|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- niestety w Warszawie wiele osób nie pracuje bo im się nie chce. albo nie będą pracować za 1500zł bo są po studiach... taka prawda. albo są tacy, jak mój ojciec, że on po 30 latach pracy nie będzie robić za 2000 netto bo ma za duże doświadczenie. no sorry... |
|
|
|
|
|
#4112 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Konto usunięte
|
2 lata..chińskiego bym się naczyła. autentycznie.
Tajkunia, wiesz, że z każdym miesiącem przybywa Ci konkurencji i niestety te dwa lata to jest MEGA duża przerwa... Szkoda mi Cię, bo niestety, ale ja bym Cię nie przyjęła do pracy z taką luką. No chyba, że wytłumaczoną chorobą, ciążą ect. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-06-12 o 15:45 |
|
|
|
|
#4114 |
|
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41285615]2 lata..chińskiego bym się naczyła. autentycznie.
Tajkunia, wiesz, że z każdym miesiącem przybywa Ci konkurencji i niestety te dwa lata to jest MEGA duża przerwa... Szkoda mi Cię, bo niestety, ale ja bym Cię nie przyjęła do pracy z taką luką. No chyba, że wytłumaczoną chorobą, ciążą ect.[/QUOTE] No niestety nie miałam takiego szczęścia jak ty i wawie się nie urodziłam. Gdybym urodziła się w wawie i tam mieszkała, to pewnie pracę bym miała. Też nie stać mnie na przeprowadzkę, ani rodziców też nie stać mi dac kasy na przeprowadzkę i mieszkanie kilka miesięcy w duzym mieście za nim pracę znajdę. Gwiazdeczki też byś nie przyjęła do pracy, bo tez długo szuka pracy ? Ty wszystkich oceniasz przez pryzmat wawy. Nie bierzesz pod uwagę , że Polska nie składa się tylko z dużych miast. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-06-12 o 15:53 |
|
|
|
|
#4115 | |
|
Kawaii strona mocy
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41285615]2 lata..chińskiego bym się naczyła. autentycznie.
[/QUOTE] Póki co angielski by jej wystarczył ![]() Cytat:
Wszyscy, którzy mieszkają w Warszawie się w niej urodzili? Forum to forum, ale radziłabym jednak zwracać uwagę na poprawne pisanie, może tego nie zauważasz, ale Twój sposób pisania bardzo zraża do czytania, nie mówię tego złośliwie, bo może to po prostu nieświadome
|
|
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za pracą w dzisiejszych czasach się jeździ Tajkuna. Wg Ciebie: 1)pracę mają tylko ci, którzy urodzili się w W-wie 2)nie urodziłaś się w W-wie to dlatego nie masz pracy... masz blisko 30 lat (?) ale sposób myślenia na poziomie gimnazjum. Nie wiem skąd to się bierze u Ciebie..naprawdę współczuję Twojej mamie, że na żadną pomoc z Twojej strony nie może liczyć. Jej też wmawiasz, że dlatego nie masz pracy bo nie masz znajomości?
|
|
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Tajkuna jakby ci naprawdę przeszkadzał brak pracy to poszłabyś do pośrednika i wyjechała na pomidory do Holandii. Nawet złotówki na wyjazd nie trzeba mieć. Koszty wyjazdu i zamieszkania odbijają z wypłaty.
Potem mogłabyś się do tej wawy - której tak nie możesz przeboleć - wyprowadzić. Szukasz wiecznie wymówek. Poza tym jasło to nie jest małe miasteczko Twoja historia mnie nie urzeka. Znam osoby w dużo gorszej sytuacji np. dziewczynę 18letnią która w wakacje jeździ za granicę bo żeby zarobić na cały rok bo ma 3 młodszego rodzeństwa, sparaliżowanego ojca i chorą umysłowo matkę. Socjal jaki dostają to jakaś porażka. Do tego mieszkają na wsi więc trzeba pole obrobić. Sorry, ale wypadasz mega blado na tym tle.
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawa jestem jak wygląda Twoje CV, może da się coś poprawić? Przerwę w pracy czasem też można umiejętnie zatuszować
i nie mam tu na myśli kłamania w CV odnośnie doświadczenia. Ja bym nikogo nie zdyskwalifikowała za dużą przerwę w pracy... różne są sytuacje życiowe.
|
|
|
|
|
#4119 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
I przez 2 lata można się nauczyć programowania i załapać do pracy za 5-6k na start ZDALNIE, niezależnie od miejsca zamieszkania.Jesteś bezrobotna, bo jesteś niezaradna życiowo, marudna i dlatego, że CHCESZ być bezrobotna i szukać wymówek. Amen. |
|
|
|
|
|
#4120 |
|
Rozeznanie
|
"Jesteś bezrobotna, bo jesteś niezaradna życiowo, marudna i dlatego, że CHCESZ być bezrobotna i szukać wymówek. Amen."
nie ma to jak się dowartościować kosztem innych |
|
|
|
|
#4121 |
|
Rozeznanie
|
niv_ uwierz ja mam takie same lęki, a do tego pracuję na 3/4etatu...to jest kpina a to wynagrodznie to jest jak naplucie w twarz...Wiem już że jak będę podpisywać teraz kolejną umowę to powiem wprost, że skoro od jesieni mam mieć cały etat to mogę się tego podjąć, ale na pewno nie za naniższą krajową mowy nie ma, nie będe rządać kokosów, ale na litość boską też chce mieć w miarę normalne wynagrodzenie do cholery. Przecież to jest paranaoja, sprzątaczka na etacie zarabia więcej jak my w tej instytucji. Będę walczyć o lepsze wynagrodznie, bo ja jak o tym myślę to się wkurzam i teraz to już wogóle nie mam radości życia i nie potrafię się cieszyć jak kiedyś...Oto Polska właśnie...
|
|
#4122 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gwiazdeczka przecież nie pracuje od listopada. A nie od dwóch lat... A Ty Tajkunia ograniczasz się tylko do swojej miejscowości i Rzeszowa, w którym jak widać też nie jest różowo. Ale spoko, na pewno WRESZCIE pojawi się twoja wymarzona praca... |
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4124 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
jak już Szakal znalazła pracę - swoją drogą ciekawe jak się dziewczynie wiedzie i dzielnie daję radę to pokazuje, że można! a jej CV było..marne...
|
||
|
|
|
|
#4125 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#4126 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Tak sobie pewnie naiwnie dumam, że może coś do niej w końcu dotrze i zacznie coś robić, a nie tylko narzekać. Wciąż czekam na odpowiedź czemu, mając internet i dostęp do komputera, nie nauczyła się żadnej przydatnej i poszukiwanej na rynku pracy umiejętności - wymieniłam trzy. |
|
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem, żeby być dobrym programista to potrzebne jest 5 lat studiów + programowanie w wolnym czasie. Chyba, że mówimy tu o tworzeniu jakis prostych stron internetowych..ale to nie jest programowanie. Znam C, na takim poziomie, że np. napiszę jakiś programik obliczeniowy, który jest mi potrzebny do projektu. Programistom to ja bym mogła co najwyżej buty czyścić, albo i to nawet nie. Ciekawa jest czy Ty umiesz programować? Jeśli nauczyłaś się tego w 2 lata to musisz być wybitnie zdolna w tym kierunku i w takim tempie nauki po 2 latach doświadczenia zarabiałabyś 20 k, a nie 5-6.
Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-06-12 o 16:30 |
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41286252]
tu po prostu trzeba chcieć. jak już Szakal znalazła pracę - swoją drogą ciekawe jak się dziewczynie wiedzie i dzielnie daję radę to pokazuje, że można! a jej CV było..marne...[/QUOTE]Dokładnie ale Szakal nie upierała się, że pracę można znaleźć tylko po znajomości i tylko w Warszawie. |
|
|
|
|
#4129 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Znam za to programistów, którzy zaczęli się uczyć w domu na własną rękę, i pisali pierwsze programy na zlecenie już po kilku miesiącach. Nie trzeba być do tego wybitnie zdolnym, jeżeli ma się wystarczająco dużo czasu i zapału, żeby się temu poświęcić. Nie możesz też uogólniać, że ty się uczyłaś czegośtam, a nie umiesz nawet połowy tego co ktośtam, bo języków programowania jest masa - jedne cięższe, drugie lżejsze, i na dobre opanowanie niektórych z nich trzeba poświęcić wiele czasu. Najlepsi programiści znają tych języków po prostu wiele. Ach, no i mimo wszystko uważam, że bezrobotny od dwóch lat który ten czas poświęcił na uczenie się JAKIEJKOLWIEK umiejętności jest na dużo lepszej pozycji od bezrobotnego, który w trakcie tych dwóch lat siedzi na tyłku i narzeka na wizażu jaki to świat zły
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2013-06-12 o 16:34 |
|
|
|
|
|
#4130 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Znowu to samo... Cytat:
![]() Cytat:
Zastanów się, jakie są realne szanse na to, że tutaj, w Polsce będziesz żyć tak, jak sobie to wymarzyłaś (czyli wynajem mieszkania, itd.). Ile musiałabyś zarabiać i jaka jest szansa, że będziesz tyle zarabiać? To są podstawowe pytania, na które musisz sobie odpowiedzieć, żeby zacząć działać w jakimś kierunku. No i ważne jest też czy bardzo zależy Ci na pracy zgodnej z wykształceniem. Czy pracując za granicą na "gorszym" stanowisku miałabyś poczucie porażki? Sama się nad tym zastanawiałam i doszłam do wniosku, że absolutnie nie miałabym problemów z zaakceptowaniem takiej sytuacji. Ważne, żeby praca pozwoliła mi się utrzymać. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- tajkuna, jeżeli uważasz, że wielkie miasta są takie cudowne, to czemu nie wyjedziesz? Taaak, już to czytałam milion razy, bo nie masz pieniędzy. To zrób wszystko, żeby je zdobyć. Ludzie wyjeżdżają na zbiory owoców za granicę, do innych prac, do Holandii do pracy przy kwiatach. Czemu nie pójdziesz do agencji i nie zapytasz o taką możliwość? Nie wierzę, że nikt z Twojego miasta i okolicy nie wyjeżdżał i nie udzieliłby Ci potrzebnych informacji. Nawet gdyby to był znajomy znajomego znajomej ciotecznego brata
|
||
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4132 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Zresztą ja chciałabym dostać odpowiedź od Tajkuny
|
|
|
|
|
|
#4133 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- |
|||
|
|
|
|
#4134 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Konto usunięte
|
cholernarejestracja - jakie ładnie kajzereczki Ci wyszły!!
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz to jednak jest różnica - 8 miesięcy a 2 lata bezrobocia. Fakt, to była praca dorywcza bardziej, na umowę zlecenie, ale była
|
|
|
|
|
|
#4138 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Grafików takich którzy potrafią cośtam też jest dużo, konkurencja jest większa, bo rzadko kiedy szuka się grafika wyspecjalizowanego w np. obróbce zdjęć albo czymśtam, zazwyczaj szuka się takiego, który umie zrobić wszystko - zaprojektować plakat, banner, ulotkę, wyretuszować, poprawić, zna się na przygotowaniu obrazu do druku i w ogóle najlepiej jak zna corela, illustratora, photoshopa i indesigna do tego (wiem, bo śledzę tego typu ogłoszenia z ciekawością, jako ilustrator-rysownik ).A programista może być wąsko wyspecjalizowany w jednym języku i typie programowania, np. baz danych, a i tak znajdzie pracę. O programistów się sami zabijają pracodawcy. Dlatego uważam, że to dużo lepszy kierunek rozwoju. |
|
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

Mi ktoś tutaj zarzucił siedzenie na fb, a niektóre osoby piszące tu czy na innych wątkach siedzą z kolei cały czas na wizażu. Jaka jest różnica pomiędzy wizażem a fb. Na wizażu co niektórzy podobnie jak ja na fb marnują swój czas.

Wszyscy, którzy mieszkają w Warszawie się w niej urodzili?

i nie mam tu na myśli kłamania w CV odnośnie doświadczenia. Ja bym nikogo nie zdyskwalifikowała za dużą przerwę w pracy... różne są sytuacje życiowe.
ZDALNIE, niezależnie od miejsca zamieszkania.