Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 16:39   #4051
Wicked_Girl
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
Toteż właśnie
Właśnie o to mi chodzi, że to co się dzieje, wcale nie jest kryzysem, tj. tragedią.
Po prostu zanika realna klasa średnia. Ci co mieli mało, mają jeszcze mniej, a do tych bogatych kasa płynie dalej strumieniem.

Przeszedł u mnie armagedon.
Zalało mi drogę, rwąca rzeka. Do domu weszła woda, niewiele, zatrzymała się w przedpokoju...
Masakra

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Czasem w spożywczakach pracują takie osoby Może w tym przypadku zwyciężyło doświadczenie i cechy charakteru. Jako pracodawca wolałabym energiczną i miłą kobietę 120+ niż modelkę z wiecznie niezadowoloną miną

Współczuję

A co to jest wg Was klasa średnia?
Czy moje dążenia/marzenia można nazwać chęcią przynależności do klasy średniej? W przyszłości (w ciągu najbliższych kilku lat) chciałabym, żeby było mnie stać na wynajęcie kawalerki, utrzymanie skromnego, używanego samochodu (nie mam potrzeby lansu ) i wakacje za granicą. Do tego rozrywki typu kawiarnia, kino... Okej, wiem, takie rzeczy to nie w Polsce
Dlatego na 99% wybiorę studia podyplomowe zw. z językiem obcym albo intensywny weekendowy kurs, żeby nauka języków w najbliższym czasie była "na maxa".
Czytałam kilka tygodniu temu bardzo ciekawy art w Polityce na ten temat. A na końcu art test: Sprawdź, do jakiej klasy społ należyszZ jednej strony liczyły się zarobki, kogo się zna(osoby pełniące funkcje publ, środowisko akademickie, prawników, skończywszy na urzędnikach i księżach), ale też pracą ilu ludzi ktoś kieruje, jakiej muzyki się słucha, gdzie się wyjeżdża na wakacje, ile się czyta książek...

Ciężko precyzyjnie określić daną klasę, nawet ze względu na zarobki, myślę, że tak od 2500-6000, co najmniej raz w roku wyjazd tyg-2 tyg (nie mówię o namiotach), a wydanie kilka razy w miesiącu kasy na restauracje,kino, nie powoduje przyspieszonego bicia serca
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 17:35   #4052
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Czasem w spożywczakach pracują takie osoby Może w tym przypadku zwyciężyło doświadczenie i cechy charakteru. Jako pracodawca wolałabym energiczną i miłą kobietę 120+ niż modelkę z wiecznie niezadowoloną miną
Dokładnie. Zgadzam się z tobą. Mam koleżankę pracującą w sklepie obuwniczym na pół etatu , do figury modelki jej bardzo daleko, wręcz nadwagę ma i jest niesamowicie lubiana przez klientki. Ma takie klientki, które przychodzą do sklepu tylko wtedy kiedy ona jest. Nawet się jej pytają a w którym dzień następnego tyg będzie pani, to przyjdę w ten dzień obejrzeć buty. Nie chcą przychodzić do sklepu jak jest kto inny. Jest bardzo miła dla klientów i to przeważa. Klientek nie interesuje figura sprzedawcy. Część klientek nawet swój numer t jej zostawia, by dzwoniła do nich jak pojawi sie w sklepie but w rozmiarze jaki klientka nosi. U mnie w jednym spożywczym na osiedlu też pracuje dziewczyna sporej wagi.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Klasa średnia wg mnie to taka , która stać na kredyt hipoteczny na mieszkanie - (płacenie co miesiąc raty kredytu + czynsz), na jedzenie- tzn nie patrzenie w którym sklepie coś jest o 2 zł tańsze i szukanie tańszych rzeczy, tylko kupowanie w obojętnie którym sklepie, ubranie, buty, kupienie dzieciom książek do szkoły, raz na wieki wyjście do kina itp.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-06-11 o 17:29
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 17:41   #4053
Dagusia18
Raczkowanie

Śledzę ten wątek od ponad 2 miesięcy, bo właśnie tyle już szukam pracy. Z każdym mijającym dniem czuje, że opadam z sił. Postanowiłam dlatego opisać Wam moją sytuację.
Wysyłam tyle CV ile mogę. Szukam pracy biurowej, bo takie mam poprzednie doświadczenie. Pod koniec maja coś się ruszyło i w ciągu tygodnia chodzę średnio na 2-3 rozmowy kwalifikacyjne, choć jeszcze w roku 2011, kiedy było 3-krotnie więcej ogłoszeń o pracę potrafiłam mieć 5-6 rozmów na tydzień. Jak widać nie narzekam na zaproszenia w sprawie pracy, jest to spowodowane między innymi tym, że mam bardzo dobrze napisane CV, prywatnie bardzo interesuje się HR-em oraz tworzeniem indywidualnych szat graficznych do CV.
Moim problemem jest to, że mimo wielu przebytych rozmów, żadna z nich nie zakończyła się zatrudnieniem. Już wariuje, cały czas zastanawiam się co ja takiego robię, że ostatecznie nigdy mnie nie wybierają. Staram się jak mogę by dobrze wypaść, zawsze elegancko się ubieram i mimo kilku nadprogramowych kilogramów uważam, że dobrze się prezentuje. Staram się uśmiechać, oczywiście nie wyszczerzam wiecznie zębów, ale wydaje mi się, że zachowuje się w sposób uprzejmy, ale też profesjonalny. Na rozmowach chwalą, że pomimo młodego wieku mam bardzo bogate doświadczenie zawodowe, prawie zawsze słyszę, że szukają takiej osoby jak ja, ale ostatecznie i tak z tego nic nie wychodzi.
Popadam w paranoje i stwierdzam, że chyba nikt nie chce mnie zatrudnić, bo mam ostatnio małe problemy z cerą, zawsze kilka świeżych pryszczy wyskoczy. Oczywiście maskuje je korektorami, fluidami itd i prawie ich nie widać i to bez efektu maski, ale serio brak mi jakichkolwiek pomysłów dlaczego cały czas jestem odsyłana z kwitkiem.
Ostatnio nawet zaczęłam interesować się afirmacjami i wizualizacjami, bo chciałabym zrobić wszystko, co miałoby mi jakoś pomóc.
Dagusia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 19:36   #4054
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
A co to jest wg Was klasa średnia?
Czy moje dążenia/marzenia można nazwać chęcią przynależności do klasy średniej? W przyszłości (w ciągu najbliższych kilku lat) chciałabym, żeby było mnie stać na wynajęcie kawalerki, utrzymanie skromnego, używanego samochodu (nie mam potrzeby lansu ) i wakacje za granicą. Do tego rozrywki typu kawiarnia, kino... Okej, wiem, takie rzeczy to nie w Polsce
Dlatego na 99% wybiorę studia podyplomowe zw. z językiem obcym albo intensywny weekendowy kurs, żeby nauka języków w najbliższym czasie była "na maxa".
Sama zaczynam się na maksa bać, że nie osiągnę w życiu spokoju i jako takiej stabilizacji. Lata lecą, a moja pensja prawie na nic nie starcza.... po co w ogóle pracować ? chyba zacznę pić.

Jeżeli jeszcze mieszkasz z tż to jakoś to będzie, ale jak jesteś skazany tylko na siebie i swoje zarobki to za 1200-1700 zł raczej nie będziesz żyć tylko wegetować.

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2013-06-11 o 19:39
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 20:08   #4055
liittleedeviil
Raczkowanie

tęskniłam

Ostatnia sesja egzaminacyjna na studiach już prawie za mną, zostało mi jedno zaliczenie. W międzyczasie wysłałam 2 CV, byłam na jednej rozmowie kwalifikacyjnej i.. mam 2 prace. Wysłałam się na doradzę klienta w salonie z odzieżą męską exclusive, gdzie byłam na rozmowie, oczarowałam rekrutera, wyraźnie był mną zachwycony, kilka godzin po rozmowie dostałam telefon, że mam pracę. Salon otwierany na początku lipca, franczyzna, nie ma hierarchii stanowisk. Druga praca to praca o charakterze dorywczym na okres przecen, wakacji, urlopów w trochę lepszej sieciówce damskiej. Praca zaproponowana przez kierownika z centrum handlowego, w którym pracowałam.

Z jednej strony jestem szczęśliwa, że mam pracę, nie wyobrażam sobie dłużej funkcjonować bez pracy, miałam początki depresji. Z drugiej strony byłam zmuszona zdegradować się z zastępcy kierownika na sprzedawcę. Trochę ego zabolało, ale od marca była dla mnie jedna typowa oferta pracy, więc mogłabym tak czekać do otwarcia nowych CH w 2014 r.

Nie wiem co dalej, miałam rozplanowaną ścieżkę zawodową, zamierzałam w tym roku zrobić podyplomówkę z zarządzania. A teraz jestem przerażona brakiem perspektyw na jakąkolwiek inną pracę niż praca w sklepie/wyższe stanowisko niż sprzedawca, które przecież miałam już dwukrotnie.

Edytowane przez liittleedeviil
Czas edycji: 2013-06-11 o 20:09
liittleedeviil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 20:12   #4056
201612231846
Konto usunięte

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41264010]jak zauważyłam faceci nie mają takich problemów z pracą...

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

ja się nie zgodzę, że jest kryzys. ludzie sobie to dają wmawiać.polityka mediów do tego wszystko potęguje. jest po prostu podział na bogatych i biednych. biedni cierpią a bogaci? jak patrze,że ludzie śmigają autami za równowartość mojej chaty to mi się słabo robi:/[/QUOTE]

Moim zdaniem Polska jest straszna pod względem zarobków. Ja zarabiam 1100 do ręki. Przy mieszkaniu z rodzicami jest ok. Ale jeżeli będę miała się kiedyś usamodzielnić to będę musiała znaleźć pracę za przynajmniej 2 tys netto

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez liittleedeviil Pokaż wiadomość
tęskniłam

Ostatnia sesja egzaminacyjna na studiach już prawie za mną, zostało mi jedno zaliczenie. W międzyczasie wysłałam 2 CV, byłam na jednej rozmowie kwalifikacyjnej i.. mam 2 prace. Wysłałam się na doradzę klienta w salonie z odzieżą męską exclusive, gdzie byłam na rozmowie, oczarowałam rekrutera, wyraźnie był mną zachwycony, kilka godzin po rozmowie dostałam telefon, że mam pracę. Salon otwierany na początku lipca, franczyzna, nie ma hierarchii stanowisk. Druga praca to praca o charakterze dorywczym na okres przecen, wakacji, urlopów w trochę lepszej sieciówce damskiej. Praca zaproponowana przez kierownika z centrum handlowego, w którym pracowałam.

Z jednej strony jestem szczęśliwa, że mam pracę, nie wyobrażam sobie dłużej funkcjonować bez pracy, miałam początki depresji. Z drugiej strony byłam zmuszona zdegradować się z zastępcy kierownika na sprzedawcę. Trochę ego zabolało, ale od marca była dla mnie jedna typowa oferta pracy, więc mogłabym tak czekać do otwarcia nowych CH w 2014 r.

Nie wiem co dalej, miałam rozplanowaną ścieżkę zawodową, zamierzałam w tym roku zrobić podyplomówkę z zarządzania. A teraz jestem przerażona brakiem perspektyw na jakąkolwiek inną pracę niż praca w sklepie/wyższe stanowisko niż sprzedawca, które przecież miałam już dwukrotnie.

Ważne, że znalazłaś pracę.
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 20:50   #4057
tajkuna
BAN stały

Mówili dziś w tv, że chcą podnieść płacę minimalną. Jak podniosą płacę minimalną to jeszcze więcej będzie umów zlecenie, prac na czarno , prac tylko dla studentów , a dla ludzi po studiach pracy nie będzie. Jak większa będzie płaca minimalna tym większe trzeba będzie płacić od pracownika składki ZUS , więc pracodawcy umów o pracę nie będą chcieć dawać.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-06-11 o 20:54
Stary 2013-06-11, 22:17   #4058
Auksencja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Mówili dziś w tv, że chcą podnieść płacę minimalną. Jak podniosą płacę minimalną to jeszcze więcej będzie umów zlecenie, prac na czarno , prac tylko dla studentów , a dla ludzi po studiach pracy nie będzie. Jak większa będzie płaca minimalna tym większe trzeba będzie płacić od pracownika składki ZUS , więc pracodawcy umów o pracę nie będą chcieć dawać.
No teraz jesteś usprawiedliwiona, nie musisz szukać pracy, bo i tak nie dostaniesz. Możesz siedzieć więcej na fb
Auksencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 22:23   #4059
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Auksencja Pokaż wiadomość
No teraz jesteś usprawiedliwiona, nie musisz szukać pracy, bo i tak nie dostaniesz. Możesz siedzieć więcej na fb
Stary 2013-06-11, 22:34   #4060
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
D

[/COLOR]Klasa średnia wg mnie to taka , która stać na kredyt hipoteczny na mieszkanie - (płacenie co miesiąc raty kredytu + czynsz), na jedzenie- tzn nie patrzenie w którym sklepie coś jest o 2 zł tańsze i szukanie tańszych rzeczy, tylko kupowanie w obojętnie którym sklepie, ubranie, buty, kupienie dzieciom książek do szkoły, raz na wieki wyjście do kina itp.
szczerze mówiąc nie sądzę, że jestem klasą średnią, nie stać mnie aby pojechać na urlop raz do roku, patrze na ceny i je porównuje, na dziecko się nie zdecyduje bo nie ma kasy, poszłabym na studia ale nie mam za bardzo za co a miesięczne dochody z mężem mamy dość dobre...

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Dagusia18 Pokaż wiadomość
Śledzę ten wątek od ponad 2 miesięcy, bo właśnie tyle już szukam pracy. Z każdym mijającym dniem czuje, że opadam z sił. Postanowiłam dlatego opisać Wam moją sytuację.
Wysyłam tyle CV ile mogę. Szukam pracy biurowej, bo takie mam poprzednie doświadczenie. Pod koniec maja coś się ruszyło i w ciągu tygodnia chodzę średnio na 2-3 rozmowy kwalifikacyjne, choć jeszcze w roku 2011, kiedy było 3-krotnie więcej ogłoszeń o pracę potrafiłam mieć 5-6 rozmów na tydzień. Jak widać nie narzekam na zaproszenia w sprawie pracy, jest to spowodowane między innymi tym, że mam bardzo dobrze napisane CV, prywatnie bardzo interesuje się HR-em oraz tworzeniem indywidualnych szat graficznych do CV.
Moim problemem jest to, że mimo wielu przebytych rozmów, żadna z nich nie zakończyła się zatrudnieniem. Już wariuje, cały czas zastanawiam się co ja takiego robię, że ostatecznie nigdy mnie nie wybierają. Staram się jak mogę by dobrze wypaść, zawsze elegancko się ubieram i mimo kilku nadprogramowych kilogramów uważam, że dobrze się prezentuje. Staram się uśmiechać, oczywiście nie wyszczerzam wiecznie zębów, ale wydaje mi się, że zachowuje się w sposób uprzejmy, ale też profesjonalny. Na rozmowach chwalą, że pomimo młodego wieku mam bardzo bogate doświadczenie zawodowe, prawie zawsze słyszę, że szukają takiej osoby jak ja, ale ostatecznie i tak z tego nic nie wychodzi.
Popadam w paranoje i stwierdzam, że chyba nikt nie chce mnie zatrudnić, bo mam ostatnio małe problemy z cerą, zawsze kilka świeżych pryszczy wyskoczy. Oczywiście maskuje je korektorami, fluidami itd i prawie ich nie widać i to bez efektu maski, ale serio brak mi jakichkolwiek pomysłów dlaczego cały czas jestem odsyłana z kwitkiem.
Ostatnio nawet zaczęłam interesować się afirmacjami i wizualizacjami, bo chciałabym zrobić wszystko, co miałoby mi jakoś pomóc.
Na taką ilość rozmów to faktycznie masz słaby wynik.
Bardziej może jest coś nie tak z osobowością, przebojowością twojej osoby?
Też mam problemy z cerą ale nie sądzę, że to ma na coś wpływ...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość

Jeżeli jeszcze mieszkasz z tż to jakoś to będzie, ale jak jesteś skazany tylko na siebie i swoje zarobki to za 1200-1700 zł raczej nie będziesz żyć tylko wegetować.
dokładnie.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
tęskniłam

Ostatnia sesja egzaminacyjna na studiach już prawie za mną, zostało mi jedno zaliczenie. W międzyczasie wysłałam 2 CV, byłam na jednej rozmowie kwalifikacyjnej i.. mam 2 prace.
gratuluję pracy
podyplomówkę zrób. zarządzanie zawsze się przyda.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem Polska jest straszna pod względem zarobków. Ja zarabiam 1100 do ręki.
o fuck. ja tyle zarabiałam 7 lat temu bez doświadczenia
paranoja!! wykorzystywanie ludzi!!

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
dlatego umowy są na najniższą a reszta płacona w premii...

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2013-06-11 o 22:30
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 22:39   #4061
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
tęskniłam

Faaajnie, że znalazłaś pracę

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 23:01   #4062
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Pewnie tak będzie . Nie ma to jak Polska

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41275678]szczerze mówiąc nie sądzę, że jestem klasą średnią, nie stać mnie aby pojechać na urlop raz do roku, patrze na ceny i je porównuje, na dziecko się nie zdecyduje bo nie ma kasy, poszłabym na studia ale nie mam za bardzo za co a miesięczne dochody z mężem mamy dość dobre...

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Na taką ilość rozmów to faktycznie masz słaby wynik.
Bardziej może jest coś nie tak z osobowością, przebojowością twojej osoby?
Też mam problemy z cerą ale nie sądzę, że to ma na coś wpływ...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

dokładnie.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

gratuluję pracy
podyplomówkę zrób. zarządzanie zawsze się przyda.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

dlatego umowy są na najniższą a reszta płacona w premii...

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

[/QUOTE]

Wiesz. Ja mam dopiero 20 lat. Pracowałam dorywczo w dwóch sklepach odzieżowych, miałam 3 lata praktyk w salonie fryzjerskim, pracowałam jako hostessa i to chyba tyle. Wiem, że mało zarabiam. Cały czas się uczę. A w pracy sporo czasu po prostu siedzę na tyłku i nic nie robię . Przyjęłam tą pracę, bo chciałam zdobyć jakieś nowe doświadczenie. Popracuję rok, może 2 dopóki nie zdam matury i szukam czegoś lepszego
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 07:37   #4063
niv_
Zakorzenienie

Mnie ogarnia jakieś przygnębinie. Niby mam pracę, umowę o pracę na na rrok, ale no właśnie...ostatnio nic tylko narzekam, boję się przyszłości, bez premii i nadgodzin zarabiam około 1500 zł z premią i nadgodzinami około 1670 zł. Życie jest drogie, rodzice muszę mi pomagać, bo samo wynajęcie pokoju to koszt 700 zł, a gdzie reszta....martwię się strasznie, bo w Polsce raczej nie dostanę pensji pozwalającej na zakup mieszkania, czy wynajem, a lata lecą...chciałabym żyć spokojnie, a tutaj kasa spędza mi sen z powiek. Wiem, że nie jetem w najgorszej sytuacji, ale trudno powiedzieć, że jest ok.

Co byście rozbuły na moim miejscu? Jak się nie poddać zwątpieniu?

Mam już ppnad 30 lat i jestem w ciemnej uliczce....
Stary 2013-06-12, 08:47   #4064
mikados
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41275678]

[/QUOTE]

No paranoja ale niestety dzisiaj taka kwota jest najczęściej proponowana nawet osobom z wieloletnim doświadczeniem. chory kraj.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
S chyba zacznę pić.
.
Nie za dobry pomysł bo alkohol tez drogi

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Dagusia18 Pokaż wiadomość
Nom lekka paranoja, wygląd cery nie wpływa na decyje o zatrudnieniu kogoś no chyba, że miałabyć być modelką.
Może nie umiesz się sprzedać odpowiednio do stanowiska.
mikados jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 09:19   #4065
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Cytat:
Dokładnie
Kaza86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 09:25   #4066
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Stary 2013-06-12, 09:45   #4067
bordowa
Wtajemniczenie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41275678]
paranoja!! wykorzystywanie ludzi!
[/QUOTE]

Ja zarabiam jeszcze mniej.
Ale uwaga, dostałam podwyżkę! Teraz dostaję całe 6zł/h netto! A od lipca będę miała 7zł/h netto! Nie wiem czy mam iść to opić z radości czy ze smutku...
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 09:46   #4068
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość

Wiesz. Ja mam dopiero 20 lat. Pracowałam dorywczo w dwóch sklepach odzieżowych, miałam 3 lata praktyk w salonie fryzjerskim, pracowałam jako hostessa i to chyba tyle. Wiem, że mało zarabiam. Cały czas się uczę. A w pracy sporo czasu po prostu siedzę na tyłku i nic nie robię . Przyjęłam tą pracę, bo chciałam zdobyć jakieś nowe doświadczenie. Popracuję rok, może 2 dopóki nie zdam matury i szukam czegoś lepszego
no to akurat na moim przykładzie 7 lat temu

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ja zarabiam jeszcze mniej.
Ale uwaga, dostałam podwyżkę! Teraz dostaję całe 6zł/h netto! A od lipca będę miała 7zł/h netto! Nie wiem czy mam iść to opić z radości czy ze smutku...
pijemy!!!
a potem płaczemy
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 09:47   #4069
bordowa
Wtajemniczenie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41279316]
pijemy!!!
a potem płaczemy [/QUOTE]

I jeszcze musiałam się razem z dziewczynami nieźle nastarać, żeby dostać te 7 No, ale staram się nie narzekać, bo bez tej pracy naprawdę musiałabym chyba zamieszkać w kartonie pod mostem.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 09:52   #4070
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mikados Pokaż wiadomość
Nom lekka paranoja, wygląd cery nie wpływa na decyje o zatrudnieniu kogoś no chyba, że miałabyć być modelką.
Może nie umiesz się sprzedać odpowiednio do stanowiska.
też o tym pomyślałam
Stary 2013-06-12, 10:14   #4071
mikados
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41279316]
pijemy!!!
a potem płaczemy [/QUOTE]

No to ja się też przyłączam do Was ...
Stary 2013-06-12, 11:24   #4072
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Ty to chyba lubisz dogryzać innym , masz taką naturę , jak wogóle z toba na co dzień wytrzymują to ja nie wiem . Wcześniej szakal dogryzałaś. a teraz mi. Do mnie ostatnio było jedno ogłoszenie tylko, ( do sklepu meblowego), do miasta 30 km od mojego może ze 2 czy 3 ogłoszenia i to wszystko. To ile czasu mi ma zajmować wysyłanie CV na 4 ogłoszenia , nie dziennie . 4 są na długi okres czasu. Kilka CV uda mi się wysłać do Rzeszowa i to wszytko. U mnie praca jest tylko i wyłącznie po znajomości. A ja niestety ich nie mam. Choć same dziewczyny tutaj pisały, że dostały pracę po znajomości. Jedna pisała, że bez polecenia kolegi nawet na rozmowę by się nie dostała.Jedna pisała , że dostała tel i pan się jej pytał, czy jest córka pana x, to tylko potwierdza jak w Polsce dostaję się pracę. Niestety podkarpacie to nie Warszawa. We Warszawie o pracę dużo łatwiej niż w pozostałych regionach Polski jak np podkarpacie, podlasie itp. Wy chyba myślicie, że ja mieszkam we Warszawie i cały dzień mogę CV wysyłać. U mnie to jedyne ogłoszenia jakie są to do sklepów czasami, gdzie przeważnie chcą młode osoby. Do biura czasami do Rzeszowa uda mi sie wysłać CV.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-06-12 o 11:26
Stary 2013-06-12, 11:28   #4073
Madzia9999
Zakorzenienie

Dołączam do picia i płaczu!
Moja praca mnie totalnie wk*** dziś się całkiem walnęło :/

Rozglądam się za czymś innym :/

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Ty to chyba lubisz dogryzać innym , masz taką naturę , jak wogóle z toba na co dzień wytrzymują to ja nie wiem . Wcześniej szakal dogryzałaś. a teraz mi. Do mnie ostatnio było jedno ogłoszenie tylko, ( do sklepu meblowego), do miasta 30 km od mojego może ze 2 czy 3 ogłoszenia i to wszystko. To ile czasu mi ma zajmować wysyłanie CV na 4 ogłoszenia , nie dziennie . 4 są na długi okres czasu. Kilka CV uda mi się wysłać do Rzeszowa i to wszytko. U mnie praca jest tylko i wyłącznie po znajomości. A ja niestety ich nie mam. Choć same dziewczyny tutaj pisały, że dostały pracę po znajomości. Jedna pisała, że bez polecenia kolegi nawet na rozmowę by się nie dostała.Jedna pisała , że dostała tel i pan się jej pytał, czy jest córka pana x, to tylko potwierdza jak w Polsce dostaję się pracę. Niestety podkarpacie to nie Warszawa. We Warszawie o pracę dużo łatwiej niż w pozostałych regionach Polski jak np podkarpacie, podlasie itp. Wy chyba myślicie, że ja mieszkam we Warszawie i cały dzień mogę CV wysyłać. U mnie to jedyne ogłoszenia jakie są to do sklepów czasami, gdzie przeważnie chcą młode osoby. Do biura czasami do Rzeszowa uda mi sie wysłać CV.
W Warszawie

Auksencja nie mieszka w Warszawie

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 11:31   #4074
nicRu
maszyna, nie człowiek

Jakbym miała taką pewność, że jedyną szansą jest przeniesienie się do innego miasta to robiłabym wszystko by się tam przenieść i tam szukałabym zajęcia.
Stary 2013-06-12, 11:53   #4075
pepsikolakokakola
Rozeznanie

hej łajzy :P
nie wiem czy mnie kto pamieta czy nie ale wracam :P bo komu mam sie pozalic jak nie wam :P
u mnie tez sie wali:/ ciagle pod gorke.
wiecie co. wolalabym zarabiac naprawde minimalna stawke, ale miec prace PEWNA!, a nie dzien w dzien przychodzi sie do roboty i sie slyszy, ze za male utargi, ze to, tamto i sramto:/

niv_
doskonale cie rozumiem. jestem w identycznej sytuacji. jedynym wyjsciem jest chyba wyjazd z tego grajdolu. chociaz teraz i tak wszedzie sie sypie. nie wiem co dalej robic ze soba. mnie najbardziej boli brak mieszkania i perspektywa posiadania go w najlepszym przypadku za 10 lat) i to w moim grajdole bo w wiekszym miescie nie ma szans!

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

skoro odpowiadanie na cv zajmuje ci 15min, to z twoim stazem bezrobocia powinnas juz znac bardzo dobrze 2 jezyki i na pewno mialabys juz prace jak nie tutaj to za granica. ale nie bede sie powtarzac 1000000 raz, bo ty na wszystko szukasz usprawiedliwienia.[COLOR="Silver"]
pepsikolakokakola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 12:00   #4076
Konto usunięte

koleżanka, która zwolniła się zaraz po tym, jak mnie zwolnili, chyba ma pracę!! wczoraj była na rozmowie a dziś zadzwonili, że chcą aby przyszła do nich jeszcze dziś!

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dołączam do picia i płaczu!
Moja praca mnie totalnie wk*** dziś się całkiem walnęło :/

Rozglądam się za czymś innym :/
co się stało?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez pepsikolakokakola Pokaż wiadomość
nie wiem czy mnie kto pamieta czy nie ale wracam :P bo komu mam sie pozalic jak nie wam :P
heeeeeeeeeeeej!!!
Stary 2013-06-12, 12:21   #4077
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41281539]koleżanka, która zwolniła się zaraz po tym, jak mnie zwolnili, chyba ma pracę!! wczoraj była na rozmowie a dziś zadzwonili, że chcą aby przyszła do nich jeszcze dziś!

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

co się stało?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

heeeeeeeeeeeej!!![/QUOTE]
Wymaganie rzeczy prawie niemożliwych z argumentem, że się da. A jak się nie da to zawsze można wypowiedzieć umowę o pracę
Wysłuchałam grzecznie, po czym wstałam i podziękowałam za przekazanie informacji z uśmiechem na twarzy. Ryczeć mi się chciało, ale klasę trzeba zachować tak czy siak.
Najbardziej drażni mnie to, ze to co mam zrobić jest nie tylko zależne ode mnie, ale od innych osób oraz płatności jakich firma jeszcze nie dokonała I weź to człowieku bądź mądry

Powoli przeglądałam ogłoszenia, ale teraz mam zwiększoną motywację i złość na to co się dzieje w obecnej pracy!!!!

Tusia fajnie Twojej koleżance! W jakiej branży ona szukała pracy? Ta sama co Ty?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 12:34   #4078
pepsikolakokakola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Wymaganie rzeczy prawie niemożliwych z argumentem, że się da. A jak się nie da to zawsze można wypowiedzieć umowę o pracę
skad ja to znam
ale nie ma to jak chora ambicja szefa/szefowej.
pepsikolakokakola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 12:37   #4079
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Jedna pisała , że dostała tel i pan się jej pytał, czy jest córka pana x, to tylko potwierdza jak w Polsce dostaję się pracę. Niestety podkarpacie to nie Warszawa. We Warszawie o pracę dużo łatwiej niż w pozostałych regionach Polski jak np podkarpacie, podlasie itp. Wy chyba myślicie, że ja mieszkam we Warszawie i cały dzień mogę CV wysyłać. U mnie to jedyne ogłoszenia jakie są to do sklepów czasami, gdzie przeważnie chcą młode osoby. Do biura czasami do Rzeszowa uda mi sie wysłać CV.
W Warszawie nie jest aż tak cudownie jak Ci się wydaje. To prawda, że jest dużo ofert, ale konkurencja też jest ogromna. Co do znajomości, na pewno część rekrutacji jest ustawiona, szczególnie na państwowe posadki, ale nie przesadzajmy.. z autopsji mogę powiedzieć, że dostałam pracę w międzynarodowej firmie bez żadnych znajomości. Zresztą jak widać po wpisach dziewczyny też sobie radzą bez znajomości. Jeśli u Ciebie nie ma ofert i bardzo długo już szukasz pracy to musisz pomyśleć o jakimś alternatywnym rozwiązaniu, zanoszenie i wysyłanie CV do firm które nie dają ogłoszenia, pytanie znajomych, założenie własnej działalności, wyjazd za granicę itd. Uważasz, że wszyscy Ci tutaj dogryzają, a to nieprawda... dobra ironia nie jest zła Musisz zmienić swoje podejście do szukania pracy, a jak sądzę również podejście do życia, bo inaczej nic z tego nie będzie z takim nastawieniem.
lazada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 12:43   #4080
mikados
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pepsikolakokakola Pokaż wiadomość
Ja pamiętam, dawno Cię tu nie było
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości