|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
i gratulacje Dziewczynki czy Magiusa się odzywała? Mam wrażenie, że nie pisała od jakiegoś czasu. Mam nadzieję, że wszystko u nich OK i mały nie miał już żadnych spadków
|
|
#2822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
#2823 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby nie znacie dnia ani godziny, ale ja już coś zwątpiłam i chyba muszę się nastawić, że bez wywołania się nie obejdzie... Teoretycznie w piątek idę do szpitala i będzie decyzja. Cytat:
Byłam pewna, że już tulisz Małego ale widać on potrzebuje jeszcze kilku dni by podrosnąć W końcu jesteś przed terminem, więc na razie bez stresu kochana ![]() Cytat:
I super szczegółowy opis porodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeju biedny ten Twój Michaś, że tak się zanosi. Dobrze, że te szczepienia skojarzone mu wzięłaś w takim razie, ale domyślam się, że i tak przeżyłaś swoje A Starszy może ciut zazdrosny? Bo na pewno dużo uwagi musicie poświęcać Michasiowi przez te zanoszenia i dlatego może Starszy tak to odreagowuje? |
|||||||
|
|
|
#2824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zastanawiamy się nad wzięciem brata Tż i jej narzeczonej, Tż mnie do tego przekonuje bo ja tak na 2 razy my pewnie będziemy chrzcili w lipcu
|
|
#2825 |
|
Rozeznanie
|
Mateuszek jest najpiękniejszy i najgrzeczniejszy na świecie
|
|
|
|
#2826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jenny cudne zdjęcie Wiktorka! Zazdroszczę takiej sesji! Zaraz "Na Wspólnej"
|
|
#2827 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Innocence moje wielkie gratulacje! Cudownie,ze Mateuszek juz jest z Wami!
Mnie pewnie nie bedzie przez najblizsze dwa dni za bardzo. Jednak bez meza to jak bez reki ![]() Ach, zupelnie zapomnialam:Mysia wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! A i jeszcze mam pytanie. Te szczepionki skojarzone kupuje sie w aptece i przynosi do przychodni czy placi sie za nie w przychodni i maja je na miejscu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję nowych maluszków
|
|
|
#2830 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jak za dużo się najje.. np. dam mu z jednego cyca i wydaje mi się ze mało i dam drugiego albo jeszcze wcześniej wypije z butelki odciągniety to potrafi sobie nieźle rzygnąć..wiec staram sie go nie przekarmiac bo się potem strasznie meczy.. Cytat:
ale mimo to wsadzam.. tzn nie calkiem takie stare skarpety ale nie są takie twarde bomby... ale jak naciskam to leci mleko nawet jak są takie miękkie..
|
|||||
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
A tak BTW czy pediatra kazał Wam już ściągać napletek podczas kąpieli?Bo moja nic nie mowila
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Podobno juz jak sie unormuje laktacja (po.ok 6 tygodniach) to piersi w ogole przestaja byc twarde bo nie zbiera sie w nich nadmiar pokarmu.tylko.tyle ile trzeba i produkuje sie na biezaco. Ale fakt jest taki, ze moja corka woli twardego cyca
choc dzis doszlam do wniosku, ze moze jak ona zaczyna sie denerwowac to znaczy,ze juz sie najadla a teraz chce sobie possac i ja denerwuje,ze cycek nie jest taki jak smoczek juz dwa razy w takiej sytuacji zamienilam cycka na smoczek i nie bylo protestow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2834 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ada trzymam kciuki, najważniejsze że Maluszek zdrowy
![]() Innocence gratulacje Ale przygody z kupami macie Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i z okresu ciążowego został mi nocny glod. wstaje o 4 na cyca, karmie, później rozsiadam się w fotelu, wlaczam laktator i musze cos zjeść - banan, jabłko, kanapka, jogurt dobrze, ze nie kisiel ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi położna powiedziała, żeby nie ruszać, jutro mamy lekarza to zapytam... |
|
|
|
|
#2837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
model będzie miał swietna pamiatke!---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
mnie już skreca jak sobie pomysle o jutrzejszej wizycie...oby mala przybrala i szalony pan doktor dal nam spokoj ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- hehe to taki typ dzieciaka. pierwsze odwiedziny. maly średnio zainteresowany Nela, zagladal tylko jak się rozplakala przy zmianie pieluchy. ogladal ja (no bo dziewczynka , zaintrygowal go kikut...po powrocie do domu ciagle opowiadal babci o moim super chomiku i jego wielkiej klatce z bajerami. w końcu babcia nie wytrzymala i pyta: no a jak tam Nelusia? co ona robila? "no fajna jest i taka mala. zrobila kupe i wujek ja wachal" (Nele, nie kupe )---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
a pediatra mowil Ci cos o tych szczepionkach? namawial na jakies itd.?
|
||||
|
|
|
#2838 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() myśle też i o tym Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Nela jutro 3 tygodnie! jeszcze trochę i będzie miesiąc...nie chce żeby tak szybko rosla ;( niedługo pojdzie do przedszkola, a później wyjedzie na studia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
dla lekarzy za szybka reakcje i szczęśliwe zakończenie. witamy w szanownym gronie szczęśliwych mam! |
|
|
|
|
#2840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby sie dostaly nasze dzieciakiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo, myslalam, ze tylko moja mama ma te "cytrynke" na parapecie
i wierzy w jej niezwykla moc faktycznie bardzo szybko leczy uszy ![]() Cytat:
Motylku, a może spróbuj wypozyczyc laktator ze szpitala? u mnie kosztowalo to kilka zl za dzien. moglabys sprawdzić czy automatem dasz rade i wtedy ewentualnie zdecydować się na zakup. |
|
|
|
|
#2842 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za męża ![]() Cytat:
nie słyszałam.Orientowałam się już czy da radę gdzieś wypożyczyć u nas w mieście i nie ma gdzie Cytat:
![]() Cytat:
A u nas przyszedł wieczór i znów mała rzyga. Nie wiem czy sie przejadła czy za dużo powietrza zjadła czy co, czy ja coś zjadłam znów czy po esputiconie by tak rzygała
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku mocno Cie przytulam. Mam nadzieje, ze to z przejedzenia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ponoc rodzicom się wydaje ze bardzo dużo dziecko zwraca, a to tylko takie złudzenie i ze jak sie rozleje po stole 2 łyżeczki to one duzą plamę robią a to wcale tak dużo nie jest.. ale to tak z książki cytuje.. |
||
|
|
|
#2846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popatrz na swoje dzieciaki i ciesz się kazda chwila. proszę nie mieć zadnych wyrzutow sumienia, depresji i dolkow! ciesz się wspaniałym szczęściem, które po raz kolejny sprowadzilas na swiat malutkiego pakuj do wozka, starszemu zabierz pilke i sio do parku pokop trochę, porzucaj, zabierz na lody tatusia zaangażuj i będzie ok. Michas slicznie przybiera, naprawdę nie masz powodow do zmartwien! DZIEWCZYNY! maluszki naprawdę wyczuwają nasze emocje...jeśli pojdziecie na szczepienie z nastawieniem "o matko, zaraz będzie koniec swiata" to dzieci wyczują co się swieci i dla nikogo to przyjemne nie będzie... ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2847 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nela miała 14 dni jak robiliśmy jej fotki.---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
urocze to jest! choćby dziecko wymiotowalo, pierdzialo, strzelalo kupami to tatuś i tak zachwycony |
||
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, sto lat się nie odzywałam, ale prawie kompa nie włączam, nie mam czasu po prostu. Albo zajmuję sie jednym synkiem, albo drugim, albo oboma na raz...
![]() Chwil dla siebie bardzo mało. Julek dzisiaj skończył już miesiąc. Jejku jak to szybko zleciało.Przytył 1,5 kg. Z ufoludka zrobił się pucek Mamy tylko problem z oczkiem, bo od tygodnia mu ropieje, przemywam mu i czekam na wiztę pediatry, bo od piątku się doczekać nie mogę.Poza tym jestem zdziwiona, ale nie jestem tak umęczona jak przy pierwszym dziecku. Julek w nocy dość ładnie śpi. Raz mu się zdarzylo spać ciurkiem 6h. Przeważnie w nocy przesypia ok 4.5 h, potem dwie. Nad ranem strasznie stęka przez sen. No odgłosy nie z tej ziemi po prostu, ale wole to niż żeby płakał. Czasami ma dzień, że ciągle śpi, ale zdarza się tak jak wczoraj, że od 12 do 23 prawie w ogóle nie spał. Bardzo lubi rączki i czuć, że ktos jest przy nim. Raz sie do mnie uśmiechnął jak do niego mówiłam ![]() Cytat:
Pozdrawiam Was dziewczyny i gratuluję kolejnych maluszków. |
|
|
|
|
#2850 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój bratanek jak był maly uslyszal od taty "ze niektórzy to maja sianko zamiast mózgu" no i później dluuugo i uparcie powtarzal, ze on ma w glowie sianko, bo tatuś mu tak powiedział i koniec kropka. mogliśmy sobie tlumaczyc, ze ma mozdzek... swoja droga, cudne to jak nie wiem! taki tata- przykład, ideal i guru dla dziecka. co tatus powie to swiete ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
i znow był cyc i kapiel, a dialogi w tle ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
ale dla mnie od dzieciństwa cytrynka, bo tak pachnie ![]() a jakas znajoma nie ma zebys mogla tylko sprobowac? wtedy na allegro moglabys zapolować na używany... ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
glowa do góry! wiele noworodkow ma taki problem. moja siostra znalazła gdzies w necie jakiś zagęszczacz do mleka matki. podobno dzięki temu pokarm zostaje w brzuszku - jutro dopytam pediatrę i dam Ci znac może to będzie nasze zbawienie?---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
buziaki dla Julka i starszego brata!---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...10093843_n.jpg Toruń http://blanca.com.pl/pl/blog/Spotkan...ch-rodzicow-pl Bielsko już jesteśmy zapisani
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

i gratulacje

boże, dziewczyny kochajcie wasze maleństwa każdą sekundę! jak was nerw złapie czasem - bo to normalne - to postarajcie się wziąć dwa oddechy i się uspokoić. spójrzcie na waszą pociechę i po prostu ją kochajcie, tulcie i całujcie.
)
Byłam pewna, że już tulisz Małego ale widać on potrzebuje jeszcze kilku dni by podrosnąć 

młody troszke lamentował ,ale był dzielny
zaniedbalismy go troszke masakra mam wyzuty sumienia....

juz dwa razy w takiej sytuacji zamienilam cycka na smoczek i nie bylo protestow