Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-12, 15:39   #4111
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Nie siedzą na wizażu , a sama jesteś z wawy i na nim siedzisz ciągle . Mi ktoś tutaj zarzucił siedzenie na fb, a niektóre osoby piszące tu czy na innych wątkach siedzą z kolei cały czas na wizażu. Jaka jest różnica pomiędzy wizażem a fb. Na wizażu co niektórzy podobnie jak ja na fb marnują swój czas.
niom, siedzę. tylko, że ja mam pracę maj dir..

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Tusiamar, no wiadomo, że procentowo nijak ma się to do 11/30, ale i tak z jakichś przyczyn CI ludzie nie mogą znaleźć zajęcia. Jest niby więcej ofert, więcej możliwości, ale nie mają pracy.[COLOR="Silver"]
niestety w Warszawie wiele osób nie pracuje bo im się nie chce. albo nie będą pracować za 1500zł bo są po studiach... taka prawda. albo są tacy, jak mój ojciec, że on po 30 latach pracy nie będzie robić za 2000 netto bo ma za duże doświadczenie. no sorry...
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 15:43   #4112
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość
jeżeli to prawda, to byłoby to tak żałosne, że szkoda w ogóle jakiegokolwiek komentarza

Stawiam, że nie odpisze
Od ostatniej pracy mija 2 lata.
Gwiazdeczka jak pamiętam to ty wcześniej staż miałaś ?
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 15:44   #4113
Konto usunięte

2 lata..chińskiego bym się naczyła. autentycznie.

Tajkunia, wiesz, że z każdym miesiącem przybywa Ci konkurencji i niestety te dwa lata to jest MEGA duża przerwa... Szkoda mi Cię, bo niestety, ale ja bym Cię nie przyjęła do pracy z taką luką. No chyba, że wytłumaczoną chorobą, ciążą ect.

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2013-06-12 o 15:45
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 15:52   #4114
tajkuna
BAN stały

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41285615]2 lata..chińskiego bym się naczyła. autentycznie.

Tajkunia, wiesz, że z każdym miesiącem przybywa Ci konkurencji i niestety te dwa lata to jest MEGA duża przerwa... Szkoda mi Cię, bo niestety, ale ja bym Cię nie przyjęła do pracy z taką luką. No chyba, że wytłumaczoną chorobą, ciążą ect.[/QUOTE]
No niestety nie miałam takiego szczęścia jak ty i wawie się nie urodziłam. Gdybym urodziła się w wawie i tam mieszkała, to pewnie pracę bym miała. Też nie stać mnie na przeprowadzkę, ani rodziców też nie stać mi dac kasy na przeprowadzkę i mieszkanie kilka miesięcy w duzym mieście za nim pracę znajdę.
Gwiazdeczki też byś nie przyjęła do pracy, bo tez długo szuka pracy ?
Ty wszystkich oceniasz przez pryzmat wawy. Nie bierzesz pod uwagę , że Polska nie składa się tylko z dużych miast.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-06-12 o 15:53
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 15:59   #4115
Maguda_
Kawaii strona mocy

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41285615]2 lata..chińskiego bym się naczyła. autentycznie.
[/QUOTE]
Póki co angielski by jej wystarczył

Cytat:
No niestety nie miałam takiego szczęścia jak ty i wawie się nie urodziłam. Gdybym urodziła się w wawie i tam mieszkała, to pewnie pracę bym miała. Też nie stać mnie na przeprowadzkę, ani rodziców też nie stać mi dac kasy na przeprowadzkę i mieszkanie kilka miesięcy w duzym mieście za nim pracę znajdę.
Ty wszystkich oceniasz przez pryzmat wawy. Nie bierzesz pod uwagę , że Polska nie składa się tylko z dużych miast.
Jezu, a Ty zawsze ta sama wyświechtana śpiewka Wszyscy, którzy mieszkają w Warszawie się w niej urodzili? Jak na to nie zapracujesz (w sensie, że jak czegoś z sobą nie zrobisz), to zostaniesz tam gdzie jesteś albo raczej w czym jesteś, nie szkoda Ci życia na wieczne powtarzanie tego samego i stania w miejscu? Jak nie chcesz tego zrobić dla siebie, to chociaż mogłabyś pomyśleć o mamie, bo jej zapewne jest bardzo ciężko w takiej podwójnej trudnej sytuacji.

Forum to forum, ale radziłabym jednak zwracać uwagę na poprawne pisanie, może tego nie zauważasz, ale Twój sposób pisania bardzo zraża do czytania, nie mówię tego złośliwie, bo może to po prostu nieświadome
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 16:05   #4116
Wicked_Girl
Zadomowienie

Cytat:
i kto to mówi za pracą w dzisiejszych czasach się jeździ Tajkuna. Wg Ciebie: 1)pracę mają tylko ci, którzy urodzili się w W-wie 2)nie urodziłaś się w W-wie to dlatego nie masz pracy... masz blisko 30 lat (?) ale sposób myślenia na poziomie gimnazjum. Nie wiem skąd to się bierze u Ciebie..naprawdę współczuję Twojej mamie, że na żadną pomoc z Twojej strony nie może liczyć. Jej też wmawiasz, że dlatego nie masz pracy bo nie masz znajomości?
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 16:05   #4117
Heledore
Zakorzenienie

Tajkuna jakby ci naprawdę przeszkadzał brak pracy to poszłabyś do pośrednika i wyjechała na pomidory do Holandii. Nawet złotówki na wyjazd nie trzeba mieć. Koszty wyjazdu i zamieszkania odbijają z wypłaty.
Potem mogłabyś się do tej wawy - której tak nie możesz przeboleć - wyprowadzić. Szukasz wiecznie wymówek.
Poza tym jasło to nie jest małe miasteczko

Twoja historia mnie nie urzeka. Znam osoby w dużo gorszej sytuacji np. dziewczynę 18letnią która w wakacje jeździ za granicę bo żeby zarobić na cały rok bo ma 3 młodszego rodzeństwa, sparaliżowanego ojca i chorą umysłowo matkę. Socjal jaki dostają to jakaś porażka. Do tego mieszkają na wsi więc trzeba pole obrobić. Sorry, ale wypadasz mega blado na tym tle.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 16:13   #4118
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawa jestem jak wygląda Twoje CV, może da się coś poprawić? Przerwę w pracy czasem też można umiejętnie zatuszować i nie mam tu na myśli kłamania w CV odnośnie doświadczenia. Ja bym nikogo nie zdyskwalifikowała za dużą przerwę w pracy... różne są sytuacje życiowe.
lazada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 16:15   #4119
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
No niestety nie miałam takiego szczęścia jak ty i wawie się nie urodziłam. Gdybym urodziła się w wawie i tam mieszkała, to pewnie pracę bym miała.
Nie, nie miałabyś. Żaden pracodawca nie chce takiego pracownika jak ty, nieważne w jakim miejscu w Polsce. Bo WSZĘDZIE jest bezrobocie, mniejsze lub większe, więc pracodawca zawsze sobie może przebierać w ofertach.

I przez 2 lata można się nauczyć programowania i załapać do pracy za 5-6k na start ZDALNIE, niezależnie od miejsca zamieszkania.

Jesteś bezrobotna, bo jesteś niezaradna życiowo, marudna i dlatego, że CHCESZ być bezrobotna i szukać wymówek. Amen.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 16:17   #4120
Agrh
Rozeznanie

"Jesteś bezrobotna, bo jesteś niezaradna życiowo, marudna i dlatego, że CHCESZ być bezrobotna i szukać wymówek. Amen."

nie ma to jak się dowartościować kosztem innych
Agrh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 16:19   #4121
Kukunia23
Rozeznanie

niv_ uwierz ja mam takie same lęki, a do tego pracuję na 3/4etatu...to jest kpina a to wynagrodznie to jest jak naplucie w twarz...Wiem już że jak będę podpisywać teraz kolejną umowę to powiem wprost, że skoro od jesieni mam mieć cały etat to mogę się tego podjąć, ale na pewno nie za naniższą krajową mowy nie ma, nie będe rządać kokosów, ale na litość boską też chce mieć w miarę normalne wynagrodzenie do cholery. Przecież to jest paranaoja, sprzątaczka na etacie zarabia więcej jak my w tej instytucji. Będę walczyć o lepsze wynagrodznie, bo ja jak o tym myślę to się wkurzam i teraz to już wogóle nie mam radości życia i nie potrafię się cieszyć jak kiedyś...Oto Polska właśnie... Życzę wszystkich wytrwałości.

Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 16:19   #4122
Konto usunięte

Cytat:
Gdybym urodziła się w wawie i tam mieszkała, to pewnie pracę bym miała. Też nie stać mnie na przeprowadzkę, ani rodziców też nie stać mi dac kasy na przeprowadzkę i mieszkanie kilka miesięcy w duzym mieście za nim pracę znajdę.
Tak. Bo w Warszawie praca leży na ulicy albo sama puka do drzwi...

Cytat:
Gwiazdeczka przecież nie pracuje od listopada. A nie od dwóch lat...

Cytat:
A Ty Tajkunia ograniczasz się tylko do swojej miejscowości i Rzeszowa, w którym jak widać też nie jest różowo. Ale spoko, na pewno WRESZCIE pojawi się twoja wymarzona praca...
Stary 2013-06-12, 16:19   #4123
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem jak wygląda Twoje CV, może da się coś poprawić? Przerwę w pracy czasem też można umiejętnie zatuszować i nie mam tu na myśli kłamania w CV odnośnie doświadczenia. Ja bym nikogo nie zdyskwalifikowała za dużą przerwę w pracy... różne są sytuacje życiowe.
Już nie raz dziewczyny starały się pomóc, jak grochem o ścianę, szkoda fatygi
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 16:23   #4124
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość
i kto to mówi za pracą w dzisiejszych czasach się jeździ Tajkuna. Wg Ciebie: 1)pracę mają tylko ci, którzy urodzili się w W-wie 2)nie urodziłaś się w W-wie to dlatego nie masz pracy... masz blisko 30 lat (?) ale sposób myślenia na poziomie gimnazjum. Nie wiem skąd to się bierze u Ciebie..naprawdę współczuję Twojej mamie, że na żadną pomoc z Twojej strony nie może liczyć. Jej też wmawiasz, że dlatego nie masz pracy bo nie masz znajomości?
Dokładnie! Popatrz Tajkunia ile osób jeździ do Wawy np. z Radomia. O 4 rano busy ruszają do Warszawy! Był reportaż w tvn-ie. Znam bardzo dużo osób którzy mają do przebycia drogę z miasta do miasta. I generalnie nie ma tragedii.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
tu po prostu trzeba chcieć.
jak już Szakal znalazła pracę - swoją drogą ciekawe jak się dziewczynie wiedzie i dzielnie daję radę to pokazuje, że można! a jej CV było..marne...
Stary 2013-06-12, 16:25   #4125
mikados
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Forum to forum, ale radziłabym jednak zwracać uwagę na poprawne pisanie, może tego nie zauważasz, ale Twój sposób pisania bardzo zraża do czytania, nie mówię tego złośliwie, bo może to po prostu nieświadome
mikados jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 16:25   #4126
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Agrh Pokaż wiadomość
"Jesteś bezrobotna, bo jesteś niezaradna życiowo, marudna i dlatego, że CHCESZ być bezrobotna i szukać wymówek. Amen."

nie ma to jak się dowartościować kosztem innych
Nie czuję potrzeby dowartościowywania się, a już na pewno nie kosztem Tajkuny.

Tak sobie pewnie naiwnie dumam, że może coś do niej w końcu dotrze i zacznie coś robić, a nie tylko narzekać.

Wciąż czekam na odpowiedź czemu, mając internet i dostęp do komputera, nie nauczyła się żadnej przydatnej i poszukiwanej na rynku pracy umiejętności - wymieniłam trzy.
Stary 2013-06-12, 16:27   #4127
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość

I przez 2 lata można się nauczyć programowania i załapać do pracy za 5-6k na start ZDALNIE, niezależnie od miejsca zamieszkania.
Programowania można się nauczyć w 2 lata w domu? Ciekawe Moim zdaniem, żeby być dobrym programista to potrzebne jest 5 lat studiów + programowanie w wolnym czasie. Chyba, że mówimy tu o tworzeniu jakis prostych stron internetowych..ale to nie jest programowanie. Znam C, na takim poziomie, że np. napiszę jakiś programik obliczeniowy, który jest mi potrzebny do projektu. Programistom to ja bym mogła co najwyżej buty czyścić, albo i to nawet nie. Ciekawa jest czy Ty umiesz programować? Jeśli nauczyłaś się tego w 2 lata to musisz być wybitnie zdolna w tym kierunku i w takim tempie nauki po 2 latach doświadczenia zarabiałabyś 20 k, a nie 5-6.

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2013-06-12 o 16:30
Stary 2013-06-12, 16:29   #4128
mikados
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41286252]
tu po prostu trzeba chcieć.
jak już Szakal znalazła pracę - swoją drogą ciekawe jak się dziewczynie wiedzie i dzielnie daję radę to pokazuje, że można! a jej CV było..marne...[/QUOTE]

Dokładnie ale Szakal nie upierała się, że pracę można znaleźć tylko po znajomości i tylko w Warszawie.
Stary 2013-06-12, 16:33   #4129
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Programowania można się nauczyć w 2 lata w domu? Ciekawe Moim zdaniem, żeby być dobrym programista to potrzebne jest 5 lat studiów + programowanie w wolnym czasie. Chyba, że mówimy tu o tworzeniu jakis prostych stron internetowych..ale to nie jest programowanie. Znam C, na takim poziomie, że np. napiszę jakiś programik obliczeniowy, który jest mi potrzebny do projektu. Programistom to ja bym mogła co najwyżej buty czyścić, albo i to nawet nie. Ciekawa jest czy Ty umiesz programować? Jeśli nauczyłaś się tego w 2 lata to musisz być wybitnie zdolna w tym kierunku i w takim tempie nauki po 2 latach doświadczenia zarabiałabyś 20 k, a nie 5-6.
Ja znam tylko podstawy HTMLa, ale nigdy nie uczyłam się programować i nie musiałam - nie mam problemu ze znalezieniem pracy.

Znam za to programistów, którzy zaczęli się uczyć w domu na własną rękę, i pisali pierwsze programy na zlecenie już po kilku miesiącach.

Nie trzeba być do tego wybitnie zdolnym, jeżeli ma się wystarczająco dużo czasu i zapału, żeby się temu poświęcić. Nie możesz też uogólniać, że ty się uczyłaś czegośtam, a nie umiesz nawet połowy tego co ktośtam, bo języków programowania jest masa - jedne cięższe, drugie lżejsze, i na dobre opanowanie niektórych z nich trzeba poświęcić wiele czasu. Najlepsi programiści znają tych języków po prostu wiele.

Ach, no i mimo wszystko uważam, że bezrobotny od dwóch lat który ten czas poświęcił na uczenie się JAKIEJKOLWIEK umiejętności jest na dużo lepszej pozycji od bezrobotnego, który w trakcie tych dwóch lat siedzi na tyłku i narzeka na wizażu jaki to świat zły

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2013-06-12 o 16:34
Stary 2013-06-12, 16:38   #4130
slonecznikow_a
Zadomowienie

Znowu to samo...

Cytat:
Napisane przez Auksencja Pokaż wiadomość
No teraz jesteś usprawiedliwiona, nie musisz szukać pracy, bo i tak nie dostaniesz. Możesz siedzieć więcej na fb

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Mnie ogarnia jakieś przygnębinie. Niby mam pracę, umowę o pracę na na rrok, ale no właśnie...ostatnio nic tylko narzekam, boję się przyszłości, bez premii i nadgodzin zarabiam około 1500 zł z premią i nadgodzinami około 1670 zł. Życie jest drogie, rodzice muszę mi pomagać, bo samo wynajęcie pokoju to koszt 700 zł, a gdzie reszta....martwię się strasznie, bo w Polsce raczej nie dostanę pensji pozwalającej na zakup mieszkania, czy wynajem, a lata lecą...chciałabym żyć spokojnie, a tutaj kasa spędza mi sen z powiek. Wiem, że nie jetem w najgorszej sytuacji, ale trudno powiedzieć, że jest ok.

Co byście rozbuły na moim miejscu? Jak się nie poddać zwątpieniu?

Mam już ppnad 30 lat i jestem w ciemnej uliczce....
Szczerze? Wyjechałabym za granicę. Z tego co widzę Twoje przygnębienie trwa od dłuższego czasu. Nic się nie zmienia, praca nie daje Ci satysfakcji, nie widzisz szans na zdobycie lepiej płatnej pracy w Polsce...

Zastanów się, jakie są realne szanse na to, że tutaj, w Polsce będziesz żyć tak, jak sobie to wymarzyłaś (czyli wynajem mieszkania, itd.). Ile musiałabyś zarabiać i jaka jest szansa, że będziesz tyle zarabiać? To są podstawowe pytania, na które musisz sobie odpowiedzieć, żeby zacząć działać w jakimś kierunku.
No i ważne jest też czy bardzo zależy Ci na pracy zgodnej z wykształceniem. Czy pracując za granicą na "gorszym" stanowisku miałabyś poczucie porażki? Sama się nad tym zastanawiałam i doszłam do wniosku, że absolutnie nie miałabym problemów z zaakceptowaniem takiej sytuacji. Ważne, żeby praca pozwoliła mi się utrzymać.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

tajkuna, jeżeli uważasz, że wielkie miasta są takie cudowne, to czemu nie wyjedziesz? Taaak, już to czytałam milion razy, bo nie masz pieniędzy. To zrób wszystko, żeby je zdobyć. Ludzie wyjeżdżają na zbiory owoców za granicę, do innych prac, do Holandii do pracy przy kwiatach. Czemu nie pójdziesz do agencji i nie zapytasz o taką możliwość? Nie wierzę, że nikt z Twojego miasta i okolicy nie wyjeżdżał i nie udzieliłby Ci potrzebnych informacji. Nawet gdyby to był znajomy znajomego znajomej ciotecznego brata
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 16:43   #4131
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Ach, no i mimo wszystko uważam, że bezrobotny od dwóch lat który ten czas poświęcił na uczenie się JAKIEJKOLWIEK umiejętności jest na dużo lepszej pozycji od bezrobotnego, który w trakcie tych dwóch lat siedzi na tyłku i narzeka na wizażu jaki to świat zły
Oczywiście, że tak, ale mi się wydaje, że taka osoba powinna zacząć od doszkalania języków, nauki konkretnych rzeczy. np. jakiegoś programu graficznego itp. a nie porywać się od razu na programowanie, ale oczywiście każdy ma swoje zdanie i nie ma się co tu spierać. Ważne żeby być aktywnym i cały czas się rozwijać
Stary 2013-06-12, 16:46   #4132
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Oczywiście, że tak, ale mi się wydaje, że taka osoba powinna zacząć od doszkalania języków, nauki konkretnych rzeczy. np. jakiegoś programu graficznego itp. a nie porywać się od razu na programowanie, ale oczywiście każdy ma swoje zdanie i nie ma się co tu spierać. Ważne żeby być aktywnym i cały czas się rozwijać
A co ma program graficzny do programowania? To dwie zupełnie różne umiejętności.

Zresztą ja chciałabym dostać odpowiedź od Tajkuny
Stary 2013-06-12, 16:51   #4133
Konto usunięte

Cytat:

Wciąż czekam na odpowiedź czemu, mając internet i dostęp do komputera, nie nauczyła się żadnej przydatnej i poszukiwanej na rynku pracy umiejętności - wymieniłam trzy.
ja bym zainwestowała język. jest tyle portalów za free.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:

Znam za to programistów, którzy zaczęli się uczyć w domu na własną rękę, i pisali pierwsze programy na zlecenie już po kilku miesiącach.
ja grafików

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
A co ma program graficzny do programowania? To dwie zupełnie różne umiejętności.
programowanie bym olała, ale obsługa programów graficznych by się przydała.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
. Ważne żeby być aktywnym i cały czas się rozwijać
Stary 2013-06-12, 16:53   #4134
mikados
Rozeznanie

Cytat:
No to sobie poczekasz.....
Stary 2013-06-12, 16:54   #4135
Konto usunięte

cholernarejestracja
- jakie ładnie kajzereczki Ci wyszły!!
Stary 2013-06-12, 16:57   #4136
lazada
Zadomowienie

Cytat:

No właśnie nic nie ma Napisałam, że zamiast nauki programowania lepiej wybrać naukę jezyków lub programów graficznych
Stary 2013-06-12, 16:57   #4137
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Gwiazdeczka jak pamiętam to ty wcześniej staż miałaś ?
Staz miałam w 2011 roku.
No widzisz to jednak jest różnica - 8 miesięcy a 2 lata bezrobocia.
Fakt, to była praca dorywcza bardziej, na umowę zlecenie, ale była

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 17:05   #4138
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
No właśnie nic nie ma Napisałam, że zamiast nauki programowania lepiej wybrać naukę jezyków lub programów graficznych
Ale dlaczego? Języki obecnie zna każdy, to żaden atut, to podstawowe wymaganie i w sumie obowiązek. Można to robić dodatkowo.

Grafików takich którzy potrafią cośtam też jest dużo, konkurencja jest większa, bo rzadko kiedy szuka się grafika wyspecjalizowanego w np. obróbce zdjęć albo czymśtam, zazwyczaj szuka się takiego, który umie zrobić wszystko - zaprojektować plakat, banner, ulotkę, wyretuszować, poprawić, zna się na przygotowaniu obrazu do druku i w ogóle najlepiej jak zna corela, illustratora, photoshopa i indesigna do tego (wiem, bo śledzę tego typu ogłoszenia z ciekawością, jako ilustrator-rysownik ).

A programista może być wąsko wyspecjalizowany w jednym języku i typie programowania, np. baz danych, a i tak znajdzie pracę. O programistów się sami zabijają pracodawcy. Dlatego uważam, że to dużo lepszy kierunek rozwoju.
Stary 2013-06-12, 17:14   #4139
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dlaczego? Języki obecnie zna każdy, to żaden atut, to podstawowe wymaganie i w sumie obowiązek. Można to robić dodatkowo.

(....)

A programista może być wąsko wyspecjalizowany w jednym języku i typie programowania, np. baz danych, a i tak znajdzie pracę. O programistów się sami zabijają pracodawcy. Dlatego uważam, że to dużo lepszy kierunek rozwoju.
W sumie nie ważne co się wybierze - języki/programowanie/programy graficzne/ inne - każdy ma inne upodobania i zdolności. Ważne że robi się cokolwiek aby poprawić swoje szanse na znalezienie pracy.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 17:15   #4140
lazada
Zadomowienie

Cytat:

To jest dobry kierunek rozwoju, ale uważasz, że jak ktoś się w domu nauczy jednego języka programowania to będzie w tym dobry i znajdzie świetną pracę? Szczególnie humanista? No nie sądzę.. ja mam umysł ścisły, jestem inżynierem, a na pracę w programowaniu bym się nie porywała. Tylko dlatego nie polecałabym tego tajkunie, bo z tego co pamiętam do niej było to skierowane. No ale cóż, każdy może mieć swoje zdanie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości