![]() |
#961 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Farby Khadi - opinie
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Na stronie khadi masz caly opis
http://www.khadi.pl/naturalna-henna generalnie zalezy to troche od wybranego koloru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.helfy.pl/henna-amla-ziolowe-farby-do-wlosow pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Po drugie jak chcesz kolor miedziany to nie kładź henny "khadi z amlą"! Ona da na ciemnym blondzie kolor buraka (wejdź na stronę khadi i zobacz zdjęcia po tej hennie) lub zimnej czerwieni (no chyba, ze taki chcesz), czystą miedź da ci "khadi z amlą i jatrophą" lub "khadi red" czyli czysta henna. Po trzecie, zamieszałaś, olejek dałaś przed czy na hennę? Nie ma wpływu czy włosy mokre czy suche, byle czyste z silikonów ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-06-11 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo na blond wlosach to czysta henna idzie jak dla mnie raczej w marchewke( swoja droga liczna...chcialabym taka) ![]() http://www.khadi.pl/ciemny-miedziany-rudy Choc dla osoby z opisu to widac miedz ![]() ![]() Z tego co patrzylam to ta "ognista" z amla i jatropha dosc podobnie wychodzi zazwyczaj do zwyklej czystej ![]() Ogolnie amla powinna sprawiac, ze bedzie to nieco bardziej isc w braz, niz w rudy i bedzie odrobine ciemniej ![]() Na jasnych blad to raczej nie pojdzie w buraka czyli w czerwien ![]() Patrzac na zdjecia na khadi to raczej idzie w rudy na jasnych wlosach, tylko taki lekko "zlamany" brazem. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Kolor kolorem...miedz, rudy, czerwien... mnie bardziej intryguje czemu ona za tym ostatnim razem tez nie zlapala... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
koci świat
|
no właśnie - kolor kolorem ale czemu nie złapała też mnie to zastanawia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | ||
Zakorzenienie
|
Ciemny blond tez kazdy inaczej rozumie
![]() ![]() Mysle, ze nie ma co gdybac...powinno wyjsc cos ogolnie rudo-brazowego mniej lub bardziej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rosi23 - czy wtedy te wlosy byly takie suche, bezposrednio po myciu? W sensie tylko umyte szamponem i wysuszone? Bez zadnych odzywek ani nic? ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- P.s. u mnie henna wlasnie stoi i nabiera mocy...wieczorem farbowanie ![]() Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2013-06-11 o 16:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Raczkowanie
|
Odzywkę dałam tylko przed pierwszym nalożeniem henny , pózniej doczytałam że miała silikony, pózniej juz nie kladłam odzywek. Teraz umyłam włosy szamponem Avea brzozowym , szukałam po sklepach szamponu z Barwy ale znalazłam tylko jajeczny i piwny ( teraz doczytałam że kazdy z barwy był by dobry ), wiec pomyslałam że może jakies nie takie będa tak więc nie kupiłam, mam nadzieje że ten sie sprawdzi.
Swoja droga to faktycznie włosy mi cały czas pachna sianem ![]() ![]() Troszke mnie straszycie tymi buraczkowymi włosami, takich to bym nie chciała ![]() Dostałam informacje ze sklepu Helfy że juz henna została do mnie wysłana, pewnie dojdzie w czwartek to zrobie małą próbę na jednym kosmyku i zobaczę co wyjdzie ![]() Tej henny Eld nie chce nakładać , daje jeszcze jedna szanse Khadi i mam nadzieje że mnie nie zawiedzie. ![]() Włosy były myte przed kazdym hennowaniem ![]() takie włoski tez sa bardzo ładne Cytat:
A mi sie wydaje że henna nie złapała bo może była stara? albo nie taka etykieta była przyklejona na opakowaniu, na helfah zamówiłam niby te sama henne ale etykieta jest inna. Sklep magiczne Indie nakleja swoje etykiety, wiec prawdopodobna jest tu pomyłka, byc może dostałam Cassie? Ale to juz moje spekulacje. Edytowane przez Rosi23 Czas edycji: 2013-06-11 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
koci świat
|
i ta kasja chyba by tu najbardziej pasowała !!!!! Bo ja hennę nakładałam na umyte, nie umyte , hennę odstawioną i nie a jednak zawsze łapało i to wcale nie delikatnie a całkiem mocno. To jest jedyne logiczne wytłumaczenie że to nie była henna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, zastanawiam się nad przerzuceniem się na farbowanie włosów henną ALE moja mama twierdzi, że henna wypłukuje się przy każdym myciu, co nie ukrywam, trochę mnie zniechęca, czy to prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poleciałam dziś do sklepu zakupić szampon z barwy, kupiłam piwny ![]() ![]() czy to normalne że jak wczoraj myłam włosy , pierwszy raz po hennie tzn. po 48-godzinach to woda była zółta? pewnie tak bo dzis juz taka nie była ![]() Gdyby henna bardziej chwyciła a moje włosy naturalne były by troszke jasniejsze to by było całkiem niezle ale trudno , nie moge sie już doczekac piatku aby znowu wyglądac jak błotny potwór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Henna + kasja pol na pol...zalane mocnym wywarem z rumianku ![]() Podobnie jak https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2642 tylko dalam wiecej kasji ![]() Po weekendzie wrzuce zdjecia ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() To znow wskazuje na kasje... ze leci lekko zolta. U mnie przez 1-2 mycia po henne leci lekko rudo-brazowa |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 | |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;41285713]Nie.[/QUOTE]
dzięki za odpowiedź, a jak z kryciem siwych włosów? chciałabym celować w jasny-średni brąz, mam pojedyncze siwe włosy, henna raczej je złapie? Cytat:
![]() Edytowane przez makiii Czas edycji: 2013-06-13 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
koci świat
|
złapie , można dodać też trochę soli żeby lepiej złapało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
muszę przeczytać cały wątek i spisać wszystkie triki w takim razie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | ||
Raczkowanie
|
Dzis przyszła moja henna, zrobiłam kontrolne pasemko, włosy myłam wczoraj , więc traktuje je jak nie umyte
![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawa tez jestem jak będzie jutro wygladało moje kontrolne pasemko , napewno będzie ciemniejsze i to mnie cieszy ![]() Co do henny która otrzymałam ze sklepu helfy to jest ona z oryginalna etykietą i pudełko jest całe zafoliowane oraz paczuszka z proszkiem w środku jest oryginalnie zamknieta ( zgrzana) ta która miałam z magicznych indii była tzn. puszka z polska etykieta , zaklejona tasma klejąca i paczka w środku była tylko zwiazana gumką ![]() Cytat:
![]() Hej makii Cytat:
![]() Edytowane przez Rosi23 Czas edycji: 2013-06-13 o 18:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie, ze nowa prawdziwa henna lapie ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do siwych - u mnie sa zabarwione ale jasniejsze od reszty...takie "refleksy" jakby ale moim zdaniem ok to wyglada ![]() roznica jest taka jakby jeden wlosy byl blond, a drugi ciemny przed farbowaniem....wynikowe kolory sie roznia ale oba maja kolor ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
dziś farbowałam pierwszy raz ciemnym brązem Khadi, póki co kolor jest nieco ciemniejszy od mojego naturalnego (nakładałam na niefarbowane włosy), zapach do przeżycia, zmywanie też, mam nadzieję, że za kilka dni będę zadowolona z efektów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Soph ten zapach prawdopodobnie czujesz tylko ty a nasila się podczas mycia no i gdy Ci włosy zmokną/skóra głowy spoci się.
Ja teraz farbowałam jasnym brązem (raz wypróbowałam orzechowy brąz i to nie było to) przed weselem kuzyna i też mam schizy, ze wszyscy wokół czują "zapach mokrego siana". Okazuje się, ze czuję go tylko ja ![]() A tak w ogóle to kolorek fajne chwycił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Queen Of Darkness
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
koci świat
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
A u mnie wyszło tak:
pierwsze zdjecie jak było wczesniej , kolejne dwa z 4-centymetrowym odrostem, nastepne to po hennie tej przypuszczalnie pomylonej z Cassią i te ostatnie rude to sa terazniejsze ![]() Do henny z amlą dodałam Hnę z firmy Eld dla przyciemnienia koloru a i tak wydaja mi sie jaskrawe ![]() Te włosy które miałam wczesniej rozjasniane widac że sa jasniejsze ale moje naturalne chwyciły duzo ciemniej mam nadzieje że po kolejnym hennowaniu róznica sie wyrówna. Teraz juz jestem 40 godzin po hennie , wiec pewnie kolor juz duzo sie nie zmieni. Przyznam sie że po zmyciu henny włosy były bardzo suche ( mozliwe że od hny z Eldu) bo wczesniej miałam fajne włosy po zmyciu i nałozyłam na 20 minut odzywke i troszke olejku z Amli ![]() ![]() Przepraszam za jakośc zdjęć ale były robione telefonem komórkowym. Edytowane przez Rosi23 Czas edycji: 2013-06-16 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
koci świat
|
Rosi23- bardzo ładnie wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skad pomysl, ze wiecej czystej henny przyciemni cos? ![]() Zrob nastepnym razem sama henna z amla...albo jak chcesz ciemniej to dosyp jeszcze troche amli, a nie henny ![]() Swoja droga mnie sie kolor bardzo podoba...u mnie nigdy nie chca wyjsc jaskrawe bo oryginalny kolor mam za ciemny ![]() Faktycznie jest roznica, ze naturalne zlapaly u Ciebie ciemniej...ale moim zdaniem bardzo ladnie i naturalnie to wyglada i nie rzuca sie w oczy ![]() Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2013-06-16 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wydaje mi sie że w rzeczywistości kolor jest bardziej jaskrawy niż na zdjęciach teraz zobaczę jak jutro włosy będa wygladały po myciu i jak kolor bedzie sie wypłukiwał ![]() Edytowane przez Rosi23 Czas edycji: 2013-06-16 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Probniki nie maja zadnego sensu przy hennie. W koncu henna na kazdych wlosach wychodzi inna.
Chna eld to czysta "lawsonia" czyli to co czysta henna z khadi, bez dodatku amli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
Zdążyłam sie już przyzwyczaic do mojego nowego koloru włosów i zastanawiam sie dlaczego nie miałam takiego wczesniej
![]() Mam wrazenie że włosy mi sie mniej pusza ale nie wiem czy to nie tylko własnie moje wrazenie i zdecydowanie sa bardziej miękkie( oczywiscie po umyciu nałozyłam odzywkę ze spłukiwaniem) i jak by mniej suche, oraz bardziej nawilżone. Zastanawiam sie równiez czy teraz aby utrzymać ten kolor włosów to powinnam farbowac włosy samą henną ? Czy zamówić tę z amla i jatrophlą- czy to raczej wyjdzie cos bardziej w kierunku czerwieni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.