|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale potem się przytuliliśmy się i było ok z racji tego, ze młody jest wcześniakiem ,to szczepionka DTP jest bezkomórkowa ,a nie komórkowa. no i szczepienie na pneumokoki ma za free a nasza pediatra poleca szczepionki skojarzone, ale jakoś specjalnie nas nie namawiała --- can- Wojtuś ma stulejkę i mi pediatra i położna mówiły, żebym baardzo delikatnie próbowała odciągać, bo tam może się zbierać mastka i mocz co do pielęgnacji dziewczynek to moim zadaniem trzeba dokładnie oczyszczać okolice krocza motylek- Młody też ulewa jak "wściekły", czasem wydaje mi się, że aż wymiotuje, ale to pewnie złudzenie... nic nie pomaga na to ulewanie, pewnie taki jego urok.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Jenny - brawo za opis, a fotka Wiktorka urocza ![]() Sharp- Karolinka pięknie rośnie ![]() ![]()
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Motylku bo tak teraz sobie pomyślałam o tych twoich problemach. A miała młoda robione badania w kierunku chorób metabolicznych? Pewnie za daleko się zapędzam ale może warto się dowiedzieć o te badania.
Bo sobie przypomniałan jak moich znajomych córka miała straszne kolki i do tego dalej rzygala niż widziała i właśnie mieli robione takie badania. Nic nie wyszło a wszystkie problemy przeszły jak mała skończyła 4 miesiące. |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Gratuluje nowym mamusiom ![]() Sama nie pisze za duzo bo szpital dostarcza mi sporo emocji i jakos sie angazuje w syt. Dzis i wczoraj razem z wspolokat.przezywalysmy jej podanie srodka na poronienie ukarlej ciazy w 8tc a dzis na lyzeczkowanie bo wszystko sie nie wyczyscilo. Jednoczesnie dzis przeniesli mnie to innego pokoju ( dwuosobowego z lazienka) bo uznali ze tamten bedzie zabiegowy i trafilam na fajna dziewczyne z blizniakami ( chlopiec i dziewczynk) w prawie 31 tc ale jam na zlosc z dzien temu czy dwa odlaczyli ja on fenylo...cos tam i dzis miala skurcze skaczace prawie do 100, szyjka jej sie skrocila wiec sie razem denerwowalysmy co dalej. Na szczescie podali jej spowrotem fenylo i juz jest duzo lepiej. No i wszyscy jej kibicujemy by do 34tc. Wytrwala. Ja mam 4xdziennie robione ktg po tych spadkach i generalnie jest ok bo z reguly zapis jest dobry ale na 1lub 2 z 4 zapisow Mlody ma z jeden mini spadek bo w sumie juz nie do 90 a do np 110,105. Wiec nic wielkiego i rzadko ale cos tam. W kazdym razie po prostu poki co jestem pod kontrola i nie mowia nic o tym by mnie wypuscic. Mozliwe wiec ze jednak zostane do porodu. Dzis sie ucieszylam bo mi po 2dniach wenflon wyciagnelo i jest o niebo wygodniej. W kazdym razie zyjemy, jestesmy pod obserwacja i wierze ze nic zlego sie nie zadzieje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2855 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ja tylko na moment przylazłam powiedzieć, że wizyta jak dotychczasowe- wszystko bardzo nisko, urodzić mogę w każdej chwili. Z nowości to to, że na jakiś czas znikam... Niestety doszło do tego, czego się "bałam" i o czym nawet dzisiaj z Mężem rozmawiałam... Dostałam skierowanie i jutro o 9 rano mam się stawić w szpitalu. Gina podobno niepokoi moje puchnięcie i taki cuś mam wpisane na skierowaniu... Chce mi porobić wyniki i poobserwować. I z uśmiechem dodał "a nóż akurat urodzisz". Nie powiem, nie cieszę się, bo podejrzewam, że do porodu już mnie ze szpitala nie wypuszczą... ![]() Zostaję zatem odcięta od świata... Mam nr do Jenny, więc w razie czego będę Ją informowała o ewentualnych postępach. Trzymajcie kciuki obym jak najszybciej stamtąd wyszła- najlepiej już z Kubusiem po tej stronie brzuszka ![]()
#2856 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale kurcze ..miał dużo lepszy sprzęt (usg oczywiście ![]() Cytat:
z drugiej strony ..rodziłam chłopców po 3300 i 3400 myślałam że ten tez tak około tego będzie miał...moja "drobnośc" raczej temu nie powinna przeszkadzac.. ![]() Ja jak suty maltretuje to przez godzine nawet dwie mam skurcze co pięc minut..ale potem milkną ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie pewnie też bez wywołania nie ma na co liczyc ![]() Cytat:
![]() a jednak w duchu cos gryzie..coś mnie martwi.. dośc nerwowo już do tego podchodzę..wiem ..ale siłą rzeczy myśli moje krążą właśnie koło czegoś niedobrego... często miałam zapalenie przyzębia..praktycznie całą ciąże problemy z zębami..jakieś stany zapalane w zębach..to kanałowe leczenie ..to zostawienie jednego ropnego zęba bo coś tam ..lepiej nie ruszac..i zając się nim po ciąży..nie miałam takich ceregieli z zębami..a w tej ciąży cały czas bolą..ehh może to o to chodzi..stan zapalny?! mam nadzieję że zdrowy... ![]() dzięki Cytat:
![]() co do napletka...nie odciągac do przynajmniej roku...bo mozna uszkodzic... stulejka jest wtedy kiedy w ogóle nie schodzi..nie otwiera się ujście (łepeczek) nie martwic się ..bo u tak maleńkich chłopców i tak napletek jest lekko przyklejony../ zwężony... w trakcie kąpieli po prostu przemywac dokładnie okolice krocza i tyle... jak już troche będzie malec większy ..to w kąpieli można "cwiczyc" lekkie z suwanie i delikatnie podmywac..ale tylko odrobinę...nie całośc.. pomału..dziewczyny..stule jkę diagnozuje się duzo później..i wtedy kiedy całe ujście jest na maxa zamkniętę..że nawet nie widac ujścia cewki moczowej... ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() póki nie pada będę zbierać się na basen ![]() ![]()
![]() |
#2860 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
szpital by nic tam nie czyścić, bo samo się oczyści położna - lekko wacikiem lekarka - wyczyścić wszystko bo mogą się wargi sromowe skleić. Nasza od początku śpi pod kątem 30-45 stopni, także wysoko. Co do mleka to mamy ten AR Bebilon dla ulewających, ale po nim też ulewała ![]() ![]() A co do laktatora, dziś jadę do dziewczyny co ma elektroniczny, ale wstydzę się...Chyba już wolę kupić i żałować ![]() Cytat:
![]() Nasza dostała nawet syrop dla dzieci z refluksem, po którym dopiero było ulewanie ![]() Cytat:
Powiem Wam, że rzygła wczoraj, zesrała się tak, że myślałam, że się ja porzygam, zjadła, poleżała z 1,5 godziny jeszcze i poszła spać, wstawała ładnie co 3 godziny, albo ja ją budziłam, przespała noc. Dziś rano znów ją budziłam by zebrać siuśki, obsrała mnie całą, zjadła i śpi zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2861 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Szprotka mam nadzieję że wrócisz szybciutko rozpakowana ![]() u nas nawet fajna nocka ... Przemek tradycyjnie położony koło 20.30, nie spał z 45 min ale sam sobie leżał grzecznie w pokoju, spał do 1, potem pobudka o 4.30 i spał do 7 ![]() ![]() idę na targ i po płytkę na mrówki do kwiaciarni bo nam się na balkonie zalęgły i łażą po mieszkaniu :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Także Tymkowi nic nie grzebie póki co. Witam się:-D Tymek trzecią noc z rzędu wstaje o tych samych porach czyli 3 w nocy lub trochę po 3ej i po 6 rano! ![]() Czyli pobudka tylko jedna na cyca w nocy bo po 6 to i tak wstaje bo starszy do szkoły ![]() U nas dzisiaj piękna pogoda się szykuje. Jakby było bardzo ciepło to bodziak na długi rękaw i spodenki będą ok?? Zawsze jakby było mega ciepło to portki mogę zdjąć a rękawki w bodach podwinąć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za płytka ;>
![]() |
#2864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po czym poznajesz że to wymioty anie ulewanie? Bo tak się zastanawiam, niby moją nie szarpie jak normalnie człowiekiem w tej czynności, ale jak się ulewa przed jedzeniem czyli 2-3h po poprzednim to nie wiem co to jest.
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
Szprotka trzymam kciuki, żebyś urodziła ,,na już" I miała Kubusia przy sobie.
Magiusia najważniejsze, że jesteś pod kontrolą. Ja mam taki zarąbisty brak humoru, że masakra ![]()
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieciątek kolkowych - strasznie Was podziwiam, nie wiem jak dajecie radę...
Ja miałam wczorajszy wieczór i noc z głowy, przez kolkę chyba... Sama nie wiem co to bylo, ale tak to zdiagnozowała położna... Sofia miała niespokojny wieczór, dwie drzemki z ciągłym budzeniem się i pojękiwaniem, a od 21.30 do 2.30 nie spała wcale tylko strasznie płakała. Nic nie pomagało, ani pierś, ani smoczek, ani masaż brzuszka, ostatecznie o 2 dałam jej mleko sztuczne, wypiła 80ml i wreszcie zasnęła... Teraz mam pytanie do mam stosujących krople z symetykonem (ja mam akurat Bobotic), czy jak jest napisane na opakowaniu: 8kropli 4 razy na dobę To znaczy po 8 kropli, czy 8 kropli w sumie ma być?? Ja myślałam, że po 8 kropli, a położna mi powidziała, że ona to rozumie tak, że ma być w sumie w ciągu dnia 8 kropli ![]() w każdym razie położna kazała jej dać te kropelki 4 razy po 2, a na noc ok 23 nakarmić MM, żeby zobaczyć jak przetrwa noc. I mam do niej jutro zadzwonić i pomyślimy co dalej... Ja dziś chodzę jak zombie, ze stresu nawet spać nie mogę i tylko wyję... Wiem, że to małej w niczym nie pomaga, ale nie mogę tego powstrzymać... ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
moja mala dopiero sie budzi..od 22spi z przerwami tylko na am
![]() w ncy to aniol.. w dzien..w dzien sie boje strasznie ze bedzie znow plakac.. :< ale pojdziemy na spacer,pooplam sie a ona polezy.ale to pozniej bo dzis przyjdzie wlasciciel mieszkanka.. mysle o kupnie chusty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |||
Zakorzenienie
|
Banka a powiedz mi jeszcze czy tą aplikację co składałaś przez neta na żłobek to na jakiś konkretny obiekt, który Cię interesuje czy jest ogólna strona miasta a potem dopiero jakiś przydział robią?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 kropli (20 mg) na dawkę; do 3-4 razy dziennie, przed głównymi posiłkami. Czyli 8 kropli na raz. Biedna Sofia ![]() ![]() ![]() A co do serwatki to naszej bardzo często tak się ulewa, na wpół strawionym jedzonkiem, ale czy to coś złego, chyba normalny jest taki twarożek :mysli: Ale wiesz co we wczorajszym dniu coś było, bo moja jadła, odrywała się od jedzenia i wyła, wyła, wyła i wtedy sobie myślałam, boże oby nie kolka i że współczuję dziewczynom, że mają tak codziennie, po czym wracała jak ślepy pies do sutka i jadła i znów przestawała i płakała ![]()
![]() |
#2870 |
Zakorzenienie
|
co do ilosci kropli,ja mialam podawac 4x8 kropli
![]() czyli 4porcje po 8 po jedzeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
Ash dobrze to określiłaś, taka serwatka. To to są wymioty?
Co do kropli to ja to rozumiem jako 4x po 8 kropli czyli w sumie 32 krople na dobę.
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ash serwatka to normalka - pytałam pediatry, nie masz czym się stresować, jeśli zdarza się to raz dziennie i rzadziej to wszystko ok - może mała się przejada po prostu? Ja też mam wrażenie, że z brzuchem mojej Lilki nie jest za dobrze, ale jak Was czytam to widzę, że nie jestem sama w tym wszystkim i chyba po prostu musimy przetrwać te 3 miesiące aż układy pokarmowe naszych maluchów trochę się rozwiną bardziej..... No ja się wyszykowałam, piję Inkę, czekam na potworka aż się obudzi i idziemy na spacer, bo wczoraj się nie udało przez pogodę.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powiem Tobie ze juz sie przyzwyczailam o ile mozna sie do nich przyzwyczaic , mam nadzieje ze po debridacie troche sie uspokoi i kupki sie ureguluja ![]() co do kropelek to tak jak dziewczyny pisaly 4x8 kropli Cytat:
no to ciesz sie wyspana jestes chociaz... a i co z twoja rana? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ash- a piszczała tak głośno z bólu czy tylko marudziła?? może to jednorazowy wyskok, może zauważyła ze nie ma tatusia i się marudna zrobiła?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
zroslo sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
polecony z zus do odbioru u rodzicow...
boje sie ze czzegos nie donioslam czy beda problemy z macierzynskim.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale położną mam jakąś zacofaną, naprawdę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pogoda piękna, trzeba korzystać. My pójdziemy ok południa i potem jeszcze raz ok 17 bo ma odwiedzić mnie koleżanka, a obawiam się, że w domu mała by nie spała jak będzie ktoś obcy... Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-06-12 o 09:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Udanych spacerków dziewczyny - ja też wybywam z domu bo siedzenie tu i myślenie kiedy nastąpi poród mnie zamęczy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.