|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Ze Mikołaj bedzie mial rozszczep dowiedzialam sie w 30 tygodniu...
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Zazdroszczę cierpliwości, ja od początku ciąży tylko czekam na chwile aż poznam płeć
![]() Dziewczyny dziękuję Wam za rady i za wsparcie Poza tym moja teściowa ma angine i mam zakaz jeżdżenia do nich żeby mnie nie zaraziła |
|
|
|
#1083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
moja córcia dzisiaj karmiła lalę bananem... oj co to będzie jak się maleństwo urodzi
|
|
|
|
#1085 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz jak mąż wróci to już na stałe?? My jak się poznaliśmy w listopadzie to widzieliśmy się wtedy może ze 3 razy, później mąż był w kwietniu na urlopie 2 tygodnie a w maju już przyleciałam do niego Cytat:
|
||
|
|
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałam podładować aparat i przez dłuższą chwilę zastanawiałam się jak to zrobić.Zapomniałam ![]() I dopiero po chwili zajarzyłam co i jak ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Paulina Tak na stałe
|
||
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My po wizycie. Pierwsze o co zapytałam, to czy ten człowiek nadal jest mężczyzną. No i jest, także będziemy mieć syna. Śnił mi się, na kilka godzin przed pierwszym krwotokiem i tak już został. Dzielny i silny. 240 gram w 18t i 3d. Na połówkowe mam przyjść za 3 tygodnie do przychodni przyszpitalnej. Pożegnałam się z moim ginem, ale to już odrębna historia. W każdym razie wszystko jest ok. Szyjka ma aż 4cm.
|
|
#1089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za synusia a to co się stało że będziesz zmieniać lekarza? a mąż cieszy się synka?---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- właśnie popatrzyłam na liczbę postów , trzeba chyba wymyślać tytuł 4 wątku, jak wszystko pójdzie w takim tempie
|
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. 240 gram to jest już kawał człowieka .Beatka myślisz że my pędzimy jak szalone ? Zaglądnij sobie do wrześniowo październikowych mam - wątek utworzyły wtedy co my a mają już 80 stron z tego co kojarze. Żeby tego było mało mają już 9 część wątku, my dopiero 3 ![]() Rybko gdzie jesteś ?! Daj znać jak się czujesz ![]() Dziewczyny muszę się pochwalić... nawet nie zdajecie sobie sprawy jaki pyszny kompocik dzisiaj zrobiłam (wiem że brzmi to troszkę egoistycznie) normalnie piję go litrami i się nie mogę nim nacieszyć
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-11 o 22:10 |
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że wszystko ok imię już macie wybrane?? Dostałam dzis od koleżanki książkę "W oczekiwaniu na dziecko" to będę miała lekturę do poduszki
|
||
|
|
|
#1092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
; za to mam partnera, za którym skoczyłabym w ogień z wzajemnością. (uwaga, mocno i długo go sobie wychowywałam- można!!!) Mamy już dziewuchę, to będzie ją miał kto za kitę ciągać . Cieszymy się, że jest zdrów. Płeć była mimo wszystko kwestią poboczną.Cytat:
edit: Paula, na razie tylko opcje wstępne. Pewnie się jeszcze tysiąc razy zmieni. Na dzień dzisiejszy Mikołaj albo Nikodem
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne że Twój synuś zdrowy, a wagi mu z każdym dniem przybywa więc może ale nie musi przecież być mały |
|
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny !
Ja już też jestem po dzisiejszej wizycie Dziś jak się okazało miałam USG połówkowe Pani Gin potwierdziła że będzie to syn ![]() Pani doktor pytała się też czy czuję już ruchy, ja na to że kopnięć jeszcze nie ale za to czuję takie gilgotki od wewnątrz. Na co gin że to raczej nie to - ale jak przyłożyła USG to powiedziała że to chyba jednak to bo dziecko takie ruchliwe jest ![]() Wszystkie pomiary wyszły ok , szyjka też jest w porządku. Zdjęć za dużo nie zrobiła bo tak wywijał młody Ale jest zdjęcie dowodowe męskości ![]() Dziewczyny od ostatniej wizyty przytyłam prawie 4 kg, jak weszłam u niej na wagę to aż zdębiałam - a nie jem nie wiadomo ile
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-11 o 22:27 |
|
|
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alisa ważyła 2830 i miała tylko 49cm. Mała, krótka, ale super proporcjonalna. Jak potem miała problemy z przybieraniem na wadze, to i tak wyglądała kluchowato, bo kurdupel. Cytat:
.4 kilo mi przybyło 200g
|
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=domii29;41275041]super że syn nie zmienił się w córkę
. 240 gram to jest już kawał człowieka .Beatka myślisz że my pędzimy jak szalone ? Zaglądnij sobie do wrześniowo październikowych mam - wątek utworzyły wtedy co my a mają już 80 stron z tego co kojarze. Żeby tego było mało mają już 9 część wątku, my dopiero 3 ![]() o widzisz a ja myślłam ze to my takie jesteśmy hahha sprowadziłaś mnie na ziemie a tam to dopiero mają co nadrabiać![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- [QUOTE=dzidziadziumdzia;41 275357]kasa niestety. męża nie mam ; za to mam partnera, za którym skoczyłabym w ogień z wzajemnością. (uwaga, mocno i długo go sobie wychowywałam- można!!!) Mamy już dziewuchę, to będzie ją miał kto za kitę ciągać . Cieszymy się, że jest zdrów. Płeć była mimo wszystko kwestią poboczną.no z tego co patrzyłam, to taki średniaczek na tym etapie, więc jest ok. Alisa zawsze była na szarym końcu jeśli chodzi o wagę i wzrost. przez 3 tygodnie podwoił wagę. zwał jak zwał: mąż , partner, czy nawet konkubent, byle by wychowany i tak jak mówisz zapatrzony w Ciebie i dzieci
|
|
|
|
#1098 | |||
|
Zakorzenienie
|
W końcu tak!
Cytat:
W sumie żona marynarza to ma przechlapane,lepiej że Ci się inny mężczyzna trafił Cytat:
A teraz kawał babki z niej,najwyższa w klasie wygląda na 10 lat a ma 8. Cytat:
Kolejny chlopak![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Wow Dzidzia jakiś rekord w tyciu pobiłaś
|
|||
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
nemosku, fajny był z niego facet ale jak już był tu, to z łóżka wyleźć nie chciał i łaził za mną, jakbym jego własnością była. nu nu. i w ogóle np. uważał, że jego kobieta podczas jego rejsów może robić co chce. dosłownie. i on nie miałby nic przeciwko. a to już wbrew moim zasadom.
a tak w sumie to mam niecałe 2 kilo na plusie, niemal w połowie ciąży. z córką miałam już 5 albo i 6 w tym momencie.
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Co do Tz to nie ktorym z Was wspolczuje tego ze teraz wychodza takie rzeczy , kiedy nie powinny. Moj nie jest idealem , ale jesli chodzi o kase nie mam z nim problemow . U nas problem prolega na tym ze w niektorych sytuacjach bardzo czuje roznice wieku nas dzieli .. Mam nadzieje ze dziecko go troche odmlodzi ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję synusia i ciesze się, że wszystko ok Macie imię wybrane?? Ja się dziś rano ważyłam i od poczatku ciąży mam 4kg na plusie...myślałam ,że więcej ale w sumie ostatnio już mniej jem i póki co waga stoi w miejscu ![]() Trele a jak jest między wami różnica wieku?? U nas 8 lat. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-11 o 23:15 |
||
|
|
|
#1102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Trele....no wlasnie,cZekalam i czekalam i co?!
no nic,pora spac,zerkne najwyzej rano.Trzymajcie sie dzieczyny,niegrzecznych facetow wyslac w kosmos,grzecznych ucalowac przed snem,posmyrac brzuszki na dobranoc Rybko daj znac co u ciebie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
teraz juz wszystko moze byc tylko lepiej *Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
U mnie ogolnie jest ok , zgadzamy sie w wiekszosci kwesti , mamy to samo zdanie . Czasami mam tylko dosc jego zgrzedzenia za długo , za kròtko , za wolno , za duszno , .. a no I jego planowanie tez mnie czasem rozbraja . Jak dzien wczesniej w luznej gadce powiem - wstane moze jutro wczesniej kolo 8 I pojde na targ .. - to o 9 on stoi w drzwiach gotowy I buczy , nie wazne ze ja jestem w jednej skarpetce bez makijazu ;D do tego tyle sie nagada .. Czasem mysle ze to taki kryzys wieku sredniego I ja tez tak bede miala za 10 lat ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie sie ogarnełam po pracy I jestem gotowa do spania . Wrzucam fotki bedziecie miały z rana co robić .
1. Majeczka - tak jak pisałam szału nie ma jesli chodzi o jakosc . Do tego musiałam zdrobic zdjecie zdjecia zeby Wam tu pokazac ImageUploadedByWizaz Forum1370993042.000422.jpg 2. Domek Majeczki ImageUploadedByWizaz Forum1370993255.597619.jpg - a raczej jej willa z basenem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i synków Trele, Majeczka jaką słodką ma buźkę... a willa to już w góle górna półka. ![]() ![]() Ja zasnęłam o 1 w nocy a już od 6:30 nie śpię.. nie wiem czy to przez stres? Dziś wizyta więc proszę mocno o kciuki!!! Mam nadzieję,że wszycho będzie ok i dzidziol ładnie rozłoży nóżki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
Po kilku dniach nieobecności potulnie wracam, niedzielne burze zabrały nam internet
Witam się w rozpoczętym 17 tygodniu!Łapę się za głowę ile mam do przeczytania - 17 stron - kobiety litości! U nas wszystko gra, czujemy się dobrze czyli bez zmian. Jestem spragniona słońca, już mam dość tych chmur i deszczu... Na 19 lipca umówiłam USG połowkowe - Anolua proszę o dopisanie. Teraz jadę z autem na warsztat a jak wrócę to będę ze skruchą nadrabiać, pewnie do tego czasu dojdzie z 5 stron :P Miłego dnia mamusie! Trele ale ładna Majusia! A jakie ma mieszkanko przestronne Ślicznie!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-06-12 o 07:30 |
|
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Hello Dziewczyny!
Ledwo żyję... 3/4 nocy nie spałam, bo miałam jakiś dziwny ból brzucha... W dole mnie kluło, ale tak falami, coś jakby skurcze, ale nie do końca... Myślicie, że powinnam gnać do lekarza, czy czekać do planowanej poniedziałkowej wizyty? Co do TŻtów- mój sprawdził się super. A jest ode mnie młodszy. Co do kasy- jako, że ja skończyłam pracę w szkole na zastępstwo, to oczywiście nic z tego nie miałam [żadnego macierzyńskiego, ani nic, bo umowa zlecenie], on przejął całą kwestię utrzymywania naszej trójki, a sam jeszcze studiuje. Więc biega od pracy na zajęcia, a ja kocham z każdą jego zadyszką bardziej Mieszkanie też znalazł, już nawet mebluje go w wyobraźni, a ja muszę go czasami stopować Jest dobrze
|
|
|
|
#1109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
gratuluje cieszycie się ze synuś?Cytat:
fajne zdjęcie a domek hotel 5 gwiazdkowyJa wczoraj po genetycznym i wizycie u koleżanki bardzo późno do domu wróciłam i najnormalniej w świecie wzięłam tylko prysznic i padłam. Nawet nie zajrzałam co nam pan doktor na pendriva nagrał, dopiero przed chwilą a tam video z USG co prawda urywki tylko, ale dziadkowie będą się cieszyć i będzie fajna pamiątka.Z Juniorem wygląda na to że wszystko w porządku, kość nosowa odpowiedniej długości, przezierność karku w porządku, serce, żołądek i pęcherz odpowiednich rozmiarów. Junior ponoć pije dużo wód płodowych ale nerki pracują, bo pęcherz pełny Nasze dziecko ma ogromną głową (TŻ się śmieje że to po nim . I dzisiaj potwierdził się termin z ostatniej wizyty, 6 dni wcześniej niż prognozowany TP na pierwszej, czyli 12.12.2013, Junior jest 6 dni starszy wg obecnych USG niż wg pierwszego. Nie wiem czy pamiętacie, ale wrzucałam kiedyś taką animację, jak dziecko niby zapala samochód, później wciska pedał gazu i kieruje. Nasze wczoraj też "wciskało pedał gazu" bo lewą nóżkę miał zgiętą a prawą wyprostowaną cały czas pracował .Bardzo się ruszał, pan doktor nie mógł niektórych rzeczy pomierzyć, mówił do niego żeby został w takiej pozycji, a mnie się wtedy tak śmiać chciało ze aż w pewnym momencie nie wytrzymałam i to ja zepsułam pomiar :x Zaglądaliśmy też między nogi. Wczorajszy doktor (inny niż mój prowadzący) stwierdził ze między nogami nic... ale że to jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek mówić, że trzeba do 17 tc zaczekać z mówieniem tak na 100%. Czyli w dalszym ciągu nie wiemy czy będziemy mieć syna czy córkę. Ale się rozpisałam. Zdjęć na razie nie będzie bo muszę jeszcze coś na zajęcia zrobić. |
|||
|
|
|
#1110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za udaną wizytę!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

teraz jak mi ktoś bliski kilka km samochodem jedzie to czekam na syg. ze wszystko ok. wiem, ze człowiek się przyzwyczaja do tego co dobre i jak nie było, to się pewnie nie tęskniło za czymś czego się n ie znało, ale i tak nie wyobrażam sobie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za synusia

a i dziś dzwoniła babka ze szkoły rodzenia i zaczynamy od przyszłej środy
KCIUKI DLA ANI 
Witam się w rozpoczętym 17 tygodniu!