|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczynki czy Magiusa się odzywała? Mam wrażenie, że nie pisała od jakiegoś czasu. Mam nadzieję, że wszystko u nich OK i mały nie miał już żadnych spadków ![]()
![]() |
#2822 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]()
![]() |
#2823 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby nie znacie dnia ani godziny, ale ja już coś zwątpiłam i chyba muszę się nastawić, że bez wywołania się nie obejdzie... Teoretycznie w piątek idę do szpitala i będzie decyzja. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I super szczegółowy opis porodu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeju biedny ten Twój Michaś, że tak się zanosi. Dobrze, że te szczepienia skojarzone mu wzięłaś w takim razie, ale domyślam się, że i tak przeżyłaś swoje ![]() A Starszy może ciut zazdrosny? Bo na pewno dużo uwagi musicie poświęcać Michasiowi przez te zanoszenia i dlatego może Starszy tak to odreagowuje? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2825 |
Rozeznanie
|
Mateuszek jest najpiękniejszy i najgrzeczniejszy na świecie
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jenny cudne zdjęcie Wiktorka! Zazdroszczę takiej sesji! Zaraz "Na Wspólnej" ![]()
![]() |
#2827 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Innocence moje wielkie gratulacje! Cudownie,ze Mateuszek juz jest z Wami!
![]() Mnie pewnie nie bedzie przez najblizsze dwa dni za bardzo. Jednak bez meza to jak bez reki ![]() Ach, zupelnie zapomnialam:Mysia wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! ![]() A i jeszcze mam pytanie. Te szczepionki skojarzone kupuje sie w aptece i przynosi do przychodni czy placi sie za nie w przychodni i maja je na miejscu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję nowych maluszków ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jak za dużo się najje.. np. dam mu z jednego cyca i wydaje mi się ze mało i dam drugiego albo jeszcze wcześniej wypije z butelki odciągniety to potrafi sobie nieźle rzygnąć..wiec staram sie go nie przekarmiac bo się potem strasznie meczy.. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
A tak BTW czy pediatra kazał Wam już ściągać napletek podczas kąpieli?Bo moja nic nie mowila
![]()
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Podobno juz jak sie unormuje laktacja (po.ok 6 tygodniach) to piersi w ogole przestaja byc twarde bo nie zbiera sie w nich nadmiar pokarmu.tylko.tyle ile trzeba i produkuje sie na biezaco. Ale fakt jest taki, ze moja corka woli twardego cyca
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | ||
Wtajemniczenie
|
Ada trzymam kciuki, najważniejsze że Maluszek zdrowy
![]() Innocence gratulacje ![]() Ale przygody z kupami macie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i z okresu ciążowego został mi nocny glod. wstaje o 4 na cyca, karmie, później rozsiadam się w fotelu, wlaczam laktator i musze cos zjeść - banan, jabłko, kanapka, jogurt ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi położna powiedziała, żeby nie ruszać, jutro mamy lekarza to zapytam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- hehe to taki typ dzieciaka. pierwsze odwiedziny. maly średnio zainteresowany Nela, zagladal tylko jak się rozplakala przy zmianie pieluchy. ogladal ja (no bo dziewczynka ![]() ![]() (Nele, nie kupe ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() myśle też i o tym Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Zakorzenienie
|
Nela jutro 3 tygodnie! jeszcze trochę i będzie miesiąc...nie chce żeby tak szybko rosla ;( niedługo pojdzie do przedszkola, a później wyjedzie na studia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
ooo, myslalam, ze tylko moja mama ma te "cytrynke" na parapecie
![]() ![]() ![]() Cytat:
Motylku, a może spróbuj wypozyczyc laktator ze szpitala? u mnie kosztowalo to kilka zl za dzien. moglabys sprawdzić czy automatem dasz rade i wtedy ewentualnie zdecydować się na zakup. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Orientowałam się już czy da radę gdzieś wypożyczyć u nas w mieście i nie ma gdzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas przyszedł wieczór i znów mała rzyga. Nie wiem czy sie przejadła czy za dużo powietrza zjadła czy co, czy ja coś zjadłam znów czy po esputiconie by tak rzygała ![]()
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
Motylku mocno Cie przytulam. Mam nadzieje, ze to z przejedzenia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ponoc rodzicom się wydaje ze bardzo dużo dziecko zwraca, a to tylko takie złudzenie i ze jak sie rozleje po stole 2 łyżeczki to one duzą plamę robią a to wcale tak dużo nie jest.. ale to tak z książki cytuje.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() malutkiego pakuj do wozka, starszemu zabierz pilke i sio do parku ![]() ![]() Michas slicznie przybiera, naprawdę nie masz powodow do zmartwien! DZIEWCZYNY! maluszki naprawdę wyczuwają nasze emocje...jeśli pojdziecie na szczepienie z nastawieniem "o matko, zaraz będzie koniec swiata" to dzieci wyczują co się swieci i dla nikogo to przyjemne nie będzie... ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, sto lat się nie odzywałam, ale prawie kompa nie włączam, nie mam czasu po prostu. Albo zajmuję sie jednym synkiem, albo drugim, albo oboma na raz...
![]() Chwil dla siebie bardzo mało. Julek dzisiaj skończył już miesiąc. Jejku jak to szybko zleciało.Przytył 1,5 kg. Z ufoludka zrobił się pucek ![]() Poza tym jestem zdziwiona, ale nie jestem tak umęczona jak przy pierwszym dziecku. Julek w nocy dość ładnie śpi. Raz mu się zdarzylo spać ciurkiem 6h. Przeważnie w nocy przesypia ok 4.5 h, potem dwie. Nad ranem strasznie stęka przez sen. No odgłosy nie z tej ziemi po prostu, ale wole to niż żeby płakał. Czasami ma dzień, że ciągle śpi, ale zdarza się tak jak wczoraj, że od 12 do 23 prawie w ogóle nie spał. Bardzo lubi rączki i czuć, że ktos jest przy nim. Raz sie do mnie uśmiechnął jak do niego mówiłam ![]() Cytat:
Pozdrawiam Was dziewczyny i gratuluję kolejnych maluszków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój bratanek jak był maly uslyszal od taty "ze niektórzy to maja sianko zamiast mózgu" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() i znow był cyc i kapiel, a dialogi w tle ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
ale dla mnie od dzieciństwa cytrynka, bo tak pachnie ![]() a jakas znajoma nie ma zebys mogla tylko sprobowac? wtedy na allegro moglabys zapolować na używany... ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
glowa do góry! wiele noworodkow ma taki problem. moja siostra znalazła gdzies w necie jakiś zagęszczacz do mleka matki. podobno dzięki temu pokarm zostaje w brzuszku - jutro dopytam pediatrę i dam Ci znac ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...10093843_n.jpg Toruń http://blanca.com.pl/pl/blog/Spotkan...ch-rodzicow-pl Bielsko ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.