Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-12, 15:01   #1681
Renatka89
Zakorzenienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Hej

Dzieki za wszelkie odpowiedzi

Byliśmy dzisiaj z Dalią na pobieraniu krwi.. takiego miałam stresa idąc tam, pamiętając jej ryk po poprzednik razie- ryk nie do opanowania przez chyba pół godziny a dzisiaj CUD! Wbic jej sie igłą pielęgniara nie umiała,. bo rzeczywiście, znalezc u niej żyłe to sukces.. wbiła sie iglą pod skore i dopiero szukała zyły, co mnie przeraziło, a młoda się smiała do pielegniarki i gadała! Szok Normalnie aż pielegniarka komentowała jej zachowanie, jakby nie było-nietypowe, i ludzie czekajacy w kolejne tez
Moja dzielna
Stary 2013-06-12, 20:57   #1682
Timii
Rozeznanie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Hejo hejo
Dzięki za odpowiedzi w sprawie tego zwracania się do dzieci

I zapomniałam o naszych jubilatach ostatnio, przepraszam i oczywiście wszystkiego dobrego dla nowych roczniaków

I tak jeszcze z innej beczki...Fajny ten Lyon jest Właśnie obejrzałam sobie gazetkę (bo raz na jakiś czas przysyłają takie gazetki typu Obywatel lyoński z informacjami, co gdzie się dzieje, jakie remonty, inwestycje i inne) i będzie się działo teraz. Np 21 jest święto muzyki (to w całej francji), wszędzie koncerty, imprezy, tańce... Przez całe wakacje będzie taka inicjatywa pt "wszyscy na zewnątrz" I w plenerze różne imprezy, teatr, cyrkowe(nowy cyrk jest tu bardoz popularny - żonglerki, akrobacje, clowny itp),, kino pod chmurką, koncerty... Fajnie, tylko co my z Antonem zrobimy

No i co, pokazała się na chwilę i znowu zniknęła
Co tam co tam, napisz to co nieco, tęskniłyśmy

Kism, zdrówka dla Was!
No i powodzenia na tych rozmowach o pracę

Ja tez bywałam raczej na takich wieczorach, że po równo i wspólny prezent.

Może książkę jakąś, może kucharską?Standardowy kupon lotka? Dobre wino?

Ach te czasy studenckie...Wyjazdy, stypendia, staże super sprawa. Chociaż nie dziwię się że będziecie tęsknić za sobą...
Tylko z tym wolontariatem własnie trzeba uważać, bo to czasem straszne wykorzystywanie jest wolontariuszy, niby mieszkasz gdzieś za free (w różnych warunkach) i zachrzaniasz cały dzień tez za free...I jeszcze musisz się wyżywić.A w takiej Francji jedzenie jest na prawdę drogie (poza winami)

Jaka zdolna ta Twoja niunia... Mój w pralce by grzebał całymi dniami i przekręcał pokrętełka... I pomaga przy wyjmowaniu prania
I przy takim wpsólnym gotowaniu pierwszą rzeczą byłoby sprawdzenie, czy wszystko wypadnie, jak się przekręci garnek do góy nogami

I książeczki też pasjami... Potrafi sobie siedzieć sam i "czytać" długi czas, pokazuje coś i opowiada, popiskuje, moduluje głos tak śmiesznie, przecudny widok
A jakie książeczki u Was? U nas rządzi ulica czereśniowa, to rewelacyjny zakup był i myślę, że jeszcze posłuży.
Pola patrze na te ksiazki ulica czeresniowa. Wygladaja super i skoro polecasz to chyba kupie potrzebuje czegos co zaciekawi mala na jakas chwile w samolocie. Oj bedzie sie dzialo... lot ponad 2 godziny!! W tych ksiazkach sa same obrazki tak? Ktore masz.?
My mamy kilka takich twardych ze zwierzatkami na kazdej stronie, oprocz tego "polscy poeci dzieciom"-polecam, i mase innych np, takie z alfabetem i na kazda literke sa jakies obrazki. Tak samo z cyframi. Ksiazki disneya -mickey i minnie mouse, telling the time -bo niektore mamy po ang, peek a boo, save at home z ikei -polecam! Ogolnie to jest ich sporo i bardzo je lubimy

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Hej

Dzieki za wszelkie odpowiedzi

Byliśmy dzisiaj z Dalią na pobieraniu krwi.. takiego miałam stresa idąc tam, pamiętając jej ryk po poprzednik razie- ryk nie do opanowania przez chyba pół godziny a dzisiaj CUD! Wbic jej sie igłą pielęgniara nie umiała,. bo rzeczywiście, znalezc u niej żyłe to sukces.. wbiła sie iglą pod skore i dopiero szukała zyły, co mnie przeraziło, a młoda się smiała do pielegniarki i gadała! Szok Normalnie aż pielegniarka komentowała jej zachowanie, jakby nie było-nietypowe, i ludzie czekajacy w kolejne tez
Moja dzielna
Wow to faktycznie dzielna!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 21:05   #1683
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Potowki nie swedza, moze jakies uczulenie, moze nowy owoc? A moze proszek/plyn go uczulil- czasami jest tak, ze po jakism czasie cos uczula. Ostatnio Oliwka miala paskudna wysypke- nie pisalam nawet- na plecach. Na szczescie za tydzien mamy wizyte u alergologa. Cale plecy najpierw w drobnych czerwonych krostkach, a pozniej to wygladalo juz strasznie, jedna wielka pokrzywa. Drapala sie do krwi, przez to bardzo zle sypiala, byla marudna, wkladajac ja do wanienki plakala bo wszystko ja szczypalo. Poszlam do rodzinnej ( bo zadne dotychczasowe sposoby nie pomagaly) i przepisala syrop i niestety masc sterydowa. Pomoglo. Teraz juz nie moge jej uzywac, nawet jak cos wyskoczy, ze wzgledu na umowiona wizyte.
U nas to wygląda bardzo podobnie. Obstawiam truskawki albo jakieś trawy, kwiaty, bo jak idziemy na spacer to mijamy łąki a tam wszystko kwitnie. Z truskawkami też nie jestem pewna, bo w zimie często dawałam mrożone i było ok, a ostatnio przez kilka dni Maks jadł dość dużo świeżych... od wczoraj nie daję, zobaczymy jak będzie.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

A jaki syrop dostaliście??
Stary 2013-06-12, 21:05   #1684
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
Pola patrze na te ksiazki ulica czeresniowa. Wygladaja super i skoro polecasz to chyba kupie potrzebuje czegos co zaciekawi mala na jakas chwile w samolocie. Oj bedzie sie dzialo... lot ponad 2 godziny!! W tych ksiazkach sa same obrazki tak? Ktore masz.?
My mamy kilka takich twardych ze zwierzatkami na kazdej stronie, oprocz tego "polscy poeci dzieciom"-polecam, i mase innych np, takie z alfabetem i na kazda literke sa jakies obrazki. Tak samo z cyframi. Ksiazki disneya -mickey i minnie mouse, telling the time -bo niektore mamy po ang, peek a boo, save at home z ikei -polecam! Ogolnie to jest ich sporo i bardzo je lubimy
Timmi, tylko na samolot nie wiem, jak się sprawdzą, bo one spore są dosyć. Tak jak mówisz, same obrazki, przy czym jest ciągłość Są bohaterowie różni, którzy pojawiają się na każdje stronie i można im wymyślać historie. Oczywiście u nas to jest etap gdzie jest kotek, gdzie jest piłka itd, ale i tak wciąga

Dziewczyny szydełkujące, zobaczcie to:
http://www.demilked.com/miniature-cr...nimals-su-ami/
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 22:08   #1685
pola_m
Wtajemniczenie

i zdjęcie jeszcze Wam jedno dodam Z Polski, z maja, więc stan uzębienia nieaktualny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5027.jpg (72,9 KB, 62 załadowań)
Stary 2013-06-12, 22:16   #1686
rozowa1987
Zadomowienie

spòźnione życzonka dla Malwinki I dzisiejsze dla Oliwki Sto lat

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
i zdjęcie jeszcze Wam jedno dodam Z Polski, z maja, więc stan uzębienia nieaktualny
boskie zdjęcie
Stary 2013-06-12, 22:17   #1687
Balbinaa
Raczkowanie

dziewczyny nie wiem czy padlo takie pytanie, ale czy szczepicie mmr w terminie czy staracie sie przeciągnąć w czasie? Ja się waham, mąż stanowczo chce później bo naczytał się w internecie o powikłaniach, autyzmie itd i nie wiem co robić bo przecież powikłania po tych chorobach też sa groźne

Edytowane przez Balbinaa
Czas edycji: 2013-06-12 o 22:39
Balbinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 22:19   #1688
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Czesc dziewczyny, dziekujemy za zyczenia zdrowka dla Paulinki. Wyszlysmy ze szpitala. Nie wiadomo co to bylo, nadal nie ma wyniku z sanepidu, tzn jeden jest, z ktorego wynika ze nie byl to rotawirus ani ten taki drugi. Paula dostaje zastrzyki bo nadal ma podwyzszone CRP wiec 2razy dziennie jezdzimy do przychodni. Pozdrawiamy.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 22:41   #1689
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
Napisane przez Balbinaa Pokaż wiadomość
dziewczyny nie wiem czy padlo takie pytanie, ale czy szczepicie mmr w terminie czy staracie sie przeciągnąć w czasie? Ja się waham, mąż stanowczo chce później bo naczytał się w internecie o powikłaniach, autyzmie itd i nie wiem co robić
My szczepiłyśmy się tydzień po 1 urodzinach czyli tak jak kazano nam się stawić. Kiedyś czytałam rozmowę z jakimś profesorem, który chociaż sceptycznie wypowiadał się na temat szczepionek w ogóle to jeśli chodzi o mmr i autyzm uważał, że nie ma żadnych badań potwierdzających ten wzajemny wpływ. Twierdził natomiast, że autyzm (generalnie) statystycznie ujawnia się najczęściej między 1 a 2 urodzinami i tyczy się to też państw gdzie szczepionki na mmr nie stosuje się wcale bądź też w innym terminie.
Stary 2013-06-12, 22:50   #1690
_Maya_
Zakorzenienie

Pola jaki Anton jest do Ciebie podobny! świetna fotka
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 23:07   #1691
Balbinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
My szczepiłyśmy się tydzień po 1 urodzinach czyli tak jak kazano nam się stawić. Kiedyś czytałam rozmowę z jakimś profesorem, który chociaż sceptycznie wypowiadał się na temat szczepionek w ogóle to jeśli chodzi o mmr i autyzm uważał, że nie ma żadnych badań potwierdzających ten wzajemny wpływ. Twierdził natomiast, że autyzm (generalnie) statystycznie ujawnia się najczęściej między 1 a 2 urodzinami i tyczy się to też państw gdzie szczepionki na mmr nie stosuje się wcale bądź też w innym terminie.
a czy musiałaś podpisac zaświadczenie ze jesteś świadoma skutków ubocznych? bo moja siostra musiała i zastanawiam się czy wszędzie tak jest

bo my się obawiamy też np zapalenia jąder i pozostałych skutków ubocznych http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5942-M-M-R_...nce_i_rozyczce

Edytowane przez Balbinaa
Czas edycji: 2013-06-12 o 23:11
Stary 2013-06-12, 23:09   #1692
kism
Wtajemniczenie

Hej!
Przeleciałam wzrokiem pobieżnie ostatnie posty, więc wybaczcie, że znowu tak wybiórczo... Ale dziękuję za kciuki w sprawie pracy!

pola, cudne zdjęcie!

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
spòźnione życzonka dla Malwinki I dzisiejsze dla Oliwki Sto lat
Malwinka i Oliwka mają już 13 mies. Popatrzyłaś sobie na maj

Najlepsze życzenia dla Zosi i Dominika, duuużo zdrowia, radości i uśmiechu na codzień!

nasteczka i zaabcia to powinny dostać po Tak nagle znikać i ani słowa! Odezwijcie się, dziewczyny, co tam słychać, jak Wy i jak dzieciaczki?
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 06:28   #1693
Renatka89
Zakorzenienie

Dzień dobry

pola- Antoś rzeczywiście jak kropla w krople do Ciebie podobny!
Piękne zdjęcie!
Stary 2013-06-13, 07:38   #1694
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny szydełkujące, zobaczcie to:
http://www.demilked.com/miniature-cr...nimals-su-ami/
o ja Cie
jest gdzieś jak to zrobić?? słodziutkie to jest

Wszystkiego najlepszego dla Roczniaków

Paulinko zdrówka

Malwinie wyszło uczulenie na jajko, na żółtko chyba w większym stopniu.
i po wiekszej ilości truskawek uaktywniają się plamki na przedramieniu..

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 08:17   #1695
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hej!
Przeleciałam wzrokiem pobieżnie ostatnie posty, więc wybaczcie, że znowu tak wybiórczo... Ale dziękuję za kciuki w sprawie pracy!

pola, cudne zdjęcie!

Malwinka i Oliwka mają już 13 mies. Popatrzyłaś sobie na maj

Najlepsze życzenia dla Zosi i Dominika, duuużo zdrowia, radości i uśmiechu na codzień!

nasteczka i zaabcia to powinny dostać po Tak nagle znikać i ani słowa! Odezwijcie się, dziewczyny, co tam słychać, jak Wy i jak dzieciaczki?
Ale gafa hehe dzięki za uśmiadomienie tak jest jak się pisze w nocy

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
dziewczyny nie wiem czy padlo takie pytanie, ale czy szczepicie mmr w terminie czy staracie sie przeciągnąć w czasie? Ja się waham, mąż stanowczo chce później bo naczytał się w internecie o powikłaniach, autyzmie itd i nie wiem co robić bo przecież powikłania po tych chorobach też sa groźne
Ja Nie podpisywalam żadnego zaświadczenia ,dawałam tylko podpis że szczepie dziecko.Szczepiłam liwke 13 dni po 1 urodzinach,lekarz pytał się czy dziecko przez 6 tygodni wstecz Nie chorowało .Na wizycie przebadała liwie dokładnie ,nie było żadnych powikłań obyło się bez gorączki I żadnych zaczerwienień .
Stary 2013-06-13, 08:30   #1696
Renatka89
Zakorzenienie

Mam pytanie do Milleny, lub innys bardziej obeznanych w temacie ode mnie
(bo ze mnie jest taki informatyk, że włączac komputer i przegladarke potrafie, nawet odtworzenie filmy jest problemem )
Chce tez taki napis na roczek Dalunii powiesic z kolorowych literek jak Milena Jak? te litery to skąd? wyjde na kompletnego tłuka.. Ale dla mnie to naprawde czarna magia
Stary 2013-06-13, 09:52   #1697
Timii
Rozeznanie

agata gdzie sie podziewasz? dalej czekam na odp w sprawie tego palaka do wozka pojawia sie i znika dziewczyna....

Cytat:
o jejku jak slicznie! i jaki podobny do ciebie! teraz to widze to podobienstwo jak na dloni

te stworki szydelkowane tez urocze!!

hmmm, z tymi ksiazkami... macie pomysl co moze moje dziecko zajac w samolocie na 2,5godz?
Timii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 10:55   #1698
onething
Zadomowienie

Dziewczyny czy wasze maluchy też tak gryzą? Szymon gryzie wszystko i wszystkich w około, czasami z takim zacięciem, że mam wrażenie iż mu szczęka strzeli.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 11:23   #1699
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
U nas to wygląda bardzo podobnie. Obstawiam truskawki albo jakieś trawy, kwiaty, bo jak idziemy na spacer to mijamy łąki a tam wszystko kwitnie. Z truskawkami też nie jestem pewna, bo w zimie często dawałam mrożone i było ok, a ostatnio przez kilka dni Maks jadł dość dużo świeżych... od wczoraj nie daję, zobaczymy jak będzie.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

A jaki syrop dostaliście??
Hitaxa, do tego masc na sterydach i jeszcze masc robiona wg receptury podaje przez lakare. Dzis znowu ja wysypalo, caly kark ma w pokrzywce... najgorzej, ze nic już jej nie mogę podac.. Cale szczęście wtorek coraz bliżej..
Cytat:
Ale on jest slodziak!

Z książeczek to roznie:
ma takie zwykle ze zwiarzatkami, z jakimiś elementami o innej fakturze, z melodyjkami, pare Disneya
ma tez moje stare książeczki z dziecinstwa, które bardzo lubi np. ilustrowane wierszyki Brzechwy i Tuwima

Tez chce jej kupic ta ulice Czeresniowa lub Mamoko. By już miała, ale bylysmy w empiku i nie było. Zastanawiam się tez nad taka ksiazka Mapy http://www.empik.com/mapy-mizielinsk...6744,ksiazka-p Duzo dobrych slow slyszalam na jej temat.
Cytat:
(bo ze mnie jest taki informatyk, że włączac komputer i przegladarke potrafie, nawet odtworzenie filmy jest problemem )
Chce tez taki napis na roczek Dalunii powiesic z kolorowych literek jak Milena Jak? te litery to skąd? wyjde na kompletnego tłuka.. Ale dla mnie to naprawde czarna magia
Może w zwykłym wordzie, tam sa rozne czcionki, ustawic duzy rozmiar, wydrukować i wyciac
Cytat:
hmmm, z tymi ksiazkami... macie pomysl co moze moje dziecko zajac w samolocie na 2,5godz?
My jak lecieleismy to Oliwa tak była zainteresowana tym co dzieje się dookola, ze nie musieliśmy jakos spacjalenie jej zabawiać. Może u Ciebie z Martusia będzie podobnie Mielismy tylko przygotowanych pare małych książeczek i zabawek, ale okazaly się zbędne tacka, pasy, przeslona na okno, oparcie, podłokietniki okazaly się dużo ciekawsze
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wasze maluchy też tak gryzą? Szymon gryzie wszystko i wszystkich w około, czasami z takim zacięciem, że mam wrażenie iż mu szczęka strzeli.
Taaak... mnie czasami gryzie w szyje jak się przytula i nie powiem, ze jest to bezbolesne
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 11:53   #1700
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak gryzie a najbardziej obrywa się Filipowi Ostatnio tak go ugryzł pod okiem że miał limo

Ok bylismy na kontroli
Filipek płuca ma zdrowe ale uszko ma zaczerwienione,mamy dołączyć clemastinum i brać dalej antybiotyk,syrop na kaszel.
Szymek miał za słaby antybiotyk gardło nic a nic lepiej,ba mało tego jest gorzej bo powiększyły mu się węzły chłonne Więc dostal mocniejszy antybiotyk i kuracja zaczyna się od nowa
Oszaleję

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 11:54   #1701
pola_m
Wtajemniczenie

Dziewczyny, dziękujemy za miłe słowa

Cytat:
my przeciągamy maksymalnie. tzn na razie nie szczepimy, małe dzieci bardzo łagodnie przechodzą te choroby. Jak będzie miał 5 lat zrobimy testy na przeciwciała i ewentualnie zaszczpimy wtedy. Ale my w ogóle trochę zindywidualizowaliśmy kalendarz szczepień

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, dziekujemy za zyczenia zdrowka dla Paulinki. Wyszlysmy ze szpitala. Nie wiadomo co to bylo, nadal nie ma wyniku z sanepidu, tzn jeden jest, z ktorego wynika ze nie byl to rotawirus ani ten taki drugi. Paula dostaje zastrzyki bo nadal ma podwyzszone CRP wiec 2razy dziennie jezdzimy do przychodni. Pozdrawiamy.
Stokroteczko, zdrówka dla Was, oby Paulinka szybko wydobrzała

Cytat:
Antek w samolocie trochę spał, trochę oglądał różne guziczki, światełka itp... Książki mieliśmy mniejsze (z tymi rysunkami plastelinowymi), ale szału nie zrobiły

Cytat:

Antek miewa fazy jak się przytula i gryzie wtedy tak "miłośnie", nie wiem jak z tym walczyć...

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

Z książeczek to roznie:
ma takie zwykle ze zwiarzatkami, z jakimiś elementami o innej fakturze, z melodyjkami, pare Disneya
ma tez moje stare książeczki z dziecinstwa, które bardzo lubi np. ilustrowane wierszyki Brzechwy i Tuwima

Tez chce jej kupic ta ulice Czeresniowa lub Mamoko. By już miała, ale bylysmy w empiku i nie było. Zastanawiam się tez nad taka ksiazka Mapy http://www.empik.com/mapy-mizielinsk...6744,ksiazka-p Duzo dobrych slow slyszalam na jej temat.
Mamy mapy
Są super, bardzo polecam, nawet dla dorosłych się przydaje

A czereśniową zamawiałam bezpośrednio w wydawnictwie, mają fajne ceny i często promocje. I mi osobiście bardziej podoba się ulica czereśniowa, to mamoko taki dziiiiwne, trochę psychodelicznie mi się kojarzy...
Stary 2013-06-13, 12:33   #1702
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
a czy musiałaś podpisac zaświadczenie ze jesteś świadoma skutków ubocznych? bo moja siostra musiała i zastanawiam się czy wszędzie tak jest

bo my się obawiamy też np zapalenia jąder i pozostałych skutków ubocznych http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5942-M-M-R_...nce_i_rozyczce
Nic nie musiałam podpisywać ani w przypadku tej ani innych szczepionek. Z tym, że my poza tym co obowiązkowe szczepiliśmy tylko na rota.
Stary 2013-06-13, 14:06   #1703
Balbinaa
Raczkowanie

Cytat:
Nic nie musiałam podpisywać ani w przypadku tej ani innych szczepionek. Z tym, że my poza tym co obowiązkowe szczepiliśmy tylko na rota.
Siostra tylko w przypadku mmr musiała podpisać. My mamy odroczone szczepienie bo Tomek dostał 38 stopni i katar, na szczęscie osłuchowo jest ok.

Timii na mojego pewnie zadziałałby portfel wypchany np kolorowymi kartonikami zamiast pieniędzy i kart, myślę, że na jakiś czas miałby zajęcie a jeśli chodzi o książeczki, to ostatnio w 5-10-15 widziałam takie z cyklu uczymy się literek i cyferek, tam się obrazki przesuwa, odkrywa - może coś takiego?

muszę gdzieś przy okazji zobaczyć tą ulicę czereśniową skoro tak zachwalacie

Edytowane przez Balbinaa
Czas edycji: 2013-06-13 o 14:10
Stary 2013-06-13, 15:46   #1704
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Cudne zdjęcie

A co do tych zwierzątek szydełkowych to urocze są, ale raczej nie dla małych dzieci, jeszcze by które zjadło

Cytat:
My szczepiliśmy wczoraj, prawie miesiąc po urodzinach. Na razie wszystko ok. A zaświadczenia żadnego nie podpisywałam

Cytat:
Seba gryzie tylko smoczki i kubek niekapek, poza tym zabawek w ogóle nie bierze do buzi, tak samo jak się bawi na trawie to niczego nie bierze do buzi

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Tak gryzie a najbardziej obrywa się Filipowi Ostatnio tak go ugryzł pod okiem że miał limo

Ok bylismy na kontroli
Filipek płuca ma zdrowe ale uszko ma zaczerwienione,mamy dołączyć clemastinum i brać dalej antybiotyk,syrop na kaszel.
Szymek miał za słaby antybiotyk gardło nic a nic lepiej,ba mało tego jest gorzej bo powiększyły mu się węzły chłonne Więc dostal mocniejszy antybiotyk i kuracja zaczyna się od nowa
Oszaleję
Uchhh... może wreszcie ten mocniejszy antybiotyk zadziała i uporacie się z chorobami - trzymam kciuki
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 19:17   #1705
_millena
Zadomowienie

Pola , ale jesteście ładni !!

Cytat:
Dzięki wielkie dla wszystkich, które odpowiedziały na moje pytanie odnośnie panieńskich. Na tych panieńskich na których sama byłam też zawsze było wszyscy i po równo. Niestety, szczerze wątpię, że przy takiej ilości osób uda się to zorganizować bez mniejszych lub większych incydentów i wyłamywania się z szeregu. No nic zobaczymy. Skontaktuję się z paroma dziewczynami i może się uda gładko przez to przebrnąć.

A do Ciebie to mam dodatkowe pytanie w takim razie jako do krakowianki Moja panna młoda chyba będzie obstawać za wyjściem na przysłowiowego drinka do knajpy gdzie ewentualnie będzie można potańczyć. Poleciłabyś coś konkretnego? Ostatnimi czasy chadzałam w Krakowie do knajp typu restauracja więc nie jestem na czasie. Dodam, że moje studenckie czasy to okres królowania Cienia i Stalowych Magnolii, a na Kazimierz ludzie dopiero zaczynali się wypuszczać :P
My zabieramy naszą PM do lokalu na B4 na Brackiej 4 http://www.bracka4.com/#index.php
Skoro bawiłaś się w Cieniu to , potem jeden z menadżerów Cienia otworzyl knajpę Diva, a teraz niedawno ten B4. W B4 nie byłam, bo już nie chodzę na takie imprezy ale Divę lubiłam .
Na Kazimierzu to już kompeltnie nie wiem co jest aktualnie w modzie. Zapytam swoją siostrę studentkę

Cytat:
ja zamawiałam z allegro
stąd : http://allegro.pl/baner-girlada-rocz...180540131.html

_millena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 19:34   #1706
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Pola

ja zamawiałam z allegro
stąd : http://allegro.pl/baner-girlada-rocz...180540131.html

cwaniara!
ja jak zwykle wszyyystko na ostatnią chwilę.. imprezka już w niedzielę.
pobawie sie w wycinanki chyba

Dziewczyny, czy uważacie, że poza tortem na impreze roczkową dla 12 dorosłych osob (łącznie z nami, tylko nablizsza rodzina), konieczne jest dodatkowe ciasto?

I podpowiecie coś może w sprawie przekąsek na upalny dzień?
A może znacie fajne przepisy na mrożoną domową kawe?

Edytowane przez Renatka89
Czas edycji: 2013-06-13 o 20:31
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 20:41   #1707
onething
Zadomowienie

Cytat:
cwaniara!
ja jak zwykle wszyyystko na ostatnią chwilę.. imprezka już w niedzielę.
pobawie sie w wycinanki chyba

Dziewczyny, czy uważacie, że poza tortem na impreze roczkową dla 12 dorosłych osob (łącznie z nami, tylko nablizsza rodzina), konieczne jest dodatkowe ciasto?

Z tym imieniem to zrobiłabym tak, że w Worldzie na każdej stronie napisałabym jedną literkę (np. czcionką50) i wydrukowała. Po co wycinać

Co do ciasta to ja bym jednak dała coś oprócz toru, chociaż jeden rodzaj lub jakieś muffiny.

A mrożoną kawę robiłam kiedyś tak, że kawę rozpuszczalną zalewałam małą ilością wody, dolewałam mleka, wrzucałam kilka gałek lodów i 2 kostki lodu. Trzepałam i piłam
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 20:44   #1708
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym imieniem to zrobiłabym tak, że w Worldzie na każdej stronie napisałabym jedną literkę (np. czcionką50) i wydrukowała. Po co wycinać

Co do ciasta to ja bym jednak dała coś oprócz toru, chociaż jeden rodzaj lub jakieś muffiny.

A mrożoną kawę robiłam kiedyś tak, że kawę rozpuszczalną zalewałam małą ilością wody, dolewałam mleka, wrzucałam kilka gałek lodów i 2 kostki lodu. Trzepałam i piłam
No ja tez tak mysle o cieście, TŻ sie upiera,że starczy tort i tyle, utwierdzilaś mnie,że bedzie po mojemu

uwielbiam kawe z lodami ale nie chce mi sie dwunastu tak trzepac :p
Stary 2013-06-13, 20:56   #1709
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:

Ja na 12 dorosłych (w tym my) i 3 dzieci, poza tortem miałam sernik, 3 bita i babeczki z owocami. No i prawie wszystko poszło taka żarłoczna rodzina

A jak już jesteśmy przy temacie roczkowym, to wstawię Wam nasz tort - skromny, ale pełen serca - szczególnie dekoracja wykonana przez starszego brata

A jak już wstawiam zdjęcia to pokażę też Gabisię.

Jeśli chodzi o gryzienie to u nas jakaś masakra - najgorsze jest jak zaczyna gryźć w nogi - np. jak zmywam, albo w kościele No ale dziś starszak stwierdził że siostra ma kolejnego zęba, więc może trochę nam odpuści.

Balbina - jeśli chodzi o szczepionki, to mam podobne zdanie. My ze szczepieniami (z wyboru) jesteśmy bardzo, bardzo do tył

No i na koniec pytanko - czy któraś z was ma kręcone włosy??? Jeśli tak, to czy wasze dzieciaki odziedziczyły po was loki? Bo ja jestem kręcona i chciałabym żeby Gabi też miala loki, ale narazie nie widać żeby coś się zanosiło, eh wszystko po tatusiu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6095566.jpg (104,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6135831.jpg (164,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6135832.jpg (189,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6135942.jpg (224,7 KB, 47 załadowań)
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 21:54   #1710
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas była podobna liczba gości i oprócz tortu mieliśmy jeszcze chyba ze trzy ciasta i jedne ciasteczka. Ale mi mama trochę pomagała, sama bym nie dała rady tyle zrobić

Co do przekąsek to u nas była np. galaretka z owocami, w kształcie babki (wklejam zdjęcie). Trochę mi koślawo wyszła, bo pierwszy raz robiłam i miałam trochę problemów technicznych, ale gościom smakowała. Zjedli to na wstępie zaraz jak przyszli, jeszcze przed tortem, bo akurat Seba wtedy spał, więc musieliśmy z tortem poczekać aż wstanie, więc ta galaretka była jak znalazł, zwłaszcza, że też był upał wtedy (jakbyś chciała coś takiego zrobić to odsącz dobrze owoce i raczej daj ich mniej i polecam formę silikonową, albo wyłożyć zwykłą formę jakąś cienką folią spożywczą, którą po wyciągnięciu można łątwo odkleić od galaretki, bo inaczej jest masakra z wyciąganiem tego )

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
No i na koniec pytanko - czy któraś z was ma kręcone włosy??? Jeśli tak, to czy wasze dzieciaki odziedziczyły po was loki? Bo ja jestem kręcona i chciałabym żeby Gabi też miala loki, ale narazie nie widać żeby coś się zanosiło, eh wszystko po tatusiu...
Mi się trochę kręcą, a mąż miał kiedyś afro (zanim mu wyszło ), ale Sebuś na razie ma raczej proste, troszkę mu się tylko z tyłu podkręcają, ale niewiele. Myślę, że jeszcze mu się zakręcą, tylko chyba muszą zgęstnieć i zgrubnieć, bo na razie ma cieniutkie

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2014-03-23 o 20:31
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości