Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 19:57   #4081
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

kalisto jestes tu?? nie bój sie nie wywołuje Cie do tablicy

ciasto upiekłam - tylko dopisz do przepisu ze to jest mała blaszka na moich wygłodniałych domownikó trzeba zdecydowanie zrobic podójną porcje
jutro upieke drugą blaszke bo coś czuje ze ta do jutra rana zniknie !

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-06-11 o 20:00
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:59   #4082
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja nie miałam, a karmiłam z powodzeniem. Modlę się o pokarm i tym razem.

A co u Oliath.
Odzywała sie niedawno jak wróciła z Lalą z przedszkola....

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Ide poleżec i ruszki policzyc,moze jeszcze zajrze
Stary 2013-06-11, 20:03   #4083
malaczarnakejt
Zakorzenienie

ja też poleżę, plecy mnie bolą... ruszków nie liczę, bo od rana w końcu Filip poszedł spać Ale mam ruchliwego szkraba...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:05   #4084
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Odzywała sie niedawno jak wróciła z Lalą z przedszkola....

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Ide poleżec i ruszki policzyc,moze jeszcze zajrze
Widzisz tak się podekscytowałam tymi porodami tutaj, że mi z głowy wyleciało, a rzeczywiście pisała o butach i płaczu.

Moja mała też coś dziś leniwa.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-06-11 o 20:06
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:05   #4085
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Sz
A mój Tż wrócił z pracy i od progu się mnie zapytał czy wiem, że dziecko pijąc mleko z piersi matki dostaje coś tam.. co się okazało- kolega Tżta z pracy, który juz kiedys mi prosto w twarz stwierdził, ze jestem wręcz wyrodną matką, skoro nie chcę karmić piersią zaczął go nastawiać przeciwko mnie i ten mi teraz truje d*pę że mam karmić piersią. Powiedziałam, że jeżeli chce to może razem z kolegą pomasować sobie sutki i może akurat u któregoś z nich laktacja się zacznie i będzie mógł dokarmiać Bezika.
Ja pierniczę, innymi rzeczami to się nie interesuje, ale żeby w tym momencie mi jeszcze robić o to pretensje to naprawdę się nie spodziewałam.. całą ciążę jakoś normalnie to przyjmował, to teraz obudził się w nim syndrom "NIE DAM SKRZYWDZIĆ MEGO DZIECKA."
Ja pier*zielę
NIe ma to jak dobra rada kolegi, i do tego osoby, która niegdy tego nie będzie mogła robić. Moim zdaniem to czy kobieta zamierza karmić piersią czy nie to jej indywidualna sprawa, i nikt nie powienien w to ingerować, tym bardziej całkowicie obca osoba

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
doMciatko: nam na SR babka mówiła ze ust emituje jakieś fale które dziecko odczuwa jak człowiek zanurzony w wodzie wannie słyszał jak ktoś wali w ścianę wanny..a ktg i odsłuchiwanie - dziecko siedząc w brzuchu słyszy bicie serca matki..i na nie reaguje..a nagle przy ktg słyszy też swoje i zaczyna się denerwować bo nie wie co się dzieje dlatego zazwyczaj wzrasta tempo bicia jego serduszka w trakcie takiego badania...
Dziękuję za informację, zapamiętam
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:07   #4086
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

sama zeszłaś czy to zalecenie lekarza?
musiałam zmniejszyć dawkę bo małemu serduszko za szybko biło lekarz kazał za to dostałam luteine

cynamon_owa trzymam kciuki

Neni1984

super literki długo czekałaś od zamówienia?? ja muszę najpierw imię wybrać
Stary 2013-06-11, 20:07   #4087
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie
teraz będę jeszcze toczyła wojnę z Tżtem znając życie. Jakoś tym, że torby spakowanej do szpitala nie mam to się nie przejmuje, ale jak to mi powiedział nie pozwoli na to, żeby jego syn był przeze mnie w przyszłości chory bo nie dostanie tego co najlepsze.
No tego się nie spodziewałam niech się wypcha, nie on będzie o tym decydował.

Oooo... też bym zjadła
Daj spokój. Nie chcesz karmić, nikt cię nie zmusi. Ja byłam od początku karmiona mlekiem prosto od krowy i żyję, jestem zdrowa. A TŻ się nie przejmuj.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 20:09   #4088
Oliath
Zakorzenienie

Pisalam, Melcia, pisalam zgubilas mnie wsrod tych rewelacji porodowych

Poprasowalam reszte poscieli, kocyki niektore, rozek, etc. - pieluch nie tkne dzis tak bardzo nogi puchna i bola.

Wlasnie ide Lale kapac i potem sie relaksowac, robota nie zajac.

Aaaaale mnie piersi bola i laskocza brodawki!!!! do kompletu z reszta tulowia

Mam nadzieje, ze te antyhistaminowe doustne specyfiki zaczna dzialac ZANIM qurvicy dostane wieczorem z moja pokrzywą... wieczorem jest masakra
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:12   #4089
MonroePresley
Raczkowanie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Witam wszystkie Mamy! Juz obecne, oraz przyszle!
Nawet nie wiecie jak sie z wami ciesze!
Mam nadzieje ze wszystkie maluszki urodza sie zdrowe!
Ja jeszcze nie jestem mamusia, niestety..

Mam pytanie do wszystkich mlodych mam. Czy bylyscie na studiach w momencie zajscia w ciaze? Jak pogodzilyscie studia i ciaze?
Myslicie ze przez to jest ciezej? Lepiej poczekac az sie studia skonczy? Czy to nie ma wiekszego wplywu?

Pozdrawiam was wszystkie goraco i trzymam kciuki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-11, 20:15   #4090
jakierka
Zadomowienie

mysle, ze nie[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wróciłam i od progu donosze że mam newsa

za fajne wiadomosci, a pepowina sie nie zamartwiaj skoro lekarz mowi, ze wszystko ok A Maja wyglada cudownie!

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja na chwilkę- po wizycie super, Mały waży 2300 i ma włosy ponoć
Przepływy super, wód odpowiednia ilość, szyjka nadal 30 mm, więc się już nie skraca
Ogólnie wsio git

Przyszły nam też literki nad łóżeczko, zaraz będziemy naklejać to później wrzucę foto

Alee się cieszę, że maluszek tak ładnie rośnie
za kolejna udana wizyte
Literki wygladaja przecudnie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Buuu... Lezymy w szpitalu. Zaczęła sie akcja porodowa. Dostałam leki na rozwój płuc Adasia. Szyjka skrócona, miękka.
Boję sie
Nie boj sie, badz silna i postaraj sie zachowac spokoj, a wszystko bedzie dobrze

Co do golenia, to nie ma mowy aby TZ sie tym zajmowal Ja nie wiem jak to robie, ale bez lusterka i na czuja i o dziwo wychodzi mi to rowniej, niz wczesniej
Stary 2013-06-11, 20:15   #4091
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Monroe sa u nas mamusie, które są w trakcie nauki
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:19   #4092
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Envl: albo na spokojnie pogadajcie albo tak jak chyba Iwona mówiła..ze nie masz pokarmu i tyle...

Ghia: siara może w ogóle przed porodem się nie pojawić i nie jest to żaden wyznacznik do późniejszej laktacji. Tak samo po cc możesz spokojnie karmić piersią. Laktacja normalnie rusza,może mieć tylko małe opóźnienie z rozruchem..wiec niczym się nie martw

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:19   #4093
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez MonroePresley Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamy! Juz obecne, oraz przyszle!
Nawet nie wiecie jak sie z wami ciesze!
Mam nadzieje ze wszystkie maluszki urodza sie zdrowe!
Ja jeszcze nie jestem mamusia, niestety..

Mam pytanie do wszystkich mlodych mam. Czy bylyscie na studiach w momencie zajscia w ciaze? Jak pogodzilyscie studia i ciaze?
Myslicie ze przez to jest ciezej? Lepiej poczekac az sie studia skonczy? Czy to nie ma wiekszego wplywu?

Pozdrawiam was wszystkie goraco i trzymam kciuki!

Jestem na ostatnim roku studiów magisterskich -zaocznych- i o tyle o ile z zaliczeniami sobie radzę, to z pracą mgr nie. Ciężko się skupić na pisaniu, nawet jeszcze części teoretycznej nie ogarnęłam a gdzie cała reszta... termin oddania mam do września a termin porodu na początek lipca. Szczerze mówiąc radzę najpierw skończyć studia. Moim zdaniem jest ciężko to wszystko pogodzić.
Stary 2013-06-11, 20:19   #4094
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
kalisto jestes tu?? nie bój sie nie wywołuje Cie do tablicy

ciasto upiekłam - tylko dopisz do przepisu ze to jest mała blaszka na moich wygłodniałych domownikó trzeba zdecydowanie zrobic podójną porcje
jutro upieke drugą blaszke bo coś czuje ze ta do jutra rana zniknie !
Haha ok zaraz to zrobię. I co smaczne?

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:19   #4095
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
A mój Tż wrócił z pracy i od progu się mnie zapytał czy wiem, że dziecko pijąc mleko z piersi matki dostaje coś tam.. co się okazało- kolega Tżta z pracy, który juz kiedys mi prosto w twarz stwierdził, ze jestem wręcz wyrodną matką, skoro nie chcę karmić piersią zaczął go nastawiać przeciwko mnie i ten mi teraz truje d*pę że mam karmić piersią. Powiedziałam, że jeżeli chce to może razem z kolegą pomasować sobie sutki i może akurat u któregoś z nich laktacja się zacznie i będzie mógł dokarmiać Bezika.
Ja pierniczę, innymi rzeczami to się nie interesuje, ale żeby w tym momencie mi jeszcze robić o to pretensje to naprawdę się nie spodziewałam.. całą ciążę jakoś normalnie to przyjmował, to teraz obudził się w nim syndrom "NIE DAM SKRZYWDZIĆ MEGO DZIECKA."
Ja pier*zielę
Jak dla mnie faceci za mało wiedzą...Twojemu Tżtowi pewnie się wydaje, że to ot tak, przystawiasz cyca i już. Ale nie ma pojęcia o tym, że brodawki mogą być za małe, że mogą być poranione, że laktacja nie ruszy od razu, że można dostać nawału i jest problem, że można dostac zapalenia i wtedy jest duży problem itd itd. Mój o takich rzeczach nie ma pojęcia dzisiaj wyjatkowo obejrzał ze mną na youtubie filmiki jak kąpać, przewijać, tzrymać noworodka ale to jest mikroskopijna część wiedzy, której długo w całości nie posiądzie
I nie ma to jak "serdeczny" kolega olej temat... zresztą tekst z brodawkami bomba

Cytat:
Ejjjjjjjjjj kobity...siedze sobie w samej luźnej koszulce Tza ,bez stanika i teraz patrze a tam po prawej stronie....mokra plama.Cosik mi z prawej piersi kapnęło
kolejny zwiastun ze to JUZ PRAWIE
Tz sie ucieszył ze mleczarnia pracuje a ja mam schizaaaaaaa...tak sie dziwnie poczułam....
oj, oj matko, niedługo zacznę chyba sobie popcorn robić i colę pić podczas zasiadania na wizaż bo coś powoli zaczyna się dziać

Ja ciągle przeżywam pracę Tżta na miejscu, gdyby nie te kontrakty u nas w mieście to byłby oddelegowany do Poznania lub Bydgoszczy, ew. Piotrkowa Tryb., już zaczęliśmy rozmawiać jak to zorganizować, a w Bydgoszczy upatrzyliśmy już nawet kawalerkę na wynajem normalnie chyba orgazmu dostanę

A tak apropos to przypomniała mi się taka sytuacja z życia Tżta. Był na ostatnim roku studiów i starał się o pracę w Skanskiej. Akurat w tym czasie chodziliśmy do szkoły tańca 2 razy w tyg na naukę 1 tańca, bo niebawem mieliśmy ślubować. No i na rozmowie o pracę jakiś manager zapytał go, czy jest gotowy na pracę w delegacji, czy ma może jakieś zobowiązania na miejscu. Na co mój Tż odpowiedział, że aktualnie nie może się ruszać poza miasto, ponieważ chodzi z narzeczoną na lekcje tańca towarzyskiego wtedy inna babka z komisji zapytała czy wybiera się może do YouCanDance a Tż odpowiedział, że w tej edycji już raczej nie najlepsze jest to, że po 2 tyg do niego zadzwonili z ofertą pracy ale on akurat podpisał umowę tydzień wcześniej w innej firmie

Ja zmykam dziewczyny do łóżeczka, może zajrzę tylko spr jak z Cynamonkami
Dobrej nocki
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:20   #4096
fiazo
Zakorzenienie

Niunia20 gratuluję rocznicy ślubu oraz życzenia urodzinowe czego zapragniesz

Agrafka86 za zdany egzamin

yevele za rocznicę i tc

irmith wytrwałości i spokoju bardzo ciężki czas teraz masz , dobrze że się odezwałaś

mela1234 za 34tc

lachryma za wizytę

tweedledee ja sobie sama ścieram żel ręcznikiem papierowym, tylko wkłada mi go za majty/spodnie/spódnice żeby się trzymał i nie pobrudzić ciuchów

ita83 to Cie załatwili z robotą, trzymaj się

jeszcze 10 stron nadrabiania

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:21   #4097
MonroePresley
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Monroe sa u nas mamusie, które są w trakcie nauki
I nie przerwaly studiow? Jak sobie z tym radzicie?
Marze o tym zeby zostac mamusia i tez kiedys pisac w takich watkach.. tylko boje sie ze z powodu mlodego wieku i studiow sobie z tym wszystkim nie poradze..

Stary 2013-06-11, 20:23   #4098
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Oliath: właśnie pije herbatkę z lis i malin..przed chwila przyszła,maz odebrał paczkę otworzył i patrzy na mnie trochę z zaskoczeniem trochę z nadzieja i pyta czy zioło zamawialam:ppp

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-11, 20:23   #4099
Niunia20
Rozeznanie

mnie goli tż jak mam tam sięgać i się męczyć to od razu dostaję skurczy w ramionach poza tym u nas ordynator wymaga idealnej gładkości... i marudzi jak jest nie tak...
za pierwszym razem myślałam że się pod ziemię zapadnę ale jak tż zrobił to lepiej niż ja to już sama go wołam a on nie dał mi odczuć że powinnam się krępować sam próbował rozładować atmosferę jak widział że mnie to krępuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 20:27   #4100
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

pytanie z innej beczki : myslicie o chustowaniu?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:27   #4101
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Dobra uciekam leżeć i już nie zajrzę dzisiaj bo cały czas mnie tez brzuch boli jak na @
:
weź nospę, moze prysznic ciepły??? biednaa

Cytat:
.Chciałam torbe spakowac ale baniak mi nie daje....chociaz teraz sie zastanawiam czy jednak moze ją ogarnąc?łapie schiza
Rocky uważaj bo moze Ci się szyjka skraca....:/

Cytat:
teraz będę jeszcze toczyła wojnę z Tżtem znając życie. Jakoś tym, że torby spakowanej do szpitala nie mam to się nie przejmuje, ale jak to mi powiedział nie pozwoli na to, żeby jego syn był przeze mnie w przyszłości chory bo nie dostanie tego co najlepsze.
No tego się nie spodziewałam niech się wypcha, nie on będzie o tym decydował.

Oooo... też bym zjadła
Powiedz mu, ze dziwne, ze teraz się obudził z tym mlekiem...zainteresowałby sie wyprawką, imieniem, i innymi sprawami a nie słucha doradców!!niech sam ruszy głowinką!!!

Cytat:
Ejjjjjjjjjj kobity...siedze sobie w samej luźnej koszulce Tza ,bez stanika i teraz patrze a tam po prawej stronie....mokra plama.Cosik mi z prawej piersi
Tz sie ucieszył ze mleczarnia pracuje a ja mam schizaaaaaaa...tak sie dziwnie poczułam....
no Kochana szykuj się szykuj

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

A mi brzuch tak przyjemnie tańczy Chyba mnie pociesza ten mój mały Szkrabek kochany, niestety chyba poczuł, że mamie dziś smutno :
Kochany synuś!
Ja tez się cieszę jak mój się więcej rusza...bo z niego to straaszny leniuch!!!

Cytat:

A mój Tż wrócił z pracy i od progu się mnie zapytał czy wiem, że dziecko pijąc mleko z piersi matki dostaje coś tam.ie i ten mi teraz truje d*pę że mam karmić piersią. Powiedziałam, że jeżeli chce to może razem z kolegą pomasować sobie sutki i może akurat u któregoś z nich laktacja się zacznie i będzie mógł dokarmiać Bezika.
Ja pier*zielę
popatrz jakiego mądrego ma doradcę kurde no

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
[

kochane proszę o wieeelkie kciuki , dziadek Tżta jest w szpitalu , stracił przed chwila przytomność, proszę 3majcie kciuki zeby z tego wyszedł i:
o kurcze...trzymam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Jeszcze 1000 postów i nowy watek
Będzie trzeba pomyśleć o tytule z porodami w tle bo na bank będzie ich w kolejnym trochel:
dajmy jakis fajny tytuł z jajem! ma któraś pomysł?

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
[B]

Dziewczynki dziękuję Wam za wczorajsze kciuki za Tż, bardzo pomogły jego firma podpisała dzisiaj umowę z inwestorem i będzie na miejscu prowadził budowę a najlepsze jest to, że dzisiaj był na jeszcze jednym spotkaniu i kolejna budowa w Łodzi się trafiła ale tż robi tylko wycenę, a zajmie się nią już ktoś inny. Los nam sprzyja, będzie miał 5 min autem do pracy przez najbliższe przynajmniej pół roku i w zasięgu mojej pewnie nieraz potrzbującej ręki
Super!!!
Będziesz psychicznie spokojniejsza, ze jest blisko

Cytat:
O kurde wróciłam a tu sie dzieje
Dostałam skierowanie na mocz ale na toxo juz nie Lekarka spoko ale powiedziała ze nie moze mi wypisac bo jako lekarz ogolny nie moze bo nfz nie zezwala :/ A moje bole głowy i szczęki? Hm...albo zatoki albo bóle na podłozu neurologicznym.Moze byc to zapalenie nerwu trójdzielnego ogólnie-bedziemy to leczyc po porodzie.poki co musze wytrzymac i ew.ratowac sie Paracetamolem
bez sensu no już mogła Ci dać.....

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
z tych emocji cynamonkowych rozbolała mnie głowa... jak bede tak kazda przezywać z Was to paczkami panadol bedzie szedł...
nasz wrażliwiec wizazowy

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Szyjka ma juz centymetr :l
Porodu nie będą zatrzymywać w razie czego. Był juz neonatolog przedyskutować z nami wszystkie opcje- malo optymistycznie wszystko brzmiało.

Trzymam za Was kciuki a Wy za mnie- taka transakcja wymienna
Pozdrawiam
NAJMOCNIEJ JAK UMIEM trzymam kciuki, co prawda, przez te moje teraz słabe mięśnie nei są takie mocne ale SZCZERE!!!!!

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej wróciłam, ledwo wysiedziałam te 2h w aucie i nie wiem w ogóle jak ja egzamin zdam, chyba ze stresu urodzę

A tak w ogóle to zapomniałam wcześniej napisać, że dziś zaczynamy 36 tc

.
dasz znać kiedy mamy trzymac kciuk to zdasz
Brawa za td

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
: wartosciowe info . Masz wpis odnosnie zzo, czy ja glupia jakas? trzeba miec? w jakich godzinach i do kogo sie tam uderza w tym celu?... trzeba tak wszedzie osobno jezdzic do kazdego szpitala we Wro???

Co do golenia, nieodmiennie podziwiam te z Was, ktore daja sie depilowac partnerom . Ja wchodze w lazience na stoleczek i jade przy duzym lustrze a gdybym nie mogla tak, to predzej bym sie dala poloznej objechac tepa brzytwa niz bym meza poprosila
Aaaa, i jeszcze bez problemu obcinam paznokcie i buciki wiaze - tzn teraz nie wiaze, bo puchna stopy, ale problemu z tym nie mam jeszcze
Ola podpis orgynatora zdobędziesz we wtorki 12-14.
Potrzebny jest do porodu rodznnego wraz z cegiełką 200.....ale to na brochowie w innych szpitalach nie jest tak raczej....

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Spuscic Was z oczu na jeden niecaly dzien i juz mi sie zieciunio pcha na swiat

A teraz ledwo wrocilam z Alą z przedszkola no to juz byl ostatni raz, maz i dziecko najstarsze musza zaczac mnie wyreczac w tym, bo popoludniami zwyczajnie NIE dam rady wlozyc nawet traperow na te moje stopy biedne - dzis wciskalam je i wbijalam na sile, placzac, a potem kazdy krok to meka i tortura . Tak wiec od dzis rozdysponuję "moje" dni pomiedzy rodzine i basta!
W KONCU!!!! już dawno trzeba było zarządzić co kto i jak!!!

Cytat:
sprawdziłam wyniki badan w internecie i w moczu mi wyszły liczne fosforany bezpostaciowe i liczne bakterie. Juz wyczytałam sobie mądrze, że te fosforany mogą świadczyć o piasku w nerkach i żeby jak najwięcej pić, a te bakterie to mam całą ciążę, mimo, że dobrze ten mocz oddaję, ze środkowego strumienia, po podmyciu i w ogóle

Leukocyty, neutrocytyty podwyzszone, limfocyty obnizone
No nic, będzie jutro oceniał gin i mówił co i jak mysli na ten temat

Ale za to hemoglobina piękna... 15,0 jak w mordę strzelił
jak nie urok to s......:/dobrze, ze chociaż hemo...jest superowa!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:28   #4102
sarna405
Zadomowienie

en a powiedz tż co mają zrobić kobiety które nie maja pokarmu? co wtedy? też są wyrodnymi matkami....w sumie to inna sytuacja no ale też nie karmią
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:30   #4103
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Rockyy ty lec odpoczywać

Evewee: my jesteśmy za..bedziemy próbować,a zobaczymy co nasze dziecko na to

Galeria pazurkowa:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 20:30   #4104
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja chyba spróbuję, a jesli nie chusta to pewnie te nosidła wypróbuję

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:30   #4105
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Widzisz tak się podekscytowałam tymi porodami tutaj, że mi z głowy wyleciało, a rzeczywiście pisała o butach i płaczu.

Moja mała też coś dziś leniwa.
Właśnie mi się przypomniało, i co poczta nie zawaliła, dostałas te leki od Oliath w piątek?

28.07.2013r.
Stary 2013-06-11, 20:33   #4106
dzoan
Zakorzenienie

Wróciłam z urodzin.. dostałam rożek do karmienia Lola, marynarkę granatową i perfumki mexx..jestem zadowolona Zjedliśmy pizzę, wypiliśmy soczki i do domciu.. miło było się spotkać w gronie najbliższych przyjaciół

Lecę nadrabiać, bo teraz gorąco z tymi porodami

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:35   #4107
madi82
Zakorzenienie

a gdzie skylie????

28.07.2013r.
Stary 2013-06-11, 20:37   #4108
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Ja się zastanawiałam ostatnio czy by może nie dowiedzieć się o tym czegoś więcej bo mnie to kusi

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:39   #4109
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
pomysle o tym jak juz urodze jak bedzie na to kasa to mzoe wyprobuje
ale dostalam nosidelko takie na ramiona i mysle ze to bede uzywac np na zakupach, zeby nie pchać wozka z dzieckiem i z zakupami.
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:40   #4110
cynamon_owa
Zadomowienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

My nadal w dwupaku
Oszukalismy przeznaczenie z mężem po raz pierwszy- udało mu sie pojechać do domu, przywieźć moje rzeczy a Młody grzecznie siedzi chociaż ja powoli zakwitam pod tym ktg

Skurcze porodowe nadal są ale jakbym sie do nich przyzwyczajala powoli mimo, że czasem bolą okropnie. Może Adaś posiedzi jeszcze kilka dni chociaż coś mrucza o cc.

Co do neonatologa- w najlepszym przypadku na chwilę obecna będą karmić Młodego przez sonde i podawać mu tlen do noska, ale też nie można wykluczyć respiratora i innych "wspomagaczy".

Irmith- bardzo mi przykro z powodu mamy... Przytulam

Bardzo dziekujemy za kciuki, mile słowa i dodawanie otuchy- każdej z osobna

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości