|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
pędź lepiej do lekarza, im prędzej weźmiesz leki tym prędzej je skończysz, poza tym lepiej żeby się nie rozwinęło choróbsko
|
|
#452 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
Mam nadzieje że będzie ok bo tak się na tą Grecje z tżtem nastawiliśmy![]() :ma d:
|
|
|
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu jutro mam tę wizytę u lekarza od bezpłodności - mam nadzieję, że powie coś ciekawego
A dzisiaj TŻ jedzie odebrać wyniki nasienia - i już mi wyskakuje z czarnym scenariuszem, co to będzie jak się okaże, że nie może mieć dzieci
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem tydzień przed @ ... i tak mnie masakrycznie brzuch boli, że szok... przed okresem zawsze tylko piersi mnie bolały, także nie wiem o co kaman.
Słuchajcie mam głupie pytanie .. otóż od jakiegoś czasu przed @ mam plamienia, a 1-2 dni potem dopiero prawdziwa rzeka @, to to plamienie to wtedy 1 dzień cyklu? |
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
lea_ny trzymam kciuki za Twoją wizytę i za badania TŻ, na pewno wszystko bedzie ok, nie stresujcie sie na zapas!
![]() z czystej ciekawosci, ile sie czeka na wyniki badan nasienia? |
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze mówiąc nawet nie zwróciłam uwagi, że znalazłam opcję z tym dodatkowym badaniem - to była po prostu pierwsza klinika, która miała podaną cenę na stronie
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. 1 dzien cyklu to krwawienie . Poza tym dobrze zebys zbadala progesteron. bo plamienia to moze byc oznaka nieprawidlowosci :/
|
|
#459 | |||
|
Zadomowienie
|
Jestem, okazało się że to jakieś póki co wirusowe zapalenie gardła. Niestety niedoleczone może przejść w anginę. Jak jej powiedziałam o moich planach to mi nawypisywała jakiś ziołowych i homeopatycznych cud że zapłaciłam 75zł
Wypisała mi tez antybiotyk jakby mi nie przeszło i bym dostała gorączki. Ale to jest podobno antybiotyk co kobiety w ciąży go biorą. Ale mam nadzieje że takiej potrzeby nie będzie. Pocyckałam już trzy różne tabletki i ciut mi lepiej. Cytat:
Może niech się do Nas dopisze jak on taki panikarz Oczywiście żartowałam, napewno będzie wszystko okCytat:
![]() Cytat:
Opisywałaś go jakoś specjalnie jak go zaniosłaś??
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-06-11 o 13:14 |
|||
|
|
|
#460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ah, no i zdrówka oczywiście życzę! |
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To plamienie jest raczej takie jednorazowe także nigdy nie brałam pod uwagę, że to może być jakaś nieprawidłowość.... jednak jak teraz tak o tym myślę, to od pewnego czasu poprawiła mi się cera ( nie to że miałam jakiś duży problem, ale teraz mam taką buźkę jak niemowlaka) może ma to jakiś związek?? A powiedzcie mi na te wszystkie badania skierowanie daje gin?? Czy do zwykłego lekarza też szłyście?? |
|
|
|
|
#462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze mam nadzieje że się wykuruję, bo jakbyśmy musieli się wstrzymać w tej Grecji to bym była zła. A tak na to liczę. Jak znam życie to po powrocie popędzę HCG zrobić bo pewnie do terminu@ nie wytrzymam. Czytałam że ten z krwi po 10 dniach wychodzi prawda to?? |
|
|
|
|
#463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoretycznie okres powinnam mieć jutro albo pojutrze, bo przez ostatnie 4 cykle miałam co 29 dni a ostatni był 28. Dziś dopiero 27dc. Mam test w razie czego powtórzę. Czy wy też jak robicie test ciążowy to widzicie taki jakby zalążek drugiej kreski? Takie jakby jej miejsce... kreski drugiej jako takiej nie widać ale to miejsce właśnie tak jakby się odznacza... katekatee Tak trzeba wypełnić, tzn podpisać się, datę oraz napisać rodzaj badania. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
nie mam żadnych objawów. Z testami jest różnie, czytałam wiele razy że dziewczynom wychodziły dopiero po kilku dniach od spodziewanej @ zależy jaki kto ma poziom hormonu...
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceci
|
|
#465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, u mnie takie leciuteńkie boki widać różowe, takie zaznaczone miejsce gdzie ma się pojawić. No nic w razie czego będę testować w czwartek.
|
|
#467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
testuj jutro i dawaj znać ![]() Cytat:
haha, no to super!
|
||
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak jest wątpliwość co do ciąży to najlepiej wykonać test beta hcg z krwi. Jest o wiele bardziej czuły niż te sikańce Lea to super wiadomość! W czwartek jadę z Córą do zoo z jej przedszkolem. Nie mogę się doczekać i Misia też, bo cały czas mówi, że zobaczy siosia (czyt. słonia)
Edytowane przez kaorlak Czas edycji: 2013-06-11 o 17:29 |
|
|
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Ja czasami na teście też widziałam taką bladą kreseczkę, albo miejsce w którym powinna być, ale czy to jakiś zwiastun? Nie wiadomo?
Dzisiaj rano zrobiłam sobie podpis że jestem w 1cs i test 12.06.2013 czyli jutro, ale w południe @ dostałam więc już mam w podpisie 2cs. Jakoś się tym nie przejęłam zbytnio, aż sama jestem zdziwiona
|
|
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
ja powinnam dostać albo jutro albo pojutrze...
|
|
|
#472 | ||||
|
Zadomowienie
|
Trochę się przekimałam i mi lepiej, jutro niestety musze iść do pracy ale mam nadzieje że mi przez noc też trochę puści. Tak sobie myślę że fajnie by było przez wakacje zaciążyć bo jednak tych infekcji jest mniej a wiadomo że 1 trymestr jest najważniejszy żeby z dala od infekcji.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.
Cytat:
Podczytuje was, bo od kilku dni staramy się o drugiego potomka ![]() Ja robiłam testy to zawsze widziałam miejsce na 2 kreskę. Ale jak zrobiłam 1 test jak byłam już z cora w ciąży to właśnie ta druga kreska była delikatnie zarozowiona. Po dwóch dniach była już bardzo wyraznaa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zerknęłam na Twojego bloga. Tworzysz piękne rzeczy
|
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
O to jesteśmy w podobnym czasie bo ja @ dostanę w sobotę, mam nadzieje że nie będzie żadnych numerów i będzie regularnie. Także poczatkiem lipca też będę odprawiać modły
![]() Przyznam się że w tym cyklu mnie i mężusia dopadła grypa i akurat w odpowiednich dniach nam się nie chciało , ale w tym cyklu będę walczyła jak lwica, żeby się udało
|
|
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że czasem to czekanie jest denerwujące ale jakby tak chciał co miesiąc robić betę to... też trochę bez sensu. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
z tymi testami to nie zgadnie, zobaczymy ale na moje szczęście to by był cud jakbym była w ciąży.
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
God of War 20 - ehhh, mam nadzieję, że gdy zrobisz za kilka dni teścior to wyjdą te dwie kreski - trzymam kciuki nadal i wciąż
![]() Lea_ny - super wiadomość, więc teraz możecie się spokojnie starać bez stresu,że coś jest nie tak nadiak1 - starajcie się, starajcie, w tym cyklu nie odpuszczaj ![]() kaorlak - udanego pobytu w zoo Wszystkie mamy jadą? Czy tylko Ty się zgłosiłaś jako chętna? Ja dziś znów się źle czułam. Rano znów podwyższona temperatura, gardło już na szczęście mniej boli ale to dzięki chrochinaldin i orofar. Dziś pół dnia w pracy a teraz właśnie skończyłam piec ciasto i ugotowałam zupę na jutro. W międzyczasie porządki. Padam na ryjek Dziś kłuło mnie w brzuchu tak, że ciężko było wytrzymać, teraz już spokój Marzę o kąpieli.
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Juliette25 będzie co ma być
![]() Bidulo to się namęczyłaś dziś... pewnie jak się położysz to padniesz... ja w sumie się zdrzemnęłam troszkę po południu ale i tak mi się ziewa hehe. Męża już od dwóch dni nie widziałam bo ja wychodzę rano to śpi a w nocy wraca... ehh.
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troszkę dzień zleciał pracowicie. Dopiero przed chwilą znalazłam czas by tu w końcu napisać. Mąż już śpi, ja jeszcze buszuję W sumie wszystko przez galaretkę - nie chce się dobrze ściąć i czekam. Eh nawet lodówka nie pomaga:/No nic. Chociaż z Wami popiszę troszkę, chociaż zdaje mi się czy God of War 20 jesteśmy same tu dziś? Dziewuchy, nie spać
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie wiem gdzie te dziewuchy, kiedyś to był żywszy wątek i nie nadążałam czytać a teraz jakoś tak ucichło wszystko... a niektórych dziewczyn to już od dawna nie słyszałam i nie widziałam na wątku... A może tak pracują nad potomkiem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

Tak mnie napierdziela gardło chyba się zaraziłam angina od synka mojego
:confus ed:
pędź lepiej do lekarza, im prędzej weźmiesz leki tym prędzej je skończysz, poza tym lepiej żeby się nie rozwinęło choróbsko 
Mam nadzieje że będzie ok bo tak się na tą Grecje z tżtem nastawiliśmy

, ale w tym cyklu będę walczyła jak lwica, żeby się udało