Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 23:01   #871
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Super, mi sie bardzo podobaja takie suknie Z reszta te "ciazowe" sa naprawde piekne

Ja znalazlam roznie, ze preferuja 20-26 tydz albo nawet 28-32, ale ja na serio chyba nie wytrzymam i po prostu pojdziemy w tym 20 tyg. i tyle
Ja ide jutro , czyli bedzie to juz zaczety 25 tydzien . Dam znac co z tego wyszło ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 23:03   #872
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wlasnie poczulam 2 kopy pod ręką. A przy moich zwałach tłuszczu to takie słodkie . Choć ruchy czuć od dawna to takie zewnętrzne są ponadprzeciętnie wyjątkowe

Cudowne uczucie Ja już czuję regularnie po kilkanaście razy na dzień, tak nisko w dole brzuchu. Nawet widziałam jak się brzuch rusza przy mocniejszym kopniaku Ginekolog nie chciała wierzyć, że pierwszego kopniaka wyczułam w 17 czy nawet 16 tygodniu, chociaż mówiła że szczupłe dziewczyny mogą czuć wcześniej.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Chyba normalne...ja czasem przy smarkaniu mam takie żyłki krwi, ale nie jest tego dużo.
Ja mam to samo

W ciąży cały czas mam katar i nos zatkany

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile się czeka na wyniki toksoplazmozy IgG i IgM? Bo ostatnio nie zrobiłam: zwyczajnie mi zapomnieli w punkcie pobrań oznaczyć I muszę powtórzyć i zjawić się z wynikiem na wizycie 17.06. Jak zrobię w środę to zdążą być? Czy jakoś się długo na to czeka?
Przeważnie czekam około tygodnia

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Trzymajmy sie razem ja mam 11,5
Zazywam witaminki, ascofer (zelazo) i do tego dieta bardzo bardzo bogata... watrobka, buraczki, kaszanka na pierwszym miejscu!
Z tego co czytałam wątróbki nie można zbyt często, chyba raz na miesiąc Za burakami nie przepadam, ale mama się uparła że zrobi barszcz na tygodniu. Ciekawa jestem jak te tabletki podziałają, u siostry podniosły hemoglobinę z coś ponad 11 do ponad 13 więc ładnie. Dam znać za miesiąc

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Sporyy mi sie podoba .. Mojego niechcialybyscie widziec ;D
Chciałybyśmy

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
No ja czekam i tak czuję, że dziewczynka, jakoś nawet nie przechodzi mi prez myśl chłopak jakoś tak, będę troszkę zawiedziona jak będzie chłopak
Ja już nie wiem co chciałabym, raz mam w głowie dziewczynkę, raz chłopca. Będę się cieszyć z tego co los przyniesie

Piękne macie brzuszki

Mój w 15 i 18 tygodniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24.jpg (28,1 KB, 52 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 23:05   #873
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Trele moja była z tych małych i 1100 miała w 31 tygodniu jakoś.

W 25 byłam w szpitalu i się cieszył bo przekroczyła magiczne 500g w razie konieczności ratowania.

Ratuja dzieci od 500g ?? Ciekawe ile moja dzidzia wazy .. Ostatnio mowiono mi ze jest w normie ale do malych nie nalezy , wiec chyba w tej gornej normie ;D

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-10, 23:13   #874
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Miałam dzisiaj taką ochotę na te paluchy http://www.thermoprzepisy.pl/wp-cont...2/paluszki.jpg zaszłam do sklepu, patrzę zadowolona że leżą dwa ostatnie a tu jakaś babka wyszła z drugiej strony i je wzięła

Stary 2013-06-10, 23:15   #875
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Piękne macie brzuszki

Mój w 15 i 18 tygodniu
Ja albo nos zatkany albo leci jak z kranu

Twój tez piękny
Stary 2013-06-10, 23:19   #876
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ja albo nos zatkany albo leci jak z kranu

Twój tez piękny
Identycznie jak u mnie

Muszę się wybrać na stanikowe zakupy, wszystkie co mam są na mnie za małe

Stary 2013-06-10, 23:24   #877
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj strasznie rozczarowana byłam na USG, mam skończony 18 tydzień, a ja robię USG raz na miesiąc. Wiec akurat dziś tak jakoś wypadło, no i lekarz mówi, że to będzie USG kontrolne i USG połówkowe. Badanie mi robił lekarz, którego wcześniej nie widziałam na oczy, w sumie to się cieszyłam, no bo chyba lepiej jest żeby różne osoby sprawdzały, żeby nic nie przeoczyć.

No ale okazało się, że badanie wyszło strasznie . To znaczy lekarz po kolei wszystko sprawdza i gada dużo, żartuje, nagle przy sercu milknie, przekręca do siebie monitor i studiuje w milczeniu. Po czym stwierdził, że to nie tak że on coś widzi złego, ale po prostu nie widzi tego serca dokładnie bo jest jeszcze za wcześnie . No ale na wynikach napisał że położenie i wielkość prawidłowa, czterojamowe, zwrócone w lewą strone, prawidłowe odejścia pni tętniczych, obraz 3 naczyń śródpiersia prawidłowy. No ciekawe, niby nic nie widzi a wszystko zobaczył Oczywiście bardzo mnie zaniepokoił

Poza tym zapytaliśmy o płeć. Wcześniej w 3 tygodniu miałam dwa razy USG prenatalne no i obaj lekarze niezależnie powiedzieli, że to chyba chłopak. No gdyby to była opinia jednego lekarza to bym się tak do tego nie przywiązywała, bo wiadomo że to wcześnie i nie za bardzo widać. No ale że dwóch to samo powiedziało, to już zaczęliśmy dziecko traktować jak synka . No a lekarz dziś powiedział że penisa nie widzi. I zapytał czy wcześniej były wskazania na płeć, powiedziałam, zapytał o nazwisko lekarza który robił USG....no i stwierdził, że skoro tamten widział penisa to może tak być, bo tamten lekarz się pasjonuje badaniami USG no więc teraz zupełnie nic nie wiem, bo ani nie potwierdził dziewczynki ani chłopaka

No i jeszcze zapytałam bo wydaje mi się że zaczęłam czuć ruchy dziecka, a on na to że to jeszcze za wcześnie i nie powinnam czuć

No i na koniec jeszcze TŻ mi kazał zapytać, ale to tak zupełnie na marginesie, czy są jakieś przeciwwskazania do podróży samolotem w ciąży, no i dostałam cały wykład na temat potencjalnej szkodliwości takich podróży co mnie już zupełnie dobiło

No i na koniec powiedział, że zaleca kolejne badanie za cztery tygodnie, ale po co to badanie dziś jak nic nie widać . Jestem załamana

Chciałam zapytać, w którym tygodniu was lekarze umawiają na USG połówkowe?
Ja mialam w 20 tyg. Ale tutaj praktykuje sie miedzy 18 a 24 wiec rozbierznosc duza .. Dziwny ten lekarz .. Zalecil Ci kolejna wizyte za 3tyg? U siebie? Czy u poprzedniego? Ja w tej sytuacji bylabym zdezorientowana zdrowo mam nadzieje ze jutro jakis geniusz nie wpadnie na pomysl oznajmic mi ze to nie Maja , to Marian

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Miałam dzisiaj taką ochotę na te paluchy http://www.thermoprzepisy.pl/wp-cont...2/paluszki.jpg zaszłam do sklepu, patrzę zadowolona że leżą dwa ostatnie a tu jakaś babka wyszła z drugiej strony i je wzięła
Niech ja zjedza biale myszy ) zeby ciezarnej podbierac ? I to jedzenie w dodatku ;D

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-10, 23:29   #878
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Cudowne uczucie Ja już czuję regularnie po kilkanaście razy na dzień, tak nisko w dole brzuchu. Nawet widziałam jak się brzuch rusza przy mocniejszym kopniaku Ginekolog nie chciała wierzyć, że pierwszego kopniaka wyczułam w 17 czy nawet 16 tygodniu, chociaż mówiła że szczupłe dziewczyny mogą czuć wcześniej.

Ja mam to samo

Z tego co czytałam wątróbki nie można zbyt często, chyba raz na miesiąc Za burakami nie przepadam, ale mama się uparła że zrobi barszcz na tygodniu. Ciekawa jestem jak te tabletki podziałają, u siostry podniosły hemoglobinę z coś ponad 11 do ponad 13 więc ładnie. Dam znać za miesiąc

Chciałybyśmy

Ja już nie wiem co chciałabym, raz mam w głowie dziewczynkę, raz chłopca. Będę się cieszyć z tego co los przyniesie

Piękne macie brzuszki

Mój w 15 i 18 tygodniu
I na to też chyba nie ma reguły :/
Niewielka różnica jeśli chodzi o brzuszek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-06-10 o 23:32
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 23:41   #879
De28
Wtajemniczenie

Nie umiem sie do was wbic i za wami nadazyc
Ryba-wspolczuje...ale taki stres nie jest dobry ani dla ciebie ani dla dziecka.Pomysl,ze twoje dziecko bedzie mialo teraz aniolka stroza,twoja babcie i ona juz zawsze bedzie sie nia opiekowala.

Mi tez dretwieja rece.Hemoroidy wrocily,pojawily sie po pierwszym porodzie.Ale narazie z nimi spokoj,pomogla dieta bogata w blonnik i owoce.

Maly ostatni tydzien ruszal sie bardzo a teraz od dwoch dni cisza poza jednym kopniakiem.Oszaleje zaraz..

Tez musze wymyslec co z synkiem.Narazie pyta,wie ze tam jest baby,tlumacze mu ze musi byc teraz duzym bratem,czytamy na ten temat ksiazeczki.Zobaczymy jak to bedzie.

Za 10 dni polowkowe,mam nadzieje,ze wszystko jest ok.

Jak tak ogladam wasze brzuszki,to mam watpliwosci czy ja aby blizniakow nie mam.. moj to juz wielkie brzuchol a nie brzuszek.Ciezko mi sie juz chodzi,pojawila sie rwa kulszowa,ciezko siedzi.Dzis po plazy co chwile zadyszke lapalam.A wczesniej bez problemow 15 km biegalam.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 23:56   #880
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ryba-wspolczuje...ale taki stres nie jest dobry ani dla ciebie ani dla dziecka.Pomysl,ze twoje dziecko bedzie mialo teraz aniolka stroza,twoja babcie i ona juz zawsze bedzie sie nia opiekowala.

Mi tez dretwieja rece.Hemoroidy wrocily,pojawily sie po pierwszym porodzie.Ale narazie z nimi spokoj,pomogla dieta bogata w blonnik i owoce.

Maly ostatni tydzien ruszal sie bardzo a teraz od dwoch dni cisza poza jednym kopniakiem.Oszaleje zaraz..

Tez musze wymyslec co z synkiem.Narazie pyta,wie ze tam jest baby,tlumacze mu ze musi byc teraz duzym bratem,czytamy na ten temat ksiazeczki.Zobaczymy jak to bedzie.

Jak tak ogladam wasze brzuszki,to mam watpliwosci czy ja aby blizniakow nie mam.. moj to juz wielkie brzuchol a nie brzuszek.Ciezko mi sie juz chodzi,pojawila sie rwa kulszowa,ciezko siedzi.Dzis po plazy co chwile zadyszke lapalam.A wczesniej bez problemow 15 km biegalam.
A bo wiesz jak człowiek w amoku sie rozpisze....
Oby dolegliwości szybko minęły
Malucha lenistwo ogarnęło jednym słowem
Już koniec urlopu?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 00:04   #881
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam.. moj to juz wielkie brzuchol a nie brzuszekJak tak ogladam wasze brzuszki,to mam watpliwosci czy ja aby blizniakow .Ciezko mi sie juz chodzi,pojawila sie rwa kulszowa,ciezko siedzi.Dzis po plazy co chwile zadyszke lapalam.A wczesniej bez problemow 15 km biegalam.
Ja mam dokładnie to samo uczucie ..
Co do ruchów to też wiem co czujesz .. MI wczoraj mała szalała jak nigdy trochę się przeraziłam bo jedna z moich inteligentnych znajomych nagadała mi głupot na temat nadpobudliwości dzieci w brzuchu , nie będę nawet powtarzac żeby Was nie straszyć ...
Dziś jest cisza .. obstawaim że młoda odsypia , jutro zaczęłabym się martwić .. ale mam skan rano więc mam nadzieję że lekarz naładuje mnie pozytywnie tak żeby starczyło do porodu bo to najprawdopodobniej mój ostatni skan .

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-11, 00:11   #882
De28
Wtajemniczenie

Trele-to zalezy duzo od ulozenia.Ja zawsze czuje nozki malego,wiec jak lezy na wprost.Bo w poprzek wyraznie ma wiecej miejsca i tylko czasem czuje glowke. Na szczescie od 10 minut juz sie rusza.
A jakie glupoty nagadala?Bo moj syn byl bardzo ruchliwy w brzuchu i tak mu zostalo.Z nim nie bylo przerw i ciszy.Ruszal sie tak,ze nie moglam spac.Przewaznie w nocy.Od 28 tygodnia bylo to juz dokuczliwe,bo az bolalo.Walil po watrobie i zoladku i czesto w kregoslup.Zdrowy sie urodzil,choc temperament mu juz taki zostal
Urlopu jeszcze nie koniec.Mamy jeszcze troszke czasu
Rwy pozbede sie pewnie po porodzie.Im dalej,tym bedzie gorzej.Ale tym razem mam zamiar regularnie chodzic na masaze.

Mi to juz obojetna plec.Byle zdrowe

Daniel

Christian
Stary 2013-06-11, 00:22   #883
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co czytałam wątróbki nie można zbyt często, chyba raz na miesiąc Za burakami nie przepadam, ale mama się uparła że zrobi barszcz na tygodniu. Ciekawa jestem jak te tabletki podziałają, u siostry podniosły hemoglobinę z coś ponad 11 do ponad 13 więc ładnie.
Z barszczu to niewielki pożytek ponieważ po gotowaniu zostaje niewiele witamin i to co najważniejsze ucieka. Polecam ci sok wyciśnięty z buraka, pij kilka razy w tygodniu a zobaczysz jak hemoglobina skoczy do góry.Możesz sobie dosłodzić lub zrobić na ostro z chilli , pieprzem itp. Kuracje sokiem z buraków polecamy pacjentką w trakcie chemioterapii i naprawdę przynosi super efekty.

Cytat:
Ciezko mi sie juz chodzi,pojawila sie rwa kulszowa,ciezko siedzi.Dzis po plazy co chwile zadyszke lapalam.A wczesniej bez problemow 15 km biegalam.
Też mam z "wbiciem 'problemy
Kochana jak sobie radzisz z tą rwą ? Ja też mam problemy z kręgosłupem jeszcze z przed ciaży ale w sobotę tak mnie pogięło że ani leżeć ani siedzieć ani stać bo słabo. Poleżałam na twardym łózku przez 2 dni i dziś lepiej ale boję się co bedzie dalej poza tym jak wytrzymam 10 godzin w samolocie . Pomaga mi tylko siedzenie na piłce takiej do porodu bo odciaża odcinek lędźwiowy .
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 00:33   #884
De28
Wtajemniczenie

No jakos sobie radze-masuje,przykladam ciepelko.Ale te masaze mi najbardziej pomagaja a urlopie o nie trudno W tamtej ciazy zemdlalam z bolu,ciezko bylo.Pod koniec ani nie moglam lezec,ani stac,ani chodzic.Normalnie kaleka. Narazie jeszcze jakos sobie radze, choc widze,ze staram sie oszczedzac, a to do mnie niepodobne.

Daniel

Christian
Stary 2013-06-11, 00:40   #885
Nanusia76
Zadomowienie

Miałąs może robiony rezonans przed ciążą? Ja zaraz po urodzeniu dziecka biorę się za swój kręgol bo czasem jak zajedzie po kulszowym to aż nogi podcina Tak pytam o rezonas bo bez tego to nie wiem czy mozna masować.
Stary 2013-06-11, 00:45   #886
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Trele-to zalezy duzo od ulozenia.Ja zawsze czuje nozki malego,wiec jak lezy na wprost.Bo w poprzek wyraznie ma wiecej miejsca i tylko czasem czuje glowke. Na szczescie od 10 minut juz sie rusza.
A jakie glupoty nagadala?Bo moj syn byl bardzo ruchliwy w brzuchu i tak mu zostalo.Z nim nie bylo przerw i ciszy.Ruszal sie tak,ze nie moglam spac.Przewaznie w nocy.Od 28 tygodnia bylo to juz dokuczliwe,bo az bolalo.Walil po watrobie i zoladku i czesto w kregoslup.Zdrowy sie urodzil,choc temperament mu juz taki zostal
Urlopu jeszcze nie koniec.Mamy jeszcze troszke czasu
Rwy pozbede sie pewnie po porodzie.Im dalej,tym bedzie gorzej.Ale tym razem mam zamiar regularnie chodzic na masaze.

Mi to juz obojetna plec.Byle zdrowe
Powiedziała mi że takie nagłe wzmożone ruchy dziecka , szczególnie całodniowe mogą oznaczać że dziecko jest zaplątane w pepowine .. Nawet o tym nie myśle .. Ja bardzo jestem ciekawa jak ona jest ułożona , czasami mi się wydaję ze po prostu wzdłuż i na dole ma nóżki . Ale dość często mam kopniaki przy samym pępku po lewej , więc wtedy myślę że jest jednak odwrotnie ..
Ostatnio spotkałam się też z uczuciem jakby mnie dziecko w doope kopało

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Z barszczu to niewielki pożytek ponieważ po gotowaniu zostaje niewiele witamin i to co najważniejsze ucieka. Polecam ci sok wyciśnięty z buraka, pij kilka razy w tygodniu a zobaczysz jak hemoglobina skoczy do góry.Możesz sobie dosłodzić lub zrobić na ostro z chilli , pieprzem itp. Kuracje sokiem z buraków polecamy pacjentką w trakcie chemioterapii i naprawdę przynosi super efekty.

Też mam z "wbiciem 'problemy
Kochana jak sobie radzisz z tą rwą ? Ja też mam problemy z kręgosłupem jeszcze z przed ciaży ale w sobotę tak mnie pogięło że ani leżeć ani siedzieć ani stać bo słabo. Poleżałam na twardym łózku przez 2 dni i dziś lepiej ale boję się co bedzie dalej poza tym jak wytrzymam 10 godzin w samolocie . Pomaga mi tylko siedzenie na piłce takiej do porodu bo odciaża odcinek lędźwiowy .
Gdzie Ty lecisz 10h samolotem ? Ja nawet nie będąc w ciąży bym nie dała rady

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-11, 00:49   #887
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Gdzie Ty lecisz 10h samolotem ? Ja nawet nie będąc w ciąży bym nie dała rady
Do USA na urlop już w piątek . Ja nie mam problemu z długimi podróżami a poza tym Dreamliner ma sporo miejsca do spacerów tylko żeby mnie doooopa nie bolała to będzie ok.
Stary 2013-06-11, 07:28   #888
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Trele nasze dzieci sa tak male ze pepowina im nie straszna. Zresztą mały odsetek sytuacji jest zagrożeniem.
Alisa tez mna szarpala na prawo i lewo, mala była a jak widać zdrowa jak ryba l.

Nanusia zależy jak robisz barszcz, bo ja już buraków nie gotuje w nim. Moje pieka sie w folii w piekarniku i do zupy ścieram. Potem juz jej nie zagotowuje tylko podgrzewam.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:46   #889
lineczka1989
Zakorzenienie

Witam w 20 tygodniu

ja już po śniadanku, najadłam się jak dzika świnka
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:16   #890
Madzik 89
Zadomowienie

Witam się z rana
Ale u mnie dziś słonecznie

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:

Ja mam to samo

Chciałybyśmy

Piękne macie brzuszki

Mój w 15 i 18 tygodniu
Ale fajniutki brzuszek

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Identycznie jak u mnie

Muszę się wybrać na stanikowe zakupy, wszystkie co mam są na mnie za małe
Na mnie też wszystkie dotychczasowe "spadochrony" są za małe
Biust mi skoczył jak na razie do 80 D

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

O 9 wybieram się na rynek po truskawki i czereśnie
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:35   #891
De28
Wtajemniczenie

nanusia-nie nie mialam
trele-mala sie bawi pepowina jak cos. Moj tez skakal calymi dniami albo nocami i pepowine mial ok
A dzis skoczymy sobie do bayonne.

Daniel

Christian
Stary 2013-06-11, 08:43   #892
aaby
Zakorzenienie

Hello!
Wy już naskrobałyście kilkadziesiąt stron, a ja dopiero witam się w tej części!

Podczytuję Was na bieżąco, ale totalnie nie mam weny pisać Jakiś leń i niechęć mnie ostatnio dopadły
U nas wszystko ok, Jr sprzedaje mamie leciutkie kopniaki, a ja nie mogę się już doczekać wizyty, która dopiero w przyszły czwartek
Dziś za to jadę do lumpka - mam nadzieję, że uda mi się coś złowić

A poza tym macie śliczne brzuszki i bardzo się cieszę ze wszystkich pozytywnych wieści, jakie przynosicie po wizytach!
Przepraszam, że tak ogólnie, ale nie pamiętam, której co dokładnie miałam odpisać

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:46   #893
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Do niektórych poradni trzeba się zapisać. Na stronie diecezji to odkryłam. Ale myślałam, ze zapisy to najdalej na przyszły tydzień.

A w którym miejscu robiliście w Krk?
Na Dobrego Pasterza są dwie parafie i w tych dwóch parafiach robiliśmy, a 3 to u nas we wsi obok w Zabierzowie I żadnego problemu nie było.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Ale się brzusiowo zrobiło Piękne macie brzuszki dziewczyny. Gratuluję córek.

Ja dziś byłam na usg ale pępowina między nogami i lekarz powiedział, że to za wcześnie i nie widzi dobrze, bo za mały jest jeszcze. Mi tam mignął siusiak i jajka ale nie wiem... jakoś nastawiam się na syna po tej wizycie
Hehe... to trzymam kciuki aby się okazało ze to jednak synek
My od początku myśleliśmy ze będzie chłopak, a okazało się, ze jednak dziewczynka

Cytat:
Ja ide jutro , czyli bedzie to juz zaczety 25 tydzien . Dam znac co z tego wyszło ;D

Powodzenia i daj koniecznie znać jak wrócisz

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Do USA na urlop już w piątek . Ja nie mam problemu z długimi podróżami a poza tym Dreamliner ma sporo miejsca do spacerów tylko żeby mnie doooopa nie bolała to będzie ok.
Wow, 10h samolotem - podziwiam Cię My jak lecieliśmy do Portugalii, przesiadkę mieliśmy w Paryżu to po 2,5h to ja już nie wiedziałam co ze sobą zrobić w tym samolocie

Witam z rana
U nas strasznie pochmurnie, wczoraj po ulewie słoneczko nie chce wyjść :/
Nie mam siły na nic, a tu tyle jeszcze załatwiań Nie wiem jak my to ogarniemy do wesela Dla mnie dzień teraz trwa zdecydowanie za krótko
Idę robić kawkę, bo przeca zasnę zaraz przy tym kompie
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 09:05   #894
lubieolowki
Raczkowanie

Czeeeesc Wstalam dzisiaj i tak piekne slonko mnie przywitalo, ze az mam ochote wyjsc na dwor. Niestety dzisiaj caly dzien bede przeznaczac na nauke do egzaminu, wiec chyba nici ze spaceru
Oprocz tego dzisiaj troche mnie scielo i strasznie boli mnie kark i plecy tak, jakbym sie zle ulozyla do spania po prostu - macie jakies sprawdzone sposoby?

Czytam, ze wybieracie sie powoli do lumpkow Jak szukacie rzeczy dla siebie, np. spodni to bierzecie takie zwykle spodnie tylko rozmiarowo wieksze czy udaje Wam sie znalezc typowo dla kobiet w ciazy? Ja szukalam i nic takiego typowo ciazowego nie udalo mi sie znalezc jeszcze Czy wg Was oplaca sie kupic takie nowe, ciazowe spodnie? Jak tak to ile par? Ja pewnie bede miala problem, bo za duzego tylka i bioder jakichs ogromnych nie mam i nie chcialabym nosic samych workow, ktore by mi "figure" zabieraly, a u mnie w rodzinie wszystkie ciotki itd. tak wlasnie robily. Nie chcialabym tez chodzic w legginsach, zwlaszcza, ze koncowka ciazy wypada mi na jesien i zime i chyba tylek by mi omarzl ^^ Takze po prostu ciuchy normalne w wiekszych rozmiarach odpadaja :/ Wiadomo - dresik czy cos jak najbardziej, ale jak bedzie jakies wyjscie do miasta ze znajomymi czy impreza rodzinna to nie chcialabym wygladac jakbym wstala dopiero z lozka

trele
- w takim razie czekam niecierpliwie na sprawozdanie jak pieknie wygladala Twoja dzidzia ^^

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 09:06   #895
Dzastin08
Wtajemniczenie

Witamy się na półmetku ciąży

Ale naskrobałyście... ja wczoraj nadrobiłam co nie co ale nie miałam weny na pisanie...

Rybka, bardzo mi przykro z powodu babci... przytulam Cię
Gratuluję udanych wizyt.
Widziałam też fotki brzuszków- piękne!
Witam nowe mamuśki

U Nas dziś słonecznie więc mam zamiar później na jakiś spacer wybyć... ,widziałam że pisałyście o połówkowym no więc ja będe miała robione jutro czyli w 20t1d

za dzisiejsze wizyty!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-11 o 09:08
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 09:06   #896
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

De ja też mam wielki brzuch. A waga spada. Nie wiem o co chodzi. Pewnie stres.

Ja dziś znów smutasnie.
Koło 16.30 mamy wizyte.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 09:08   #897
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wpadłam się tylko przywitać.
Od wczoraj czuję się jakoś dziwnie, boli mnie żołądek i mnie mdli
W ogóle mam ogroooomną ochotę na truskawki ale mam zakaz bo rodzice stwierdzili że przez te deszcze są spryskane jakimś środkiem na grzyba i to mi wczoraj mogło zaszkodzić .

Humoru też u mnie brak, wszystkim się przejmuje za bardzo i noce mam po części nieprzespane, oczywiście w TŻcie zero wsparcia i zrozumienia...

Udanych wizyt !
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 09:10   #898
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
De ja też mam wielki brzuch. A waga spada. Nie wiem o co chodzi. Pewnie stres.

Ja dziś znów smutasnie.
Koło 16.30 mamy wizyte.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wpadłam się tylko przywitać.
Od wczoraj czuję się jakoś dziwnie, boli mnie żołądek i mnie mdli
W ogóle mam ogroooomną ochotę na truskawki ale mam zakaz bo rodzice stwierdzili że przez te deszcze są spryskane jakimś środkiem na grzyba i to mi wczoraj mogło zaszkodzić .

Humoru też u mnie brak, wszystkim się przejmuje za bardzo i noce mam po części nieprzespane, oczywiście w TŻcie zero wsparcia i zrozumienia...

Udanych wizyt !

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 09:24   #899
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Hello!
Wy już naskrobałyście kilkadziesiąt stron, a ja dopiero witam się w tej części!

Podczytuję Was na bieżąco, ale totalnie nie mam weny pisać Jakiś leń i niechęć mnie ostatnio dopadły
U nas wszystko ok, Jr sprzedaje mamie leciutkie kopniaki, a ja nie mogę się już doczekać wizyty, która dopiero w przyszły czwartek
Dziś za to jadę do lumpka - mam nadzieję, że uda mi się coś złowić

A poza tym macie śliczne brzuszki i bardzo się cieszę ze wszystkich pozytywnych wieści, jakie przynosicie po wizytach!
Przepraszam, że tak ogólnie, ale nie pamiętam, której co dokładnie miałam odpisać
cześć dziewczynki ja tez was czytam ale tez cierpię na brak weny, wizytę mam 25 czerwca więc jeszcze troszkę muszę poczekać. Macie takie ładne już brzuszki, mój jest ledwo widoczny a już 4 miesiąc się zaczął, moja koleżanka ma termin 3 tyg przede mną a ma brzuch jakby rodzić za chwilkę miała. Normalnie szok.
Ogólnie mnie dalej męczą mdłości i wymiotuję co rano już mnie to psychicznie dobija, a muszę wcześnie wstawać żeby moich chłopców do szkoły i przedszkola wybrać i porozwozić, a później do pracy / mąż niestety codziennie wcześnie rano do pracy jedzie /
Postanowiłam że od sierpnia już pójdę na zwolnienie w końcu trzeba troszkę zwolnić tępo.

Co do spodni ciążowych w poprzedniej ciąży miałam 2 pary jeansów typowo ciążowych ale miałam termin na luty więc całą zimę coś musiałam nosić. jedne z h&m drugie z c&a i te z hm były dużo wygodniejsze, później je sprzedałam na allegro i część pieniążków odzyskałam - spodnie były mało zniszczone bo nie nosiłam ich po domu tylko na wyjście, a nie ukrywam że im bliżej porodu tym mniej wychodziłam.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 09:30   #900
89Beatka
Wtajemniczenie

Udanych wizyt dziewczynki
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości