|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
ale tak na 5 minut
|
|
|
|
|
#1052 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
A wypada sie w czerwcu to lipiec bedzie porządny ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak sobie radzisz?
|
|
|
|
|
#1054 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- A radze sobie dobrze...nieraz jestem skonana ale da sie przezyc...najgorzej jak mam do lekarza jechac bo musze malego zostawic na kilka godzin z babcia |
|
|
|
|
#1056 |
|
Rozeznanie
|
Dałaś mi nadzieję, bo prawdę mówiąc jestem przerazona tą perspektywą
|
#1057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no widzisz szybko się uwiniesz z urodzeniem dzieci i w wieku 40 lat będziesz miała tyle wolnegoooooo, bo to już nastolatki będą
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny,
cały dzień byłam na uczelni, od powrotu nadrabiam wątek domi Kochana, jeśli nie jesteś pewna sensu tego ślubu- to go nie bierz. Lepiej poczekać niż żałować! U nas pada, grzmi, jest zimno i szaro. Martwię się, że na moim ślubie w lipcu też tak będzie... A ja mam takie piękne plecy w sukni- nie chcę ich zakrywać! [wiem, próżność wychodzi..] Co do ciśnienia, ja miewam najwyżej 90/66. Ostatnio miałam 70/40. Lekarz kazał pić sporo wody, pić dwie kawki dziennie [słabe, ale w granicach przyzwoitości], i ewentualnie ssać 1-2 razy dziennie cardiamid z cofeiną. Na czas sesji, by nie umrzeć na egzaminie Ostatnio jak mnie teściowa wkurzyła, to miałam całe 110/70! Ale ręce mi się trzęsły, jakbym 200.150 miała
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
licze na dziewczynke i takie mam przeczucie...z Mikolajem sie nie pomylilam...a do samego konca nie znalismy plci bo chcielismy miec niespodzianke
|
|
|
|
#1060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także zleci.Cytat:
Cytat:
Przedtem pisałam że jesteś na 1 stronie,ale coś mi się pomyliło bo nie Cię nie ma ![]() A nie jesteś jesteś,ale w zaginionych |
|||
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
zaginiona sie odnalazla
|
|
|
|
#1062 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym nie wytrzymała
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Tak żeśmy z mężem postanowili i jakoś nas nie ciekawiło ani w pierwszej ciąży ani teraz
tesciowa cały czas myslala ze wiemy tylko powiedziec nie chcemy...a teraz nawet nie wie ze w ciazy jestem
|
|
|
|
#1068 |
|
Konto usunięte
|
Domii powiem Ci, że ja ze swoim mężem przed ślubem nigdy nie rozmawiałam o pieniądzach i gdy przyszły takie tematy po ślubie to się zaczęło. Nie mogłam zrozumieć jak temat pieniędzy może zmienić mojego ukochanego mężczyznę... Gdybym wiedziała wcześniej ile przeżyję w związku z tą kwestią to nie zdecydowałabym się na ślub.
Ale teraz już jest po fakcie i zawsze jak schodzi na temat pieniędzy to się pokłócimy tragicznie... Ja ryczę, on krzyczy... Nie umie przeprosić... Masakra, nienawidzę schodzić na ten temat... Dziewczyny, ogólnie ja mogę Wam powiedzieć, że rozumiem, że dziecko, naciski na ślub, że wypada, że niby będzie łatwiej.... Ale ja z perspektywy czasu, a jesteśmy 3,5 roku po ślubie, powiem Wam, że żałuję, że wtedy go wzięliśmy. Wzięlibyśmy i tak, ale każdy myślał, że to z powodu ciąży. Jedna sąsiadka do dzis rozpowiada, że mój mąż musiał się żenić, a tak naprawdę kocha się od zawsze w niej... wariatka... Poza tym po ślubie mąż się chciał dorobić, zaczął się brak czasu, dla mnie, dziecka, czułam się zawiedziona tym małżeństwem... Żałuję, że nie poczekaliśmy aż sytuacja się ustabilizuje. Ale mieszkamy na wsi... gadania byłoby co nie miara, że nieślubne dziecko itp. I tak było gadanie, ale co tam... |
|
|
|
#1069 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
w 18
powiemy gdzies za 2 tyg jak maz wroci z pracy...A apropo slubów to ja miałam 20 lat jak brałam slub...i nie byłam w ciązy...urodziłam 2,5 roku po slubie...i tak po wsi szla plota ze slub bierzemy bo w ciazy jestem...baaardzo dluga ta moja ciaza była...3 lata trwala
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Agaczila Podziwiam Cię że nie byliście ciekawi poznania płci
Mnie już nosi i jajko bym zniosła |
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Zadomowienie
|
właśnie wszamaliśmy z mężem tartę z budyniem i truskawkami
a i dziś dzwoniła babka ze szkoły rodzenia i zaczynamy od przyszłej środy
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1074 |
|
Wtajemniczenie
|
tez podziwiam taką cierpliwość
A to 3 tyg. to już doczekasz. Fajnie tak się zobaczyć po dłuższej rozłące ![]() Tyklo teraz to i tak baja, bo internet, telefony i inne cuda. A zawsze tak mnie zastanawiało jakie ludzie musieli mieć nerwy jak ktoś kiedyś gdzies w podróż ruszał, czasem za wielką wodę nawet, a nie było mozliwości dac znac co i jak i dopiero jakiś list po miesiącu np. teraz jak mi ktoś bliski kilka km samochodem jedzie to czekam na syg. ze wszystko ok. wiem, ze człowiek się przyzwyczaja do tego co dobre i jak nie było, to się pewnie nie tęskniło za czymś czego się n ie znało, ale i tak nie wyobrażam sobie |
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, czekamy na relację i wrazenia ![]() Jak my się z mężem poznaliśmy to on był juz w Irlandii. Nie mieliśmy internetu i pisaliśmy do siebie listy Oczywiście też smsowaliśmy i raz w tygodniu dzwonił na dłuższą rozmowę. Ale radocha była jak przyszedł list |
|
|
|
|
#1076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
my chodzilismy na szkole rodzenia w zeszlym roku w pazdzierniku
|
|
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
Magnolia, a czemu to Ty masz się na wieś przeprowadzać? Nie może się Twój TŻ przeprowadzić tam, gdzie mieszkasz Ty?
agaczila, podziwiam cierpliwość - ja będę chciała znać płeć chociażby po to aby kupić jakieś rzeczy dla malucha... No, ale taka niespodzianka też jakiś urok ma domi, dobrze, że powiedziałaś kilka gorzkich słów do swojego TŻ. Mimo wszystko ja nalegałabym na poważną rozmowę z nim. Jak on to sobie wyobraża? Czy on ma taki plan, że po urodzeniu dziecka będą Was utrzymywać Twoi i jego rodzice? Musi sobie zdać sprawę z tego, że stanowicie oddzielną jednostkę rodzinną i trzeba o nią zadbać? Wyobrażam sobie, że taka rozmowa nie jest łatwa, ale im wcześniej będziesz wiedziała na czym stoisz tym mniej stresu później dla Ciebie i kłótni wciąż o to samo. Trzymam kciuki
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas przez rok tylko telefony ,a później na szczęście skype ![]() To bardzo ciężka próba dla związku,każdy wypracowuje swoje przyzwyczajenia, a dotarcie po przyjeździe czasem trwa z tydzień. Prawda jest taka że nie polecam nikomu Cytat:
Mój to raczej trochę antypiśmienny ![]() Jesteś na bieżąco
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

ale tak na 5 minut

za wyniki
Ślub 25.08.2012 

a i dziś dzwoniła babka ze szkoły rodzenia i zaczynamy od przyszłej środy
teraz jak mi ktoś bliski kilka km samochodem jedzie to czekam na syg. ze wszystko ok. wiem, ze człowiek się przyzwyczaja do tego co dobre i jak nie było, to się pewnie nie tęskniło za czymś czego się n ie znało, ale i tak nie wyobrażam sobie