|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
a dla Tż to bierzemy coś do przebrania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
![]() Wietrzyc to bedziecie cycki i krocze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
ej dziewczyny jak mnie nie będzie jakieś 3h to nie bedziecie pisać jak szalone żebym musiała nie wiadomo jak zakładać wątek poza domem?
![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Ja mojemu zapakowalam koszulke, klapki i nie wiem czy jakichs krotkich gaci mu nie zabrac
![]() |
#4566 |
Raczkowanie
|
enlevee w Krakowie byliśmy zaraz po Warszawie (bo mamy niedaleko) i chyba musiałam zrobić wrażenie
![]() Za to w Auchan stare baby mnie chciały zabić jak w kasie pierwszeństwa wlazłam przed nie i kasjer mnie obsłużył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Buuu, jednak ciasta dziś nie będzie. Mąż nie kupił truskawek. No nic. Do weekendu na pewno ogarnę temat, bo mam na to ciasto mega ochotę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zadomowienie
|
Iwona
![]() Tysia ![]() Teso ![]() Enle ![]() ![]() Eveewe wszystkiego najpiękniejszego z okazji rocznicy ![]() ![]() ![]() Gusia brawa za 33 tc ![]() Mela Tż pewnie nie mógł sobie wybaczyć takiej zgapy ![]() ![]() ![]() ![]() A ja wróciłam z wycieczki po oddziale porodowym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Znieczulenie na żądanie, bez problemów (oczywiście z ograniczeniem żeby nie za wcześnie i nie za późno ![]() ![]() ![]() Jak wyszliśmy z oddziału to akurat pielęgniarka jechała z dwoma maluszkami opatuchanymi jak w zimę, leżącymi w tych tzw "mydelniczkach" ( ![]() ![]() ![]() Dodzwoniłam się też dzisiaj (cud) do prywatnej kliniki, gdzie przyjmują też na NFZ jeśli są akurat miejsca, warunki bomba - do i po porodzie. Ale żeby móc tam się zgłosić ze skurczami trzeba być po wizycie kwalifikującej do porodu u tamtejszego lekarza, zostałam zapisana na 15.07, wątpię żebym dotrwała ale może ![]() ![]() Dzisiaj jedziemy jeszcze z Tż do Agata Meble wybrać meble na rzeczy małego, w zasadzie to już mamy wybrane (szafa i komoda) ale chcemy zobaczyć je na żywo, a może coś innego nam się jeszcze spodoba ![]() Kurczę, ostatnio tyle się dzieje w sprawach naszego malucha, coraz bardziej odczuwam ten zbliżający się czas rozwiązania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
A co u Perse? Przegapilam cos?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
zdjęcia wyprawkowe poprosimy dziewczyny ![]() dzwoniłam zamówić wózek ten granatowy i przy targowaniu miły pan powiedział że jak nie mogę zdecydować to w poniedziałek mi przywiezie kilka i sobie porównam ![]() ![]()
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie pamiętam, coś mi się kojarzysz z Łodzią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Sammi super, że humory pozytywne po zwiedzaniu
![]() Do mnie jeszcze nie dociera, że to już niedługo... I jak sobie pomyślę, że mam w brzuchu praktycznie gotowe dziecko to szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sammi gdzie masz takie fajne warunki?
![]() |
#4576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakw cozraj kuzynka napisala mi ze juz urodzila to pozazdroscilam jej, ja z jednej str chcialabym juz byc po bo jak sobie pomysle ze mam klocka i bedzie ciezko to mnie to przeraza a z drugiej str chce jeszcze troche korzystac z przywilejow ciezarnych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Rozeznanie
|
zapomniałam się pochwalić przyszło łóżeczko
![]() ![]()
#4578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I fotę rób dla nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Dobra idę wziąć się za mojego dupla. Jutro jest umówiony do fryzjera i troszkę go podrównam bo wygląda jak kundel z ulicy zgarnięty. Lata to po łąkach, kąpie się w stawie, a jak ktoś nowy przychodzi to się dziwi, że pudel, a woli na podwórku być niż w domu na kanapie!
#4581 |
Zakorzenienie
|
przeczytałam wszystko co od rana napisałyście i w zbiorowym skrócie
wyrazy współczucia z powodu straty dziadka ![]() ![]() ![]() ![]() yyyy i chyba tyle ja znowu dziś się nałaziłam, dzięki l4 maratony robię od wczoraj boli mnie krocze ![]() dziś postanowiłam zacząć zbierać rzeczy do torby bo jak czytam jak dzieciątka zaskakują to wole mieć wszystko wcześniej łóżeczko teściu wyciągnął więc może na dniach znajdzie się w naszym mieszkaniu, sprzed 20lat ale co tam ważne żeby spełniało swoją funkcję |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
Envl,czarownica: tak tak juz siedzę w domu
![]() ![]() Iwonka: choo umyć u mnie okna albo coś to od razu i rozwarcie będzie i szyjka.. Mela:nie wietrz tylko pakuj! Madi: cały czas trzymamy ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- a i sammi: piękne warunki gdzie tak dają? Niunia: no widzisz jeszcze sobie poogladasz wózki iwybierzesz taki jak najbardziej się podoba
#4584 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Łódź - Szpital Madurowicza, tu dzisiaj byliśmy na wizycie na porodówce. Jedno ale- na IP są same wredne baby, nie słyszałam żadnej pozytywnej opinii, sama zresztą miałam przyjemność skosztować ich uprzejmości ![]() ![]() ![]() Na NFZ ale warunki iście vipowskie (takie jak przy opłacie w tym samym miejscu 3000zł z gwarancją, że czeka na Ciebie miejsce), a gdzie trzeba mieć tę wizytę kwalifikującą do porodu - Szpital prywatny MEDEOR. Mela, a Ty w Pabianicach rodzisz? bo słyszałam, że tamtejszy szpital pozytywnie, moja koleżanka będzie tam rodzić we wrześniu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam, nacytowałam się i mi poginęlo;/
Gratuluję wizyt! Zaciskajcie nogi i odpoczywajcie ![]() ciasto musi jeszcze postać w lodówce, ale smaczne wyszło, tylko nie nadaje się do publikacji po pokrojeniu ![]() Spać mi się zachciało, ale najpierw zjem gołąbka :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Skylie: fajnie ze Wojtuś lubi podróżować,a zamki swietna sprawa też sama uwielbiam
![]()
#4587 |
Zakorzenienie
|
uciekam do siostry, wejdę pewnie jak tż do pracy pójdzie, ale zanim to to zadam wam pytanie to jak wrócę poczytam co odpowiedziałyście i będę mądrzejsza
dziewczyny mam pytanie bo chcę nawiedzić aptekę jutro i nie wiem co kupić przez all a co w aptece, czytam czytam i oglądam i głupia jestem podkłady ginekologiczne to takie wielkie podpachy czy takie matki na łóżko ?? oraz majtki jednorazowe siateczkowane to takie http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...299476200.html tu napisane że wielorazowe ![]() aa i kejt jak mam crp, mocz i morfologię to muszę na czczo bo zapomniałam co gin mówił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawa za wizyte i dla lekarza bo widac ze z powolaniem. Taj sobie myslalam ze powinnas po wizycie powiedziec tz ze przemyslalas karmienie piersia i ma racje i ze tez pragniesz wszystkiego co najlepsze dla Bezika, a ze masz blokade nie do pokonania to rozmawialas z ginem na ten temat i zaproponowal wywolanie laktacji u mezczyzny za pomoca hormonow. Powiedz ze bedziesz z niego dumna ze robi to dla Bezika i bedziesz go wspierac i szanowac za to ![]() DOTKA- Ty sie lepiej modl zeby Zuzia nie odziedziczyla po Tobie hiper aktywnosci bo padniesz ![]() MELA- tak Highland. Kiedys mialam tak serdecznie dosyc mojej poprzedniej pracy ze mi sie marzyla hodowla krow (wlasnie Highlandow) w Bieszczadach. Wkrecilam sie na maxa tylko tz mocno oponowal ![]() ROXI- no sam smak natury w tych truskawkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To gratki ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41285851]wrzucam zdjęcie ![]() sprawozdanie z mojej wizyty: - szyjka nie ruszona, zwarta -3,8 cm, więc te kłucia to nie to ![]() - nic nie zapowiada porodu ![]() - mam nie teges ph, wiec muszę zapodać lactowaginal, - Leoś waży 2800 więc może nie będzie wielkoludem ![]() i tyle..[/QUOTE] Brawa dla Leosia ![]() Zdjecie zobacze jak sie dopcham do kompa ![]() Cytat:
Padlam ![]() U nas wczoraj w aptece jak kupowalam oklady chlodzace na piersi: Ja: Poprosze dwa oklady Tz: Wystatcza Ci dwa? Ja: Mam tylko 2 piersi Pani w aptece: ![]() ![]() Tz: caly czerwony ![]() Cytat:
Jakie parasolki kupowalyscie do wozkow? A czy swoje rzeczy (m.in. koszule nocne) tez macie juz poprane w dzieciowych proszkach? ![]()
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie. Poza dwoma skurczami, które zapisały się na 100% i ponad 70% to nic sie nie dzieje. Ginka mnie zbadała też i stwierdziła że jeszcze nic sie nie dzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
Hej dwupaki
![]() Witamy sie z Laura w 38 tc ![]() Podczytywałam Was w fonie ![]() Ja juz torbe spakowałam,łozeczko na caycy dopieszczone ale juz nic do komódki nie poukładam bo wlasnie brzuch zaczął ciągnąc wiec odpoczywam.Jutro wizyta.Ciekawe jak tam i co tam ![]() Elaine naprawde na serio niedługo klujesz-gratuluje czopa ![]() ![]() Roxy kurde a ta Twoja kapa nie kłuje bo moze szyjka sie skraca? ![]() Margosia oj w kolejke Ci sie babeczki pchają ![]() Cynamonku z jednej strony fajnie ze nadal Adi siedzi w brzuchu,a z drugiej fajnie byłoby miec porodzik juz za sobą ![]() Enleeve Bezik niecierpliwy ![]() ![]() Perse jak tam? Madi?????? Gratki za kolejne tygodnie i wizyty ![]() Karolajn Hania konkret kobita ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.