Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-12, 20:14   #2341
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
No PAni ma kilka plastikowych tub-zaleznie od wielkości dziecka wsadza je tam zapina pasami i wiesza pionowo do zdjęcia...ja to sie bałam, ze KAcper wypadnie, a jak krzyczał....brrrrr

Pani, Ptaszysko-umówiłyście się czy spotkałyście sie przypadkiem, kto kogo poznał
Pani.ka-kiedys zastanawiałam się nad Twoim nikiem;p Czy to Pani K-jako pierwsza litra nazwiska, czy PANIKA- jako strach i zamieszanie;p, czy panika jako taki pseudonim tak po prostu albo zdsrobnienie od jakiejś Paulinki Tak-młody spi i dopadła mnie nuda;p

A pro po= coś nestelle nie widać, pewnie siedzą całą rodziną przed kompem i wymyslają postaci dla pana "na nude"
no wiec to bylo tak. pieknego dnia 12.06. br roku sunelysmy z Natalka na ekg a tu nagle sms :P od Pani i Torresa ze nas gonili ale zniknelysmy za drzwiami
no a ze my mialysm wizyty 11.20 i 13.40 to sie potem jeszcze spotkalysmy i obgadalysmy to i owo
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 20:20   #2342
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A pro po= coś nestelle nie widać, pewnie siedzą całą rodziną przed kompem i wymyslają postaci dla pana "na nude"
haha .... nie no ja siedziałam dzis z tujami -dosłownie ,jezdze po szkółkach i oglądam te krzaki ....

ale na nude zgadło wszystkich -muminka, babcie ,dory .... tz mówi sprawdz czy odgadnie ze mysle o dziwce .... no to odpowiadamy .na końcu na nude zgaduje "juz wiem .ktos kogo gdzies spotkałes "
No to teraz ja sie pytam czy na nude ma racje ?!!!!!
Stary 2013-06-12, 20:25   #2343
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Mieszkaliśmy w "saunie", bo mieszkanie było bardzo cieple i słabo wentylowane. Otwieranie okien nie pomagało, poza tym było średnio przyjemne (Trasa Łazienkowska ) Dlatego było wyposażone w klimatyzację, ale jak się dziecko urodziło, to nie mogliśmy z niej korzystać i się gotowaliśmy.
ja mieszkam w "saunie", tzn na poddaszu niestety klima chodzi, ale staramy się na młodego nie dmuchać

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Bylismy u lekarzy i jest roznie. duzo cwiczen nas czeka, bo mlody ma spora asymetrie i zaburzenia napiec miesniowych

aaa najlepszym promyczkiem dzisiejszego dnia jest to, ze Torres poznal Natalie. Slinil sie nad nia tak, ze na miejscu Ptaszyska bym sie zaczela martwic ale trudno mu sie dziwic - cud dziewuszka
wyćwiczycie i będzie gites
i brawo za spotkanie (ale wam zazdroszcze i jednoczesnie się dziwie że dopiero teraz )

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
w ogole dziewczyzny wybaczcie ale was dzis nie nadrobie - wyszlam ze strzeleckiej 15.30
potem jeszcze pedzilam do okulisty. Mala i ja mamy dosc tak ze masakra.

I powiem wam tyle ze jak myslalam ze badanie w kierunku retinopatii to jest hardcor dla dziecka to ekg przebilo wszystkich. To byla miazga. 2 pielegniarki i ja. na zmiane butla, cyc, smoczek, ukochany kocyk - nie dalo rady ;( na raty cos tam wyszlo ale kardiolog super wyrozumialy takze nie kazal powtarzac
bidulka

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja chyba doszłam do wniosku, że Miska chyba szaleje w nocy bo za ciepło ja ubieram. Zobaczymy czy dzis bedzie lepiej. Nie bede Wam pisac nawet jak ja ubierałam do spania bo mnie
napisz napisz
mój ostatnio w bodziaku na krótki rękaw, jak było chłodno/zimno/mróz to w samym pajacu spał

Cytat:
gratuluje, osttanio sobie myslalam, ze laski z jdnego miasta moglyby sie spotkac i nas poobgadywać;p Ja z Małoka się widziałam już 2 razy, ale jak uda mi się zdobyc oball-a to ją sciągne do siebie na ploty;p-drżyjcie

Malpka na pewno jakieś dobre ciacho upiecze na okoliczność

Cytat:
no ale Ptaszysko nie jest Bogdanem a ja Zenonem wirtual z realem koherentny

Cytat:
Dużo czekolady i lodów
Nie no, chciałabym...
Poradził jakis specyfik na rozstępy z Pharmaceris i łagodne pilingowanie. Kazał odstawić te drogie kremy, które sobie kupiłam
ty żarłoku

Cytat:

Pani, Ptaszysko-umówiłyście się czy spotkałyście sie przypadkiem, kto kogo poznał
Pani.ka-kiedys zastanawiałam się nad Twoim nikiem;p Czy to Pani K-jako pierwsza litra nazwiska, czy PANIKA- jako strach i zamieszanie;p, czy panika jako taki pseudonim tak po prostu albo zdsrobnienie od jakiejś Paulinki Tak-młody spi i dopadła mnie nuda;p

Klementyna, I love ju

Cytat:
Eee, ta zgadywanka na nudę nie jest taka mądra. Nie zgadła Ernsta Cassirera i Mai Komorowskiej
szalona

Jasiek nie spał dziś cały dzień o 20 powalił go cyc ja padam na pysk i w sumie poszłabym spać, ale kot mi mruczy na kolanach i tak nam dobrze...
Stary 2013-06-12, 20:28   #2344
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
{Zresztą tam bym tylko neurologa i alergologa raczej nie polecała. Neuro ( już Oliwka była starsza) jak przyszłyśmy żeby spojrzała bo jej źrenica w jednym oku nie reagowała na światło że dziecko na bank ma guza mózgu tydzień czekania na tomografię nie pamiętam jak przeżyliśmy- a okazalo się że jest ok, tyle że ma odwrócone naczynko w oku i żrenica może z opóźnieniem albo wcale nie reagować.
A z kolei alergolog- przepisała mi na katar (bo się pojawiał cyklicznie jesień i wiosna- mimo że w badaniu wychodziło oznaczenie 1/10 czyli brak alergii) sterydowe krople, które zaburzają wzrost i kazała mi się z domu pozbyc dywanów, kocy, pościeli, firan i kupić odkurzacz konkretnej firmy....}
jeeezu
Cytat:
a ktoras czkawke miala?! .

hehe ja zagladam we wszystkie wozki. taki nawyk ze starankowych czasow. i nagle widze Natalke a potem mi Ptaszysko ucieklo alem dopadla (smsy pomocne byly, a i ta przychodnia nie za wielka - wszak to jeden korytarz)

roch dzis 1/3 dnia moiał czkawke
Cytat:
no wiec to bylo tak. pieknego dnia 12.06. br roku sunelysmy z Natalka na ekg a tu nagle sms :P od Pani i Torresa ze nas gonili ale zniknelysmy za drzwiami
no a ze my mialysm wizyty 11.20 i 13.40 to sie potem jeszcze spotkalysmy i obgadalysmy to i owo
Stary 2013-06-12, 20:29   #2345
Luna0
Zakorzenienie

Dobry wieczór
nadrabiam, nadrabiam i nadrobić nie moge.
U mnie tyle że mały już troche mniej płacze przy jedzeniu tzn. zdarza się że karmie go biegając po pokoju ale w większości moge siedzieć, tylko musze go cały czas klepać po pupci
Nabiał i jajka odstawiłam całkowicie. Od dziś sama piekę bułki więc żadne mleko mi sie nie przemyci
Kamilek już coraz więcej rozumie, potrafi sam złapać gdzieś miśka i wkładać go do buzi. Gryzaka też uwielbia gryźć no i ma manie ściągania i rzucania na ziemie lub siebie wszystkiego co jest na przewijaku
Oprócz tego zrobił sie wrażliwy na hałas i przy jedzeniu musi mieć cisze, bo normalnie jest z nim problem a co dopiero jak coś go rozprasza.

Miłego wieczoru

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 20:36   #2346
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
jeeezu

o widzisz przypomniałas mi- moja jak zaczyna gadać to zaraz ma czkawkę....to co to znaczy- że sie tak emocjonuje żeby matke zrypcyć?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 20:47   #2347
Luna0
Zakorzenienie

Monika
Jak pisałam wtedy że debridat pomaga do dawałam chyba od 3 dni dopiero i teraz nie wiem wcale czy pomaga, bo znów jest podobnie tylko że mały nawet wieczorami potrafi marudzić bo zasnąć nie może przez brzuch
a wczoraj pierwszy raz sie obudził o 1 i też go bolał, a zawsze śpi do 4

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość

Jakis czas temu zaczely sie problemy z kupkami wiec postanowiłam zmienic mleko - kupiłam takie z zawartościa laktozy jak w mleku matki- dziecko przyjęło bez problemów ,kupki się unormowały ... poczułam się bardzo źle...oszukana
Nie do końca tak musi być... bo dziecko może nie mieć enzymu który rozkłada laktoze (jakiś tam procent nie ma) ale później on powstaje i jest tak jak u dorosłego człowieka. Mało jest przypadków nietolerancji na cale życie. Dlatego możliwe że poprostu maluch nabył ten enzym (jeju jak ja się wypowiadam ) i teraz już jest ok.
Jednak oszukana możesz się czuć bo w nietolerancji laktozy stosuje się Delicol czyli enzym laktazy i jeśli to nie działa to dopiero mm

Cytat:
A co i ja się pochwale synem
1. Golasek i widac tu właśnie jakim jest fałdziarzem Wasze dzieci też są takie grubiutkie, czy tylko mój taki przypakowany? Boje się, ze bedzie mu trudniej zacząc siadac i chodzic przez tą mase;/
2.fota zatutułowana "No mówie Wam boki zrywac"
3. mama włozyła w reke grzechotke i 3mał ze 3 minuty
Kacperek ma identyczne fałdki jak mój łobuz

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 21:15   #2348
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
ja mieszkam w "saunie", tzn na poddaszu niestety klima chodzi, ale staramy się na młodego nie dmuchać

wyćwiczycie i będzie gites
i brawo za spotkanie (ale wam zazdroszcze i jednoczesnie się dziwie że dopiero teraz )

bidulka

napisz napisz
mój ostatnio w bodziaku na krótki rękaw, jak było chłodno/zimno/mróz to w samym pajacu spał

Malpka na pewno jakieś dobre ciacho upiecze na okoliczność

ty żarłoku

Klementyna, I love ju

szalona

Jasiek nie spał dziś cały dzień o 20 powalił go cyc ja padam na pysk i w sumie poszłabym spać, ale kot mi mruczy na kolanach i tak nam dobrze...
aj low ju tu Kciui za przespaną noc!
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Monika

Kacperek ma identyczne fałdki jak mój łobuz
uffff już myslałam, ze tu same tapmdlAle są i Pudziany
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 22:07   #2349
Tasia34
Wtajemniczenie

No nie mogę Was nadrobić... Co uda mi się przeczytać stronę, to są 2 nowe

Cytat:
Mój Tz sie z nas śmieje...Mówi, ze my jak papugi;p Jedna zrobi rogaliki, zaraz całe forum piecze rogaliki, jednak kupi oballa zaraz każda leci do Biedry;p

Pewnie, że fajne kółko

A, znowości dermatologicznych - Krzyś ma ciemieniuchę No normalnie boki zrywać,jak nastolatek jakiś ma problemy z cerą Oliwka poszła w ruch, ale mam problem z wyczesywaniem, tyle tego jest

Próbuję nadrobić dalej...

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a tego obala to kupujecie okrągłego czy tego z rączką pomiedzy kulkami?
Ja przepraszać, ale ja mieć kosmate myśli...

Cytat:
uuuuuuuuuuuu swiętujemy!!!! która zaprasza do siebie??? Agnjeska??? Dragusia czy może Ewka???? lub Eluśka????
ja zapraszam na piwko!!! no i soczek dla niektórych od dziś Misia może oficjalnie wcinać sklepowe słoiczki, zupki i kaszki to jest coś haha jak pomyśle co było 4 miesiące temu o tej porze to...

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
r

Hej,
Zapraszam na lody i na arbuza..piwka nie mam ale moze byc sok??
Moj synek konczy dzisiaj 2 miesiace aaaaaaaale czas leci boze.

Cytat:
tesciowa o niczym nie zapomniała jestem pewna na 10000 % , bo mało się widzimy i akurat ostatnim razem wypłynął temat .... więc specjalnie to zrobiła . zreszta jak prosiłam aby nie kupowała lalki -bobasa bo ja chce jej kupic pierwszą lale i to wspólnie wybraną to poleciała i kupiła zestaw z wózkiem -no ale zostawiła u siebie (tam Nina nie często przebywa). Setki razy w ten sposób postąpiła - jak mówiłam ze moje dziecko z chodzika nie będzie korzystac to dostrałam w prezencie dla Kuby chodzik . Jak mówiłam ze będę karmic piersią to dostalam butelki ,smoczki ,podgrzewacz i sterylizator . Ehhhhhhh długo by wymieniac ..... dlatego juz nie walcze tylko normalnie zlewam i wydaje .... choc nie powiem -ta wczorajsza akcja mnie wkurzyła .....
Boszzz... no jak tak można...

Cytat:
A to na nude->
http://mocnopomocni.pl/
Powiem Wam, ze serio dobrze program napisany, nie udało mu sie mnie zaskoczyć;p odgadłAnne Muche i dr Housa
Nie działa mi ta strona

Kurczę, Synuś mi nie chce zasnąć... Je co godzinę od kilku godzin, światło zgaszone już, a On marudzi... No nic, poczekam I tak zostało mi jeszcze trochę wątku do nadrobienia Tylko, że zaraz zeżrę wszystkie ciastka, jakie kupiłam dziś na zapas...

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

A nie, jednak działa I zgadło mi Gronkiewicz - Waltz

Ooo, a teraz zgadł, że o mojego Synka mi chodziło
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-06-12 o 22:09
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 22:46   #2350
Tasia34
Wtajemniczenie

A jak mi on Gustlika z Czterech Pancernych zgadł, to nie mam pojęcia... :O

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

a ja już bym mogła następne rodzić
jak myślę o porodzie to jakoś tak bez przerażenia, chociaż łatwy nie był, przez personel szpitala określany jako trudny
Ja dziś właśnie powiedziałam, że chętnie bym znów była w ciąży Tak fajnie było i cesarka nawet spoko

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się Michanio dziś kończy 7 tygodni.

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
To dokładnie jak ja. U mnie też nie wiem dlaczego określono jako trudny a do tego te mega komplikacje po porodzie z łożyskiem, łyżeczkowaniem i tymi krwotokami a też mogłabym już zachodzić. Z tym, że narazie powiedzmy od strony fizycznej nie jest to możliwe Do tego jakby było mało kłopotów dopadło mnie zapalenie ucha z perforacją błony bębenkowej w nocy zamiast wypoczywać latałam na ostry dyżur do szpitala i od 3 do 5 czyścili mi ucho z ropy. Niestety mam antybiotyk przez 6 dni i z tego powodu mam wyrzuty sumienia, że mały dostaje z cycem ten antybiotyk. Niby można przy nim karmić ale i tak małego wiecznie faszeruję chemią... po łyżeczkowaniu miałam antybiotyk 10 dni teraz 6. Z tego bólu, stresu i braku snu miałam wczoraj kryzys laktacyjny. Prawie nic nie leciało a Mikuś marudził przy cycku i się złościł
O rany, współczuję... A jak Ci się to przyplątało

Cytat:
http://imageshack.us/photo/my-images...jcie0422e.jpg/

przesylam zdjecie synka w skonczonym 2 miesiacu
Duzi chłopak

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a w niedziele idziemy na chrzest - tż chrzestny i na urki do babci tżta tak więc będzie wyżerka

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

a i będę dziś pierwszy raz w życiu sama farbować włosy! trzymajcie kciuki żebym w miarę przyzwoicie wyglądała. boję sie
tzn. urodziny?

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

obiecałam wcześniej, że wrzucę Wam ćwiczenia, które dostałam od położnej.. były chętne
ja przyznam, że jeszcze nie ćwiczyłam, na razie tylko rowerek stacjonarny..
Chodakowska mnie korci ale może "od poniedziałku"
Ja byłam chętna, dzięki
Chodakowska też mnie korci, ale nie wiem, od którego treningu zacząć i skąd wytrzasnąć te nagrania...Tzn. niby wiem, ale jakoś nie mogę się zebrać...
Ania
Stary 2013-06-12, 23:07   #2351
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Mieszkaliśmy w "saunie", bo mieszkanie było bardzo cieple i słabo wentylowane. Otwieranie okien nie pomagało, poza tym było średnio przyjemne (Trasa Łazienkowska ) Dlatego było wyposażone w klimatyzację, ale jak się dziecko urodziło, to nie mogliśmy z niej korzystać i się gotowaliśmy.
Tak myślałam
A gdzie teraz mieszkacie? Daleko od Łazienek uciekliście?

Cytat:
Bylismy u lekarzy i jest roznie. duzo cwiczen nas czeka, bo mlody ma spora asymetrie i zaburzenia napiec miesniowych

aaa najlepszym promyczkiem dzisiejszego dnia jest to, ze Torres poznal Natalie. Slinil sie nad nia tak, ze na miejscu Ptaszyska bym sie zaczela martwic ale trudno mu sie dziwic - cud dziewuszka
Napisz coś więcej o tej asymetrii i ćwiczeniach, możesz..?

I za spotkanie

Cytat:
I powiem wam tyle ze jak myslalam ze badanie w kierunku retinopatii to jest hardcor dla dziecka to ekg przebilo wszystkich. To byla miazga. 2 pielegniarki i ja. na zmiane butla, cyc, smoczek, ukochany kocyk - nie dalo rady ;( na raty cos tam wyszlo ale kardiolog super wyrozumialy takze nie kazal powtarzac
Biedna, zestresowana Natalka

Cytat:
współczuje Wam tych wszystkich badań...dla mnie rendgen płuc jak Kacpra wsadzali do tej tuby i wieszali na haku w pionie jak jakąs szynke to był hardcor....
Cytat:
No PAni ma kilka plastikowych tub-zaleznie od wielkości dziecka wsadza je tam zapina pasami i wiesza pionowo do zdjęcia...ja to sie bałam, ze KAcper wypadnie, a jak krzyczał....brrrrr
aż mi ciary przeszły...

Cytat:
no ale Ptaszysko nie jest Bogdanem a ja Zenonem wirtual z realem koherentny

Cytat:
tez jestem ciekawa co takiego mogłas jej zakładac -a raczej ile ????
Podpowiem ze Roszek sypia w cienkim rampersie
Mój dziś w bodziaku i skarpetkach Też chcę przeczytać co zakładałaś

I idę spać, dziecko mi wreszcie usnęło chyba
Ania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 07:02   #2352
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
ha ha mi teściową zgadł
jak tż wstanie ( śpi po nocce ) to go zagonię do na nude
Cytat:
na nude odgadł tez tztowi - muminka i arnolda .
co to za gra bo nie nadrobilam widocznie ??
Cytat:
dziewczyny czy wszystkie maja takie same kody w familyserwicefoto? JA miała jakis banalny i stwierdzilam, ze zapamietam i poszłam dalej i co?Zapomniałam;/ Pomoże którraś?

eluska czy Twojemu syniowi tez w tym lezaczku leci głowa na jedna lub drugą stronę? My mielismy do tej pory ten lezaczek na drutach i on jest taki głęboki i mały fajnie w nim się zapadał, a teraz mamy na rurkach taki jak Ty, tylko nie FP i jakos co jakis czas krzywo w nim lezy....
ja sie staram mu teraz mzieniac wszytsko na druga strone bo mu leci jednka czesciej na jedna
w lezaczku niby tez
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 07:02   #2353
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

hehe ja zagladam we wszystkie wozki. taki nawyk ze starankowych czasow. i nagle widze Natalke a potem mi Ptaszysko ucieklo alem dopadla (smsy pomocne byly, a i ta przychodnia nie za wielka - wszak to jeden korytarz)

Klementyna - Sherlocku, jestem K.atarzyna, ale i panikara, wiec sie polaczylo a 22 zawsze w totka skreslam

haha i się przydał nawyk z zamierzchłych czasów

Cytat:
haha .... nie no ja siedziałam dzis z tujami -dosłownie ,jezdze po szkółkach i oglądam te krzaki ....

ale na nude zgadło wszystkich -muminka, babcie ,dory .... tz mówi sprawdz czy odgadnie ze mysle o dziwce .... no to odpowiadamy .na końcu na nude zgaduje "juz wiem .ktos kogo gdzies spotkałes "
hahaha! jaka reakcja TŻ była? hahaha

Cytat:

oooo jak słodko))) a Jasiek nie spał nic a nic?nawet jakiś malych drzemek?

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
nadrabiam, nadrabiam i nadrobić nie moge.
U mnie tyle że mały już troche mniej płacze przy jedzeniu tzn. zdarza się że karmie go biegając po pokoju ale w większości moge siedzieć, tylko musze go cały czas klepać po pupci
Nabiał i jajka odstawiłam całkowicie. Od dziś sama piekę bułki więc żadne mleko mi sie nie przemyci
Kamilek już coraz więcej rozumie, potrafi sam złapać gdzieś miśka i wkładać go do buzi. Gryzaka też uwielbia gryźć no i ma manie ściągania i rzucania na ziemie lub siebie wszystkiego co jest na przewijaku
Oprócz tego zrobił sie wrażliwy na hałas i przy jedzeniu musi mieć cisze, bo normalnie jest z nim problem a co dopiero jak coś go rozprasza.

Miłego wieczoru
yh...też czasami musze nosić Miskę po mieszkaniu żeby zjadła:/ niby skonczyla 4 miesiace a jeszcze jej się przelewa w brzuchu ze slychac w drugim pokoju;/

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Ja przepraszać, ale ja mieć kosmate myśli...

hahahaha

------------------------------------
No więc...nie wiem czy Miska lepiej spała moze i lepiej zasnęła o 19:30 obudziła się 22:30; 00:30 - tu z krzykiem ale chciała jeść bo woda nie pomagała więc zjadła butle poszła spać. Póżniej 2:30 - tu oczy jak 5 zł i po spaniu ale potuliłam i zasnęła przed 3. o 5 dałam jeść przez sen i pospała do 7 no więc chyba nie tak źle.

Uwaga uwaga! tylko bez komentarzy:P w związku z tym, że ja jestem zmarźluch tu uznałam, że Miska tez a ze nie miała potówek to myslalam ze tak jej dobrze dziś spała w body i półśpiochy a tak to jej zakładałam body z krótkim na to pajaca poźniej kocyk - owinięta jak w różek bo tak zasypia i jeszcze kołdra
Dzis przykryłam tylko kocykiem ale i tak się rozkopała to już jej nie nakrywałam
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 07:06   #2354
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Witam się z Wami w słoneczny poranek i chwalę się - PISZĘ JUŻ Z NOWEGO LAPTOKA

Cytat:
siłą musze odciągac Kube od "na nude" ,leci wszystko -ewa farna,kucyki pony,potter, pluto, ........
Widzę,że na nude stało się rozrywką dla całych rodzin
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
tam pisze "moj tata jest silniejszy od twojego" i mi sie przypomniało wczoraj czekamy na przedstawienie w przedszkolu na resztę rodzicó i dwie dziewczynki sie kłócą "a właśnie ze moja mama przyjedzie szybciej" "a nie bo właśnie ze moja"
ha ha dobre
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a jutro do Katowic trzymajcie kciuki żeby promotor był i żebyśmy doszli do jakiś konkretnych wniosków i tematu w końcu!!
a w niedziele idziemy na chrzest - tż chrzestny i na urki do babci tżta tak więc będzie wyżerka

a i będę dziś pierwszy raz w życiu sama farbować włosy! trzymajcie kciuki żebym w miarę przyzwoicie wyglądała. boję sie
ja od dawna farbuję sama włosy i jakoś wyglądam, więc tobie też się uda
Cytat:
Napisane przez primrose_ Pokaż wiadomość
Moje Drogie, czy któraś z Was karmi piersią i jednocześnie zażywa azalię? Bo lekarz zapewniał mnie, że miesiączki nie będzie a od niedzieli krwawię, najpierw było to dość skąpe krwawienie ( na ulotce jest info że tak się może zdarzyć ), natomiast teraz jest już tak jakbym miała miesiączkę.. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Czy to jednak ze mną jest coś nie tak
ja biorę azalię, kilka dni temu miałam takie właśnie krwawienie, przez kilka dni, ale takie właśnie skąpe. Normalnego, miesiączkowego nie miałam, chociaż wszystkie objawy okresu ( ból brzucha, nerwowość itd) miałam
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
tabsy tylko na czas karmienia, jak przestaniemy musimy zmienic
dziękiu mnie z karmieniem coraz gorzej niestety, więc pewnie niedługo będę musiała odwiedzić mojego gina
Cytat:

ha ha no to spotkanie si udało
Cytat:
Dużo czekolady i lodów
Nie no, chciałabym...
Poradził jakis specyfik na rozstępy z Pharmaceris i łagodne pilingowanie. Kazał odstawić te drogie kremy, które sobie kupiłam
fajnie by było
Cytat:
O Matko. Wyobrażam sobie, co czułaś. Strasznie to musiało wyglądać
Cytat:

ale fajne spotkanie
Cytat:
ha ha a co na to tż?

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 07:11   #2355
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Tak czytam co potrafia wasze dzieci.. moj Jakub nie chwyta. Do 5 kg pewnie sporo mu brakuje. Zastanawiam sie jeszcze nad tym napieciem miesniowym bo nie do konca mi sie podoba ale nikt nic nie mowil (?)

I jeszcze pytanie. Alkohol na chrzcinach. Tak czy nie? Dlaczego?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 07:23   #2356
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Wreszcie piękna pogoda Ma być prawie 30st!

Cytat:
współczuje Wam tych wszystkich badań...dla mnie rendgen płuc jak Kacpra wsadzali do tej tuby i wieszali na haku w pionie jak jakąs szynke to był hardcor....
O kurcze strach sobie to wyobrazić

Cytat:
tak jak piszesz z ta salka - instruktaz i do domu. ale jak nie bedzie mi wychodzic to cwiczenie to dostane histerii u neurologa na NFZ i wyplacze skierowanie na stacjonarna rehabilitacje. tak se postanowilam ja sie boje swego dziecka. albo sie raczej boje O moje dziecko. ze je skrzywdze...
A już jakieś ćwiczenia Ci pokazywali, ćwiczysz już?

Cytat:

Cytat:
uffff już myslałam, ze tu same tapmdlAle są i Pudziany
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 07:24   #2357
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Klementyna - w tej biedrze przy jana pawla kolo stacji i kosciola? W "mojej" biedrze? To jak juz nie bedzie to bede wiedziala kto wykupil.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 07:29   #2358
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

u mnie był. za to na komunii nie bedzie. tak bylo u nas w domu.

Stary 2013-06-13, 07:35   #2359
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

no to teraz was zaskocze
znalazlam linka na nudę waszego i się bawię
se myślę a wyślę kolezance bo fajne humor mi sie poprawil.
A ona: Aga no prosze cie Marcin (czytaj TZ kolezanki) juz mi to dal no w koncu to zrobil

ja oczy - ze mnie sie bardzo podoba

Na to kolezanka: Marcin sie cieszy ze chociaz jedna doceniasz jego prace

na to jaka ja jedna cale forum ma radoche
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 07:42   #2360
nestelle
Zakorzenienie

czesc
Cytat:
Ja dziś właśnie powiedziałam, że chętnie bym znów była w ciąży Tak fajnie było i cesarka nawet spoko
( ..... mnie wczoraj tz zapytał czy byłabym wstanie znów byc w ciąży ????)
Cytat:
taka "na nude " -jak sie nudzisz to grasz a jak sie nie nudzisz ...to i tak grasz .link klementyna wlepiła wczoraj .
Cytat:
Uwaga uwaga! tylko bez komentarzy:P w związku z tym, że ja jestem zmarźluch tu uznałam, że Miska tez a ze nie miała potówek to myslalam ze tak jej dobrze dziś spała w body i półśpiochy a tak to jej zakładałam body z krótkim na to pajaca poźniej kocyk - owinięta jak w różek bo tak zasypia i jeszcze kołdra
Dzis przykryłam tylko kocykiem ale i tak się rozkopała to już jej nie nakrywałam
jak bez komentarzy to bez komentarzy

Cytat:
no gratuluje
Cytat:
wydaje mi sie ze na większości tego typu imprezach jest . a dlaczego - bo dorosli nie potrafiąbez alko .
ale w sumie to imprezy dzieciece powinny byc bez .

zapomniałam sie pochwalic - Roszek wczoraj pierwszy raz zrobił kupe do wanny
Stary 2013-06-13, 07:42   #2361
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
no to teraz was zaskocze
A ona: Aga no prosze cie Marcin (czytaj TZ kolezanki) juz mi to dal no w koncu to zrobil

haha no powiedz koleżance, że na nude robi furore

Stary 2013-06-13, 07:43   #2362
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Tak czytam co potrafia wasze dzieci.. moj Jakub nie chwyta. Do 5 kg pewnie sporo mu brakuje. Zastanawiam sie jeszcze nad tym napieciem miesniowym bo nie do konca mi sie podoba ale nikt nic nie mowil (?)

U nas był, nawet się nie zastanawiałam nad tym czy ma być czy nie, po prostu zawsze jest na chrzcinach w moich okolicach. Na Komunii nie ma.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 07:44   #2363
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc

taka "na nude " -jak sie nudzisz to grasz a jak sie nie nudzisz ...to i tak grasz .link klementyna wlepiła wczoraj .

jak bez komentarzy to bez komentarzy

no gratuluje

wydaje mi sie ze na większości tego typu imprezach jest . a dlaczego - bo dorosli nie potrafiąbez alko .
ale w sumie to imprezy dzieciece powinny byc bez .

dzięki :P

aaaaa co tż już myśli o 4?;D szybki jest

co do kupy w wannie to nielada wyczyn ale ja bym nie chciała by Miska nauczyła się tej umiejętności

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 08:00   #2364
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
no to teraz was zaskocze

o jaaaaa , super !!!! no to mu podziękuj ze jego gierka kradnie nam czas .... nie jemy ,nie spimy tylko myslimy (kogo by tu na nude nie odgadł .
Cytat:
aaaaa co tż już myśli o 4?;D szybki jest

co do kupy w wannie to nielada wyczyn ale ja bym nie chciała by Miska nauczyła się tej umiejętności
no mi sie w mojej matczynej karierze zdarzyło pierwszy raz ..... ,za to Roch zaliczył 2 kąpiele .

co do 4 to tak pytał -jesli w ogóle to przeciez nie teraz .... to jest tak ze zadne dziecko nie dało nam "w kosc" ,spią ,jedzą i są takie pogodne
Stary 2013-06-13, 08:03   #2365
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cześć

zazdroszczę Wam tyle napiszę

nie mam czasu na nic i staram się mała oduczyć cyca bo nie ujadę karmienie na zawołanie to zło i od 1,5 tygodnia walczę by karmić co dwie godziny ale jest taki wrzask ryk nie mam serca słuchac tego ryku i daję cyca i błedne koło bo ona nawet jak jest nabrzmiała pierś je 4 minuty i przysypia i budzenie nie daje skutku bo tak mocno zasypia a jak odejdę to budzi się i wrzask . ostatnio od 3 nocy nie spi w dzień nie spi drzemki po 15 max 30 minut nawet w samochodzie. Odciągam mleko bo nie raz żeby już poszła spać mówię dam jej butlę to się naje szybko i porządnie i będzie spać i co :dupa: nic nie daje bo dostanie po butli cyca jeszcze i pije jakby cały dzień nie jadła A wagowo 7 tygodni jutro będzie miała i właściwie 1 kg przytyła. Choć jak do tej pory jak sie najadła wieczorem to potrafiła spac po 5-7 godzin ciagiem, a od tych 3 dni cos sie popsula ze spaniem.
smoka ciagnac nie chce ostatnio jak jej dałam to prawie rzygała, szczerze nie mam juz siły na nia, wszystko jest na nie.
Jedyny sukces to to że nauczyła się w końcu leżeć w wózku i mogę choć na spacer niedługi z nią iść. (15-30 minut)

no to ponarzekałam

ja staram się was podczytywać ale zazwyczaj jak włączę kompa to usypiam przy nim albo mała wzywa.

Chyba coś mi te macierzyństwo póki co nie wychodzi.

Miłego dzionka
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 08:15   #2366
bmma
Zadomowienie

Witam i ja

Cytat:

Widzę,że na nude stało się rozrywką dla całych rodzin

nude świetne

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 08:15   #2367
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
hehe chodnikow na dwa wozki z fajnymi dziurami brak (tj. sa, ale auta, ktorych kierowcy zasluguja na karne kut.asy, tam parkuja)

Cytat:
no kurczeeee, to jednak nie my za nia odpowiadamy

Cytat:
Napisz coś więcej o tej asymetrii i ćwiczeniach, możesz..?
nasz Misiek skraca lewa strone, ma swietnie rozwiniete miesnie plecow, kosztem brzucha.
cwiczenia sa takie ogolnorozwojowe, glownie chodzi o pilnowanie osi symetrii (by lezal tak by odleglosc ucha od barku byla taka sama - ciekawe jak to zrobic jak on teraz caly czas w ruchu
no i wszelkie czynnosci przy dziecku - http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf

a tak naprawde nie wiem jakie sa zalecenia, bo mam tylko to co zdazylam zanotowac + dwa krotkie filmiki... chlop sie znow zdenerwowal na mojego kalafiora - bo widzial, ze Ptaszysko kserowalo zalecenia a ja oczywiscie KALAFIOR (no ja tez go opierniczylam, bo rownie dobrze on mogl to zrobic...). takze wracam dzis na Strzelecka
z drugiej strony dopominac sie o wydruk z ZALECENIAMI nfz... (ile to kosztuje? 10 gr?)
Cytat:

Uwaga uwaga! tylko bez komentarzy:P w związku z tym, że ja jestem zmarźluch tu uznałam, że Miska tez
heh. no ja wychodze z zalozenia ze jak my lubimy chlodek, to on tez takze ja nie rzuce pierwsza kamieniem
trudno mi wyposrodkowac ubieranie....

Cytat:

Cytat:
Tak czytam co potrafia wasze dzieci.. moj Jakub nie chwyta. Do 5 kg pewnie sporo mu brakuje.
spokojnie, Twój synek ma jeszcze czas

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A już jakieś ćwiczenia Ci pokazywali, ćwiczysz już?
jw
mam nadzieje, ze pozniej napisze wiecej o cwiczeniach

Czy ktoras z Was podaje dziecku żelazo????

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-06-13 o 08:19
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 08:16   #2368
bmma
Zadomowienie

Cytat:
u mnie nie. Dlaczego?? Po co? !

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 08:17   #2369
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
czesc

ha ha no to do dzieła
i dla Roszka
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
nie mam czasu na nic i staram się mała oduczyć cyca bo nie ujadę karmienie na zawołanie to zło i od 1,5 tygodnia walczę by karmić co dwie godziny ale jest taki wrzask ryk nie mam serca słuchac tego ryku i daję cyca i błedne koło bo ona nawet jak jest nabrzmiała pierś je 4 minuty i przysypia i budzenie nie daje skutku bo tak mocno zasypia a jak odejdę to budzi się i wrzask . ostatnio od 3 nocy nie spi w dzień nie spi drzemki po 15 max 30 minut nawet w samochodzie. Odciągam mleko bo nie raz żeby już poszła spać mówię dam jej butlę to się naje szybko i porządnie i będzie spać i co :dupa: nic nie daje bo dostanie po butli cyca jeszcze i pije jakby cały dzień nie jadła A wagowo 7 tygodni jutro będzie miała i właściwie 1 kg przytyła. Choć jak do tej pory jak sie najadła wieczorem to potrafiła spac po 5-7 godzin ciagiem, a od tych 3 dni cos sie popsula ze spaniem.
smoka ciagnac nie chce ostatnio jak jej dałam to prawie rzygała, szczerze nie mam juz siły na nia, wszystko jest na nie.
Jedyny sukces to to że nauczyła się w końcu leżeć w wózku i mogę choć na spacer niedługi z nią iść. (15-30 minut)

Chyba coś mi te macierzyństwo póki co nie wychodzi.
Będzie dobrze
nie możesz tak myśleć, że macierzyńswo Ci nie wychodzi. Ja też nieraz mam już serdecznie wszystkiego dość jak mały marudzi i marudzi mimo,że najedzony i przewinięty, a ja mam jeszcze tysiąc reczy do zrobienia.
Nie wiem, co Ci poradzić, bo sama już coraz mniej karmię piersią a coraz więcej mm. A młody jak jest głodny to ładnie się najada i zasypia przy butli dopiero jak się naje.

a jeśli chodzi o alkohol na chrzcinach, to u nas w okolicy też zazwyczaj jest, na komunii już nie ( no może w niektórych przypadkach ).

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 08:18   #2370
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
ha ha mi teściową zgadł
jak tż wstanie ( śpi po nocce ) to go zagonię do na nude
Cytat:
na nude odgadł tez tztowi - muminka i arnolda .
Cytat:
dziewczyny czy wszystkie maja takie same kody w familyserwicefoto? JA miała jakis banalny i stwierdzilam, ze zapamietam i poszłam dalej i co?Zapomniałam;/ Pomoże którraś?

eluska czy Twojemu syniowi tez w tym lezaczku leci głowa na jedna lub drugą stronę? My mielismy do tej pory ten lezaczek na drutach i on jest taki głęboki i mały fajnie w nim się zapadał, a teraz mamy na rurkach taki jak Ty, tylko nie FP i jakos co jakis czas krzywo w nim lezy....
ja sie staram mu teraz mzieniac wszytsko na druga strone bo mu leci jednka czesciej na jedna
w lezaczku niby tez

Wiecie co od kilku dni mój synek się ślini bardzo, nie wiem czym to jest spowodowane ale chyba nie widokiem cyca
Mam pytanie o obcinanie paznokci..maz obcial za krotko albo ja nie wykluczam i zrobila sie na paluszku jkaby ropka takie cos miala ktoras z Was takie cos??

Wczoraj bylam u lekarza, ale na fundusz i mam plan sie zapisac do swojego co mi ciaze prowadzil.. bo w szpitalu to mnie wymacal tylko i jak powiedzialam o tym krwawieniu to powiedzial, ze nie wie czy to okres ale ze chyba nie jak karmie piersia... no zesz... wczoraj bylismy u mjego prowadzacego dr ale byla taka kolejna i jakas laska tak dlugo siedziala podobno z 40 minut szok.. no i maluszek zaczal marudzic glodny byl to sie nie sapisalam.
Poprosilam o jakies tabletki dla karmiacych to mi przepisal cos na S... no i nie wiem czy nie kupic czegos jak bede u tego lekarza prywatnie hmm...

Zapraszam na placki selerowe i zupke pomidorowa
A teraz ide na sniadanko bo maluszek pojadl cyce, a pozniej idziemy na spacer..szkoda ze nie mam z kim pospacerowac.

A i dobra wiesc, w pracy wczoraj poprosilam o zaswiadczenia do banku juz mam wypelnione i wyslane, i dodatkowo adnotacja o tym, ze po urlopie wracam do pracy i przewidzana jestem do zatrudnienia na czas nieokreslony
teraz ciagle mysle o wyprowadzce, o tym jak sie urzadzimy i o opiece dla mojego sloneczka ahhhh. chyba wezmiemy mniejszy kredyt a pozniej bedziemy w miare przyplywu gotowki cos robili wiekszego a tak na poczatek sie wprowadzimy i urzadzimy podstawowo.
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości