|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Ja od paru lat borykam się od czasu do czasu z tego typu problemami - najczęściej właśnie z tyłu głowy, ze względu na to, że to miejsce łatwo nie dopłukać i jest narażone na kontakt z odżywkami. U mnie to wynik przesuszenia/podrażenienia a la poparzenie.Pomaga robienie masek nawilżająco - kojących przykład: siemie lniane + olej z tamanu + hydromanil lub inne nawilżacze. Odradzam miód, aloes. W czasie gdy skóra jest podrażniona nakładam te maski a nie używam potencjalnych podrażniaczy. Zazwyczaj parę takich masek normalizuje skórę głowy i trzeba tylko dbać o utrzymanie tego dobrego stanu (tzn domywać, nie używać za dużo odżywek i szamponów z alkoholem ewentualnie dociec jaki składnik może nas tak załatwiać). Mnie ostatnio "zabił" balsam Mr Potters melisa coś tam. Używałam go (aby zużyć) jako pierwsze "o" w OMO Dobrze, że szybko znalazłam winowajcę, bo poszatkował mi skalp do strasznego stanu, myślałam, że zwariuję.Zresztą, tak sobie myślę, że jeśli to miejsce jest już podrażnione i przesuszone to nawet woda i byle jaki szampon i odżywka będzie mu szkodziło. Trzeba je zagoić i polecam najbardziej olej z tamanu - jest super. Ewentualnie też d-pantenol. Edytowane przez earthpace Czas edycji: 2013-06-12 o 11:36 Powód: złota myśl |
|
|
|
|
#2672 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Nie daję nic na skalp, dokładnie płukam, nie przesuszam, nic nie wcieram, nawet wyeliminowałam rumianek, bo myślałam, że to on jest winny. NIC NIE POMAGA, poza lekami na zakażenia, ale dostawałam je, kiedy było ze mną źle - wtedy wszystki dolegliwości ustępowały.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41264072]wiesz parę dni przed sporo rozmawiałam na ten temat z rodzicami i wiedziałam jak zachować się gdy wejdę do tej sali, co mam myśleć o tych ciałach (najgorzej bałam się zwłok dziecka- tego bym nie wytrzymała, a dzisiaj były osoby, które miały problemy z alko, więc moja wrażliwość względem nich była bardzo niska). Koleżanka, gdy otworzyła drzwi to od razu cofnęła się, bo zobaczyła zwłoki. Potem nikt nie chciał wejść to ja weszłam, powiedziałam facetom Dzień dobry i odwróciłam głowę w drugą stronę, nie patrzyłam na ciała, dopiero stopniowo od stóp do głowy, by nie przestraszyć się.[/QUOTE]
versatille gdzie zes trupa widziala ?Cytat:
-makaron al dente ( rozne makarony testuje) - smaze boczek dodaje cebule i samze to razem ( opcjonalnie testowalam z dodatkiem: selera pietruszki i pora na cieniutkie platki - kremowke mieszam z zoltkiem i wlewam na boczek i chwile to tam 'gotuje-smaze' - mozna dodac starty parmezan ( ja raczej nie dodaje) - sol pieprz i gotowe ![]() Lubie tez do tego groszek z puszki mmmmmmm ![]() Wkoncu u nas cieplooooo miranda super ze zdecydowalas sie na brwi, na pewno oko bedzie prezentowalo sie lepiej, mozesz pokazac ![]() A co do paczki: wysylaj list polecony a nie jako paczka i bedzie taniej :p Wredne baby :p
|
|
#2675 | |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuję to nawilżyć, tak jak podpowiadasz.
|
|
|
#2677 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
![]() Nie odzywam się, ale podczytuję Was . Wyjeżdżam na trochę do TŻta do Poznania. Trzymajcie się ciepło.
|
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Just:) Czas edycji: 2013-06-12 o 12:25 |
|
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
Zdałam dzisiejszy egzamin!
I patofizjologia też zaliczona Teraz tylko w piątek fizjologia, w poniedziałek ustny z pato i wakacje!
|
#2680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę tylko napisać, dlaczego uważam ten podział za sztuczny, co zresztą planowałam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2681 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2682 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
, ale na razie dam sobie z nim spokój, kupię sobie jakiś tani rypacz-szał dziękuję za odpowiedź.
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Dodaję fotki które miałam wstawić
dwie pierwsze sa z włosami umytymi po wysuszeniu a dwie nastepne z podprostowanymi końcami i olejek na 4 cm od dołu nałozony... Co o nich sadzicie? czego powinnam używać,co z nimi robić aby były gładkie.. a może maja sie falować? sama już nie wiem Zakupiłam dzis dodatkowo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...sow-blond.html czy dobrze zrobiłam? i szampon dla dzieci bambino |
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że takie rzeczy jak już się robią, to na całości, a nie na takim placuszku.
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w dodatku lata rozjaśniania zrobiły swoje. Jak umyje włosy i dam im wyschnąć to wstawię fotki,ale jak schną same to są jeszcze gorsze jak na pierwszym i drugim zdjęciu które dalam. Bardziej rozpuszone w każda strone... |
|
|
|
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobito, leć do okulisty - ja nie widzę wielkiej różnicy między obydwoma zdjęciami, a soczewki mam nówki sztuki, ostatnio dobierane ![]() Prostownica won w kąt, bo naprawdę wielkiego siana nie ma. W pierwszym poście masz maski emolientowe i proteinowe - dobierz sobie po jednej, ten Biovax jest całkiem niezły i bezproteinowy. Olejowanie, maskowanie, eksperymentowanie - oto, co radzę. I szampon Bambino nie jest delikatnym myjadłem, jeśli takiego szukałaś. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() Możesz spróbować Clotrimazolum, tylko zrób próbę uczuleniową.
|
|
#2690 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
I dalej wychodzi na to, że udaję, a wszelkie badania chyba sobie drukuję w domu Na plecach też od jakiegoś czasu mam dziwny placek, lekko swędzi, w dotyku nieco szorstki i tępy, w porównaniu do reszty gładkiej skóry. Nie wspomnę o dziwnych, bolących gulach, które teraz wędrują mi już na całym ciele, a zaczęło się od twarzy i głowy. Cytat:
O właśnie, Kascysko, może być tak, że już nawet Clotrimazolum nie pomaga na to swędzenie? Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2013-06-12 o 13:06 |
||
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaką wy białą perłę polecacie? Bo muszę zęby wybielić.
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz mieć inny szczep grzybków, może to być zakażenie bakteryjne. Poza tym Clotrimazolum nie jest jakimś megamocnym środkiem.
|
#2693 | |
|
Spaceroholiczka
|
Biała Perła system. Zamówiłam jeszcze pastę i płyn do płukania, ale jeszcze nie używałam.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Tak z innej beczki - tak jak myślałam, parafina jest cacy dla mnie najwyraźniej.
Włosy miękkie, puszyste, ale nie spuszone, sypkie, błyszczą. Przebiegnę się chyba do apteki po naftę i będę ją mieszać z olejami, o tak. Btw udało mi się dzisiaj uchwycić moje sprane, ogniste ombre. ![]() Patrzą niech.
|
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak często smarować?
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kascysko;41282603]Kobito[/I], leć do okulisty - ja nie widzę wielkiej różnicy między obydwoma zdjęciami, a soczewki mam nówki sztuki, ostatnio dobierane
![]() Prostownica won w kąt, bo naprawdę wielkiego siana nie ma. W pierwszym poście masz maski emolientowe i proteinowe - dobierz sobie po jednej, ten Biovax jest całkiem niezły i bezproteinowy. Olejowanie, maskowanie, eksperymentowanie - oto, co radzę. I szampon Bambino nie jest delikatnym myjadłem, jeśli takiego szukałaś.[COLOR="Silver"] szukałam delikatnego,myślałam że jak bambino jest dla dzieci to będzie dobry
|
|
|
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
sylvunia eee to nie jest jakis mega puch
![]() Olejuj, maskuj, mieszaj maski z olejem, nie prostuj, zabezpieczaj. Masz oliwke bdfm ? Sprobuj oleju z kuchni tez. Po myciu odzywke Joanny b/s np z zielona herbat ?
|
|
#2698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kas, a to Clo-cośtam jest na receptę? Bo mam od długiego czasu podejrzany mały swędzący placek na ramieniu, niczym się tego pozbyć nie mogę : / Jak jest tanie i bez problemu dostępne to może warto spróbować
|
|
#2699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uff troszke mnie uspokoiłas ze nie jest to mega puch ![]() bez prostownicy da sie przetrwać ale co z odrastającą grzywka? czym ,,przylizac'' aby sie nie puszyła,wywijała? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

). Po prostu nic się z nim nie dzieje na codzień. What the...?
Ja od paru lat borykam się od czasu do czasu z tego typu problemami - najczęściej właśnie z tyłu głowy, ze względu na to, że to miejsce łatwo nie dopłukać
i jest narażone na kontakt z odżywkami. U mnie to wynik przesuszenia/podrażenienia a la poparzenie.
?

Gratulacje.