|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
dla małego wstydnisia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niby najlepiej ten z całej nocy, ale ostatnio też nad ranem koło 5 musiałam skorzystać i nawet nie pomyślałam, żeby ten mocz łapać bo zaspana byłam :P Zaniosłam na badania ten kolejny. No i pamiętaj, że trzeba łapać środkowy strumień, tzn. trochę wysiusiać, wstrzymać i dopiero zbierać. No i ładnie się podmyć, żeby jakieś bakterie inne się nie dostały :P
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
co Ty mówisz, poważnie? bo mi ta babka z lab. mówiła ze nocny,a jak jej powiedziałam czy moze byc z 5 rano to powiedziała że tak.. a lab najwczesniej od 7 więc...
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po przebudzeniu podmywamy się, poczatek moczu sikamy do toalety reszte do pojemniczka, zeby te bakterie rozmnożone 'zeszły' i nie potrzebnie nie mysliły wynikow ![]() milego sikania
|
|
|
|
|
#1266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za egzaminy, z takim wsparciem na pewno pójdzie Ci dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję synusia i udanej wizyty Byłam na małych zakupkach i wyczaiłam dla małej 3 pajacyki i 5 body z krótkim rękawem za pół ceny Kupiłam rabarbar i zrobiłam ciacho - częstuję ![]() Ale mnie teraz plecy nawalają, po tych zakupach i staniu w kuchni
|
||||
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba nie wiem, mi tak babka z lab. kazała, bo inaczej niby mogą się namnażać bakterie jak za długo ten mocz trzymasz w pojemniku
Paula pyszneee ciasto
|
|
|
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
domi-kciuki!
Ja tam swojego nigdy nie uczylam usypiania na rekach czy bujania.
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja śmiech i poszłam do wc...no i za chwilę przynoszę i mówię że tylko tyle dałam radę...a ona "no może wystarczy, a jak nie to rano będzie trzeba"...no ale rano już nikt mnie o to nie prosił więc zapewne wystarczyło )))---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- A w temacie usypiana to mój dzieć na noc zasypia na moim brzuchu...tzn. na klacie oczywiście ja siedze i spiewam...on przewraca oczkami i po niedługim czasie śpi
|
|
|
|
|
#1270 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mocz nie moze siedziec dlugo w pojemniku! no i wchodzi tu tez w gre temperatura jaka nas otacza. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
wrecz słodkie! ja juz tek chce! |
||
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to chyba dla Dzastin, bo moje dziecko nie chciało się ujawnić jeszcze |
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Ja jak nie daje rade to pojemnik z moczem pakuje do lodówki. Wtedy chyba nawet do 6 godzin po siusianiu można oddać. Reszta jak nakazali-podmywam, poczatek spuszczam z leja a potem pojemnik i resztę tez do wc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja też zasypiała na początku na klacie. Jak ja to uwielbiałam, ten mały łepek na mojej szyi
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Kurna, widzę że ta aplikacja wizażowa zżera mi posty, tzn nie wszystkie wyświetla. O Poście Taszanty i pytaniu o mocz przeczytałam dopiero w cytacie.
Dzastin kolejny mężczyzna . Gratuluję bardzo bardzo.Anulka buziaki dla córy. My po skrajności musieliśmy łączyć dwa leki przeciwgorączkowe i dopiero wtedy się udawało coś uzyskać. Nasz "szanowny kontrahent" coś wymóżdżył i teraz czekamy na wiadomość od niego a ja kicham w gatki i bardzo się boje .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-06-12 o 20:07 |
|
|
|
#1275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moich kilka kropelek nie było wystarczające... trafiłam na ostry dyżur i było trzeba robić pilne usg... kobitka ogląda i ogląda po czym mówi że przez pełen pęcherz to ona nic nie widzi i żebym wróciłam po wizycie w wc. Jak powiedziała tak zrobiłam i badanie już wyszło ok. Dopiero jak skończyłyśmy usg to wyjęła pojemniczek i mówi "to teraz po proszę o mocz do analizy"... no myślałam że jej przyłożę... siedziałam w poczekalni i na biegu dwie butelki wody w siebie wlewałam. I bądź tu człowieku mądry.Przypomniałyście mi że jutro mam iść właśnie z pojemniczkiem
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie fajnie...tylko gorzej jak brzuch będzie większy...a jeszcze gorzej jak sie małe urodzi...
|
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
magalska-oczywiście że uczę mojego maluszka siadać na nocnik, pomagają mi w tym pieluchomajtki. ON jak wyczuje że chce siusiu sam zdejmuje pieluszkę i siada , a nawet jest tak,że chodzi do 11 rano w samych majteczkach(już nie w pieluchomajtkach) i robi, choć zdarza się, że zrobi w majtusie, lub na podłogę, i tu muszę jeszcze pochwalić mojego synka otóź niedawno zaczął sam robić siusiu do ubikacji
śmiesznie to wygląda jak trzyma swojego małego ptaszka i celuje nim do muszli hehe
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on się duży urodził 4020, 57 cm
|
|
|
|
|
#1279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki żeby tak wlaśnie byłoCytat:
|
||
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
A tak serio mnie w karmieniu piersia najbardziej przeraza mysl 3 latka uwieszonego na cyca .. Bede szukała u Was pomocy ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Ciężarówką..." jest taka cotygodniowa, fajnie ułożona, a "W oczekiwaniu..." taka naukowa
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
odzwyczaj takiego zasypiania poki mozesz.Bo w wieku7-10 miesiecy zaczyna sie powoli wymuszanie placzem.Jak sobie wtedy poradzisz z ogromnym brzuchem a potem noworodkiem i prawie rocznym dzieckiem? My odkladalismy,chwilke glaskalismy,spiewalismy i wychodzilismy z pokoju.Do 2 roku zycia dzialalo
![]() Moj maly nadal malo aktywny.. |
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka dusza tam. Wreczylismy mu przedsadowe wezwanie do zapłaty tydzień temu. Do wczoraj miał termin -umówili sie na wymianę "kod (programowanie) za kase". A dziś napisal ze w związku z "numerem ktory mu Ł. wywinal" czyt. tym wezwaniem, przysle mu maila, bo on tez musi mieć jakas podkladke dla sądu.
Jeszcze nie przyslal ale nawet nie chce myśleć co mu przyszło do łba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia mam nadzieję, że wygracie z tym palantem
sprawiedliwość musi być! Co za dziad...Jakoś zmęczona jestem....a przecież tak długo dziś spałam
|
|
|
|
#1286 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
![]() Cytat:
![]() Zdrówka życzę Cytat:
O to uparciuszek jeden ![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41288310]Dla mnie normalne- eko mamy uważają, że powinno się spać z dzieckiem i karmić piersią tak z 5 lat, jak nie dłużej... Nie jestem fanką tej Reni Jusiowej mody... A uniosło się, ale jeszcze zbyt mało by seksić się bezpiecznie [/QUOTE]Ja też jej nie lubię,wielka eko mama,bez przesady ![]() No to trzeba jeszcze trochę poczekać z seksikiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Domi za rozmowę,chociaż pewnie już po jesteś![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj oglądałam sobie dzidzię koleżanki(21 tyd) na filmiku.Ależ fajny, bo to chłopak się okazał,jak sobie składał piąsteczki i tarł oczko.Piękne ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Idę poczytać co tam podlinkowałyście
|
||||||||||
|
|
|
#1287 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak się pojawi dziecko to dopiero wszystko wychodzi w praniu i wiele planów bierze w łeb. My byliśmy zawsze bardzo wycieczkowi i myślałam, że będziemy brać malucha na wycieczki od początku i co? Przez pierwsze 3 miesiące miał takie kolki całymi dniami, że się nie dało wyjść z domu, nawet pojechać do teściów (15km), nie mówiąc o jakichś wycieczkach dla przyjemności. Potem nawet jak się udało gdzieś przejechać to i tak cała wycieczka była podporządkowana dziecku - bo karmienie, pieluszka, spanie itd. Jeszcze jak dziecko jest takie bezproblemowe to może jest łatwiej, nasz od początku był strasznym darciuchem Nocki też do tej pory takie sobie, mało którą przesypia w całości, budzi się wcześnie rano już wyspany, a my chodzimy jak zombie. O imprezach nawet nie myślę, nie miałabym kiedy odespać zarwanej nocy. W sylwestra o 23 byliśmy już w łóżku Trochę inaczej sobie to wszystko wyobrażałm przed ciążą Wszystko zależy od dziecka.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1288 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj na wizycie i "wszystko ładnie wygląda" (macica, szyjka), ale po odstawieniu progesteronu zaczął mnie boleć brzuch
no i znowu mam tabletki do brania i nakaz leżenia ![]() słuchanie tętna wszystko jednak wynagradza pytałam o ser pleśniowy - można
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w poniedziałek słuchałam serduszka i potwierdzam - piękne uczucie i poprawia nastrój w mig |
|
|
|
|
#1290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() UWAGA UWAGA ! Wróciłam do domu, obiad smakował więc już na wstępie mi się humor jakoś poprawił i byłam pozytywnie nastawiona do rozmowy, następnie TŻ posadził mnie u siebie na kolanach, dziękował za wszystko i przepraszał za swoje zachowanie, po czym ja przeprosiłam jego za swoje nie raz niepotrzebne humorki i krzyki no i powolutku, powoluuuuutku zaczęłam go wypytywać jak on widzi naszą wspólną przyszłość... na początek wyjaśnił mi że rozmawiał z siostrą i że obiecała mu dawać wypłatę normalnie (ale oczywiście dziś dała mu 600zł i zaraz po tym zadzwoniła żeby jej oddał bo są jej pilnie potrzebne coś tam już mamy wyjaśnione, wierze że teraz będzie powoli coraz lepiej i że naprawdę będzie się starał, tym bardziej że wie że nie będę tego wszystkiego znosić i zostanę u rodziców z dzieckiem jakby co.
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-12 o 22:40 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

dla małego wstydnisia
KCIUKI DLA ANI 

.
Ślub 25.08.2012
zastanawiałam się czy nie wymienić ale jednak zostawiłam
sprawiedliwość musi być! Co za dziad...