|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Może okaże sie juz za tydzien
|
|
#2462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ja zmienilam lekarke,bo z poprzedniej bylam niezadowolona.Tzn o wszystko trzeba bylo pytac,nic sama od siebie nie dodala.Mam nadzieje,ze ta bedzie ok,bo z polecenia |
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2465 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
http://trendz.pl/files/imagecache/sk...3e1ad44d58.jpg Jak bylam w 6 misiacu w takiej bluzce to ludzie nie wiedzieli,ze jestem w ciazy ![]() Cytat:
Ty mowisz powaznie,ze jak mialas 5 miesiecy karmili cie parowkami Przeciez to najgorsze smieci,a takie dziecko to dopiero zaczyna miec rozszerzana diete...
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-06-10 o 21:28 |
||
|
|
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
duzo zalezy od sprzetu lekarza.moja miala dosc stary i dopiero w 20 tyg. mi powiedziala,co bedzie.
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak a 99% dowiedziałam sie w 22 tygodniu, bo za każdym razem chował jajka i nie chciał pokazac
|
|
|
|
#2468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ginka musiala niezle sie nagimnastykowac,zeby cos zobaczyc i stwierdzila na 70%,ze dziewczynka.A chlopak dosc szybko sie pokazal,potem zamienil na chwile w dziewczynke,ale na nastepnym usg znowu okazal sie facetem .
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doweim sie koło połowy ciazy wcze3sniej nie chce lekarz probowac Pewnie jak nie bardzo ci pasowała to trzebva zmienic |
|
|
|
|
#2470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do płci, to ja mam przeczucie na synka, ale nie wiem, czy się sprawdzi. Zresztą dla mnie wszystko jedno, co będzie, byle było zdrowe i "ładnie papało", jak mówi mój mąż.
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja marze o drugim synku, ale mąż o córeczce. Także wychodziłoby na to, że teraz musi sie spełnić życzenie meża bo moje sie spełniło za pierwszym razem ![]() Perfuzja mówiłaś o tych wzdęciach, że masz i że tak dziwnie Cie brzuch pobolewa przez to - mam to samo. Masakra Espumisan chyba można w ciąży jesc, ale to chyba. Wiem, że przy karmieniu piersią można Zmykam do łóżka, uraczyłam sie jeszcze przed chwilą paroma kostkami czekolady, bo mam chęć straszną na słodkie |
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zdziwiło mnie, ze potencjalnie usg ma miec wpływ na osobę wykonującą. W ulotce espumisanu jest, ze wolno w ciazy. Jutro chyba kupię, bo normalnie mnie rozsadzi
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
trwało to ok 2 tygodnie, myślałam że ze stresu bo w weekend nie bolało, ale samo przeszło. Teraz zdarza się może raz na tydzień, ale to jak zjem coś niedobrego.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po raz kolejny po dłuuuuuuuuuugiej przerwie.
Nie zaglądałam na forum bo dopadły mnie straszne mdłości i wymioty ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Chodziłam jak balon i do tego pobolewał mnie brzuch ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Ja też wyczytałam w ulotce, że można go stosować, a co innego usłyszałam w aptece, więc sobie darowałam. |
|
|
|
|
#2475 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A skoro na ulotce jest,ze bezpieczny to ja mysle,ze mozna temu zaufac,bo producenci raczej dmuchaja na zimne i gdyby moglo zaszkodzic napisaliby,zeby nie uzywac w ciazy. Wspolczuje ci zlego samopoczucia,dobrze ze jest juz lepiej!
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet na głupiej witaminie c jest napisane, zeby w ciazy skonsultować z lekarzem.
|
|
#2477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostałam leki na wymioty dla kobiet w ciąży - a w ulotce - żeby nie stosowały kobiety w ciąży. Lekarz od razu mnie poinformował o tym fakcie i dał wykaz leków które można stosować w ciąży, ale z zaznaczeniem, że nie ma przeprowadzonych badań jak działają na płód. Ja nie kwestionuję tego, że nie można go brać, Ja jestem z osób, które wolą naturalne sposoby zwalczania problemu i w tym przypadku pomógł mi jogurt, który pobudził do działania wszystkie możliwe narządy wewnętrzne ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-06-10 o 23:16 |
||
|
|
|
#2478 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyznam, ze moje wyobrażenia (pół żartem, pół serio) wybiegają dość daleko dla przykładu, ze mamy wreszcie trzeciego do tysiąca bo wedwoje gra się słabo ![]() ![]() A poważnie, to moja wizja jest daleka od idealizowania. Zdaje sobie sprawe z trudu i masy nieprzewidzianych sytuacji, które mogą sie wydarzyć. Łapie się na tym, ze wszędzie gdzie dostrzegam pitencjalne zagrożenia czychające na małe ciekawskie dziecko, już w głowie snuję rozwiązania. Wiadomo, nie jestem w stanie przygotować się na wszystko, ale nie widzę wszystkiego w samych różowych barwach. Jednak z początkowych barw szarawych, widzę coraz więcej kolorów. Cytat:
az tak bardzo ewoluowal jak ewoluowaly ksiazkowe zalecenia, wiec pstanowila sie ich sztywno nie trzymac i dawac mi to, po co sama sięgalam. Jak poczulam parówe i ewidentnie chcialam sprobowac, to mi mama rozgniotla widelcem kawalek, pomielilam jezorem i zadowolona otworzylam buzie po jeszcze, to nie bedzie mi żałować taka byla jej filozofia i nie mam jej tego za zle nie jadlam ich kilogramami przeciez i dieta nie skladala sie z samych parówek, chetnie też dzioba otwieralam do marchewki z jablkiem i pewnie do wielu innych rzeczy, jednak w pamieci mamy utkwily parówki, bo to nietypowa historia i chetnie wspominana w rodzinnym gronie.
|
|
#2479 |
|
Raczkowanie
|
PYSZNE CIASTO MIGOTKO!!!!
A poza tym, to w ciągu ostatnich kilku dni zakisilam 15kg ogórków, z tego 10kg w beczce, już smakują nam malosolne pozostale 5kg do słoików, z curry, papryka, na ostro zajęło mi to 3 popołudnia dziś czułam się wyjątkowo dobrze, wiec zrobiłam porządki w naszych zapasach mój mąż uwielbia kupować wszystko hurtowo, wiec mieliśmy mnóstwo ziemniaków, to je ugotowalismy i ukulalam pół zamrażarki klusek z 3 kg jabłek, pomarańczy, brzoskwin i morelek zrobiłam sok...i mam teraz niestety straszna biegunkę masakra...faktycznie, tak jak którąś z Was pisała-świeżo wyciągnięte sok z jabłek pobudza perystaltyke. Ją go wypilam prawie litr, hahaha....---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- A mój Tz dziś mega złośliwy jakiś...z jednej strony go rozumiem, bo jest chory, ma nadal 12 drutów w nodze ( tzw. Aparat Ilizarowa)...w przyszłym tygodniu idzie do szpitala i pewnie się tym denerwuje...zresztą ją też...i puenta jest taka, że awantura gotowa...o byle co...o zapach rosolu, który mnie doprowadzą do wymiotow, albo o kaszanke, która wg mnie jest stara, wg niego nie śmieszne i zarazem przykre...poszedł do garażu, otwarł sobie piwko i mnie olal....a ją bym go najchętniej zabiła w efekcie wtedy przed ciążą byłam jakąś taka mniej porywacza, choć suma-sumarum w ciazy mimo wszystko spokojniejsza...nie umiem tego ogarnąć![]() Może jakoś naprawimy swe relacje w ten weekend ? Mamy 1- wsza rocznicę ślubu. Niektóre z Was mają to za sobą, wiec napiszcie jak ją spedziliscie Dobranoc
16.06.2012r. ![]() Edytowane przez agoola83 Czas edycji: 2013-06-11 o 00:26 |
|
|
|
#2480 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dzisiaj kisiłam ogórki
na razie tylko 6 kg. Nie przepadamy za małosolnymi, lubimy te dobrze ukiszone "kwachotki" Ja co prawda nie mam jazd z przeszkadzającymi zapachami itd. ale od jakiegoś czasu wkurza mnie wszystko. Coś co kiedyś bym zbagatelizowała, dziś potrafi mnie rozsierdzić. Mój Mężu jakoś nie potrafi tego zrozumieć i widzę, że ma do tego podejście takie, że trzeba jakoś ten okres przetrzymać, natomiast nie zadaje sobie raczej trudu, żeby mi tych nerwów oszczędzić, jeśli w danym momencie ich przyczyną jest on sam Wymyśliłam, że kobiety powinny rodzić dziewczynki, a faceci chłopców- byłoby sprawiedliwie i płeć byłaby wiadoma od razu kto jest za?
|
#2481 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam w srode USG ![]() kefii super ,ze wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ogólnie czuje,ze to dziewczynka-przyjaciółka,koleżanka i TŻ też mówią "jej"nie zwracając chyba nawet uwagi,ze używają damskiego odpowiednika ja się ciesze ,ze jutro wreszcie 1 wizyta-boli mnie często brzuch jak na @czasem dość mocno,czasem lżej. Ciekawe,czy będzie coś widać-wchodzę jutro w 6tydzień.Wczoraj poszłam spać o 17 na noc ![]() wstałam o 4 ja Tż do pracy się szykowałile pijecie kawy dziennie?ja pije kawo-bawarkę. 1 lub 0,5lyzeczki kawy i pol kubeczka wody pol mleka-pije 1--2max. Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-06-11 o 05:01 |
|||
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
Lejdi_aga zazwyczaj pije jedna kawę dziennie z niecala lyzeczka cukru i duża ilością mleka
.wczoraj wypilam jeszczce jedna o 19,bo od nadmiaru informacji bolała mnie głowa .W pierwszej ciąży mogła jeść wszystko,w drugiej (tylko nie pamietam od kiedy) odrzucilo mnie od mięsa .odzywialam sie samymi warzywami (za owocami nie przepadam),a pod koniec ciąży na śniadanie,obiad i kolacje praktycznie same słodycze ,troszkę warzywek...
|
|
|
|
#2483 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki
Dzieki tak sie ciesze ze wszytko idzie ładnie bo mam dosc złych wiadomosci. Wogóle to uwielbiam mojego lekarza powiedzialam mu o mdlościach i o zemdlenich co mi sie zdarzyło 3 razy. Powiedział ze taki mój urok i zebym unikała tłumów a jak tylko cos czuje ze nie bardzo to szybko usiasc i woda. Mam brać witaminki dla kobiet w ciazy. Wogóle to sam mój lekarz wczoraj odetchnął z ulga jak zobaczył serduszko. Obydwoje z mężem to zauważliśmy. Pokazał wszystko ładnie mojemu mezulkowi ja juz nie raz miałam usg i mniej wiecej widze i szybko odgaduje co i jak a mój maz wczoraj tak sie wpatrywal w ten moitor jak w obrazem. Ryczałam jak bóbr a lekarz tylko ze mam sobie popłakac jak mi tak lepiej. A i oczywiscie sie nie stresowac bo to dla mnie i dla dziecka niebezpieczne. Jak juz jest bardzo stresowo to mam kupic sobie w aptece jakis syrop uspakoajajcy (nie pamietam nazy) i wziasc. Ciesze sie jak małe dziecko |
|
|
|
#2486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie lubię słabej kawy i dlatego staram się ją teraz popijać wodą, żeby obniżyć finalnie jej moc.
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jeden dzień lepiej...drugi gorzej...dziś mam zawroty głowy i troche mnie mdli z rana
![]() Takiego smaka mi narobiliscie że gotuje pomidorówke dziś na obiad Zaraz lece do pracy a mi sie dzis strasznie nie chce....nie wiem jak przetrwam dzisiejszy dzień![]() Miłego Dnia
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
![]() Co do kawy piję tak jak piła jedną Z mlekiem. Kurcze denetwuje się przed usg........
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie nadrobiłam
![]() Wczoraj po wizycie od razu wzięłam się za pakowanie i nie włączałam już komputera. Dzisiaj musimy wynieść resztę mniejszych rzeczy a jutro przyjdą pomóc nam panowie wynieść gabarytowe rzeczy - pralka, lodówka, meble z kuchni i sypialni. Jutro już trzeba będzie spać w nowym miejscu ![]() No ale ja nie o tym chciałam. Wizyta ok, robal nadal jest i podobno ma się dobrze (znaczy się żyje ). Ma 14 mm. Badania krwi i moczu ok, założoną mam już kartę ciąży i wyznaczoną wizytę następną na 5 lipca. Mam też umówić się na USG genetyczne na tydzień pomiędzy 8 a 13 lipca.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

.

16.06.2012r. 

Przeciez to najgorsze smieci,a takie dziecko to dopiero zaczyna miec rozszerzana diete...

trwało to ok 2 tygodnie, myślałam że ze stresu bo w weekend nie bolało, ale samo przeszło. Teraz zdarza się może raz na tydzień, ale to jak zjem coś niedobrego.

wstałam o 4 ja Tż do pracy się szykował
.odzywialam sie samymi warzywami (za owocami nie przepadam),a pod koniec ciąży na śniadanie,obiad i kolacje praktycznie same słodycze
,troszkę warzywek...