|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Cytat:
Niestety pozostaje mi chyba tylko kupno przez neta bo u siebie w mieście nic nie mogę znaleźć ![]() Dodam że mam sporą asymetrię i nie każdy krój leży na mnie dobrze ![]() W jednym sklepie z bra fittingiem pani mi któryś krój odradzala, jako że piersi będą mi sie wylewały ![]()
![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jeden z Fantasie - model smoothing (to ta sama firma co freya) i jeden Wondebra ultimate strapless. Smoothing bez fajerwerków - dobrze trzyma, wygodny, ale zabudowany jak dla mnie, ma wysoki mostek. Za to jest zupełnie gładki, praktyczny. Wonderbra jest super, wypycha do góry, robi świetny dekolt. Zdecydowanie polecam ten stanik, z tym że jest mocno wycięty i ma specyficzną rozmiarówkę (obwód jest bardzo ciasny więc lepiej wziąć rozmiar więcej). Ogólnie lepszy efekt unoszący mają straplessy z usztywnianymi miskami, ale są też o miękkich miseczkach, wtedy bardziej się dopasowują do ciała. Ostatnio miałam też okazję obserwować strapless Frei - taylor i też super efekt. Co do plundży to przy pewnych kształtach piersi albo przy piersiach miękkich mogą być nieodpowiednie, ale przy straplessach to akurat trudno znaleźć głęboko wycięte. A nawet przy wiotkim biuście staniki z miseczkami formowanymi termicznie mogą być bardziej wycięte. Co do tej rady brafitterki, to powinnaś sprawdzić jak ty się czujesz w głeboko wyciętym staniku i jaka wysokość mostka jest ok - bo właśnie może się okazać, że super niskie mostki sa nie dla ciebie, ale takie w miarę niskie są już ok. Poza tym nie ma co się przejmować że np. na samym mostku czy brzegu miski biust nie układa się jak u modelki, jeśli pod ubraniem to nie jest widoczne a dekolt i figura wyglądają dobrze. Przy asymetrii dobrze jest wziąć chociażby lekko usztywniane miseczki, dopasować rozmiar do większej piersi, a mniejszą dopchać wkładką. Czasem nawet nie trzeba tej wkładki bo pod ubraniem nie widać.
![]() |
![]() |
#4503 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, skoro aż tyle wiecie o piersionoszach, to może rzuciły Wam się gdzieś w oczy miękkie (najlepiej koronkowe) biustonosze z niskim mostkiem (ale z fiszbinami) i trójkątnymi miseczkami, czerwone lub czarne? Mam mały biust i w stanikach z wysokim mostkiem on 'ginie', dodatkowo nie znoszę fiszbin 'rozdzielających' mi piersi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, spędziłam dziś kilka godzin w poszukiwaniu biustonosza. Noszę rozmiar 70G, do tej pory miałam dwa biustonosze z firmy Gaia, półusztywniane, ale denerwuje mnie ten stożkowy kształt
![]() oraz z firmy Gaia, model ofelia http://www.mada.pl/16465-31-42-r2-bi...ia-bs-368.html . zastanawiam się jeszcze nad modelem Gaia - Mabel http://www.nokaut.pl/biustonosze/biu...wy-piasek.html Miała któraś z Was, któryś z tych biustonoszy ? Może polecicie jakieś inne modele, firmy - które posiadają taki rozmiar i nie tworzą efektu dwóch piramid ![]()
![]() |
#4505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz tam sobie zobaczyć, co noszą kobiety o rozmiarze 70 G na przykład. ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Tu jest taki bardziej zabudowany balkonetko-plunge: http://znam.to/userfiles/R/042/R042-1084313.jpg miękki plunge: http://www.google.com/url?sa=i&rct=j...70903605206616 A w ogóle dlaczego chcesz akurat taki model? Jaki masz rozmiar? Może jak poprzymierzasz inne modele dobrych firm to znajdziesz jakiś inny, bo takie bardzo trójkątne miski to są chyba mało praktyczne, pewnie góry tych trójkątów wystają przy głębszych dekolcie albo ramiączkach.
![]() |
![]() |
#4506 |
Inkwizytor
|
Gdzie kupujecie kostiumy kąpielowe?
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4507 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
Odp: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Dziewczyny a co ja mam zrobic ? Nie stac mnie na drogie staniki i kupuje te chinskie ktore maja dziwna rozmiarowke. Tam wychodzi mi B. Myslicie ze w tych stanikach uda mi sie dobrac swoj odpowiedni rozmiar ?
A moim drugim problemem jest to ze stresuje mnie kupowanie stanikow (jestem bardzo wstydliwa) a tym bardziej przymierzanie. Jeszcze nigdy tego nie robilam. Myslicie ze ktos moglby mi kiedys powiedziec ze nie moge przymierzyc ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4509 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Cytat:
W uświadomionym sklepie bez przymierzenia raczej nie sprzedadzą Ci biustonosza; odmówić przymiarki mogą na bazarze. Nosisz B co? 60B? 80? Jakie masz wymiary? Sama literka nic nie znaczy. Te chińskie odpuść sobie, możesz zaszkodzić sobie nie tylko złym rozmiarem ale też tym z czego je zrobiono. Co masz na myśli, że mają dziwną rozmiarówkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4510 |
Rozeznanie
|
Podejrzewam, że dziwna rozmiarówka chińskich staników polega na tym, że do każdego obwodu jest przypisana tylko jedna miseczka: 70=A, 75=B itd.
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4511 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4512 |
Strażnik Wizażu
|
Kupiłam bikini w Kappahlu
![]() http://www.kappahl.pl/article/stanik_429555 Świetnie trzyma, obwód dość ciasny (wzięłam 70E) z silikonowym paskiem. Pięknie biust wygląda, wygodny...i tani ![]() Są też inne, warto zajrzeć i przymierzyć: http://www.kappahl.pl/category/estor...oje_kapielowe/ Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2013-06-11 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Uświadomiony" kostium możesz kupić poza sezonem, chyba że ważne jest by był modny :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Odp: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
No dokladnie. Chociaz na jednym z moich jest napisane ze polski biustonosz.
Mierzylam sie 81 i 65-5 czyli 60 Jakich biustonoszy powinnam szukac ? D i iles ? Bo z tabeli wynika ze D. Myslicie ze w miejskim sklepie z bielizna sa w miare dobre staniki ? Bo tam rozmiary sa normalne tylko ich cena 10-15 zl Z gory dzieki za pomoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Stacjonarnie u brafitterki kupiłam ten: http://www.lace-lingerie.pl/commodity/10447# całe szczęście zmieściłam się w 65G, bo miałam obawy...
Batki do tego 34, które i tak są mi trochę za duże ![]()
![]() |
![]() |
#4516 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Za 10 zł to dobrego nie kupisz, po kilku praniach się rozejdzie i straci wygląd. Lepiej kupić coś porządniejszego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4517 |
Przyczajenie
|
Jestem wątpliwą szczęściarą posiadającą polskie 75S.
Takowych staników raczej się nie produkuje, dlatego pozostało mi szukać brytyjskiego 34K. Niestety już kilka razy się nadziałam na polskie 75K stąd moje pytanie. Jakie firmy produkują biustonosze 34K? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brytyjskie - Curvy Kate, Panache (i podmarki: SuperBra, Masquarade, Cleo, Sculptresse), Eveden (Freya, Fantasie, Fauve, Elomi). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gaię bym odpuściła, natomiast Ava ma potencjał. Ich semisofty robią naprawdę ładny kształt, nie spłaszczono-kulisty tylko taki wyciągnięty do przodu, ale nie stożkowy. Do tego ładnie zbierają biust do środka i mają wygodne, ścisłe obwody. Polecam spróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4520 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#4521 |
Przyczajenie
|
Dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4522 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile kosztuje mniej więcej? Cytat:
Takie wkładki też do kupienia w sklepie z bra fittingiem? Cytat:
![]() Ale wolę kupić jeden dość dobry, niż mieć ich pełno we wszystkich kolorach tęczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ona się upiera, że bazarowy stanik za 10-12 zł jest lepszy! ![]() Ale jak mi mówiła, że coś się jej wbija i miseczka odstaje to zaproponowałam jej sprawdzenia właściwego rozmiaru to NIE! Bo ona od lat ma 75B (aha- już to widzę...spokojnie weszłaby w 65 ale jej nie przemówię do rozsądku ![]()
![]() |
![]() |
#4523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, wkładki można kupić nawet w zwykłych sklepach z bielizną. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Dobre miejsce to też Bratabase.com. Podobnie, wpisujesz rozmiar, który cię interesuje i pojawiają się modele i recenzje. Elomi, Panache, Bravissimo... http://www.bratabase.com/search/?q=34K Z tego, co widzę z Panache i Bravissimo są nawet 34KK. Tylko upewnij się, że brytyjski obwód 34 jest dla ciebie odpowiedni, bo ja np. wolę nosić32 a z bardziej elastycznych 30, chociaż w polskie 70 bym się raczej nie wbiła.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Możesz też poszukać na Brastopie biustonoszy w 34K
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4527 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję i dziękuję. Faktycznie raz miałam za luźny, ale wydawało mi się, że to po prostu taki biustonosz, a okazuje się, że to dość często się zdarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4528 | |
BAN stały
|
Cytat:
No więc tym razem zamówiłam 75DD. Obwód jest ok (ale musi być zapięty na ostatnią haftkę). I jak leży Waszym zdaniem? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ze zdjęć wygląda że ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Wygląda ładnie, ale zdjęcia nie pokazują wszystkiego... Mostek dobrze leży? Fiszbiny dobrze pasują? Wszystko wygarnęłaś do miseczek?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.