|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
odnosnie wczesniejszego tematu o podatkach od spadków i darowizn widziałam reklame - jutro poradnik w gazecie wyborczej -jak nie płacic i jak odzyskac niesłusznie zapłacony ....
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no brawo za wage i za szczepienie ![]() i za rozmiar 74 ) dlugasny synus
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny -potrzebuje lukniecia w temat od Was z boku .... bo sama nie wiem czy ja taka wredzizna juz jestem ......
otóz Ninka ma 4 lata - to rezolutna ,mądra dziewczynka ale jednak jeszcze mała . Bardzo długo bawiła się zabawkami pieskami i zabawkami Kuby -lego ,auta, bohaterzy ...nie wciskałam ją na siłe w role mamusi wiec lalki tez długo nie miała ,i pilnowałam aby nie dostała od innych bo nie chciała .tesciowa nie rozumiała tematu (jak to dziewczynka i nie ma lalki ,nie ma rózowosci,lakierów do paznokci W koncu o lalke i wózek sama poprosiła wiec na 4 ur. kupiłam . Omawiałam z nią temat odnosnie lalki barbi -ze ona jest dla starszych ,ze nie pozwalam itp.(ja uwazam ze lalka z makijazem,sexownymi ciuszkami,cyckami nie jest dla małych dzieci).Informowałam innych o moim zakazie i argumentacjach ..... dzisiaj tesciowa zadzwoniła do tzta "ze nina ma zejsc na dół" .... po chwili moje dziecko przyszło z ...... BARBI . myslałam ze padne - do tego Ninka mi mówi "mamo ale przeciez Ty mi nie pozwoliłas barbi ,mówiłas ze jak dorosne..... " . No i co Wy na to ? ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- to będzie zamieszczone w Wyborczej .
|
|
#2225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaki wiek według Ciebie jest odpowiedni?
|
|
|
|
#2226 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=nestelle;41273013]Dziewczyny -potrzebuje lukniecia w temat od Was z boku .... bo sama nie wiem czy ja taka wredzizna juz jestem ......
otóz Ninka ma 4 lata - to rezolutna ,mądra dziewczynka ale jednak jeszcze mała . Bardzo długo bawiła się zabawkami pieskami i zabawkami Kuby -lego ,auta, bohaterzy ...nie wciskałam ją na siłe w role mamusi wiec lalki tez długo nie miała ,i pilnowałam aby nie dostała od innych bo nie chciała .tesciowa nie rozumiała tematu (jak to dziewczynka i nie ma lalki ,nie ma rózowosci,lakierów do paznokci W koncu o lalke i wózek sama poprosiła wiec na 4 ur. kupiłam . Omawiałam z nią temat odnosnie lalki barbi -ze ona jest dla starszych ,ze nie pozwalam itp.(ja uwazam ze lalka z makijazem,sexownymi ciuszkami,cyckami nie jest dla małych dzieci).Informowałam innych o moim zakazie i argumentacjach ..... dzisiaj tesciowa zadzwoniła do tzta "ze nina ma zejsc na dół" .... po chwili moje dziecko przyszło z ...... BARBI . myslałam ze padne - do tego Ninka mi mówi "mamo ale przeciez Ty mi nie pozwoliłas barbi ,mówiłas ze jak dorosne..... " . No i co Wy na to ?[QUOTE] To Ty masz prawo do decydowania o wychowaniu swojego dziecka i też bym sie wkurzyła na Twoim miejscu W ogóle wnerwia mnie jek ktoś robi na przekór mnie mimo że zna moje zdanie w danym temacie )
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Ty to w ogóle, nie bądź taka, i przyślij kawałek paznokcia lub chociaż włos (g)Roszkowy
Cytat:
na tesciowa brak slow....
|
|
|
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ja tez miałam barbi - i to bardzo wczesnie ok. 3- lat ale to dlatego ze tata pracował w niemczech i przywoził wszystko jak leciało -barbi ,kucyki pony -nie zastanawiał sie ... ale to nie wytłumaczenie ze jak ja miałam to córka moja tez musi miec .bo mnie moi rodzice wychowywali i to oni decydowali .teraz ja mam szanse wychowac swoje dzieci po swojemu . I strasznie mnie wkurza jak ktos mi sie wtrąca w taki chamski sposób . ale aby dziecko wziąść na spacer chociazby to nie -nigdy w zyciu moje dzieciaki z tesciami nie były .nigdzie .
|
|
|
#2229 |
|
Wtajemniczenie
|
No i co ona mysala ze tym sposobem zaskarbi sobie miłość Ninki czy co. Wredna baba jak zrobiła to specjalnie. Glupia sytuacja bo co teraz zabierzesz jej ta lalkę? No bo nie pozwalasz i słusznie na tym etapie. A jak zostawisz to też zle:/ no ale to prezent. Hyh.
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta wycieczka w taką pogodę jest paranoją....ale to już chyba rok roczna głupota w tej szkole- w zeszłym roku byliśmy w Ojcowie parę dni po tym jak drzewo zabiło tam dzieciaki ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.mogłas poprosic tą nauczycielke o pomoc w taim razie ..... Będzie trudno - tylko tez niedowiary ze zwalili WSZYTKO na jedną osobe i to jeszcze z małym dzieckiem
|
|
|
#2232 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za nie pisanie i jutro TOmuś z Florkiem świetują 3 miesięcznice Cytat:
![]() nie chce mi się przyszło Cytat:
![]() za wagę ![]() Cytat:
![]() jak samolotem to nie do chorwacji widzę że tylko mój jest taki szeroki, wy narzekacie ze ciuchy za szerokie a ja że za wąskie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jednak ze jak do tesciowej pójde i wykrece taki numer z oddaniem to będzie kiepsko .ona jest mądra za plecami bo tak to uszy po sobie i się nie odzywa .... Najpewniej schowam potem albo wydam .... tylko nie moge uwierzyc ze taka az wredna jest . i wie ze nie spłynie to po mnie .... ehhhh mam problemy co ? . No ale chciałam się upewnic ze to nie ja jestem jakaś ☠☠☠*****
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy wygodny i nie myśli o nikim innym- a te dzieciaki naprawde fajne, ciekawe czy tak rodzice się nimi intersuja jak szkolnymi sprawami....
|
|
|
#2235 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() zamówiłam słynnego oballa i motyla z lamaze ![]() Cytat:
super że z serduszkiem ok uroczy śmieszek a widze że mi nie zacytowało: stara pralka prała ale nie wirowała ![]() Cytat:
ja też mam wadę wzroku ale wielką dupe wylewająca sie z za małych spodni dojrzę bez problemu i w sumie nie mam nic przecwko obfitym ksztaltom ale pod warunkiem że są smakowicie opakowane ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (moja Oliwce, która ma cukrzyce na każda okazję słodycze kupuje
|
|
|
#2237 | ||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
u nas dzisiaj cieplutko była u nas położna i zważyła córcię więc z radosnych wieści mamy pół kg więcej tak się cieszę! tak się cieszę, że instynktownie podałam jej dodatkowe mleko i teraz jestem o głowę spokojniejsza waga w końcu ruszyła i mamy 4,5kg ![]() Cytat:
trzymam mocno kciuki żeby tak już zostało.. ja mam zawsze jeszcze kapturek w zapasie bo czasami Ewa nie potrafi złapać (zazwyczaj jak pierś już prawie pusta), a raczej może nie chce się już wysilać ale to już na prawdę sporadycznie..warto! zawsze to jedna guma mniej kiedy w naszym przypadku dochodzi jeszcze smoczek i butelka.. Cytat:
co do rozmiarów u nas dopiero 62 się zaczyna powoli ![]() 74 to chyba gdzieś po lecie.. aa i dla wszystkich mam zainteresowanych oballem - moja Ewa dziś złapała.. fot. |
||
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
ale to trwa chwile ....
moze nastepnym razem kazde dziecko dla siebie kupi .i po sprawie .
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ninka mądra dziewczynka ja tam mysle że ona nie postrzega tej barbi tak jak ty seksowna itd ale tez uważam że 4 lata to nie barbi tylko jakies nie pamietam jak te lalki niemowlaki z calymi akcesoriami sie nazywaly. nadrobilam
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baby born
|
|
|
#2241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarka tylko stwierdziła, że jest "dorodny" i spytała czy dokarmiam. Ale wiem, po kim to ma;p mama sprawdziła ksiązeczke brata a tam w 3 miesiacu waga 8200g;p A to jest Chrzestny kacpra wiec pewnie sie wdał Co do wartości pokarmu to dziwne, bo jak w lodowce sie rozwarstwia to moze z 5mm gestszego, a reszta to woda-albo mi sie wydaje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A na tesciowa ![]() Rogale upieczone-całkiem smakowite Kacpi po szczepieniu odwrotnie niz ostatnio-nie marudzi tylko spi cale popoludnie lekarka proponowala, zeby podawac dziecku DHA..podajecie?Ja mowie, ze sama łykam, a ona,ze nie wiadomo ile tego kwasu przechodzi do mleka.... I wydebilam dla siebie skierowanie na mocz i morfologię- z łaską ale dała
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-06-11 o 22:17 |
||||
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ![]() dobranoc
|
|
|
#2243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pralki to tak -pamietam ze twoja prała ale nie wirowała-tylko nie pomyslałam ze sama wyciskasz .... bo jak moja w podobny sposób sie zepsuła to ja nie prałam w niej .Cytat:
![]() Cytat:
wspaniale ! i za zabawy obalem .---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
ja mówie dobranoc tz przyjechał to się wtule ...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
A tak pytam z ciekawości, ja byłam na zagnańskiej u dr. Żelichowskiego
za udaną wizytęCytat:
za wagę i zabawę z oballem![]() no a co do karmienia to nie takie proste ale mam nadzieję że uda mi się porzucić te nakładki bo nawet wybrać się gdzieś to zamiast ciach cyca na wierzch to jeszcze trzeba się fatygować tą nakładką i jeszcze pamiętać żeby ją zabrać ze sobą![]() Chwaliłam sobie na początku ale zaczynają mnie wkurzać i mam wrażenie że sutki po nich się trochę zmieniły jakby zmalały, ale to może dlatego że mleko ja rozmiękcza... to się rozpisałam ![]() ![]() A odnośnie rozmiarów u nas 62 i to takie mniejsze bo niektóre wychodzą jak 68 i jeszcze trochę poczekają. A najgorsze że dostaliśmy trochę ciuszków na 74 typowo letnich i obawiam się że nie skorzystamy i przepadną Zmykam.... Dobranoc
|
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() śliczna Ewunia ![]() ![]() ![]() Trochę mnie dziś przybiłyście, bo mój Torresik chwyta przedmioty albo przez przypadek (bo go otaczam łatwo-chwytnymmi), albo jak mu włożę do rączki... głowy sztywno nie trzyma... aż się cieszę, że jutro ta rehabilitacja
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tz sie z nas śmieje...Mówi, ze my jak papugi;p Jedna zrobi rogaliki, zaraz całe forum piecze rogaliki, jednak kupi oballa zaraz każda leci do Biedry;p
Wiecie co ma rację Fajne z nas kółko wzajemnej adoracji dobrej nocy Mamuski!pani- moj tez chwyta raczej przez przypadek, bo nawet na nie nie patrzy jak je łapie...dzis nawet 2 razy grzechotke taka lekka przełożył sobie z rączki do raczki, ale to chyba tez niecelowo... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-06-11 o 22:33 |
|
|
|
|
#2247 | |||||||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To już konkretny ciężarek, wziąć takiego na ręce.Cytat:
Cytat:
![]() Przy tak postawionej sprawie też wkurzyłabym się na teściową. Dobrze, że masz mądrą córkę to się dogadacie. Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja głowy też nie trzyma, ale zacznie....a co... trzymam kciuki, żebyście na Podziorny trafili
|
|
|
#2249 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to gimnazjum jest na Bujaka teraz czy gdzie ? Cytat:
wow no to hit. Sprawdzałaś z ciekawości który to centyl... chociaż już chyba poza skalą !Cytat:
![]() nestelle teściowa ciężka sprawa z tą teściową. Moja kumpela dla swojej córki dostała zestaw mały mop Cytat:
![]() Cytat:
ach gdyby to było takie proste... heh też lecę spać - kto wie co tam jutro rano wykmini syn. Do jutra !
|
|
|
#2250 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na wszelki wypadek poczekam z tym nabiałem jeszcze kilka dni, potem powolutku spróbuję go jeść, bo ciężko mi bez maślanki czy kefiru ![]() Cytat:
za 2 miesiące ![]() Przy kp nie przepajam. Ależ on jest słodki! Ten uśmiech! ![]() Cytat:
Właśnie, nie mogę znaleźć na stronie Biedronki tych oballi..? Nie ma ich już? Krzysiątko śpi po dniu pełnym wrażeń Taki kumaty się zrobił ostatnio, gada do zabawek, do nas, macha łapkami Nadrabiam dalej.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

i ma 67cm...ubranka na 74 już dawno poszły w ruch. Chyba bede go czesciej na te wibracje wkładac, niech mu ten tłuszcze rozbije, bo jeszcze trochę i bede musiała go taczką wozić...
U nas jeszcze było z 10szt pomarańczowe, rózowe,niebieskie i zielone. Jak któras chce to mogę Wam kupić, ale będe tam za ok. 2 dni dopiero
dlugasny synus
W ogóle wnerwia mnie jek ktoś robi na przekór mnie mimo że zna moje zdanie w danym temacie
)

dobrej nocy Mamuski!