Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 12:47   #1441
blond bunny
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
bunny, jesteś boska mieszanka alfy 10.21 i 10.1 zgłądziła moj bardzo ciemny odrost idealnie po rozjasniaczu+farbie nie miałam takiego ładnego, chłodnego koloru dziekuje!

a mozesz mi jeszcze doradzic cos w kwestii płukanek? tzn jak sie za to zabrac zeby było rowno.. mi zawsze wyjdzie krzywo i widac gdzie chlapnełam a gdzie nie
oooo..... miło mi super ze jestes zadowolona kolejna boska blondyna nam "rosnie"

plukanki jak plukanki, kup sobie odzywke np joanna rewitalizujaca kolor blond (fioletowa) i nakladaj na koniec, juz po masce np.
lepsze to bo nei ma glona w razie W, mozna dawkowac intensywnosc koloru, a domyka łuski- lepsze jak szampony fioletowe.
Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
HEJ!

no własnie jak łabądek taka laleczka balerinka z pozytywki jak z,, jeziora łabędzie "

na następne farbowanie już słucham sama siebie i już mam zaplanowane że kupie verone revie jasny brąz robiłam kiedyś blondem z tej serii i włosy miałam boskie jak po alfie
a tak to spoko

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
ooo miałas ?
opowiedz coś o nich prosze - wiesz jakieś cenne rady by sie przydały chociaż ja już mam obsesje czytam ciągle o nich i już troche wiem, ale wole spytać kogoś kto ją miał i wie z doświadczenia....
powiedz czy to prawda, że w ciagu dnia leniuchują a w nocy buszują ?
Czy to prawda że są to zwierzaki bardzo płochliwe - nie lubią zbytnio być głaskane? A i mogą tylko suche jeść tak, żadnych świeżych owoców, warzyw itd? Bo wyczytałam że od tego mogą nawet zdechnąć..... ta laska od której biore szynszylaka wie bardzo mało na jej temat i nawet nie wie jakiej jest płci.... także od niej sie za wiele nie dowiem

no czasem trzeba spytać obiektywnie kogoś innego bo często wkrecamy sobie jakieś głupoty na temat naszych włosów rudego nie ma w ogóle - przynajmneij na fotach !

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

a miał same pozytywne komentarze ? Patrzyłaś czy tylko Ciebie oszukał? Ja właśnie użeram się z gościem który oszukał mnie z kosmetykami Mariona. Miesiąc czekam ponad na przesyłkę i pisze z nim maile a on do mnie że to wina poczty, że dostali zwrot mojej przesyłki spowrotem itd. A potem napisał, że to jednak moja wina bo wybrałam opcje listu ekonomicznego. Tylko że już nie raz brałam taką forme wysyłki i nigdy jeszcze mnie nikt nie oszukał. Wiesz....nie były to drogie kosmetyki ale chodzi o sam fakt oszustwa i nie wytrzymałam i napisałam mu negatywa. PEwnie w odwecie też mi go napisze ale je... to juz mam dosyć zamawiania tam czegokolwiek na tym portalu.

A ty w swoim przypadku napisz do Allegro żeby wiedzieli co i jak i jak sprawa wygląda. Sfotografuj wszystko i pokaż im. Rzeczywiście mozesz długo czekać z tym zwrotem kasy ale powinni ci wkoncu ją oddać. A jak nie to straszysz ich prokuraturą i wystawiasz negatywa i tyle. Z nimi trzeba krótko
na kilkaset pozytywow mial raptem 4 negatywy i 4 neutrale a i to wyjasnione i powykreslane
koniec z allegro- przynajmniej dla mnie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Kochane, jak brzuszek wyskoczy to go obfocę, bo aktualnie wstydzioch się schował, najczęściej wieczorkiem widać

na 15:15 do lekarza i już mam stresa

a teeego... chcę kupić zegarek i nie wiem... podoba Wam się różowe złoto? Kiedyś podobało mi się bardziej, teraz już trochę mniej i zastanawiam się czy brać wersję z klasycznego złota czy z delikatnego, różowego?
ja kocham rozowe zloto chcialam obraczki ale laczonego zlota nie mozna potem zmniejszac i powiekszac
Cytat:
Cisza tutaj, a ja się wpadłam pochwalić, że dzisiaj w brzuszku zobaczyliśmy naszą Kluskę... z SIUSIAKIEM między nóżkami
bedzie facet wow!!!!
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że podbija swój post z poprzedniej strony, ale byłabym wdzięczna za jakąś poradę. To chyba odpowiedni wątek?
hmmm... wybacz moja smialosc- a czemu nie poprosisz o porade osoby ktorej link do bloga wklejalas?

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Która lepsza? Londa 12 czy Wellaton 12? Nie mogę się zdecydować
welka odradzam, jak juz profesjonalny koleston z wella.

Cytat:
Ja znow zdycham na zapalenie pecherza\ musze wkoncu namowic Tzta na badania bo moze to on mnie czyms zaraza :-\
wspolczuje

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Ja zawsze "przed" wyganiam Tż pod prysznic, wiem,że to moze mało spontaniczne ale powiem szczerze pomoglo
zauwazyłam tez,że im czesciej nosze stringi to zaczynam odczuwac pieczenie cewki moczowej,ale zmieniam bielizne na bawełniana i przechodzi
Tez myslalam,że to Tż mnie czym zaraza ale wystarczyła zapobiegliwosc i wzmozona higiena. Teraz sam sie juz nauczyl i jak ma ochote, to wie,że musi sie przygotowac i sam juz wie co musi zrobic

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Kiteczko a pokarzesz zdjecie z USG
ja mojego tez ganiam az obsesyjnie a jak nie wezme furaginy "po" to i tak zapalenie i tak a posiewy mam czyste

Cytat:
noo mój też zawsze się kąpie przed brudny by sie do mnie nawet nie dotknął :P ja już mam obsesję odnośnie higieny ostatnio....recznik mam osobny do miejsc intymnych, tamponów przestałam używać, myję sie po każdym stosunku itd. najgorsze że przez te moje problemy ostatnio nie czerpie korzyści z seksu i wręcz się boję że potem znów to powróci....

ehh a tak na wszelki wypadek wyśle go na badania bo moze ma jakies bakterie co mnie zarażają. tylko jakie to są badania? na posiew moczu tak ?
posiew zawsze warto zrobic- bo analiza moczu moze byc w normie a bakteria jakas siedzi
Stary 2013-06-11, 13:16   #1442
Renatka89
Zakorzenienie

bunny- nie ma za co! Jesteś moim włosowym guru odżywka przed myciem, OMO znaczy to wybawienie dla moich włosów, no i ta farba- idealnie bez użycia rozjaśniacza, nie sądziłam do konca (nawet widzac efekty Alde u Ciebie na blogu),że to sie uda na moich ciemnych naturalkach, a tu prosze

A mam taką odżywke nawet.. szampon i odżywke Joanny... Na długo ją nakładac? na opakowaniu napisane jest ,że na jakoś 3-5 min chyba?
Stary 2013-06-11, 13:38   #1443
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
bunny- nie ma za co! Jesteś moim włosowym guru odżywka przed myciem, OMO znaczy to wybawienie dla moich włosów, no i ta farba- idealnie bez użycia rozjaśniacza, nie sądziłam do konca (nawet widzac efekty Alde u Ciebie na blogu),że to sie uda na moich ciemnych naturalkach, a tu prosze

A mam taką odżywke nawet.. szampon i odżywke Joanny... Na długo ją nakładac? na opakowaniu napisane jest ,że na jakoś 3-5 min chyba?
w zaleznosci od efektow jakie chcesz.
najpierw naloz na minimum czyli 3 minut jak uznasz po wysuszeniu ze nic nei widac to z kolejnym myciem nalozysz na np 5.
wszystko zalezy od wlosow, np moje bardzo szybko lapia takie rzeczy
pokaz fotke wlosow jak bedziesz mogla

szampon fioletowy raczej bym odpuscila- przesuszaja wlosy.
a mnie np po tym joanny wlosy sie szybko tluscily co mi sie nei zdarza ;/ konce suche, skora wolala o mycie...
Stary 2013-06-11, 13:42   #1444
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
w zaleznosci od efektow jakie chcesz.
najpierw naloz na minimum czyli 3 minut jak uznasz po wysuszeniu ze nic nei widac to z kolejnym myciem nalozysz na np 5.
wszystko zalezy od wlosow, np moje bardzo szybko lapia takie rzeczy
pokaz fotke wlosow jak bedziesz mogla

szampon fioletowy raczej bym odpuscila- przesuszaja wlosy.
a mnie np po tym joanny wlosy sie szybko tluscily co mi sie nei zdarza ;/ konce suche, skora wolala o mycie...
dzieki! Nałoże na 3 min, płukanka bardzo mocno łapała moje włosy.

Fotke włosów pokażę po weekendzie, wtedy na pewno ogarnę włosy bo mam imprezę urodzinowa córy Długosc jednak zostawiłam w spokoju, stwierdziłam, że za bardzo sie czepiam robiłam tylko odrost
Stary 2013-06-11, 14:35   #1445
shizaxa
Wtajemniczenie

Super Kiteczko, Pan Klusek rośnie

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 17:26   #1446
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm... wybacz moja smialosc- a czemu nie poprosisz o porade osoby ktorej link do bloga wklejalas?
Hm, bo chyba od takich rozkmin są jednak fora internetowe.
Napisałam, że wiele już się dowiedziałam z tego bloga (choćby tego, że te numerki na farbach coś jednak znaczą), żeby zaznaczyć, że nie jestem całkiem zielona w temacie i mam konkretne pytanie (a nie "Ratunku, zepsułam sobie włosy, co robić, wymyślcie coś"). Zanim zadałam pytanie trochę poczytałam, o to mi chodziło, nie wiem co w tym złego?
Stary 2013-06-11, 17:43   #1447
MartiW91
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję
tak, wszystko rozwija się prawidłowo (odpukać ), serduszko też słyszeliśmy siusiaka pokazał od razu, a nosa nie chciał musiałam kaszleć na zawołanie, żeby się pokręcił i w końcu się odwrócił

a jak zrobiła w 3d przez brzuch i patrzeliśmy na niego tak z góry to normalnie miał tak łapkę podniesioną jakby nam machał, ja się śmiałam co chwilę mogłabym patrzeć na niego przez te usg godzinami hihi, odbija mi już

byłam dzisiaj jeszcze raz na badaniach krwi, tym razem Coombsa czy nie będzie konfliktu.
Gratulację!!! Macie imię już wybrane?
MartiW91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 17:53   #1448
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ja Cie kocham
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:08   #1449
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję
tak, wszystko rozwija się prawidłowo (odpukać ), serduszko też słyszeliśmy siusiaka pokazał od razu, a nosa nie chciał musiałam kaszleć na zawołanie, żeby się pokręcił i w końcu się odwrócił

a jak zrobiła w 3d przez brzuch i patrzeliśmy na niego tak z góry to normalnie miał tak łapkę podniesioną jakby nam machał, ja się śmiałam co chwilę mogłabym patrzeć na niego przez te usg godzinami hihi, odbija mi już

byłam dzisiaj jeszcze raz na badaniach krwi, tym razem Coombsa czy nie będzie konfliktu.
Dostaliście płytę z USG? W niektórych gabinetach dają i można sobie później oglądać w domu

Kitka jaką masz grupę krwi, Rh+ czy Rh-? Bo konflikt byłby możliwy (ale nawet nie w każdym przypadku) tylko wtedy jakbyś miała minusową a Twój Tż dodatnią.

Rany, nie mogę się ruszyć, zjadłam teraz jakieś 2 kg truskawek a przez cały dzień prawie 4. Pocieszam się tym, ze od tego nie przytyję

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:57   #1450
kitkulka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez milka_m Pokaż wiadomość
Dostaliście płytę z USG? W niektórych gabinetach dają i można sobie później oglądać w domu

Kitka jaką masz grupę krwi, Rh+ czy Rh-? Bo konflikt byłby możliwy (ale nawet nie w każdym przypadku) tylko wtedy jakbyś miała minusową a Twój Tż dodatnią.

Rany, nie mogę się ruszyć, zjadłam teraz jakieś 2 kg truskawek a przez cały dzień prawie 4. Pocieszam się tym, ze od tego nie przytyję
I taką właśnie mam, A Rh- a TZ ma + więc teraz musze badać, w 22 tyg i w 30
Płytki nie dostaliśmy, bo nie prosiliśmy, ale następnym razem na pewno to zrobimy, bo można

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 21:43   #1451
dixie1990
Zakorzenienie

Witajcie Blondynki

Wracam do blondu po przygodach z henna , pasemkach i 3 kapielach rozjasniajacych . Chcialabym nalozyc koleston 10/38 z 9% wodą . Moje wloski są teraz takie jak na foto . Zalezy mi na jasnym blondzie takim jak na 2 foto ale nie popielaty. Będzie okej ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c59c1670c95511e2a52322000a9e02f9_7.jpg (39,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img123730.fryzury-dlugie.1098768.jpg (41,2 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez dixie1990
Czas edycji: 2013-06-11 o 21:47
dixie1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 22:16   #1452
milka_m
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
I taką właśnie mam, A Rh- a TZ ma + więc teraz musze badać, w 22 tyg i w 30
Płytki nie dostaliśmy, bo nie prosiliśmy, ale następnym razem na pewno to zrobimy, bo można
Może jednak nie będzie konfliktu a nawet jeśli, to dostaniesz 2 zastrzyki po porodzie i po konflikcie

Próbuję sobie wyobrazić, jak to musi być fajnie oglądać taką małą istotkę, którą ma się w brzuchu

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:05   #1453
exclusivee
Zakorzenienie

Kitka kochana gratuluję synia Ja mam zdjęcie siuśka z usg

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 12:07   #1454
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Hm, bo chyba od takich rozkmin są jednak fora internetowe.
Napisałam, że wiele już się dowiedziałam z tego bloga (choćby tego, że te numerki na farbach coś jednak znaczą), żeby zaznaczyć, że nie jestem całkiem zielona w temacie i mam konkretne pytanie (a nie "Ratunku, zepsułam sobie włosy, co robić, wymyślcie coś"). Zanim zadałam pytanie trochę poczytałam, o to mi chodziło, nie wiem co w tym złego?
ale dlaczego od razu mialoby byc cos zlego

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość

Ja ja Cie kocham
oł jea

Cytat:

jeżuniu.. i ty jeszcze zyjesz?! moj zoladek by sie chyba przekecil choc ja trawiasta ale u mnie 1kg truskawek na dobe max, potem nerki nawalaja ;( z arbuzem to samo, do kilograma wytrzymam potem bole
Cytat:
Napisane przez dixie1990 Pokaż wiadomość
Witajcie Blondynki

Wracam do blondu po przygodach z henna , pasemkach i 3 kapielach rozjasniajacych . Chcialabym nalozyc koleston 10/38 z 9% wodą . Moje wloski są teraz takie jak na foto . Zalezy mi na jasnym blondzie takim jak na 2 foto ale nie popielaty. Będzie okej ?
obawiam sie ze mozesz miec zoltszy ten blond...
wszystko zalezy co masz teraz.

ej tak sie wzielam za to chudniecie przed slubem, ze jak dostalam teraz @ to dzis patrze i spadlam w weekend 3kg
bez zartow, chyba za ostro zaczelam
do sierpnia znikne
Stary 2013-06-12, 12:51   #1455
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartiW91 Pokaż wiadomość
Gratulację!!! Macie imię już wybrane?
dziękuję
imienia jeszcze nie mamy
Cytat:
Może jednak nie będzie konfliktu a nawet jeśli, to dostaniesz 2 zastrzyki po porodzie i po konflikcie

Próbuję sobie wyobrazić, jak to musi być fajnie oglądać taką małą istotkę, którą ma się w brzuchu
wiem wiem, wszystko lekarz mi wytłumaczył

hehe ciężkie do wyobrażenia, naprawdę dopóki nie poczujesz, nie zobaczysz to nie ma szans, aby to sobie wyobrazić
Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Kitka kochana gratuluję synia Ja mam zdjęcie siuśka z usg
dziękuję też mamy zdjęcie siusiaka, w powiększeniu
Cytat:
ej tak sie wzielam za to chudniecie przed slubem, ze jak dostalam teraz @ to dzis patrze i spadlam w weekend 3kg
do sierpnia znikne
Bunny to uważaj, jeszcze te upały to będziesz słabła
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 13:19   #1456
exclusivee
Zakorzenienie

Zgodnie z obietnicą- moje włosy. Jak widać górna warstwa mi się strasznie wykruszyła ale już powoli włosy odrastają, czekam teraz na kasiorkę i idę do fryza wycieniować całość i pokupować nowe kosmetyki typu wax itp. Nigdy wiecej nie scinam wlosow tak krotko Jak bede chciala opalujcie mnie od razu, zle sie czuje w tej dlugosci Tesknie za dlugimi wlosami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nowy obraz1x.jpg (46,2 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Nowy obraz2x.jpg (33,2 KB, 93 załadowań)

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-06-12 o 13:20
Stary 2013-06-12, 13:24   #1457
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
imienia jeszcze nie mamy

wiem wiem, wszystko lekarz mi wytłumaczył

hehe ciężkie do wyobrażenia, naprawdę dopóki nie poczujesz, nie zobaczysz to nie ma szans, aby to sobie wyobrazić

dziękuję też mamy zdjęcie siusiaka, w powiększeniu

Bunny to uważaj, jeszcze te upały to będziesz słabła
wiem wlasnie jak nigdy jem dzis sniadanie wmuszam... chociaz dobre, od 7 na nogach i jem po 14 sniadanie
Cytat:
Zgodnie z obietnicą- moje włosy. Jak widać górna warstwa mi się strasznie wykruszyła ale już powoli włosy odrastają, czekam teraz na kasiorkę i idę do fryza wycieniować całość i pokupować nowe kosmetyki typu wax itp. Nigdy wiecej nie scinam wlosow tak krotko Jak bede chciala opalujcie mnie od razu, zle sie czuje w tej dlugosci Tesknie za dlugimi wlosami
kolor to trufla? ładny kolorek opaluje masz jak w banku
grzywka mi sie podoba
Stary 2013-06-12, 13:58   #1458
exclusivee
Zakorzenienie

Poza tym to wczoraj bedac w kaufie na zakupach widzialam ze odzywki kauflandowskie sa juz po 4,49zl A i maja tez te nowe z fructisa damage cos tam Olia dalej w promocji, mialam w koszyku 4.15 ale w ostatniej chwili zrezygnowalam

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
wiem wlasnie jak nigdy jem dzis sniadanie wmuszam... chociaz dobre, od 7 na nogach i jem po 14 sniadanie

kolor to trufla? ładny kolorek opaluje masz jak w banku
grzywka mi sie podoba
Nie kochana, spłukany casting Tż musi mi zafundować trufle bo ja kase dostane dopiero po 20 Dzisiaj jedziemy na zakupy to moze go namowie

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

A grzyweczke sama scinalam, jakos ponad miesiac temu Tylko ze musze isc do fryz bo mi sie wgl wlosy nie chca ukladac

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ogladam swoje zdjecia sprzed 4 lat i nie wierze w to jaka szczupla bylam Musze sie w koncu zmotywowac i ostro wziac za cwiczenia bo moja pewnosc siebie i poczucie atrakcyjnosci spadlo do 0

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-06-12, 14:12   #1459
Renatka89
Zakorzenienie

hej

Kitka, aż Ci zazdroszcze, chociaz te przezycia już za mna, to ja bym chciała jeszcze przynajmniej raz to przezyc.. ale TŻ nie daje sie namowic
tez mam płytke z usg 3d, suuuper sprawa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 14:15   #1460
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym to wczoraj bedac w kaufie na zakupach widzialam ze odzywki kauflandowskie sa juz po 4,49zl A i maja tez te nowe z fructisa damage cos tam Olia dalej w promocji, mialam w koszyku 4.15 ale w ostatniej chwili zrezygnowalam

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Nie kochana, spłukany casting Tż musi mi zafundować trufle bo ja kase dostane dopiero po 20 Dzisiaj jedziemy na zakupy to moze go namowie

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

A grzyweczke sama scinalam, jakos ponad miesiac temu Tylko ze musze isc do fryz bo mi sie wgl wlosy nie chca ukladac

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ogladam swoje zdjecia sprzed 4 lat i nie wierze w to jaka szczupla bylam Musze sie w koncu zmotywowac i ostro wziac za cwiczenia bo moja pewnosc siebie i poczucie atrakcyjnosci spadlo do 0
powiem ci ex ze dla mnie takie ogladanie fot powinno byc z przymrozeniem oka...
nasze cialo sie zmienia, czesto nie da sie wrocic do tego co bylo np. mi ostatnie 2 lata przyniosly ok. +4-5kg. Mam 161cm.
Wczesniej wazylam jakies 47-48 kg, czasem zaliczalam spadki na 45...
gdybym teraz chciala do tego wrocic to... mysle ze bylaby masakra
- nie mialam cyckow serio- staniki a70 musialabym wypychac
- mialam wszystkei zebra jak pies na wierzchu- stojac! bez pochylania..
- nie mialam pupy- plaskodupie totalne ;/
- mdlalam bardzo czesto ;/

ale byly tez plusy- np idealnei plaski brzuch jak wyrzezbiony choc robilam brzuszki dla hobby albo wcale, a nei z musu...

dzis nadal mam niezly brzuch i nie pracuje przy nim.
ale mam juz pupke i cycki i tz sie niezle jara
jak pytam go czy mam schudnac bo "jestem gruba" to prawie na mnie krzyczy ze wreszcie jestem kobieta...ze wczesniej bylam "dziewuszka", "dziewczyneczka", "siksa" itp.

sama wciaz nie zaakceptowalam 100% tego jaka jestem teraz.
ja wiem ze czymze jest roznica 4-5kg jak ktos tyje np 10 czy 20
ale jest duza roznica- 1-2 rozm. w ciuchach od bielizny zaczynajac...
wciaz z obsesja patrze na budowe bioder i boczki spedzaja mi sen z powiek- ale kogo nie pytam ludzie mowia ze mam normalna kobieca budowe i sobie wkrecam...
mysle o moim idealnie plaskim wrecz wkleslym brzuchu...

i chcialabym miec tamten brzuszek, boczki (brak), i obecna pupe i cycki ale wiem- nie da sie.
bo to ze je teraz dopiero mam, to wlasnei te kilka kg. w wieku 26 blisko lat mam budowe jak wiekszosc nastolatek czy 20tek.
wczesniej wygladalam jak 13-16 latka.
i chyba jednak dobrze ze to samo w koncu przyszlo.
przynajmniej moge sie w koncu poczuc kobieta.

twoje cialo tez sie na pewno zmienilo- ciaza itp.
ale pomysl czy naprawde masz klopot czy sobie wkrecilas? jak ogladasz zdjecia gdzie jestes nastolatka to lepiej odpuscic (najczesciej).
Stary 2013-06-12, 14:54   #1461
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
powiem ci ex ze dla mnie takie ogladanie fot powinno byc z przymrozeniem oka...
nasze cialo sie zmienia, czesto nie da sie wrocic do tego co bylo np. mi ostatnie 2 lata przyniosly ok. +4-5kg. Mam 161cm.
Wczesniej wazylam jakies 47-48 kg, czasem zaliczalam spadki na 45...
gdybym teraz chciala do tego wrocic to... mysle ze bylaby masakra
- nie mialam cyckow serio- staniki a70 musialabym wypychac
- mialam wszystkei zebra jak pies na wierzchu- stojac! bez pochylania..
- nie mialam pupy- plaskodupie totalne ;/
- mdlalam bardzo czesto ;/

ale byly tez plusy- np idealnei plaski brzuch jak wyrzezbiony choc robilam brzuszki dla hobby albo wcale, a nei z musu...

dzis nadal mam niezly brzuch i nie pracuje przy nim.
ale mam juz pupke i cycki i tz sie niezle jara
jak pytam go czy mam schudnac bo "jestem gruba" to prawie na mnie krzyczy ze wreszcie jestem kobieta...ze wczesniej bylam "dziewuszka", "dziewczyneczka", "siksa" itp.

sama wciaz nie zaakceptowalam 100% tego jaka jestem teraz.
ja wiem ze czymze jest roznica 4-5kg jak ktos tyje np 10 czy 20
ale jest duza roznica- 1-2 rozm. w ciuchach od bielizny zaczynajac...
wciaz z obsesja patrze na budowe bioder i boczki spedzaja mi sen z powiek- ale kogo nie pytam ludzie mowia ze mam normalna kobieca budowe i sobie wkrecam...
mysle o moim idealnie plaskim wrecz wkleslym brzuchu...

i chcialabym miec tamten brzuszek, boczki (brak), i obecna pupe i cycki ale wiem- nie da sie.
bo to ze je teraz dopiero mam, to wlasnei te kilka kg. w wieku 26 blisko lat mam budowe jak wiekszosc nastolatek czy 20tek.
wczesniej wygladalam jak 13-16 latka.
i chyba jednak dobrze ze to samo w koncu przyszlo.
przynajmniej moge sie w koncu poczuc kobieta.

twoje cialo tez sie na pewno zmienilo- ciaza itp.
ale pomysl czy naprawde masz klopot czy sobie wkrecilas? jak ogladasz zdjecia gdzie jestes nastolatka to lepiej odpuscic (najczesciej).
Kochana z tym że ja nie dopinam się w swoje krótkie spodenki, w spodnie tez mam nieraz problem sie dopiac, po prostu zgrublam z wlasnej glupoty bo jadlam same niezdrowe rzeczy Brzuch mi odstaje z pod bluzek, wstydze sie go. Polowa ciuchow lezy w szafie bo w nie nie wchodze albo sa mega opiete Co prawda dopiero teraz mi w cycki poszlo (nawet tz to zauwazyl) ale wole miec chyba w miare plaski brzuch i szczuplejsze nogi niz cycki... Kiedys cyckow nie mialam i mi to nie przeszkadzalo, a teraz wstydze sie gdzies wyjsc bo we wszystkim wygladam niekorzystnie Porobilam wlasnie cwiczenia na brzuch i musze sie trzymac tego zeby codziennie cos cwiczyc, bo przy moim 156cm wygladam jak kaczuszka. Ty kochana przy mnie jestes szczuplutka... Teraz mam o tyle fajnie ze tylek ma dobry, okragly ksztalt i wystarczy go troche podniesc, ujedrnic i bedzie git (chociaz w sumie tylek to ja zawsze mialam dobry, tz sie smial nieraz ze dostalam fajny tyleczek zamiast cyckow ), z brzuszka zrzucic troche i z boczkow, no a najwazniejsze to z bioder marzy mi sie 10cm w dol bo aktualnie mam az 100cm tam, i przy mojej figurze wyglada to niekorzystnie.
To nie sa moje fanaberie kroliczku, po prostu widze w lustrze ze moje cialo wyglada na zaniedbane, w dodatku jak jakiejs starszej kobiety, nie potrafie sie z tym pogodzic.. jak patrze na jakies inne laski to mam kompleksy Trzymajcie prosze za mnie kciuki, moze w koncu zaczne regularnie cwiczyc i bede mogla cieszyc sie swoim cialem..

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Ja np. biodra zawsze bede miec szersze bo jestem niestety gruszka, ale chce zrzucic z nich tyle cm ile sie bedzie dalo, bo teraz to wyglada to tak ze jestem malutka, z odstajacym brzuchem, troche grubszymi nogami i odstajaca pupa jak u Kim K.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Mysle ze jak z wagi zejdzie mi 4-5kg to roznica juz bedzie ogromna, po mnie kazdy kg widac strasznie, teraz np. mam buzie tez dosc pulchna, jak chudne troche to od razu moja twarz ma zupelnie inny ksztalt.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

A to ze utylam widze chocby po tym ze krotkie spodenki ktore w zeszlym roku byly dobre to teraz na uda nawet nie wloze, tam mi sie najbardziej utylo I glownie przez biodra/uda mam te kompleksy, bo mi psuja proporcjonalnosc figury. Sprobuje na dniach zrobic zdjecie to sama zobaczysz bunny o co mi sie rozchodzi

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-06-12, 15:17   #1462
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana z tym że ja nie dopinam się w swoje krótkie spodenki, w spodnie tez mam nieraz problem sie dopiac, po prostu zgrublam z wlasnej glupoty bo jadlam same niezdrowe rzeczy Brzuch mi odstaje z pod bluzek, wstydze sie go. Polowa ciuchow lezy w szafie bo w nie nie wchodze albo sa mega opiete Co prawda dopiero teraz mi w cycki poszlo (nawet tz to zauwazyl) ale wole miec chyba w miare plaski brzuch i szczuplejsze nogi niz cycki... Kiedys cyckow nie mialam i mi to nie przeszkadzalo, a teraz wstydze sie gdzies wyjsc bo we wszystkim wygladam niekorzystnie Porobilam wlasnie cwiczenia na brzuch i musze sie trzymac tego zeby codziennie cos cwiczyc, bo przy moim 156cm wygladam jak kaczuszka. Ty kochana przy mnie jestes szczuplutka... Teraz mam o tyle fajnie ze tylek ma dobry, okragly ksztalt i wystarczy go troche podniesc, ujedrnic i bedzie git (chociaz w sumie tylek to ja zawsze mialam dobry, tz sie smial nieraz ze dostalam fajny tyleczek zamiast cyckow ), z brzuszka zrzucic troche i z boczkow, no a najwazniejsze to z bioder marzy mi sie 10cm w dol bo aktualnie mam az 100cm tam, i przy mojej figurze wyglada to niekorzystnie.
To nie sa moje fanaberie kroliczku, po prostu widze w lustrze ze moje cialo wyglada na zaniedbane, w dodatku jak jakiejs starszej kobiety, nie potrafie sie z tym pogodzic.. jak patrze na jakies inne laski to mam kompleksy Trzymajcie prosze za mnie kciuki, moze w koncu zaczne regularnie cwiczyc i bede mogla cieszyc sie swoim cialem..

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Ja np. biodra zawsze bede miec szersze bo jestem niestety gruszka, ale chce zrzucic z nich tyle cm ile sie bedzie dalo, bo teraz to wyglada to tak ze jestem malutka, z odstajacym brzuchem, troche grubszymi nogami i odstajaca pupa jak u Kim K.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Mysle ze jak z wagi zejdzie mi 4-5kg to roznica juz bedzie ogromna, po mnie kazdy kg widac strasznie, teraz np. mam buzie tez dosc pulchna, jak chudne troche to od razu moja twarz ma zupelnie inny ksztalt.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

A to ze utylam widze chocby po tym ze krotkie spodenki ktore w zeszlym roku byly dobre to teraz na uda nawet nie wloze, tam mi sie najbardziej utylo I glownie przez biodra/uda mam te kompleksy, bo mi psuja proporcjonalnosc figury. Sprobuje na dniach zrobic zdjecie to sama zobaczysz bunny o co mi sie rozchodzi
juz rozumiem kochanie
pamietam jak ja nie weszlam w dzinsy i zle sie czulam... az zaakceptowalam te nowe kg i teraz mam nowa szafe tamte "doły" oddalam mojej e.- ona ma 156 i nosi teraz moj rozmiar, tez ciutke sie poprawila tyle ze mlodsza ode mnei jakies 2 lata rowno nam "dochodzi"
ale skoro u ciebie to kwestia tez ud no to niestety- dietka i cwiczenia bede trzymac kciuki za szybki powrot do formy
u mnie tylko po pupie i cyckach widze roznice- teraz mam biodra 90-91 z 87. ale w uda nic nie poszlo ;/
brzuszek leciutko dostal...

chwal sie kazdym straconym kg- bedzie nam latwiej cie motywowac czasem mysle ze zycie jest niesprawiedliwe i mnie latwiej byc w formie- bo jakies 90% niezdrowego jedzenia czy tlustego, kalorycznego odchorowuje pozniej kilka dni...wiec go nie jem.
a na owocowo-wodnej diecie ciezko byloby byc grubym.
a wszystkich wokol kusi to fast foodowe zarcie- widze po tz- bo on to taka muskularna kuleczka- ma brzucha ale teraz tez schudl z 102 kg na 96 i jest niezle... jakby zszedl do 90- ale to raczej niemozliwe, to bylabym dumna z niego ;D
a poznawalam go jak wazyl z 70kg... ech...tyle ze on wysoki, ma gdzie to zarcie pchac, prawie 1,90m.
Stary 2013-06-12, 15:19   #1463
askaa02
Rozeznanie

Witam ekspertki mam malutką prośbę otóż chciałabym położyć farbę mojej kochanej rodzicielce, ale zastanawiam się jaką... dotychczas mama chodziła do fryzjerki i tam otrzymywała majirel 10.31 (więcej)+ 10 z 6% Czy jest np. w Rossmanie farba która nawiązałaby do tego ? albo też którą farbą nie zrobię jej krzywdy (zieleni) ?
Mamuśka ma większą część włosów kolor siwy i ma włosy bardzo krótkie, rzadkie i cienkie.
Prosiłabym o pomoc
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 15:21   #1464
dixie1990
Zakorzenienie

Cytat:
ale dlaczego od razu mialoby byc cos zlego

oł jea

jeżuniu.. i ty jeszcze zyjesz?! moj zoladek by sie chyba przekecil choc ja trawiasta ale u mnie 1kg truskawek na dobe max, potem nerki nawalaja ;( z arbuzem to samo, do kilograma wytrzymam potem bole

obawiam sie ze mozesz miec zoltszy ten blond...
wszystko zalezy co masz teraz.

do sierpnia znikne
To co zrobic by nie byly zolte , zrobic popiel ? W sumie teraz mam miejscami zółte miejscami pomaranczowe

Widzę , że rozmawiacie o odchudzaniu i cwiczeniach ja ostatnio tak wzielam sie za cwiczenia i chudniecie ze od intensywnych cwiczen z ciezarkami zaczela bolec mnie jedna piers ... balam sie , ze to cos zlego a lekarz powiedzial ze sie przeciazylam nadal cwicze i się odchudzam tylko gorzej jest z weekendami

Czas edycji: 2013-06-12 o 15:33
Stary 2013-06-12, 15:24   #1465
exclusivee
Zakorzenienie

Dziekuje bunny Ostatnio rzucilam sie na fire55- cwiczenie ktore trwa 55minut, sa tam wykopy, podskoki, itp. (po miesiacu nie cwiczenia kompletnie nic) no i kolano mnie 2 tyg pobolewalo, takze musze zaczac spokojnie i powoli dazyc do celu zeby z tych moich checi schudniecia kontuzji sobie nie narobic Teraz bede cwiczyc lzej, w miare moich mozliwosci.

Ide robic obiad milego dnia kochane

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-06-12, 15:34   #1466
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
To co zrobic by nie byly zolte , zrobic popiel ? W sumie teraz mam miejscami zółte miejscami pomaranczowe

Widzę , że rozmawiacie o odchudzaniu i cwiczeniach ja ostatnio tak wzielam sie za cwiczenia i chudniecie ze od intensywnych cwiczen z ciezarkami zaczela bolec mnie jedna piers ... balam sie , ze to cos zlego a lekarz powiedzial ze sie przeciazylam nadal cwicze i się odchudzam tylko gorzej jest z weekendami
zrob naturalny z popielatym na pol.
Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Witam ekspertki mam malutką prośbę otóż chciałabym położyć farbę mojej kochanej rodzicielce, ale zastanawiam się jaką... dotychczas mama chodziła do fryzjerki i tam otrzymywała majirel 10.31 (więcej)+ 10 z 6% Czy jest np. w Rossmanie farba która nawiązałaby do tego ? albo też którą farbą nie zrobię jej krzywdy (zieleni) ?
Mamuśka ma większą część włosów kolor siwy i ma włosy bardzo krótkie, rzadkie i cienkie.
Prosiłabym o pomoc
znajdziesz podobne wsrod excellence loreala.

Cytat:
Dziekuje bunny Ostatnio rzucilam sie na fire55- cwiczenie ktore trwa 55minut, sa tam wykopy, podskoki, itp. (po miesiacu nie cwiczenia kompletnie nic) no i kolano mnie 2 tyg pobolewalo, takze musze zaczac spokojnie i powoli dazyc do celu zeby z tych moich checi schudniecia kontuzji sobie nie narobic Teraz bede cwiczyc lzej, w miare moich mozliwosci.

Ide robic obiad milego dnia kochane
nie no bez sensu jak masz miec zakwasy i kontuzje, lepiej zaczac lekko i pozniej sobie dokladac...
milego!
Stary 2013-06-12, 15:49   #1467
askaa02
Rozeznanie

Cytat:

znajdziesz podobne wsrod excellence loreala
Bardzo dziękuję
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 16:03   #1468
dixie1990
Zakorzenienie

Cytat:
zrob naturalny z popielatym na pol.

znajdziesz podobne wsrod excellence loreala.

nie no bez sensu jak masz miec zakwasy i kontuzje, lepiej zaczac lekko i pozniej sobie dokladac...
milego!

dziekuję

Mam rozumiec , że z Kolestonu 11/0 + np 10/16 moze byc ? lub 10/38 i 10/16 ?

Czas edycji: 2013-06-12 o 16:21
Stary 2013-06-12, 17:24   #1469
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję

Mam rozumiec , że z Kolestonu 11/0 + np 10/16 moze byc ? lub 10/38 i 10/16 ?
Ja rozumiem to tak że 10/0 + 10/1 jeśli w palecie kolestona takie są Albo 11/0 + 11/1

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
milego!
No dokladnie, dlatego tez teraz podchodze do tego na spokojnie.

Jak tam pogoda u was?

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-06-12, 17:34   #1470
dixie1990
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem to tak że 10/0 + 10/1 jeśli w palecie kolestona takie są Albo 11/0 + 11/1

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

yhym ale ze mnie gamoń
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości