|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
no a ze my mialysm wizyty 11.20 i 13.40 to sie potem jeszcze spotkalysmy i obgadalysmy to i owo
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na nude zgadło wszystkich -muminka, babcie ,dory .... tz mówi sprawdz czy odgadnie ze mysle o dziwce .... no to odpowiadamy .na końcu na nude zgaduje "juz wiem .ktos kogo gdzies spotkałes " No to teraz ja sie pytam czy na nude ma racje ?!!!!!
|
|
|
#2343 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety klima chodzi, ale staramy się na młodego nie dmuchaćCytat:
i brawo za spotkanie (ale wam zazdroszcze i jednoczesnie się dziwie że dopiero teraz )Cytat:
![]() Cytat:
mój ostatnio w bodziaku na krótki rękaw, jak było chłodno/zimno/mróz to w samym pajacu spał Cytat:
![]() Malpka na pewno jakieś dobre ciacho upiecze na okoliczność ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
szalona ![]() Jasiek nie spał dziś cały dzień o 20 powalił go cyc ja padam na pysk i w sumie poszłabym spać, ale kot mi mruczy na kolanach i tak nam dobrze...
|
|||||||||
|
|
|
|
#2344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
roch dzis 1/3 dnia moiał czkawke ![]() Cytat:
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() nadrabiam, nadrabiam i nadrobić nie moge. U mnie tyle że mały już troche mniej płacze przy jedzeniu tzn. zdarza się że karmie go biegając po pokoju ale w większości moge siedzieć, tylko musze go cały czas klepać po pupci ![]() Nabiał i jajka odstawiłam całkowicie. Od dziś sama piekę bułki więc żadne mleko mi sie nie przemyci ![]() Kamilek już coraz więcej rozumie, potrafi sam złapać gdzieś miśka i wkładać go do buzi. Gryzaka też uwielbia gryźć no i ma manie ściągania i rzucania na ziemie lub siebie wszystkiego co jest na przewijaku ![]() Oprócz tego zrobił sie wrażliwy na hałas i przy jedzeniu musi mieć cisze, bo normalnie jest z nim problem a co dopiero jak coś go rozprasza. Miłego wieczoru
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz przypomniałas mi- moja jak zaczyna gadać to zaraz ma czkawkę....to co to znaczy- że sie tak emocjonuje żeby matke zrypcyć?
|
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Monika
Jak pisałam wtedy że debridat pomaga do dawałam chyba od 3 dni dopiero i teraz nie wiem wcale czy pomaga, bo znów jest podobnie tylko że mały nawet wieczorami potrafi marudzić bo zasnąć nie może przez brzuch ![]() a wczoraj pierwszy raz sie obudził o 1 i też go bolał, a zawsze śpi do 4 ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Jednak oszukana możesz się czuć bo w nietolerancji laktozy stosuje się Delicol czyli enzym laktazy i jeśli to nie działa to dopiero mm Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciui za przespaną noc!uffff już myslałam, ze tu same tapmdl Ale są i Pudziany
|
|
|
|
|
|
#2349 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No nie mogę Was nadrobić...
Co uda mi się przeczytać stronę, to są 2 nowe ![]() Cytat:
Pewnie, że fajne kółko ![]() A, znowości dermatologicznych - Krzyś ma ciemieniuchę No normalnie boki zrywać,jak nastolatek jakiś ma problemy z cerą Oliwka poszła w ruch, ale mam problem z wyczesywaniem, tyle tego jest ![]() Próbuję nadrobić dalej... ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurczę, Synuś mi nie chce zasnąć... Je co godzinę od kilku godzin, światło zgaszone już, a On marudzi... No nic, poczekam I tak zostało mi jeszcze trochę wątku do nadrobienia Tylko, że zaraz zeżrę wszystkie ciastka, jakie kupiłam dziś na zapas... ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- A nie, jednak działa I zgadło mi Gronkiewicz - Waltz ![]() Ooo, a teraz zgadł, że o mojego Synka mi chodziło ![]() ![]()
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-06-12 o 22:09 |
||||||
|
|
|
|
#2350 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
A jak mi on Gustlika z Czterech Pancernych zgadł, to nie mam pojęcia... :O
Cytat:
Tak fajnie było i cesarka nawet spoko Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chodakowska też mnie korci, ale nie wiem, od którego treningu zacząć i skąd wytrzasnąć te nagrania...Tzn. niby wiem, ale jakoś nie mogę się zebrać...
|
|
|
#2351 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A gdzie teraz mieszkacie? Daleko od Łazienek uciekliście? ![]() Cytat:
I za spotkanie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
aż mi ciary przeszły...Cytat:
Cytat:
Też chcę przeczytać co zakładałaś ![]() I idę spać, dziecko mi wreszcie usnęło chyba
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??Cytat:
w lezaczku niby tez
|
|
|
#2353 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jaka reakcja TŻ była? hahahaCytat:
))) a Jasiek nie spał nic a nic?nawet jakiś malych drzemek? Cytat:
hahahaha ------------------------------------ No więc...nie wiem czy Miska lepiej spała moze i lepiej zasnęła o 19:30 obudziła się 22:30; 00:30 - tu z krzykiem ale chciała jeść bo woda nie pomagała więc zjadła butle poszła spać. Póżniej 2:30 - tu oczy jak 5 zł i po spaniu ale potuliłam i zasnęła przed 3. o 5 dałam jeść przez sen i pospała do 7 no więc chyba nie tak źle. Uwaga uwaga! tylko bez komentarzy:P w związku z tym, że ja jestem zmarźluch tu uznałam, że Miska tez a ze nie miała potówek to myslalam ze tak jej dobrze dziś spała w body i półśpiochy a tak to jej zakładałam body z krótkim na to pajaca poźniej kocyk - owinięta jak w różek bo tak zasypia i jeszcze kołdra Dzis przykryłam tylko kocykiem ale i tak się rozkopała to już jej nie nakrywałam
|
|
|
|
#2354 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami w słoneczny poranek Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja od dawna farbuję sama włosy i jakoś wyglądam, więc tobie też się udaCytat:
dzięki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Tak czytam co potrafia wasze dzieci.. moj Jakub nie chwyta. Do 5 kg pewnie sporo mu brakuje. Zastanawiam sie jeszcze nad tym napieciem miesniowym bo nie do konca mi sie podoba ale nikt nic nie mowil (?)
I jeszcze pytanie. Alkohol na chrzcinach. Tak czy nie? Dlaczego? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Wreszcie piękna pogoda Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Klementyna - w tej biedrze przy jana pawla kolo stacji i kosciola? W "mojej" biedrze? To jak juz nie bedzie to bede wiedziala kto wykupil.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie był. za to na komunii nie bedzie. tak bylo u nas w domu.
|
|
|
|
#2359 |
|
Wtajemniczenie
|
no to teraz was zaskocze
znalazlam linka na nudę waszego i się bawię se myślę a wyślę kolezance bo fajne humor mi sie poprawil. A ona: Aga no prosze cie Marcin (czytaj TZ kolezanki) juz mi to dal no w koncu to zrobil ja oczy - ze mnie sie bardzo podoba Na to kolezanka: Marcin sie cieszy ze chociaz jedna doceniasz jego prace ![]() na to jaka ja jedna cale forum ma radoche
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
taka "na nude " -jak sie nudzisz to grasz a jak sie nie nudzisz ...to i tak grasz Cytat:
jak bez komentarzy to bez komentarzy ![]() Cytat:
![]() wydaje mi sie ze na większości tego typu imprezach jest . a dlaczego - bo dorosli nie potrafiąbez alko . ale w sumie to imprezy dzieciece powinny byc bez . zapomniałam sie pochwalic - Roszek wczoraj pierwszy raz zrobił kupe do wanny
|
|
|
#2361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaa co tż już myśli o 4?;D szybki jest ![]() co do kupy w wannie to nielada wyczyn ale ja bym nie chciała by Miska nauczyła się tej umiejętności
|
|
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... nie jemy ,nie spimy tylko myslimy (kogo by tu na nude nie odgadł Cytat:
.co do 4 to tak pytał -jesli w ogóle to przeciez nie teraz .... to jest tak ze zadne dziecko nie dało nam "w kosc" ,spią ,jedzą i są takie pogodne
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() zazdroszczę Wam tyle napiszę nie mam czasu na nic i staram się mała oduczyć cyca bo nie ujadę karmienie na zawołanie to zło i od 1,5 tygodnia walczę by karmić co dwie godziny ale jest taki wrzask ryk nie mam serca słuchac tego ryku i daję cyca i błedne koło bo ona nawet jak jest nabrzmiała pierś je 4 minuty i przysypia i budzenie nie daje skutku bo tak mocno zasypia a jak odejdę to budzi się i wrzask drzemki po 15 max 30 minut nawet w samochodzie. Odciągam mleko bo nie raz żeby już poszła spać mówię dam jej butlę to się naje szybko i porządnie i będzie spać i co :dupa: nic nie daje bo dostanie po butli cyca jeszcze i pije jakby cały dzień nie jadła smoka ciagnac nie chce ostatnio jak jej dałam to prawie rzygała, szczerze nie mam juz siły na nia, wszystko jest na nie. Jedyny sukces to to że nauczyła się w końcu leżeć w wózku i mogę choć na spacer niedługi z nią iść. (15-30 minut) ![]() no to ponarzekałam ja staram się was podczytywać ale zazwyczaj jak włączę kompa to usypiam przy nim albo mała wzywa. Chyba coś mi te macierzyństwo póki co nie wychodzi. Miłego dzionka |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja
![]() Cytat:
![]() ![]() nude świetne
|
|
|
#2367 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodnikow na dwa wozki z fajnymi dziurami brak (tj. sa, ale auta, ktorych kierowcy zasluguja na karne kut.asy, tam parkuja)no kurczeeee, to jednak nie my za nia odpowiadamy ![]() nasz Misiek skraca lewa strone, ma swietnie rozwiniete miesnie plecow, kosztem brzucha. cwiczenia sa takie ogolnorozwojowe, glownie chodzi o pilnowanie osi symetrii (by lezal tak by odleglosc ucha od barku byla taka sama - ciekawe jak to zrobic jak on teraz caly czas w ruchu ![]() no i wszelkie czynnosci przy dziecku - http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf a tak naprawde nie wiem jakie sa zalecenia, bo mam tylko to co zdazylam zanotowac + dwa krotkie filmiki... chlop sie znow zdenerwowal na mojego kalafiora - bo widzial, ze Ptaszysko kserowalo zalecenia a ja oczywiscie KALAFIOR (no ja tez go opierniczylam, bo rownie dobrze on mogl to zrobic...). takze wracam dzis na Strzelecka z drugiej strony dopominac sie o wydruk z ZALECENIAMI Cytat:
takze ja nie rzuce pierwsza kamieniem trudno mi wyposrodkowac ubieranie.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jw ![]() mam nadzieje, ze pozniej napisze wiecej o cwiczeniach ![]() Czy ktoras z Was podaje dziecku żelazo????
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-06-13 o 08:19 |
||||
|
|
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
u mnie nie. Dlaczego?? Po co? !
|
|
#2369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dla RoszkaCytat:
nie możesz tak myśleć, że macierzyńswo Ci nie wychodzi. Ja też nieraz mam już serdecznie wszystkiego dość jak mały marudzi i marudzi mimo,że najedzony i przewinięty, a ja mam jeszcze tysiąc reczy do zrobienia. Nie wiem, co Ci poradzić, bo sama już coraz mniej karmię piersią a coraz więcej mm. A młody jak jest głodny to ładnie się najada i zasypia przy butli dopiero jak się naje. a jeśli chodzi o alkohol na chrzcinach, to u nas w okolicy też zazwyczaj jest, na komunii już nie ( no może w niektórych przypadkach ).
|
||
|
|
|
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??Cytat:
w lezaczku niby tez Wiecie co od kilku dni mój synek się ślini bardzo, nie wiem czym to jest spowodowane ale chyba nie widokiem cyca ![]() Mam pytanie o obcinanie paznokci..maz obcial za krotko albo ja nie wykluczam i zrobila sie na paluszku jkaby ropka takie cos miala ktoras z Was takie cos?? Wczoraj bylam u lekarza, ale na fundusz i mam plan sie zapisac do swojego co mi ciaze prowadzil.. bo w szpitalu to mnie wymacal tylko i jak powiedzialam o tym krwawieniu to powiedzial, ze nie wie czy to okres ale ze chyba nie jak karmie piersia... no zesz... wczoraj bylismy u mjego prowadzacego dr ale byla taka kolejna i jakas laska tak dlugo siedziala podobno z 40 minut szok.. no i maluszek zaczal marudzic glodny byl to sie nie sapisalam. Poprosilam o jakies tabletki dla karmiacych to mi przepisal cos na S... no i nie wiem czy nie kupic czegos jak bede u tego lekarza prywatnie hmm... Zapraszam na placki selerowe i zupke pomidorowa ![]() A teraz ide na sniadanko bo maluszek pojadl cyce, a pozniej idziemy na spacer..szkoda ze nie mam z kim pospacerowac. A i dobra wiesc, w pracy wczoraj poprosilam o zaswiadczenia do banku juz mam wypelnione i wyslane, i dodatkowo adnotacja o tym, ze po urlopie wracam do pracy i przewidzana jestem do zatrudnienia na czas nieokreslony teraz ciagle mysle o wyprowadzce, o tym jak sie urzadzimy i o opiece dla mojego sloneczka ahhhh. chyba wezmiemy mniejszy kredyt a pozniej bedziemy w miare przyplywu gotowki cos robili wiekszego a tak na poczatek sie wprowadzimy i urzadzimy podstawowo.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

Tak-młody spi i dopadła mnie nuda;p

a ja Zenonem 
szalona 

która zaprasza do siebie??? Agnjeska??? Dragusia czy może Ewka???? lub Eluśka????

aż mi ciary przeszły...
zasnęła o 19:30 obudziła się 22:30; 00:30 - tu z krzykiem ale chciała jeść bo woda nie pomagała więc zjadła butle poszła spać. Póżniej 2:30 - tu oczy jak 5 zł i po spaniu
ja od dawna farbuję sama włosy i jakoś wyglądam, więc tobie też się uda