYSZNE CIASTO MIGOTKO!!!!
A poza tym, to w ciągu ostatnich kilku dni zakisilam 15kg ogórków, z tego 10kg w beczce, już smakują nam malosolne pozostale 5kg do słoików, z curry, papryka, na ostro zajęło mi to 3 popołudnia dziś czułam się wyjątkowo dobrze, wiec zrobiłam porządki w naszych zapasach mój mąż uwielbia kupować wszystko hurtowo, wiec mieliśmy mnóstwo ziemniaków, to je ugotowalismy i ukulalam pół zamrażarki klusek z 3 kg jabłek, pomarańczy, brzoskwin i morelek zrobiłam sok...i mam teraz niestety straszna biegunkę masakra...faktycznie, tak jak którąś z Was pisała-świeżo wyciągnięte sok z jabłek pobudza perystaltyke. Ją go wypilam prawie litr, hahaha....

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

A mój Tz dziś mega złośliwy jakiś...z jednej strony go rozumiem, bo jest chory, ma nadal 12 drutów w nodze ( tzw. Aparat Ilizarowa)...w przyszłym tygodniu idzie do szpitala i pewnie się tym denerwuje...zresztą ją też...i puenta jest taka, że awantura gotowa...o byle co...o zapach rosolu, który mnie doprowadzą do wymiotow, albo o kaszanke, która wg mnie jest stara, wg niego nie śmieszne i zarazem przykre...poszedł do garażu, otwarł sobie piwko i mnie olal....a ją bym go najchętniej zabiła w efekcie wtedy przed ciążą byłam jakąś taka mniej porywacza, choć suma-sumarum w ciazy mimo wszystko spokojniejsza...nie umiem tego ogarnąć
Może jakoś naprawimy swe relacje w ten weekend ? Mamy 1- wsza rocznicę ślubu. Niektóre z Was mają to za sobą, wiec napiszcie jak ją spedziliscie
Dobranoc

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.

Edytowane przez agoola83
Czas edycji: 2013-06-11 o 00:26
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 00:53   #2480
aira
Raczkowanie

GG do aira

Ja też dzisiaj kisiłam ogórki na razie tylko 6 kg. Nie przepadamy za małosolnymi, lubimy te dobrze ukiszone "kwachotki"
Ja co prawda nie mam jazd z przeszkadzającymi zapachami itd. ale od jakiegoś czasu wkurza mnie wszystko. Coś co kiedyś bym zbagatelizowała, dziś potrafi mnie rozsierdzić. Mój Mężu jakoś nie potrafi tego zrozumieć i widzę, że ma do tego podejście takie, że trzeba jakoś ten okres przetrzymać, natomiast nie zadaje sobie raczej trudu, żeby mi tych nerwów oszczędzić, jeśli w danym momencie ich przyczyną jest on sam
Wymyśliłam, że kobiety powinny rodzić dziewczynki, a faceci chłopców- byłoby sprawiedliwie i płeć byłaby wiadoma od razu kto jest za?

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 04:55   #2481
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
jakie słodkie zwierzaczki

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

jasne, że powinna iśc do lekarza, nie wiadomo skąd te krwawienia i koniecznie trzeba to sprawdzić
dzwoniła a lekarka "pani decyduje czy chce pani przyjechać-nie moge pani powiedzieć czy powinna zjawić sie pani na badaniu" Ale pojechała -jest w domu wszystko OK

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Kluska- dopiero teraz zobaczyłam, że jutro masz USG, ja też
ja mam w srode USG

kefii super ,ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

O to zupełnie jak mój mąż, też często mówi, że on przyznaje, iż jest sprawcą "całego zamieszania", ale stało się to przy mojej entuzjastycznej zgodzie
haha mój mówi dokładnie tak samo
Cytat:

ogólnie czuje,ze to dziewczynka-przyjaciółka,koleżanka i TŻ też mówią "jej"nie zwracając chyba nawet uwagi,ze używają damskiego odpowiednika

ja się ciesze ,ze jutro wreszcie 1 wizyta-boli mnie często brzuch jak na @czasem dość mocno,czasem lżej. Ciekawe,czy będzie coś widać-wchodzę jutro w 6tydzień.Wczoraj poszłam spać o 17 na noc wstałam o 4 ja Tż do pracy się szykował

ile pijecie kawy dziennie?ja pije kawo-bawarkę. 1 lub 0,5lyzeczki kawy i pol kubeczka wody pol mleka-pije 1--2max.

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-06-11 o 05:01
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:10   #2482
OlusiaS
Wtajemniczenie

Lejdi_aga zazwyczaj pije jedna kawę dziennie z niecala lyzeczka cukru i duża ilością mleka .wczoraj wypilam jeszczce jedna o 19,bo od nadmiaru informacji bolała mnie głowa .

W pierwszej ciąży mogła jeść wszystko,w drugiej (tylko nie pamietam od kiedy) odrzucilo mnie od mięsa .odzywialam sie samymi warzywami (za owocami nie przepadam),a pod koniec ciąży na śniadanie,obiad i kolacje praktycznie same słodycze ,troszkę warzywek...
Stary 2013-06-11, 08:18   #2483
ajakasia
Raczkowanie

Talking Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
Wymyśliłam, że kobiety powinny rodzić dziewczynki, a faceci chłopców- byłoby sprawiedliwie i płeć byłaby wiadoma od razu kto jest za?
jestem za
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:56   #2484
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
ile pijecie kawy dziennie?ja pije kawo-bawarkę. 1 lub 0,5lyzeczki kawy i pol kubeczka wody pol mleka-pije 1--2max.
Normalnie nie pije. "Oszczedzam" limity na dni, kiedy mam ogromna ochotę na mrożona kawę
Stary 2013-06-11, 09:08   #2485
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam w srode USG

kefii super ,ze wszystko ok

Trzymam kciuki

Dzieki tak sie ciesze ze wszytko idzie ładnie bo mam dosc złych wiadomosci.
Wogóle to uwielbiam mojego lekarza powiedzialam mu o mdlościach i o zemdlenich co mi sie zdarzyło 3 razy. Powiedział ze taki mój urok i zebym unikała tłumów a jak tylko cos czuje ze nie bardzo to szybko usiasc i woda. Mam brać witaminki dla kobiet w ciazy.
Wogóle to sam mój lekarz wczoraj odetchnął z ulga jak zobaczył serduszko. Obydwoje z mężem to zauważliśmy. Pokazał wszystko ładnie mojemu mezulkowi ja juz nie raz miałam usg i mniej wiecej widze i szybko odgaduje co i jak a mój maz wczoraj tak sie wpatrywal w ten moitor jak w obrazem. Ryczałam jak bóbr a lekarz tylko ze mam sobie popłakac jak mi tak lepiej. A i oczywiscie sie nie stresowac bo to dla mnie i dla dziecka niebezpieczne. Jak juz jest bardzo stresowo to mam kupic sobie w aptece jakis syrop uspakoajajcy (nie pamietam nazy) i wziasc.
Ciesze sie jak małe dziecko

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 09:10   #2486
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:
ja mam w srode USG

tzn. jutro ? ja jutro mam wizytę u gina i znając życie USG też ... 10 tydzień, to już pewnie będzie fajnie widać

Ja wypijam 2 kawy z ekspresu takie o poj. 120 ml + ok. 30 ml mleka.
nie lubię słabej kawy i dlatego staram się ją teraz popijać wodą, żeby obniżyć finalnie jej moc.

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 09:13   #2487
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

U mnie jeden dzień lepiej...drugi gorzej...dziś mam zawroty głowy i troche mnie mdli z rana
Takiego smaka mi narobiliscie że gotuje pomidorówke dziś na obiadZaraz lece do pracy a mi sie dzis strasznie nie chce....nie wiem jak przetrwam dzisiejszy dzień
Miłego Dnia
Stary 2013-06-11, 09:19   #2488
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Może jakoś naprawimy swe relacje w ten weekend ? Mamy 1- wsza rocznicę ślubu. Niektóre z Was mają to za sobą, wiec napiszcie jak ją spedziliscie
Dobranoc
my byliśmy w Zakopanem - polecam
Cytat:
ja piję jedną słabiutką, z jednej łyżeczki i z mlekiem

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 10:07   #2489
magnusia
Zakorzenienie

Hej kobitki

Co do kawy piję tak jak piła jedną Z mlekiem.

Kurcze denetwuje się przed usg........
Stary 2013-06-11, 10:12   #2490
mezaga
Zakorzenienie

Wreszcie nadrobiłam
Wczoraj po wizycie od razu wzięłam się za pakowanie i nie włączałam już komputera. Dzisiaj musimy wynieść resztę mniejszych rzeczy a jutro przyjdą pomóc nam panowie wynieść gabarytowe rzeczy - pralka, lodówka, meble z kuchni i sypialni. Jutro już trzeba będzie spać w nowym miejscu
No ale ja nie o tym chciałam. Wizyta ok, robal nadal jest i podobno ma się dobrze (znaczy się żyje). Ma 14 mm. Badania krwi i moczu ok, założoną mam już kartę ciąży i wyznaczoną wizytę następną na 5 lipca. Mam też umówić się na USG genetyczne na tydzień pomiędzy 8 a 13 lipca.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości