|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Ja tez nie ogarniam "bany"
![]() A najlepiej jak bokeh napisala, ze przyjedzie bana albo busem - ja myslalam, ze to jest to samo ![]() Co do bioderek - u nas bylo po 6tyg, a ortopeda stwierdzil, ze mozemy przyjsc za kolejne 6, choc to nie jest konieczne. pstryczku, II raz do tego samego ortopedy nie trzeba skierowania. |
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie dopiero teraz
![]() podczytalam Was oczywiscie na szybko wiec cytowac nie bede... Z tego co pamietam: Meduzka na pewno bys zauwazyla ze cos jest nie tak z mała i z tą jej głowką Szklanka ano nie narzekam bo co mi z narzekania przyjdzie jakos dajemy rade ![]() My druga kontrole bioderek mamy teraz 21 czerwca a ile te wasze dzieciaczki przybieraja na miesiac ze piszecie za mało ??? ja jak moj maly teraz tez okaze sie ze mniej przybierze to moze mu jakas kaszke wprowadze - zobacze jeszcze.
|
#1773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nooooo i szaja zbiorczą kołysankę maluchom trzaśnie ![]() ![]() dziewczyny, udanego spotkania!! róbcie dużo zdjęć (bokeh). my już oczekujemy aż zdacie relację ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- wlasnie nie wiem, tak mnie to wkurza, ciągle pcha tego palucha jak się niczym innym nie zajmuje ![]() szaja, ale super wyglądacie w tuli... zazdroszczę ![]() wymyśliłam, że te który kupiły i narobiły smaka reszcie niech teraz robią zrzutę- JUTRO- i kupują pozostałym ![]() :brzyda l:
|
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
ogłaszam sprzeciw!
miałyśmy pisać o sptkaniach w klubie, szuuukam i szuuukam a tam lipa. Aż mi nagle Lady pisze, że już wszystko umówione ![]() kurde, jak trafić pod tą cudną żyrafę??? no i ja wyboru nie mam, muszę brać wózek bo ani chusty, ani nosidła u mnie :P za to muły sobie wyrobię :Pps. wstydzę się trochę, jestem gruba jak świnka a wy takie lachony, poza tym jak się stresuję to gadam jak jakaś idiotka... :/
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładuje baterie z aparatu jeloł a jak pojedziesz do parku? Pytanie : czy Wasze dzieci (nie wiem jak usypiacie?) jak sie je odłoży do zasnięcia do łóżeczka to trzepią głową na lewo i prawo i nogi chodza jakby maraton biegły ? Bo ja różnie usypiam czasem pohusianie na rękach chwilę wystarczy odkładam do łóżeczka i chwila moment zasypia a czasem widze że husianie nic nie da bo jest strasznie zainteresowana wszystkim w okół no to kłąde ją do łózka siadam obok na krześle i czekam aż zaśnie tylko ona strasznie się w tym łóżeczku kotłuje głowa prawa lewa kołdre siąga, daje jej tetrówke to ją po całej twarzy przetegowuje i musze jej lekko rączki trzymać albo nóżki. Norma to? po jakiś 10 minutach zasypia
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny za tydzień mam szczepienie więc powiem mu o tym skierowaniu.
Wtedy jak o to pytałam to właśnie był gdzieś ok 6 -7 tydzień. No ale nie dał skierowania bo ten Pesel. A mąż próbował umówić na badanie to nie chcieli zapisać małego bo najpierw MUSI być Pesel
|
#1777 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
matko gaduły zlitujcie się, człowieka nie ma pól dnia i potem plecy
u nas dziś był piękny dzień, cały dzień w ogrodzie ( teraz też z lapkiem siedzę tylko komry mnie wpieprzaą )Młody dziś średnio spał za to wieczorem padł jak kawka, kurde i przez ten upał dziś mało ssał piers, chyba woli stałe posiłki niż moje mleczko jesteśmy na najlepszej drodze do odrzucenia piersi nie wiem jak ja to przeżyje bo widzę,że chłopak kompletnie niezainteresowany cyckiemCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ostaatnio widziałam malą niunie na basenie z kolczykami, ładnie wyglądała ale jeśli będę mieć kiedyś córeczkę to zrobię jej kolczyki jak mnie o to poprosi Cytat:
np siostra TZ pali przy dzieciach ,ja to zawsze bardzo krytykuje, nie potrafiłabym jak kiedyś paliłam to Samuel w życiu nie widział mnie z papierosem, byłoby mi głupio Cytat:
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-06-12 o 22:08 |
|||||||
|
|
|
#1778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiesz, ze ja tego nie ogarniam o co mu chodzilo z tym tekstem? chyba mu zal naprawde nie pamietam juz kontekstu, bo mi cos gledzic zaczal i sie wylaczylam, dopiero ten tekst postawil mnie na nogi i bez slowa poszlam na gore bo ja tez nie rozumiem jak moze sobie na takie cos pozwalac skoro przeciez widzi ze spedzam czas z dzieckiem dzien w dzien, godzina po godzinie
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-06-12 o 21:44 |
|
|
|
|
#1779 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
- odp. tramwaj
|
||
|
|
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi - Ty cos chyba do mnie jeszcze pisalas tu na forum ale mi karty zamknelo i juz znalezc nie moglam, wiec przepraszam, ze nie odpisalam.
o tych komarach pisalas, tu tez dramat jest, poszlam po 20 do biedry i wrocilam cala pokasana, i te bable sa tak ogromne ze jak patrzylam pod swiatlo to moja reka wygladala jak znieksztalcona ![]() aha, co jeszcze zauwazylam, Borysa ani tkna tak mi sie zdaje, ze to przez nutramigen w jego krwi, ilekroc nawet pod las z nim na spacer ide, to w budzie lataja ale nawet nie siada na nim a ja cala w bablach wracam
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie, jak chronić dziecia przed komarami? bo ostatnio byłam w parku pogryzły mnie i myślałam że zwariuje ze swędzenia, nie chciałabym że bidulke moją pogryzły i płakała bo ją będzie swędziało
|
#1784 |
|
Wtajemniczenie
|
Myslicie ze taki mega ostry katar u dziecka moze byc reakcja alergiczna?
pisalam rano, ze mlodego meczyl katarek cala noc - wlasciwie to on mial caly nos zapchany tak ze ledwo oddychal, sama pol nocy nie spalam, tak ciezko oddychal, balam sie ze cos mu sie stanie a rano po katarze ani sladu?! dalam mu wczoraj po raz drugi zupke jarzynowa - caly sloiczek - ale tam poza marchewka byl ziemniak i pietruszka, czy ziemniak moglby az tak alergizowac? bo jesli to katar to starsznei szybko samo przeszlo? a moze ulal / a raczej zwymiotowal i w nosku zostalo czesc wydzieliny i dlatego nie mogl oddychac?
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa i jeszcze jedno: jest tam gdzie zaparkować koło tego parku??
ja chyba o 8 wyjadę to może jakoś zdążę
|
|
#1786 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a jak z wilgotnością powietrza u ciebie? może zwyczajnie za sucho? Cytat:
tzn. obojętnie w sensie holle a poważnie - bezmleczna obowiązkowo, nie wiem, czy ty gluten wprowadzasz teraz czy nie? jak nie, to patrzysz też by bg była Pasteryzować nie można w słoiczkach po obiadkach nie, bo one się po otwarciu nie zamykają już Cytat:
na jedno skierowanie Cytat:
można taką mannę zwykłą, pewnie, ja dla siebie robię nieraz mannę błyskawiczną A Agatce gluten wprowadziłam po prostu - dając biszkopta nie chciało mi się chrzanić z kaszkąCytat:
![]() A ja wezmę spacerówkę i też do noszenia coś, tulę chyba by się dziewczę przyzwyczaiło trochę... Albo może wreszcie nati? Cytat:
![]() upycha się Cytat:
![]() a bana to tramwaj, jak można nie wiedzieć ![]() A wspomniana żyrafa wygląda tak: http://bi.gazeta.pl/im/9/9522/z95225...fy-w-WPKiW.jpg Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
moze jest sucho, zima mielismy taki problem, ze Borys strasznie charczal ..
ale ten katar wczoraj byl straszny, mial caly nos zapchany, a chyba wilgotnosc nie zmienila sie jakos drastycznie w ciagu ostatnich kilku dni
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh- a kup plasterki mosbito czy jakoś tak, możesz nakleić m ubranko albo na wozek
Cytat:
acha Laurko Ty pytałaś o kreski eyelinerem? też nie mogę znależć tej strony |
|
|
|
|
#1789 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jogurt oj, to jednak małe by mogły być, bo niby 164 ale takie wąskie są - mój brat jest w prawdzie dobrze zbudowany ale były na niego opięte. |
|
|
|
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1792 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kurczeeee ile nadrabiania....
padam już ze zmęczenia więc tylko tak raz dwa nadrobię. Cytat:
ale zaczekajcie na mnie ![]() Cytat:
biedne dzieciaczki bezbronne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak zachwalałyście te zielone huggiesy że kupiłam je. Rzeczywiście fajne ![]() Cytat:
|
|
#1793 |
|
Konto usunięte
|
Blogerko, Dorotka też tak ma czasem i chyba to po karmieniu na leżąco. Ty Boryska nie karmisz czasem tak butelką?
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41292973]nie wydaje mi się
a jak z wilgotnością powietrza u ciebie? może zwyczajnie za sucho? obojętnie jaką, byle bezmleczną tzn. obojętnie w sensie holle a poważnie - bezmleczna obowiązkowo, nie wiem, czy ty gluten wprowadzasz teraz czy nie? jak nie, to patrzysz też by bg była Pasteryzować nie można w słoiczkach po obiadkach nie, bo one się po otwarciu nie zamykają już u nas 1 usg w szpitalu, kolejne w 4-6tygodniu i następne na przełomie 3/4 mca na jedno skierowanie można taką mannę zwykłą, pewnie, ja dla siebie robię nieraz mannę błyskawiczną A Agatce gluten wprowadziłam po prostu - dając biszkopta nie chciało mi się chrzanić z kaszkądziękować ![]() A ja wezmę spacerówkę i też do noszenia coś, tulę chyba by się dziewczę przyzwyczaiło trochę... Albo może wreszcie nati? ![]() upycha się ok, pod żyrafę ![]() a bana to tramwaj, jak można nie wiedzieć ![]() A wspomniana żyrafa wygląda tak: http://bi.gazeta.pl/im/9/9522/z95225...fy-w-WPKiW.jpg[/QUOTE] u mnie to samo ino językiem liże i ciumka
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41292973]
A wspomniana żyrafa wygląda tak: http://bi.gazeta.pl/im/9/9522/z95225...fy-w-WPKiW.jpg[/QUOTE] Oooo a ja myślałam że to knajpa jakaś która sie nazywa żyrafa A tak poważnie to fajne to to ![]() Śmieszka Ona do Ciebie podobna czy do męża?
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-06-12 o 22:07 |
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa zapomniałabym. Dałam dziś Igorkowi jabłko w tej siatce...tylko wióry zostały
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41292973]
można taką mannę zwykłą, pewnie, ja dla siebie robię nieraz mannę błyskawiczną A Agatce gluten wprowadziłam po prostu - dając biszkopta nie chciało mi się chrzanić z kaszkąJa się boję jeszcze jej dać biszkopta. A jak kupię z holle to wtedy co np. 1 łyżeczka od razu z torebki do obiadku ? ale ona mi obiadku zjada max 5 łyzeczek, więcej nie chce. Sorrki może za banalne pytania ale tematu kaszek w ogóle nie ogarniam ![]() ok, pod żyrafę ![]() a bana to tramwaj, jak można nie wiedzieć ![]() A mozna nie wiedzieć ![]() ![]() A wspomniana żyrafa wygląda tak: http://bi.gazeta.pl/im/9/9522/z95225...fy-w-WPKiW.jpg[/QUOTE] Fajną zyrafę tam macie ![]()
|
|
|
|
#1799 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41293144]Blogerko, Dorotka też tak ma czasem i chyba to po karmieniu na leżąco. Ty Boryska nie karmisz czasem tak butelką?[/QUOTE]
wczoraj dokarmilam go reszta kaszy na lezaco wlasnie bo nie chcialam go juz budzic wyciaganiem
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bardziej mi sie podobała https://commons.wikimedia.org/wiki/F...BByrafa_01.JPGteraz jest jednokolorowa do d.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

no i ja wyboru nie mam, muszę brać wózek bo ani chusty, ani nosidła u mnie :P za to muły sobie wyrobię :P
jesteśmy na najlepszej drodze do odrzucenia piersi
nie wiem jak ja to przeżyje bo widzę,że chłopak kompletnie niezainteresowany cyckiem

Niejedna z nas ma ten sam problem. W ogóle nie powinnaś się czuć winna chociaż doskonale Cię rozumiem.

Jak durny sen miałam! Braliście ślub z TŻtem pod moim starym wieżowcem, widziałam Was z balkonu :O A później piekłam wam ciastka.... na ołtarzu w kościele