Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 20:37   #1441
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no w górach, ale tak średnio wypoczywam tutaj a jak się podoba, to jeszcze dwie okienne fotki znalezione na kompie

szerlok marny z ciebie
jutro cyknę zdjęcie tak, żeby było widać, w którą stronę "centrum" i zobaczymy jak ci pójdzie

no i rzeczywiście już fajnie wcina, jakoś nam się udało to rozszerzanie rozkminić

no ja warzywa nigdy na deser mu nie podaję, zawsze jakiś słoiczek z owocami albo sama miksuję owoce; albo sok przecierowy, ale to też owocowy jakiś; a obiadek to zawsze jakiś dwuskłądnikowy słoiczek albo zupka
Piękny widok

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ellmi chcę mieszkać tam gdzie Ty wiesz jak ja mam widok z okna?

Laski schizuję. Przyjechał do mnie brat i poleciał do sklepu na dole. Nie zamykałam drzwi na zamek, stałam z Malizną w przedpokoju przy lustrze. I słyszę kroki na klatce, potem jakieś czajenie przy drzwiach, myślałam, że już mój brat wraca i gadam do Ewci na głos, że czemu ten wujek sobie drzwi nie otworzy, wiecie, takie tam duperele. I teraz kroki na górę po schodach, idę do drzwi, nikogo nie ma. Przypadek czy ktoś widział mojego męża jak z bagażami dzisiaj wyjeżdżał i myślał, że nikogo nie ma?
Nie schizuj, pewnie przypadek, ale zamknij porządnie drzwi.

Cytat:
aaaa, dziekuję za zachwyty,no nie powiem żebym narzekała na widoki, ale i tak bym chciała pół roku w górach, a pół nad morzem/jeziorem no i jasne, wpadajcie wszystkie, ogród duży, to się pomieścimy

a żeby nie było tak kolorowo, że widoki super i las blisko, to u dołu fotka, jak wyglądał nasz ogród jak go dziki pewnego razu odwiedziły; nie mieliśmy jeszcze ogrodzenia, a sąsiad cwany miał i się mu udało

no fakt, do W-11 by Cię nie chcieli po tej stronie mostu "garbatego" co pijalnia wody jest; stadninę koni kojarzysz? to prawie tam, widzę ją z okna

nawet nie mów, nigdy więcej mebli wenge jak ścieram kurze, to skończę jedną półkę, a na drugiej już widać pyłki

nie wiem, ale teraz jestem ciekawa
a mi się wydaje, że wszystko możliwe i to nie koniecznie musiał być ktoś z zewnątrz, może masz w swojej klatce jakieś wywrotowe elementy; zamykaj się na klucz!

to super, że idzie do przodu
Ale wam ogród zryły! Paskudy jedne.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No nie mogę!
Dziecko śpi! Samo!

Przeprowadziłam procedurę
Najpierw ujrzałam, że zaczyna oczka trzeć - koło 20:00.
To siup do sypialni na zmianę pieluszki.
Potem karmienie. Oczka coraz cięższe. Troszkę pobujałam - ale nie do zaśnięcia, jak poczułam,że się wiotka robi włożyłam do łożeczka. Stałam nad nią, głaskałam nic nie mówiąc. A ona rzucała się po łóżeczku, machała łebkiem, oczka spadały. Z 10 minut jej zajęło i usnęła.

Chyba jednak faktycznie ważne by wstrzelić się w dobry moment, wyczuć zmęczenie.
Co ważne - ona zasypiając (obojętne czy przy piersi, czy w łóżeczku, czy gdzie tam) mocno niespokojna jest, macha rączkami, nogami, oczka sobie maltretuje. Przy karmieniu zazwyczaj trzymam ją za rączkę (na moim palcu sobie zaciska) to ją uspokaja widać. A dzisiaj w lóżeczku chwyciła takiego pluszowego kwiatka (w łodydze drucik i przyczepiony jest do łóżeczka) i miała go blisko buzi, ściskała rączkami. To jej się chyba pomogło uspokoić.

To trochę tak jakby zasypiając nie ogarniała tego pobudzenia i niepokoju który się pojawia, nie wiedziała co zrobić z nóżkami i rączkami które latają jak szalone. Więc chyba te kłopoty z zaśnięciem, to faktycznie rozwój układu nerwowego.

Teraz już na pewno będę mieć w poważaniu teksty o "przyzwyczajaniu" do bujania, spania na rękach itp. Po prostu dzieć potrzebuje pomocy w uspokojeniu - to tę pomoc, w różnej formie - dostanie i tyle.

Oby nam się udawało jak dziś - w łóżeczku.

Tylko nie przykryta jest, bo nie chcę jej wybudzić ruszaniem, odczekam chwilę.

Bokeh: a jak się twój wzór Tuli nazywa - nie widzę chyba na stronie?
Gratuluję! Misiek też tak się rzuca, ale już widzę że ładnie sam zasypia, z dnia na dzień lepiej mu to wychodzi.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Przetrzymaliśmy Pietraszka chociaż do 19, bo jak chodzi spać o 16 to potem mi o 6 wstaje może dłużej jutro pośpi

Swoją drogą dzisiaj mnie obudziło szarpanie za włosy - i bynajmniej nie był to mój mąż

Laurko, pokazywałam kuchnię parę stron temu, zaraz się dokopię i Ci pokażę
(o, proszę https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1370779172 ) podobno dzisiaj już jest więcej

Meduzza, ale cudna Julianka!!! A jakie poważne wywody!!!

Black, ja mam olejki z drobinkami z Oriflame, baaaaaardzo fajne! używałam na swoim ślubie

Szklanka, omamuniu, chodź do mnie na nockę

Szajuś, Debrah, jak miło ze strony waszych mam!
Ja tam dalej jestem wierna chuście marzy mi się kolorowa......

Wisienko, dobrze, że to tylko taka "kumulacja" a nie różyczka

Zostawić was na chwilkę same
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa właśnie wpadł do nas mój hm...stary bez zapowiedzi ale niech mu będzie
Przepraszam Musiałam przegapić, fajna kuchnia się szykuje!

Lecę spać, młody marudny dalej, w domu syf, jutro go zachustuję i biorę odkurzacz. Już na te koty w kątach patrzeć nie mogę
Teściowa obrażona, że mąż nie ustalał z braciszkiem daty chrztu No chyba ich wszystkich powaliło. Nawet o Misia nie zapytała, najważniejsze że brat chrzestnym nie będzie, a co ją to kuźwa obchodzi kto będzie chrzestnym, jak ten robi problemy! Jestem zła. Ale mam ich w dupie, nie chcą widzieć nas ani Michałka to tylko ich strata. Ja płakać nie będę.
Dobrej nocki, nie rozpisujcie się za bardzo bo znów cały dzień będę nadrabiać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:38   #1442
Wisienka_0809
Rozeznanie

Kuźwa, spać mi się nie chce.
A przy usypianiu Trola mi się przypomniało, że miałam już kiedyś pisać.
Otóż zupełnie nieświadomie wprowadziłam do nocnego zasypiania rytuał.
Od samego początku dawałam małej witaminę właśnie przed snem, bo tak to zawsze wiedziałam, że w ciągu dnia mogę zapomnieć.
I teraz co? Choćby młoda płakała (no, chyba że totalna histeria, to nie), to wystarczy, że jej wit. podam, a ona od razu uhahana. Tak, że na chwilę zapomina, że jej się chce spać, ale zasypia normalnie.
I w ogóle, to zawsze tak: przewijam, ew. przebieram, daję witaminę, przygotowuję butelkę, gaszę światło i włączam lampkę, daję pieluchę pod szyję (wtedy to już w ogóle ekstaza), przykrywam dziecię i szama. I śpi.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:39   #1443
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Blogerko, a ja teraz tak pomyślałam... bo Ty mu na noc do kaszki owoce dawałaś? Może dlatego płacze bo brzusio na noc boli i śpi niespokojnie?

Ja się już kolejny dzień zastanawiał co to za kilof na środku u żubrów -jak stryczek wygląda

ja od miesiaca podaje jablko \ marchew do kaszki, wydaje mi sie ze ta zupka dzisiaj zrobila swoje
nawet TZ zauwazyl przed chwila ze on nigdy nie mial takiego ladnego okraglego brzuszka
Stary 2013-06-11, 20:40   #1444
elllmi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41274246]
ja tak zrobiłam kiedyś - ale wsiadłam obcemu facetowi do auta czekałam na koleżankę, patrzę, podjechało coś tej samej wielkości, grafitowe też, więc nie patrząc na markę otworzyłam drzwi i wsiadłam - i dopiero spojrzałam... :d[/QUOTE]

a koleś co na to?

Cytat:
Ja się już kolejny dzień zastanawiał co to za kilof na środku u żubrów -jak stryczek wygląda
to jest pal do przywiązania żubra, jak już sie jakiś łaskawie pojawi; to wtedy jakiś leśnik myk z krzaków, przywiązuje go i ludziska mogą się napatrzeć do woli

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:41   #1445
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Kuźwa, spać mi się nie chce.
A przy usypianiu Trola mi się przypomniało, że miałam już kiedyś pisać.
Otóż zupełnie nieświadomie wprowadziłam do nocnego zasypiania rytuał.
Od samego początku dawałam małej witaminę właśnie przed snem, bo tak to zawsze wiedziałam, że w ciągu dnia mogę zapomnieć.
I teraz co? Choćby młoda płakała (no, chyba że totalna histeria, to nie), to wystarczy, że jej wit. podam, a ona od razu uhahana. Tak, że na chwilę zapomina, że jej się chce spać, ale zasypia normalnie.
I w ogóle, to zawsze tak: przewijam, ew. przebieram, daję witaminę, przygotowuję butelkę, gaszę światło i włączam lampkę, daję pieluchę pod szyję (wtedy to już w ogóle ekstaza), przykrywam dziecię i szama. I śpi.
hahaha, dobre z ta witamina
my tez mamy swoje rytualy ale i tak przed zasnieciem jest mega wiercenie a raczej rzucani sie po calym lozeczku
Stary 2013-06-11, 20:43   #1446
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ale wam ogród zryły! Paskudy jedne.
a wiesz jak się fajnie takie puzzle z trawy układało wszystko z mamą ładnie ogarnęłyśmy, a w nocy znowu przylazły i zrobiły to samo

Stary 2013-06-11, 20:43   #1447
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
zaczynam, i tez sie balam ze tego nie ogarne wiec z miesiac sie zbieralam, do tego ja nie mam sprzetow do cwiczen, wiec zaczelam od ZWOD1
a teraz cwicze zwow9 ale on jest prostszy od jedynki.
Musisz po prostu sobie obejrzec filmik przed cwiczeniami i zobaczyc czy
Ci bedzie pasowal lepiej tez nauczyc soe kolejnosci cwiczen i dopiero wtedy zaczac, bo np. w jedynce zuzka nic nie mowi, tak troche jak niemy film i ciezko wyczuc keidy nastepuje zmiana cwiczenia jak sie nie zna sekwencji
Dzięki wielkie, zaraz obczaję

Cytat:
no to nie będzie najgorzej; a ta trawa pampasowa jest cuuuudna super będzie wyglądać, fajny pomysł mi poddałaś, tylko muszę mieć swój ogród
Faktycznie, super jest ta trawa Chyba też zgapimy, pięknie będzie przy naszym stawi wyglądać

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczynki za słowa otuchy kochane jestescie wiem że musi byc dobrze bedziemy o to walczyc ale wiecie każda matak chciałaby żeby wszystko było ok a tu niestety nie zawsze tak jest co do wagi to przejmuje sie ale nie tak strasznie Tż jest strasznie chudy a Julus ciało ma po nim wiec pewnie taki juz bedzie bedziemy dokarmiac wiecej znaczy czesciej bo za duzo na raz nie chce zjesc dzis na wieczór dostał sinlaca z bananem ok pół banana i 80 ml sinlacku zjadł prawie wszystko od jutra kaszka dwa razy na dzień plus jakis deserek nie wiem jeszcze jak to zorganizowac bo widomo z nowych smaków to po kilka łyżeczek ale nastawiłam sie na jakies 7 kg a tu ledwo 6,5 wiec szok
co do porazenie to niestety bardzo nma wstrzasneło teraz ana;izujac to raczej nie ale ja lekarzem nie jestem ale chyba miałby wtedy tylko te "złe" ruchy a on róznie układa i rusza raczkami strasznie mnie to martwi rehabilitacja za miesiac i to szybki termin bo narmalnie jak Tż poszedł go zapisac to na grudzien był termin ale czekał na ordynatora i jest za miesiac tak mu kazałam nie ruszac sie stamtad puki go nie zapisza na wmiare szybki termin jutro na usg brzuszka idziemy morfologie na pojutrze zostawiam co by za duzo wrazen nie było a na usg głowki jeszcze sie nie dodzwoniłam jutro bede próbowac a neurolog moze w sobote sie uda tyle ze mamy jechac do Krakowa ale moze rano przed wyjazem jeszcze uda sie umówic lekarza strasznie mnie zdołował dzisiejszy dzień ale musimy walczyc kocham go nad życie i musi byc dobrze
Jeszcze odnosnie jedzenia jakby był głodny nie najadał sie moim mlekiem to by płakał nie spał 6-7 godz w nocy chyba dobrze mysle ??
Rozumiem Twoje lęki, ale musi być dobrze Cały wątek trzyma kciuki

ja tak zrobiłam kiedyś - ale wsiadłam obcemu facetowi do auta czekałam na koleżankę, patrzę, podjechało coś tej samej wielkości, grafitowe też, więc nie patrząc na markę otworzyłam drzwi i wsiadłam - i dopiero spojrzałam... :d

[/QUOTE]

No to nieźle

Szaja, ja też bym chciała nosidło, ale Tż zbił mnie z tropu, twierdząc, że na lato się nie nadaję bo za gorąco będzie I nie wiem już sama

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 20:43   #1448
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Mamusie z wątku sąsiedniego doradzcie coś...cora jutro kończy 4 miesiące. Karmie tylko mm. Od jakiegoś tygodnia śpi bardzo niespokojnie a mianowicie kilka razy potrafi się przebudzić z krzykiem/piszczeniem/placzem. Na pewno nie jest glodna bo takie sytuacje maja miejsce np.godzine po karmieniu. Czasami sie rozbudza kompletnie po takich akcjach a czasami z zamkniętymi oczami kreci głową i piszczy. Smoczek nie pomaga bo wypluwa. Poglaskana za jakiś czas zasypia by za godzinę znowu sie obudzić w taki sposób. Dodam ze mala slini sie bardzo ale nie widać by narazie szły zeby. Myślałam ze to właśnie przez zeby ale dziaselka nie są rozpulchnione. Może miała ktoras z mam podobny problem??? Bd wdzięczna za jakieś sugestie.
taki etap
układ nerwowy zaczyna dojrzewać, potem zacznie się mega wiercenie przed spaniem, rzucanie się na wszystkie strony przytulaj, ogranicz bodźce (bo przeładowanie nimi też dokłada swoje).[/QUOTE]

Zgadzam się z Szają i tak sobie tłumaczę zachowanie mojego malucha
(taki etap, pewnie skok). Są dni, że położony do łózeczka ładnie zasypia, a są, że kręci się, macha rączkami, nogami i pokrzykuje. Tyle że ja karmię piersią, pierś go uspokaja. I też ostatnio pokrzykiwał przez sen.
A tak wogóle to moj też jutro kończy 4 m-cy
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:43   #1449
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, ja Tulę kupiłam z http://www.tublu.pl/ dzisiaj wysłana, przelew wczoraj robiłam ale rano księgowany był widziałam już się nie mogę doczekać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:44   #1450
marsi11
Zakorzenienie

Black cos mi się przypomniało, ja na swoim ślubie smarowalam się rozświetlaczem, był kiedyś taki cudny z ives roche ale to było kupe lat temu
masz jakiś fajny rozświetlacz w płynie? najlepiej cośw różowym odcieniu?????

Cytat:
P{o obiadku owoc - i mleka niet?
Czyli ty traktujesz owoc jako posiłek i może być taka długa przerwa między obiadkiem a mlekiem - i tylko owoc pomiędzy? A jaka porcja owocu?

Marsi: w jakiej formie te truskawki, papka?
nie, trzymałam całą w palcach a on ciumkał
w taki sam sposob zjadł dziś 2 poziomki

Blogerko mojemu banan zwykły smakuje bardziej niż ze słoiczka

LiwkaO- moje maleństwo też tak miało do dziś nie wiem dlaczego, jeść nie chciał,raz jeden jedyny płakał tak,że ja razem z nim ale podałam wtedy czopek i zasnął, myślę,że wtedy naprawdę coś go bolalo
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:45   #1451
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli mówimy o tej samej Agnieszce, taka wysoka, szczupła z długimi włosami, to to kuzynka mojego TŻ jest a skąd ją znasz?
hłehłe o tej samej do LO razem do klasy chodziłyśmy kujon

Cytat:
a koleś co na to?

to jest pal do przywiązania żubra, jak już sie jakiś łaskawie pojawi; to wtedy jakiś leśnik myk z krzaków, przywiązuje go i ludziska mogą się napatrzeć do woli
czyli stryczek

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:45   #1452
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
a żeby nie było tak kolorowo, że widoki super i las blisko, to u dołu fotka, jak wyglądał nasz ogród jak go dziki pewnego razu odwiedziły; nie mieliśmy jeszcze ogrodzenia, a sąsiad cwany miał i się mu udało
O nie! A to dzikusy wstrętne
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hah dziewczyny koło 17 30 chciałam se porobić ćwiczenia, to się akurat mała tak rozryczała że chyba ją na parterze słyszeli (nie chce szczupłęj mamusi ) no więc ją uspokoiłam nakarmiłam cudem i położyłam się z nią jak mi się przysnęło błogo !!! przed chwilą wstałam a małą śpi chyba ominiemy dziś kapiel
A ja ćwiczę ostatnio tylko ręce hantelkami z filmikiem z jutuba i małej się bardzo podoba
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ale fajna gadułka!
Cytat:
Meduzza, ale cudna Julianka!!! A jakie poważne wywody!!!
Zostawić was na chwilkę same
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa właśnie wpadł do nas mój hm...stary bez zapowiedzi ale niech mu będzie

A co on chciał, ten stary?
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Baby, nie nadrobię
cały, caluteńki , caluśki dzień robiłam jakieś zasrane projekty na urbanistykę!!!! Już nie mogę , wszystko mnie boli , a jeszcze muszę isę zacząć uczyć na jutrzejszy egzamin z włoskiego

Meduzza streszczenie poproszę
Of kors już piszę (Cała, for ju tu): Szał na nosidełka trwa. Tulę w prezencie od Mam (babć) dostanie Szaja i Debrah, reszta dziewczyn też się czai na nie. Na tapecie są też spacerówki i foteliki wyższego lewelu. Dzieciaczki kończą 5 miesięcy. Kolejne chrzciny udane. Wisience wmówili, że Polcia ma różyczkę a to nie była prawda. Agatka Szaji troszkę chora. Padło pytanie czy nasze dzieci zasypiają same. Były też licytacje, które dziecko śpi więcej w nocy ale i które nie śpią w ogóle w dzień. Pstryń się zeszła z Badzią pod sklepem Obi. Więcej mi nie przychodzi do głowy, na pewno jest tego od groma. Ahaaaaaaaa i Cała wywalczyła swój macierzyński
Cytat:
No nie mogę!
Dziecko śpi! Samo!
To Mamusia też do spania!!!

Cytat:
hahaha wpisałam swój nick w google (lepiej mi się wchodzi w ten sposób w swój profil ) i wyskoczyło mi się coś takiego

http://www.youtube.com/watch?v=N3ZTILIpyXs

całkiem całkiem
Spoko całkiem
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
a po czym ona stwierdzila ten przykurcz??
a jak Ci mala spi to czesciej na ktoryms boku czy tez w ktoras jedna strone trzyma glowke??

bo tak jak na zdjeciu co wstawilac po pierwsze przesliczna jest a po drugie to ma glowke wlasnie w 2 strone przekrecona - czesto tak ma ? jezeli nie nie ma sie co martwic wiesz ze tesciowe widza wiecej
ja dzisiaj tez od 4 rano nie spie ;/ o 6 wkoncu przysnal ale tylko na 20 min i zas nie ma spania ;/
Bo tak pielęgniarka powiedziała. A wiadomo, że dziecko się patrzy tam, gdzie coś się dzieje I raz jest to lewa raz prawa strona, więc nawet nie wiem, którą stronę miałabym jej ćwiczyć
Bidula z tym niewyspaniem

Marsi Proponuję zakleić okna fototapetą z jakąś rajską wyspą, albo angielską wsią Sorka, nie mogłam się powstrzymać, też chyba bym pie**dolca dostała w takim otoczeniu.

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-06-11 o 20:58
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:46   #1453
blogerka
Wtajemniczenie

marsi - a wiesz ze ja na razie tylko marchew i jablko podawalam
ale rozmawialam dzisiaj z mama i chyba zaczniemy bardziej eksperymentowac z nowymi smakami
moze jednak kupie ta siateczke i podam banana
tylko ze ja sie boje, bo on tak ulewa .. dzisiaj rzygal ta zupka, potrafi nawet kasze ulac a ja mu taka mega gesta z zagestnikiem robie
Stary 2013-06-11, 20:46   #1454
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Za 1,5 miesiąca żółtaczka i ostatnie pneumo i spokój do ukończenia roczku.
Dadusiowy waży 7940 kg a ja się pytałam czemu mnie kręgosłup boli
duży chłopak
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ellmi chcę mieszkać tam gdzie Ty wiesz jak ja mam widok z okna?

Laski schizuję. Przyjechał do mnie brat i poleciał do sklepu na dole. Nie zamykałam drzwi na zamek, stałam z Malizną w przedpokoju przy lustrze. I słyszę kroki na klatce, potem jakieś czajenie przy drzwiach, myślałam, że już mój brat wraca i gadam do Ewci na głos, że czemu ten wujek sobie drzwi nie otworzy, wiecie, takie tam duperele. I teraz kroki na górę po schodach, idę do drzwi, nikogo nie ma. Przypadek czy ktoś widział mojego męża jak z bagażami dzisiaj wyjeżdżał i myślał, że nikogo nie ma?
o jejciu.... a pytałaś brata czy to nie on o czymś zapomniał?
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej kochane.

Podpisaliśmy dzisiaj umowę z kamerzystą i wyszło jeszcze taniej, bo dał nam 15% zniżki, jako że znajomi - on jest starostą naszego roku na uczelni. I wyszło 1275zł za prawie 2h film, 5 egzemplarzy DVD + cały materiał surowy dla nas. Chyba dobra cena.

No i z fryzurą zrobię tak, że pójdę do zaprzyjaźnionej fryzjerki, żeby mi to dobrze upięła i utrwaliła. Muszę jeszcze pomyśleć o farbowaniu.

Pytanie do Was
- polecacie jakiś rozświetlający balsam do ciała? Który by dawał połysk na skórze (bez efektu opalenia, tzn żeby nie był koloryzujący) - może któraś z Was zna jakiś taki?

Wisienko - nie. Będę miała diadem, welonu nie chcę.
cena super ja też miałam diadem- choć raz można się poczuć jak księżniczka a welon też miałam...
apropo balsamu to był taki fajny w Oriflame, w takim lekko złotym opakowaniu, ale to była chyba jakaś edycja na sylwestra, i on super rozświetlał takimi mini drobinkami a nie był koloryzujący, musiałabyś poszukać, moze na allegro ktoś ma
Cytat:
aaaa, dziekuję za zachwyty,no nie powiem żebym narzekała na widoki, ale i tak bym chciała pół roku w górach, a pół nad morzem/jeziorem no i jasne, wpadajcie wszystkie, ogród duży, to się pomieścimy

pięknie tam macie - mam dalszego wujka w P. (brat mojej babci)- bank miał albo ma a dziki to i u nas w polu buszują i sarny ostatnio ziemniakami się najadły
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
pierwszy raz? ja uwielbiam taki ! i muszę powiedzieć że w lidlu jest fajny bo cały rok maja taki paczkowany świeży
jakoś tak nigdy nie próbowałam robić - nawet TŻ zjadł "trawę" bez gadania

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Mamusie z wątku sąsiedniego doradzcie coś...cora jutro kończy 4 miesiące. Karmie tylko mm. Od jakiegoś tygodnia śpi bardzo niespokojnie a mianowicie kilka razy potrafi się przebudzić z krzykiem/piszczeniem/placzem. Na pewno nie jest glodna bo takie sytuacje maja miejsce np.godzine po karmieniu. Czasami sie rozbudza kompletnie po takich akcjach a czasami z zamkniętymi oczami kreci głową i piszczy. Smoczek nie pomaga bo wypluwa. Poglaskana za jakiś czas zasypia by za godzinę znowu sie obudzić w taki sposób. Dodam ze mala slini sie bardzo ale nie widać by narazie szły zeby. Myślałam ze to właśnie przez zeby ale dziaselka nie są rozpulchnione. Może miała ktoras z mam podobny problem??? Bd wdzięczna za jakieś sugestie.
wiesz co? a moze jej się pić chce? próbowałaś jej dac coś do picia? albo może jej za gorąco?

Idę spać... brzuch mnie przez @ napitala eh.... dobrej nocki
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:46   #1455
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie, zaraz obczaję
ja też kiedyś ćwiczylam z zuzą i jak dla mnie to najlepsze ćwiczenia
kurde miałam w klubie założyć wątek o ćwiczeniach ale biorę się za to jak rak do ruchania
Stary 2013-06-11, 20:47   #1456
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, super jest ta trawa Chyba też zgapimy, pięknie będzie przy naszym stawi wyglądać
nie mów, że po nosidełkach marsi rozpętała szał na trawę

Stary 2013-06-11, 20:49   #1457
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:50   #1458
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
marsi - a wiesz ze ja na razie tylko marchew i jablko podawalam
ale rozmawialam dzisiaj z mama i chyba zaczniemy bardziej eksperymentowac z nowymi smakami
moze jednak kupie ta siateczke i podam banana
tylko ze ja sie boje, bo on tak ulewa .. dzisiaj rzygal ta zupka, potrafi nawet kasze ulac a ja mu taka mega gesta z zagestnikiem robie
mój też gęstym rzyga najgorzej że wszystkie rzeczy są ufajdane od marchewki i nie chcą się sprać

no właśnie dziewczyny, jak dopieracie marchewkę z ubranek? bo u mnie vanish, namaczanie ewentualnie szare mydło potem pralka 60 st i dupa wszystko w plamach

Blogerko uważaj z nowymi smakami, w Twoim przypadku nie wprowadzałabym częsciej niż raz w tyg nowości bo u Was może być alegria skoro jest taki silny refluks
a ja bylam dziś u naszej ukochanej pani pediatry i musiałam się wlaśnie dopytać co do diety i powiem Ci szczerze, że wyjaśniła, rozpisała i była miła
Stary 2013-06-11, 20:50   #1459
Konto usunięte

Insolito, w nosidle jest chłodniej niż w chuście, bo warstwa materiału mniejsza i to przewiewne jest bokami

Pomijam, że w upały to i w wózgu grzeje

Dziewczyny, właśnie, ja tak kontrolnie dla przyponnienia, bo przecież tu same mądre kobiety
Pamiętamy oczywiście, by pod żadnym pozorem nie zostawiać w upały (a zresztą, nigdy) dzieciątka samego w aucie! co roku słyszę o jakiś debilach, którzy zostawią dziecko czy zwierzę, a w aucie 50 stopni...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:50   #1460
e_vel
Wtajemniczenie

BLACK tutaj balsam Lirene zobacz recenzję chyba o takie coś chodziło Ci
Stary 2013-06-11, 20:51   #1461
Wisienka_0809
Rozeznanie

Blogerko, Pola też się trochę rzuca, ale, hmm.. "nie przeszkadza" jej to w zasypianiu.
Stary 2013-06-11, 20:53   #1462
Konto usunięte

Marsi, bardzo prosto dopieram - odplamiacz w proszku OXY z biedry :d ten okrągły, robię wg przepisu pastę, kwadrans przed pralką nakładam, piorę najczęściej w 40 stopniach. A co mi raz nie zeszło to na słońcu powiesiłam i zeszło
Stary 2013-06-11, 20:53   #1463
Wisienka_0809
Rozeznanie

MARSI, teraz akurat ciężko z tym, ale na plamy z marchewki najlepsze jest... słońce.
Aha, my mamy takie mydełko Dr. Beckhama() - namacza się plamę, wciera mydło, zostawia na kilka minut i do pralki. Schodzą nawet plamy kilkuletnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 20:53   #1464
insolito
Zadomowienie

Cytat:
a koleś co na to?

Of kors już piszę (Cała, dla for ju tu): Szał na nosidełka trwa. Tulę w prezencie od Mam (babć) dostanie Szaja i Debrah, reszta dziewczyn też się czai na nie. Na tapecie są też spacerówki i foteliki wyższego lewelu. Dzieciaczki kończą 5 miesięcy. Kolejne chrzciny udane. Wisience wmówili, że Polcia ma różyczkę a to nie była prawda. Agatka Szaji troszkę chora. Padło pytanie czy nasze dzieci zasypiają same. Były też licytacje, które dziecko śpi więcej w nocy ale i które nie śpią w ogóle w dzień. Pstryń się zeszła z Badzią pod sklepem Obi. Więcej mi nie przychodzi do głowy, na pewno jest tego od groma. Ahaaaaaaaa i Cała wywalczyła swój macierzyński
[/QUOTE]

Pięknie napisane

Cytat:
Na to wygląda Dziewczyny, która z nami ? Dajmy i Marsi zarobić

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:53   #1465
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mój też gęstym rzyga najgorzej że wszystkie rzeczy są ufajdane od marchewki i nie chcą się sprać

no właśnie dziewczyny, jak dopieracie marchewkę z ubranek? bo u mnie vanish, namaczanie ewentualnie szare mydło potem pralka 60 st i dupa wszystko w plamach

Blogerko uważaj z nowymi smakami, w Twoim przypadku nie wprowadzałabym częsciej niż raz w tyg nowości bo u Was może być alegria skoro jest taki silny refluks
a ja bylam dziś u naszej ukochanej pani pediatry i musiałam się wlaśnie dopytać co do diety i powiem Ci szczerze, że wyjaśniła, rozpisała i była miła
u nas tez wszytsko pomaranczowe jak daje marchewke to ubieram mlodego juz wlasnie w takie poplamione bodziaki bo mi nowych szkoda
bede uwazac z tymi nowymi smakami, mi pediatra nic nie tlumaczyla, powiedziala tylko zeby zupki wprowadzac
Stary 2013-06-11, 20:54   #1466
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

mydełko odplamiające i po plamach

dobranoc
Stary 2013-06-11, 20:54   #1467
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

hehehe padłam ale to szaja jest specjalistą od marketingu szeptanego nie ja
najpierw chusta
potem oball
potem kaszki holle
teraz tula

ostatnio spotkalam znajomą z dzieckiem w hurtowni, ja pod pachą zapas kaszek holle ona pyta co to za kaszki ja jej odpowiadam, pyta się skąd je znam i już miałam wypalić,że od szaji w język się musiałam gryźć
Stary 2013-06-11, 20:54   #1468
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Blogerko, Pola też się trochę rzuca, ale, hmm.. "nie przeszkadza" jej to w zasypianiu.
Borysowi tez by to nie przeszkadzalo, gdyby nie fakt, ze wtedy mu z reguly smoczek wypada a mi czasem ciezo mu go podac jak on tak sie wierci
Stary 2013-06-11, 20:55   #1469
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A takie rozważania mojej córki obudziły mnie dzisiaj rano. http://www.youtube.com/watch?v=sFC_Ghj8V_k
Ciekawe co nam chciała powiedzieć PIĘKNE OCZKA MA

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj piękna pogoda Wojciech na dworze spał 4 godziny później zjadł butelachę przebraliśmy się i jazda na rehabilitację. Był oczywiście płacz ale pierwsze 15 minut było super więc jestem zadowolona. Pomału robimy postępy oby tak dalej a będę szczęśliwa

Cytat:
O(j, mam nadzieję, że dzis Daria da pospać mamusi i słoneczka Wam życzę
Dziękuję...niestety dziś było to samo co zawsze....

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41273802]

Silver, ja wiem, że to marne pocieszenie, ale... niespanie w dzień mija, poważnie Agatka mi tak robiła, prawie nie spała, zaczęła w 7 mcu dopiero [/QUOTE]

dziękuję....jakieś pocieszenie to jeeeeeest
Stary 2013-06-11, 20:56   #1470
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
mydełko odplamiające i po plamach

dobranoc
co to za mydelko?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
hehehe padłam ale to szaja jest specjalistą od marketingu szeptanego nie ja
najpierw chusta
potem oball
potem kaszki holle
teraz tula

ostatnio spotkalam znajomą z dzieckiem w hurtowni, ja pod pachą zapas kaszek holle ona pyta co to za kaszki ja jej odpowiadam, pyta się skąd je znam i już miałam wypalić,że od szaji:hahaha: w język się musiałam gryźć
ja mam przez Was tak ze słowem "TŻ"

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości