|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
kalisto jestes tu??
ciasto upiekłam - tylko dopisz do przepisu ze to jest mała blaszka na moich wygłodniałych domownikó trzeba zdecydowanie zrobic podójną porcje jutro upieke drugą blaszke bo coś czuje ze ta do jutra rana zniknie ! Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-06-11 o 21:00 |
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Ide poleżec i ruszki policzyc,moze jeszcze zajrze
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
ja też poleżę, plecy mnie bolą... ruszków nie liczę, bo od rana w końcu Filip poszedł spać
Ale mam ruchliwego szkraba...
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mała też coś dziś leniwa.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-06-11 o 21:06 |
|
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4086 |
|
Rozeznanie
|
musiałam zmniejszyć dawkę bo małemu serduszko za szybko biło lekarz kazał za to dostałam luteine
cynamon_owa trzymam kciuki Neni1984 super literki długo czekałaś od zamówienia?? ja muszę najpierw imię wybrać
|
#4087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalam, Melcia, pisalam
zgubilas mnie wsrod tych rewelacji porodowych ![]() Poprasowalam reszte poscieli, kocyki niektore, rozek, etc. - pieluch nie tkne dzis tak bardzo nogi puchna i bola. Wlasnie ide Lale kapac i potem sie relaksowac, robota nie zajac. Aaaaale mnie piersi bola i laskocza brodawki!!!! do kompletu z reszta tulowia ![]() Mam nadzieje, ze te antyhistaminowe doustne specyfiki zaczna dzialac ZANIM qurvicy dostane wieczorem z moja pokrzywą... wieczorem jest masakra
|
#4089 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Witam wszystkie Mamy! Juz obecne, oraz przyszle!
Nawet nie wiecie jak sie z wami ciesze! Mam nadzieje ze wszystkie maluszki urodza sie zdrowe! Ja jeszcze nie jestem mamusia, niestety.. Mam pytanie do wszystkich mlodych mam. Czy bylyscie na studiach w momencie zajscia w ciaze? Jak pogodzilyscie studia i ciaze? Myslicie ze przez to jest ciezej? Lepiej poczekac az sie studia skonczy? Czy to nie ma wiekszego wplywu? Pozdrawiam was wszystkie goraco i trzymam kciuki! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4090 | |||
|
Zadomowienie
|
mysle, ze nie[/QUOTE]
Cytat:
Cytat:
za kolejna udana wizyte Literki wygladaja przecudnie Cytat:
![]() Co do golenia, to nie ma mowy aby TZ sie tym zajmowal
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Monroe sa u nas mamusie, które są w trakcie nauki
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Envl: albo na spokojnie pogadajcie albo tak jak chyba Iwona mówiła..ze nie masz pokarmu i tyle...
Ghia: siara może w ogóle przed porodem się nie pojawić i nie jest to żaden wyznacznik do późniejszej laktacji. Tak samo po cc możesz spokojnie karmić piersią. Laktacja normalnie rusza,może mieć tylko małe opóźnienie z rozruchem..wiec niczym się nie martw
|
#4093 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
|
|
#4094 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4095 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj wyjatkowo obejrzał ze mną na youtubie filmiki jak kąpać, przewijać, tzrymać noworodka ale to jest mikroskopijna część wiedzy, której długo w całości nie posiądzie I nie ma to jak "serdeczny" kolega olej temat... zresztą tekst z brodawkami bomba ![]() Cytat:
matko, niedługo zacznę chyba sobie popcorn robić i colę pić podczas zasiadania na wizaż bo coś powoli zaczyna się dziać ![]() Ja ciągle przeżywam pracę Tżta na miejscu, gdyby nie te kontrakty u nas w mieście to byłby oddelegowany do Poznania lub Bydgoszczy, ew. Piotrkowa Tryb., już zaczęliśmy rozmawiać jak to zorganizować, a w Bydgoszczy upatrzyliśmy już nawet kawalerkę na wynajem normalnie chyba orgazmu dostanę ![]() A tak apropos to przypomniała mi się taka sytuacja z życia Tżta. Był na ostatnim roku studiów i starał się o pracę w Skanskiej. Akurat w tym czasie chodziliśmy do szkoły tańca 2 razy w tyg na naukę 1 tańca, bo niebawem mieliśmy ślubować. No i na rozmowie o pracę jakiś manager zapytał go, czy jest gotowy na pracę w delegacji, czy ma może jakieś zobowiązania na miejscu. Na co mój Tż odpowiedział, że aktualnie nie może się ruszać poza miasto, ponieważ chodzi z narzeczoną na lekcje tańca towarzyskiego a Tż odpowiedział, że w tej edycji już raczej nie najlepsze jest to, że po 2 tyg do niego zadzwonili z ofertą pracy ale on akurat podpisał umowę tydzień wcześniej w innej firmie Ja zmykam dziewczyny do łóżeczka, może zajrzę tylko spr jak z Cynamonkami ![]() Dobrej nocki
|
||
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia20 gratuluję rocznicy ślubu
oraz życzenia urodzinowe Agrafka86 za zdany egzaminyevele za rocznicę i tc irmith wytrwałości i spokoju mela1234 za 34tclachryma za wizytętweedledee ja sobie sama ścieram żel ręcznikiem papierowym, tylko wkłada mi go za majty/spodnie/spódnice żeby się trzymał i nie pobrudzić ciuchów ita83 to Cie załatwili z robotą, trzymaj się jeszcze 10 stron nadrabiania
|
|
|
|
#4097 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
I nie przerwaly studiow? Jak sobie z tym radzicie?
Marze o tym zeby zostac mamusia i tez kiedys pisac w takich watkach.. tylko boje sie ze z powodu mlodego wieku i studiow sobie z tym wszystkim nie poradze.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath: właśnie pije herbatkę z lis i malin..przed chwila przyszła,maz odebrał paczkę otworzył i patrzy na mnie trochę z zaskoczeniem trochę z nadzieja i pyta czy zioło zamawialam:ppp
|
#4099 |
|
Rozeznanie
|
mnie goli tż jak mam tam sięgać i się męczyć to od razu dostaję skurczy w ramionach poza tym u nas ordynator wymaga idealnej gładkości... i marudzi jak jest nie tak...
za pierwszym razem myślałam że się pod ziemię zapadnę ale jak tż zrobił to lepiej niż ja to już sama go wołam a on nie dał mi odczuć że powinnam się krępować sam próbował rozładować atmosferę jak widział że mnie to krępuje
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie z innej beczki : myslicie o chustowaniu?
|
#4101 | ||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, i innymi sprawami a nie słucha doradców!!niech sam ruszy głowinką!!!Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez się cieszę jak mój się więcej rusza...bo z niego to straaszny leniuch!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będziesz psychicznie spokojniejsza, ze jest blisko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Brawa za td ![]() Cytat:
Potrzebny jest do porodu rodznnego wraz z cegiełką 200.....ale to na brochowie w innych szpitalach nie jest tak raczej.... Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||||||||
|
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
en a powiedz tż co mają zrobić kobiety które nie maja pokarmu? co wtedy? też są wyrodnymi matkami....w sumie to inna sytuacja no ale też nie karmią
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyy ty lec odpoczywać
![]() Evewee: my jesteśmy za..bedziemy próbować,a zobaczymy co nasze dziecko na to
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba spróbuję, a jesli nie chusta to pewnie te nosidła wypróbuję
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi się przypomniało, i co poczta nie zawaliła, dostałas te leki od Oliath w piątek?
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z urodzin.. dostałam rożek do karmienia Lola, marynarkę granatową i perfumki mexx..jestem zadowolona
Zjedliśmy pizzę, wypiliśmy soczki i do domciu.. miło było się spotkać w gronie najbliższych przyjaciół Lecę nadrabiać, bo teraz gorąco z tymi porodami
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie skylie????
|
|
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Ja się zastanawiałam ostatnio czy by może nie dowiedzieć się o tym czegoś więcej bo mnie to kusi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
pomysle o tym jak juz urodze jak bedzie na to kasa to mzoe wyprobuje
ale dostalam nosidelko takie na ramiona i mysle ze to bede uzywac np na zakupach, zeby nie pchać wozka z dzieckiem i z zakupami. |
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
My nadal w dwupaku
![]() Oszukalismy przeznaczenie z mężem po raz pierwszy- udało mu sie pojechać do domu, przywieźć moje rzeczy a Młody grzecznie siedzi chociaż ja powoli zakwitam pod tym ktg ![]() Skurcze porodowe nadal są ale jakbym sie do nich przyzwyczajala powoli mimo, że czasem bolą okropnie. Może Adaś posiedzi jeszcze kilka dni chociaż coś mrucza o cc.Co do neonatologa- w najlepszym przypadku na chwilę obecna będą karmić Młodego przez sonde i podawać mu tlen do noska, ale też nie można wykluczyć respiratora i innych "wspomagaczy". Irmith- bardzo mi przykro z powodu mamy... Przytulam ![]() Bardzo dziekujemy za kciuki, mile słowa i dodawanie otuchy- każdej z osobna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

na moich wygłodniałych domownikó trzeba zdecydowanie zrobic podójną porcje 

Ale mam ruchliwego szkraba...

zgubilas mnie wsrod tych rewelacji porodowych 
za fajne wiadomosci, a pepowina sie nie zamartwiaj skoro lekarz mowi, ze wszystko ok
A Maja wyglada cudownie! 

olej temat...
. Ja wchodze w lazience na stoleczek i jade przy duzym lustrze
chociaż coś mrucza o cc.