|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
znów nic nie pamiętam
![]() ale witam nowe mamcie gratuluję pieknych piłeczek i udanych wizyt Motylek też słyszałam, ze jak jest krwawienie to do lekarza trzeba Trele dobrze, ze nie zrezygnowałaś w nerwach z wózka ![]() Nanusia udanego urlopu Dziewczyny udanych wizyt ![]() Ryba jak się czujesz? Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-06-11 o 09:37 |
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Boże jacy faceci potrafią być irytujący
![]() z każdym dniem bardziej żałuje tego że mój TŻ będzie ojcem mojego cudownego maluszka. Coraz częściej zastanawiam się czy jest sens się wiązać z tym człowiekiem na stałe... Brak mi już słów i szkoda moich nerwów... Przepraszam musiałam to gdzieś napisać... |
|
|
|
#903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dało radę, a to był już 8-9 miesiąc. Teraz na lato mam kilka getrów 3/4 i kilka tunik plus tamte dżinsy i wystarcza ![]() Jak jesteś chuda w biodrach to spokojnie możesz tak zakładać przedciążowe spodnie/spodenki, tylko zostawić zamek niezapięty. Jak jest mały brzuch to można też gumką sobie związać guzik+dziurkę, żeby się nie rozchodziło (ja związywałam gumką do włosów taką pentelkę robiłam).
|
|
|
|
|
#904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja swojego to bym ubiła kilka razy dziennie, tak za darmo, a często i za szczere chęci ale jak fakatycznie nawywijał to
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Ja wstałam !! Głowa boli ale ja juz wiem co to .. Stres!! U mnie zadne usg nie obedzie sie bez strachu - mogłabym juz go śmiało poròwnac do tego zwiazanego z dentysta ..
Naszczescie młoda mnie kopie na opamietanie , wiec wstaje zjem cos I lece .. Bede jak sie ogarne Doomi - co sie znowu dzieje ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#907 |
|
Rozeznanie
|
hej Dziewczynki,
przez te remonty nie mam czasy nawet zajrzec, w skrocie wypiełam sie na kuzyna TŻ co nam robił i znalazłam prawdziwego fachowca i mysle ze za 2-3 tyg bede miała kuchnie i łazienkę zrobiona przynajmniej wroce do domkuRybka, widziałam że Babcia Ci zmarła..Bardzo mi przykro. Moja ukochana Babcia tez zmarła jak byłam z Piotrkiem w ciąży. Bardzo to przeżyłam. byłam w 7 mies i niestety nie dałam rady psychicznie i na pogrzebie nie byłam....zawsze ją mam w sercu i wierze że jest przy mnie i ze to ona wymodliła mi TŻ i opiekuje się mna. do tej pory za nią płacze a to juz 7 lat....Kochałam ją najbardziej na świecie... ![]() no i najważniejsze chyba...na wczorajszej wizycie okazło się że bedzie SYNEK. bezwstydnik tak się rozkraczył że lekarz nie miał żadnych watpliwości....TŻ się cieszy, ja jescze dochodze do siebie bo tak bardzo marzyła mi sie córeczka...gdybyscie wczoraj widziały moją minę hehehe w żartach powiedziałam do TŻ że nawet w tej kwestii nie moge na nim polegac i że o az taką złośliwość go nie podejrzewałam ![]() Synuś waży 250g i na uSG wyszło że to 18w3d. wszystko jest ok. następna wizyta 15 lipca i połówkowe wtedy zrobi. mój różowy wózek...moje kokardki warkoczyki.... |
|
|
|
#908 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A o dentyście mi nic nie mów bo wizytę mam w czwartek a już trzęse portkami ![]() Antibia,najważniejsze że zdrowe. Gratuluję synka!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-11 o 10:23 |
||
|
|
|
#909 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny... popełniłam chyba duży błąd Poszłam dziś rano do dyrektorki 1 z przedszkoli. Po 1 wpisali Olę na listę dzieci nieprzyjętych z 2009roku, a dzieci z 2010 nieprzyjętych jest tylko 3. Więc mówię, że jest błąd i czy jest szansa, że jeszcze lista się zmieni i ja przyjmą. Na to ona mi, że absolutnie nie, nawet nie biorą Oli pod uwagę. Więc ja mówię, że się przemeldowałyśmy. A ona mi na to, że po 1: to za późno, trzeba było w czasie rekrutacji, a po 2 to i tak bez znaczenia bo liczy się pierwsza strona PIT- tam ma być nowy adres. A poza tym wszystko zależy od decyzji wójta. Wyszłam i już mi się łzy zakręciły... ale się powstrzymałam bo mała była w samochodzie z babcią. Postanowiłam więc pójść do wójta... Wójt- brat cioteczny mojego teścia... Nigdy jeszcze nikomu z rodziny nie pomógł. Pomaga tylko ludziom z PO, "rządzi" niezmiennie od ponad 20 lat... Idę, na dole spotkałam koleżankę pracującą w urzędzie, powiedziała, że spoko- wójt sam siedzi, nie jest zajęty. Więc poszłam, sekretarka powiedziała, że wójt jest straaaaaaaasznie zajęty i mnie nie przyjmie, żebym przyszła jutro o 7.30, a poza tym to przyjmuje interesantów tylko w poniedziałki. (Gówno prawda bo przyjeżdża sobie kiedy chce i o której chce bo ma stado świń obok nas i jeździ je karmić!!!) Ale wysłali mnie do zastępcy. Oczywiście powiedziała mi całą litanię o tym, że przecież mamy przedszkole we wsi obok więc absolutnie nie ma odstępstw od zasady, że dzieci z gminy mają chodzić do wiejskiego przedszkola... Dupa! Jestem taka zła!!! Wyszłam niemal z płaczem, w domu to już poryczałam się zupełnie, brzuch mnie zaczął boleć z nerwów.... Nie poślę dziecka do wsi obok bo to 5km i nie ma kto jej tam wozić, to całkiem w innym kierunku niż mieszkamy, niż mąż pracuje, niż miasto z którego jestem. Jestem taka zła... Postanowiłam sobie, że nie poślę Oli do przedszkola... Muszę jakoś dać radę :/ Szkoda tylko, że będę z 2 dzieci sama. Ale na przyszłość już wiem, że 2 dziecko od razu zamelduję w mieście, sama tez się w przyszłym roku przemelduję na stałe i zmienię dane w skarbówce. Gmina straci 4 mieszkańców bo i męża namówię na przemeldowanie na stałe... Ech... Zawsze wiatr w oczy... Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-06-11 o 10:45 |
||
|
|
|
#910 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a moje połówkowe już za 2 dni Cytat:
![]() Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||
|
|
|
#911 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka mamcie jak samopoczucie????
Cytat:
Raczej nie zamierzam kupować nowych spodni o chyba że w jakiejś korzystnej cenie ,ciężko sprzedać nawet za 1/3 ceny,a do następnej ciąży to nie mam ich gdzie trzymać![]() Teraz wchodząc do lumpka od razu pytam czy są jakieś ciążowe rzeczy i przebieram. Dokładnie,a workom mówimy nie Kilka stron wcześniej ktoś wklejał,chyba Aksbarg jak można przerobić stare spodnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytęI dla Olenka,Agateczka,Anoula, ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co z Rybką??- pisała wczoraj że idzie do lekarza ... za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Zaginelam...czasu nie mam za bardzo bo caly pochlania mi Mikolaj...w kwietniu mial operacje...po niej strasznie marudny a teraz znow zabki maja isc i to tak...ale postaram sie od czasu do czasu byc
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Trele trzymam kciuki żeby Majeczka pozostała Majeczką
![]() Antibia gratuluję syna ![]() Co do mojego TŻta, wkurza mnie to że w dalszym ciągu nie mamy kasy bo miał z siostrą porozmawiać żeby mu normalnie wypłacała pieniądze i jakoś nie miał odwagi .Jest nieodpowiedzialnym gówniarzem, nie ma kasy a jeździ po sklepach w poszukiwaniu nowego telefonu bo stary się mu ZNUDZIŁ... Do roboty też dzisiaj nie poszedł bo chciał sobie zrobić dzień odpoczynku. Pożyczył od mojego taty przyczepkę i nawet nie zapytał kiedy ma oddać, czy będzie potrzebna... Zadzwonił do mojego taty że mu podwiezie przyczepkę i przyjechał porzucił ją pod blokiem nie zapiętą ani nic, teraz ktoś ją powinien ukraść i Damian powinien świecić oczami przed moim tatą skoro jest tak nieodpowiedzialnym gówniarzem... Żeby tego było mało jak widzi że się denerwuje to zamiast się zamknąć to on ma wtedy najwięcej do powiedzenia, bawi go to że ja się denerwuje a on mnie jeszcze bardziej nakręca dogryzając mi. A ja denerwuje się do tego stopnia że później boli mnie brzuch ![]() Przed ciążą on był naprawdę odpowiedzialnym facetem, pieniądze ciągle miał - odkładał gdzieś na kupkę zawsze coś, jak się kłóciliśmy to w pewnym momencie się wycofywał i po jakimś czasie przychodził i przepraszał, nie było problemu ze szczerą rozmową - siadaliśmy i rozmawialiśmy żeby nie było niedomówień i jakoś w ogóle inaczej patrzył na wszystko. Teraz jakby zdziecinniał. On zachowuje się tak jakby to on w ciąży był nie ja... |
|
|
|
#915 | |
|
Rozeznanie
|
wiem ze zdrowy i to najważniejsze
mamy teraz zagwostkę z imieniem....nic kompletnie nic nam nie przychodzi do głowy no i mam wór różowych ubranek do opchnięcia![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już z tym mi jest ciężko. Poza tym strasznie się boję o wygląd biustu po ciąży i karmieniu.Ja zaraz się zbieram na rower podjechać właśnie po truskawki. Może jeszcze jakieś śliwki mi wpadną w oko lubieolowki, ja uważam, że my mamy o tyle szczęście, że nie będziemy musiały całą zimę chodzić w ubraniach ciążowych. Póki będzie ciepło to nie ma problemu - leginsy, sukienki itd. A jak się zimno zrobi to ja planuję chodzić albo w ciepłych rajstopach/leginsach + takie dłuższe sukienki swetrowe lub długie swetry po prostu. Co prawda, będę miała jedne spodnie - typowe rurki jeansowe z pasem ciążowym po siostrze, ale więcej nie mam zamiaru kupować. Jakoś przebieduję z tą jedną parą, tym bardziej, że pod koniec ciąży z dużym brzuchem będę wychodzić pewnie coraz mniej. Za to w ogóle nie przemawia do mnie opcja kupowania normalnych ciuchów, tyle że o rozmiar czy dwa większych. Ani po ciąży tego nie użyjesz ani w ciąży dobrze się nie będziesz czuła. domii29, co się dzieje? Może to hormony tak na Ciebie działają. Mój mąż też ma mnie często dość i ja jego też ostatnimi czasy. Co chwilę mnie irytuje. Musisz brać pod uwagę, że faceci trochę inaczej przechodzą ciążę niż my i wielu rzeczy nie rozumieją. edit: doczytałam, co napisałaś. A może on się czuje odrzucony przez Ciebie i dlatego tak reaguje. Może zdał sobie sprawę, że teraz oprócz Was będzie też kolejna osoba, na którą przelejesz swoją miłość i jest tak jakby zazdrosny... Z tego, co wyczytałam w poprzednich wątkach to on zostanie ojcem w młodym wieku - możliwe że nie potrafi sobie z tym poradzić, a zaczął dostrzegać, że dziecko to wiele obowiązków również i często rezygnacja ze swoich przyjemności. Co do płci... Ja nie mam zamiaru się aż tak bardzo nastawiać, bo mam nauczkę po doświadczeniach mojej siostry. U niej w pierwszej ciąży miała być dziewczynka - 2 czy 3 razy potwierdzone. Siostra z mężem już do niej po imieniu mówili do brzucha a tu na wizycie na miesiąc przed porodem okazuje się, że jednak chłopak. Siostra ciężko to przeżyła, mówiła, że czuła się jakby jej inne dziecko nagle do brzucha wsadzili. Na szczęście synka pokochała najbardziej na świecie. Także ja będę słuchać, co tam dzidzia pokaże, ale będę też brała na to poprawkę, że lekarz może się pomylić.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-06-11 o 11:07 |
|
|
|
|
#917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem,że wielokrotnie rozmawialiście ale musicie w końcu dojść do jakiegoś porozumienia bo bez sensu masz się stresować o wszystko Mam nadzieje,że Twój Tż się w końcu ocknie...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-11 o 11:06 |
|
|
|
|
#919 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja po amnio już. nie było tak żle, choć jak zobaczyłam taką długą igłę to przeszył mnie dreszcz, ale lekarz z asystentką gadali cały czas, zagadywali mnie(lekarz stwierdził, że wyglądam na 20 lat
) i nawet nie poczułam jak mi ją wbili i pobrali wody, są słomkowat0-przeźroczyste. I wyniki oczywicie za 2-3 tyg i tyle czekania znów,,,kazali oszczędzać się dwa dni,
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
Zdjęcie-0008 (2).jpg a to dzisiejsze zdjecie usg dzidzia tak machała rączkami że lekarz zrobił zdjęcie.
|
#921 |
|
BAN stały
|
cześć dziewczyny, czy mogłabym się przyłączyć?
|
|
|
|
#922 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41260983]Tez powinnam kupić jeszcze z 1 bo mam 1 dobry, 2 takie średnio... trochę uciskają. Ale jak pomyślę, że cyce będą jeszcze większe to chyba jeszcze wstrzymam się z zakupem. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Gratuluję synia ![]() Dziewczyny... popełniłam chyba duży błąd Poszłam dziś rano do dyrektorki 1 z przedszkoli. Po 1 wpisali Olę na listę dzieci nieprzyjętych z 2009roku, a dzieci z 2010 nieprzyjętych jest tylko 3. Więc mówię, że jest błąd i czy jest szansa, że jeszcze lista się zmieni i ja przyjmą. Na to ona mi, że absolutnie nie, nawet nie biorą Oli pod uwagę. Więc ja mówię, że się przemeldowałyśmy. A ona mi na to, że po 1: to za późno, trzeba było w czasie rekrutacji, a po 2 to i tak bez znaczenia bo liczy się pierwsza strona PIT- tam ma być nowy adres. A poza tym wszystko zależy od decyzji wójta. Wyszłam i już mi się łzy zakręciły... ale się powstrzymałam bo mała była w samochodzie z babcią. Postanowiłam więc pójść do wójta... Wójt- brat cioteczny mojego teścia... Nigdy jeszcze nikomu z rodziny nie pomógł. Pomaga tylko ludziom z PO, "rządzi" niezmiennie od ponad 20 lat... Idę, na dole spotkałam koleżankę pracującą w urzędzie, powiedziała, że spoko- wójt sam siedzi, nie jest zajęty. Więc poszłam, sekretarka powiedziała, że wójt jest straaaaaaaasznie zajęty i mnie nie przyjmie, żebym przyszła jutro o 7.30, a poza tym to przyjmuje interesantów tylko w poniedziałki. (Gówno prawda bo przyjeżdża sobie kiedy chce i o której chce bo ma stado świń obok nas i jeździ je karmić!!!) Ale wysłali mnie do zastępcy. Oczywiście powiedziała mi całą litanię o tym, że przecież mamy przedszkole we wsi obok więc absolutnie nie ma odstępstw od zasady, że dzieci z gminy mają chodzić do wiejskiego przedszkola... Dupa! Jestem taka zła!!! Wyszłam niemal z płaczem, w domu to już poryczałam się zupełnie, brzuch mnie zaczął boleć z nerwów.... Nie poślę dziecka do wsi obok bo to 5km i nie ma kto jej tam wozić, to całkiem w innym kierunku niż mieszkamy, niż mąż pracuje, niż miasto z którego jestem. Jestem taka zła... Postanowiłam sobie, że nie poślę Oli do przedszkola... Muszę jakoś dać radę :/ Szkoda tylko, że będę z 2 dzieci sama. Ale na przyszłość już wiem, że 2 dziecko od razu zamelduję w mieście, sama tez się w przyszłym roku przemelduję na stałe i zmienię dane w skarbówce. Gmina straci 4 mieszkańców bo i męża namówię na przemeldowanie na stałe... Ech... Zawsze wiatr w oczy...[/QUOTE] szkoda, że tak wyszło, ale może spróbuj jeszcze raz z tym wójtem, a nóż po raz pierwszy komuś zechce pomóc Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Qarah witaj. napisz coś o sobie i dzidziusiu
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-06-11 o 11:18 |
||||
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Domi mam przyjaciółkę ktora będzie rodzic miesiąc po mnie. Jest dokładnie w takiej samej sytuacji, tyle ze mezatka. U nich tak jak przypuszczalam chodziło o odtracenie. Wszyscy myślą i pytaja o nia i dziecko a on przestał sie liczyć. Ona też ciągle tylko o dziecku i on nie dal rady. Sprobuj go zrozumieć. Jak kumpel ktory nie wie z czym to się wiąże. Sprobuj zapytac czy właśnie tak to widzi i zmien nastawieniem uwierz mi ze mężczyzna potrzebuje znacznie więcej czasu na dojrzałość i akceptacje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#924 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
przypomnij na ktora masz wizyte,trzymam kciuki od rana i juz nie moge sie doczekac zdjecia twojej Majeczki brzuszka tez sie nie wstydz,kazde brzuszki ladneCytat:
za synka ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41260983] Dziewczyny... popełniłam chyba duży błąd Poszłam dziś rano do dyrektorki 1 z przedszkoli. Po 1 wpisali Olę na listę dzieci nieprzyjętych z 2009roku, a dzieci z 2010 nieprzyjętych jest tylko 3. Więc mówię, że jest błąd i czy jest szansa, że jeszcze lista się zmieni i ja przyjmą. Na to ona mi, że absolutnie nie, nawet nie biorą Oli pod uwagę. Więc ja mówię, że się przemeldowałyśmy. A ona mi na to, że po 1: to za późno, trzeba było w czasie rekrutacji, a po 2 to i tak bez znaczenia bo liczy się pierwsza strona PIT- tam ma być nowy adres. A poza tym wszystko zależy od decyzji wójta. Wyszłam i już mi się łzy zakręciły... ale się powstrzymałam bo mała była w samochodzie z babcią. Postanowiłam więc pójść do wójta... Wójt- brat cioteczny mojego teścia... Nigdy jeszcze nikomu z rodziny nie pomógł. Pomaga tylko ludziom z PO, "rządzi" niezmiennie od ponad 20 lat... Idę, na dole spotkałam koleżankę pracującą w urzędzie, powiedziała, że spoko- wójt sam siedzi, nie jest zajęty. Więc poszłam, sekretarka powiedziała, że wójt jest straaaaaaaasznie zajęty i mnie nie przyjmie, żebym przyszła jutro o 7.30, a poza tym to przyjmuje interesantów tylko w poniedziałki. (Gówno prawda bo przyjeżdża sobie kiedy chce i o której chce bo ma stado świń obok nas i jeździ je karmić!!!) Ale wysłali mnie do zastępcy. Oczywiście powiedziała mi całą litanię o tym, że przecież mamy przedszkole we wsi obok więc absolutnie nie ma odstępstw od zasady, że dzieci z gminy mają chodzić do wiejskiego przedszkola... Dupa! Jestem taka zła!!! Wyszłam niemal z płaczem, w domu to już poryczałam się zupełnie, brzuch mnie zaczął boleć z nerwów.... Nie poślę dziecka do wsi obok bo to 5km i nie ma kto jej tam wozić, to całkiem w innym kierunku niż mieszkamy, niż mąż pracuje, niż miasto z którego jestem. Jestem taka zła... Postanowiłam sobie, że nie poślę Oli do przedszkola... Muszę jakoś dać radę :/ Szkoda tylko, że będę z 2 dzieci sama. Ale na przyszłość już wiem, że 2 dziecko od razu zamelduję w mieście, sama tez się w przyszłym roku przemelduję na stałe i zmienię dane w skarbówce. Gmina straci 4 mieszkańców bo i męża namówię na przemeldowanie na stałe... Ech... Zawsze wiatr w oczy...[/QUOTE] nawet nie wiem co Ci napisac,mi to sie w glowie nie mieszcza te "akcje przedszkolne"...slyszalam nie raz o kombinowaniu jak kon pod gore.strach sie bac co bedzie dalej.prywatne przedszkola rosna jak grzyby po deszczu tylko kto ma kase,zeby za 700 i wiecej umieszczac dzieci (czasem wiecej niz jedno) w prywatnych...ja pamietam,ze tyle sie placilo za czesne na studiach Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Witaj |
|||||
|
|
|
#925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wyniki bez sensu że tak długo musisz czekać na te wyniki.... tak na prawdę w labie wykonuję się to badanie góra 3-4 dni, byłam na praktykach w instytucie matki i dziecka i robiłam badanie kariotypu.. ale wiadomo że chodzi o kasę i lepiej jest zebrać z całego tygodnia próbki i wtedy poddać analizie za jednym razem wszystkie.... eh... to było w sumie strasznie bo dla nas to był tylko nr próbki a tak na prawdę za nim kryła się czyjaś historia... czyjś dramat... strasznie mi było smutno jak wychodziło że jakieś dzieciątko jest chore... ale wiadomo praca pracą nie można tego tak osobiście traktować bo można się zamęczyć....Cytat:
||
|
|
|
#926 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za dobry wynik!Cytat:
Jasne Który to tc?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#927 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=magalska;41261036]mój powiedział że najlepiej 22 tydz bo dziecko ma wtedy około 0,5 kg i najlepiej widać a moje połówkowe już za 2 dni QUOTE] Dzięki, to byłoby akurat za 4 tygodnie a więc idealnie, może się czegoś konkretnego dowiem Cytat:
A tak w ogóle to chciałam się pożalić, mam niskie ciśnienie i przed ciążą piłam kawę za kawą, teraz piję jedną rano taką bardzo słabą z mlekiem ale czasami mam ochotę na colę, ale to naprawdę raz na miesiąc itp. (przed ciążą nigdy coli nie kupowałam). A TŻ się zaczął strasznie mnie czepiać za tą cole i kawę, tylko że ja bez tego to nie byłabym w stanie funkcjonować. I żeby nie wysłuchiwać jego marudzenia muszę colę wykradać z lodówki (no bo oczywiście strasznie mi się chce, skoro on mi zabrania) jak on jest w łazience itp. Ale wspaniale to smakuje
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do 3 razy sztuka ![]() Cytat:
![]() Eh Domi szkoda słów.Weź go jakoś ustaw,nie możesz się tak denerwować.Chyba czuje się strasznie odtrącony jak wybiera się po nowe "zabawki" żeby sobie przyjemność zrobić.Może wyjdźcie gdzieś razem do kina,do parku na jakiś neutralny teren i spróbujcie jeszcze raz pogadać. A co do pracy to instytucja charytatywna czy co ![]() A jego siostra co na to? Cytat:
A dzidzia nam macha Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-06-11 o 11:39 |
|||
|
|
|
#930 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Taszanta;41261991]Ja chodzę do przychodni przy szpitalu ginekologicznym i tam po prostu pracuje kilkudziesięciu ginekologów, jak mam USG to za każdym razem jest inny lekarz, w sumie mogłabym się zapisać do mojego prowadzącego, ale jakoś mi to wcześniej nie przeszkadzało
No mam nadzieję, bo bardzo mnie zaniepokoił No naprawdę fajne wytłumaczenie ![]() No naprawdę mi namącił, a nic w sumie się nie dowiedziałam Na razie mam iść z wynikami do lekarza prowadzącego, no ale jak będę się umawiać na kolejne USG to na pewno tego lekarza będę omijać szerokim łukiem Hehe, ale fajny patent, może skorzystam ![]() Cytat:
wiadomo zakazany owoc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

i udanych wizyt 

Czy wg Was oplaca sie kupic takie nowe, ciazowe spodnie? Jak tak to ile par? Ja pewnie bede miala problem, bo za duzego tylka i bioder jakichs ogromnych nie mam i nie chcialabym nosic samych workow, ktore by mi "figure" zabieraly, a u mnie w rodzinie wszystkie ciotki itd. tak wlasnie robily. Nie chcialabym tez chodzic w legginsach, zwlaszcza, ze koncowka ciazy wypada mi na jesien i zime i chyba tylek by mi omarzl ^^ Takze po prostu ciuchy normalne w wiekszych rozmiarach odpadaja :/ Wiadomo - dresik czy cos jak najbardziej, ale jak bedzie jakies wyjscie do miasta ze znajomymi czy impreza rodzinna to nie chcialabym wygladac jakbym wstala dopiero z lozka
I dało radę, a to był już 8-9 miesiąc. Teraz na lato mam kilka getrów 3/4 i kilka tunik plus tamte dżinsy i wystarcza
ale jak fakatycznie nawywijał to
KCIUKI DLA ANI 

Ślub 25.08.2012
,ciężko sprzedać nawet za 1/3 ceny,a do następnej ciąży to nie mam ich gdzie trzymać

mam nadzieje ze jutro jakis geniusz nie wpadnie na pomysl oznajmic mi ze to nie Maja , to Marian