Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 11:37   #931
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

dziękuje za trzymanie kciuków to zdjęcie boskie sama się zdziwiłam jak dzidzia mi pomachała
Stary 2013-06-11, 11:37   #932
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

aa no i wczoraj przekonałam sie o hormonach w ciąży. Synek miał wczoraj zakonczenie zerówki/przedszkola....zrobili takie super przedstawienie z nauczycielem rytmiki że sie poryczałam...i jak dostawal dyplom tez sie poryczałam....i wogole na samą mysl łezka się kręci...miał tak cudowne przedszkole i nauczycielki że mam nadzieje ze drugi synus też na nie trafi
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:41   #933
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Taszanta spróbuj przyjmować więcej plynow w ciągu dnia. Potrafi podnieść ciśnienie nawet o 20.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:49   #934
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
wiem ze zdrowy i to najważniejsze mamy teraz zagwostkę z imieniem....nic kompletnie nic nam nie przychodzi do głowy no i mam wór różowych ubranek do opchnięcia

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

wiesz ja tam psychologiem nie jestem ale mam 2 wersje -albo po prostu wczesniej tego nie widzialas (wiesz czlowiek inaczej zyje bez swiadomości odpowiedzialnosci za kogoś-wszytko wydaje się byc ok)albo po prostu ciąża go przerosla i naprawde nie dojrzał do tego wszystkiego. nie wiem ale i mam tylko nadzieje że do niego coś dotrze....
Mi sie tez wydaje ze to jedna z opcji Antibii ..
ANTIBIA - gratuluje synusia ) wazne ze zdrowy bedziesz miala teraz 3na 1 - powodzenia )
No I Quinny jednak bedzie niebieski ? ;>

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja po amnio już. nie było tak żle, choć jak zobaczyłam taką długą igłę to przeszył mnie dreszcz, ale lekarz z asystentką gadali cały czas, zagadywali mnie(lekarz stwierdził, że wyglądam na 20 lat) i nawet nie poczułam jak mi ją wbili i pobrali wody, są słomkowat0-przeźroczyste. I wyniki oczywicie za 2-3 tyg i tyle czekania znów,,,kazali oszczędzać się dwa dni,
Super dzielna z Ciebie babka . Ja trzymam z całej siły

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
co do ubran,ja narazie jeszcze mieszcze sie w te przed ciazowe,spodnie nosilam dosc niskie,wiec na brzuch jakos nie uciskaja,czasem mam wrazenie,ze bardziej na pecherz,ktory i tak musze co 5 min.oprozniac,wiec jak mi mialo wygodnie rozpinam je sobie jak siedze dluzej...od szwagiergi mam pozyczone ze 3 pary takich typowuch spodni ciazowych,ale wlasciwie zadne mi sie nie podobaja:/bede musiala sie z nimi przeprosic,ale to dopeiro jak bedzie mus.mam zamiar kupic 1 pare,w h&m widzilalam calkiem ladne za 79zl...no i na lato jakies spodnice nizej noszone (teraz przeciez duzo jest tych spodnich maxi,luznych i zwiewnych)..cos wymysle,ale chyba mi troche szkoda kupowac typowo ciazowych spodni.zobaczymy co bedzie pozniej.

przypomnij na ktora masz wizyte,trzymam kciuki od rana i juz nie moge sie doczekac zdjecia twojej Majeczkibrzuszka tez sie nie wstydz,kazde brzuszki ladne

za synka

nawet nie wiem co Ci napisac,mi to sie w glowie nie mieszcza te "akcje przedszkolne"...slyszalam nie raz o kombinowaniu jak kon pod gore.strach sie bac co bedzie dalej.prywatne przedszkola rosna jak grzyby po deszczu tylko kto ma kase,zeby za 700 i wiecej umieszczac dzieci (czasem wiecej niz jedno) w prywatnych...ja pamietam,ze tyle sie placilo za czesne na studiach

hmm...a moze to chec zwrocenia na siebie teraz jakos uwagi...przyznam,ze w nienajlepszy sposob,ale moze sie boi,ze jego "mlodosc" zostanie ograniczona...ciezko facetom przychodzi czasem dorastanie i dojrzewanie:/

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

to jest chyba najladniejsze zdjecie z usg jakie widzialam...szczerze,ta raczka,az mnie wzrusza

Witaj
Wizyte mam dokladnie za godzine ) jak dobrze pojdzie to obiecuje ze brzuchol tez ujawnie ;D

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
a może Ci się tam kryją jakieś bliźniaki tylko najpierw pokazuje się jeden a potem drugi
Dobre I prawdopodobne

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:50   #935
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
a może Ci się tam kryją jakieś bliźniaki tylko najpierw pokazuje się jeden a potem drugi

wolałabym jednak nie mieć takiej niespodzianki

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Taszanta spróbuj przyjmować więcej plynow w ciągu dnia. Potrafi podnieść ciśnienie nawet o 20.

O dzięki, nie wiedziałam

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:51   #936
nemosek
Zakorzenienie

[QUOTE=Taszanta;41261991]Ja chodzę do przychodni przy szpitalu ginekologicznym i tam po prostu pracuje kilkudziesięciu ginekologów, jak mam USG to za każdym razem jest inny lekarz, w sumie mogłabym się zapisać do mojego prowadzącego, ale jakoś mi to wcześniej nie przeszkadzało

No mam nadzieję, bo bardzo mnie zaniepokoił

No naprawdę fajne wytłumaczenie

No naprawdę mi namącił, a nic w sumie się nie dowiedziałam

Na razie mam iść z wynikami do lekarza prowadzącego, no ale jak będę się umawiać na kolejne USG to na pewno tego lekarza będę omijać szerokim łukiem

Hehe, ale fajny patent, może skorzystam
Cytat:
mój powiedział że najlepiej 22 tydz bo dziecko ma wtedy około 0,5 kg i najlepiej widać a moje połówkowe już za 2 dni
QUOTE]

Dzięki, to byłoby akurat za 4 tygodnie a więc idealnie, może się czegoś konkretnego dowiem

Dobre podejście, ja już mam nauczkę, niby się nie nastawiałam ze to pewne, ale jednak jak się coś usłyszy to człowiek się do tego przyzwyczaja, teraz zaczynam mówić o dziecku jak o dziewczynce ( tak robiłam na początku zanim lekarze wskazali że może być chłopak), ciekawe jak następnym razem lekarz powie, że jednak widzi penisa

A tak w ogóle to chciałam się pożalić, mam niskie ciśnienie i przed ciążą piłam kawę za kawą, teraz piję jedną rano taką bardzo słabą z mlekiem ale czasami mam ochotę na colę, ale to naprawdę raz na miesiąc itp. (przed ciążą nigdy coli nie kupowałam). A TŻ się zaczął strasznie mnie czepiać za tą cole i kawę, tylko że ja bez tego to nie byłabym w stanie funkcjonować. I żeby nie wysłuchiwać jego marudzenia muszę colę wykradać z lodówki (no bo oczywiście strasznie mi się chce, skoro on mi zabrania) jak on jest w łazience itp. Ale wspaniale to smakuje
Cola,coca cola zrobiłas mi ochotę.Stoi juz w szafce z miesiąc czasu i się doczekała na wielkie otwarcie.
Może dzieć się uaktywni jak poczuje

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:54   #937
Dzastin08
Wtajemniczenie

A ja bym sobie teraz wypiła kawkę mrożoną..

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:56   #938
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:

Heh ja piję ze 2,5 litra a ciśnienie nie idzie w górę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-11, 11:59   #939
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Ja mam wiazana z tylu, wiec teoretycznie moge sobie zwiazac tak jak bedzie mi wygodnie

W ogole takie pytanko - wiem, ze ktoras z dziewczyn poruszala juz temat USG 3D i my z TZtem zdecydowalismy sie na polowkowe 3D. Tylko teraz sie zastanawiam czy pojsc od razu w 20 tyg czy poczekac jeszcze np. 2? Czy to jest ogromna roznica? Przyznam sie szczerze, ze nie wiem czy bede w stanie tyle czekac, bo juz straaaaaaasznie chcialabym poznac plec Maluszka, a na polowkowym juz cos beda w stanie powiedziec
mój gin mówił, że lepiej 21-22 tydzień. więcej i lepiej widać

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witaj w klubie
Będę się cieszyć z chłopca rzecz jasna,ale mam takie jakieś parcie na dziewczynkę właściwie nie wiem czemu.Ciekawe czy przeczucia się sprawdzą
ja też mam przeczucie na dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj strasznie rozczarowana byłam na USG, mam skończony 18 tydzień, a ja robię USG raz na miesiąc. Wiec akurat dziś tak jakoś wypadło, no i lekarz mówi, że to będzie USG kontrolne i USG połówkowe. Badanie mi robił lekarz, którego wcześniej nie widziałam na oczy, w sumie to się cieszyłam, no bo chyba lepiej jest żeby różne osoby sprawdzały, żeby nic nie przeoczyć.

No ale okazało się, że badanie wyszło strasznie . To znaczy lekarz po kolei wszystko sprawdza i gada dużo, żartuje, nagle przy sercu milknie, przekręca do siebie monitor i studiuje w milczeniu. Po czym stwierdził, że to nie tak że on coś widzi złego, ale po prostu nie widzi tego serca dokładnie bo jest jeszcze za wcześnie . No ale na wynikach napisał że położenie i wielkość prawidłowa, czterojamowe, zwrócone w lewą strone, prawidłowe odejścia pni tętniczych, obraz 3 naczyń śródpiersia prawidłowy. No ciekawe, niby nic nie widzi a wszystko zobaczył Oczywiście bardzo mnie zaniepokoił

Poza tym zapytaliśmy o płeć. Wcześniej w 3 tygodniu miałam dwa razy USG prenatalne no i obaj lekarze niezależnie powiedzieli, że to chyba chłopak. No gdyby to była opinia jednego lekarza to bym się tak do tego nie przywiązywała, bo wiadomo że to wcześnie i nie za bardzo widać. No ale że dwóch to samo powiedziało, to już zaczęliśmy dziecko traktować jak synka . No a lekarz dziś powiedział że penisa nie widzi. I zapytał czy wcześniej były wskazania na płeć, powiedziałam, zapytał o nazwisko lekarza który robił USG....no i stwierdził, że skoro tamten widział penisa to może tak być, bo tamten lekarz się pasjonuje badaniami USG no więc teraz zupełnie nic nie wiem, bo ani nie potwierdził dziewczynki ani chłopaka

No i jeszcze zapytałam bo wydaje mi się że zaczęłam czuć ruchy dziecka, a on na to że to jeszcze za wcześnie i nie powinnam czuć

No i na koniec jeszcze TŻ mi kazał zapytać, ale to tak zupełnie na marginesie, czy są jakieś przeciwwskazania do podróży samolotem w ciąży, no i dostałam cały wykład na temat potencjalnej szkodliwości takich podróży co mnie już zupełnie dobiło

No i na koniec powiedział, że zaleca kolejne badanie za cztery tygodnie, ale po co to badanie dziś jak nic nie widać . Jestem załamana

Chciałam zapytać, w którym tygodniu was lekarze umawiają na USG połówkowe?
bardzo szybko miałaś to usg pewnie dlatego nie do końca było serce widać. Idź jeszcze raz za 3 tygodnie
możesz już czuć ruchy!
co za lekarz

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja też powinnam, ale tak się zastanawiam, ile jeszcze mogą mi urosnąć. Ja jestem załamana, bo normalnie noszę rozmiar 70F/G - nie chcę mieć większego biustu już z tym mi jest ciężko. Poza tym strasznie się boję o wygląd biustu po ciąży i karmieniu.

Co do płci... Ja nie mam zamiaru się aż tak bardzo nastawiać, bo mam nauczkę po doświadczeniach mojej siostry. U niej w pierwszej ciąży miała być dziewczynka - 2 czy 3 razy potwierdzone. Siostra z mężem już do niej po imieniu mówili do brzucha a tu na wizycie na miesiąc przed porodem okazuje się, że jednak chłopak. Siostra ciężko to przeżyła, mówiła, że czuła się jakby jej inne dziecko nagle do brzucha wsadzili. Na szczęście synka pokochała najbardziej na świecie. Także ja będę słuchać, co tam dzidzia pokaże, ale będę też brała na to poprawkę, że lekarz może się pomylić.
Biust niestety różnie rośnie w ciąży. Najważniejsze to kupować porządne staniki.
Też miałam i mam nadal takie podejście do określania płci. W pierwszej ciąży miałam raz, na połówkowym, powiedziane, że dziewczynka. Fakt, że się sprawdziło, ale nie nastawialiśmy się na 100%

Cytat:
A tak w ogóle to chciałam się pożalić, mam niskie ciśnienie i przed ciążą piłam kawę za kawą, teraz piję jedną rano taką bardzo słabą z mlekiem ale czasami mam ochotę na colę, ale to naprawdę raz na miesiąc itp. (przed ciążą nigdy coli nie kupowałam). A TŻ się zaczął strasznie mnie czepiać za tą cole i kawę, tylko że ja bez tego to nie byłabym w stanie funkcjonować. I żeby nie wysłuchiwać jego marudzenia muszę colę wykradać z lodówki (no bo oczywiście strasznie mi się chce, skoro on mi zabrania) jak on jest w łazience itp. Ale wspaniale to smakuje
jedną kawę możesz spokojnie pić, szczególnie że z mlekiem pijesz
TŻ powiedz, żeby sobie jakąś gazetę czy książkę poczytał o ciąży, a nie zabrania Ci, bo TAK

u mnie słońce, pranie zaraz będę wieszać.
W weekend robimy przemeblowanie, żeby dwoje dzieci upchnąć z ubrankami
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:03   #940
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:

Cola,coca cola zrobiłas mi ochotę.Stoi juz w szafce z miesiąc czasu i się doczekała na wielkie otwarcie.
Może dzieć się uaktywni jak poczuje

ja jeszcze bym się trochę napiła, ale akurat TŻ siedzi w kuchni więc na razie bez szans

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość

jedną kawę możesz spokojnie pić, szczególnie że z mlekiem pijesz
TŻ powiedz, żeby sobie jakąś gazetę czy książkę poczytał o ciąży, a nie zabrania Ci, bo TAK
No właśnie on chyba za dużo czyta na ten temat, jeszcze muszę wysłuchiwać wskazówek, jak jem fetę a też bardzo często jadam, nieważne, ze jem pasteryzowaną

Stary 2013-06-11, 12:06   #941
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

ja nie wiem od czego to zależy, w pierwszej ciazy miałam nadciśnienie, teraz niedociśnienie, a i wtedy i teraz piję jak smok

Zapomniałam złożyć wyrazy szacunku wszystkim niewiastom w stanie błogosławionym co pracują przy biurku do samego czasem rozwiązania
nie wspomnę już o tych co fizycznie (chociaz może czasem fizycznie i lżej). Nie wiem jakim cudem w pierwszej ciąży pojechałam od biurka do porodu, ale wczoraj ściągneli mnie do pracy, bo tak to w domu robie, ale się tego zdalnie nie dało i posiedziałam 5 godz. na doopie przy kompie ciurkiem, bo w domu to przerwa, to obiad, to spacer, to coś tam- dziewczyny ledwo wstałam

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:07   #942
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:

ja jeszcze bym się trochę napiła, ale akurat TŻ siedzi w kuchni więc na razie bez szans

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

No właśnie on chyba za dużo czyta na ten temat, jeszcze muszę wysłuchiwać wskazówek, jak jem fetę a też bardzo często jadam, nieważne, ze jem pasteryzowaną
to ciekawa jestem gdzie to przeczytał?
z pasteryzowanego mleka to możesz nawet pleśniowe sery jeść! w Polsce chyba wszystkie takie są
a swojego lekarza/położnej pytałaś? może jak mu ktoś w białym fartuchu powie do słuchu, to się uspokoi? przecież lepiej, żebyś kawę wypiła, niż masz się słaniać na nogach
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:07   #943
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Ale u mnie dziś słonecznie

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Ale fajniutki brzuszek

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Na mnie też wszystkie dotychczasowe "spadochrony" są za małe
Biust mi skoczył jak na razie do 80 D

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

O 9 wybieram się na rynek po truskawki i czereśnie
To masz baloniki truskawki juz dzis spozywałam, ale czeresni w tym roku nie jadlam jeszcze

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Hello!
Wy już naskrobałyście kilkadziesiąt stron, a ja dopiero witam się w tej części!

Podczytuję Was na bieżąco, ale totalnie nie mam weny pisać Jakiś leń i niechęć mnie ostatnio dopadły
U nas wszystko ok, Jr sprzedaje mamie leciutkie kopniaki, a ja nie mogę się już doczekać wizyty, która dopiero w przyszły czwartek
Dziś za to jadę do lumpka - mam nadzieję, że uda mi się coś złowić

A poza tym macie śliczne brzuszki i bardzo się cieszę ze wszystkich pozytywnych wieści, jakie przynosicie po wizytach!
Przepraszam, że tak ogólnie, ale nie pamiętam, której co dokładnie miałam odpisać

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki ja tez was czytam ale tez cierpię na brak weny, wizytę mam 25 czerwca więc jeszcze troszkę muszę poczekać. Macie takie ładne już brzuszki, mój jest ledwo widoczny a już 4 miesiąc się zaczął, moja koleżanka ma termin 3 tyg przede mną a ma brzuch jakby rodzić za chwilkę miała. Normalnie szok.
Ogólnie mnie dalej męczą mdłości i wymiotuję co rano już mnie to psychicznie dobija, a muszę wcześnie wstawać żeby moich chłopców do szkoły i przedszkola wybrać i porozwozić, a później do pracy / mąż niestety codziennie wcześnie rano do pracy jedzie /
Postanowiłam że od sierpnia już pójdę na zwolnienie w końcu trzeba troszkę zwolnić tępo.

Co do spodni ciążowych w poprzedniej ciąży miałam 2 pary jeansów typowo ciążowych ale miałam termin na luty więc całą zimę coś musiałam nosić. jedne z h&m drugie z c&a i te z hm były dużo wygodniejsze, później je sprzedałam na allegro i część pieniążków odzyskałam - spodnie były mało zniszczone bo nie nosiłam ich po domu tylko na wyjście, a nie ukrywam że im bliżej porodu tym mniej wychodziłam.
Oj Wy lenie!
Ja tez mam 2 pary spodni ciazowych z allegro :0 bardzo wygodne na wakacje http://allegro.pl/eleganckie-ciazowe...285334989.html
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja też... albo latte
Cytat:
Heh ja piję ze 2,5 litra a ciśnienie nie idzie w górę
tez mam takie niskie cisnienie na wizytach zawsze 85/55

Poza tym witam w nowym dniu!

Wczoraj chwaliłam sie,że mam brzuszek, to wrzucam... wreszcie urósł !! juz widac no wkocu 18tydzien
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_6345.jpg (16,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_6341.jpg (34,8 KB, 55 załadowań)
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:08   #944
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Niech śmieci idzie wynieść

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-11, 12:09   #945
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
To masz baloniki truskawki juz dzis spozywałam, ale czeresni w tym roku nie jadlam jeszcze

Oj Wy lenie!
Ja tez mam 2 pary spodni ciazowych z allegro :0 bardzo wygodne na wakacje http://allegro.pl/eleganckie-ciazowe...285334989.html

Ja też... albo latte

Wczoraj chwaliłam sie,że mam brzuszek, to wrzucam... wreszcie urósł !! juz widac no wkocu 18tydzien

kolejna zgrabna laska

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:11   #946
Messsuah
Raczkowanie

kto ma torbiel na jajniku ?

w 8 tc miałam na 6 cm średnica a teraz w 12 tc mam na ok 4 cm, niby się zmniejsza
ide w piątek do gina to dowiem się co dalej
a jak u was było ?

jak byłam na badaniach genetycznych to inny gin powiedział, że trzeba uważać na torbiel bo jak zacznie uciskać tam gdzie jest bobo to może być problem
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:12   #947
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

jest taka zrezygnowałam bo myslałam, ze wszystko niepasteryz.

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-11, 12:13   #948
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
z pasteryzowanego mleka to możesz nawet pleśniowe sery jeść! w Polsce chyba wszystkie takie są
a swojego lekarza/położnej pytałaś? może jak mu ktoś w białym fartuchu powie do słuchu, to się uspokoi? przecież lepiej, żebyś kawę wypiła, niż masz się słaniać na nogach
o dobry patent, na pewno skorzystam

Cytat:

Stary 2013-06-11, 12:18   #949
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

WOW!!! jaka szczuplizna! tyci brzuszek,ale juz troszke zaokraglony
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:22   #950
budowniczka
Rozeznanie

Ja osobiscie kawy nie pije... w I trymestrze unikalam nawet herbaty ze wzgledu na to, ze zawiera kofeinę.

Ok 20 tc nalezy sprawdzac cisnienie, bo jestesmy narazone na stan przedrzucawkowy... charakteryzuje sie on nie tylko podwzyszonym cisnieniem ale tez białkomoczem... Wiadomo kofeina podnosi ciśnienie jezeli kobieta w ciazy (szczegolnie niebezpieczne w III trymestrze) ma wysokie cisnienie tetnicze powinna jej nie pic... wiaze sie to z powiklaniami.

Jesli chodzi o Cole to nie tyle kofeina, co te "EE"
...ale Sprite mimo tego bym sie napiła
Stary 2013-06-11, 12:23   #951
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość

w 8 tc miałam na 6 cm średnica a teraz w 12 tc mam na ok 4 cm, niby się zmniejsza
a jak u was było ?

jak byłam na badaniach genetycznych to inny gin powiedział, że trzeba uważać na torbiel bo jak zacznie uciskać tam gdzie jest bobo to może być problem
ja mam torbiel 6-7 cm ale ona ani myśli się wchłonąć , to znaczy wczoraj mi wyszło że niby 1 cm mniej, no ale myślę że lekarz po prostu niedokładnie zmierzył

Stary 2013-06-11, 12:25   #952
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
jest taka zrezygnowałam bo myslałam, ze wszystko niepasteryz.
Ja uslyszałam kiedys ze dzieci i dorosli nie powinny pic mleka bo ogranizm sie zasluzuje

Mają ludzie jazdy

Moj tez sie strasznie drze, jakbym np. jadlo chipsy co jem je raz na miesiac nawet zadziej ... ale sluzowanie mlekiem... rozumiem niektorzy sa uczulenie na laktoze, ale przeciez mleko dla dziecka jest niezbedne... nie mowie tu o bezglutenowcach.
Stary 2013-06-11, 12:28   #953
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:

wolałabym jednak nie mieć takiej niespodzianki

O dzięki, nie wiedziałam
hihih

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:32   #954
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość

a jak u was było ?

Ja miałam przed ciążą taki na 5cm, ale teraz zniknął sam. Może i u Ciebie tak będzie
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:33   #955
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Czytam, ze wybieracie sie powoli do lumpkow Jak szukacie rzeczy dla siebie, np. spodni to bierzecie takie zwykle spodnie tylko rozmiarowo wieksze czy udaje Wam sie znalezc typowo dla kobiet w ciazy? Ja szukalam i nic takiego typowo ciazowego nie udalo mi sie znalezc jeszcze Czy wg Was oplaca sie kupic takie nowe, ciazowe spodnie? Jak tak to ile par? Ja pewnie bede miala problem, bo za duzego tylka i bioder jakichs ogromnych nie mam i nie chcialabym nosic samych workow, ktore by mi "figure" zabieraly, a u mnie w rodzinie wszystkie ciotki itd. tak wlasnie robily. Nie chcialabym tez chodzic w legginsach, zwlaszcza, ze koncowka ciazy wypada mi na jesien i zime i chyba tylek by mi omarzl ^^ Takze po prostu ciuchy normalne w wiekszych rozmiarach odpadaja :/ Wiadomo - dresik czy cos jak najbardziej, ale jak bedzie jakies wyjscie do miasta ze znajomymi czy impreza rodzinna to nie chcialabym wygladac jakbym wstala dopiero z lozka
ja kupiłam jedne spodni ciążowe jeansy, a tak to chodzę w leginsach i mam w nosie że komuś może się to nie podobać :P chciałabym jeszcze kupić sobie jakieś krótkie portki bo w leginsach się gotuję jak jest upał..
raz w lumpeksie widziałam ciążówki, ale nie dość że były to dzwony to jeszcze jakiś rozmiar 50 za chyba 25 zł... a ja kupiłam z prosta nogawką, nowe za 60 zł ze streczem

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
no i najważniejsze chyba...na wczorajszej wizycie okazło się że bedzie SYNEK. bezwstydnik tak się rozkraczył że lekarz nie miał żadnych watpliwości....TŻ się cieszy, ja jescze dochodze do siebie bo tak bardzo marzyła mi sie córeczka...gdybyscie wczoraj widziały moją minę hehehe w żartach powiedziałam do TŻ że nawet w tej kwestii nie moge na nim polegac i że o az taką złośliwość go nie podejrzewałam
Synuś waży 250g i na uSG wyszło że to 18w3d. wszystko jest ok. następna wizyta 15 lipca i połówkowe wtedy zrobi.
mój różowy wózek...moje kokardki warkoczyki....
też się tego boję, że a wizycie okaże się że chłopak

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Co do mojego TŻta, wkurza mnie to że w dalszym ciągu nie mamy kasy bo miał z siostrą porozmawiać żeby mu normalnie wypłacała pieniądze i jakoś nie miał odwagi rozmawiałam z nim w niedziele spokojnie na ten temat (przynajmniej próbowałam) to się oburzył że mi na kasie tylko zależy. Tu nie chodzi o mnie bo ja sobie jakoś dam radę ale wiem że jak urodzi się dziecko to nic się nie zmieni i nie będzie miało co jeść bo tatuś ciapa nie potrafi upomnieć się o swoje .
Jest nieodpowiedzialnym gówniarzem, nie ma kasy a jeździ po sklepach w poszukiwaniu nowego telefonu bo stary się mu ZNUDZIŁ...
Do roboty też dzisiaj nie poszedł bo chciał sobie zrobić dzień odpoczynku.
Pożyczył od mojego taty przyczepkę i nawet nie zapytał kiedy ma oddać, czy będzie potrzebna... Zadzwonił do mojego taty że mu podwiezie przyczepkę i przyjechał porzucił ją pod blokiem nie zapiętą ani nic, teraz ktoś ją powinien ukraść i Damian powinien świecić oczami przed moim tatą skoro jest tak nieodpowiedzialnym gówniarzem...
Żeby tego było mało jak widzi że się denerwuje to zamiast się zamknąć to on ma wtedy najwięcej do powiedzenia, bawi go to że ja się denerwuje a on mnie jeszcze bardziej nakręca dogryzając mi. A ja denerwuje się do tego stopnia że później boli mnie brzuch

Przed ciążą on był naprawdę odpowiedzialnym facetem, pieniądze ciągle miał - odkładał gdzieś na kupkę zawsze coś, jak się kłóciliśmy to w pewnym momencie się wycofywał i po jakimś czasie przychodził i przepraszał, nie było problemu ze szczerą rozmową - siadaliśmy i rozmawialiśmy żeby nie było niedomówień i jakoś w ogóle inaczej patrzył na wszystko. Teraz jakby zdziecinniał.
On zachowuje się tak jakby to on w ciąży był nie ja...
Domii, może On tak reaguje na stres, że boi się że sobie nie poradzi jak się maleństwo urodzi i może to go przerasta?
Ja na Twoim miejscu usiadłabym i porozmawiała z nim tak szczerze i go zapytała, dlaczego tak się zachowuje, że skoro pracuje to nie ważne że czy pracuje u siostry czy u obcej osoby to i tak pensja mu się należy jak psu kość i że teraz Wam też są potrzebne pieniądze, bo wyprawkę trzeba kompletować i przede wszystkim nastraszyłabym go że jeżeli nie zmieni swojego postępowania to wtedy będzie musiał brać od siostry pensję, ale na... alimenty, Postrasz go, może to jakiś efekt przyniesie

Cytat:
ehh Ci faceci... a co do pracy u siostry to na prawdę, przecież to jego rodzina to on się wstydzi wziąć od niej wypłatę? to właśnie chyba z rodzeństwem możesz być szczery.. a na codzienne wydatki/opłaty to skąd macie? z Twojej wypłaty? zawsze mi się wydawało że mężczyznom zmienia się właśnie podczas ciąży kobiety... że dorośleją....
a to nie zawsze tak jest... jedni dziecinnieją inni dorośleją

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Załącznik 5285226 a to dzisiejsze zdjecie usg dzidzia tak machała rączkami że lekarz zrobił zdjęcie.
ale fajne moja Nelka na ostatnim USG to z taką agresją machała piąstkami że aż śmiać mi się chciało

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
ja ostatnio piłam Frappe z lodami i czekoladą

Cytat:

ojej jaki malutki ale już widać że coś wypycha
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:38   #956
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Oj Wy lenie!

Ja też... albo latte

Ostatnio na wizycie miałam 85 bardzo naciągane na 60( właściwie nie wiem czemu położna nie wpisała takiego jak było tylko naciągnęła).Ale to ziewałam i spałam na stojąco.
O matko i TY mówisz że Ci brzuszek wywaliłoTaki mini mini chudzinko

Cytat:
Ja osobiscie kawy nie pije... w I trymestrze unikalam nawet herbaty ze wzgledu na to, ze zawiera kofeinę.

Ok 20 tc nalezy sprawdzac cisnienie, bo jestesmy narazone na stan przedrzucawkowy... charakteryzuje sie on nie tylko podwzyszonym cisnieniem ale tez białkomoczem... Wiadomo kofeina podnosi ciśnienie jezeli kobieta w ciazy (szczegolnie niebezpieczne w III trymestrze) ma wysokie cisnienie tetnicze powinna jej nie pic... wiaze sie to z powiklaniami.

Jesli chodzi o Cole to nie tyle kofeina, co te "EE"
...ale Sprite mimo tego bym sie napiła
U nas pija kawkę chyba tylko niskociśnieniowe mamy
A od czasu do czasu coli nie zaszkodzi po łyczkuChociaż do tej pory b.rzadko pijałam.Każdy robi jak chce wiadomo
Ten barwnik co jest w coli E 150 d jest używany też do barwienia czekolady,dżemów,wyrobów cukierniczych

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-11, 12:38   #957
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

Oj Wy lenie!

Ja też... albo latte

Boże kochana gdzie ci się to dziecko mieści
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:50   #958
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
cooo? mogę jeść moje kochane camemberty?

Cytat:

Oj Wy lenie!

Ja też... albo latte

Cytat:
gdzie Ty trzymasz tego swojego Maksymka?

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-11, 12:50   #959
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

zabieram się za sprzątanie

a i wrzucam mój 22-tygodniowy brzuch
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg untitled (1 of 1).jpg (40,9 KB, 69 załadowań)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:53   #960
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
zabieram się za sprzątanie

a i wrzucam mój 22-tygodniowy brzuch
o wow jaki okrąglinek ładny

A jak o zdrowym jedzeniu mowa, to wczoraj zrobiłam pyyyyszne ciasteczka z twarogu ze słonecznikiem Jak się zamknie oczy na cukier to mozna sobie wmawiać, ze bardzo zdrowe

Wielkie kciuki dla Ani
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości