|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
a dla Tż to bierzemy coś do przebrania?
|
|
|
|
#4562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
![]() Wietrzyc to bedziecie cycki i krocze
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
ej dziewczyny jak mnie nie będzie jakieś 3h to nie bedziecie pisać jak szalone żebym musiała nie wiadomo jak zakładać wątek poza domem?
będziecie grzeczne?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4565 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Ja mojemu zapakowalam koszulke, klapki i nie wiem czy jakichs krotkich gaci mu nie zabrac
|
|
#4566 |
|
Raczkowanie
|
enlevee w Krakowie byliśmy zaraz po Warszawie (bo mamy niedaleko) i chyba musiałam zrobić wrażenie
bo też często ktoś mi miejsce ustępował, jednak nie zawsze.Za to w Auchan stare baby mnie chciały zabić jak w kasie pierwszeństwa wlazłam przed nie i kasjer mnie obsłużył ale to normalne a ja nie zamierzam stać i czekać aż mnie przepuszczą bo bym się nie doczekała...
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Buuu, jednak ciasta dziś nie będzie. Mąż nie kupił truskawek. No nic. Do weekendu na pewno ogarnę temat, bo mam na to ciasto mega ochotę.
|
|
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
Iwona
za wizytęTysia za wizytęTeso za wizytęEnle za wizytę i SUPER MASZ LEKARZA Eveewe wszystkiego najpiękniejszego z okazji rocznicy Gusia brawa za 33 tc ![]() Mela Tż pewnie nie mógł sobie wybaczyć takiej zgapy chociaż przyznam szczerze, że mnie też po głowie chodzi zmiana aparatu bo u mnie też niewygodnie korzysta się z neta ![]() A ja wróciłam z wycieczki po oddziale porodowym jako że spóźniliśmy się kwadrans, a grupa już była w połowie oglądania, położna zlitowała się i oprowadziła nas samych od początku jak VIP-y Tż może być od początku, maluszek gdy sie urodzi zostaje położony na piersi mamy i spędza z nią 2 h, w tym czasie zajmują się szyciem, oporządzaniem po porodzie. Po tych 2h wyjazd na oddział poporodowy. Położne na porodowym cudowne, zresztą takie opinie o nich słyszałam, z kolei na poporodowym zależy od zmiany. Do porodu mogę mieć swoją koszulę ale nie muszę (ale i tak wezmę w razie czego). Na porodówkę nie brać nic prócz wody, zapytałam o przekąski, położna pow że lepiej nie (ale herbatniki przemycę ). Na poporodowym wszystko dają, podkłady poporodowe i te na łóżko, pampersy, mleko w razie w, na korytarzu stoi też dzbanek z kompotem cały czas. Te wszystkie rzeczy i tak wezmę w razie czego ze sobą do torby. Już wcześniej koleżanki radziły mi, żebym ze swoimi nie wyskakiwała od razu, bo mi się w domu przydadzą ale lepiej mieć.Znieczulenie na żądanie, bez problemów (oczywiście z ograniczeniem żeby nie za wcześnie i nie za późno ). Położna zapytała, czy mam lekarza od nich, akurat moja tu pracuje ale to raczej nie ma żadnego znaczenia i nie będę z tego na siłę korzystać. Okazało się, że z całej tej wycieczki moj Tż był jedynym facetem zwiedzającym no ale niech się przyzwyczaja, chyba dobrze mu zrobiło obejrzenie tego miejsca Jak wyszliśmy z oddziału to akurat pielęgniarka jechała z dwoma maluszkami opatuchanymi jak w zimę, leżącymi w tych tzw "mydelniczkach" ( ), taaaakie słodkie, nawet Tż nie mógł wzroku oderwać. Powiedziałam sobie na głos "jakie grzeczne", a pielęgniarka na to z uśmiechem "no teraz jeszcze tak" i tyle z naszej vipowskiej wyprawy ![]() Dodzwoniłam się też dzisiaj (cud) do prywatnej kliniki, gdzie przyjmują też na NFZ jeśli są akurat miejsca, warunki bomba - do i po porodzie. Ale żeby móc tam się zgłosić ze skurczami trzeba być po wizycie kwalifikującej do porodu u tamtejszego lekarza, zostałam zapisana na 15.07, wątpię żebym dotrwała ale może jesli się uda to będzie super Dzisiaj jedziemy jeszcze z Tż do Agata Meble wybrać meble na rzeczy małego, w zasadzie to już mamy wybrane (szafa i komoda) ale chcemy zobaczyć je na żywo, a może coś innego nam się jeszcze spodoba ![]() Kurczę, ostatnio tyle się dzieje w sprawach naszego malucha, coraz bardziej odczuwam ten zbliżający się czas rozwiązania |
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
|
|
|
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
A co u Perse? Przegapilam cos?
|
|
#4572 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
zdjęcia wyprawkowe poprosimy dziewczyny ![]() dzwoniłam zamówić wózek ten granatowy i przy targowaniu miły pan powiedział że jak nie mogę zdecydować to w poniedziałek mi przywiezie kilka i sobie porównam i wybiorę i jeszcze 130 zł wytargowałam
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie pamiętam, coś mi się kojarzysz z Łodzią. |
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi super, że humory pozytywne po zwiedzaniu
Do mnie jeszcze nie dociera, że to już niedługo... I jak sobie pomyślę, że mam w brzuchu praktycznie gotowe dziecko to szok
|
|
|
|
#4575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sammi gdzie masz takie fajne warunki?
|
|
#4576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakw cozraj kuzynka napisala mi ze juz urodzila to pozazdroscilam jej, ja z jednej str chcialabym juz byc po bo jak sobie pomysle ze mam klocka i bedzie ciezko to mnie to przeraza a z drugiej str chce jeszcze troche korzystac z przywilejow ciezarnych troche mi sie lezka w oku kreci jak sobie pomysle ze jesten na finiszu i juz nie bede w ciazy przyzywczailam sie do mojego brzuszka i tego stanu, no i tego ze wszyscy mi nadskakuja
|
|
|
|
|
#4577 |
|
Rozeznanie
|
zapomniałam się pochwalić przyszło łóżeczko
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko szkoda, że nie rodzisz! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I fotę rób dla nas |
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra idę wziąć się za mojego dupla. Jutro jest umówiony do fryzjera i troszkę go podrównam bo wygląda jak kundel z ulicy zgarnięty. Lata to po łąkach, kąpie się w stawie, a jak ktoś nowy przychodzi to się dziwi, że pudel, a woli na podwórku być niż w domu na kanapie!
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam wszystko co od rana napisałyście i w zbiorowym skrócie
wyrazy współczucia z powodu straty dziadka za wszystkie tc i miesiące za udane wizyty za rocznicę ślubu za wizyty, które może właśnie trwają, albo jeszcze będą yyyy i chyba tyle ja znowu dziś się nałaziłam, dzięki l4 maratony robię od wczoraj boli mnie krocze nie wiem może na ćw nadwyrężyłam, zobaczymy jak jutrodziś postanowiłam zacząć zbierać rzeczy do torby bo jak czytam jak dzieciątka zaskakują to wole mieć wszystko wcześniej łóżeczko teściu wyciągnął więc może na dniach znajdzie się w naszym mieszkaniu, sprzed 20lat ale co tam ważne żeby spełniało swoją funkcję |
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Envl,czarownica: tak tak juz siedzę w domu
) nigdzie jeździć nie będę a przynajmniej sama..a szkoda bo brzuch juz mnie tak nie cisnie )mi tak ciężko usiedzieć na tyłku noo..Iwonka: choo umyć u mnie okna albo coś to od razu i rozwarcie będzie i szyjka.. Mela:nie wietrz tylko pakuj! Madi: cały czas trzymamy ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- a i sammi: piękne warunki gdzie tak dają? Niunia: no widzisz jeszcze sobie poogladasz wózki iwybierzesz taki jak najbardziej się podoba
|
#4584 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Łódź - Szpital Madurowicza, tu dzisiaj byliśmy na wizycie na porodówce. Jedno ale- na IP są same wredne baby, nie słyszałam żadnej pozytywnej opinii, sama zresztą miałam przyjemność skosztować ich uprzejmości no ale na IP rodzić nie będę mam nadzieję ![]() Na NFZ ale warunki iście vipowskie (takie jak przy opłacie w tym samym miejscu 3000zł z gwarancją, że czeka na Ciebie miejsce), a gdzie trzeba mieć tę wizytę kwalifikującą do porodu - Szpital prywatny MEDEOR. Mela, a Ty w Pabianicach rodzisz? bo słyszałam, że tamtejszy szpital pozytywnie, moja koleżanka będzie tam rodzić we wrześniu zresztą nie wiem czy kojarzę, ale też byłaś chyba na jakimś zwiedzaniu porodówki czy źle myśle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam, nacytowałam się i mi poginęlo;/
Gratuluję wizyt! Zaciskajcie nogi i odpoczywajcie ![]() ciasto musi jeszcze postać w lodówce, ale smaczne wyszło, tylko nie nadaje się do publikacji po pokrojeniu Moje rozjechane :PSpać mi się zachciało, ale najpierw zjem gołąbka :P |
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Skylie: fajnie ze Wojtuś lubi podróżować,a zamki swietna sprawa też sama uwielbiam
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam do siostry, wejdę pewnie jak tż do pracy pójdzie, ale zanim to to zadam wam pytanie to jak wrócę poczytam co odpowiedziałyście i będę mądrzejsza
dziewczyny mam pytanie bo chcę nawiedzić aptekę jutro i nie wiem co kupić przez all a co w aptece, czytam czytam i oglądam i głupia jestem podkłady ginekologiczne to takie wielkie podpachy czy takie matki na łóżko ?? oraz majtki jednorazowe siateczkowane to takie http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...299476200.html tu napisane że wielorazowe ![]() aa i kejt jak mam crp, mocz i morfologię to muszę na czczo bo zapomniałam co gin mówił
|
|
|
|
#4588 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawa za wizyte i dla lekarza bo widac ze z powolaniem. Taj sobie myslalam ze powinnas po wizycie powiedziec tz ze przemyslalas karmienie piersia i ma racje i ze tez pragniesz wszystkiego co najlepsze dla Bezika, a ze masz blokade nie do pokonania to rozmawialas z ginem na ten temat i zaproponowal wywolanie laktacji u mezczyzny za pomoca hormonow. Powiedz ze bedziesz z niego dumna ze robi to dla Bezika i bedziesz go wspierac i szanowac za to ![]() DOTKA- Ty sie lepiej modl zeby Zuzia nie odziedziczyla po Tobie hiper aktywnosci bo padniesz ![]() MELA- tak Highland. Kiedys mialam tak serdecznie dosyc mojej poprzedniej pracy ze mi sie marzyla hodowla krow (wlasnie Highlandow) w Bieszczadach. Wkrecilam sie na maxa tylko tz mocno oponowal ![]() ROXI- no sam smak natury w tych truskawkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To gratki [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41285851]wrzucam zdjęcie sprawozdanie z mojej wizyty: - szyjka nie ruszona, zwarta -3,8 cm, więc te kłucia to nie to - nic nie zapowiada porodu ![]() - mam nie teges ph, wiec muszę zapodać lactowaginal, - Leoś waży 2800 więc może nie będzie wielkoludem i tyle..[/QUOTE] Brawa dla Leosia ![]() Zdjecie zobacze jak sie dopcham do kompa Cytat:
Padlam U nas wczoraj w aptece jak kupowalam oklady chlodzace na piersi: Ja: Poprosze dwa oklady Tz: Wystatcza Ci dwa? Ja: Mam tylko 2 piersi Pani w aptece: ![]() Tz: caly czerwony ![]() Cytat:
Jakie parasolki kupowalyscie do wozkow? A czy swoje rzeczy (m.in. koszule nocne) tez macie juz poprane w dzieciowych proszkach?
|
|
#4589 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie. Poza dwoma skurczami, które zapisały się na 100% i ponad 70% to nic sie nie dzieje. Ginka mnie zbadała też i stwierdziła że jeszcze nic sie nie dzieje
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dwupaki
![]() Witamy sie z Laura w 38 tc ![]() Podczytywałam Was w fonie ![]() Ja juz torbe spakowałam,łozeczko na caycy dopieszczone ale juz nic do komódki nie poukładam bo wlasnie brzuch zaczął ciągnąc wiec odpoczywam.Jutro wizyta.Ciekawe jak tam i co tam ![]() Elaine naprawde na serio niedługo klujesz-gratuluje czopa ![]() ![]() Roxy kurde a ta Twoja kapa nie kłuje bo moze szyjka sie skraca? ![]() Margosia oj w kolejke Ci sie babeczki pchają ![]() Cynamonku z jednej strony fajnie ze nadal Adi siedzi w brzuchu,a z drugiej fajnie byłoby miec porodzik juz za sobą ![]() Enleeve Bezik niecierpliwy 3mam kciuki niech na razie siedzi Odpoczywaj kochana.Perse jak tam? Madi?????? Gratki za kolejne tygodnie i wizyty ![]() Karolajn Hania konkret kobita
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

będziecie grzeczne?

za wizytę
chociaż przyznam szczerze, że mnie też po głowie chodzi zmiana aparatu bo u mnie też niewygodnie korzysta się z neta
Tż może być od początku, maluszek gdy sie urodzi zostaje położony na piersi mamy i spędza z nią 2 h, w tym czasie zajmują się szyciem, oporządzaniem po porodzie. Po tych 2h wyjazd na oddział poporodowy. Położne na porodowym cudowne, zresztą takie opinie o nich słyszałam, z kolei na poporodowym zależy od zmiany. Do porodu mogę mieć swoją koszulę ale nie muszę (ale i tak wezmę w razie czego). Na porodówkę nie brać nic prócz wody, zapytałam o przekąski, położna pow że lepiej nie (ale herbatniki przemycę
), taaaakie słodkie, nawet Tż nie mógł wzroku oderwać. Powiedziałam sobie na głos "jakie grzeczne", a pielęgniarka na to z uśmiechem "no teraz jeszcze tak" 

co my bysmy tu bez Ciebie zrobily co???

przyzywczailam sie do mojego brzuszka i tego stanu, no i tego ze wszyscy mi nadskakuja
(w sumie mam juz +13 i nie chce wiecej)
za wizyty, które może właśnie trwają, albo jeszcze będą