![]() |
#1051 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() Fewcia, Onaella miało być na priv ale ostatecznie wrzuciłam do k |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przesyłam Ci energię pozytywną przez łącza internetowe, niech moc będzie z Tobą i raport w mig napiszesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez siedze nad raportem i prezentacja i notatkami do dwóch egzaminów i tak mi się niechcesieminiechcemisiee eeeee!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
szaja gdzie jestes? 7.30 rano, to chyba juz nie spisz? ;-)
Dziendoberek! nawijko jeszcze ja chce byc tylko kp, poki Yae nie skonczy pol roku. Bedzie to akurat pod koniec sierpnia, czyli juz nie bedzie takiego zagrozenia psuciem sie zywnosci i zatrucia pokarmowego. debrah Yae zasypia sama, ale tylko na noc. W dzien w domu nie pospi. Tyle, ze ona jest jedna z najmlodszych na watku. cala walcz o swoje!! onaella jak to w ogole mozliwe, ze nie wiedza, co jest Wiktorkowi? wisienko ja tam sie nie znam, ale czy przypadkiem Pola ostatnio nie spocila sie bardzo? Mnie to wyglada na skore podrazniona potem... blogerko zazdroszcze mozliwosci zostawienia dziecka z kims. Chyba juz ta swiadomosc wiele daje. Marze, zeby moc komus Yae chociaz na chwile oddac pod opieke. Bede sie chwalic!! Yae spala ciagiem 10,5h! Szkoda, ze nie wykorzystalam lepiej tego czasu... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-06-10 o 23:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | ||
Zakorzenienie
|
Hola, hola, ja od kilku dni o tym zrzedze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To jednak troszke Was jest - laurka, Lady, szklanka, Kija, meneq ![]() meneq, ile? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
średnio wygodnie, bo nienawidzę spać na plecach ale wyjścia brak. Nie umiem się wygodnie ułożyć i karmić leżąc na boku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Są, są... zdarzyło się kilka razy, że trzeba było usypiać na ręcach ale to ze 3 razy może i pojedyńcze przypadki, bo już następnego dnia szła sama spać... usg bioderek da się na fundusz.. my tak chodzimy... co do główki tonie wiem, chodzimy do neurologa na fundusz ale już usg przezciemiączkowe główki kosztuje nas 50zł.. dodam, że w tym samym miejscu... zostało mi niewiele do nadrobienia, ale idę już spać.. jutro też jest dzień... kolorowych snow... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() O, to nie wiedziałam że masz blisko do mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41256433]ja bym poszła sobie prywatnie na wizytę do rehabilitanta, by pokazał jak ćwiczyć ![]() Kupiłam, nie podałam jeszcze, ale bez powodu, ot, jakoś mi pod rękę inne wchodziły i tyle. Ano właśnie, nawet na dzieciowym pytałam o to takie same dzieci, ta sama strefa klimatyczna, żarcie takie samo... Ot, chyba tylko fanaberia producentów. ------------------- No i kupiłam Tuli nosidło a w ogóle mama mi zrobiła MEGA niespodziankę, bo chciałam kasę pożyczyć na nie, bo grusza mi nie przyszła jeszcze, a ona stwierdziła, że skoro Agatce wózek kupowała to niech Dorcia się nosi od niej i dała pieniądze. Mamcia, buziak Teraz szukam jeszcze czegoć dla Agatki do wzięcia na wakacje do zabawy, nowego czegoś, coby pypcia nie dostała z nudów jakby lało. Wiecie, wymyśliłam, że kupię jej gumę do skakania :d A, i torebkę sobie w ccc kupiłam jeszcze na chrzest.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak jak myślałam, wczoraj u t. był dym. Do czasu było wszystko super, leżeliśmy sobie z Olim i tżtem na trawce na kocyku, było cieplutko i błogo. Aż pomyślałam, że super byłoby tak częściej... Była z nami moja babcia (aż dziw, że jak otwieram lodówkę to jej tam nie ma ![]() A i tak najbardziej rozwaliła mnie moja babcia, która powiedziała, że rzadko widuje małego, tylko raz w tygodniu! Jasne, w niedzielę cały dzień z nami, a już się dziś na jutro zapowiedziała ![]() ![]() Lecę spać, bo ledwo na oczy widzę, jutro chyba wrzucę fotki bo dziś już nie mam siły ![]() Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-06-11 o 00:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
Nawijko, jesli chodzi o egzamin, to moj brat zawsze mawial ze im wiecej razy zaliczasz tym lepiej umiesz
![]() ![]() Szaja, jak to dwojki.. nie strasz mnie ![]() ![]() I ja musze te kaszki z holle zamoiwc, a niech czekaja na swoja korzysc ![]() Bokeh, pewnie Twoja H dziś ladnie spi, bo Zosia znowu szaleje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Black, pochwal sie jaka fryzke wybralas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Przyłożyłam głowę do poduszki, mała wstała - robi kupę: brzydal: i pospane.
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Debrah
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Rozeznanie
|
Debrah
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Yellow: czemu nie śpisz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Debrah, i jak? O ktorej zasnęłyscie? Mam nadzieje, ze chociaz troche odpoczelas..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A idźźźź ![]() Cytat:
Tak jak mowilam - wszystko wychodzi w praniu ![]() Ojj, co za noc ![]() Kuba zasnal o 21, pobudki o 24, 1, 3:30, 4:30, 5, 6 ![]() Ja nie wiem z czego to dziecko czerpie energie, w dzien tez przeciez spi max 1h-2h. Martwi mnie jedna rzecz. O 5 polozylam go w innym miejscu, budze sie o 6, a on ma pod glowka na przescieradle okragla mokra plame (wielkosci glowki!). I teraz nie wiem czy to dlatego, ze jest goraco, czy przez to, ze przytulalam go przez sen (glowke mial w zagieciu mojego lokcia) czy cos mu dolega.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
Mamy pierwszy obrot z plecow na brzuch!
nawijko mysle, ze sie sie po prostu poci |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
Hej lasencje ale klepie bide bez internetu hahah masakra;p ciągle wyłaczają bo burze itd....
ide nadrabiac a Amelka wlasnie mi qpska wali. Po marchewce z ziemniakiem to taaka bardzo zbitą zrobila, A wczoraj ja wzielam na egzamin ustny ![]() ![]()
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
Gratki! Amelka tak ladnie mamie podpowiadala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie kleiku. Czyli tak naprawdę to żadnych wartości odżywczych za bardzo nie ma, tylko taki zapychacz. Kupię i spróbuję na noc podać bo Igi śpi 3-3,5 godziny tylko bez cyca. Aaa i jeszcze jeśli chodzi o kleik ryżowy to czytałam że jest bardzo dobry do zagęszczania zupek i deserków jak się samemu gotuje.
Cytat:
![]() Cytat:
Co do utwardzacza to nie doradzę bo miałam kilka i nic mnie nie zachwyciło tak że mogłabym z czystym sumieniem polecić. Może Black się wypowie. Cytat:
Przyczepiłam do wózka i Igi czyta na każdym spacerze ![]() Ellmi ja pytałam na szczepieniu o to o u Igorka też czasem główka się poci jak cyca je, zwłąszcza wieczorami. Sprawdziła czy główka twarda i powiedziała że on dużo wysiłku wkłada w to i jest mu gorąco dodatkowo i że nie ma się czym martwić jak główka twarda. A czemu wieczorami akurat? Bo on wtedy jest już mocno zmęczony i kosztuje go to więcej wysiłku. Cytat:
![]() Cytat:
U nas jest szał na to do tego stopnia że nie nadążam łyżeczką machać i to jedyny słoiczek który jak do tej pory Igi zjada cały na raz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() O kurcze, do lekarza leć z nią!
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-06-11 o 07:12 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny współczuję nocek. Mi ta franca zasnąć wczoraj nie chciał to odłożyłam, TZ go klepał po pupie, a ja poszłam myju. przyszłam, a chłopaki kima ![]() pasuje się dziś pouczyć, ale jęczydło od rana ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Wisienko, lekarz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Dzień dobry!
Z moim humorem nic nie lepiej,ale nie będę Was zanudzać. Dziękuje za wszystkie miłe słowa ![]() Tz wyjechał w delegacje więc znowu jestem sama. ![]() Niunia Zasnela wczoraj o 21 a o 23 już gadala,nie mogłam jej uśpić. Debrah dziewczynoTy się wykonczysz! Powiedzcie mi czy to się kiedyś unormuje? Czy Blanka przespi dłużej niż dwie godziny w nocy? Powiem Wam że w takich chwilach mam myśli żeby ją odstawic od piersi,żeby TZ mógł się Nią zająć w nocy. ![]() ![]() ![]() Silver miałam już Ci kiedyś pisać,że masz bardzo "ciepła" twarz ![]() ![]() Całą Jula pobija wszystkie dzieci ![]() Pytam jeszcze raz bo chyba Wam umknęło moje pytanie-w jaki sposób smarujecie dzieciom dziąsła? Palcem i całe? Czy tylko z przodu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Aaa i pytanie do Meneq-jak wygląda rozszerzanie diety u Was? Tzn z Japonii? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
hej babeczki
starszak do szkoły wyprawiony, młody gada do oballa a ja zbieram się powoli do roboty mam pytanie- jak podać dziecku żóltko? bo nie chce dawać do zupki- może być na miękko np z ziemniaczkiem? czy lepiej na twardo ugotować żółtko i podać przetarte? hehhe u mnie to samo, moj TZ ostatnio chipsa jadł i mówił,że maly tak na niego patrzył,że aż mu się głupio zrobiło ![]() Blogerko- co do zostawiania dzieci, pierwsze zostawiłam jak miał 18 miesięcy ![]() ![]() dośwadczenie nauczyło mnie,że liczy się jakoś macierzyństwa a nie godziny przesiedzianymi przy dziecku, lepiej ten czas poświęcać żeby naprawdę być a przy tym realizować siebie i uśmiechać się a nie zmęczona i wkurzona siedzieć i burczeć na dziecko |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pierwszy ogien ida weglowodany, zaczyna sie od ryzu, makaronu udon, pieczywa i ziemniakow. Pozniej wprowadza warzywa zielonolistne, np szpinak, pozniej bulwiasto-korzenne o delikatnym smaku i malej ilosci marchew, rzepa japonska, dynia, kolejno owoce malo kwasne: jablka, truskawki, brzoskwinie i banany. Kiedy juz dziecko w miare przyzwyczai sie do jedzenia, to wprowadza sie produkty bialkowe: tofu, ryby o bialym miesie i jogurty. Zawsze zwraca sie uwage, zeby podawac produkty sezonowe uprawiane w okolicy. jest pelno przepisow i jest w czym wybierac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my przy Dawidzie jedzenia nie uświadczymy, bo tak się gapi, że obżałuje i zaraz spadnie. Ostatnio wzięłam sobie ciastko jak go miałam na rękach to mi je wyrwał i rzucił na ziemię ![]() co do żóltka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas znowu LEJE! Mam dość tej pogody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Można ten rodzicielski dzielić na 3 części ale żadna część nie może być krótsza niż 8 tygodni i musi być w tygodniach a nie dniach np. 10 tygodni, 8 tygodni i 8 tygodni. Ale cudny uśmieszek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() O jacież pierdziele co za ... (wykropkuję o by mnie z forum wywalili za takie słownictwo. Nie mieści mi się to w głowie i jestem w takim szoku że sobie chyba nie wyobrażasz ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
marsi zdecydowanie zoltko podalabym na twardo. Balabym sie zatrucia takim na miekko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.