|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
![]() Dziś zwariowany dzień. Tz musiał w końcu wrócić do swoich obowiązków wiec cały dzień jestem sama z małym. Na szczęście ładnie współpracuje wiec porobilam pranie, poprasowalam, ogarnelam mieszkanko i nawet obiadek zrobiłam ![]() Ale teraz jestem padnieta. Odpoczne chwilke i idziemy na spacer. Dziś była u nas położna z waga. Pępek krwawi ale to nic groźnego - juz odpada pomału ![]() Mały ważył 3,89kg (tylko mial bodziaki i mokra pieluche ![]() Dokładnie tydzień temu przy wyjściu ze szpitala miał 3,37kg A po porodzie 3,67kg Karmie tylko cycem. Chyba ładnie przybiera ??? Jak Wasze Szkraby przybieraly po pierwszym tygodniu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]()
![]() |
#2913 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oczywiście mam zamiar karmić piersią, bardzo bym chciała ale mm to nie trucizna i jak nie dam rady to trudno.
![]() |
#2914 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Wtajemniczenie
|
karolina-
Kochana nie katuj się 5 godzinnym karmieniem! tak nie można, wykończysz się, a synek będzie odczuwał Twoje negatywne emocje ... pozwól mu jeść i wisieć przy piersi max 40minut... może popróbuj z róznymi smoczkami do uspokojenia(Mój np najbardziej zaakceptował lateksowego NUKA- teraz go uwielbia ![]() ![]() ![]() jeśli jeszcze jest głodny,to albo odciągnij swoje mleczko i podaj mu z butli, albo daj mu mm, może tak jak polecała axella kup Enfamil ...najgorsze jest to, że jest taka nagonka na karmienie piersią... przecież nie zawsze można karmić... np matka nie ma pokarmu, jest chora itp albo po prostu taki jest jej wybór rób tak jak Ci podpowiada Twoja wewnętrzna intuicja... ja np na początku w szpitalu nie miałam w ogóle pokarmu, Młody musiał być dokarmiany mm za moją zgodą na zlecenie lekarza , położne za wszelką cenę chciały żebym karmiła piersią... przychodziły z całej siły naciskały na piersi i mówiły, że "przecież leci mleko", z wielką łaską dawały mi mm dla Małego... tylko mnie stresowały, a moje brodawki były obolałe, czerwone, spuchnięte itp ale ja się zawzięłam i ich w ogóle nie słuchałam i robiłam swoje, zaczęłam pobudzać lakatację swoim (a nie szpitalnym) laktatorem, przystawiałam Młodego wtedy kiedy chciałam itp i jakoś dałam radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Siemka!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- ale słodka ![]() ![]() ![]() i widać, że w końcu mamy wiosnę! ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Młody mi dzisiaj strasznie ulewa... odbije normalnie, ale potem ulewa jakby rozwodnionym mlekiem, a potem jeszcze serkiem... ![]() do tego ma strasznie luźne kupy.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
diekujemy
![]() no,wiosna..pojawily sie pierwsze potowki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Podczytywałam was na komórce w trakcie karmienia ale mi wcięło cytowanie
![]() Kinga a jak się tej serwatki ulewa częściej niż raz dziennie? Karolina żadnego wiszenia na cycu 5godzin. To doprowadzi ciebie, jak to sama napisałaś do psychiatryka, czyli będzie to męczarnia, a ma być choć trochę przyjemności. W takim przypadku twoje nerwy hamują jeszcze laktacje. Wydaje mi się, że możesz mieć za mało pokarmu i dlatego dziecko tak wisi na cycu. Dokarm ją kilka dni mm i spróbuj odstawić. Masz laktator? Sprawdzałaś czy mleko leci czy kapie? Jak podasz mm to pomęcz piersi laktatorem na rozkręcenie i po paru dniach się poprawi. A lekarka niech sobie sama siedzi 5h z cycem w wilgotnym środowisku bez możliwości ruszenia się i pójścia do kibelka. Veronic ? chyba o temperaturze pisałaś, moja ma 37,2-37,5 w standardzie i lekarka powiedziała, że to jest ok. Jak wy mierzycie temperaturę termometrem w pupie? Po jednej próbie Windi to ja już podziękuję wsadzać mojej w pupę cokolwiek ![]()
#2922 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
powiesiłam pranie, ściemniło się i teraz zaczyna grzmieć. no to tyle by było bezdeszczowej pogody
![]()
#2924 |
Wtajemniczenie
|
xal- no niby miał 37,5, to może nie tak niedużo, ale czułam , że jest gorący, mimo, że był w samym cienkim body, normalnie nie jest taki ciepły...
ale dałam mu profilaktycznie czopka i już jest ok ![]() teraz leży w łóżeczku i walczy ze snem... zamykają mu się oczy, ale za kilka sekund znowu są otwarte ![]() ![]() no nic ,posiedzę przy nim dopóki nie zaśnie, a potem muszę coś porobić w domu.. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- ufff młody wypluł smoczka, uśmiechnął się (przez sen) ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczna Zu ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2926 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do brzucha. Nic dziś nie jadłam. Dosłownie nic. Byliśmy na randce, a młoda co zje to uleje. Brzuch ją boli, więc nie wiem... Cytat:
![]() My już po 4 godzinnej randce! Było super! Dzieciaki zupełnie różne. Mimo, ze ważą tyle samo, to Julian mniejszy. I moje pytanie, jak bierzecie dzieciaki do odbicia to kładą swobodnie głowę na waszym ramieniu czy trzymają sztywno?
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-12 o 14:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oby pospał ![]() Mi Tymka kuzynka zabrała na godzinkę i średniego syna też na spacer.starszy na zajęciach dodatkowych a ja leżę sobie z kom,podczytuję Was,piję inkę ,muzyczka leci i jest mi doobrzee ![]() Leżę na brzuchu,matko zapomniałam jakie to cudne uczucie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() daję mu Debridat od tygodnia, no i z bólem brzuszka (kolkami) jest lepiej, no ale pojawiły się luźne kupki... a takie mocne ulewanie to może od wczorajszego szczepienia ? hmm sama nie wiem (bo wcześniej też ulewał,al,e nie aż tak mocno chyba taki jego urok) teraz słodko śpi ![]() jutro będzie miał karuzelkę ![]() ![]() ![]() mój przeważnie trzyma sztywno główkę, no chyba, że jest bardzo śpiący, to wtedy położy mi na moim ramieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Xal pediatra powiedziała, że jak raz dziennie to ok, jeśli częściej i jest to codziennie to do lekarza trzeba, bo dzieciak może się odwodnić.
Karolina może smoka daj, bo 5h to masakra jakaś, pewnie nawet nie jje tylko ciumka... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Wtajemniczenie
|
http://dziecko.niania.pl/niemowle/artykul,6001.html
tu jest artykuł pt co można wyczytać z kupki niemowlaka ![]() i podobno u dzieci karmionych piersią wodniste kupki są normą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy na pierwszej wizycie, Bartuś waży już 4kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy iść do pediatry na pierwsza wizytę??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() zapisali mnie tak jak dzwoniłam do przychodni zgłosić młodego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No moja też kładzie, a czasami unosi, a Młody u którego byliśmy trzyma sztywno głowę. Normalnie trzyma się cały czas w pionie i nie wiem co jest normą. Ale właśnie zdiagnozowałam u niej obniżone napięcie mięśniowe ![]()
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wariatka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | ||
Zakorzenienie
|
Motylek, czemu nic.nie jadlas???
Co do randki, my mialysmy wczoraj babskie spotkanie z Aas i jej dziewczynami. Sa przecudne. Wiecej mialam mozliwosc poogladac Majke, bo w miedzy czasi zglodniala (Sofia jej pozazdroscila, wiec wyciagalam w parku cyca ![]() ![]() ![]() Cytat:
ciagle martwia bo nie wiem jak je czytac. A Sofcia ma podobny czas jak Twoj Wojtus + placz. Sen taki niespokojny, kupki wodniste ale max 2-3 dziennie i bardziej ulewa... A ja jem w zasadzie ciagle.to samo... Cytat:
No, no! Niezly wynik ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zadomowienie
|
Ash
![]()
#2938 | |
Wtajemniczenie
|
Veronic Przemek też uwielbia smoczek z NUKa, już ma drugi taki sam
![]() Cytat:
![]() mam pytanko: czy Wasze dzieci też się "zawieszają"? Przemek często jak jest śpiący (albo nawet niekoniecznie śpiący) to tak jakby spał z otwartymi oczkami. potrafi tak kilkanaście sekund albo leży sobie np. godzinę w łóżeczku z otwartymi oczkami ale jak coś go przestraszy albo coś usłyszy to wzdryga się cały i zaczyna machać łapkami, prychać itp. nie wiem czy to normalne? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
O jaaa takie babskie spotkanie miałyście? Super ![]() Zazdraszczam Wam tych znajomości, że macie okazje sie poznać ![]()
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
a ja dalam mlodemu pierwsza dawke debridatu i chlusna mi przy beknieciu pierwszy raz mam nadzieje ze to jednorazowe wrrrr
co do glowki moj trzyma sztywno na brzuchu takze i ja podejrzewam zwiekszone napiecie miesniowe :/ zaraz idziemybz malzem na dzien mamy i taty do szkoly a Michas u mamu chrzestnej hii axella super masz mala a ten smoczek... pasuje do niej motylek przez chwile zwatpilam i mysle sobie blizniaki? heee super fotka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.