|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Dzień dobry
ja juz od 4:30 nie śpie (kolejny dzień), wstałam umyłam głowe, teraz ide piec ciasto bo wczorajsze, które miało byc na dzis sie nie ostało a potem bede czekac do magicznej godziny 12:00 na wizyte i na spotkanie z poradnią laktacyjna (mam nadzieje, ze jakos to sie zgra bo i lekarz i poradnia jest od 12). I mam ambitny plan aby wracajać do domu po drodze wejsć do fryzjera bo juz patrzec na siebie nie moge (no chyba że bede baardzo głodna to sobie to daruje na inny dzień). Normalnie wychodze z domu pierwszy raz od 2,5 tygodnia i mam stracha ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Cytat:
![]() a ciązy mamy tu w wiekszosci juz powyzej uszu i ponizej pępków ![]() ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- no i czekam na informacje od Perse i od Cynamonowej i trzymam za Was kciuki ![]() i za wizytujące dzisiaj tez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
co do chust to dla noworotkow najlepsze sa chusty elastyczne podobno bardzo fajnie sie nosi w nich dzieci moja siostra dlugo nosila z mezem i kolezanka tez chyba od pierwszych tygodni ale nie pamietam kiedy dokladnie napewno przed pierwszym miesiacem i maly byl zadowolony i spal sobie uzywane kosztuja ok 30zl a nowe ok 60-100zl ja kupilam kolezance z wychawtowanym imieniem synka za 60zl
#4173 |
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Dzień dobry
![]() Nie spalam całą noc- Młody kręcił sie jak najety. Powoli opadam z sił ale mam metne przeczucie, że puszcza mnie do domu i sie wyspie ![]() Skurcze jakby ucichły więc... Może, może... :thumbup: Perse- daj znać co u Was. Madi- trzymaj sie z tym pessarem i tymi tabletkami- dacie rade. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Jejku. Wiekszosc nocy snilo mi sie ze Oliath rodzi i ja ta apke w tel katuje zeby jakies wiesci miec tylko strssznie ciezko sie ja czytalo. W koncu sie obudzilam zmeczona i wkurzona.
Wlazlam tu teraz z niecierpliwoscia a tu cisza. Moze to i lepiej ze maly Cynamonek w brzuchu siedzi jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4175 |
Zadomowienie
|
No Młody niech jeszcze siedzi- póki co badania wskazują, że (jak to mówią lekarze i położne) jest "happy baby"
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Dzień dobry
![]() Przespałam praktycznie cała noc, pobudkę miałam dopiero o 4 do wc i wróciłam z niego z takimi rozrywającymi bólami w pochwie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cynamonku zaciskaj nozki. Moze jednak sie uda jeszcze troszke potrzymac Adasia
![]() Perse jestes pilnie poszukiwana! IwonaMadi mocne kciuki! ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Ona i dla Ciebie tez kciuki. Jak ja lubie pisac na tel. Sciagne sobie te apke nie mialam przekonania do niej ale moze wygodniej bedzie. Ide wyprawie Tz i na lapka sie przeniose. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
Sciagnij lepiej sie czyta i pisze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4179 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() Miałam Was nadrobić ale nie chce mi się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Brzusie
![]() Ja i Niuniu witamy się w 30tc ![]() Dzisiaj wizyta u neurologa, bo musi mi dać zaświadczenie o wskazaniu na cc dla mojego gina ![]() ![]() Gratuluję tygodni ![]() Aha: Tż zrobił mi kanapeczki i wyciął szynkę w kształcie serca ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-06-12 o 06:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak sobie mysle ze mozecie mnie postrzegac jako gbura bo ani nie gratuluje wizyt, ani nowych tyg. Ja za wszystkie was trzymam kciuki, a o takich gratulacjach po prostu zapominam.
#4182 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a Ty sie nie wybieraj do domu za szybko, zebys nie musiala za pare godzin wracac ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
Ty tam leż i odpoczywaj i żadne koniku, kurki i inne sprzatanko niech CI nawet nie przychodzi do głowy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlaczego neurolog?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
spać od 4 nie mogę muszę ten wózek zamówić i się stresuję
![]() |
#4186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a watpliwosci co do modelu wózka- ja mam non stop- ale nie przekonamy sie jak go nie wypróbujemy ![]() nosi mnie przed wizyta: ciasto gotowe, kompocik sie gotuje, jeszcze chce ogarnac łazienke i sypialnie (a pewnie popołudniu bede tego żałowac i zdychac) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
Czy Was tez jak bolą brzuchy w ciągu dnia to w nocy te twardnienia lub bóle staja sie intensywniejsze?
Wczoraj to aż musiałam wziąć podwójna dawkę fenoterolu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Wtajemniczenie
|
Iwona pisałam już kiedyś, że choruję na chorobę mięśniowo-nerwową i po prostu muszę mieć cc innej opcji nie ma. Również nie można dopuścić do samoistnego porodu, do akcji porodowej, dlatego też mój gin i neurolog chcą mnie mieć jak najwcześniej na obserwacji
![]()
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
Cytat:
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko mi lekarz juz nic nie kazał brać na to |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może przez ten szybki przelot mnie i Tż gardło drapie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----- siedze już na lapku, śniadanko zjadłam, pije herbatę, pranie moje szpitalne się pierze, 3 ubranka namoczone w oxy. tylko ja nie wiem na czym ja to pranie powiesze bo wczoraj wjechałam własnym autem we własną suszarkę i cos się ułamało w niej ![]() ------ En, przykro mi, że Tż tak podchodzi do Ciebie. Wiesz co? Spróbuj może takiej strategii: na necie tudzież w mądrych książkach (np. chomik) lub w ksiegarnii, lub może jakaś położna by się przydała poszukaj jak największej informacji o zaletach karmienia butelką. Będzie tego mniej niż KP ale może to udobrucha Tż. Z facetami nie ma czasem sensu walczyć o swoje zdanie, tylko przytakiwać (tak kochanie) i robić swoje. Wiesz jakie ja "wojny" dyskusyjne przeszłam w związku z ilością mięsa jedzonego w ciąży? W koncu stwierdziłam dość i jem ile chcę, czyli mało, jem cycki choć on nie popiera, przekazałam info od dietetyk, że mam bardzo ograniczyć padline bo za bardzo mi zalega na żołądku stąd kwasy i potęgowanie zgagi, od gina na 2 czy 3 wizytach usłyszał, że jak ona nie chce mięsa to jej nie zmuszaj i ... skonczyly sie dyskusje, Tż probuje czasem walczyć o to mięcho ale jest spokój, bo i wyniki mam bez tej padliny niezłe ![]() ![]() ![]() A nie brałaś pod uwagę choćby ściągania pokarmu i podawania butelką? (przepraszam jesli nie doczytałam czegoś w Twoich wypowiedziach). W takiej sytuacji i wilk syty i owca cała ![]() No i jeżeli Tż nagle się ocknął i zacząl mocno interesować ciążą, dzieckiem itd. to podsuwaj mu rózne rzeczy do czytania, niech się szkoli... Tobie będzie lżej i będziesz miała więcej czasu dla siebie ![]() Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-06-12 o 06:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wpadam się przywitać i spr co z Cynamonkami - super, że akcja się uspokoiła ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Zmykam jeszcze pospać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Myszki!
Cynamonku- dobrze, że jest lepiej i Adaś ruchliwy ![]() Perse- co tam u Was? Ja zaraz wstaje i robie nam śniadanie a na 9.30 mam wizyte. Muszę na nią dylac z buta, bo Tż zabiera auto. .mam nadzieje, ze nie wykituje po drodze ![]() W ogóle śniło mi się, że mialam taki szybki porod ze urodzilam w domu ![]()
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Raczkowanie
|
Witam sie w 33 tygodniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.